Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ako ďalej...

Michal HanusDátum04. 07. 2014 12:50:08TémaNázor občana
488

Ako som informoval vo svojom článku zo dňa 30.6.2014 http://www.seredonline.sk/clanky/je-nutne-veci-medializovat-aby-sa-vedenie-mesta-zaoberalo-problemom-obyvatelov/, dňa 01.07:204 sa obyvatelia Vonkajšieho radu stretli s vedením mesta Sereď. Teda s jeho okresanou časťou. Aj z toho dôvodu, že záležitosť, ktorá bola predmetom stretnutia s vedením mesta nie je ani z ďaleka vo finálnej fáze, nie je na mieste hodnotiť čiastkové úspechy. Nedá mi však vyzdvihnúť fakt, že vôbec k stretnutiu obyvateľov ul. Vonkajší rad a vedenia mesta prišlo aj za cenu peripetií, ktoré tomu predchádzali.

Čo však hodnotiť chcem a budem je vysoká účasť obyvateľov ulice, avšak neviem či to bolo len mojou nepozornosťou alebo to bolo skutočne tak, ani jeden z poslancov volebného obvodu, ktorého sa problém týkal, sa na stretnutie nedostavil, s výnimkou viceprimátora pána Bc. Veselického. Aj napriek tomu, že sa jedná o najväčší volebný obvod s najväčším počtom poslancov, nedostavil sa nik. To je smutné.

Rozčarovanie, áno, tak by sa dal nazvať stav, ktorý vo mne vyvolalo hneď v úvode konanie pána primátora a ktorý na základe článku uverejneného na stránkach SOL začal "vyšetrovanie" o tej skutočnosti, kto z prítomných občanov sa cítil byť urazený z konania mesta. Toto považujem za absurdné a neprípustné. Ale za svojim tvrdením si stojím a slová, ktoré som publikoval v článku vychádzali najmä z rozhovorov s občanmi ulice a nie z môjho subjektívneho názoru. Osobne je pre mňa aj sklamaním tá skutočnosť, že na pozvánke zaslanej vedením mesta bolo uvedené:  „Predmetom rokovania bude zmena organizácie dopravy...“, avšak hneď v úvode sme sa od primátora Ing. Martina Tomčányiho dozvedeli, že sa bude ako prvé rokovať s riaditeľom cukrovaru o šíriacom sa zápachu. Negatívne to vnímam z toho dôvodu, že sme sa ako obyvatelia prioritne zamerali na riešenie dopravnej situácie, čo bolo aj predmetom pozvánky, a preto sme si zabezpečili všetky potrebné podklady a argumenty k tomuto problému. Nevadí, ideme ďalej a to, či to bol zámer, alebo to bolo inak, tak nad tým nebudem polemizovať. Z priebehu stretnutia mám zmiešané pocity. Mestská polícia si vypracovala prieskum, ktorý trval tri dni a jednotlivec rátal počet prejdených nákladných vozidiel v čase od 07.00 do 19.00 s prestávkou na obed. Za tieto dni a v tomto čase vyšiel priemer prejazdu nákladných vozidiel približne na 30. Na základe kamerových záznamov z bezpečnostnej kamery domu, ktorými disponujeme sme vedeniu mesta, ako aj riaditeľovi dopravného inšpektorátu, ktorý bol tiež na stretnutí poukázali na  tú skutočnosť, že napr. dňa 19.6. v čase od 18.02 do 23.03 prešlo po našej ulici 40 nákladných vozidiel, resp. domiešavačov smerujúcich do cukrovaru cez bránu, ktorá má byť zavretá. Samozrejme, riaditeľ cukrovaru tvrdil, že to nie je pravda no pod váhou argumentov uviedol, že to išlo mimo neho.

To, že mesto si dalo spraviť prieskum som vedel a na základe toho sme zabezpečili pre porovnanie aj kamerový záznam zo dňa 1.7., kde sme situáciu monitorovali od 07.00 do 11.00. pričom cez úzku uličku, akou je Vonkajší rad prešlo 23 dodávok, 27 nákladných vozidiel a 140 osobných áut, čo je celkovo 190 motorových vozidiel. Bolo toto potrebné, keď vedenie mesta disponovalo informáciou o tom, že na mieste sa tieto kamery nachádzajú? Na základe našich argumentov riaditeľ ODI Galanta občanov ulice uistil, že aj napriek tomu, že ODI má 30 dní na vydanie stanoviska, toto bude spracované v tento piatok a na základe tohto stanoviska bude možné osadenie dopravnej značky. Následne je to na vedení mesta. Od nich sme žiaľ nedostali odpoveď s presným termínom vydania ich rozhodnutia, a teda doposiaľ nevieme, kedy a ako bude mesto konať aj napriek tomu, že sme sa na to dotazovali.

Nielen ja, ale aj všetci, ktorí sa v danej veci angažovali budeme očakávať rozhodnutie vedenia mesta a veríme, že toto bude v prospech dobrej veci, teda v prospech bezpečnosti obyvateľov mesta a samozrejme, bude to v čo najkratšom možnom čase. Je v silách mesta, aby zmena nastala už v priebehu budúceho týždňa. 


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
armani | 10-07-2014 23:35:20
ja mam taky dojem,ze ten smrad momentalne teraz ide z niklovky kde spracovavaju bioodpad,ktory miesaju z naftou.
Alena | 10-07-2014 21:27:14
Michal držím palce, určite niečo s mestom vyriešite. Moje pripomienky na schôdzach ( marec, jún 2014 )boli v týchto dňoch mestom zrealizované. Pánovi Himpánovi vďaka.
gulak | 05-07-2014 13:49:57
pre pamatuj-skús sa ešte raz narodiť,možno Ti to pomôže...
Poznám to tam | 05-07-2014 12:14:22
@pamatuj | 05-07-2014 03:39:30: aspom netáraj. V areáli cukrovaru boli tri sedimentačné jamy veľké asi ako futbalové ihrisko, z ktorých voda zbavená sedimentov odtekala do Váhu. Jamy sa každý rok mimo kampaň čistili a sedimenty sa vyvážali asi dva mesiace von. Až niekedy koncom šesťdesiatych rokov sa to všetko presmerovalo na polia za cukrovarom a pokiaľ sa jamy nenaplnili, nerobil s tým nikto nič. A tak je tomu dodnes. A o domoch na Vonk. rade: tie prvé postavil Cukrovar pre svojich zamestnancov, potom si tam postavilo domy zopár záhradníkov. A z nich som nikdy nepočul sťažovať si na nejaký smrad, lebo tam ani nikdy nebol až do vybudovania spomenutých kalových jám.
pamatuj | 05-07-2014 03:39:30
Najskor bol cukrovar aj ten smrad. Potom vaši dedovci a pradedovci robili v tom smrade a za zarobené penáze postavily vedla teho smradu domy. A naraz scete aby vám nesmrdelo. Čítaj pomaly ešče raz a rozmýšlaj o čom to je.
Registrovaný Dušan Slahučka Dušan Slahučka | 04-07-2014 21:32:39
Napr. taký Územný plán mesta Sereď ako rešpektuje - Záverečné stanovisko (č.OU-GA-OSZP-2014/00071) z posúdenia Správy o hodnotení strategického dokumentu „ Územný plán mesta Sereď - Koncept“
„S ohľadom na povinnosť mesta chrániť obyvateľov pred účinkami cestnej dopravy...“ sa nami zvolení zástupcovia rozhodli , tak ako sa rozhodli a nie je to len o ul. Vonkajší rad
TREBA SI ALE UVEDOMIŤ, ŽE NA SLOVENSKU PLATÍ NEPÍSANÉ PRAVIDLO - SLUŠNÝ ČLOVEK DO POLITIKY NEJDE .
MOTO | 04-07-2014 18:47:34
Mám silný pocit, že práve na tých obyčajných šoférov, čo točia cukrovar od tony, by bolo dobré sa pozrieť. Hlavne na ich preťažené kamiony, čo ničia cesty. / viď cesta do Nebojsy/
Obcan | 04-07-2014 16:43:06
Aj mne tie rezky celkom vonaju,skor ako ,,zapach,, z cukrovaru je asi horsi ten bordel vo vzduchu a mozno aj vo vode z dalsej kopy vedla...
Inak ak sa nemylim,tak dost buzeruju soferov nakladiakov ked nemaju zaplachtovany naklad,policajti si na tom vedia zgustnut.
Pri sypkych materialoch vraj kvoli prasnosti,pri inych kvoli bezpecnosti-aj ked si nedokazem predstavit ako plachta zabrani vysypaniu pri prevrateni auta...
Videl som ako roztrhlo aj kurtny pri posunuti nakladu,nieto este plachtu.
Ale zase si to odnesu buzeraciou obycajni soferi ktori tocia cukrovar od tony,takze to chce skor rozumne riesenie-dohodu s mestom.
Myslim ze vo volebnom roku a cim dalej tym viac s terminom k volbam budu poslanci ,,maknut a nacuvat,, :-)))
anonym | 04-07-2014 16:28:50
Kurva na základe čoho si dovolí primátor zisťovať úvodnú "anketu". To je čo za spôsoby? Žiadať od niekoho aby dvihol ruku? Ako hovorí p. Majko - je to vrcholne neprijateľné a ponižujúce voči tým ľuďom! Ja som vedel prečo som primátora nevolil, len ma uistil v tom, že som sa rozhodol správne!
Michal Hanus | 04-07-2014 16:21:21
Zapach? Na zapach bol len jeden argument. Maju najmodernejsiu techniku a tych par tyzdnov v roku sa to vraj da vydrzat. Ked som spomenul zapach siriaci sa z nakladnych vozidiel prevazajucich rezky a navrhol som, aby si zaplachtovali korbu mi pan riaditel cukrovaru povedal, ze robi 30 rokov z cukrovou repou a ze rezky krasne vonaju. Dal by som mu ich na dvor, aby citil. Tak isto aj zemina z kalovych jam je podla neho najkvalitnejsia zem avsak polnohospodari ju viac s5 nechcu. Ktovie preco? Otazne je, ze ked je taka kvalitna, ci si ju da pan riaditel na zahradu a pod travnik. Ale to zrejme nie.
hombre | 04-07-2014 16:15:49
p.Karmažínová bola pred voľbami v diskusných príspevkoch neuveriteľne aktívna. Až tak, že jej počas volebného obdobia nezostali sily čo i len ústa otvoriť, aby bolo počuť aký má hlas...Z deviatich poslancov, ktorí patria do volebného obvodu kam spadá aj ul. Vonk. rad bol prítomný len p. Veselický. Napr. p. Sidor, ktorý rád rozdáva rady ako si presadiť záujmy, chýbal. Asi práve vtedy mala silná záujmová lobby skupina seans. A veď predsa na dvoch stoličkách naraz sa sedieť nedá...
Robo Horvath :( | 04-07-2014 15:50:41
Uz aby boli volby nech sa to vymeni. 20 rokov pri hrante vam uz naozaj musi stacit. Uz to nechajte na mladsich co budu mat zaujem pracovat pre obyvatelov, lebo to presetrovanie,ta zakernost a nasledne tajne revanš už lezie na nervy. Ani sa necudujem ze obyvatelia sa nechcu podpisat pod svoj prispevok ci sa zapajat do veci verejneho zivota,naco aj aby potom mali problem?
Robo Horvath :) | 04-07-2014 15:32:11
Gulak prave naopak z capa je vzdy zahradnik, ale na hovno :)
gulak | 04-07-2014 15:20:44
p.Majko-píšete,že poznáte Luboša-a kedže ho tak dobre poznáte,tak ste mu ten hlas nemal nikdy dať-z capa nikdy nebude záhradník..
občan | 04-07-2014 14:53:09
opravte ma ak sa nemýlim: ak si súkromná fyzická osoba osadí kameru na dom a kamera monitoruje aj verejné priestranstvo tak použitie záznamu nemôže nikomu poskytnúť. takže primátorovi alebo policajtom ho tiež nemôže dať. zákon 122/2013 nepustí. pozor sú tam veľké pokuty.....
Vladimír Herega | 04-07-2014 14:50:49
To, že vedenie tohto mesta si skôr prihrieva polievočku a lepí oči ľuďom v pod. super mega projektov ako sú amfik, kurty, štadión, sokolovňa a pod. vieme už dávno.Preto ma ani neprekvapuje, že sa nik z poslancov, ktorý majú daný obvod zastupovať nedostavil.Načo?Aby ich nedajboh niekto skritizoval, že si neplnia svoje povinnosti a neriešia to čo majú a kvôli čomu ich tam ľudia zvolili?T.j. chrániť záujmy a práva občanov, ktorý tam bývajú.No určite ich budú poznať a sľubovať hory doly pred voľbami, keď sa začne maratón obiehania ľudí kvôli podpisom.Vtedy ľudia majú obrovskú šancu dať im najavo, ako veľmi si ich ne-záujem vážia :-)Inak sa nezmení nikdy nič.Ale je dobré vedieť a zas a znovu sa presvedčiť o tom, začo nás občanov vlastne majú a ako z vysoka kašlú na nejaké naše záujmy.Len nato netreba zabudnúť.
Obcan | 04-07-2014 14:10:32
Mna zase zaujalo (pobavilo) z clanku:

1,-mesto (MP) si dosadi cloveka co asi nevie pocitat,alebo nevie pocitat autor clanku :-)))
2.-mesto vedelo vraj o monitorovani kamerami ktore si instalovala sukromna osoba a aj tak tvrdi ine ako autor.
3.-z toho vyplyva ze dotycna osoba naozaj nevie pocitat,alebo kamery boli zle a nahravali viac ako mali :-)))
Hadanka:
Jednotlivec pocita 3 dni auta od 7:00 do 19:00.
Napocita primer 30 aut na den. (s vynimkou pol hod prestavky)
Autor tvrdi je v case od 18:02 do 23:03 preslo tade 40 aut.
Dalsi den od 7:00 do 11:00 tade preslo 190 vozidiel.

Otazky:
Je mozne ze vacsina aut presla tade ked bol scitajuci na obede ? :-)))
Ak len vecer tade prejde 40 aut,ako dosiahnut priemer 30 na den ? :-)))
Ak ma niekto jasny zaznam na kamere ako najlepsie argumentovat ze vlastne to co je vidno vlastne vidno vobec nieje ? :-)))
A nakoniec-niekto potom klame. Kto ??? :-)))
Jozef | 04-07-2014 13:34:01
Milos, si ma predbehol. Presne tu poslankynu som si pripomenul z pred volieb a po zvoleni.

"Nechcem sľubovať veľké projekty, sama viem, že „jedna lastovička leto nerobí“. Každý projekt v prospech mesta a voličov budem podporovať. Sľúbiť môžem len to, že budem mať uši i oči vždy otvorené. Budem pozorne počúvať svojich voličov a snažiť sa vždy čo najlepšie riešiť danú situáciu."
gulak | 04-07-2014 13:25:46
Treba zobrať nejaké množstvo toho kalu a nahádzať ho do dvora riaditeľovi,primátorovi a pár dalším poslancom-nech si trošku začuchajú ...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-07-2014 13:23:46
Bol som pritomny na stretnuti vedenia mesta s dotknutymi obcanmi a uplne ma prekvapilo a zarazilo:

- uvodne zistovanie primatora mesta, kto z obcanov osobne sa citi byt dotknuty tym, ze vedenie mesta chce kontrolovat vyhlasenie 30 obcanov/rodin.

Pozadoval, aby konkretne osoby dvihli ruku - NEPRIJATELNE a vrcholne ponizujuce. Presne ako kontrolovanie ich neanonymnych vyhlaseni, pod ktore sa podpisali.

Ziadne videozaznamy, resp. kontrola zo strany vedenia voci obcanom nesmu byt pozadovane tam, kde taky velky pocet ludi v sulade so svojim pravom od volenej samospravy pozaduje konat.

- utok poslanca Kyseleho voci mojmu vyjadreniu a voci mojej osobe ma sice neprekvapuje kedze ho dobre poznam, prekvapuje ma vsak sposob, ktorym sa snazi komunikovat s obcanom.
Vo volebnu noc podobne (ovela horsie) verejne ohovoril uy yvoleneho primatora mesta - mam pocit, ze sa dalsi Lubos akosi kazi smerom tam, odkial mu plynu vyhody a zamestnanie.
Lubos, mandat od volicov a podporu odo mna osobne si pred volbami dostal preto, aby si zastupoval nase zaujmy a nie len svoje, pripadne tych, ktori Ti vedia poskytnut vyhody.

Sumar - uplne nepochopenie funkcie samospravy a zo strany vedenia mesta vystupovanie voci obcanom - volicom sposobom, ktory sa nehodi ani v sukromnej firme v pozicii sef - podriadeny.

- - -

Co sa tyka obmedzenia kamionovej dopravy v tejto uzkej ulici - dobre by bolo, keby samosprava konala dostatocne rychlo - je zaciatok prazdnin a obyvatelia nechcu nic viac, len aby im kamiony nepozrazali decka!

Viem, ze sa to tazsie chape tym, ktori maju deti uz odrastene, no pani Karmazinova sa nejako o dianie medzi obcanmi zaujimat prestala, ostatnych mladsich poslancov som na MsZ bud nevidel alebo nikdy nepocul nic povedat a ti ktori hovoria, sa venuju peniazom pre svojich futbalistov.

Takze - slusne povedane - bezny obcan je uplne na periferii zaujmu - povedane od srdca - v prdeli...
zápach | 04-07-2014 13:16:30
Na otázku prečo a z čoho je ten často opakujúci zápach po celom meste, odpoveď znela, že nevedia z čoho je ten zápach a že aj v iných mestách je smrad.
Jozef | 04-07-2014 13:00:20
Michal, snad necakas, ze teraz hned budu vesat nejaku znacku pre niekolko malo obyvatelov, ked musia budovat pamatnik tomuto vedeniu mesta, v podobe noveho amfika.
Ale napriek tomu verim, ze "sa to spravi".
Ozaj, a co so zapachom z kalovych jam? To si nejak nespomenul.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign