Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Čo svojimi výrokmi o primátorovi vlastne (ex)poslanci MsZ mysleli? - alebo nakoľko sa verejné obvinenia z podvodov dotkli primátora?

200

Sereď  |  Kontrola moci a to aj v samospráve je jedným z najdôležitejších poslaní média. Snažíme sa ho napĺnať v maximálnej možnej miere. Pýtame sa vedenia mesta a poslancov MsZ na jednotlivé rozhodnutia ktoré vykonávajú na základe nášho rozhodnutia ich voliť, im prejevenej dôvery a za naše spoločné  peniaze. A pýtame sa aj vtedy, keď to nie je príjemné ani im a úprimne, veľa krát ani nám.

Osobne zastávam názor, že médium má  byť maximálne objektívne a tak je nevyhnutné upozorňovať nielen na netransparentné kroky volených zástupcov, na kroky ktoré nie sú v súlade s požiadavkami väčšiny občanov, či v prospech väčšiny, ale aj na útoky na nich.

Áno, je potrebné upozorňovať aj na prípadné útoky na vedenie mesta, volených zástupcov a zisťovať, do akej miery sú prípadné útoky na nich opodstatnené.

- - -

Pred piatymi rokmi presne  27.11. 2010  počas konania komunálnych volieb, došlo v priestoroch  Mestského úradu v Seredi k vážnemu incidentu. Dvaja vtedy ešte poslanci  MsZ sa verenje a pred svedkami na adresu súčasného primátora vyjadrili  mimoriadne ostro a označili ho za podvodníka, ktorý sa dvadsať rokov nabaľoval na meste. Teda podľa nich po celý čas, ako bol poslancom MsZ.  Obvinenia padli konkrétne a primátor bol o incidente informovaný  do 24 hodín od samotného incidentu.

Nešlo o debatu v krčme, nešlo o nezávislý pokec opitých mladých ľudí pri táboráku. Mestský úrad, poslanci MsZ (teda verejní činitelia), verejne a pred svedkami. Bol som jedným z nich. A tak som sa primátora s odstupom času rozhodol spýtať, či sa plánuje brániť takýmto obvineniam - to len aby bol poriadok na pracovnom stole...  Nespomínam si totiž, že by bol incident riešený právnou cestou počas minulého a ani súčasného volebného obdobia.

Primátorovi mesta  Ing. Martinovi Tomčányimu som napísal a zaslal tento e-mail: 

From:Milos Majko [mailto:majko@majko.sk]
Sent: Thursday, November 19, 2015 10:22 PM
To: 'primator@sered.sk'
Cc: podatelna@sered.sk; info@sered.sk; seredonline@seredonline.sk
Subject: Ziadost o stanovisko

 

Miloš Majko   Trnavská  53, 926 01  Sereď  kontakt: 0907 277 777                           

Ing. Martin Tomčányi, primátor mesta  Sereď

Vážený  pan primator  Ing. Martin Tomcanyi,

Pred takmer 5 rokmi, presnejsie  27.11. 2010 sa konali komunalne volby, v ktorych ste boli po prvy raz zvoleny na post primatora mesta  Sered.

V nocnych hodinach v case ked uz boli  zname vysledky volieb a teda Vase vitazstvo vo volbach, vtedy este stale poslanec  MsZ  Ing. Lubomir Kysely sa na chodbe  MsU (presnejsie pred kancelariou prednostky) v pritomnosti viacerych svedkov   na  Vasu adresu vyjadril  citujem:

1.       je smutne, ak by som mal byt nahradnik za Tomcanyiho, to je smutne.

2.       Ak podvodnik bude v Seredi primator, tak to je smutne.

3.       Podvodnik, ktory ziskal pozemky ... 

4.       podvodnik, ktory ziskal nehnutelnosti...  To je tragedia, takto obcania rozhodli. Nech si to zliznu aj s urokmi. Ze my zostaneme jedna skurvena dedina.

5.       Myslis ze ja sem investorov pritiahnem?

6.       Pre podvodnika Tomcanyiho?  Podvodnikovi, zlodejovi...  Nech sa styri roky z podvodnika tesia.  

7.       Martin Tomcanyi, ktory robil 20 rokov podvody na tomto meste. No nech ho maju, no co... Pozemky za dvesto korun... v meste, v centre.

Vtedy este stale dalsi poslanec  MsZ  Stanislav Tvrdik verejne vypovedane vyroky L.Kyseleho potvrdil nasledovne:

1.       Tomcanyimu bude horiet pod ritou za tie jeho podvody. Tu bude veselo este.

Základnou otázkou tvrdení pána Kyselého a Tvrdíka je, ktoré z týchto 8 vyhlásení je, alebo nieje pravdive.

Pokial nie sú pravdivé všetky verejne prezentované tvrdenia pánov poslancov MsZ,  tak vzniká logická otázka:

a.)    prečo sa primátor mesta  nebráni verejne vysloveným obvineniam zákonným spôsobom?

b.)    Je niektoré  (alebo všetky)  z týchto tvrdení pravdivé?

c.)     Ktoré pozemky  nadobudol primátor podvodom podľa tvrdenia pána Kyselého?

d.)    Ktoré nehnuteľnosti  nadobudol primátor podvodom podľa tvrdenia pána Kyselého?

e.)    Čo pán Kyselý a Tvrdík mysleli  pod tvrdením  „podvodník Tomčányi a zlodej Tomčányi“?

Do premlcania TC podla  §373  odst. 2/c   Trestneho zakona  zostava asi tyzden  (presne  27.11. 2015) a preto sa Vas pytam najma z dovodu zachovania vaznosti uradu ktory druhe volebne obdobie zastavate  - podate  trestne oznamenie na pana Lubomira Kyseleho v zakonnej lehote?

Ak nie, prosim Vas o zdovodnenie, preco.

Pan Tomcanyi, Vasu odpoved prosime zaslat e-mailom  na adresu:   majko@majko.sk   a zaroven pisomne  do 22. 11. 2015  18:00 hodiny.  Na pisomnu odpoved budeme cakat do  23. 11. 2015 do 16:00 hodiny.  

Dakujem za odpoved.                                                                                                   

S uctou, Milos Majko

V Seredi, 19-11-2015

- - -

Nedávno som v diskusii avizoval, že pracujeme na "záchrane cti" primátora. Primátor sa žiaľ doteraz napriek našej žiadosti  k tejto závažnej veci nevyjadril. Odpoveď sme totiž žiadnu nedostali. Zatial nebudeme špekulovať o tom - prečo. Niekedy  totiž aj neskoro je totiž lepšie, ako vôbec...

- - -

Poznámka autora článku:  Pre pomalšie rozmýšlajúcich čitateľov - nie som autorom predmetných výrokov, nie som ani ich adresátom. Bol som len prítomný pri niečom, čo v slušnej spoločnosti podľa mňa nemá miesto. 

Vyjadrovali sa dvaja poslanci o treťom  poslancovi - v danom čase už dokonca jasnom víťazovi volieb na post primátora mesta.

Mám zato, že primátor mesta je funkcia, ktorá by mala byť vážená a osoba túto funkciu zastávajúca by nemala byť spochybňovaná čo do spoľahlivosti či morálnej bezúhonnosti. Už vôbec nie verejne obviňovaná z podvodov a ďalšej trestnej činnosti.

Tento článok by nevznikol, keby dvaja poslanci rozmýšlali skôr ako hovoria, prípadne, keby bol už incident vyriešený právne a o výsledku riešenia by boli občania informovaní. Publikovaný je vo verejnom záujme, nakoľko občania majú právo vedieť všetko, čo sa deje na MsÚ a nepodlieha  režimu utajenia zo zákona.

Keďže ani médium a ani žiaden z jeho tvorcov  nie je účastníkom incidentu, diskusia je možná výlučne vo veci samotného prípadu. Akékoľvek útoky na médium a jeho tvorcov budú bez ďalšieho vysvetlovania eliminované.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: (C) archiv SOL
200
Autor: Foto: (C) archiv SOL
200
Autor: Foto: (C) archiv SOL

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Foto: (C) archiv SOL
200
Autor: Foto: (C) archiv SOL
200
Autor: Foto: (C) archiv SOL


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Citatel | 10-12-2015 19:51:27
anonym | 10-12-2015 19:37:21 - máš na mysli zvýšenie platby do škôlky (ešte drahšie ako v Ba) , nekonanie vo veci pitnej vody, MsBP... atď. Tak to sa mu naozaj podarilo :D
anonym | 10-12-2015 19:37:21
Nie , som tiež občan ale vidim, čo sa v meste urobilo odkedy primátoruje Tomčáni :,A tie červené oči sú úplne zbytočné .
obcan | 10-12-2015 18:39:02
anonym 09-12-2015 18:57:31 kto si? Daky primatorov poskok, alebo dalsi blbecek co si nevidi dalej od nosa a nevidi realitu v meste? Alebo si dakto z rodiny, nebodaj jeho synacik?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2015 19:07:16
anonym | 09-12-2015 18:57:31 | - ja poznam primatora OSOBNE a to asi od roku 1987 ci 1988.

Na zaklade svojich osobnych skusenosti si dovolim povedat, autor prispevku:

pre realita | 06-12-2015 18:04:06 | 06-12-2015 20:23:00 |

nie je chudak, primitivny blbecek a ani uboziak.

Kto komu pokial siaha relevantne povedat v tomto momente nedokazem, pretoze primator uz viac ako rok odmieta vysvetlit verejnosti (a teda aj autorovi predmeteho prispevku a mne) zavazne veci tykajuce sa veci verejnych.

Mam zato, ze prave na urovni vysvetlenia tychto veci by sa pomerne s urcitostou dalo povedat, kto komu a preco pokial siaha.
anonym | 09-12-2015 18:57:31
Tomu chudákovi podomnou čo tu piše ako primitívny blbeček.Poznáš primátora ,ty úbožiak?.Nesiahaš mu ani po prsty na nohách .
Toto je čo za debata a niekto si ešte medlí ruky a teší sa z čítanosti a klikov.
OTRASNÉ.
pre realita | 06-12-2015 18:04:06 | 06-12-2015 20:23:00
Pises \"O tom,co co si ludia domyslaju,bud pravom,alebo nepravom sa nemozem vyjadrovat,lebo o tom ho....vno viemm\"
No preto o tom hovno vies lebo primator ma obyvatelov prave len za hovna ktore su mu dobre len pred voľbami a hovnam da aj taku transparentnost nohovno. A prave to je to hovno co ti staci. Ospravedlnujem sa ale inak na pochopenie sa to asi uz napisat neda.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-12-2015 18:58:05
realita | 06-12-2015 18:14:38 | - mylite sa! Je to netransparentne a konci demokracia tam, kde voleny zastupca urcuje, komu, kedy a na aku otazku tykajucu sa veci verejnych (ci veci cez ktore moze byt vydieratelny alebo korumpovatelny) bude odpovedat...
realita | 06-12-2015 18:14:38
Este taky maly dodatok,nie je predsa netrasparentne,ked niekto neodpoveda na neustale spriadanie ludi,povolanim konspiracni pracovnici,o veciach,niekedy aj osobnych a to kazdy den nieco noveho,ja si myslim,ze o tom ten zakon o transparentnosti,nie je.A ja si myslim,ze keby sa o urcite vysvetlenia dozadovali ludia, bud pisomne,alebo osobne,ze im urcite bude vsetko vysvetlene.Tento nesvar sa uz taha,ako ja citam uz niekolko rokov.
realita | 06-12-2015 18:04:06
Ja osobne som sa vyjadril,len k ;uctovnikovi;.pod nickom Pre realita.O tom,co co si ludia domyslaju,bud pravom,alebo nepravom sa nemozem vyjadrovat,lebo o tom ho....vno viemm, asi tak ako aj vatsina tuna diskutujucich.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-12-2015 17:40:11
Pre pre realita | 06-12-2015 17:24:04 | - nejde o uctovnictvo, ale o transparentnost vo veciach verejnych.

Ide o to, co robi spolocnost slobodnou a otvorenou. Volenych zastupcov nekorumpovatelnych a co dava alebo berie moznost podozrievat niekoho z rodinkarstva, zvyhodnovania a tak vlastne z tunelovania.

Tam, kde taja pozadie, manipulovanie s peniazmi a vobec system fungovania vo veciach verejnych dochadza ku korupcii a to bud skrytej alebo otvorenej.

Mam pocit, ze ludia MAJU PRAVO vediet, za co a z akych ponutok sponzor financuje to, co financuje - znovu len pri veciach verejnych.

Je smiesne a zaroven na vazne zamyslenie, ked snahu o transparentnost niekto verejne kritizuje. Svedci to o tom, ze niekomu fakt zalezi na utajeni tokov verejnych penazi.

Ale nemusi to tak byt. Dnes uz pozname aj ine priklady, na ktore poukazeme.
Pre pre realita | 06-12-2015 17:24:04
Za prve,nikoho neurazajte,ked ani neviete skym mate do cinenia.Za druhe,ja viemze vy mate v Seredi vsetko inak,ja si ziadne uctovnictvo nastudovat nemusim,za mna to urobil uz niekto iny a za tretie,neviem ako v Seredi, ale ja ked podporim nejaku spolocensky zaregistrovanu organizaciu, alebo registrovany dar,alebo proste podporim humanitarnu vec,mozem to urcitym sposobom odpisat z dani,moj mily uctovnik.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-12-2015 15:30:16
Majko | 06-12-2015 15:25:38 | - skus sa podpisat svojim menom, ak sa za neho hanbis, skus aspon nick.
Cudzie meno nepouzivaj!
Majko | 06-12-2015 15:25:38
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Tomčániy | 06-12-2015 14:58:36
vyasfaltoval hrádzu preto, lebo to nedovolil aj so svojou bandou Vranovičovi. Vtedy za Vranoviča proti tomu bojoval, aby to ako jednu z prvých vecí urobil po svojom zvolení.
Takto nejak fungujú farizeji.
pán Sladký | 06-12-2015 14:19:10
Primátor M.T. nie je členom strany a že ho podporila pravica a ľavica /SDKÚ aj Smer /a veľa ľudí ktorí mu verili a ktorých presvedčili jeho činy.Inak by mu nedali v ďaľších voľbách viac ako dvojnásobok hlasov ako keď kandidoval prvý raz.Neviem koho ešte podporia odvekí protivníci,asi toho ktorého uznáva väčšina ľudí a je zárukou že mesto bude napredovať.Ale vy to asi dobre viete len sa s tým ťažko vyrovnávate.Že starosta a primátor urobili niečo o čom kvákači a blábotáci pred nimi hovorili roky.
Cyklista | 06-12-2015 13:03:56
Pre anonym | 06-12-2015 11:48:05

Vieš aby niečo fungovalo, niekto pre to aj niečo robiť musí, nestačí len trepať s papuľu tak ako to robíš Ty.
anonym | 06-12-2015 12:02:05
Marek Sladký | 06-12-2015 10:19:28 nebojte sa,nebude volat primatorovi niekolko desiatok ludi.Nebude mu volat nikto,pretoze v skutocnosti ich to nezaujima.Ide o to len si dobre kopnut !
anonym | 06-12-2015 11:48:05
Ale ak cyklista vedie futbalový klub, tiež to asi nie je bohviečo.
Cyklista | 06-12-2015 11:13:56
Pre všetkých tých odborníkov čo kritizujú primátora a starostu ako financovali výstavbu cyklotrasy. Najprv moja prvá otázka. Viete to lepšie zabezpečiť ??? Moja druhá otázka ak je vaša odpoveď „áno“. Tak prečo ste to už neurobili ??? Ak je vaša odpoveď „nie“ Tak držte hubu !!!
PS: Len jedna taká maličká skúsenosť. Poznal som chlapíka ktorý mi kecal do to ako by som mal viesť futbalový klub a ako by som mal narábať s klubovými financiami. A viete aká bola jeho posledná veta nášho rozhovoru. Ja vám ju poviem. „Požičaj mi na pivo“. On mne išiel kázať a on si nedokázal zabezpečiť jedno euro na to zasrané pivo. Taký dojem mám aj z tejto celej vašej diskusie. Prajem príjemný deň.
pre ach jaj | 06-12-2015 10:30:30
Myslím, že ste celkom dobre popísal ten mechanizmu. Tak by to mohlo byť. Preto som tu napísal výrok pani Thatcherovej, že nič nie je drahšie ako to, čo ti dá vláda zadarmo.
Pavol Kurbel
Marek Sladký | 06-12-2015 10:24:44
To čo | 06-12-2015 10:16:44 - stači si pozrieť na akej kandidátke bol pán primátor ;)
Pre realita | 06-12-2015 10:20:47
Ty to máš v tej hlave nejaké pomotané, keď tvrdíš také nezmysli. Evidentne nevieš, čo je to účtovníctvo, ako a z čoho sa platia dane, čo môžeš a nemôžeš dať do nákladov a čo ti zníži daňový základ. Toto všetko si doštuduj a potom tu nebudeš vypisovať také blbiny.
Marek Sladký | 06-12-2015 10:19:28
anonym | 06-12-2015 07:16:53 - ak sú nejaké pochybnosti, tak by nebolo lepšie dať nejaké vyhlásenie? Alebo je lepšie aby mu zavolalo niekoľko desiatok ľudí? Alebo sa rozhýbe až keď niekto niečo vysnorí a urobí z toho kauzu až bude musieť zasadať mimoriadne MsZ. Poslednú vetu berte hypoteticky.
To čo | 06-12-2015 10:16:44
To čo robí Smer vo veľkom v celom štáte, to robí Tomčányi v menšom v Seredi.
anonym | 06-12-2015 07:16:53
Naco vsetky tie dohady a konspiracie.Priamu odpoved dostanete tu,0905 601 174 Ing.Martin Tomčanyi ,primator mesta.Takze koho to naozaj zaujima,tre ba sa pytat odpoved urcite dostanete.Zjavne je jednoduchse pisat nezmysly a dohady a kopat do kazdeho a do vsetkeho co je trosku dobre a uzitocne.Namiesto toho aby sme sa tesili ze sa zas nieco podarilo,tak osocujeme,ohovarame a hladame samu spinu.Ale ako sa hovorí,cistemu je vsetko ciste a spinavemu vsetko spinave.
Čitateľ | 06-12-2015 06:22:48
realita | 06-12-2015 06:01:50 - potom aj tak naša republika vyzerá. To je chorý názor.
realita | 06-12-2015 06:01:50
To je uplne fuk,kto to financuje a z akych dovodov,je to uplne normalna prax,uz ste niekedy poculi o nadaciach,OZ sponzoroch,atd.?Dotycny,namiesto toho,aby platili statu anonymne dane,radsej daju peniaze,tam,kde vysledok vidia sami,a ze im to prinesie aj nieco ineho?No a?Vy ste vsetci taki moralisti,ale len dokial sa to Vam hodi,to je hnus!
pre 05-12-2015 22:14:01 | 05-12-2015 23:01:49
V prvom rade sa pozri na seba a v druhom sem daj link na to registrovane OZ Pre Sered nech sa na to obyvatelia môžu pozriet kto je v tom OZ a na to jeho transparentne financovanie. Ci tu uz koncis?
pre ach jaj | 05-12-2015 22:14:01
Ty dementko na čom ideš, dal si si antidepresívum alebo čo. Ani primátor ani starosta nepovedali že to bolo zadarmo ale že to ide cez Občianske združenie Pre Sereď,pusti si to a povedz kde to tam je. A vrcholom je keď tu spomínaš riaditeľov čo musia odvádzať niekde a hneď hovoríš v náznakoch o seredi.
Podľa seba súdim teba že áno. Chudák.

super | 05-12-2015 20:53:48
ako zámer a pre obyvatelstvo je to fajn ale prist s takouto pičov.nou ze zadarmo a skovať to za nejake asi ani poriadne neexistujuce OZ v utajení,tak na tom sa naozaj pozastavuje zdravý rozum. Ale asi len ten kto to prezentuje vie že prečo a začo je to tak.
pre ach jaj | 05-12-2015 17:39:05
Ty si detektív oriešok, ty si to vyriešil, hurá
ach jaj | 05-12-2015 17:05:34
Aha tak to je akoze ok ak si nahodou primator zalozi OZ do ktoreho bude prispievat jeho spriaznena partaj ktorej on dava zakazky mesta. A potom ze zadarmo, velke hovno je akurat tak zadarmo. Aspon tu nerobte z ludi debilov. Ved sa necudujme ze toto evokuje myslienku ze toto je chore,zavadzajuce,manipulujuce a cisto korumpujuce prostredie. Dostanes nadhodnotenu zakazku a potom prispejes do OZ a nasledne OZ prefinancuje napr. cyklorasu. Ale kolko to stalo a kto je v tom a kolko financii sa takto a tadialto odlialo a komu a na čiu kampan a prosperitu je otazne,tajne a nekontrolovatelne. Aj ked cyklotrasa je dobra vec tak tento možny korumpovatelny a utajovany spôsob je otrasne nieco. A dobra myslienka sa premeni na spinavy kšeft ktory ma asi priniest niekomu peniaze a niekomu upevnenie si svojho postu. Slova OZ a zadarmo je trošku malo na vysvetlenie pozadia tohoto činu. Nemyslite?
Nedavno vyplavala na povrch dalsia spina ked riaditelia skôl davali ucitelom vyssie odmeny ktorych cast polovicu museli davat ako uplatu za miesto prave riaditelom. Mozno je otazne ci sa taketo ksefty nedeju aj v nasom meste. Mozno cas ukaze a ako vidiet velke odmeny pre niekoho sa nadeluju aj v tomto meste a dokoca boli obhajovane s neskutočnou verbou na mimoriadnom MsZ a to dokonca v hlavnom bode. Pre mna je tento spôsom utajovania pozadia a financovania tejto v podstate rozumnej myšlienky len dalsi krok ktory jasne indikuje k pošliapaniu a splachnutiu serioznej transparentnosti.
Cyklista | 05-12-2015 11:07:51
pre Čitateľ

Presne ako som si myslel. Ešte si nič neurobil pre druhých a už by si chcel pre seba 3000€. Vieš čo poradím ti. Nájdi si lepšiu prácu kde si viacej zarobíš lebo vidím že ty sa nevieš postarať ani sám o seba a nieto ešte o veci verejné. Keď budeš viacej zarábať nebudeš musieť závidieť iným že oni si dokážu zarobiť dostatok peňazí pre seba a popri tom ešte dokážu urobiť niečo aj pre iných čo sa o tebe nedá povedať. Vieš lebo keď si ja založím občianske združenie, tak ja rozhodnem kam výťažok z jeho činnosti poputuje. Keby si primátor a starosta chceli prilepšiť tak by tie peniaze nedali do cyklotrasy. Toto pochopí ak prváčik v škole. Tak že si choď radšej hľadať tú prácu. Ja som počul len o jednom občianskom združení kde existuje 3000€ plat. Je to Slovenský rybársky zväz. Choď sa spýtať tam, možno ťa zoberú.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 05-12-2015 10:15:31
nechápem, prečo o hrádzi nejdete diskutovať pod správny článok. Aha, veď tam by ste sa museli prihlásiť. Dúfam, že asfalt bude kvalitnejší ako na týteši smerom do Čepeňa.
anonym | 05-12-2015 10:06:35
Ak vas zaujima kto prispel na cyklotresu napiste meil primatorovi,urcite vam rad odpovie.Pan Kurbel,uz prestante konspirovat a vnasat medzi ludi pochybnosti a zlo.Vsetko co sa urobi len spochybnujete a dehonestujete.
anonym | 05-12-2015 09:59:26
Čo tu pletete Tacherovú a Procházku a iné hlúposti.Ak primátor urobí OZ ktoré bude robiť takéto veci pre ľudí je to to pravé orechové. A čo procházka sa treba opýtať jeho.Hrádza je bomba chodte si to pozrieť a nech ďalej starosta a primátor pokračujú.Niekto hladal spôsoby ako hrázu spraviť a niekto hľadal dôvody ako hrádzu nespraviť.
Starosta a primátor sú ti ktorý našli spôsob cez občianske združenie.
Čitateľ | 05-12-2015 09:14:17
Cyklista | 05-12-2015 07:44:58 - za vyše tritisíc eur mesačne plus prémie by som rád pomohol nášmu primátorovi.
pre asi takto? | 05-12-2015 09:11:14
Ja o voze ty o koze. Nikto nespochybňuje dobrú vec, ako je asfaltovanie hrádzy. Nikto nespochybňuje to, že občianske združenie môže získavať prostriedky a investovať ich. Otázka, kto prispel, je však v tomto prípade legitímna. Napríklad aj volebný zákon práve nariaďuje stranám vo voľbách zriadiť takzvaný Transparentný účet, na ktorý môžu prispievať fyzické aj právnické osoby, to znamená aj občianské združenia. Musia byť plne identifikovateľné, napríklad aj preto, aby sa vedelo, či v budúcnosti za svoje peniaze nedostali od obdarovaného na oplátku službičky.
A ešte jeden pamätný výrok slávnej angličanky Margaret Thatcherovej: \"Nič nie je drahšie ako to, čo ti dá vláda zadarmo.\"
Pavol Kurbel
Cyklista | 05-12-2015 07:44:58
Nedá mi nezareagovať na všetky príspevky tých, ako že odborníkov na všetko ,ktorí sa snažia dehonestovať prácu primátora Serede a starostu obce Dolná Streda. Vám by asi ani boh nevyhovel. Prepáč mi pane bože, že som zobral tvoje meno nadarmo, lebo kvôli takýmto blbcom je to zbytočné. Lebo totiž to ani jeden z vás mi zato nestojí. Stavím sa že ani jeden z vás neprispel na nejaký fond alebo charitu a ani nespravil pre mesto ani pre obec nič čím by sa mohol pochváliť. Niektorým z vás možno krivdím lebo ako vás poznám tak ste určite zahodili ten papier na zem , pre ktorý sa musel zohnúť niekto iný na koho ste mohli zasa potom zato nakydať. Ale dosť bolo. Odborníci na všetko, máte jedinečnú príležitosť. Priložte ruku k dielu. Založte si trebárs aj občianske združenie a buďte vy tým anonymným prispievateľom a dokončite plánovanú cyklotrasu až na Kaskády. Ja som presvedčený o tom že primátorovi a starostovi padne veľký kameň zo srdca keď ich odbremeníte a pomôžete. Keď voľačo dokážete, potom sa o vašej práci môžeme porozprávať.

Majko, ty už sa zmier s tým, že za tie tvoje noviny, ti mesto platiť nebude.
Obcan | 05-12-2015 01:41:07
Sice mimo temy,ale ked uz sa tu pise o cyklotrase,dovolil by som si prispiet,resp.poukazat skor na fakt s obmedzovanim diskusii pani redaktorky v jej clankoch ked sa jedna o nieco vo vztahu k mestu,repektive ludom z uradu.
Niekto spominal ze je to obmedzene za verbalne utoky na nu od anonymov a jej naslednu vztahovacnost,ale potom by pracu redaktora (ani ako hobby) nemala vykonavat,alebo je dalsia moznost ze moze tie prispevky SAMA mazat (s cim suhlasim) pripadne myslim ze ma moznost aj dotycneho uplne zablokovat (tiez suhlasim) no prenasat do SOL mestske moresy,kde mesto by najradsej bolo keby nebolo mozne vobec mat diskusiu nikde a k nicomu mi pride slusne povedane uletene...
Ano,su to jej clanky,moze si nastavit svoje pravidla,ale ja by som zase admina tejto stranky chcel poprosit nech sa neako vyriesi to,aby bolo mozne dopredu vediet kto clanok pisal,aby som aj ja mal moznost volby ci na neho kliknem.
Ak je clanok v hlavnej uputavke,tak tam sa da este vidiet autor a aj zvolit ci si ho prekliknem,ale ak si kliknem na clanok na bocnej liste,tak sa to dozviem az po otvoreni.
Nemam proti dotycnej pani nic,ale selektovanie ludi sa mi nepaci,preto aj ja by som chcel mat moznost nekliknut na jej clanok ak nieje urceny ,,anonymom,,.
Myslim ze slovne utoky na p.Majka su daleko horsie a ako profesional to dokaze ustat,dokonca aj tych vymazov nieje moc,o neakej blokacii neviem.
Celkovo mi ale vyznieva to ako by bolo hlavnym ucelom neskodit panom radnim,kedze sa im tu naklada celkom dost a myslim ze vacsinou opravnene.
Je to len moj nazor,samozrejme to moze byt inak.
K cyklotrase-napad naozaj dobry,k tomu nieje co dodat.
Ohladom financovania-usek do Cepena stal dost penazi a o to by ani tak neslo ako o kvalitu,ktora je naozaj zalostna.
Bolo by fajn keby sa na tom poucili a aspon tento usek by bol aspon v klasickej kvalite.
Ohladom sponzoringu-vravi sa ze ani kura zadarmo nehrabe,tak zatial treba verit ze vynimka potvrdzuje pravidlo,aj ked osobne by som to tipoval na nizsie spomenute,ze aby sa to este mestu 2x nevypomstilo,ale zase len moj nazor.
Najlepsie vsetko ukaze az cas...
asi takto ? | 04-12-2015 23:42:59
Ani pánovi poslancovi ani pánovi primátorovi ani pánovi obyvateľovi nezakazuje zákon založit OZ a získať financie ktoré budú slúžiť ľuďom z obce Dolná Streda a Sereď. Stačí obehnúť fabriky,predložiť nápad a otázka znie, prečo tomčáni a šúry ano a niekto roky bla bla blá. Ale asi ťažko dajú financie kecálkom za ktorými je len kopa rečí a skutek utek.Šury a tomčani urobili dosť a taký kurblkoko a comp.ich nemôže uraziť.A vo tom to je.Len tak ďalej po Váhovce.
asi takto | 04-12-2015 23:06:22
Nikto tu nikoho nenapada neohovara a nespochybnuje. Staci dat obyvatelom relevantne a pravdive informaie. A pokial je to registrovane OZ tak nieje najmensi dôvod na nejake tajnosti. Ale mam pocit ze sa tu zacina nieco cielene zahmlievat. Tak tu neurazaj a daj sem tie informacie ktore budu klučom k dalsej komnate ktora je zahalena ruškom tajnosti. Už sme tu zažili propagandu ohnostrojov zadarmo ci sponzorsky a nakoniec sa ukazalo pozadie pijavic ktore boli prisate na mestskom rozpocte cez ich zakazky. Pocitam ze toto bude nieco podobne a mozno este horsie len sa to zakrylo pod akoze OZ a zadarmo. A pravdepodobne bude cim skor tym lepsie a ruzumnejsie obyvatelom vysvetlit to pozadie.
pre anonym | 04-12-2015 22:57:17
prepáč, zabudol som sa podpísať pod posledný príspevok určený pre teba. A zároveň dodať, že nepatrím k tým idiotom-podľa teba, ktorí napadli asfaltovanie.
Pavol Kurbel
pre anonym | 04-12-2015 22:44:10
tí idioti nie sú proti tomu, čo sa spravilo. Nepleť si limonádu s kanonádu. Tí idioti sa pýtajú napríklad, odkiaľ Procházka berie milióny na svoju dvojročnú volebnú kampaň (jeho majetok mu na ňu určite nestačí) a komu bude musieť požičané milióny eur vrátiť vo forme službičiek? A rovnako sa pýtajú, kto stojí za financovaním 4375 m2 vyasfaltovanej plochy a komu to nakoniec občania Serede budú musieť zaplatiť? Táto investícia bola určite v desiatkach tisíc eur a preto otázka, kto za tým stojí, je úplne legitímna. Ak tí, čo to platili, majú naozaj nezištné úmysly, nemalo by byť problémom zverejniť ich mená. Napríklad aj preto, aby sme si mohli v budúcnosti overiť, že nás to asfaltovanie nevyšlo napríklad dva krát tak draho, ako keby sme si ho sami zaplatili. Ak sa ukáže, že to bolo naozaj nezištné, potom všetka česť.
anonym | 04-12-2015 22:17:59
OZ môže slúžit na naplnenie cielov podla stanov a v tomto prípade financovalo cyklotrasu pre ludi ako povedal na videu primátor a starosta.Z peňazí mesta a obce nešli peniaze, pomohli dobrovolné príspevky.Ale aj to môže pár idiotov napadnúť spochybniť ohovoriť.Ak ešte aj túto aktivitu chce niekto napádať treba ho umiestniť do blázninca.Kedy za posledných 25 rokov sa susedia spojili a urobili voľačo podobné?
evidencia občianských združení | 04-12-2015 21:28:24
dajte do vyhľadávača evidencia občianskych združení a IČO 42292531 a nájde vám oz Pre Sereď
re pre Sereď o.z.. | 04-12-2015 21:22:28
to čo je za blbosť mne to pod IČO 42292531 vyhodilo nejaké OZ Dom na sk&le zo Senca:

Dom na skale, o.z.
Senec, IČO: 42292531
NázovDom na skale, o.z.

UlicaPribinova 3

PSČ90301

MestoSenec

OkresSenec

KrajBratislavský kraj

IČO42292531

DIČ

Obchodný registerZáznam v Obchodnom registri

Dátum založenia31.12.2012
pre Sereď, o.z. | 04-12-2015 21:00:11
Tomčányi v príspevku hovoril o občianskom združení ktoré zadarmo vyasfaltovalo hrádzu. Asi sa jedná o združenie, ktoré má IČO 42292531. Zaujímavé, nie sú tam uvedené žiadne mená. Len dátum vzniku 31.12.2012 A čo je najzaujímavejšie, sídlo má na adrese Mestského úradu Sereď a síce, Nám Republiky 1176/10. To znamená že samotné mesto si založilo občianske združenie? Alebo súkromné osoby si dovolili ako sídlo uviesť adresu Mestského úradu?
Otazka? | 04-12-2015 19:40:48
Preco nezasiahne administrator a nezmaze prispevky, ktore sa netykaju tohto clanku? Pravidla diskusie sol..... :-)
anonym | 04-12-2015 19:31:18
Majkova uderka utoci uz aj na to ak niekto nieco urobi nieco zadarmo! Ak by to bolo z rozpoctu obce zas by vam vadilo to! Ach ta Sered, inde by sa tesili z novej cyklotrasy,krora navyse nestala mestske prachy nic,ale tu nie.

Radsej sa venujte tomu aky ucel mal tento clanok uverejnit po 5rokoch. Klesa citatelnost p. Majko ?
anonym | 04-12-2015 19:06:44
Každý má šancu založiť O.Z. teda občianske združenie Napr. Občan pomôž a rozhodni, Tuláci,Nebezpečné mesto, Bezpečna obec ,LOS, Šero pre občanov a podobné.Ale ak niekto založí OZ s cieľom pomáhať to je divné a tu nejaký zakomplexovaní ľudia idú zasa napádať.Prvé info o OZ ktoré sa pustilo do hrádze a tu ho máš.O akciách Pomocníčka ani ťuk ťuk. A keď niekto pomôže prispeje finančne a niečo urobí asi to ťažko chápe ten kto založí OZ s iným cieľom .

.
že vraj zadarmo | 04-12-2015 17:02:29
Diskusia pod clankom:
\"Primátor Serede Martin Tomčányi a starosta Dolnej Stredy Ľuboš Šúry spojili sily. Výsledkom je spevnenie hrádze od Serede až za Dolnú Stredu asfaltovým povrchom: VIDEO\"

je pravdepodobne učelne blokovana aby sa niekto anonymne zbytočne nepytal preto sa teda pytam tu a teraz.
KTO JE TO OBCIANSKE ZDRUZENIE PRE SERED A KONKRETNE KTO ZA TYM STOJI?
To nebola investicia za par tisic eur a preto neverim ze toto urobil niekto zadarmo a len tak ako to tu niekto prezentuje. To teda urcite nie. Zahadne investori a realizatori su ticho ale primator a starosta sa uz prezentuju ze to je zadarmo. Ako netvrdim ze je to zla vec pre obyvatelov ale taketo žvasty verejne rozpravat ludom tak to je sila. Preto by som poprosil Ivetku keby bola taka laskava a opytala sa panov na videu ze kto konkretne je za financovanim a realizaciou tohoto diela. Lebo v dnesnej skurvenej dobe uz zadarmo nikto nezdvihne ani len papier zo zeme ale zato skôr ho tam hodí. Preto chcem vidiet cistotu a transparentnost pozadia tohoto diela co tu je prezentovane ze zadarmo. Chcem a snazim sa tomu verit ale zatial sa to neda tak pre obyvatelov by som poprosil trosku viac svetla na toto pozadie.
pre Vladimír Herega | 04-12-2015 06:35:55
keď je niečo ubohé tak si to ty,je mi ťa úprimne ľúto
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2015 03:23:37
anonym | 03-12-2015 21:27:29 | - Vas prispevok ma neskutocnu vypovednu hodnotu. Takze teda si to \"vybavili chlapsky...\"

Tak to ano. Niet na ludi, ktori radi verejne potvrdia pravdu. Sem tam sa zadari. ;-)
pre anonym | 03-12-2015 22:11:07
čo mu dal po papuli? Nekecaj
anonym | 03-12-2015 21:27:29
Toto vyťahovať po 5 rokoch je prízemné.Kto chce si zistí,že primátor si to vybavil ešte pred 5 rokmi ale prečo neurobiť senzáciu.A je lepšie keď sa veci vybavujú chlapsky ako sa mátožiť do nemoty po súdoch. Ale to isto autor článku vie lebo po voľbách v roku 2010 bolo okolo toho dosť dusno.
Tendenčné a priehľadné .
Primitátor | 03-12-2015 05:05:09
EVERYBODY DANCE
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-12-2015 23:15:47
judas | 01-12-2015 22:49:49 | - takato taktika moze byt ucinna kratkodobo a pri jednom ci dvoch lahko spochybnitelnych pripadoch. Nie vsak u voleneho zastupcu ktory je atakovany sustavne a faktami.

V takomto pripade casom zacnu pochybovat aj ti najskalnejsi obhajcovia - samozrejme za predpokladu, ze nie su zainteresovani na pochybovani. ;-)

Myslim teda tych, ktori si raz proste polozia otazku - kde je vlastne pravda?

A ono vlastne nejde o nic ine, len docielit, aby sa obcan pytal, kde je pravda. Aby ho zaujimala pravda.
judas | 01-12-2015 22:49:49
strategiu ma tomcaniy priam excelentnu,uz to velakrat dokazal.nic zbytocne nerozmazava a zvlast nie v sol.zatial vo vsetkom vyhrava a to nemusel ani usta otvorit.najhorsie pre novinara je ak dana osoba zaryto mlci,nuz stale plati,mlcat je zlato.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-12-2015 18:17:01
No prosim. Staci dat navod, este dva dni diskusie a dalsi clanok pomaly nebude treba pisat.
obyvateľ | 01-12-2015 13:21:42
Praveze je zaujimave ze za tie vyroky si škrtol a to dokonca priamo miestom na skole v sprave mesta . Otazne a zahadou zostava ze prave zaco alebo preco mu primator umoznil benefit tepleho a plateneho miesta. Urcite to nevnimam ako odmenu zato co na neho nakadil na urade po volbach co sa tu v clanku pise.
Mišo | 01-12-2015 12:49:55
Ja by som to až tak tragicky nevidel. Skôr je to prosté. Stačí sa pozrieť, ako a kde skončil pán Kyselý po voľbách. Je jasné, že za pestrý slovník na adresu pána primátora skončil a v meste si už ani neškrtol. Či?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-12-2015 09:18:57
Nebolo treba ani vela casu na to, aby diskusia znovu potvrdila, na ako bolestivy otlak taka jednoducha otazka dokaze stupit.

Nepochybujem o tom, ze aktivizaciu diskusnych zaloh sposobilo vedomie skutocneho problemu a nie nejake moralne citenie voci dvom predcasne oslavujucim a teda tento samotny clanok.

Asi zlozite, no len pre 95% citatelov, ktori si proste musia robit nazor z publikovaneho. Nemaju totiz viac informacii a tak ani velmi nemaju ine moznosti.

Ten kto diskutujuce zalohy (presne ako pred rokom v predvolebnej debate kde tiez islo len o otazku na bolestivu temu) aktivizoval vie presne, co moze nasledovat.

Staci totiz ustat nejake tie nadavky, ponizovanie a slusnemu cloveku sa po spravnej predohre dostane mosnosti vrcholu v odhaleni, co vsetko su ludia pri moci ochotni spravit a obetovat pre jej pokracovanie.

V tej vysokej, ale aj tzv. \"malej politike\". Je to rovnake, len velkost pieskoviska je odlisna.

Inak, cudujem sa, ze napriek poznaiu sily SOL a nulovej kontroly (nie som slepy a to co je, to umoznujem vedome s tym, ze fakt mam zaujem na vyvazenosti media) nad mediom, sa nasa \"vrchnost\" stale pohybuje ako slon v porcelane nechapajuc, ze vyhrat nad mediom v pripade ze publikuje len fakty a pravdu, sa fakt neda. Ani zastrasovanim a ani TO. Problem totiz nie je v samotnych informaciach.

Ospravedlnujem sa citatelovi, ktoremu tento prispevok nedava velmi zmysel, no predsa len stale su veci, na ktore ohlad brat musim a kedze naozaj nie som kamikadze a mam zaujem zlozite a citlive veci dotiahnut do konca, nie vsetko mozem uverejnit hned a takpovediac polopate.

Teraz to chce chvliu vyckat a dat este nejaky priestor tym, ktori 5 rokov mali zakonne postupy obvyklé v civilizovanej spolocnosti takpovediac \"v pazi\" a riesili si veci \"po svojom\" ako nakoniec vzdy. Vlastne to aj v tomto konkretnom pripade tak avizovali, ze? ;-)

Na rade je schema, v ktorej si v ramci nasej Skoly demokracie ukazeme, preco aj tak vazne obvinenia stoji za to \"prehliadnut\".

Vsetko so vsetkym suvisi. Nezijeme izolovane od spolocnosti, ktora vo svojej podstate zla nieje. Vzdy ide len o to, na ktorej strane sa prave clovek nachadza...

(ak by sa nahodou niekto v tomto nasiel alebo by mu to pripomenulo osoby ktore pozna, ci dokonca seba vedzte, ze mate iba bujnu fantaziu a podobnost je to cista nahodna... ;-) )
Fero | 01-12-2015 08:39:48
Mňa by zaujímalo, či podal primátor trestné oznámenie aj z dôvodu údajného poškodzovania osvetlenia. Lebo vraj nieto úmyselne poškodzoval osvetlenie, keď sa rekonštruovalo. Ak nie, tak potom by som premýšľal nad tým, či to nebolo len zahmlievanie neschopnosti niekoho.

Ak si primátor myslí, že si bude robiť do nemoty to, čo sa mu zachce, tak sa mýli. A to si dovolí verejne niekoho nazvať klamárom. Pravda každého dobehne. Či je poslanec, obyčajný občan, alebo primátor. Už sme mali možnosť na tejto stránke viackrát čítať, ako sa z úst istých funkcionárov mesta ozýva \"pravda\". Ale na stránke Seredských noviniek sme sa to už nedočítali.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-11-2015 19:16:24
pan Majko | 30-11-2015 14:40:50 | - z coho usudzujete ze:

\"ale to sa zrejme nestane a toto je len jeden sposob podpasovky\"

Vy citate moje myslienky, pripadne len pisete to, co by ste na mojom mieste spravili Vy?

No schvalne, co som mal podla Vas urobit?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-11-2015 19:13:53
Anonym | 30-11-2015 16:53:26 | - bol som Vam nizsie napisal:

\"NIC som nenahral a teda NIC som nemohol ani zvereinit. Ak mate dokaz k svojmu tvrdeniu pripravte si ho, budete ho potrebovat. Ak ho nemate, moje cislo a mail najdete v kontaktoch. Do 24 hodin - ale to urcite uz poznate. ;-)\"

Nie \"anonym\". Ako anonym si mozete neavazne pokecat, diskutovat tak, ze nikoho z nicoho neobvinujete a nikoho neosocujete.

Ked vsak pomyslenu ciaru prekrocite, uz nepomoze (a bolo by aj neferove) ospravedlnovat sa ako anonym. Ved kazdy z nas sa nejako vola - ja sa nehanbim - ze sa nehanbite ani Vy? Vlastne, za co sa hanbit? Za svoj nazor? Ale nie... - nikdy som nenapisal anonymny prispevok. Nech bol akokolvek citlivy, nech za moj nazor hrozilo stihanie - je to moj nazor. Za kazdy nazor nesiem zodpovednost - aspon nemaju kompetentni vela prace s hladanim toho, na koho podaju TO.

Takze teda - kontakty na mna su verejne. Stale je cas. A ja som trpezlivy...
Anonym | 30-11-2015 16:53:26
Pán Majko ospravedlňujem sa vám , ale nemyslel som konkrétne vás ale niekoho kto dvoch opilých poslancov nahrával,pretože takto presne zoštylizovať obvinenia asi musí byť zo záznamu ktorý keď ste nerobili vy tak niekto iný.Ešte raz sa ospravedlňujem Vám ale nie tomu čo robil záznam bez vedomia zúčastnených.To je v rozpore s novinárskou etikou.

pan Majko | 30-11-2015 14:40:50
Jedna pani povedala,ta pani sa vsak odmlcala,jeden pan chce odpoved ci je to pravda,paradoxne od tej osoby,ktora bola obvinena,ked dotycny obvineny mlci,je to podla Vas pravdepodobne,ze to co jedna pani povedala,je pravda.Nebolo by najjednoduchsie sa opytat menovanych poslancov o tych podvodoch,co mal spachat starosta,a ked to potvrdia askonkretizuju tak konat podla plaatnych predpisov,ale to sa zrejme nestane a toto je len jeden sposob podpasovky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-11-2015 14:16:21
anonym | 30-11-2015 13:32:33 | - pocet a obsah otazok volenym zastupcom nie je zavisly od toho, ci budu alebo nebudu reagovat.

Aj mlcanie je dostatocnou odpovedou. Osobne si myslim, ze pre obcana mnohokrat ovela vystiznejsou, ako odpoved...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-11-2015 14:13:58
Anonym | 30-11-2015 13:05:07 | - na Vase otazky odpoviem len preto, aby ste Vy a verejnost videli, co za nezmysly sa pytate:

- aj ked je Vas ho*no do mojho vdelania, mam maturitu a na FF UK ma neprijali, lebo moj otec v 1969 roku vyskupil z KSC a doba nepotrebovala novinarov, ktori nemali cisty kadrovy profil.

Co, napisete nieco o svojom kadrovom profile, alebo sa hanbite aj za svoje meno?

- uz som napisal (znovu som nemusel) - NIE, ja som nic nenahraval. Do cinnosti inych ludi vo volnom case sa nestaram.

Ak by som bol nahraval (alebo hocikto iny) mal na to pravo vtedy, dnes a vzdy, ked bude na verejnom priestore, budu sa bavit voleni zastupcovia - verejni cinitelia, ktorych prejav v suvislosti s vykonavanym mandatom nieje osobnej povahy.

- nie, ja tajne rozhovory s nikym nevediem. Nie som clenom ziadnej sekty a opacne - vsetko co sa tyka veci verejnych povazujem a nepochybne aj je verejne.

- ci boli opiti alebo nie, nieje moj problem a co rozpravali, je plne ich vecou.
Obvinili a to VEREJNE svojho kolegu z podvodov a nabalovania sa na meste. To je podstatne z ich prejavu. Pre obcana je dolezite, ci maju pravdu oni, alebo sa jedna o krive obvinenie, pripadne ohovaranie verejne.
Ostatne nezmysly ma nezaujimaju.

- Ci to povazujem za eticke spravanie? Akoze ich spravanie? NIE, urcite to nepovazujem za eticke. Ak maju dokazy, mali ich predlozit organom cinnym v trestnom konani a nie VEREJNE konkretnu osobu obvinovat.

Ak ste nahodou mysleli moje otazky primatorovi - ANO, povazujem ich za eticke a spravne. Dokonca prokuratura sa mala uz z uradnej povinnosti zaoberat vecou a to minimalne niekolkokrat, co to bolo na SOL spomenute.

Je vo verejnom zaujme zistit, kde je PRAVDA. Ide o mimoriaadne zavazne ovbinenia a ten kto ich zavaznost zlahcuje predpokladam ze vie preco. Patrite medzi nich a mate nejaky osobny zaujem na utajeni tychto obvineni?

- - -

Takze to je vsetko. A teraz ja - napisali ste - citujem: \"ešte ich zámerne nahrať a so zverejnením čakať 4 roky\" - dovolim si upozornit Vas, ze VEREJNE KLAMETE a umyselne sirite nepravdu o mojej osobe.

NIC som nenahral a teda NIC som nemohol ani zvereinit. Ak mate dokaz k svojmu tvrdeniu pripravte si ho, budete ho potrebovat. Ak ho nemate, moje cislo a mail najdete v kontaktoch. Do 24 hodin - ale to urcite uz poznate. ;-)

A poznamka na zaver - ja osocujem tym, ze sa ako obcan a ako zastupca media verejne verejne cinnej osoby pytam na veci, kde sa trestna sadzba pohybuje okolo 10 rokov basy?
Je mi smutno z toho, ze takto moze rozmyslat ktokolvek. Ak aj ste na veci zainteresovany, byt na Vasom mieste, drzal by som hubu a nie utocil smerom, ktorym to fakt nema zmysel.

K vzdelaniu - vyzaduje si pravo vlastnit majetok, aktiva ci cokolvek ine nejake specialne vzdelanie?

Zobudte sa! Nepatrim medzi tych, ktori musia konspirovat a vyhybat sa pravde. Na zistovani pravdy je totiz vec postavena. A pravda raz vyjde najavo, nech urobite cokolvek...

- - -

Takze 24 hodin - cas bezi.
anonym | 30-11-2015 13:32:33
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Anonym | 30-11-2015 13:05:07
Aké máte vzdelanie pán Majko,lebo po tak dlhom čase sa utiekať k takémuto krčmovému osočeniu a ešte aj o tom siahlodlho písať chce nejakú konšpiratívnu školu.Viete odpovedať na otázky?
Aké je vaše vzdelanie?
Nahrávali ste si vy alebo niekto z redaktorov SOL týchto poslancov bez ich vedomia?
Nahrávali ste si vy niekedy rozhovory s ľuďmi s ktorými ste viedli diskusie tajne?
Počuli ste a videli ste, že poslanci boli opití a vtedy je lepšie sa nebaviť, nehádať a nie ešte ich zámerne nahrať a so zverejnením čakať 4 roky?
Považujete to za etické správanie ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 22:49:56
Takze sme sa posunuli dalej v ozrejmeni si prav a povinnosti a tiez moznosti vo vztahu k slobode slova.

Je cas vratit sa k meritu veci:

- obvinenie vtedy poslanca nasledne primatora mesta z podvodov a 20 rocneho nabalovania sa na meste vyslovene verejne pred svedkami na pode MsU.

Prosim, respektujte princip prezumpcie neviny. My, obsania (teda asi vacsina) nevieme, kto ma pravdu a ocakavame, ze to vyriesia ti, ktori na to maju kompetencie a su za to plateni.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 22:34:11
kutil Tim | 29-11-2015 22:24:10 | - znovu a pre Vas uz naposledy - mylite si pracu novinara s existenciou diskusie a urovnou jej slobody.

Pod clankom je autor podpisany, to je novinarska praca. DIskusia na SOL je z pravidla volna a to je moj osobny dar slobode slova. Slobode ale v sulade so zakonmi - pravo verejne sa pytat volenych zastupcov mate z viacerych zakonov. Niektore dokonca im urcuju aj povinnost Vam odpovedat. Volenym zastupcom!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 22:28:25
Zamyslenie | 29-11-2015 22:20:01 | - nemajte starost o moj spanok. Ja mam nevyuzitych moznosti dostatok.

Je len na mne, ake sa kedy rozhodnem pouzit. Posledna je pravna ochrana.

Napriklad tato diskusia - ak bude pokracovat dalej mimo temu, tak eliminujem do archivu vsetky prispevky, ktore nie su priamo k teme tak, ako to je v upozorneni v samotnom clanku.

A budeme tam, kde byt mame.
Vzdy je to len otazkou casu, pokym ma to bavi a ako dlho chcem zistovat ako presne clanok trafil do cierneho. ;-)
kutil Tim | 29-11-2015 22:24:10
No vidíte už ste splnili bod 10. čl.III Etického kódexu novinára : Novinár pri výkone svojej práce alebo v súvislosti s ňou neprijíma dary alebo iné výhody, ktoré by mohli ohroziť jeho nestrannosť a objektivitu, alebo ktoré sa dajú chápať ako pokus o ovplyvnenie jeho práce.
Zamyslenie | 29-11-2015 22:20:01
To staci aby sa par ludi dohodlo a vy sa ani nevyspite...hm...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 22:17:46
kutil Tim | 29-11-2015 22:09:21 | - blokovanie diskusie k temam volenych zastupcov a mesta predstavitelia mesta nedosiahli ani financnou ponukou pre SOL, nedosiahne ju nik ani tu pod tymto clanokm.

A co sa tyka media - nechajte ho na tych, ktori nesu aj zodpovednost.

Vy rieste to, na co mate dosah ako majetkovo pravny, tak riadiaci.
kutil Tim | 29-11-2015 22:16:29
Opäť vďaka za vymazanie príspevku
kutil Tim | 29-11-2015 22:09:21
Takže naozaj je potrebné aby ste si ho naštudovali, a skúste sa opýtať aj ostatných členov redakcie či naozaj netreba k nemu pristúpiť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 22:06:22
kutil Tim | 29-11-2015 22:02:07 | - diskusia nema s etickym kodexom novinara uplne nic spolocne. Takze ste mimo. V diskusii si Vy ako diskutujuci nastudujte, co a za akych podmienok Vam ponuka vydavatel a autor clanku.

Dodrziavajte to. Ak nie, skuste ine medium.
kutil Tim | 29-11-2015 22:02:07
Návrh pre celú redakciu SOL
Čo takto si naštudovať etický kódex novinára a pristúpiť k nemu ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 21:53:58
kutil Tim | 29-11-2015 21:51:18 | - niet za co. Bude aj v buducnosti, ak nebudete respektovat pravidla. Tema clanku je dana. Voleni zastupcovia a ich incident.
kutil Tim | 29-11-2015 21:51:18
ďakuje za ďalší vymazaný príspevok
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 21:49:08
kutil Tim | 29-11-2015 21:46:29 | - nastudujte si to, co som uviedol v clanku v jeho dolnej casti.

Ak mate zaujem vytvarat pravidla, zariadte si priestor a napiste clanok Vy. Ubezpecujem Vas, ze u nas skutocne plati - autor clanku urcuje pravidla.

Tak sup - registracia a pisat de nemoty. ;-)
kutil Tim | 29-11-2015 21:46:29
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
pán majko | 29-11-2015 21:18:34
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
na čom záleží | 29-11-2015 21:09:48
Všetky tie komenty ohľadne Sk a euro, o tom, že prečo teraz a nie včera a podobne, sú len obyčajným blábolom. To, čo je dôležité na tomto článku a na čom naozaj záleží je to, či Kyselý hovorí pravdu, teda či Tomčányi je zlodej a podvodník, alebo klame. Ak hovorí pravdu, tak máme primátora, ktorý je zlodejom a podvodníkom, v opačnom prípade je Kyselý klamár. Ak Kyselý hovorí pravdu, máme sa čoho obávať, lebo ako sa hovorí, s jedlom (a funkciou) rastie chuť. A ako poznám Kyselého, nezvykne klamať. Ale jeden nikdy nevie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 20:39:57
kutil Tim | 29-11-2015 20:35:01 | - to co bolo potrebne som napisal a ostatne je na Vas.
Tento clanok nie je o mne, takze ak chcete diskutovat o mne, musim kandidovat, musite ma zvolit, a nasledne ziskate na to pravo.

Tento clanok je o troch byvalych poslancoch MsZ a jednom sucasnom primatorovi.
Miso | 29-11-2015 20:38:21
To je uplne dno tento clanok
kutil Tim | 29-11-2015 20:35:01
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 20:13:43
pan majko | 29-11-2015 19:50:08 | - sice ste nanapisali uplne pravdive informacie, ale ak mate vedomost o porusovani zakona kymkolvek a kdekolvek, mam pre Vas jednoznaacnu radu co robit - PZ SR - nahlaste KAZDE protipravne konanie!
pan majko | 29-11-2015 19:50:08
Vy neovládate ani seba ani predpisy.Práve teraz 19 39 ste sa pri Lavazze otáčal cez plnú čiaru do protismeru na svojom Nissane Q Ga 077....je to za...... a je na to aj viac sv........Nepôjdete sa sám dobrovoľne nahlásiť a zaplatiť pokutu? Predstavte si žeby ste svojím konaním spôsobil haváriu.
Alebo chcete povedať že to nie je pravda?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 19:33:45
Anonym | 29-11-2015 19:29:32 | - nenapisali ste to sice dobre, ale odpoviem: - PRAVDA. Ta je dolezita pre verejnost - obcanov.
Anonym | 29-11-2015 19:29:32
Ak nie je vo Vasom zaujme reagovat na obvinenia z podvodov a 20 rocneho nabalovania sa na meste, tak naco tento clanok? Preco vam zalezi na tom, aby/ako na obvinenia reagoval primator?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 19:18:31
Peter | 29-11-2015 18:28:50 | - nebudem sa vyjadrovat k inym - ja nemam ziadne ambicie vladnut ani ovladat inych. Moje ambicie su zrejme rozsirovanim medii a drzanim ich zakladnej myslienky z pred 8 rokov.
Moje zaujmy su az privelmi individualne - cestovanie a to nema uplne nic spolocne s tymto mestom.

Ale som obcanom a teda pytat sa budem dovtedy, pokym tu budem byvat a moje dieta bude tu zit a teda vyrastat, chodit do skoly, pit vodu z vodovodu a niest nasledky rozhodnuti (nech su akekolvek) volenych zastupcov.

Mam na to pravo - NEVYNECHAL som ziadne volby, referenda a nic, kde sa mozem zo zakona vyjadrit ako obcan.

Mam uplne rovnake prava a povinnosti ako kazdy obcan - niektore vsak aj vyuzivam.

A co sa tyka mojej kandidatury - Sered nie, inde vtedy, ked uznam za vhodne. Zasadne ale nebudem kandidovat tam, kde nemozem nic zmenit. Svoj cas si vazim - vek a povinnosti voci rodine i sebe mi nedovolia inak.

Takze naposledy - je mi uplne jedno, kto sa k comu ako postavi, co ako vnima. Ja to vnimam takto, staviam sa k tomu po svojom a svoje prava vyuzijem vzdy, ked to uznam za vhodne.

O Sered stratim zaujem iba vtedy, ked sa prestahujem inde. Ale to je asi pochopitelne.

A teraz sup spat k teme - dvaja vtedy poslanci MsZ verejne obvinili tretieho poslanca a vtedy uz regulerne zvoleneho primatora z podvodov a a 20 rocneho nabalovania sa na meste.
pozorovateľ | 29-11-2015 19:01:31
Na obvinenie treba dôkazy a tie poskytnúť orgánom činným v trestnom konaní inak je to len JPP.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 18:56:59
pozorovateľ | 29-11-2015 18:30:14 | - nie v mojom zaujme je reagovat na obvinenia z podvodov a 20 rocneho nabalovania sa na meste. ;-)
pozorovateľ | 29-11-2015 18:30:14
Otázkou teda zostáva či ste skutočne chceli odpovede na Vaše otázky /a je jedno od koho/ alebo len od jedného konkrétneho človeka.
Peter | 29-11-2015 18:28:50
Možno to bude znieť škodoradostne,ale ja by som Vám to doprial za trest.Ale vážne,raz ste niekde kandidoval a nevydalo.Práve o takom prípade som písal,nie tak nie dovidenia.To bol Váš prípad!tak prečo pre boha živého sa niekto za každú cenu snaží votrieť tam kde ho nikto nechce?Pre dobro tích čo ho nechcú a nevedia čo činia?Takýto kandidáti len naserú ešte viac ľudí ako sú.Počkajme si možno sa objaví záhadná osoba a skončí to ako v Trnave.Fuj už som záhadný ako Matovič...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 18:22:36
pozorovateľ | 29-11-2015 17:55:36 | - sice pomaly, no predsa len sa dostavame k meritu veci. Vidite, ako staci naznacit a verejnost to dotiahne do uspesneho konca. Teda, este tam nie sme, no sme na dobrej ceste.

Takze pomerne vseobecne je zname, minimalte Vy tvrdite, ze to vieme dvaja ze - citujem: \"ale obaja veľmi dobre vieme,že na Vaše otázky položené v tomto článku od adresáta,ktorému ste ich položili určite nedostanete\"

Priatelu, ale ved o tom to je. Ja ju po tak dlhom drzani Bobrika mlcania ani vlastne necakam. Teda, nie ze by ma milo neprekvapila, skor si myslim, pride nieco uplne ine. Aj Vy sa pripravujete na to najhoorsie a potom Vas to prijemnejsie milo prekvapi? ;-)

Kedze obaja vieme ze som ju nedostal (termin bol zrejmy z textu e-mailu), je na obcanoch, aby sa zaujimali, preco na tak zavazne obvinenia reakcia nebola a nieje. Ale to sme uz na spodnejsich prispevkoch kde pisem, ze tak daleko este nie sme. ;-)
pozorovateľ | 29-11-2015 17:55:36
pre Miloš Majko | 29-11-2015 17:30:42
Môj príspevok vôbec nesmeroval k tomu,že by som tu chcel rozvinúť diskusiu o tom kto sa na kurze nabalil. Naopak myslím,že Vy sa ju snažíte týmto smerom dostať. Ja som Vás chcel len usmerniť ako profesionálneho novinára aby ste používal vo svojich článkoch našu oficiálnu menu.Myslím, že to je korektné.
A ak sa chcete pýtať koho chcete na čo chcete je to Vaše právo, ale obaja veľmi dobre vieme,že na Vaše otázky položené v tomto článku od adresáta,ktorému ste ich položili určite nedostanete.
Takže z Vašej strany účelové a preto moje odporúčanie kde by ste mali možno väčšiu šancu na skoršiu odpoveď.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 17:30:42
pozorovateľ | 29-11-2015 17:23:55 | - nie, nie. Zle hovorite. Vy sa spytajte koho chcete a na co chcete.

Ja sa pytam tiez koho chcem a na co chem. A to je spravodlive, demokraticke a profesionalne. A Sk alebo Eura je uplne jedno. Prepocet je jasny a dany bol zakonom. Prosim, o tom kto a na akej lodi sa na kurze nabalil tu nezacnite pisat, to je debara pod iny clanok o inych detoch rozdavajucich kybliky s pieskom tak isto ako drzhubne ci dzrgulne. ;-)
pozorovateľ | 29-11-2015 17:23:55
Pre Miloš Majko | 29-11-2015 16:43:09
Pre pozorného čitateľa je zaujímavé či Euro či Sk
Pozrite si Vaše články za posledné 2-3 roky kde ste použili Sk miesto Euro, je to naozaj zaujímavé.A na druhej strane to
vypovedá o profesionalite autora a snahe objektívne informovať čitateľa.
A k otázke ci sa niekedy obcan (napr. ja) dozvie, co v obvineniach L.Kysely myslel?
Už raz som to tu napísal skúste sa opýtať na to priamo p. Kyselého.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 17:20:22
Peter | 29-11-2015 16:46:43 | - ale nic sa nedeje, aspon si clovek zopakuje co to zo ZS.

Ano, som si isty, ze mali. A som si isty, ze mal aj on. A malo zacat vysetrovanie a niekto by musel niest trest.

Osobne verejne trvam na dodrziavani zakladneho principu prava prezumpcie neviny. Takze hovorme prosim v teoretickej rovine. Vdaka.

Co sa tyka toho, kto je, resp. bude primatorom - ja to neriesim a Vas moze tesit (lebo v tom si mozete byt uplne isty), ze ja to nebudem.

Ale uprimne, obycajnemu cloveku nie je jedno kto tam je, ked pieskovisko prinaasa uzitok vacsine obyvatelov a nie iba zopar vyvolenym, nakontrahovanym, dohodnutym a dalsim - napr. poslusnym, ci \"za gule\" drzanym?

\"Peter\" - ze je to fajn len moct a nemusiet? ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 16:47:59
aleluja | 29-11-2015 13:26:31 | - zatial skutocne najzaujimavsia uvaha.

Problemom je, ze nehovorime o skolkaroch hrajucich sa na pieskovisku a deliacich si kybliky piesku. ;-)

Hovorime (a poslanec Kysely to pomenoval presne a zrozumitelne) o velkom pieskovisku a aj to najmensie dieta v casovom horizonte o akom Kysely hovoril vyrastie na dospelaka. Takze to, co vie jeden na druheho, alebo druhy na prveho nieje vecou ich, ale nas vsetkych.

Zabudli ste? Nie deturence, ale voleni zastupcovia a verejni cinitelia. ;-)
Peter | 29-11-2015 16:46:43
Prepáčte ,sorry izviňite prosím,nie jeden ale dvaja nie triezvy volený funkcionári mesta!Ak majú podozrenie,dôkazy nemali by podať trestné oznámenie na osobu?Mohli by byť popoťahovaný až na národný výbor za krytie podvodu,korupcie a pod.NIE?Prečo suplujete za nich ich povinnosť?Pán Majko,po voľbách bude presne to isté a to nemusí vyhrať terajší primátor,ale podstatné je kto bude porazený!Tlačil by ste sa Vy niekde na silu,kde Vám dávajú verejne na javo a opätovne že Vás tam nechcú?Ide takému človeku o dobro posúpolitého ľudu?Dobre vieme že ide o dobro jeho samého a jemu blízkych,teda z kaluže do blata!Taký človek nemá šancu,teda aspoň dúfam!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 16:43:09
pozorovateľ | 29-11-2015 16:20:50 | - autor clanku Vam dakuje a dovoli si Vas upozornit, ze v case kedy poslanec Kysely verejne obvinil svojho kolegu z podvodov a nabalovania sa na meste, sme Eurom platili necele 2 roky a teda vacsina jeho obvinenia by v pripade ze by mal pravdu, bola v Sk.

Ale on pravdu urcite nema, tak nie je jedno ako sa bude hovorit o 80% fikcii?

- - -

Nie je zaujimave Euro ci Sk, ale ci sa niekedy obcan (napr. ja) dozvie, co v obvineniach L.Kysely myslel a ci to je alebo nie je pravda. A ak je, alebo nieje, ci to naveky zostane pri tom, ze sme spolocnost, v ktorej staci, aby sa o takto zavaznych vecich \"oni dvaja spolocne pobavili\".

Pokus narocny, no bezpredmetny.

Nie je to o mne, ale o troch poslancoch. ;-)
pozorovateľ | 29-11-2015 16:20:50
Autorovi článku dávam do pozornosti, že Slovenská republika prijala za svoju národnú menu euro 1.1.2009. Prečo vo svojich článkoch a komentároch požíva Slovenskú korunu? Hádam nie preto,že sumy v korunách sú 30,126-násobne vyššie.
pre anonyma | 29-11-2015 15:02:52
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
anonym | 29-11-2015 14:48:48
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
aleluja | 29-11-2015 13:26:31
Pán Majko, čo očakávate od primátora,možno p. Kyselý niečo na neho vie a tým si je istý, že sa mu nemôže nič stať. Takto konal primátor aj pri p. Kramárovej a p.Némethyovej.
Vrátili peniaze a žiadne trestné oznámenie. A dnes robí riaditeľku ďalej. Tak kde je potom spravodlivosť?
v súvislosti s TČ korupcie | 29-11-2015 12:47:52
§ 340
Neoznámenie trestného činu

(1) Kto sa hodnoverným spôsobom dozvie, že iný spáchal zločin, na ktorý tento zákon ustanovuje trest odňatia slobody s hornou hranicou najmenej desať rokov, alebo niektorý z trestných činov korupcie uvedených v treťom diele ôsmej hlavy osobitnej časti, a taký zločin alebo trestný čin neoznámi bez odkladu orgánu činnému v trestnom konaní alebo Policajnému zboru...

§ 341
Neprekazenie trestného činu

(1) Kto sa hodnoverným spôsobom dozvie, že iný pripravuje alebo pácha zločin, na ktorý tento zákon ustanovuje trest odňatia slobody s hornou hranicou trestnej sadzby najmenej desať rokov, alebo niektorý z trestných činov korupcie uvedených v treťom diele ôsmej hlavy osobitnej časti a spáchanie alebo dokončenie takého zločinu alebo trestného činu neprekazí osobne alebo prostredníctvom inej spôsobilej osoby, alebo príslušného orgánu, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.
pre pan Majko | 29-11-2015 12:40:11
O moje chapanie nemajte starost,a ked si myslite,ze o tychto problemoch nemozem nic vediet,tak sa tiez mylite.Tu totizto nejde o nejaky Seredsky fenomen,tu ide o urcite pravidla feroveho spravania sa,aj ked Vas starosta by bol podvodnik,ja to neviem,to sa mu ale musi dokazat.A to saplazi celou diskusiou a celymi uvahami niektorych obcanov.Ale je to len vseobecnovanie.Ked niekto podvedie,tak je podvodnik,ale najprv sa musi ten podvod pomenovat.Doteraz som sa u Vas nic konkretneho nedozvedel,vzdy je tu len nejaka burka proti samosprave,hlavne teda starostu a nikdy sa nic nepotvrdi.Apropo,samozrejme sa ho mozete pytat kedy chcete a naco chcete.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 11:16:58
realita | 29-11-2015 09:38:27 | - v prvom rade by bol vhodny nick nie \"realita\", lebo ta je uplne ina a Vy evidentne nemate predstavu aka.

Ale mozno za to ani nemozete. Takze Vam dam strucny navod na jej pochopenie.

Snazil som sa napisat uz v clanku, preco. Necitali ste pozorne. Preto, lebo poslanec MsZ, voleny funkcionar a samozrejme ze primator tym skor, nie su beznymi fyzickymi osobami.

Zatial chapete?

Su to ludia, ktori pri vykone funkcii do ktorych sme ich zvolili, dochadzali a dochadzaju do styku s informacciami tykajucimi sa napr. aj majetku mesta, predaja pozemkov, o zakazkach za miliony Sk a je len na ich cti, charaktere a pude sebazachovy, ako s nimi nalozia. (teda kedze obcianska kontrola len pri napisani faktov hovori o Bielorusku a pod.)

Dvaja poslanci - nie jeden ako to niekto napisal \"porazeny opilec\", ale dvaja verejni cinitelia a dobre informovani voleni zastupcovia verejne vyhlasili zavazne obvinenia na tretieho voleneho zastupcu.

A preco az teraz? Aj to tam je - kto chce, ten najde. Poskodeny mal moznost celych 5 rokov.

Priatelia, Vy tvrdite, ze mozno sa s nim o tom bavil? Ano, nevylucujem to, no to je tema nie tohto clanku a nie na tuto diskusiu.

Tu riesime trestnopravnu alebo obcianskopravnu zodpovednost.

Ak teda k nejakym rozhovorom doslo, pripadne bol dovod neriesit veci pravne ... - ale skutocne, nie dnes. Je nedela a tak daleko este nie sme. ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 11:03:08
anonym | 29-11-2015 09:15:06 | - no, takze takto - teda vynimocne, mame pekny den a aby ste vedeli ako sa veci maju.

Ste v sukromnom medialnom priestore, takze na uvod ste mali podakovat, ze nie su tu zavedene pravidla ako vo verejnopravnych mediach a u nas napr. v SN ci inych mediach platenych nami obcanmi.
V clanku je jasne upozornenie pre \"pomalsie mysliacich\" - a teda dodavam - este pre Vas.

Nie je to o mne - ja nastastie v Bielorusku nezijem, takze ja sa voleneho zastupcu spytam co ma zaujima, ako chcem a kedy to uznam za vhodne.

Vy - ak na to nemate - kludne drzte hubu, krok a zaradte sa. ;-) Je to teraz napisane dostatocne zrozumitelne aj pre Vas?

- - -

Co sa tyka rozumnej casti Vasho prispevku - az sa divim, ze aj taku obsahuje (ale to je vlastne dovod preco som ho nezmazal) - dokazanie textu je jednoduche, svedkov tam bolo dost.

A nie, ja som nic nenahraval.
Peter | 29-11-2015 09:39:51
Jednoducho labilné povahy čo neuniesli psychicky prehru vo voľbách!Možno nejaký ten trúnok na odvahu,nejaký ten vulgarizmus ,silné slová a obvinenia a nakoniec zistíme že chválabohu že to dopadlo tak ako to dopadlo!Nikomu pod riťou nehorelo,prečo asi?Nikto nikoho neudal,neobvinil tak nie je príčina sa brániť opileckým výlevom porazeného
realita | 29-11-2015 09:38:27
Dvaja exposlanci po neuspechu vo volbach,obvinia starostu,ze je podvodnik,atd.Vy a viacero ludi ste toho svedkom.Primator sa to dozvie do 24.hod.Vy sa po piatich rokoch snazite zistit,preco na to nereagoval,a myslite si,ze tym je Vase medium nanajvys objektivne a nestranne,ako sami uvadzate.Co ked sa primator predsa len pred piatimi rokmi s nimi o tom porozpraval?To nie je novinarcina,to su konspiracie!Preco,ked uz sa s takymi prihodami zaoberate,preco nie su konkretne podvody uvadzane,nemali by ti dvaja poslanci takto riesit?Poviem co viem,aky podvod bol spachany a uz mame kauzu,toto su len ohovaracky.
anonym | 29-11-2015 09:32:21
Neviem prečo máte neuveriteľný záujem na záchrane cti primátora. Nepredpokladám, že vás žiadal o to, aby ste mu zachraňovali česť. Je jeho osobnou vecou či sa bránil a podnikol nejaké kroky alebo nie. A zaobaliť to tým, že \"občania majú právo vedieť všetko, čo sa deje na MsÚ a nepodlieha režimu utajenia zo zákona.\"... Skúste niečo iné.
anonym | 29-11-2015 09:15:06
Pan majko prečo vymazávate komentáre ktoré sú k téme len vám nezapadajú do vašich konštrukcií? To sa robí ešte v Bielorusku.

Po 5 rokoch zverejníte výroky ludi ktori kandidovali a boli neúspešní

Hovorilo sa že boli značne pod vplyvom alkoholu? Viete o tom a boli ste tam?

Ako viete dokázať tieto výroky,hovorili na kameru?

Nahrávali ste nielen ich ale aj iných ľudí bez ich vedomia ?

Hovorili aj o iných kandidátoch vulgárne ale vytiahnuť len na jedného invektívy sa Vám nezdá detinske? Nehovoriac o čakaní päť rokov , to máte na viac ľudí podobné materiály a potom ich oslovujete?




Ivan UK | 29-11-2015 07:42:45
Sered online mam vcelku rad, zda sa mi vcelku objektivne ale tento clanok je trocha od veci. a to som myslim dost nezaujaty lebo momentalne uz istu dobu ani nebyvam v Seredi. Preco sa o to zaujimate az teraz? To ze je je cas premlcania je nie najlepsi agument. Trebalo sa pytat hned na zaciatku ked sa to stalo alebo najneskor pred tym ako bol znova zvoleny za primatora. Rozumiem ze sa pytate ci je to pravda s pozemkami, ale nerozumiem ze vas zaujima ci a ako sa branil. To je jeho osbna vec a dakedy je lepsie podobne obvinenia ignorovat, ako sa tahat po slovenskych sudoch.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2015 00:11:16
pre Niku | 28-11-2015 23:36:52 | - zaujimava chronologia...

Neda mi nezamysliet sa nad tym, preco po tak zavaznych obvineniach zo strany (vtedy este a aj opatovne) poslanca Kyseleho voci osobe primatora mesta, dostava tak zaujimavu a oproti ucitelom luxusne platenu funkciu.

A nasledne koniec? Co to je?

Asi dnes nezaspim...
pre Niku | 28-11-2015 23:36:52
Chronológia postupu
1, vytvorenie úplne vymyslenej a zbytočnej funkcie na škole
2, obsadenie funkcie poslancom Kyselým
3, nezvolenie Kyselého za poslanca
4, zrušenie vymyslenej funkcie
nika | 28-11-2015 23:20:45
preto ma p,KYSELY taku funkciu v skole
Pre anonym | 28-11-2015 22:47:22
Ja s vami uplne suhlasim!
anonym | 28-11-2015 22:39:40
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
pre pozorovateľ | 28-11-2015 21:46:08
odpovede na otázky c.d.e. poslanci poznajú, a preto ich tvrdia. Inak by ich netvrdili. To vychádza z logiky veci.
pre anonym | 28-11-2015 21:41:43
možno vás nie, ale mňa zaujíma, či Tomčányi je zlodej a podvodník.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-11-2015 20:26:12
anonym | 28-11-2015 20:15:34 | - ale ja Vas ubezpecujem, ze mna vobec nezaujima, co zaujima Vas.

Zaujima to mna a to ako ste si iste vsimli, na polozenie otazky uplne staci. ;-)

Ked to nezaujima Vas, nemusite sa pytat. To je demokraticke, nie? ;-)
anonym | 28-11-2015 20:15:34
Nie je to na diskusiu medi nimi dvomi?Co vas je do toho a ako viete,ze to uz neriesili vtedy ked to bolo aktualne a nie po piatich rokoch?! Vazne si myslite ze toto je to co nas zaujima?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-11-2015 19:44:03
pozorovateľ | 28-11-2015 19:41:24 | - odpovede od autorov vyrokov musi / moze ziadat poskodeny, ak sa nim citi byt...
pozorovateľ | 28-11-2015 19:41:24
Nemal autor článku pýtať odpovede na otázky c. d. e. od exposlancov Kyselého a Tvrdíka ? Podľa uvedeného oni ich poznajú.
anonym | 28-11-2015 19:35:23
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-11-2015 19:29:09
anonym | 28-11-2015 19:25:55 | - sice nie tak obsirne, ale pytanie sa najdete v desiatkach diskusnych prispevkov z obdobia celych 5 rokov. Odpoved ziadna.
Cas leti a premlcanie urcuje zakon. Dnes je 28.11. 2015, takze vcera bol DEN \"P\" (premlcania).
anonym | 28-11-2015 19:25:55
Skôr sa nedalo opýtať? Alebo bolo treba čakať na výročie päťročnice?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign