Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Je nutné veci medializovať, aby sa vedenie mesta zaoberalo problémom obyvateľov?

Michal HanusDátum30. 06. 2014 17:35:35TémaNázor občana
488

Dňa 20.6.2014 som na stránkach SOL publikoval článok, v ktorom som poukazoval na postoj vedenia mesta Sereď k výzve na riešenie problémovej situácie, ktorá sužuje obyvateľov Vonkajšieho radu. Aj napriek snahe obyvateľov mesta, ktorí sa pod výzvu podpísali nebolo tejto vyhovené a bola takpovediac zahraná do autu. Pýtali sme sa, či vedenie mesta nie je na názor občanov vôbec zvedavé? Potrebuje si vedenie mesta verifikovať ich tvrdenia? Čuduj sa svete, po medializácii, resp. po uverejnení predmetného článku http://www.seredonline.sk/clanky/obavate-sa-kradeze-svojho-vozidla-viac-nemusite-kamera-mesta-vam-ho-postrazi/ sa veci pohli a dňa 27.6.2014 si obyvatelia uvedenej ulice našli pozvánky zaslané mestom Sereď na stretnutie obyvateľov ulice z dôvodu rokovania o zmene organizácie dopravy, ktorú sme navrhli. Pýtam sa ako občan, bolo toto nutné a každý z problémov treba prioritne medializovať, aby sa vedenie mesta skutočnosťou zaoberalo? Stretnutie mesto naplánovalo na 1.7.2014 o 18.00, na ktorom sa samozrejme zúčastním a o jeho priebehu budem informovať čitateľov SOL. Touto cestou chcem vyzvať obyvateľov Vonkajšieho radu, ale aj obyvateľov, ktorí majú svoje záhradky v uvedenej lokalite a nie je im ľahostajná ich bezpečnosť, aby sa na stretnutie dostavili a svojou prítomnosťou podporili správnu vec.  Je v záujme nás všetkých, nielen obyvateľov, ktorých sa tento problém týka, aby sme vedeniu mesta dali najavo, že my sme svojim hlasom zabezpečili ich miesto v mestskom zastupiteľstve, a preto žiadame a trváme na tom, aby z tohto miesta hájili naše záujmy a robili veci prioritne v prospech obyvateľov nášho mesta. Obyvateľov, ktorí platia dane a podieľajú sa tak na financovaní chodu mesta. 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-07-2014 09:37:12
Mmmm | 04-07-2014 06:00:06 | - jasne, stretnutie bolo a bolo velmi zaujimave. Hlavne jedna jeho cast. Ved si tam bol, tak vies... ;-)
Mmmm | 04-07-2014 06:00:06
A ako vlastne dopadlo to stretnutie? Uskutočnilo sa vôbec?
hombre | 01-07-2014 17:54:56
shelley, aj by som bol ochotný uveriť tomu, že tento dátum a čas určený na stretnutie s občanmi bol stanovený zámerne. Veď o deň či dva by to počkalo, keď sa už doteraz nič nedialo -:)
shelley | 01-07-2014 16:59:24
Len aby vás tam bolo aspoň 5....lebo však je futbal....
Michal Hanus | 01-07-2014 16:14:08
Verim, ze tam nebudem sam. Dnes je to nasa ulica, zajtra vasa,...
Borbély | 01-07-2014 15:32:30
Z vertikálno-horizontálneho pohľadu na danú problematiku ak zoberieme do úvahy birokraticko-ortopedicko-gynekologický postoj vedenia mesta resp. zodpovedných ľudí za riešenia dopravy a beznečnosti na cestách v správe mesta je výsledok tohto snaženia v kontexte levitasu skôruvedených osôb veľmi ťažko odhadovať finálny rezultát riešenia tohto globálne-lokálneho problému ;-) Chcel som teda povedať, že sa vidíme na vlastnú optiku dnes v zasadačke MsÚ. :-)
Jozef | 01-07-2014 14:32:07
P.S.
aj ked v meste, kde peticia nie je peticiou a staznost staznostou, kde su prvorade dotacie pre "zaujmove skupinky"( http://www.sered.sk/data/2_samosprava/volene_organy/komisie/program/5/20140625zapisnica.pdf ), neviem, neviem.
Jozef | 01-07-2014 14:19:36
Michal, neviem ci by nebolo od veci oslovit aj zahradkarov.
Malokto z nich o tejto Tvojej iniciative vie.
Aspon tych od cesty.
domáci | 01-07-2014 13:11:55
Verím, že ak bude viac ľudí odhodlaných úspešne dokončiť začatú vec tak, ako je pán Hanus, tak by sa mohlo podariť to, že veci ktoré trápia občanov budú dotiahnuté do zdarného konca v ich prospech. Netreba reagovať na trápne reči komentujúcich prisluhovačov.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 01-07-2014 12:52:54
bliziace sa volby su vzdy velky stimul pre viacer zaujemcov. Nielen novych, ale aj tych, ktori sa budu snazit udrzat vo svojich poziciach. Zvlastne je, ze niektore "projekty" sa tento rok realizuju napriek tomu, ze v r. 2012 MsU tvrdil, ze na ne nie su peniaze...
Kandidovat ma pravo kazdy obcan. Aj sucasny primator a poslanci. Kazdy volic ma zasa pravo na vlastny nazor. Nielen p. Hanus ma pravo kandidovat, ci uz chce, alebo neche. Aj p. Majko, Herega, Veselicky, Tomcanyi, Jozef, Smiesne a Podpichnem... Otazkou je len to, ci chce niekto iba kritizovat, ale ma realny zaujem o napravu nespravnych veci a napredovanie nielen vybranych zaujmovych skupin, ale celeho mesta.

Obcan rozhodne. Vo volbach.
hombre | 01-07-2014 12:49:47
@Podpichnem ? | 01-07-2014 09:51:59: IDIOT, žiaľ, nič iné priliehavé na tvoj príspevok sa nedá napísať. Cukrovar v Seredi stojí už viac ako 100 r. ale kamióny po Vonkajšom rade tam otravujú ľudí len niekoľko mesiacov. A o tom M.H. dostatočne zreteľne celú vec popísal. A poteší ma, ak sa rozhodne kandidovať na poslanca. Dúfam že dostane on a jemu podobne zmýšľajúci mladí ľudia, ktorým záleží v akom meste žijú, aby vytlačili už "poslanecký inventár" schopný prežiť v každých podmienkach (KSS, SNS, Smer,HZDS..pod vedením Lehotu, Vranoviča či Tomčányiho)mysliaci len na svoje záujmy! M.H. nenechaj sa znechutiť takými pajácmi, čo nemajú vecné argumenty ale len plno nenávisti a spochybňovania!
mmmmmmm | 01-07-2014 12:36:07
Michalova iniciatíva vo svojej lokalite a jej relatívna úspešnosť môže byť pozitívnou pohnútkou pre ďalších občanov pri riešení ich občianskych problémov vo vzťahu k mestu.
občan | 01-07-2014 12:29:16
Držím palce p. Hanusovi a dufam, že sa mu podarí presadiť svoj návrh.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-07-2014 12:28:57
Zaklad je aktivna a uspesna komunikacia. Ked zlyha komunikacia a z pozicie moci voleni zastupcovia prejdu na riesenie veci bez komunikacie s obcanmi, nastava diktatura.
Odpadávam | 01-07-2014 12:15:32
z niektorých. Ako sa snažíte zhodiť snahu jedného iniciatívneho, ktorému nie je ľahostajný stav meste, je okatý. Držím palce, nech si to vybojujete. Len tak ďalej.
Vladimír Herega | 01-07-2014 12:10:53
Držím palce p.Hanusovi a na margo nadpisu článku len dodám, že áno, v Seredi je potrebné veci medializovať, pretože inak sa tu nerieši nič.V našom meste sa totiž riešia veci za zatvorenými dverami, a o budúcnosti ako aj peniazoch občanov a mesta sa rozhoduje štýlom o nás bez nás.Spôsoby, ktoré mohli fungovať v rokoch pred 1990 si niektorí páni poslanci tak zaužívali, že sa nedokážu zmieriť s tým, že máme novú dobu.Preto sa musia veci medializovať a dávať do pozornosti občanov, pretože informatívnosť v našom meste nebyť SOL je nulová.Ako sa tu stavajú páni z vedenia k občanom je možno vidieť aj pri viacerých petíciách, ktoré tu boli organizované či už ohľadom vody, územného plánu a pod, no miesto toho aby sa páni kompetentný prebrali, že toto sú veci, ktoré občanov trápia si začali vymýšľať dôvody ako ich zamietnuť.Preto verím, že ľudí ako je p.Hanus bude v Seredi viacej a nenechajú sa odradiť nezáujmom našich úradníkov.
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 01-07-2014 11:28:20
Je pravdou, že som si v tejto lokalite postavil dom a presťahoval som sa tam. Dlhé roky tam žili moji starí rodičia a ja som tam trávil veľa času, pričom som vedel, do čoho idem. Zrejme však Vašej pozornosti unikol fakt, že prioritou je riešenie dopravnej situácie v danej lokalite a nie cukrovar. Treba pozornejšie čítať, ale to si vysvetlíme dnes o 18.00 na MsÚ. A ako tu už niekto podotkol, úderka zasiahla. Ale teší ma Váš záujem o mňa a v prípade opätovného záujmu som ochotný sa s Vami stretnúť a pozhovárať sa o tom osobne. A nielen o tom, ale aj o viacerých veciach, ktoré trápia občanov a ktoré vedenie mesta ignoruje. A čo sa týka "predvolebnej kampane" ako tvrdíte, tak moje články nie sú účelové a písal som ich už aj v minulosti a nielen v období pred voľbami. O účelovosti by vedel hovoriť niekto iný. Je to len poukazovanie na nečinnosť a skostnatenosť vo vedení mesta a potreba niečo zmeniť k lepšiemu. A v prípade, že by naše mesto malo ísť touto cestou aj naďalej, teda cestou ignorancie požiadaviek, blaha a bezpečnosti svojich občanov, som ochotný zvážiť aj túto možnosť a šliapnuť tak niekomu na otlak. Uvidíme, čo ukáže čas.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-07-2014 11:25:58
Osobne verim a dufam, ze ludia ako Miso kandidovat budu, bude ich dostatok a ze im volici daju sancu dokazat, ze nielen "silne a vplyvne logisticke skupiny" maju sancu veci v meste hybat dopredu. Cim vacsi vyber kandidatov bude, tym bude vacsia sanca na spravodlivost, transparentnost a etiku v riadeni veci verejnych.
Obcan | 01-07-2014 10:29:18
A este k tomu spominanemu angazovaniu-neda mi nespomenut,ze sa aj isty ludia z MU tu na SOL angazovali a nahanali hlasy pred volbami tiez a vieme ako to dopadlo :-)))
Obcan | 01-07-2014 10:26:43
A jeje,uderka z MU sa vycitila konkurenciu ? :-)))
Ak by to bola pravda,tak este aj konkurenciu mladsiu,schopnejsiu a hlavne neskostnatelu ? :-))
Je jasne ze clovek sa zaujima o lokalitu v ktorej byva a ak si dotycny postavil dom pri cukrovare,tak je jasne ze ho bude zaujimat najviac jeho okolie.
Nepredpokladam ze vela obyvatelov z centra sa zaujima o dianie dajme tomu v H.Cepeni,ale predpokladam ze skor ich bude zaujimat centrum.
Drzim chalanovi palce !
anonym | 01-07-2014 09:53:38
suhlasim s podpichnem.pan hanus asi ide kandidovat,tak treba sa angazovat.
Podpichnem ? | 01-07-2014 09:51:59
Asi sa blížia voľby a p. Hanus chce ísť za poslanca.
Prečo vás cukrovar začal zaujímať až teraz, stoji tam od nepamäti .
Nie je to kôli tomu že ste si tam postavili dom?
asi nerád podpichnem | 30-06-2014 22:55:27
ale matematika a archív seredonline nepustí, že? :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-06-2014 22:15:38
Takyto sposob jednania s OBCANMI nie je nicim inym, ako OPOVRHOVANIM zo strany vedenia mesta. Povedane inak - to sa jednoducho nerobi...

Obcan ma na tacke presne to, co sa deje a nie same. Za tym su konkretne kroky konkretnych ludi - zial tych, ktorym sme dali hlasy a osobnu doveru.
Smiešne | 30-06-2014 20:34:32
Tak veru , už sa to blíži a niektorý to cítia tak rýchlo treba zase natreť medík na ústa svojím voličom :D
čas sa kráti | 30-06-2014 20:11:30
mam pocit, že tý čo su tam teraz skončia na úrade práci, alebo dôchodku
Michal Hanus | 30-06-2014 19:56:33
Sam sa necham prekvapit...
Jozef | 30-06-2014 18:32:35
Zeby to bolo rutiacimi sa volbami?
Myslim, ze o taky mesiac, dva, budu tatkovia mesta este pritulnejsi.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign