Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Dobrá rada nad zlato" - diskutujúci radí primátora sa spýtať, tak sa teda pýtame

200

V článku  Ivety Tóthovej  uverejnenom pod názvom    Primátor Serede Martin Tomčányi a starosta Dolnej Stredy Ľuboš Šúry spojili sily. Výsledkom je spevnenie hrádze od Serede až za Dolnú Stredu asfaltovým povrchom: VIDEO    http://www.seredonline.sk/clanky/od-serede-smerom-na-dolnu-stredu-sa-vyasfaltovala-hradza-vnzikla-tym-nova-cyklotrasa/

je o novobudovanej cyklotrase  napísané: "Primátor Serede Martin Tomčányi a starosta Dolnej Stredy Ľuboš Šúry spojili sily a výsledkom ich snaženia je spevnenie hrádze od Serede až za Dolnú Stredu asfaltovým povrchom."

a následne:  "Uskutočenie projektu nestálo z rozpočtu Serede ani Dolnej Stredy žiadne financie a neboli na neho poskytnuté ani žiadne dotácie. Všetko bolo financované dobrovoľníkmi z občianskeho združenia, ktorí sa rozhodli dobrú vec podporiť. Realizačná firma mala práce na spevnení hrádze hotové za niekoľko dní a asfaltovanie trvalo iba dva dni."

V diskusii pod iným článkom (autorka článku sa rozhodla diskusiu povoliť iba registrovaným diskutujúcim)  sa diskutujúci začali pýtať na pozadie  OZ  spomenutého primátorom mesta  Martinom Tomčányim, ktoré má byť za projektom a zároveň na spôsob financovania projektu.

Nepochybne sa jedná o verejne prospešný projekt a akéhoľvek jeho spochybňovanie môže odradiť prípadných ďalších podporovateľov dobrých vecí v mesta. Na strane druhej, akéhoľvek zahmlievanie vo financovaní tohto projektu, tajenie sponzorov či dokonca ľudí stojacich za  OZ kom spochybňuje celý projekt a dôvod jeho realizácie. Nemyslím si, že je v záujme občanov prísť o obdobné aktivity, no ak majú byť účelovo netransparentné, tak je otázkou, či je práve to vo verejnom záujme.

Nebudeme vyberať kritické diskusné príspevky k téme uverejnené v diskusii pod článkom   http://www.seredonline.sk/clanky/co-svojimi-vyrokmi-o-primatorovi-vlastne-exposlanci-msz-mysleli-alebo-nakolko-sa-verejne-obvinenia-z-podvodov-dotkli-primatora-1/

ale poukážeme na príspevky jedného diskutujúceho, ktorý občanom radí toto:

anonym | 05-12-2015 10:06:35 |   Ak vas zaujima kto prispel na cyklotresu napiste meil primatorovi,urcite vam rad odpovie.Pan Kurbel,uz prestante konspirovat a vnasat medzi ludi pochybnosti a zlo.Vsetko co sa urobi len spochybnujete a dehonestujete.

anonym | 05-12-2015 11:19:28 |   Musi to byt strasne ked si nemozete len tak beztrestne kopnut :D Ved komentovat a diskutovat mozete vsade,len si to vyzaduje taku drobnost...slusnost.

anonym | 06-12-2015 07:16:53 |   Naco vsetky tie dohady a konspiracie.Priamu odpoved dostanete tu,0905 601 174 Ing.Martin Tomčanyi ,primator mesta.Takze koho to naozaj zaujima,tre ba sa pytat odpoved urcite dostanete.Zjavne je jednoduchse pisat nezmysly a dohady a kopat do kazdeho a do vsetkeho co je trosku dobre a uzitocne.Namiesto toho aby sme sa tesili ze sa zas nieco podarilo,tak osocujeme,ohovarame a hladame samu spinu.Ale ako sa hovorí,cistemu je vsetko ciste a spinavemu vsetko spinave.

Nechali sme si teda poradiť - niet lepšieho, ako dobre mienená rada od človeka, ktorý do veci vidí. A on určite vidí, inak by predsa nepísal a neradil, že?

Zavolali sme teda primátorovi Tomčányimu na jeho mobil. Žiaľ, nedvihol a ani nevolal späť. Po takmer pol hodine od neho prišla správa: "prepáčte, teraz nemôžem, pošlite prosim spravu alebo e-mail".

Takže prvá časť rady zatial neznámeho diskutujúceho sa minula účinku.

Skúsili sme teda radu z druhého príspevku  a spýtali sa primátora na podstatné veci ktoré do projektu vnesú viac transparentnosti e-mailom. Je to však náročnejšie na čas a na odpoveď si pravdepodobne trošku počkáme. Je však na škodu veci, že opätovne o operatívnu komunikáciu k aktuálnemu problému zo strany primátora záujem nieje.

Jeho odpoveď samozrejme uverejníme hneď po jej prijatí.

- - -

Aby sme boli v uvádzaní informácií korektní, pridávam ďalší príspevok od  diskutujúceho, koho rady sa snažíme uplatniť v praxi:

"anonym  06-12-2015 12:02:05  Marek Sladký | 06-12-2015 10:19:28    nebojte sa,nebude volat primatorovi niekolko desiatok ludi.Nebude mu volat nikto,pretoze v skutocnosti ich to nezaujima.Ide o to len si dobre kopnut !"

V tomto prípade sa diskutujúci mýlil - volal som mu ja a verejne sa k tomu hlásim. Nevolal som mu aby som si kopol, to môže a robí jedine ANONYM.  Identifikovaný občan nekope, len sa pýta na to, na čo má právo pýtať sa.  A nie občan, ale volený zástupca má zákonom udelenú  POVINNOSŤ ODPOVEDAŤ.

Predmetný diskutujúci vo svojom druhom už spomenutom príspevku napísal:  "

anonym | 05-12-2015 11:19:28 |   Musi to byt strasne ked si nemozete len tak beztrestne kopnut :D Ved komentovat a diskutovat mozete vsade,len si to vyzaduje taku drobnost...slusnost."

Dodržal som aj túto jeho nepochybne dobre mienenú radu - diskutujem, komentujem  a pýtal som sa na veci verejné SLUŠNE.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
.... | 22-05-2018 11:44:02
teraz neviem..., buduje sa na Stromovej ulici ubytovna, ci nie? je to otazka tiez? vsetko je rozkopane a kazdy ulican je vytoceny...
Johnymu | 09-12-2015 09:01:25
OZ z mesta a obce nedostalo nič a to deklaroval aj starosta aj primátor. A keď podporili projekt sponzori cez OZ a to následne zabezpečilo budovanie cyklotrasy je to pre ľudil dobrá správa.Konšpirácie zakomplexovaných jedincov čo nepochybujú o sebe sú v seredi a okolitých dedinách takým folklórom. Trasa je taká ako má byť a postraral sa o to starosta a primátor a sponzori ktorí im verili a oni to čo sľúbili dotiahli do zdarneho konca. To asi takí tupelo čo okrem počítaču nemá kamoša ťažko chápe. .
Johnny | 08-12-2015 23:18:20
A nechcem sa miesat do tej debaty o sol a soporni, ale mne je jedno s kym ma sol zmluvu, moze mat aj s desiatimi mestami ak je sikovne a vie sa predat, o tom je biznis, mna ale zaujima preco to mesto uzavrelo zmluvu, ci to stoji za tie peniaze a ci to treba, takze to je otazka na mesto, oni to musia vysvetlit. Za medialny priestor sa plati, to je predsa bezne, a o tom ci to mesto chce rozhoduju predsa poslanci.
A tak isto, ak ziskalo mesto peniaze od OZ, tak je sikovne, aj ked to celkom nedava zmysel, logicky, z principu. Ale pokial tie peniaze ziskalo preto, ze je prepojene s mestom a za pomoci mesta tm tie peniaze ziskalo, tak to je uz horsie, lebo je vysoka pravdepodobnost ze na to boli vyuzite paky a prostriedky mesta, teda danovych poplatnikov. To uz ale nie je v poriadku. Uz to nie je zadarmo a dostavame sa ku korupcii.
Johnny | 08-12-2015 22:59:53
Rozmyslam, ako sa to vobec da, aby neake obcianske zdruzenie len tak zafinancovalo nieco mestu. Funguje to vacsinou naopak. Ale nech. Bud ide teda o zdruzenie, ktore zhana peniaze od roznych sponzorov, partnerov na konkretnu cinnost ci vec, s tym ze urobi nieco verejne prospesne - bez zasahu mesta a jeho predatavitelov. Pokial to tak ale je, viem si predstavit vyzbierat par sto eur, ale nie par desiatok tisicov. Alebo bolo to zdruzenie zalozene na ten ucel, aby pod vplyvom mesta ziskalo od spolocnoati ci jednotlivcov financie, za aku odplatu to neviem, s tym ze budu nasledne vyuzite na rozvoj mesta. Kazdopadne je to velmi netransparentne a len to zbytocne dava priestor na konspiracne teorie. Viete, mohlo by to byt jedno, ved nech su deti radi ze sa mozu korculovat aj tam, ale pokial to ma byt pod ruskom tajomstva zahmlievane a podobne, tak potom nech to radsej nerobia, lebo je kazdemu jasne o co tam ide. Ale sme na Slovensku, vsak, mame sa od koho v politike ucit.
Anonym | 08-12-2015 22:47:03
Volať primátorovi v nedeľu kôli svojim fantasmagorickým úletom to dokáže jedine clovek bez sebareflexie a taký čo nema spätnú klapku.Keby to bolo súrne a dôležité to áno.Ale aby vysvetlil finančné zdroje na niečo v nedeľu? Uvalené. To stačí a čo sa týka cyklotrasy Šúry aj Tomčáni urobili to čo sľúbili a ich voliči očakávali. Viete si predstaviť žeby túto trasu vybudoval majko a stále reptajúca skupina ? Ruku na srdce - ani omylom.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 22:29:42
pre Miloš Majko | 08-12-2015 21:58:58 | - to co Vy ocakavate odomna - prepacte, nemozem a nebudem riesit, lebo aj moj den ma len 24 hodin.

Nie som zamestnancom obce - ako sa veci maju som tym, ktori nevedia citat zmluvu - vysvetlil.

Obcanom musi ist prikladom volena samosprava - SOL poskytuje medialny priestor.

SOL obcanom Soporne viac ako 3 roky robila servis, ktory nema v mediach v SK obdobu - zadarmo, resp, kedze zadarmo nie je nic, tak servis som zaplatil z vlastnych penazi ja a Ivetka, ktora spracovavala videa.

Som hrdy na to, ze ani Soporna VYLUCNE vdaka SOL a teda konkretnym ludom neprisla o moznost slobodne diskutovat a zaroven tvrdim, ze ako samosprava tak obcan sa musi dostat do obrazu a respektovat pravidla, ktore v mediu jednoducho byt musia.

Co sa tyka mojich postojov, tykaju sa volenych zastupcov a nie beznych ludi, ako som ja.

Tykaju sa volenych zastupcov v Seredi, Sintave, Soporni a vsade tam, kde si voleni zastupcovia sluzbu obcanom pomylili s fungovanim vo vlastnej firme.

Vsetko ma svoje prirodzene limity - aj ochota ludi zo SOL robit zdarma to, za co ini beru nie male peniaze.
pozorovateľ | 08-12-2015 22:12:44
Novinárska etika tu? Nesrandujte.
podomnou | 08-12-2015 22:03:56
Bravo velmi dobre napisane. Len bojim sa ze to ostane nepochopene ;-)
pre Miloš Majko | 08-12-2015 21:58:58
Ano pán Majko bol som tak naivný a veril som, že keď vy podpíšete zmluvu s obcou/mestom (verejnosťou) tak sa zachováte inak, pôjdete príkladom a pomôžete verejnosti tak pri kontrolovaní toho ako sú použité jej peniaze. Samozrejme, že ste nič neporušil a všetko je v poriadku iba tu ide o akýsi morálny štandart, ktorý vy napríklad očakávate od iných napr. aby sa zodpovedali za prapredkov a podobne. Je to smutné že tomu nerozumiete, a úprimne ďaľšia diskusia nemá veľký zmysel pokiaľ nepochopíte podstatu, to že ste podpísal zmluvu do konca volebného obdobia, na veľmi slušnú sumu a s veľmi dobrým odstupným a aj napriek tomu, že zastupiteľstvo nariadilo starostovi túto zmluvu zrušiť už v auguste no do decembra tak nespravil (predstavte si čo by ste hovoril a písal keby sa to stane v Seredi Tomčányimu!) nie je vlastne môj problém ale problém šoporňanov a tak to prenechám na nich. Len viete ten pocit, že sa chováte presne tak ako Vám vadí na druhých tu zostáva.
Apropo, bezpečnostný technik nemá možnosť ovplyvňovať verejnosť výkonom práce, zato má možnosť ovplyvniť ich bezpečnosť, preto od neho neočakávam novinársku etiku.
realita | 08-12-2015 20:18:11
Stale to iste schema,velke halo,potom hranie sa so slovami,a potom sa slubuje,ze vsak sa nam otvoria oci,lebo sa pripravuje clanok,ktory sa nikdy nenapise.Takze nic noveho na ;zapadnom fronte;
pozorovateľ | 08-12-2015 19:16:16
Vážení diskutujúci, viete veľmi dobre kto vlastní toto médium.Logicky z toho vyplýva, že vlastník mal, má a bude mať v tomto médiu pravdu. Bodka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 18:23:37
Milo | 08-12-2015 17:38:56 | - Vas vyrok - citujem:

\"Mne je jedno,kto financoval cyklotrasu,mohli to byť aj ufóni\"

si zasluzi ulozenie do archivu medzi TOP NEZMYSLY.
Preco sa urcite dozviete ked nastane spravny cas. ;-)
Milo | 08-12-2015 17:38:56
Mne je jedno,kto financoval cyklotrasu,mohli to byť aj ufóni.Veľmi rád sa tade pôjdem pobicyklovať,nebudem sedieť v Lavaze a vymýšlať pseudoproblémy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 15:24:59
pre Miliš Majko | 08-12-2015 14:11:09 | - ja som si fakt myslel, ze som pomerne chapavy, no su pripady, kedy neviem...

Pisete - citujem:
\"Pritom Vy ste nemal ani toľko úcty k Vašim čitateľom a obyvateľom Šoporne aby ste im ukázal že si platia za priestor u Vás\"

To akoze Vy mate na mysli, ze som mal napisat samostatny clanok s ukazanim obcanom Soporne, ze samosprava objednala a zazmluvnila na SOL priestor pre medializaciu obecnych podujati? To fakt?

Ako zart te je fajn, ale zart sa neopakuje tolko krat za sebou, lebo potom prestava byt zartom.

Povinnost voci obcanom ma predsa samosprava a ta si ju splnila pokial viem okamzite zverejnenim zmluvy - inak by totiz nebola platna.

Ak by platil Vas vyklad \"ucty obcanom\", tak by kazdy obchod, firma dodavajuca napr. autobus pre deti, potraviny, dokonca bezpecnostny technik museli obcanom pisat clanky, ze obci nieco dodavaju.

Nechcem nikoho urazat, no prosim, nezatazujte ma uz nezmyslami - ja nie som povinny zverejnovat uplne nic - uz sa zacinam sam sebe divit, preco vobec zabijam cas pri takychto nezmysloch.

- - -

K veci - ja sa nepytam OZ ka, ale obci, resp. mesta presne tak, ako to odporucam Vam.

A dokonca nepozadujem, aby niekto robil tak, ako to robim ja - totiz ze som vopred suhlasil so sverejnenim uplne vsetkeho, co sa tyka predmetnej zmluvy.

Obec/mesto sa s otazkami vysporiada a obcan sa zariadi.

- - -

Co sa tyka tel. v nedelu - boli casy ked primator obhajoval utoky volicov na svoju osobu a tim SOL mu bol k dispozicii v nocnych hodinach, resp. NON STOP a to bez naroku na odmenu a bez akychkolvek z toho vyplyvajucich zavazkov zo strany Martina ci uz ako poslanca MsZ, alebo primatora.

- - -

Problem SOL nie je v necinnosti, ale v tom, ze ku kazdemu primatorovi a poslancovi pristupuje uplne rovnako, nerozlisujeme medzi nimi a vsetci - voleni zastupcovia i obcania maju rovnake prava v mediu. To JE PROBLEM.

Ale inspirovali ste ma k samostatnemu clanku na tuto temu.

Ta diskusia je fakt na nieco dobra...
pre Miliš Majko | 08-12-2015 14:11:09
Pán Majko ja som z toho domotaný neni to len vy chcete motať druhých, pretože Váš prípad v Šoporni a vyasfaltovaná hrádza su z legálneho hľadiska oboje v poriadku, to len vy máte pocit, že keď ide o Vás treba splniť len to legálne minimum lebo viac nemusíte ale keď ide o primátora Serede tak Vám musí v nedeľu zdvihnúť telefón odpovedať na otázky na , ktoré legálne nemusí vedieť odpoveď a teda tak ísť nad rámec zákona lebo máme plné ústa transparentnosti. Pritom Vy ste nemal ani toľko úcty k Vašim čitateľom a obyvateľom Šoporne aby ste im ukázal že si platia za priestor u Vás, ako inšpiráciu si pozrite články o Pente na SME kde na konci článku máte vždy informáciu o tom že materskou firmou jedného zo subjektov vlastniacich denník je skupina Penta, to je transparentné a čitateľ tak vie že tam je také prepojenie, u Vás sme sa článku o financovaní nedočkali 9 mesiacov, preto mi prídu Vaše reči o nadštandartnej transparentnosti tak trochu vodu káže, víno pije.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 13:52:43
pre Miloš Majko | 08-12-2015 13:45:56 | - Vy ste z toho cely domotany. Neviem presne ako Vam vysvetlit (asi nema zmysel), ze zakon presne stanovuje, kto je co povinny.

Dal som presny navod, kde si mozete vyziadat informcie v sulade so zakonom. Dal som verejny suhlas na zverejnenie info aj nad ramec zakona - vlastne cohokolvek, co sa tyka predmetnej zmluvy. Co teda chcete?

Co sa tyka mesta - nech nezverejni aj uplne nic!! Nie je mojou starostou, ako sa mesto vysporiada s otazkami.

Ja som zverejnil UPLNE VSETKO tym, ze som Vam poradil kde sa pytat. Tak to je, ja nie som plateny za komunikaaciu s obcanom. Ak to neviete pochopit, ak nechapete suvislosti medzi zakonmi - prepacte, to uz ja uplne neriesim.
pre Miloš Majko | 08-12-2015 13:45:56
Pán Majko ak Vy máte problém svojím čitateľom a obyvateľom Šoporne oznámiť, že za články ktoré sa tu uverejnia máte zaplatené tak by ste mal byť ten posledný ktorý tu bude kázať o nejakej transparentnosti, diskutujúci z rána sa Vás jasne pýtal ako má mesto legálne zistiť odkiaľ má OZ ktoré mesto nefinancuje financie na dar resp. verejnoprospešné dielo? A vy stále len o tom že máte právo pýtať sa, presne tak máte na to právo a mesto má právo Vám napísať že akciu zafinancovalo OZ (čo inak odznelo na tejto stránke v inom článku od iného autora) a bližšie informácie o hrádzi a financovaní OZ budú pri slávnostnom otvorení na jar. Budete vtedy spokojný? Lebo litera zákona bude naplnená, presne ako vo Vašom prípade financovania SoL z peňazí obce Šoporňa.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 12:55:18
pre Miloš Majko | 08-12-2015 12:45:00 | - suhlasim s Vami, ze porovnavanie vztahu je uplne od veci, no ja som zmluvu nenacrtol - ja som len reagoval.
pre napríklad | 08-12-2015 12:54:36
Ak niekto vyhrá nejakú zákazku pre mesto z pomedzi viacerých uchádzačov a potom zafinancuje nejaký projekt v meste,budú všetci spokojný?Ani náhodou,lebo ten čo nevyhral automaticky bude poukazovať na korupciu a podobne.Nikdy nebudú všetci spokojný to je nedosiahnuteľný stav,tak to je!Ak ja dám Ferovi peniaze na kampaň,prečo by som mu ich asi dával?Aby sa mi ak vyhrá otočil chrbtom?to ani najväčší zúfalec neurobí!Alebo sa mýlim a je niekto taký na svete?Sered vynechajme lebo tu sú všetci pápežskejší ako pápež,pokiaľ sa nedostanú na miesta,kde by sa to dalo zmeniť a nakoniec zistia že prečo by to vlastne menili a išli sami proti sebe?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 12:53:31
pre Miloš Majko | 08-12-2015 12:45:00 | - mylite sa, tato vec bola davno preberana pod Sopornou.

Tu nie som ja alebo SOL ten, kto ma co vysvetlovat. Jedine ze by sme neplnili niektory bod zmluvy. A to sa nestalo a ani nestane.

Uz som Vam uviedol, ze MATE PRAVO PYTAT SA OSOBY POVINNEJ.
Je nou nie som.

Napriek tomu davam VEREJNY SUHLAS so zverejnenim uplne vsetkych veci tykajucich sa predmetnej zmluvy - aj NADSTANDARDNE a dokonca nad ramec zakona.

Akurat musite pytat tam, kde su plateni za odpovedanie. ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 12:46:21
Anonym autorovi | 08-12-2015 12:35:44 | - prezil som horsie ataky, prezijem aj Vas, aj ked nesuhlasim. Vysvetlenie preco je v nizsie publikovanych prispevkoch pripaadne v inych rubrikach SOL.

Ale mam male prekvapenie - OBCAN ma povinnosti stanovene zakonom - nijako inak. Tie mam v plnom rozsahu splnene. A obcan ma pravo pytat sa voleneho zastupcu a ten je povinny odpovedat. To robim a tak som ukazkovym obcanom rozvijajucej sa demokratickeej spolocnosti, nie? ;-)
pre Miloš Majko | 08-12-2015 12:45:00
Pán Majko, ešte raz by som zopakoval že nehovorím o dotácií, hovorím o financovaní a to je podľa mňa správne pretože za ten istýmediálny priestor čo mala Šoporňa pred rokom 2015 dnes platí 200€ mesačne Vám. Zaujímavé je, že od Vás by som v rámci transparentnosti očakával aspoň článok o tejto zmluve, predsa len je to historický úspech pre Seredonline, nuž ale asi by potom niektorí ľudia otvorili oči a to niekto evidentne nechce. Tiež by možno bolo dobré pri článkoch ktorē sú obsahom zmluvy s verejnosťou (obcou Šoporňa) tento fakt uviesť, viete, transparentnosť. A úprimne aj to Vaše porovnanie medzi týmto obchodným vzťahom (predaním priestoru v \"nezávislom\" médiu) s vybudovaním cyklotrasy z rozpočtu OZ je úplne mimo, ale to asi pochopil už každý kto má trochu rozumu. Pán Majko ja Vám nechcem oponovať len viete niekedy mám pocit, že od druhých očakávate prístup pápežskejší ako pápež ale Vy sám zabúdate na podstatné veci.
Anonym autorovi | 08-12-2015 12:35:44
Veď o to ide nič s cyklotrasov nemáte ani nebudete ako píšete nižšie je také výstižne a príznačné pre vás. K ničomu neprispieť ale ku všetkému sa vyjadrovať.
napriklad | 08-12-2015 12:01:35
Aha takže nabuduce ak pride napr. narkobaron za vedenim mesta a zafinancuje cez svoje OZ dajme tomu dalsi km cyklotrasy a aj stanok pri tej cyklotrase kde sa bude len podavat obcerstvenie alebo len robit osveta a menit ihly, tak to bude uplne v poriadku. A hlavne ze spravil km cyklotrasy. Netreba nic zverejnovat. Co natom ze kto je za projektom a odkial a ake peniaze su v tom projekte. Ved toto je dehonustujuce pre zakladnu elementarnu slusnost a transparentnost ale prave pre verejnu samospravu musi byt taketo spravanie nepripustne a chore.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 11:16:41
realista | 08-12-2015 11:07:10 | - ale mylite sa, ja viem presne ake zmluvy podpisujem a to je dovod, preco som napisal, aby autor diskusneho prispevku dal na zmluvu link.

Je totiz verejna.

Potrebne ale je precitat si jej obsah. Nejedna sa o dotaciu z verejnych financnych zdrojov, ale o objednavku sluzby.
V kazdom vztaku nasa strana zmluvu plni v plnom rozsahu a je vylucne na zadavatelovi, v akom mediu sa rozhodne publikovat.

My neposkytujeme ziadne PR, nevyhotovujeme ziadne materialy - to je na zadavatelovi.

Aj v tomto vztahu mate ako obcan svoje prava - neverim, ze zadavatel sa bude zdrahat na Vase otazky odpovedat.

- - -

V tomto clanku ale nejde o tento sposob toku penazi, ale opacny.

- - -

Som nesmierne rad, ze nemusim mat problem komunikovat - ubezpecujem Vas, ze si davam pozor, co, s akym obsahom a s kym podpisem.
Aby som nasledne nemusel drzat bobrika mlcania... ;-)
realista | 08-12-2015 11:07:10
Tak to je gol, ked clovek ani nevie ake zmluvy podpisal a s kym, ale hlavne, ze 200 euracikov na ucet chodi kazdy mesiac ;)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 10:55:01
pre Miloš Majko | 08-12-2015 10:14:16 | - co sa tyka sposobov zistovania a opravneni mesta - to nie je na mne. Mesto vie, ake ma opravnenia a obcan ma pravo pytat sa.

Nepochybujem o tom, ze mesto sa s otazkami vysporiada.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 10:44:49
pre Miloš Majko | 08-12-2015 10:14:16 | - dajte prosim link na predmetnu zmluvu.
pre Miloš Majko | 08-12-2015 10:14:16
Ale ale pán Majko tak už zrazu je médium Seredonline Vy? A ja nepíšem o dotáciach ale o financovaní z verejných zdrojov a o tom ste tu nenapísal ani čiarku. Ale pomôžem Vám, zmluva číslo 7/2015. Inak stále ste nenapísal ako má mesto oficiálnou cestou zisťovať(a či má na to právo) a zverejňovať financovanie ním nezriadeného a nefinancovaného občianskeho združenia.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 10:05:16
Udivuje ma aktivizovana obrana snaziaca sa obhajit pokus o utajovanie a zahmlievanie naozaj zaujimaveho a pre obcanov prospesneho projektu.

Dokonca je v diskusii napisane: \" co ked ani mesto nevie odkial ma OZ peniaze\"

Zaujimavy druh humoru.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 09:59:37
pre Miloš Majko | 08-12-2015 09:13:25 | - mylite sa, nie som financovany z verejnych zdrojov. Nemame ziadne dotacie a tie, ktore boli pred rokmi, boli riadne zuctovane a zuctovanie preslo riadnymi kontrolami.

- - -

Tento clanok ale nie je o nas, ale o cyklotrase a ako som napisal nizsie, nic s nou nemame a ani mat nebudeme.
pánovi detektívovi | 08-12-2015 09:36:40
Žiadne Občianske združenie sa nemusí spovedať vám pokiaľ sa jedná o financie neverejne.Preštudujte si zákony,alebo si to nechajte vysvetliť priemernému absolventovi povinnej školskej dochádzky.Ak členovia združenia navštivili napríklad firmu Samsung a peniaze na hrádzu táto firma poskytne, väčšinou sa jedná o akt ktorý si neželá aby bol zverejnený.
V opačnom prípade riskuje,že kadejaký prospechári a združenia naoko ktoré nič neurobili ich budú atakovať,otravovať a blúzniť o transparentnosti a nenahraditľnosti ich úžasných projektov.Aby im financovali napríklad pravnikov,servis a vždy sa schovávajú akože za občanov.
Príkladov je dosť. Stačí sa opýtať, prečo bývalí konšelé a pseudoaktivisti nevedeli navštíviť fabriky v meste a neurobili to čo so cťou robí Pomocníček, Športové kluby,,čo asi teraz urobilo aj o.z. Pre Sereď a čo nenormálne vytáča pár jedincov čo pre druhých neurobili ani neurobia nič.
Pardon.
Okrem sprostých napádaní,plnej huby transparentnosti a práznych slov.



pre Miloš Majko | 08-12-2015 09:13:25
Ale ale pán Majko, nebuďte taký vzťahovačný, zrazu ste súkromná firma, ale keď Vám to vyhovuje tak píšete ako je tento projekt pre všetkých ľudí a vlastne vykresľujete to tu ako nejakú verejnú službu. Narážam na to čo sa tu snaží vysvetliť diskutér s menom povinnosti, veď ta hrádza nebola asfaltovaná z verejných peňazí no Vy musíte vedieť odkiaľ tie peniaze boli a tuná to už hraničí s právom na súkromie. Ak si OZ neželá zverejnenie zdrojov financovania nemusí tak urobiť tak ako to nerobíte ani vy aj keď vo Vašom prípade ste financovaníaj z verejných zdrojov ale o tom ste tu nenapísal ani čiarku, takže o transparentnosti by ste si mal naštudovať niečo aj Vy.
povinnosti | 08-12-2015 09:04:46
Pravdaze ako vzdy mate pravdu ale co ked ani mesto nevie odkial ma OZ peniaze. Zo zakona nie je ulozene mestu kontrolovat zdroje financovania nejakeho OZ ktore sa rozhodlo spravit nejaky verejnoprospesny projekt. A takisto nebolo nikde prezentovane ze na ten projekt isli verejne financne zdroje resp. ze sa jedna o verejny majetok, preto mi pride toto opat hon na carodejnice.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 08:21:28
povinnosti | 08-12-2015 08:09:28 | - nie je na obcanovi, ako sa vysporiada tzv. \"osoba povinna\" s otazkami, ktore jej boli polozene v suvislosti s verejnymi financnymi zdrojmi, investiciami do verejneho majetku a pod.

Nechajme kompetentnych, aby konali. Predpokladam, ze nikomu nezalezi viac na tom, aby sa jeho konanie nenazyvalo netransparentnym, ako prave volenym zastupcom. Alebo sa mylim?
povinnosti | 08-12-2015 08:09:28
A mozete nas osvietit ako ma mesto vediet odkial ma OZ (ktore nedostava od mesta dotaciu) peniaze? Poprosim z pravneho hladiska a nie z nejakych dohadov premotivovanych diskutujucich.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2015 07:38:19
OZ tu povinnost nema do momentu, pokym sa nedostane do stavu ze ju ma.

A ja sa nepytam OZ, ale tzv. \"osoby povinnej\" a to Mesta Sered.

A druhy diskutujuci miesa hrusky s jablkami. Sukromnu firmu s Mestom Sered. Ako, pevne verim, ze vysvetlovat rozdiel nie je potrebne.
pre povinnosti | 08-12-2015 06:17:54
To je veľmi zaujímavý postreh, možno by sme podobnou rétorikou mohli žiadať zverejnenie účtovnictva Seredonline pána Majka, veď je to verejne-prospešná vec sám tvrdí že to na seba reklamou nezarobí a predsa to stále funguje a hltá peniaze, žeby aj on mal bočné úmysli ako naznačujú niektorí diskutujúci v prípade hrádze? Len uvažujem...
povinnosti | 08-12-2015 06:08:11
Na zaklade akeho zakona ma OZ povinnost zverejnovat svoje uctovnictvo ci zdroje? Pozor, nehovorim o odhaleni tychto veci organom ktore na to maju pravo! Ak OZ ziskalo financie mimo verejnych zdrojov nema nijaku povinnost sa spovedat nejakemu blogerovi a nemeni na faktenic ani to ze postavili nieco verejnoprospesne.
zazrak | 07-12-2015 22:11:05
A možno zadarmo ani kura nehrabe a hlavne neverme zazrakom ze prave v Seredi a za tohoto vedenia to kura začalo zadarmo hrabať. Skôr verim tomu že už začalo niekomu z tej moci a arogancie načisto v hlave hrabať. Treba to pripravit k volebnemu tahu aby to malo tu spravnu vônu a čaro tohoto politickeho marazmu co sa tu deje. Ako že skovat to za OZ je uctihodnerafinovany napad a pravdepodobne nejaky novy trend v samospravach ako si takto rafinovane upevnit moc primatora ci starostu. Takato prezentacia ako sa to udialo je prinajmensom nestandartna a podozriva. Ano do jari je dost casu aby sa veci potichu a premyslene uložili na pravu mieru ale takato utajena prezantacia smrdi korupciou. Ale vidime ze v Seredi je dalsia vinimočnost ze okrem drog a značnej kriminality tu mame asi prve OZ na Slovensku ktore od mesta nepyta finačnu podporu ako ostatne OZ v meste ktore priam živoria a su vdačne za každe euro, ale prave naopak, lebo toto OZ mestu finačnu podporu v hodnote priamej finačnej akcie dava. A to nie malej a lacnej. Kolko asi 100 000 eur ci viac to možno ukaže až čas. Ale každopadne mame v Seredi v dnešnej ťažkej finančnej krize kedy ludia živoria a firmy neplatia pohladavky zazrak. Takže je to skutočne zazrak alebo skôr len podnet pre niekoho ineho, alebo minimalne na zamyslenie sa,že kam sme sa to až takouto zahmlenou akciou a prezentaciou dostali.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2015 21:11:50
judas | 07-12-2015 20:52:51 | - priatelu, ale ja nemienim primatora nahanat ci vtierat sa mu.

Medium je riadne registrovane (vysoko nadstandardne) a ma prava, ktore dokonca ani nevyuzivame.

Ubezpecujem Vas, ze ked sa ja osobne rozhodnem, tak dosiahnem to, co dosiahnut chcem. A nie nahananim volenych zastupcov. Ja jednoducho slusne zaklopem na dvere a budem sa pytat.
Vsetko ma svoj cas.
judas | 07-12-2015 20:52:51
Pan majko,co tak priamo na ulici polozit otazku primatorovi nech sa vyjadri na kameru,ked ide z prace.mozno by to bolo zaujimave video.neberte to tak,ze vam radim co mate robit.
pozorovateľ | 07-12-2015 20:21:34
možno že dobrovoľníci z OZ to berú ako aktivitu osobného charakteru a nemajú potrebu sa pretŕčať pred kamerou a stačí im dobrý pocit,že podporili dobrú vec viď. príspevok Cyklista | 07-12-2015 15:27:00
anonym | 07-12-2015 18:04:50
...a neposlucha ten Tomcanyi a neposlucha,chlapcisko jedno nepodarené :D :D
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2015 17:51:37
anonym | 07-12-2015 17:31:15 | - kedze clanok je moj predpokladam, ze aj Vassa reakcia patri mne.

Z mojej strany nikdy a nic nie je prvoplanove.

A nie, ani nase OZ a ani ja osobne sa nebudem angazovat v cyklotrase. Ale ani ju nebudem ucelovo blokovat, ako to robil byvaly poslanec MsZ v case, kedy vedel, ze bude kandidovat na primatora mesta.

Druzina nejestvuje - ja som uplne samostatny a zaujima ma vylucne otvorena samozprava pracujuca v prospech vacsiny obcanov.

Ja osobne, moja rodina a niekolko znamych systematicky podporuje projekt BEZPECNE MESTO, ktory je od jeho zaciatku plne transparentny a zverejnovane su uplne vsetky akcie, ako aj podporovatelia (na fotografiach) projektu.

Dalej 8 rokov podporujem slobodu slova v meste a nasledne v regione tymto mediom, podielame sa na charitativnych projektoch a to bez akychkolvek dotacii a oceneni.

Podporujem tiez detske medium, ktore tvorime ako celostatne.

Stale podporujem (na rozdiel od primatora a viceprimatora) intenzivne aktivity smerujuce k odskodneniu poskodenych obcanov dodavkami spinavej vody.

Dalsie aktivity su prevazne osobneho charakteru a teda necitim potrebu o nich verejnost informovat.

Clanok je vsak o inych a inom, ako o nas. Napriek tomu vidite, ze nemame dovod tajit nic, co sa tyka veci verejnych aj okrajovo.
anonym | 07-12-2015 17:31:15
Otvoriť za každú cenu anonymnú diskusiu príde jednoducho ako účelové a prvoplánové. A to čo tu píšete sú Vaše súkromné názory.Ale prezentujete ich dosť nasilu až to prijde nezdravé.
Ak sa budete snažiť môžete nejako pomôcť.
Skúste urobiť vy a vaša družina hrádzu smerom na Šúrovce a sereďčania sa potešia.A keď Vám a Vašej družine prispeje napr.Samsung alebo Peugeot budú ľudia hovoriť že ste urobil niečo pre spoluobčanov.
O starostovi a primátorovi sa to hovorí o Vás ani náhodou.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 07-12-2015 16:32:04
p. Sklenár

Do OZ pre Sereď prispeli tie firmy, resp. ľudia, ktorí chceli túto dobrú vec podporiť. Aj napriek tomu, že som sa na OZ pre Sereď pýtala viac, odpoveď primátora Tomčányiho aj starostu Šúryho bolo, že v súčasnosti nemajú k tomu viac čo dodať. V marci bude slávnostné otvorenie cyklotrasy, na ktorom budú zverejnené celkové finančné náklady a zároveň bude verejne poďakované každému, kto prispel na výstavbu.

Na slávnostné otvorenie budeme pozvaní aj my.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2015 15:59:17
anonym | 07-12-2015 15:51:54 | - nemam najmensi dovod neverit tom, ze je hradza spravena dobre - nemusim ist ani skusat.

Srdecne a VEREJNE gratulujem k nepochybne obcanmi ziadanemu a verejno prospesnemu projektu.

Ale rec je o VEREJNOPROSPESNOM PROJEKTE a investicii do verejneho majetku.

Takze este raz - ZABRANME DEHONESTOVANIU A PODOZRIEVANIU kohokolvek. Jedine zverejnenie pozadovanych informacii a kazdy kto chce, ma vo veci jasno.
anonym | 07-12-2015 15:51:54
Hrádza je dobre spravená palec hore,treba si sadnúť na bicykel a presvedčiť sa každý na vlastné oči.
Dobrá voľba starostu aj primátora tento počin.
Pisarovic | 07-12-2015 15:47:49
pre Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2015 15:41:13
nerozumiem
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2015 15:41:13
Ludia, ze to nemyslite vazne...

Tu predsa nie je rec o tom ci su skromni, alebo sa chcu chvalit.

Tu ide o transparentnost a kazdy kto nieco robi so samospravou alebo so statom jednoducho musi pocitat s tym, ze prave z uvedeneho dovodu musi byt zverejneny.

Tak ako sponzori politickych stran. Tu sa nejedna o sukromny biznis medzi sukromnymi firmami. Ide o sponzoring veci verejnej a ide o to, aby prave podozrenia na mozne KORUPCNE spravanie uz od zakladu BOLI VYLUCENE.
Cyklista | 07-12-2015 15:27:00
Nikoho z Vás nenapadlo, že sú aj ľudia ktorí si neželajú byť zverejnení keď niekde prispejú svojimi peniazmi a chcú zostať v anonymite. Nie každý sa potrebuje vystavovať na obdiv a vypisovať tu trebárs : píšeš tu za moje peniaze a podobne. Majú na to svoje dôvody a tie môžu byť rôzne. Nechcú byť trebárs potom vydieraní, keď si dal tam ,daj aj mne. Nechcú aby niekto zasa potom riešil odkiaľ bol pôvod týchto peňazí, čo my Slováci bežne robíme, že máme tendenciu len všetko spochybňovať. Z toho všetkého mi pre Vás pán Sklenár vyplýva len jedna odpoveď na vašu otázku. Áno nechcú verejne vystúpiť na kameru aj keď by si to zaslúžili. Keby chceli už by to dávno urobili. A ja si takýchto ľudí len vážim a nebudem sa ich rozhodnutia snažiť spochybňovať. Ďakujem im, že vďaka nim sa budem môcť bicyklovať po hrádzi až do Dolnej Stredy. A nebudem nikomu vyčítať keď sa rozhodnú prispieť aj ďalší anonymní prispievatelia na dobrú vec a nebudem skúmať kto mi tie peniaze dal.
Sklenár Ivan | 07-12-2015 14:31:11
Vyššie citovaný článok od I. Tóthovej z 03. 12. 2015 08:03:00 ma zaujal. Ako z hľadiska vecného, tak aj informatívneho. V každom prípade sa urobila DOBRÁ VEC, čo je dobrá správa najmä pre obyvateľov, ktorým sa žiada pohyb po čerstvom vzduchu a na bezpečnej trase! Z hľadiska informatívneho, článok od I. Tóthovej z 03. 12. 2015 08:03:00 by som zaradil do kategórie článkov \"stalo sa\". V rozhovore s primátorom a starostom odznelo že to spravili dobrovoľníci z OZ. Pýtam sa, sú títo dobrovoľníci tak skromní a výsledok ich snaženia je tak malý, že si nezaslúžia, aby boli občanom Serede a D.Stredy známe ich mená? Prečo nedostali slovo na kameru skutoční aktéri realizácie tohoto projektu? Vari sa hanbia za to, čo urobili? Alebo aký je teda skutočný dôvod držať v anonymite ľudí stojacich za bližšie nešpecifikovaným OZ a podporovateľov tohto, opakujem DOBRÉHO diela? Snáď to p. redaktora vysvetlí aspoň v tejto diskusii. Alebo v tomto článku išlo predovšetkým o zlepšenie PR oboch predstaviteľov obcí? Opakujem, tlieskam všetkým, čo sa zaslúžili o realizáciu tohoto diela, nie však tajnostkárstvu okolo neho.
Registrovaný Michal Pisarovic Michal Pisarovic | 07-12-2015 08:16:25
pre judas | 06-12-2015 22:41:40
verte tomu ze to cita. ked nie n tak jeho LUDIA urcite.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-12-2015 23:11:09
judas | 06-12-2015 22:41:40 | - aj ked sa mi fakt nechcelo, aj ked som radsej chcel par slov telefonicky - nebola ochota druhej strany - kratko po 19:00 hodine som napisal e-mail primatorovi a vyziadal som odpovede na niekolko otazok.

Smutne vsak je, ked obcan, volic a novinar musi od voleneho zastupcu pytat kazdu informaciu na ktoru chce odpoved podla zakona o slobodnom pristupe k informaciam.

Myslim si, ze voleni zastupca ktory nema co skryvat, by mal povazovat za svoju povinnost komunikovat dobrovolne. Poznam take samospravy a mrzi ma, ze Sered momentalne patri medzi najhorsie, s ktorymi komunikujem.
pre judas | 06-12-2015 22:44:56
tomcany a spol toto čítaju podrobnejsie ako ktokoľvek iný.
judas | 06-12-2015 22:41:40
je tu maly problem,tomcanyi necita sol ani citat nebude.tak ani nemoze odpovedat,tak ako to spravime ak ma voleny zastupca zakonom udelenu povinnost odpovedat?
Erik Stefanek | 06-12-2015 22:29:56
Verim ze sa odpovede dockame, a netreba za tym hned hladat nieco zle. Nase OZ \"Mam rad cyklistiku\" sa takisto snazi angazovat v rozvoji cyklistiky a pripadna spolupraca v tomto smere moze byt len prinosom.
škoda | 06-12-2015 20:43:29
Pocitam ze odpovede ktora by obyvatelom stransparentnila konkretne cele OZ ze kto je v tom a tok ich financii sa urcite nedockame. A pritom to malo byť v samotnom uvode tejto rozumnej akcii. Ale vidim ze za tohoto vedenia sa zakladna elementarna slušnost uz davno nenosi. V kurze je zahmlievanie a utajovanie ale dokedy?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign