Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Zmoknutým učiteľkám z Námestia SNP - Ján Budaj

Miloš MajkoDátum29. 01. 2016 15:01:35TémaAktuálne témy
200

Zmoknutým učiteľkám z Námestia SNP

o súvislosti medzi neštrajkovaní, rozkrádaní a nezamestnanosti…

Všade je reč o štrajku učiteľov, ale v pondelok na námestí prevažovali ženy. Boli mokré, veselé a sebavedomé. A to sa tvrdieva, že v tejto profesii už ostali len zakríknutí ľudia! Tie učiteľky mi povedali, že ich od dobrej nálady neodradí ani premiér, hoci aj straší, že sa nesmú nechať „vtiahnuť do politiky“!
A prečo by aj nie? – pýtali sa s melodickým stredoslovenským prízvukom. A ja im dávam za pravdu : prečo by akurát vzdelávanie malo ostať bokom od pozornosti voličov? Či sa musí pred voľbami všade mlieť len o imigrantoch, ktorých tu navyše niet? A ak nie teraz, kedy by si ich požiadavky niekto všimol? Po voľbách? Cez prázdniny? O ďalšie štyri roky?

„Pedagogický“ štrajk nám pripomína známy fakt, že pokým ľudia na politikov nezatlačia vlastnými požiadavkami a nárokmi, tak s nimi budú zametať. To nie je porucha  systému, naopak. Demokracia je o tom, že sa zabezpečuje (a predpokladá), aby sa nespokojní ľudia ozvali. Potom by mal nastať dialóg a vyrovnávanie tlaku a protitlaku.
Ale my sa , hoci stále nespokojní, spravidla neozývame, nevytvárame protitlak. Neradi sa zasadzujeme za svoje záujmy , radšej „sa to“ má vyriešiť inak (napr. samo?). A neradi vidíme iných, čo v sebe prekonali náš strach a pohodlnosť, dráždia nás…  Asi preto  sa na štrajkujúcich pedagógov kade-tade nadáva


Pozrime sa na ich štrajk s odstupom  : kedysi sme sa dokázali zmobilizovať  dokonca aj na generálny štrajk (1989), ale potom ? Za vyše štvrťstoročie bol na Slovensku úspešným iba 1 (slovom jeden) štrajk, ten lekársky. Aj to iba vďaka predčasným voľbám r.2012 a nečakane agresívnym protestom Gorila, ktoré voľbám predchádzali. Inak nič…
Teraz tu je štrajk x-krát oklamaných sestričiek . A štrajkujú aj roky nedocenení pedagógovia. Všetci štrajkujú aj  proti zastaranosti systému a nepoctivým trikom politikov, čo ich z roka na rok opíjali sľubmi, rečami o reformách a úcte k ich profesii.
Ak títo štrajkujúci vytrvajú, pomôžu aj resustitácii slovenskej verejnosti z jej občianskeho bezvedomia. Je najvyšší čas , aby začali byť záujmy horných vrstiev politiky a oligarchov u nás vyvažované sebaobranou aktívnych občanov. Lebo zatiaľ sme adeptami – pokiaľ ide o odvahu a štrajky – na titul najpasívnejšieho národa Európy.

Tunajšie špecifikum, neštrajkovanie, súvisí s ďalším primátom SR, s dlhodobo vysokou nezamestnanosťou.  A tie obe súvisia s tretím primátom , najnepríjemnejším: s vysokou mierou politickej korupcie. Spolu tvoria spojené nádoby, s ktorým sa naši mocní naučili zručne hrať.
Napr. ak slovenská vláda venuje pozornosť (a naše peniaze) namiesto podpory domáceho podnikania a zamestananosti radšej  veľkopodnikateľom, dobre vie, že ide proti verejným záujmom, aj vlastným sľubom. Ale veľkopodnikatelia  vedia komu, aj ako, vyplatiť „vratky“… Potom nezostáva na podporu malých podnikateľov, alebo rodinných firiem, nevraviac živnostníkov. Tam nesmerujú žiadne „stimuly“, ani pozornosť vlády. Iba ak opačná : vláda ich tlačí  za medzu prežitia.
Rovnako drží vláda SR pri zemi aj pedagogických pracovníkov a zdravotné sestričky. Prečo aj týchto ? Lebo dosiaľ sa neobjavil spôsob, ako by vládnúci politici  vyžmýkali „všimné“ zo zvýšenia platov pre  tisíce a desať tisíce učiteliek a učiteľov, či zdravotných sestier. Takže čo, chápeme sa? Chápeme ich?
Tak si tu žijeme, priatelia, či už sme narodení v totalitnom komunizme, či v kradnúcom postkomunizme. Veľa problémov a výziev prežívame po prvý raz. Aj fenomén s menom štrajk. Našim spoločným údelom je život s učením sa za pochodu. Ako politická spoločnosť sme začiatočníkmi a  v mnohých postojoch neistí. Preto sme vždy aj tak trochu rozhádaní. Tentoraz v otázke, či je od našich učiteliek, učiteľov a sestričiek slušné a patričné , ak sa pred voľbami 2016 ozvali a zasadili za svoje platy?
Ja myslím, že je to v poriadku. Navyše – nemalo by sa hrať len o zvýšenie niečích osobných príjmov. Hovorme o nárokoch na vzdelávanie ako také. Čiže aj o kvalite každodennej práce pedagógov. Len nech sú lepšie zaplatení! Bude sa od nich aj viac čakať. Veď – ako sa tvrdí – obsahy hláv našich mladých  budú pre Slovensko 21 storočia jedinou obnoviteľnou „prírodnou surovinou“. Ak tak, potom sa o to vzdelávanie už konečne starajme!


Podporme učiteľov, učiteľky aj zdravotné sestričky – lebo štrajkujú aj za naše a vaše právo ozvať sa.


Ján Budaj


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 09-02-2016 09:25:42
Vyniť učiteľov z toho,že môžu za morálku detí..to je čistá sprostosť...za morálku detí nesú zodpovednosť rodičia...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-02-2016 04:07:04
Politici systematicky pracuju na tom, aby ludia boli chudakmi odkazanymi na nich.
to mate pravdu | 05-02-2016 21:39:46
Sme jedina z krajin OECD, kde ucitel nezaraba ani polovicu platu vysokoskolsky vzdelanehoo cloveka! Odporucili ste svojim detom, aby isli studovat za ucitela? Silne pochybujem, to dnes nikto detom neodporuca, lebo bude studovat 18 rokov a potom zivorit...
Peter pre súhlas a p.učiteľku | 05-02-2016 20:12:30
S čím sa dá súhlasiť?Ja som svoje deti viedol k tomu aby sa dobre učili,ak sa budú dobre učiť tak ako sa vraví nebudú musieť makať s lopatou a budú sa mať dobre.Teraz akože ich učia ako sa netreba učiť ale treba štrajkovať a tak si vydupať peniaze zo spoločného?Tak sa nečudujme že je taká morálka u detí aká je!Mimochodom sme asi jediná krajina na svete s takýmto vyučovacím programom.
súhlas | 05-02-2016 11:08:04
pekne napísané, nedá sa nič, len súhlasiť :-)
Učiteľka | 05-02-2016 10:42:29
Premiér Fico radí štrajkujúcim učiteľom, aby sa vrátili do škôl. Ale učitelia, ktorí vytrvali až do dnešného dňa štrajkovať, vyučujú viac ako ktokoľvek iní. Keď od škôl očakávame, že budú učiť pre život, tak teraz tá situácia nastala. Reforma školstva neznamená, že rozdáme školám tablety a zrekonštruujeme telocvične. Skutočné vzdelávanie je aj tom ako učiť žiakov odvahe a schopnosti nebáť sa mocných.

Predstavitelia vlády zastrašujú štrajkujúcich učiteľov, ale tí názorným príkladom vyučujú odvahu. Vymýšľajú happeningy aj živé reťaze a inšpirujú tak deti ku kreativite. Robia diskusie aj zhromaždenia a učia ako funguje demokracia. Premiér s ministrom im ukazujú akí sú malí a oni učia o sile Dávida.
gulak | 05-02-2016 09:52:37
pre:anonym..jasne,že to mám z novín,nie som vo vlade,tak to nemožem potvrdiť...ale pozrime sa vec aj ineho pohľadu..prečo Smer nepodal trestne oznámenia na novinárom,že písali o predraženom CT,o predraženom sifone.a pod..asi preto,že to,čo písali..je pravda..ale my dvaja to nevyriešime..
Zaujímavé | 05-02-2016 07:37:46

Rast minimálnej mzdy rok 1998-2006 / Dzurindové vlády / 99 - 262 Eur , rast o 155 %
2006 - 2015 / Ficové vlády / 262- 405 Eur , rast o 55 %
Rast priemernej mzdy 1998-2006 /Dzurindové vlády / 332 - 622 Eur , rast o 85 %
2006 - 2015 / Ficové vlády / 622 - 882 Eur , rast o 41 %
Rast dôchodkov 1998- 2006 / Dzurindové vlády / 149 - 273 Eur , rast o 83 %
2006-2015 / Ficové vlády / 273 - 409 Eur , rast o 50 %
volit SNS? | 04-02-2016 22:19:34
http://pavolkaplan.blog.pravda.sk/2015/02/27/navod-pre-obcana-na-rychle-zbohatnutie-model-vlastenecky-podla-vzoru-andrej-danko-predseda-sns/
pre anonyma | 04-02-2016 20:16:04
tu mate TO:
SaS podáva trestné oznámenie pre podozrenie z korupčných trestných činov. Trestným oznámením reaguje na masérsku kauzu. SaS to oznámila na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave.
ANONYM | 04-02-2016 18:13:14
GULAGU - Nechcem být zaujatý proti tebe.Bol Mečiar,Dzurinda, Fico,Radičová potom zasa Fico;každému dali novinári prezývku zlodej.Pritom sa nič nevyšetruje.Teraz každý trepe že Fico je zlodej.Ludia to odkud vedia.Samozrejme z médií.Kde majú tu istotu že novinári a tzv.hovorcovia píšú pravdu?/Jedna babka povedala/.Pýtam sa,dementoval už niekedy nejaký novinár svoj článok? Nikedy,on má svoje zaručené a ok pravdivé zdroje.Je to naozaj tak? Nikdy se nikomu nič nedokázalo.Mečiara vytiali kukláči - nič.Dzurinda radeji sám odstúpil - nič.Radičovej treba zodpovednost za Uhliarika - nič.Teraz Fico,veliký humbuk
a ako vždy zasa - nic.Odkud ty vieš ,že vláda a Fico kradne?Samozrejme z médií nebo od Matoviča a zasa je to z medii.Media nám perú mozgy ,hlavne teraz pred volbami.Nikdo ma nepresvedčí že novinári sú nezávislý.Píšú ako chcú a čo chcú.Potom nastávajú situácie,že niekto si prečte a verí tomu ;niekto si prečíta niekolkokrát a možno stutočnost je treba úplne iná.
gulak | 04-02-2016 16:10:39
Peter...podľa mňa je jedno,kto a kedy vytiahol tie pofiderne kšefty...je trestuhodné,že to šafárenie existuje..ked si dobre pamätám,tak pred minulými voľbami..smeráci tiež vyťahovali na ine strany rôzne aférky..,takisto si pamätám..ked Fico bol v opozícii,ako vykrikoval,že štát by mal znižiť maržu na pohonné hmoty..prišiel do vlády a skutek utek..
Peter | 04-02-2016 15:53:51
Gulak,keby Fico ustúpil,zľakol sa a splnil by podmienky hoci momentálne nereálne,tak nikto by nevytiahol žiadne špinavosti a podvody a rozkrádanie.To znamená,že o nich vedel a vydieraním sa chcel zvyditeľniť a prilepšiť si.Bolo by dobré a správne potrestať ho podľa zákona z čoho vyplýva že je takéto niečo povinný nahlásiť orgánom činným v trestnom konaní,lebo ak nie môže byť sám trestne stíhaný.Ale o to nejde .Ide o to že aký CHarakter?Hajzel to je jediné správne slovo a pomenovanie.
gulak | 04-02-2016 14:58:48
..anonym..mýliš sa,že som sa nechal vyprovokovať..ja som,len adekvatne reagoval na Tvoje pripomienky voči mne..a predstav si,že ja tiež budem voliť Danka..a možno som sa rozhodol ešte skorej ako Ty...vieš ja nečakám od neho niečo extra..skratka som sa tak rozhodol...a,či pôjde so Smerom..to už ja neovplyvným...a ked potrebuješ argumenty,že táto vláda šafári vo veľkom...tak myslím,že v novinách je toho dosť...
anonym | 04-02-2016 11:09:47
gulagu - Podarilo sa mi o čo som usiloval.Ako negramotný lovák ses nechal vyprovokovat.Nie argumentmi ale zlobou a nadávkami primitivne reaguješ.Ludia takto často reagujú ked dojdú argumenty a nechcú počut pravdu. Nefandím Smeru ale SNS Dankovi.Držíš se typickej zásady kdo není semnú je proti mne.Sto ludí sto názorov nie? Velmi mi je ta lúto; tvoj život a ludí okolo teba.
odpoveď | 04-02-2016 08:58:02
ak ich požiadavky sú správne a oprávnené nepotrebujú na to vydieranie.Ak s niečím nie sú spokojní treba to povedať včas a nie pár týždňov pred voľbami,ktorá zodpovedná vláda by mohla bez mihnutia oka tak narýchlo šiť horúcou ihlou a schváliť len aby uspokojila nespokojných v takto narýchlo urobených zákonov sa znova nájde pre a proti a potom pôjdu znova štrajkovať?
Re.anonym | 03-02-2016 10:37:49
Ty smeracke prasa \"ksefty sa robili aj sa budu robit\" az na to ze uz aj v takych krajinach ako je cesko,polsko ides do basy...na rozdiel od tvojej smeracko ruskej gubernie.
gulak | 03-02-2016 09:59:20
pre:anonym..sudruhom si možno bol Ty..v Seredi poznám veľa bývalých zarytých komunistov,ktorí sú teraz veľkí demokrati...a tiež vo vláde je plno bývalých komunistov a tak robia denno denne vyplavaju na povrch nejaké špinavé obchody..a prečo učitelia a sestričky štrajkujú.. asi aj preto,že špinavé obchody sa robia aj v ich rezorte a tak zhoršuju situaciu v skolstve,či v zdravotnictve..ten ich štrajk pravdepodobne nebude až tak uspešný.. veľa ľudí ich za to odsudzuju a možno neprávom....a Ty tiež asi patriš medzi nich...
anonym | 02-02-2016 18:03:39
pre gulak;Ty si tuším bývalý súdruh když používaš výrazy ako /žvásty a demagogia/.Súdruhovia toto rádi používali když sme im hovorili pravdu do očí.Reaguješ presne tak ako volakedy oni.Spinavé kšefty sa robili,robia a robit budú.Máme predsa demokraciu; \"velký úspech\" na čo by ludia nemali zabúdat.Když nezničíš ty konkurenciu tak konkurencia zničí teba.Lovu zdar.
gulak | 02-02-2016 16:00:55
Fakt je vidiet,ze je pred volbami..zacinaju sa tu sirit demagogicke zvasty od smerackych trolov...ale na druhej strane je zase fajn,ze kazdy den sa odhalia nejake spinave ksefty v skolstve,v zdravotnictve..vlastne skoro vsade..je dobre,ze sa to vytahuje teraz pred volbami,lebo keby sa to vytiahlo skor..tak by ludia mohli na to zabudnut..
anonym | 02-02-2016 13:52:22
Pán Crmoman, kto vlastne ste že tu prognozujete už 10 rokov dopredu o tom kdo bude učit. Mám istotu ,že tu ide o blahobyt Váš a vašich podporovatelov Libšica a Matoviča. Oblbujete učitelov teraz zrovna pred volbami.Ste vôbec učitel? Když ano; tak majú žiaci výborný vzor do života ako sa strkat nekomu nekam. Polarizujete spoločnost,rozoštváváte ludí. Toto sme chcely nie? Ide tu len o preferencie nie o platy učitelov. Rozbit čo sa dá ,zneužit ludskú naivitu. A Vás pane Budaj lutujem,kde ste nechal svoje ideály z VPN.Panu Knažkovi nesaháte ani po členky.To by bol prezident .Ten by nedelil ludí podle profesie.Setrička je viac ako vodič apod.Učitel, ktorý tiež vystudoval za naše spoločné peniaze je zasa niečo viacej ako zdravotná sestra ? Múžeme takto polemizovat do nekonečna.Každý máme tu svou pravdu.Neoblbujte národ a nenechajte sa oblbovat sám. Máme teraz pred volbama strašne vela chytrých a velmi múdrych osob.Ludia rozmýšlajte .
zive retaze | 01-02-2016 19:34:12
http://www.tyzden.sk/spolocnost/29601/retaz-za-ucitelov-obisla-mestsku-stvrt/
\"Bojujeme za to, aby mal kto o desať rokov učiť, aby sa niečo zmenilo v školstve, aby sa celý ten systém začal točiť smerom ku kvalite a k tomu, aby žiaci mali kvalitné školstvo, od čoho závisí blahobyt celej spoločnosti a celá naša budúcnosť,\" uviedol Crmoman.
pre rodiča | 01-02-2016 16:42:51
Ja som si našiel všetky potrebné informácie v IŽK môjho syna a taktiež sú aj na web stránke aj fb stránke školy.
Registrovaný Tatiana Walzelová Tatiana Walzelová | 01-02-2016 15:49:22
Je mi ľúto murárov a iných remeselníkov, ktorí nemajú vytvorené podmienky a nie vždy sa to aj dá. Môj otec robil dlhé roky stavbyvedúceho. Ešte na penzii sa každú chvíľu díval na teplomer. O svojich pracovníkov sa staral. A tie 35 stupňové teploty som tiež absolvovala, keď sme si svojpomocne zatepľovali dom. Ja som lepila a zatierala a manžel dával hmoždiny.Odborník by to urobil za dva týždne, my za dva mesiace bez skúseností. Vyskúšala som si túto profesiu na vlastnej koži. Fasádu sme nechali na skúsenejších.Výsledok môžete vidieť na Ružovej 11 v Šúrovciach. Na oplátku vás pozývam vyskúšať si prácu tanečného pedagóga na našej ZUŠ.Veď dnes predsa vie tancovať každý, kto má dve ruky a nohy.Záverečný tanec po vás nechcem,s tým mám čo robiť aj ja.Zato si pamätám ako robotníci ušli pred búrkou, nám nechali otvorenú strechu a týždeň pršalo.Vodu sme mali až v pivnici. Ak robíme mimo pracovného času, máme nárok si napísať len hodiny na náhradné voľno.Žiadne peniaze.100% nášho príjmu je zdanené štátom. Aj vy tak? Po vás nik nežiada, aby ste si urobili vysokú školu, ak chcete robiť to, čo robíte.Moja hodinová mzda je cca 5,- €. Viac som za ten istý čas
zaplatila záhradníkovi.
anonym | 01-02-2016 14:47:12
Tento celý humbuk učitelov a bývalých zdravotných sestier,/píšem bývalých preto,lebo už ode dneška niesú zamestnancami zdravotných zariadení/. Je to len predvolebná kampan,opozičných lídrov strán ako snížit strane SMER preferencie lebo velmi chcú vládnút.Aj sa tím netaja, chcú toho dosiahnut za každú cenu. Rozumní ludia im to ale ukážu ve volbách.Pan Hrušovský; kopnite už konečne toho Figla nekam ,robí Vaší strane akorát tak ostudu.Nemá na to aby víedol ako predseda Vašu stranu. Možno sa vie dobre modlit,ale vyjadrovat sa v mediu ?, na zvracanie. Pán Danko držím Vám všetky palce.
Rodic | 01-02-2016 14:06:18
Ja som za štrajk, majú na to svoje právo ale mňa skôr mrzí že sa o pokračovaní alebo ukončení štrajku nedozvedel zo stránok školy. Zajtra je už utorok deti by mali ísť do školy ale neviem ci štrajk pokračuje alebo nie a či zháňať babku alebo ich poslať do školy. Čakala by som viac iniciatívy a informácií...ako rodič má zas právo ja na info
Walzelová | 01-02-2016 11:20:52
Prepáčte, robili ste niekedy prácu učiteľa?
Pavol Kurbel | 31-01-2016 22:16:43
pre nič v zlom
Píšete, aby učitelia neštrajkovali na úkor niekoho iného.
Štrajk lekárov bol na úkor pacientov, aspoň tak to mnohí tvrdili. Štrajk smetiarov je na úkor každého, kto produkuje odpad. Ak by smetiari štrajkovali pol roka, tak sa brodíme po kolená v odpadkoch, potkani nás zožerú a choroby skosia \"polovicu ľudstva\".
Myslíte si, že by učitelia mali nosiť zelené stužky, aby každý vedel že štrajkujú? Myslíte si, že by im to pomohlo?
Fico ich má už dnes na háku. Kde by ich mal, keby nezatvorili školy, ale nosili stužky, aby náhodou neštrajkovali na úkor niekoho? Štrajk je vždy nátlaková akcia a je na zvážení každej profesie, akú formu si zvolí. Sú však aj profesie, ktoré nesmú štrajkovať, ale to nie je tento prípad. Francúzsko je krajina štrajkov. Tam štrajkujú \"všetci a stále\". Tam by nikomu nenapadlo vyčítať učiteľom že štrajkujú. Tam by ich podporili aj iné profesie. To len na Slovensku, čo si závidíme aj rakovinu, sa nájdu experti, ktorým vadí, že učitelia štrajkujú cez školský rok a nie cez prázdniny. To mi pripadá naozaj absurdné.
???? | 31-01-2016 20:48:10
Len tak.V podstate kazdy den sedi za pc dovecera,aby sa pripravila na dalsi vyucovaci den.O kupovani pomocok za nase peniaze pre deti,lebo skola nema,papier do tlaciarne,toner do tlaciarne.Zial desiate pre ziakov lebo rodicia nemaju ani na obed za par centov...A kopec inych veci.Tak podporit ci nepodporit?
???? | 31-01-2016 20:43:15
Moja manzelka je ucitelka.Pracuje v skolstve 13 rokov.Plat ma cca 600 eur v cistom.Je pravda ze vlada sudruha Fica zdvihla platy o 22% a Radicovej valada iba o 4%.Je pravda ze 4% od Radicovej vlady aj realne do skolstva prisly.A od sudruzenka nie.Strajkovat sa moze hocikedy.A kedy inokedy ak nie pred volbamy.Napr na zachranu Vahostavu sa nasly peniaze hned.Aj zakony sa daju menit z hodiny na hodinu.Tak preco nie teraz?
brano | 31-01-2016 19:11:31
Učitelia tvrdia, že pracujú aj cez prázdniny, takže pracovný proces by bol narušený! A nemali by deti ako rukojemníkov,ktoré majú právo na vzdelanie!

odpoved | 31-01-2016 17:46:24
Aky vyznam ma strajkovat cez prazdniny? Z definicie strajku vyplyva, ze je to spôsob protestu, pri ktorom jeho účastníci prestanú pracovať, aby dosiahli presadenie svojich požiadaviek. Narusenie pracovneho procesu ma vazne ekonomicke a spolocneske dosledky - a o to ide. Ak by strajkovali cez prazdniny, co by tym dosiahli? :-)
nič v zlom | 31-01-2016 16:47:44
Prepáčte,ale môže mi niekto vysvetliť prečo si učitelia zmysleli štrajkovať práve teraz uprostred roka a tesne pred voľbami?Veď na to mali celé 2letné mesiace,aby niečo urobili, ako k tomu teraz prídu deti,ktoré miesto učenia musia sedieť doma,kto ich naučí zameškané učivo ?Rodičia?A keď sa tu už bavíme o platoch,kto im zaplatí doto nedobrovoľné učenie ich detí. Súhlasím ak nie ste s niečím spokojní štrajkujte,ale nie na úkor niekoho iného a neprikladajte vláde nôž na krk,predsa buďte trocha spravodliví, ktorá vláda vám zdvihla o toľko ako terajšia vláda,hádam si len nemyslíte,že tí čo majú teraz pred voľbami plnú hubu sľubov, že ich aj dodržia čo sľubujú,verte tým ktorí pre vás už niečo urobili a nie tým čo vám preťahujú popod nos medové motúzy
Pre správne pán Kurbel | 31-01-2016 09:39:07
Farizeji z U KDH sa ozývajú pred voľbami a pritom vždy utopili vládu v ktorej vládli za ostatné roky. Odluka cirkvi od štátu a hneď je na učiteľov aj sestričky.
správne, pán Kurbel | 31-01-2016 07:30:48
seredan tu vypisuje svoje žvásty a nemá ani poňatia, o čo tu ide. Typický primitív.
Pavol Kurbel | 29-01-2016 22:22:02
Čo tu vypisujete o voľbách. Čo ja som v tomto termíne vyhlásil štrajk? A čo sa týka platov a spomínaných kávičkovaní po kabinetoch a nič nerobenia, či odučenia niekoľkých 45 minútových hodín. V blízkej rodine mám zdravotné sestry, ktoré robili v nemocniciach. Dve nevesty mám učiteľky, takže tak trochu viem aj o platoch aj o tom, aké unavené prídu zo školy, koľko hodín si pripravujú veci na druhý deň a podobne. Iste, sú aj fyzicky náročnejšie povolania. Som však presvedčený, že najhoršia a najnáročnejšia je práca s ľuďmi a to hlavne dnes.
anonym | 29-01-2016 20:46:52
Od vás Pavol Kurbel to akurátne pasuje.Voľby idú, že?Vypočítajte platy a odmeny za 10 rokov a dajte to sem a porovnajte učiteľov a farárov. A vašich zamesnancov.
Pavol Kurbel | 29-01-2016 20:11:11
Poprosil by som diskutujúcich, ktorí si myslia, že sestry a učiteľky sa len flákajú za závratný plat, a možno im to aj závidia, aby s tým prestali a radšej sa sami postavili za katedru, či k lôžku pacienta. Potom sa uvidí, koľko vám to vydrží.
štrajk | 29-01-2016 19:58:45
kto môže na Slovensku štrajkovať?Iba ten kto má dobrý plat a môže si dovoliť aj niekoľko dní nepracovať.Je tu veľa robotníkov ktorí musia pracovať na maximum a za celú zmenu sa sotva stihnú trocha najesť a znova musia bez mihnutia oka znova robiť,ale štrajkovať si nemôžu dovoliť, pretože pracujú za minimálnu mzdu a aj jeden deň by im chýbal ktorý by neodpracovali, tak kto sa tu má lepšie,učitelia, zdravotné sestry,ktoré nemusia pracovať aj celý týždeň a chýbať im to nebude,alebo obyčajný pracovník vo firma, či murári ktorí v čase-nečase musia pracovať neraz aj v 35 stupňových horúčavách a ich plat sa dá prirovnať k platom zdravotných sestier,ktoré sedia pekne v chládočku sem-tam sa pozrú na pacienta a potom si znova pekne sedia na sesterne, teda keď ich je plný počet a nebehajú po uliciach,
ale no - oprava | 29-01-2016 18:04:18
problem je, ze sudcovia maju zo zakona strajk zakazany :-)
ale no | 29-01-2016 18:03:47
problem je, ze sudcovia maju zo zakona sud zakazany :-)
seredan | 29-01-2016 16:28:08
vcera som cital ze aj statny sudcovia planuju strajkovat pokial nebude vyssi plat. Ja podporuje viac sudcu kotry je pod tlakom ako dakeho ucitela co sa tam hrajenka v tiede s detmi 40 minut a popritom si kavickuje
suhlasim | 29-01-2016 16:01:33
Najviac sa mi paci veta: Lebo dosiaľ sa neobjavil spôsob, ako by vládnúci politici vyžmýkali „všimné“ zo zvýšenia platov pre tisíce a desať tisíce učiteliek a učiteľov, či zdravotných sestier.
Ano, aj ja to tak vidim, keby si mohli vladnuci zo zvysenia financii do skolstva nieco uliat, urcite by zvysili...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign