Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Zmluva o spolupráci mesta so seredonline .sk asi nebude

Predmetom posledného bodu rokovania dnešnej mestskej rady, ktorá pripravovala program riadneho rokovania Mestského zastupiteľstva na deň 15.6.2010 bol návrh zmluvy o spolupráci mesta s vydavateľom a prevádzkovateľom nezávislých internetových novín Seredonline.sk. Hlasovanie o tejto zmluve bude 15.6.2010 zaujímavé. Dnešné uznesenie mestskej rady k tomuto bodu totiž znie: Mestská rada neodporúča zastupiteľstvu zmluvu o spolupráci so seredonline.sk schváliť. Dôvod, prečo 5 členov mestskej rady zaujalo k návrhu takéto stanovisko je zrejmý a jednoznačne vyplynul z prednesených názorov. Každý prejavil výhradu k skutočnosti, že v rámci diskusií boli a stále sú zo strany anonymných diskutérov zverejňované hrubé urážky na adresu osôb verejne činných v štátnej i verejnej správe, pričom argumentácia faktami v týchto príspevkoch vôbec nehrá rolu. Milí anonymní diskutéri! Ak aj ostatní poslanci MsZ Sereď 15.6.2010 príjmu túto výhradu ako dôvod pre nesúhlas so spoluprácou so seredonline.sk , tak vedzte, že ste svojimi doterajšími hlúpymi výpadmi poškodili nielen seredonline.sk , ale možno ste naštartovali dobu, v ktorej na seredonline.sk nebudú zverejňované ani príspevky tých niekoľkých poslancov, ktorí sa na tejto stránke objavovali doteraz. Gratulujem Vám. Vaše úsilie bude s veľkou pravdepodobnosťou korunované „úspechom“.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Miloš Majko | 08-06-2010 15:21:46
anonym 05-06-2010 09:26, Podnikatel 05-06-2010 10:56, anonym 06-06-2010 10:48, anonym 06-06-2010 10:58 - - od Vasho posledneho prispevku kde sa vydavate za 4 rozne osoby, uplynulo prakticky 50 hodin. Na moju vyzvu ste nereagovali - osobne ma to mrzi. Je fakt, ze ste tymto siroku citatelsku verejnost opatovne utvrdili v nazore, aku vahu treba prikladat mnohym anonymnym prispevkom. Opatovne ste svojim konanim poskodili diskutujucim, ktori chcu svoje normalne nazory vyjadrovat sice anonymne, no slusne. A poskodili ste mne osobne. Verejne ste vypustili klamlivu informaciu o konkretnej osobe a co v danom kontexte povazujem za najhorsie - znovu patrite k ludom, ktori si myslia, ze schovavanim sa za pseudoanonymitu, sa vyhnete zodpovednosti. Povazujem sa za demokraticky zmyslajuceho cloveka, no i Vy ste prekrocili hranicu, ktoru je mozne posudzovat ako akceptovatelnu. Uz som Vas vyzval, aby ste svoje tvrdenie verejne dolozili faktami - moju ziadost ste neakceptovali. Rad je na mne.
Johny | 07-06-2010 13:32:59
Nuz, pan anonym sa zda byt nenapadny... :-D
Miloš Majko | 07-06-2010 11:02:56
anonym 05-06-2010 09:26, Podnikatel 05-06-2010 10:56, anonym 06-06-2010 10:48, anonym 06-06-2010 10:58 - od Vasho posledneho prispevku kde sa vydavate za 4 rozne osoby, uplynulo 24 hodin. Dovolim si pripomenut Vam, ze este stale mate moznost vysvetlit svoj obvinujuci vyrok voci mojej osobe, pripadne sa verejne ospravedlnit. Tym chcem povedat, ze stale mate moznost aspon z casti urcit, ako sa vec bude vyvijat. Prirodzene ako obycajne - nemusite. Je to na Vas...
Miloš Majko | 06-06-2010 11:26:21
O oddychovej zone ktora bezpochyby bude realizovana, nemusi informovat pan Sabo. O tomto som vzdy informoval ja a nemam s tym problem ani teraz. Prvotne mesto neurobilo nic ine, ako odstranilo cca 200 ton komunalneho odpadu z nelegalnej skladky z vlastného, teda mestského pozemku, ktory tam navozili obcania mesta. Navozili si ho do lokality, ktoru by pri normalnom rozmyslani uz roky vyuzivali na vlastnu rekreaciu. Druhotne mesto perfektne zabezpecilo vycistenie vlastneho pozemku od naletovych drevin a uvolnilo priestor a pristup k Vahu. Toto je nutne, aby sa vobec mohlo rozbehnut co i len nazretie do dfanej lokality. Pri tomto pomahal aj moj kolega Andrej Barantal - majitel svojej firmy, ktory vo svojom vlastnom volnom case a mojou motorovou pilou a na moje prevadzkove naklady vypilovaval stromy, ktore v lokalite nemali co hladat. Za dane obdobie boli desiatky sedeni s ucelom riesit ako bude projekt financovany - traja mladi architekti na nom robia zdarma, a kazdy kto do toho co i len pricuchol - tak za svoje vlastne peniaze a vo svojom volnom case. Ja osobne mam v projekte (vratene komercnej aktivity) hodne vlastnych penazi a venoval som mu stovky hodin. Peniaze (a to nehovorim o jednom milione) v nom ma aj niekto, kto nepotrebuje ani len reagovat na Vas prispevok. Evidentne nemate predstavu alebo ak ju mate, tak umyselne zavadzate verejnost, co takyto projekt obnasa. Nemate predstavu, co a v akych terminoch je mozne riesit, ake podmienky su na cerpanie eurofondov a co to obnasa. Podme opacne - pytam sa ja. Co ste pre oddychovu zonu spravili Vy osobne? Nie som jesitny, no ak spravite zo svojich penazi jednu desatinu ako spravili na vlastne naklady vsetci zainteresovani a ja - ziskate moralne pravo sadnut si s nami za stol a otvarat papulku. Nech sa paci, davam Vam k dispozicii neobmedzeny priestor na vymenovanie toho, co ste pre ineho - kohokolvek ineho ako seba, zdarma spravili. Do coho verejnoprospesneho ste dali svoje vlastne zarobene peniaze a hodiny volneho casu. Rad Vam verejne za to poďakujem a nepochybujem o tom, ze sa ku mne pridaju stovky dalsich ludi. Ospravedlnujem sa citatelom za prispevok, necitim potrebu verjne riesit taketo veci, no po hlave si skakat nenecham. Plne chapem tych, ktori nie su ochotni verejnu diskusiu podobneho charakteru absolvovat.
Miloš Majko | 06-06-2010 22:31:21
Uroven diskusie kopiruje uroven niektorych obyvatelov mesta. Myslite si, ze sa situacia nezlepsila? A myslite si snad, ze niekedy bude idealna? Budem velky optimista, ked budem dufat, ze sa dopracujeme do stavu, ze bude iba vseobecne akceptovatelna?
Lukas Valentovic | 06-06-2010 18:28:19
Keď som čítal komentáre anonymov tak sa niekto sťažoval na podmienky v tomto meste. Keď nie je niekto podpísaný pod svojim skutočným menom tak sa ťažko odpovedá toľkému množstvu anonymov. Keď som čítal medzi riadkami, padlo mi to ako prvé do oka, preto som reagoval svojím komentárom tak ako som napísal. Váš komentár v poslednej vete : ,,Treba si ale uvedomit,ze na zaostavajucej lodi menom SERED sa vezieme vsetci ´´ Z komentára ktorý som napísal som poznamenal aby ste to nebrali konkrétne na seba. Myslel som to všeobecne keď som zbadal tú vašu poslednú vetu.
Lukas Valentovic | 06-06-2010 14:24:15
Vyjadrím sa stručne k príspevku inak nemienim strácať čas niekym a niečim kto je myšlienkami úplne inde (neberte to osobne) ,,Robo´´ poukazujete na kvalitu meste SEREĎ .. niekedy neviem či sa mám smiať alebo plakať keď vidím občanov tohto mesta, ktorí sa nedokážu zúčastniť obyčajnej kultúrnej akcie v tomto meste. Nie je to ani prvý a určite ani poslednýkrát čo sa mi stalo že pri fotení rôznych kultúrnych akcií prišlo ledva 20 ľudí. Potom si kladiem otázku , má zmyslel pre občanov mesta Sereď hromadne organizovať kultúrne akcie keď namiesto účasti idú s deťmi do nákupných centier a každé ich slovo znie ,,čo tá Sereď, nič sa tam nekoná´´. Nehovorím o tom aby sa všetci občania zúčastňovali každej akcie, ale človek, ktorí ignoruje takéto veci , nemôže kritizovať. Trvalo mi to dlho, kým som pochopil čo to obnáša. A dovolím si trvrdiť, že patrí veľká česť a pochvala ľuďom, ktorí niečo v meste Sereď organizovali alebo budú organizovať.
Miloš Majko | 06-06-2010 13:25:46
Diskutujuci, nebudem zachadzat daleko do historie, ale: - vo Vasom prispevku anonym 05-06-2010 09:26 ste sa oznacili za cudzinca zijuceho v meste a rozplyvate sa, citujem - "Vnimam mentalitu ludi a porovnavam." a dalej "Poslancia primator to sme my. Ved my sme ich zvolili... Ak nadavate na svoje dieta nadavate sami na seba! Ak nadavate na svoje mesto tak treba ist zit inde alebo pre svoje mesto nieco robit aby bolo lepsie. Vsetci kvalitni ludia z takeho prostredia poutekaju. Potom sa budeme cudovat, ze tu nema dobre veci kto robit. Nebudme povrchni a vnikajme hlbsie do podstaty veci. Nestaci iba nieco tvrdit, treba povedat zakazdym aj preco. " - vo svojom príspevku Podnikatel 05-06-2010 10:56 ste verejne vyjadrili zaujem financne vstupit do SOL. Trufli ste si na majoritny, resp. 100% podiel v novinach. - vo Vasom prispevku anonym 06-06-2010 10:48 verejne tvrdite, ze citujem "p. MM obral mesto o peniaze" - a v prispevku v DF anonym 06-06-2010 10:58 dokonca tvrdite, citujem - "Pan Majko, Vam nejde o peniaze. Vam ide o nieco ine, ze by o moc?." a nasledne "Ak chcete byt objektivny, vzdy musite povedat preco." Pan tvariaci sa ako spasitel a velky neznamy mecenas. Beriem Vas za slovo - vzdy musime hovorit preco. Ja som teda povedal. Co je s Vami? Mam na Vas osobnu otazku - nemusite odpovedat - vzhladom na obsah Vasich jednotlivych a po sebe nasledujucich prispevkov - netrpite niektorou z viacerych druhov psychickych poruch? Alebo ste v stave, ze sa s Vami doma nerozprava uz ani domace zviera a preto sa este aj v 4 anonymnych prispevkoch snazite vzbudit dojem, ze ide o viacej osob? Zostanme zatial v teoretickej rovine - ze ste skutocne anonymom. Zatial. Ziadam Vas verejne - vysvetlite svoj verejny vyrok z Vasho prispevku anonym 06-06-2010 10:48 - "p. MM obral mesto o peniaze" a informujte citatelov a obcanov mesta o co som ich teda obral. Odporucam Vam poziadat MsU tiez o informacie, ake zakazky mala moja firma ci firma mne blizkeho cloveka za ostatnych 19 rokov od mesta Sered. Suhlasim so zverejnenim vsetkych udajov, ktore Vam budu poskytnute. Pan anonym, podnikatel a dalsie Vase druhe, tretie a dalsie ja - vysvetlujte, inak o vysvetlenie poziadam. A na zaver - je nedela, potom sa uz budem venovat rodine - pytam sa Vas verejne - nehanbite sa? To skutocne ste odkazany na to, aby ste vytrcal nos z tmy kanala, ako potkan?
Peter Sabo | 06-06-2010 10:59:31
Neviem co mate na mysli tym ze M.M. obral mesto o peniaze, nakolko mesto len vycistilo pozemok, ktory bol znecisteny nelegalnou skladkou. To, ze prisla hosp. kriza a pravdepodobne postihla aj investorov tohto projektu nemohol predpokladat asi nik. Kazdpoadne verim slovam M.M., ze oddychova zona bude. Ak ste si vsimli nikdy nikde nepadol konkretny datum dokedy zona bude nakolko je stale cely zamer len v pociatkoch.
anonym | 06-06-2010 10:58:39
Pan Majko, Vam nejde o peniaze. Vam ide o nieco ine, ze by o moc?. Ako podnikatel viem, ze vsetko je zobchodovatelne. Vasu odpoved neberiem, nepovedali ste preco... Ak chcete byt objektivny, vzdy musite povedat preco.
anonym | 06-06-2010 10:48:35
Skuste ma p. Sabo objektívne poinformovat o oddychovej zone pri Vahu ktorou p. MM obral mesto o peniaze nasluboval hory - doly a teraz mlci ako ryba vo Vahu. Ci to bol vymysel? A kto ten cirkus zaplatil? Dakujem.
Peter Sabo | 06-06-2010 10:22:49
Informavala TV Krea alebo SN o: O nezmyselnom značení priamo v centre mesta o zničení nádoby na sklo vandalmi o čiernej skládke priamo v mestskom parku o prepadnutí 9-ročného dievčatka prakticky jej rovesníčkou alebo o Projekte Comenius na ZŠ Komenského??? Podľa mňa sú tieto informácie mnohonásobne viac hodnotné(a obyvateľov mesta viac trápiace!!!) ako informácia o predvolebnom mítingu politickej strany.
pre Robo | 06-06-2010 10:06:38
Nevadí,že to organizovala ĽS HZDS, ale zúčastnilo sa tam asi 800 ľudí. Bol hodnotný kultúrny program, ľudia boli spokojní. Vôbec tam nebola politika, len sa predstavovali kandidáty . Robko napríklad mňa nezaujíma, keď si niekto pokrčí auto na križovatke.Ale príspevok chcete od všetkých danovníkov.
Robo | 05-06-2010 23:31:37
Ved to bol miting LS HZDS.Netlacme sem politiku,mame jej dost v TV. A to ze tam boli TV Krea a p.Kovac zo SN,no asi mali zaco.Mozno sa chceli podakovat poslancom LS HZDS. Ja si skôr precitam clanok co sa v Seredi deje v prospech obcanov,kulturne akcie,sportove atd.
Miloš Majko | 05-06-2010 23:10:10
nie o vsetkych akciach sme informovani. s kandidatom do NR SR zo Serede budeme robit rozhovor. zaroven vsak musim povedat, ze nie vsade je mozne vzdy byt. ale ak ste tam bol, mate moznost do novin vlozit zo stretnutia material
Robo | 05-06-2010 22:50:25
Podnikatel a co takto kupit Seredske novinky?
pán Majko, | 05-06-2010 22:39:30
kde boli včera SOL,keď bolo pred kultúrnym domom stretnutie kandidátov do NR SR s občanmi mesta Sereď?Tomuto hovoríte objektivita?Napr. tv Krea tam bola,aj pán Kováč zo SN tam bol.
Miloš Majko | 05-06-2010 17:50:25
SeredOnLine.sk nie su na predaj.
pre: podnikal | 05-06-2010 15:32:30
OK. Čakám na vyjadrenie p. Majku
Podnikatel | 05-06-2010 10:56:23
Pan Majko, mam zaujem financne vstupit do SOL. zverejnite cenu 100% neho podielu a 51% neho podielu. Ak chcete byt nezavisly musite fungovat nezavisle. Cakam.
anonym | 05-06-2010 09:26:44
Som cudzinec(z ineho mesta a kraja) iba tu dlho zijem. Vnimam mentalitu ludi a porovnavam. Obyvatelia Galanty alebo Trnavy sa od Seredana odlisuju a to dost vela. Pracoval a mam v oboch mestach bohate skusenosti a kontakty. Seredania si svojich ludi nevazia tradicne. Vsetci spochybnujete kazdehoco nieco vie alebo dokaze. Hrdost na svoje mesto je hrdost predovsetkym na svojich ludi. Poslancia primator to sme my. Ved my sme ich zvolili... Ak nadavate na svoje dieta nadavate sami na seba! Ak nadavate na svoje mesto tak treba ist zit inde alebo pre svoje mesto nieco robit aby bolo lepsie. Vsetci kvalitni ludia z takeho prostredia poutekaju. Potom sa budeme cudovat, ze tu nema dobre veci kto robit. Nebudme povrchni a vnikajme hlbsie do podstaty veci. Nestaci iba nieco tvrdit, treba povedat zakazdym aj preco.
Drago | 05-06-2010 00:45:29
Som za dotaciu SOL od mesta!!! tento druhy clanok je strasny, teda nie clanok ale tie komenty k nemu,,tolko bl... ludi po kope *loony* ,, mna by zaujimalo kto rozhodol za mna platit za moje peniaze SN , a ako by sa to dalo zrusit??? bo naco budeme platit noviny ktore necitame a nemaju ani ziedny zmysel..ved tie noviny boli vytvorene cisto len pre poslancov, ktory si tam davaju clanky kde mozu klamat obcanou,, no a je tam este trosku kultury ,ale ktora aj tak v tejto dobe nikoho nezaujima,lebo ludia maju ine starosti ako je kultura... a odvrhujete SOL len kvoli perverznim anonymom a gram. chybam? tato stranka nieje urcite jednoducha a lacna zalezitost tak si to niektory uvedomte!! pri urcenej ciastke od mesta sa tato starnka urcite vylepsi a ze bude mat kto aj tie vulgarizmi mazat ktore vam tak vadia :-) ,,a uvedomte si ze toto neni maturitna skuska zo SJ a kazdy obcan SEREDE nema vysoku skolu !! je hodnotnejsie a ovela lepsie ked na stranke pracuje viac ludi ako len jeden (viac autorou viac informacii z kazdeho okruhu), keby tu pridaval clanky iba jeden autor tak by to bolo velmo nepestre,, a myslim ze lahko pochopite o com pisu aj bez spravne ulozeneho i/Y z/s t/d ˇ , atd. a ze sa da k danim clankom komentovat je jedno velke plus, bo diskusija je v spolocnosti dvolezita,,, pani poslanci nediskutuju s obcanmi a vidite kam to vsetko speje :-X
niko | 04-06-2010 23:32:05
p.veselicky: vsetci si to neuvedomia,lebo je tu zavist, mozno aj nenavist, rozne povahy, rozne stupne inteligencie, atd. niesme vsetci rovnaky,to si treba uvedomit. ale argumenty p. poslancov sa mi zdaju minimalne tendencne a ucelove, lebo sa im taketo medium asi velmi,,nehodi,,... a mimochodom , sam som postrehol posun k lepsiemu v SOL v poslednom case,takze.... ;-)
Ľubomír Veselický | 04-06-2010 23:25:54
Niko! Prvého júna asi dve hodiny po ukončení rokovania mestskej rady som vložil na stránky seredonline.sk 9 viet o tom, aký osud môže stihnúť navrhovanú zmluvu medzi mestom a prevádzkovateľom týchto internetových novín. Za necelé štyri dni si tento článok kliklo 174O čitateľov a rozvinula sa k nemu vážna diskusia, ktorá priniesla množstvo argumentov pre i proti. Teraz vôbec nie je dôležité, čomu chcem veriť. Dôležité je, aby sme si všetci uvedomili, že v tomto médiu máme silný mienkotvorný potenciál, ktorý poslanci môžu posilniť, alebo pribrzdiť. Schválenie zmluvy by bolo oveľa, oveľa priechodnejšie, keby sa v doterajších diskusiách boli objavovali argumenty namiesto vulgarizmov. Poznám názor kolegov poslancov na seredonline.sk. Viem preto dobre čo, a prečo som to napísal. Ak sa o tom chcete presvedčiť, tak príďte 15.6.2010 do veľkej zasadačky MsÚ a budete to počuť na vlastné uši od mnohých poslancov, ktorí potom budú hlasovať proti uzatvoreniu zmluvy.
Ivan Sklenár | 04-06-2010 23:19:35
Čítal som tu z pera nemenovaného poslanca MsZ o efektívnom vynakladaní finančných prostriedkov mesta, keď sa snažil obhájiť odporúčanie členov mestskej rady, zamietnuť finančnú podporu pre SOL. Dnes som zaregistroval cez SOL, že z tých istých finančných prostriedkov mesta sú hradené pravidelne, náklady na mzdu a odvody pracovníkovi "Civilnej Ochrany a krízového riadenia pri MsÚ". Pred viac ako 48 hod. bol vyhlásený pre časť povodia Váhu, kam patrí aj Sereď, 2. stupeň povodňovej aktivity. Bola o tomto vydaná nejaká oficiálna informácia na verejnosť a prijaté nejaké preventívne opatrenia? Žial, nikde sa mi nič také nepodarilo vypátrať (mimo SOL). Poskytne niekto z kompetentných pracovníkov (p. prednostka MsÚ alebo p. primátor) vysvetlenie prečo sa tak nestalo?
niko | 04-06-2010 22:08:47
este raz som si dobre precital clanok hore uvedeny. ja k tomu dodam len jedno: kto chce psa bit,palicu si najde. p. veselicky, hadam len nechcete verit ,ze sem budu prispievat len ,,intelektuali,, pokial sa vyskytuje jav neziaduci, mate moznost tomu zabranit, takze otazka nestoji tak, ci za nepodpisanie zmluvy mozu ,,len,, anonymovia, skor sipim urazenu jesitnost a neschopnost vecne argumentovat,ci prijat kritiku od osob dotycnych. dalej ako som povedal, pan majko,pokial nejde o existencnu otazku vasich novin, myslim ,ze to ani nebude ani taka podstatna vec,pokial sa jedna len o principialnu vec z vasej strany. aj ja si myslim ze zmluva neprejde ,lebo sa tu jedna o urazenu jesitnost,nie o vecne argumenty. p.majko , dufam ,ze posledny clanok O NAS bude vzdy platit... ;-)
Lukas Valentovic | 04-06-2010 21:56:16
Treba si uvedomiť jednu vec ! SereďOnline tu bol a bude. Samostatne príspevky, články, reportáže tvoríme my bežný občania, ktorí sa snažia dezinformovanosť v meste riešiť prostredníctvom tohto média. Je tomu už rok čo prispievam na túto stránku. Presne po skončení SereďOnline party som prišiel za p. M.Majkom a porosil som ho o pridelenie práv na písanie článkov. Všetko to začalo smiešnym označením kruhového objazdu na ktorom boli značky ulíc až po ďalšie kuriozity v meste. Niekedy si kladiem otázku či všetko poriadku, aby mi občania respektíve noviny museli poukazovať na nedostatky v našom meste. Neboli by zaujímavejšie riešiť a interesovať sa z každej strany o vytváranie väčšieho množstva kultúrnych podujatí v meste Sereď ? Dnes sa snažím písať články čo najlepšie ako to viem a vždy sa snažím vložiť do nich niečo, aby to čitateľa oslovilo. Podotýkam, nie som študent a ani som neštudoval novinárčinu. Každým článkom sa snažím zlepšovať a vždy sa niečo nové naučím. Dnes keď sa pozriem spätne do histórie článkov tak vidím určitý pokrok. Po celý ten čas všetky vynaložené náklady na reportáže idú z mojich peňazí. Možno si položíte otázku, prečo to ten chlapík robí ? Odpoviem. Chcem, aby ľudia, ktorí si otvoria stránku SeredOnline, Reporter24 a ďalšie portály našli reálné, pravdové a hlavne online informácie z ich bydliska. Dnes sa už nevenujem len mestu Sereď ale takisto sa zameriavam na okolité mestá v ktorých sa neustále niečo deje ako napríklad Trnava a Bratislava. Mesto Sereď určite potrebuje toto médium. Môj prvý najčítanejší článok v minulosti mal návštevnosť 500 otvorení, dnes je to priemerne 2000 a niektoré presahujú aj 30 000 otvorení. Kam tým mierym ? ľudia neustále žiadajú a dennodene otvárajú túto stránku lebo vidia silné médium na ktoré je dnes spoľahnutie a vždy si tu nájdu to čo hľadajú. Za veľké pozitívum považujem podporu zo strany redakcie, nakoľko zo svojich nákladov mi poskytli neskutočné množstvo techniky na písanie reportáži ako napríklad v neposlednom rade skúter. Zatiaľ som sa nestretol z ich strany so slovom ,,NIE´´ alebo ,,NEDÁ SA´´.
Robo | 06-06-2010 12:15:17
Podstata veci je ta,ze sa tu niektori hrame na moooc velkych podniketelov.Niektori zo svojho volneho casu a to nehovorim uz o peniazoch,neinvestujeme ani hodinu do verejno prospesneho,ale zato rozosievame zavist,zlobu, neprajnost. Je to smutne,ale je to tak. Treba si ale uvedomit,ze na zaostavajucej lodi menom SERED sa vezieme vsetci.
anonym | 04-06-2010 20:01:31
Konkrétne, ak sa bavíme o drogách, cigánoch a polícii, nevidím posun k lepšiemu. Tým nespochybňujem úlohu novín v tomto procese. Je potrebné o tom hovoriť verejne a tlačiť na kompetentných, ale pochybujem, že noviny prispejú k zníženiu distribúcie drog v meste. Žiadny díler ani feťák si po prečítaní článku nevstúpi do svedomia, policajti budú robiť ako doteraz a už vôbec netreba čakať, že sa cigáni začnú hromadne uchádzať o prácu. O tejto téme sa môžeme baviť o pár mesiacov alebo rokov a potom môžeme porovnávať. Je to môj názor. Alebo môže niekto kompetentne prehlásiť, že za posledné dva roky sa znížil počet dílerov, feťákov, nezamestnaných Rómov? Skúste mi na to odpovedať.
Robo | 04-06-2010 19:18:18
pre človek, aj ja som realista a uplne realne vidim, ako by mali riesit vzniknute problemy ty,ktorí ich neriesa.A este zato beru aj slusny plat.Ale aspon sa na nich, aj vdaka SOL vytvara vecsi tlak a konecne sa trochu rozhybu.Len treba o tom pisat a upozornovat na to a pojde to.
Miloš Majko | 04-06-2010 19:02:20
Skutocne sa v meste nemeni nic?
pre človek | 04-06-2010 18:10:43
Tá dotácia by bola prospešná pre SOL, ale noviny ako také nezmenia drogovú scénu v Seredi, ani cigánov, ani políciu. Dva roky sa to všetko otvorene kritizuje, ale v týchto oblastiach sa nemení nič. Vy ste možno optimista, ja realista.
Človek | 04-06-2010 17:34:34
Poslanci by mali schváliť dotáciu pre seredonline. Keď si dotáciu niekto v Seredi zaslúži, tak seredonline určite. PREČO? Informovanosť je základom všetkých zmien. Aj Gorbačov začal zmeny informovanosťou. Následne padol celý východný blok. Sereď potrebuje radikálne zmeny(kriminalita, Cigáni,drogy,skostnatelé vedenie mesta, slabá polícia atď. atď.) Seredonline je šťuka v miestnom informačnom rybníku a pre občanov je dlhodobo veľkým prínosom. Prečo by mesto nemalo pomôcť pri takejto VEREJNOSTI prospešnej aktivite. Otázka je len výška dotácie, ale to už je na poslancoch.
Drago | 04-06-2010 17:26:29
obyvatelom serede som uz nejakych peknych par rockov a prednedavnom som odisiel do zahranicia. seredonline je vacsinou mojim jedinym zdrojom informacii o seredi, obyvateloch a casto aj mojej rodine, kedze byvame v campingu.... o seredskych novinach viem. kedysi som ich citaval ale pravdupovediac nic z nich nemam...su jedine dobre tak na kurenie mnoho informacii v nich bolo neaktualnych, mesiac stare, a pre mna ako cloveka nachadzajuceho sa v zahranici uplne nepotrebne. otazkou by teda v tomto pripade nemalo byt ci sered potrebuje seredonline, ale ci potrebuje stinat stromy na vyrobu seredskych novin,... ako som aj panovi Majovi povedal prednedavnom, ma moju plnu podporu co sa tyka seredonline a existencie tejto stranky...su super a viac ludi, hlavne p.Vranovic by si to mali uvedomit a pozriet pravde do oci namiesto toho pritupeneho smiechu....dakujem
Robo | 04-06-2010 16:33:58
Ja mam taky dojem,ze si este dostatocne neuvedomujeme,aka sa nam, obycajnym Seredanom, tu, prostrednictvom Seredonline, otvara obrovska prilezitost, aby sme sa spolupodielali na informovanosti,transparentnosti a smerovani nasho mesta.Len pred mesiacom tu bolo okolo 1000 citajucich denne a teraz az okolo 2000 ludi denne.Dufam, ze to je dostatocny dokaz aj pre neprajnikov.Je to realita,ze ludia sa za podpori a prostrednictvom seredonline zacinaju viac zaujimat o dianie a chod nasho mesta.Co je naozaj velmi dobre a moze to byt velkym prinosom pre mesto.
Miloš Majko | 04-06-2010 13:15:00
niko - pred casom sme spolu komunikovali a tvrdil som, ze komunikacia robi vela. Keby ste ma poznali vedeli by ste, ze pri ziadnej spolupraci neutrpi nezavislost novin. Vami menovany material poukazal na skutocnost. Nebol ani tendencny, nehovoril o vymyslenej veci, zadokumentoval iba hole fakty. Tak tomu bolo uz vela krat. A tak tomu bude vzdy. Ziadna spolupraca ani podpora nesmie obmedzit tok pravdivych informacii. Ale aj v informovanosti verejnosti musi byt spravodlivost. Ak napiseme ze je mesto spinave a podlozime to jasnou dokumentaciou - ked je to napravene, je nasou povinnostou o tom informovat. To iste o koseni travy, ci comkolvek inom. Je jedno kto bude primatorom mesta - pristup novin a teda volicov bude rovnaky. Vzdy totiz ide o to iste. Na jednej a aj na druhej strane. Myslim si, ze kazdy jasne vidi ze noviny su robene nie na principe - kto je mi kamaratom - a ich nezavislost garantuje prave aj vela ich tvorcov z radov beznych ludi. Ako som uz napisal, spolupraca nema byt o nicom inom, ako o kryti nakladov na spravdajstvo z mesta. To co roky dostavaju ini. Nechceme nic viac a nic menej. A robime to verejne, informujeme o tom a teda nic netajime. Skuste najst este jeden pripad v meste, kde by ziadatel - predkladatel postupoval takymto transparentnym sposobom. Ak Vas napadne este nieco transparantnejsie - napiste. Okamzite sa prisposobime. Je faktom, ze nie nasa poziadavka je precedensom, ale jej prezentacia. Inak povedane, diskutujme o vsetkych spolocnych peniazoch takto. O dotaciach pre sport, o tom ktore cesty budu opravene, co ludia chcu v meste budovat. Robme ankety, rozhodujme verejne o buducnosti mesta a teda samych seba.
Ľubomír Veselický | 06-06-2010 12:09:44
Drago! Váš názor "ved tie noviny boli vytvorene cisto len pre poslancov, ktory si tam davaju clanky kde mozu klamat obcanou,," je unikát! Na v tejto diskusii už odznela kopa volovín, ale toto je TOP! Keby ste dokázali napísať aj niečo rozumnejšie a požiadali o zverejnenie v SN, tak sa Váš článok v Seredských novinkách určite objaví. Ale na to, podľa úrovne Vášho príspevku asi nemáte. Tak teda možno v inom živote. :-)
niko | 04-06-2010 11:46:52
v podstate maju vlastne vsetci pravdu-kazdy svoju. ja osobne by som tie peniaze neziadal, aj ked chapem p.majka, lebo ked nic nieje zadarmo a ked bude mesto prispievat na SOL, mozno clanky typu: TOTO SI PRIATELIA FAKT ZASLUZIME? sa tu pravdepodobne uz neukazu. nedavajme si ruzove okuliare,tak to je... osobne som este nepocul,aby napr. policajt dal pokutu znamemu,alebo dobremu kamaratovy,rodine, atd. alebo sa mylim? nevravi sa - ruka ruku myje? v podstate p.majko tu ani nejde ani o peniaze ,ale o nieco ine, co vy nato? ;-)
anonym | 04-06-2010 10:41:01
Anonym a preco sa potom na Kreu skladaju vsetci ked ju polovicka Serede ani nechyta, preco platia vsetci za SN ked ich tristvrte Serede necita??? Hm?
anonym | 04-06-2010 10:39:10
Chcelo by to zverejniť ten návrh zmluvy o spolupráci. Len tak budeme vedieť o čo tu ide. Zatiaľ je to len v rovine dohadov.
anonym | 04-06-2010 10:35:39
je to cele chore, vladne tu len zavist a neprajnost, ludia su nekonecne hlupi...
anonym | 04-06-2010 10:31:41
Odpocitajte dochodcov, deti, negramotnych, bez internetu a tych, ktori kaslu na SOL, potom vysledok vydelte sumou o ktoru ziada MM. Tu sumu nazvite danou na SOL pre uzky kruh citatelov. Som zvedavy co na to ludia. Ked je tolko preklikov, preco nepytat peniaze od tych co chcu SOL?nech pan MM spoplatni vstup! Tak to bude spravodlive. Kto chce citat, nech zaplati. Potom to bude spravodlive. Nie je to idealne ale lepsie ako by mali platit aj ti co sa k SOL nikdy nedostanu.
Robo | 04-06-2010 09:15:45
anonym, nezabudaj,ze Msu nieje sukromna firma.Aj ked sa niektori tak spravaju, ako keby to bol ich vlstny podnik.A treba mat na zreteli,ze do rozpoctu mesta prispievame vsetci.Niekto viac,niekto menej, ale vsetci.A Seredonline ponuka dobre a aktualne informacie pre nas vsetkych.Nevidim dovod, preco sa im nemoze prispiet nejakou fin. ciastkou.Hlavne by sa to malo vsetko zverejnovat, aby sme vsetci vedeli, o co ide! Mozno, ze budeme nemilo prekvapeny, komu,kolko,naco a zaco sa dalo z MsU ?
anonym | 04-06-2010 07:53:56
Dobrá informácia by bola, ktoré takéto "noviny" berú peniaze z rozpočtu mesta v iných mestách, koľko, a ako túto fin. injekciu zvôvodnili. Ak by som sa mal na mieste mesta správať podnikateľsky. Chcel by som, aby podnik, ktorý financujem, spĺňal aspoň niektoré základné podmienky. Potom by som sa pýtal: Ak dám tieto peniaze cudziemu, nedám radšej tie isté peniaze do svojho a budem budovať svoje? Sú tieto úvahy nelogické? Ak áno, prosím, zdôvodnite mi to argumentami. Ďakujem.
Krkavec | 04-06-2010 01:43:11
Ivetka, *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes*
Iveta Tóthová | 04-06-2010 01:12:33
Dlho som rozmýšlala, či prispejem do diskusie alebo nie. Ale na dnešných článkoch z 3.6., ktoré som pridala je vidieť, ako vznikajú články. Dostanete avízo, že sa niekde niečo deje. Sadnete do vlastného auta, miniete svoj vlastný benzín, a vo svojom voľnom čase (po pracovnej dobe) , so svojou vlastnou technikou idete na miesto urobiť reportáž. Možno si poviete, že načo to robíme. Ale za pár hodín bolo na článku skoro 4 000 kliknutí. Takže je o noviny a články záujem. Ak by sa natočilo video, musí byť na to ďaľší človek, ktorý by to zostrihal. Opäť vo svojom voľnom čase a na svojej súkromnej technike. Ale toto je naozaj len otázka času, dokedy toto bude toho človeka baviť robiť to bez nároku na odmenu. Pýtam sa tých, čo sú proti dotácii: robili by ste toto zadarmo ? Prosím neporovnávajte tieto noviny so súkromnými firmami. Toto nie je firma. Firma má určité náklady ale aj výnosy. Tieto noviny výnosy nemajú. Majú len náklady. Ale aj tie sú únosné len do určitej miery.
krkavec | 04-06-2010 00:09:20
Presne preto som porovnaval SOL zp strankami mesta. Mozno teraz my dotycny vysvetli preco by informacie poskytovat stranky sukromneho media a nie stranky mesta.
Robo | 03-06-2010 21:06:45
Musime si mesiac pockat, az bude dalsie cislo SN.Asi tak si to predstavuju na MsU.
Ivan Sklenár | 03-06-2010 20:09:10
Ešte by som si dovolil vrátiť sa ku téme podpory SOL. Počas posledných niekoľko hodín najaktuálnejšou témou po celom Slovensku sú povodne. Pozrel som si stránku sered.sk, ale žiaľ, nič, čo by súviselo s vyhlásením 2. stupňa povodňovej aktivity tam nenájdete (3.6.10 o 20:00). Akoby sa to ani radnice netýkalo. Jediný miestny zdroj je práve SOL. Tu nájdu všetci pochybovači a neprajníci odpoveď na to, načo sú amatérske SOL. Na sered.sk by ste sa nič nedočítali, ani keby sa po námestí člnkovalo v kánoe. Ibaže sa nám do rána v schránkach objavia letáčiky o aktuálnej situácii, ktoré nám roznosia členovia mestskej rady...
Igor Lehocky | 03-06-2010 16:17:03
Veselý a Citrónový, Váš príspevok je ozaj múdry, tak dúfam, že tento krát nedoplatíte ani cent. Anonym,nejde o to, kto sa ako prihlasuje, to je predsa každého vec, nick si napíšte aký len chcete, presne tak, ako ste to uviedol.
andrea | 03-06-2010 16:04:18
Poznám pána MM a viem, že takme r dvadsať rokov podniká v reklame a noviny píše hlavne ako koníčka. Techniku má.Ak som to správne pochopila, chce zmluvu takú akú majú ostatné noviny. A poslanci by mali bit spravodlivy.
Robo | 03-06-2010 15:35:50
Vesely a Citronovy. Ja som Normalny podnikatel, dost sa trapim ako vsetci a nepytam od mesta ani cent.Ba naopak, mestu poctivo platim a nie malo v podobe dani.Mesto nam vsetkym velmi pomohlo v tychto tažkych casoch a to tym,ze nam tie dane zdvihlo.To vam hned dakujem a asi za vsetkych. A prave pre to,ma velmi zaujima ako mesto rozdava z rozpoctu. Konkretne KOMU a KOLKO? Nech sa to aj zverejnuje. Aby aj obycajny ludia vedeli komu a kolko sa rozda. Ak nebude verejna kontrola tak sa k lepsiemu nepohneme. Preco by mali byt tajne zmluvy,zakazky,faktury a ine.Napiste mi niekto,jediny dovod, preco by nemali byt tieto informacie zverejnovane.A ja hned teraz pisem dovod preco by mali. Aby nevznikali podozrenia,ze sa v tom robia podvody !!!
pre p.Lehocký 12:45 | 03-06-2010 13:27:17
aj ja som sa na tom nicku "primátor" pobavil.Ale zas musím uznať že keď može byť syr primátor,pivo primátor,tak určite žiadny právny predpis nezakazuje dať si nick proste primátor
Johny | 03-06-2010 13:16:12
Odhalili ste ma. :-D Ja som hlupy a vzdy zareagujem s este vacsou hlupostou. Ale nereagovanie je jedina moznost, dotycneho to vzdy omrzi.
Veselý a Citrónový | 03-06-2010 13:15:30
Pán MM investoval, teraz mu tečie do topánok, tak pýta peniaze. Normálny podnikateľ. Ak mesto dá peniaze na online vyrobí ďalší precedens, ako to urobilo už viackrát. Ukáže návod ako na to, až raz rozdá celý rozpočet. Veď pán MM sa tiež odvolával na príspevok pre RTV. Jeden precedens núti vyrábať ďalšie. Hnusné je, že sa vždy nájde dostatok obhajcov nezmyslov a málo múdrych. Potom na to doplácame všetci.
Igor Lehocky | 03-06-2010 13:00:49
Johny,dal by ste si vnucovať názor? Nič by ste dotyčnému neodpísal?
Johny | 03-06-2010 12:55:17
Na urazky je dobre nereagovat... Horsie je skor, ak niekto niekomu vnucuje svoj nazor..
Igor Lehocky | 03-06-2010 12:45:00
Celkom som sa pobavil na príspevku anonyma 03-06-2010 08.19,ktorý sa potom vyššie podpísal ako "primátor" o 08:23.No keby seredonline patrilo mestu,skutočne by som bol veľmi zvedavý na obsah informácií. Teraz neriešim, či tento príspevok napísal primátor mesta alebo "primátor",ale myšlienka, že ako by písal vlastník novín sám o sebe kriticky, ale zároveň objektívne a nestranne,ma pobavila. Ja len nechápem napr. že ak ktokoľvek zistí,že niekto diskutuje sám so sebou pod rôznymi menami,prečo to okamžite a dôkazne nenapadne? Prečo? Ak bude obsah príspevku v rozpore s Trestným zákonom, riešenie je vždy a vždy jednoduché a rovnaké, tak,ako sa to už proste stalo. V čom je problém? Urážky?Požiadajte o ich zotrenie administrátora a viac nie je čo riešiť.Odpovedzte pisateľovi,že na jeho hlúpe osočovania reagovať nebudete a bodka.Čo je potrebné ešte riešiť? Informácie sú neaktuálne? Napíšte to kriticky a žiadajte nápravu! V čom je problém? Niektoré návrhy na povinné stotožnenia osôb sú vážne hlúpe, ak si predstavím,že stránka je VEREJNÁ a do diskusie prispievajú ľudia z BA, TN,BB,KE a ostatných krajov a regiónov SR i zahraničia...veď je potrebné sa trošku zobudiť.Každý,kto neznesie kritiku,nech si kupuje a číta noviny,ktorých je predsa celá plejáda a vážení poslanci MsZ by teda nemali čítať seredonline.Necítili by sa urazení a mali by potom viac elánu horlivo zvelaďovať a budovať Sereď až do roztrhania, až by nikto nemal dôvod ich "urážať".
Miloš Majko | 03-06-2010 12:26:31
Zaroven pripominam, ze okrem novin, mame kompletne technicke vybavenie internetovej televizie vratane klimatizovaneho studia v sukromnych priestoroch. Studio ma rozmery cca 10 x 7 m s vyskou 4 m. Zatial sme vsak nepocitili potrebu vyuzit ho, nakolko robime hlavne reportaze z terenu. K dispozicii je technicke vybavenie a prostriedky, ktore umoznuju vykonavanie reportazi aj v nepristupnych miestach. Tuto sezonu niektori reporteri pouzivaju aj novy skuter vo farbach novin.
Miloš Majko | 03-06-2010 12:19:07
Ak niekto evidentne meni nick a vydava sa za viacerych diskutujucich, upozornujem na to. To citatelia iste vedia.
ja | 03-06-2010 11:48:58
Vyborne vas navrh o podmienkach dotacie klubom ma hlavu a patu poslete ho aj niekam kam to ma vyznam alebo ho nechate v bezvyznamnej internetovej diskusii ? TASR pre mesto zastupuju seredske novinky a oznamy na stranke mesta a jeho tabuliach. TASR - Tlačová agentúra Slovenskej republiky je VEREJNOPRAVNA, NÁRODNÁ, nezávislá, informačná inštitúcia, ktorá poskytuje službu verejnosti v oblasti spravodajstva. Mate pocit ze to je sukromne medium dotovane statom ? Z tasr cerpaju spravy sukromne media (myslim ze bezplatne), rovnako mozu aj zo stranky mesta ci SN (opat bezplatne), ale z nasich dani na tieto media nejde ani cent. Na TASR nenajdete ziadne blogy, ziaden bulvar, su tam informacie podobne tym v mestskych informacnych prostriedkov (SN svoju ulohu podla mna prekracuju a suhlasim s p. Majkom ze by mali sluzit na nieco ine ako dnes sluzia). SOL nikdy nebude TASR a ani jeho funkciu v meste nezastupi, z jedneho jedineho dovodu a to ze je sukromne.
Krkavec | 03-06-2010 11:19:03
ja 03-06-2010 10:15 To ze je SKF sukromny, dobre viem. Ale to nebrani mestu mu davat nie len pravidelny kazdorocny prispevok na sport, ale aj extra bonusy a v oveal vacsej hodnote ako ziadalo SOL. A co sa tyka Slovenska. Tak vlada a parlament prispievaju na prevadzku Slovenskej tlacovej agentury a tam su informacie o Slovensku. Nie na svojich strankach (mysleno strankach vlady ci narodnej rady), ale na strankach tretej strany ktorou je TASR ktora je podporovana aj zo zdrojov nas vsetkych. Tak preco by nemohlo mesto prispiet SOL ako tretej strane,ktora poskytuje informacie o diani v meste? Napada ma jedii dovod. Problem s tym ze SOL poukazuje aj na problemy v meste. A to je ten problem o ktorom hovorim. A co sa tyka mestskych stranok, je chybou spravcu stranok a mesta ze su take ake su. To ked si dam inzerat na ich stranku, ze mam erotic shop a budem to mat v sekcii kultura lebo predavam aj videa pre dospelych a organizujem "spolocenske" podujatia, tak mi to tam automaticky daju? Je sna na spravcovi aby ziadatelov usmernil co kam patri a takisto pravidelne informacie zo "sukromneho" SKF by sa dali velmi lahko ziskat. Staci dat podmienku pri dtaciach ze msia dodavat pravidelne informacie o diani v klube a hotovo. Ake jednoduche, ze? Treba sak len trochu chciet.
Robo | 06-06-2010 23:06:42
Urcite ano ale chce to svoj cas.
Johny | 03-06-2010 10:26:00
Ved prave. Ja si mozem v klude napisat, ze sa volam napr. Peter Novak, foto stiahnem z netu a budem sa tvarit, ze som "original"... IP adresa sa da tiez zmenit, ale... Ak sa tu najde nejaky primitiv, pochybujem, ze to bude vediet :-D Ale v podstate staci, ak sa ludia budu spravat slusne. A nic takeho nebude treba
ja | 03-06-2010 10:19:17
johny *yes* zverejnenie ip zamedzi aj tomu aby si tu jedna osoba viedla dialogy ci pritakavala na vlastne nazory. nemyslim si ze na internetovej diskusii by malo byt dolezite identifikovat realnu osobu, skor zamedzit jej zamene (registracia na nick) a tymto neduhom niektorych nepochopenych a nevyspelych osob (zverejnenie ip)
ja | 03-06-2010 10:15:26
pre krkavec : na strankach mesta su take informacie ake poskytnu organizacie co ich chcu zverejnit. ked sukromny sportovy klub ziadne aktualizacie nedava tak si ich na stranku nikto z prsta nevycuca. pokial viem SKF nie je mestskou organizaciou, takze tam ani ziaden zamestanec mesta nepracuje. co sa tyka prenajmu tak ako pozeram su to priestory skoly (v sekcii kultura a skolstvo) opat je to len o tom kam si ta organizacia o zverejnenie na stranke poziada, okrem toho je zverejneny aj na hlavnej stranke... ak mate napad ako to tam usporiadat inak tak preco nenapisete zastupcovi primatora alebo webmasterovi stranky ? mimochodom ak ste v zahranici odkial sa dozvedate informacie o slovensku ? zo stranok vlady, parlamentu a ministerstiev ? alebo zo sukromnych informacnych portalov ? myslite si ze Slovensko (stat, vlada atd.) na tieto portaly prispieva ?
Johny | 03-06-2010 10:04:47
Ja by som bol ZA zverejnenie IP adresy. Myslim, ze aj anonymne osoby su uz "neanonymne". Co tym chcem povedat? Myslim, ze ked sem niekto pise casto, vytvori si isty styl pisania, atd. Takisto som tu ja "Johny" a je tu este jeden "Johnny". To sme 2 rozlicne osoby, ale myslim, ze ani jeden nerobime svojmu nicku hanbu :-D Kazdopadne...Diskuter, ktorý sa vyjadruje "odveci", pouzivajuci vulgarizmy, by mal byt hned mazany, alebo nejak blokovany. Co sa tyka financii, uvidi sa, ako to dopadne.
Miloš Majko | 03-06-2010 09:56:35
V novinach je osetrene pridavanie prispevkov pod cudzimi menami. Registracia si vyzaduje uvedenie plneho kontaktu a identita prispievatela je vzdy vierohodne preverena. Myslim si, ze kazdy citatel musel postrehnut, ze prakticky vsetci autori clankov vystupuju vzdy pod plnymi menami a s vlastnymi fotografiami. Iba organizacie maju povolenu registraciu pod nazvom organizacie ako napr. Mestska kniznica ci HaZZ Galanta a pod. Ide vyslovene o podmienku pre zadavanie prispevkov a vsetky pokusy toto obist boli uspesne eliminovane. Diskusia anonymna je a ako som napisal uz niekolkokrat, uz civilizovani diskutujuci vedia ukazat neprisposobivemu hovadu, ze ho medzi sebou nechcu. Uz som sa jasne vyjadril, ze ak presiahne pomer zakomplexovanych individui v diskusii akceptovatelnu mieru, bude jednoducho vyrazne obmedzena alebo uplne zastavena. Nie je to v mojom zaujme, no tak isto nie je v mojom zaujme mesiace sa natahovat so jednym psychopatickym skrachovanym gemblerom, s ktorym sa osobne ani nepoznam a nepamatam sa ani ze by sme sa niekedy stretli. Nebavi ma chodit po policii a to ako za prispevky tykajuce sa inych autorov a ani za utoky na mna. A nebavi ma pozerat sa na to, ako sa pri snad uplne kazdom evidentnom poruseni zakona, snazia z pripadu policajti urobit priestupok a zbavit sa tym ako roboty tak zlepsit tym statistiku. Kazi to ako renome PZ, tak doveru obcanov v spravodlivost. Tu vidim neskutocne medzery a ak sa podari - a nepochybujem o tom ze sa to podari, len je otazkou ako dlho to potrva a kolko to bude stat vsetky strany vcitane statu - dosiahnut rychle trestanie porusovatelov zakonov, tak veci budu posunute do roviny, kedy si kazdy priemerne inteligentny clovek uvedomi, kde su hranice demokracie. Diskusia je anonymna, no slusne poukazanie na problem predsa nemoze byt vnimane negativne. Tak isto kritika nejakej akcie ci konkretneho konania konkretneho cloveka. Kritizujuci si vsak musi zvazit, ci ako anonym o niekom menovite ma moralne pravo napisat nieco, co nie je mozne dokazat a ak vy aj bolo, tak sa zdekuje. A uz vobec nie je akceptovatelne, ked anonym niekoho verejne obvini s cielom zdiskreditovat ho a pri vysetrovani sa zbabelo vyhovara a klame. Chova sa ako male dieta a nestiti sa verejne vyhlasovat, ze u policajtov ma vec vybavenu. To je arogancia, ktoru spravodlivost nesmie nevidiet. Ak tomu tak bude, tak nam sice nad hlavami bude viat modra vlajka plna zlatych hviezdiciek, no vyvojovo sa budeme stale nachadzat niekde na urovni krajin tretieho sveta. Mame predsa zakony a ak ich chceme hromadne obchadzat, tak sa zacnime spravat systemom - silnejsi vitazi. Ale vsetci. Nie iba vyvoleni jedinci. Vratime sa k prirode, no poprieme stovky rokov vyvoja. Mozno si vsak neuvedomujeme, ze z casti sa tak niekedy spravame. Ako som teda napisal, znacnu zodpovednost za obsah diskusneho fora maju vsetci diskutujuci. Neberme slusnym ludom moznost slusnou formou a verejne vyjadrit svoje postrehy, namety a myslienky. Toto pravo nam garantuje Ustava SR. Chranme si ho. Vsetci.
gregor | 03-06-2010 09:33:55
bol som členom už viacerých komisí ma meste v Seredi a pokiaľ viem, dotácie sa prisudzovali hlavne podľa sympatií členov komisií - samozrejme aj podľa žiadostí, ktoré neraz boli okopírované zo žiadosti z minulého roku, kde sa len upravilo pár čísiel. ak ale mesto schválilo či povolilo reklamu v seredských novinkách - aspoň som to niekde čítal - nevidím dôvod prečo by nemohlo aj prispievať na SOL. z dotácie pre SOL by som prevádzkovateľom navrhoval v diskusii zobrazovať IP adresy prispievateľov - nech ostanú síce v anonymite - ale budeme vedieť aspoň z ktorého miesta sú napojený a či nereagujú priamo na seba. neverím, že každý má možnosť a hlavne ochotu lietať do internet kafe či iných wifi pripojení a podobne. hrozí tu ale menej príspevkov a tým pádom menej reakcií a hlavne podnetov. nie je ľahké nájsť medzi týmito možnosťami administrátora konsenzus medzi požiadavkami mesta na dotáciu, množstvom príspevkov a ochotou sa prihlasovať z domu či práce... sám som sa spolupodielal na prevádzkovaní diskusie v jednej stránke - kde po zavedení povinnosti zaregistrovania sa - neúmerne ubudlo príspevkov a nakoniec to viedlo k jej zániku.
Primátor | 03-06-2010 08:23:29
Zabudol som sa podpísať...
anonym | 03-06-2010 08:19:19
Mesto musí predovšetkým investovať do svojich vlastných inštitúcii a tie budovať. To, že radní nevedia ako na to, ma neprekvapuje. Noviny sú až potom noviny, keď redakcia bezpečne vie, kto je autor textu. Text može byť podpísaný skratkou. Ak tak seredonline neurobí, nemože si hovoriť noviny. Bude to stále iba hybrid - pokec bez ladu a skladu.
ja | 03-06-2010 08:07:00
pan sklenar - vyborne postrehy,jasne ste to pomenovali... *yes* *yes*
Pre I.S. | 03-06-2010 05:52:56
*yes* *yes* *yes*
Pre 23:22 | 03-06-2010 05:49:24
*yes* *yes* *yes*
Pre Krkavec | 03-06-2010 05:43:48
*yes* *yes* *yes*
Krkavec | 03-06-2010 00:47:48
Ad ja 02-06-2010 14:55 No ja som len povedal ze mestska stranka neposkytuje skoro ziadne informacie. A aj tie co su tam su povacsinou OUT OF DATE, alebo inac povedane hodne stare. Hladal som tam napriklad informacie zo sportu v meste a v sekcii futbal su tam HOOODNEEE stare informacie. http://www.sered.sk/sport-futbal Tam je este fotka mojho syna a synovca, ked hrali za mladsich ziakov. A keby ste sa pozreli na ine mestske stranky, tak by ste videli ze nemate pravdu a ine mestke stranky poskytuju viac informacii z mesta a este k tomu aj aktualnych. Staci pozriet na www.galanta.sk U nas som nasiel v sekcii sport stare spravy, a v sekcii kultura aktualne oznam o moznosti prenajmu byvalej pizzerie. O prehladnosti stranok ani nebudem hovorit. Pre mna ako pre cloveka ktory je niekde mimo, je SOL hlavnym zdrojom o diani v meste za co im uprimne dakujem. To ze Stranky mesta nie su to spravodajske portaly, to my hovorit nemusite, a prave preto by mesto malo podporit spravodajsky portal SOL. A o o tom ake povinosti a ulohy ma samosprava a teda aj na co su urcene jej financie a informacne prostriedky, mi vysvetlovat nemusite, to by ste si mali vysvetlit navzajom na radnici, a mozno aj to, ako mate pistupovat k poziadavkam od obcanov o informacie.
anonym | 02-06-2010 23:22:09
1. Povinná registrácia anonymov podľa mňa neodstráni. Kto a akým spôsobom zabezpečí, že ten kto sa zaregistruje napríklad pod nejakým menom tým človekom naozaj je? Nikto. Je to len formálna záležitosť a kto bude chcieť (alebo bude mať motiváciu), bude ďalej pokračovať. Prečo na stránke mesta Sereď nie sú podobné diskusie? Jednoducho preto, lebo nikto na ne nereaguje. Okrem toho sem prispieva kopec anonymov, ktorí majú veľmi rozumné príspevky (často aj v porovnaní s ľuďmi, ktorí používajú svoje skutočné mená). Jedna z ciest ako odstrániť hlúpe anonymné príspevky a útoky na ľudí je jednoducho nereagovať na ne. Ak prekročia hranicu zákona, treba reagovať iným spôsobom. Tým, že na každú somarinu niekto odpíše, hlupáka len povzbudí a aj tak ho o ničom inom nepresvedčí. To je adresované aj Vám p. Majko či p. Veselický a ďalší. Niektoré veci sa musíte naučiť jednoducho ignorovať a diskusiu zbytočne "nenaťahovať". Držte sa pravidla "múdrejší ustúpi". 2. Ja sám a kopec ľudí v mojom okolí každý deň s veľkou radosťou (som veľmi pohodlný) čakám na nové príspevky o tom, čo sa v našom meste alebo v okolí stalo. Nehovorím, že by som bez týchto informácií neprežil, koniec koncov to tak bolo aj minulosti a žili sme. Teraz ale vidím, že naše mesto nie je mŕtve, čo všetko sa deje - nejde len o rôzne aktivity, súťaže, stretnutia, ale aj o mnohé iné. Myslím, že tieto informácie potešia väčšinu ľudí, ktorí sem chodia a preto sem chodia a nie je ich vôbec málo. 3. Prečítal som si, že úroveň novín nie je profesionálna. Áno, články tvoria väčšinou bežní ľudia neprofesionáli, ktorí píšu s chybami. Vadia nám gramatické chyby (tie by naozaj nemuseli byť, no rozhodne sa to podľa mňa poriadne zlepšilo) a štylistika. Kto z nás má právo hodnotiť štylistickú stránku textu??? Rád by som toho človeka spoznal a rád by som videl jeho príspevok. Redakciu ale určite chválim, za krátke obdobie sa väčšina slušne vypracovala a chýb je čím ďalej tým menej. 4. Čo sa týka finančného príspevku z mesta, vadí mi skôr to, že niekto ho dostane a niekto nie. Mali by byť stanovené jasné a zrozumiteľné kritériá. Ak nie sú, je to subjektívne a niekomu možno dotácia novín, ktoré vidia tam kam nemajú nesedí. Jeden z pisateľov tu napísal, že aké náklady takéto noviny majú. Ja nie som ani spisovateľ, ani redaktor a v tejto problematike sa vyznám len čiastočne. Napriek tomu dokážem hádam so zdravým úsudkom prísť na kopec nákladov, ktoré môžu byť s niečim takýmto spojené. Už len strávený čas na úkor vlastného voľna alebo vlastnej práce (zárobkovej) sú náklady. Ak sa k tomu pridajú náklady na dopravu (benzín), investícia do techniky, ktorá podľa mňa vôbec nie je lacná a otázky platenia za prevádzku servera, ktorý je tiež asi dosť vyťažený. Ja sa osobne ľuďom čudujem, že to robia zadarmo a je vidieť, že tým doslova žijú a je to pre nich obrovská záľuba. Kto v tom vidí ťažkú zárobkovú činnosť, nech rozbehne niečo konkurenčné, rád si prečítam:) Na záver len toľko pre ľudí čo sem píšu. Nevzdávajte to, je to kus výbornej a ťažkej práce, ktorá teší množstvo obyvateľov mesta a okolia a ľudia sa dozvedia o množstve vecí (čo asi niekomu nevyhovuje:). Držím palce! A verte tomu, že hlupáci sa nájdu vždy a všade. A chcem vyzvať ľudí, ktorých je veľmi veľa a noviny sa im páčia, nech tiež vyjadria svoj názor.
Ivan Sklenár | 02-06-2010 23:00:33
Netajím sa tým, že aj mne vadí nerovné postavenie anonymov s riadne registrovanými prispievateľmi. O zastavení takejto formy diskusie tu už bola pred časom reč a úroveň niektorých diskusných príspevkov bola rovnaká ako teraz. Ani jedno ani druhé nie je dobré. Tak čo teda by bolo O.K.? Ak autor napíše nejaký článok či len informáciu, ponúkne ju pre všetkých. Chápem, že nie každému sa musí pozdávať. Ale ani autorovi článku sa nemusí pozdávať názor diskutéra a myslím, že má jednoducho právo odmietnuť s ním pokračovať v diskusii. Nech má na to dôvody akékoľvek. Treba to rešpektovať. Preto si myslím, že aj autor článku(príspevku) by mal mať právo rozhodnúť sa s kým bude alebo nebude viesť diskusiu. Čitatelia veľmi rýchlo rozoznajú či ide o ješitnosť autora príspevku alebo o hlupáka diskutéra, ktorý vo všetkom hľadá len chyby. Zopár poznámok ku dôvodom, ktoré akože stoja v ceste prispievať z mestskej pokladne na SOL. Hrubé urážky poslancov a predstaviteľov mesta. Kto si trochu spomína na diskusiu okolo kauzy REBOD, tak vie, že boli to predovšetkým poslanci (Kurbel s Kyselým) ktorí si nevedeli prísť na meno. Ktože to najviac obviňoval primátora z klamstva? Čitatelia alebo niektorí poslanci. Že sa pri tom ušlo všetkým od čitateľov je len logický dôsledok ich práce. Pýtam sa radných konšelov, kedy bol v SOL na adresu MsÚ a jeho predstaviteľov napísaný anonymný článok plný invektív (nie diskusný príspevok) ktorý by obsahoval nepravdy, ohováranie či osočovanie?. Majú azda občania zatlieskať poslancom za prijatie účelového VZN , ktoré umožní odpredaj mestského majetku príbuzným z radov MsZ, hoci to zákon SR zakazuje? p. Prívozník, prečo ste spolu s ďalšími poslancami zamietli návrh ku tomuto VZN od občana Ing. Slahučku, ktorý by takéto praktiky nedovolil? Bol riadne podaný v pripomienkovacom konaní. Koľko návrhov z radov občanov ku niektorým návrhom uznesení bolo akceptovaných? Pre mňa nie je prekvapením zamietavý postoj najmenej troch poslancov mestskej rady vo veci podpory spolupráce so SOL. Ak tu v diskusii spomína (p.Prívozník) hospodárne vynakladanie prostriedkov mesta, tak by bolo za hodné vysvetliť občanom čo priniesli náklady (myslím že sa jedná o cca 8000,- €) na audit organizačnej štruktúry MsÚ? Zamietavé stanovisko piatich členov rady zo šiestich vidím skôr v tom, že SOL sú niekedy nepríjemným zrkadlom práce viacerých členov MsZ. Bolo by azda dobré, keby poslanci, ktorí vzišli z vôle občanov tohto mesta im aj slúžili a nie vládli.
ja | 02-06-2010 22:42:21
marek ociiii http://www.sered.sk/data/prilohy_pdf/20100602182832.pdf
Miloš Majko | 02-06-2010 19:53:43
anonym 02-06-2010 17:28 - myslim si,ze s hodnotou mena ste to vystihli presne. Aku registraciu navrhujete?
Marek Sladký | 02-06-2010 19:44:13
ak sa mesto bojí negatívnej reakcie na ich príspevky, tak nech si dajú požiadavku, že diskusia k nim nebude možná. mimochodom mesto Sereď usporiadava jarmok a program k nemu nie je na internete /len pri DK, kadiaľ ja malokedy chodím/. pritom nemajú problém vyvesiť iné nepotrebné veci
anonym | 02-06-2010 17:28:48
Achylova päta Seredonline sa ukazuje napr. aj vo veci anonymity. Sledujem, že sa tu rozprávajú dvaja, ale on je to ten istý... Spozorovali to už viackrát viacerí. Som zvedavý, kedy niekoho napadne prihlasovať sa z verejného wifi (napr. mesta) a podpisovať sa inými menami, napr. poslaneckými. Ráno sa niekto zobudí a zistí, že v noci písal príspevok. Nebude veriť vlastným očiam. Je to len otázka času, kedy to niekomu napadne. Ak by bolo seredonline len pre registrovaných, kvalita by sa zvýšila a ubudlo by hlupákov. Meno človeka je to najcennejšie, čo má. Kto to nevie, musí sa ešte veľa učiť. Prispievam len občas aj to anonymne. Kým online nebude len pre registrovaných, nepodpíšem sa nikdy. A to nie je strach, iba si cením svoje meno. Verím, že si rovnako ceníte svoje. Tých, čo sa podpisujú celými menami a sú to naozaj oni trocha obdivujem ale aj ľutujem. Nechápu, že zadarmo zvyšujú úroveň. Len tak zo špásu tu míňať ťoľko času... Viem o množstve omnoho krajších aktivít. Preto sa tu zastavím iba občas. Prečítam, chvíľu krútim hlavou a mám na dlhšiu dobu dosť. Pravda nie je vo väčšine, ako sa niektorí mýlne domnievajú. Pravda je v princípe. Aj keby tristo tárajov malo iný názor, neznamená, že jeden chudák v opozícii nemôže mať pravdu. Toto tu už bolo. Volalo sa to diktatúra (Stalin, Hitler a spol.)
kaya | 02-06-2010 16:46:58
no mam na to len jedno porekadlo:kto chce psa bit,palicu si najde.
pamätník | 02-06-2010 16:43:00
ešte vždy je tu možnosť,že MsZ odsúhlasí príspevok pre Sereďonline ale s podmienkou,že pokiaľ nebudú z diskusií administrátorom oddstraňované príspevky hrubo urážajúce poslancov a predstaviteľov mesta,pokiaľ budú zverejnené nejaké nepravdivé údaje alebo klamstvá na adresu mestského úradu a jeho zamestnancov,má mesto právo žiadať vrátenie finančného príspevku.Ak si to redakcia sereďonline ustráži - tak podľa mňa má na ten prípevok plné právo,lebo naozaj poskytuje informácie pre občanov mesta Sereď.
Miloš Majko | 02-06-2010 16:40:43
Pan Privoznik, dakujem za Vasu reakciu. Noviny vsak tvoria ludia, ktori sa z anonymnych prispievatelov stali neanonymnymi. Noviny tvoria pre vsetkych a samozrejme aj pre seba. To, ze nejde o klasicku redakciu vieme a to bol aj ucel. Ide prave o projekt beznych obcanov a to je to, co noviny robi inymi. Je mi jasne, ze sa to nemusi pacit ako niektorym poslancom MsZ, tak vedeniu mesta. No elektronicke media - toto je vyvoj, ktorym sa uberaju vyvoj. Mozno sme trochu predbehli dobu, ale vyvoj nezastavime. SOL ma vlastnu internetovu televiziu - dostupnost informacii z celeho sveta. (teda zo Severnej Koree asni moc nie...) Tento druh media ponuka vazne moznosti - este nie su z daleka vyuzite naplno. V podobnych pripadoch tak ako tomu bolo uz velakrat ma mrzi hlavne to, ze niet komunikacie. Aj teraz tomu bolo tak. Preto MsZ kde sedia poslanci ktori nie su odbornikmi na vsetko velakrat prijme rozhodnutie, ktore nie je podlozene realnym prehladom v danej problematike. Ale situacia sa zlepsuje a aj to je posun vpred.
Miloš Majko | 02-06-2010 16:24:43
ô 02-06-2010 09:03 - SOL neziada spolupracu z dovodu, ze by hrozil zanik novin. Ako som napisal nizsie, noviny tu boli su a aj budu. Dolezity je ich obsah. Je neprijatelne, aby bola selekcia na zaklade uvedenych argumentov. SOL ponukaju interaktivitu, ktoru rozumny poslanec ci uradnik vyuzije a vytazi z nej maximum. Stalo sa tak velakrat, len nebol dovod vec rozoberat. Ani mne sa nepaci, ked sa mi snazi ktokolvek poskakat po hlave. Snazim sa vsak byt nad vecou a z toho dovodu ani nevbymazavam utoky na moju osobu. Vacsinou viem kto utoci - zatial neopatovat tieto vypady mi brania urcite zaklady etiky a charakteru. Zasadne sa branim zverejnovaniu dohadov a veci, ktore nie su jasne a zrozumitelne preukazatelne. A aj tu si treba uvedomit, ze noviny nie su na verejne riesenie vsetkeho, o komkolvek a kedykolvek. Ked som sacal s vydavanim novin, pocital som s urcitymi invektivami a som vnutorne vysporiadany s tym, ze su ludia, ktori nemaju ani ten najzakladnejsi pud sebazachovy a uctu voci nikomu. Uz som napisal, spolieham sa na uroven a inteligenciu vacsiny citatelov. Ludia naozaj nie su ovce, ako sa mnohi domnievaju... Naozaj nejjednoduchsie je zatrhnut diskusiu - malo by vsak stacit, ked autor clanku ci vydavatel jasne diskutujucemu napise, ze nema zaujem s nim diskutovat. To si myslim by v civilizovanej spolocnosti malo stacit - kto sa nevie vpratat do akceptovatelnych regul - musi ist mimo diskusiu. Je to vsak aj na beznych citateloch. Nezavislost novin ohrozena nie je a nebude. Spolupraca s mestom znamena to, co spolupraca s mestom Galanta. Objednavka na urcity pocet materialov rozneho zamerania. Nie cenzuru. Myslim si ze pred nieco viacej ako rokom som sa dostatocne jasne verejne vyjadril na cenzuru Seredskych noviniek - nemienim sa k tomu momentalne vracat. Takmer tyzdenne pribudaju novi autori prispevkov - noviny su zalozene na obcianskom principe - skutocne ani jeden prispevok autora nebul nijako upravovany - moznost ma kazdy. Uz toto zabezpecuje roznorodost nazorov. Diktatura? Gratulujem, taku perlicku pre mna ci noviny dlho nik nevymyslel... Niekto tu spomenul, ze snad pisem aninymne - su veci ku ktorym sa vazne neznizim. Za podporu novinam dakujem hlavne za desiatky autorov, ktori vystupili z anonymity a vyjadruju svoje nazory verejne. Aj s rizikom, ze na nich zautoci niektory zo zakomplexovanych chudakov, ktory si pod vojim meno a verejne nedovoli otvorit ani usta, nie to este niekoho osocovat. Demokracia nam doniesla zial aj to, coho sme svedkami. Nie kazdy vsak je ochotny tolerovat to, co Lubos ci ja. Uvidime co prinesie buducnost.
Igor Lehocky | 02-06-2010 16:04:14
Zvláštne ponímanie demokracie a slobodného prístupu k informáciám. Vulgarizmy do žiadnych novín nepatria, to je bez debaty, ja sám na ne upozorňujem administrátora a po upozornení vždy dôjde k náprave, niekedy možno oneskorene, ale nič sa nedá robiť, keď bude vlastniť noviny sedemhlavý drak, bude stíhať viac.Vzhľadom k tomu, že seredonline v mnohých praktických problémoch mesta jednoznačne napomohli k odstráneniu problémov a nedostatkov v prospech obyvateľov mesta, vyjadrenie MsZ je na zamyslenie, komu to prospeje a prečo.Čo bráni dotknutým verejným činiteľom zaujať kultivované stanovisko na "urážlivé" príspevky anonymných prispievateľov, naozaj neviem.Čo bráni na ktorúkoľvek urážlivú tému zorganizovať "Kaviareň" tak isto neviem. Mám taký pocit, že ten problém je úplne niekde inde. Vážení verejní činitelia nestíhajú držať krok so seredonline pri odstraňovaní problémov, ktoré ľuďom vadia a ešte k tomu musia občas strpieť pravdu o výsledkoch ich práce, no a to sa pravda ťažko prežúva.
Jozef Privoznik | 02-06-2010 15:48:06
Veľmi nerád vstupujem do diskusií vedených týmto spôsobom, ale nedá mi nereagovať na ostatné zasadnutie MR vo veci SON. Mimo dôvodu uvedeného kolegom Veselickým odzneli aj iné,napr. vypovedacia hodnota informačných príspevkov pre občana , preferovanie určitých osobností, jednostrannosť v názoroch...., Mesto hospodári s prostriedkami občanov a malo by ich vynakladať efektívne a v záujme občanov. Som presvedčený,že informovanosť občanov je na úrovni, záleží len na nás, ako sa k nej postavíme. Vyjadrovanie osobných invektív /na stránke SON aj anonymné / nepatrí do žiadnych slušných novín, nieto ešte do novín, ktorým by malo mesto prispievať na ich prevádzkovanie v akejkoľvek forme. Som prístupný na akúkoľvek diskusiu, ale len v rovine partnerov," gentlemenov",ktorí si ctia jeden druhého a vedia sa slušným spôsobom aspoň predstaviť.
ja | 02-06-2010 14:55:12
krkavec neviem co ma mestska stranka spolocne so sered online. mestske stranky su vsetky v tom style ako ta nasa. ukazte mi jednu kde sa pise o havariach, poskodenych zabradliach a bulvare. su to skor stranky uradov a organizacii mesta a to vsade na slovensku a myslim, ze tomu bude tak aj v zahranici. nie su to spravodajske portaly. zamienate si dve veci, pravdepodobne ani nemate ponatia o tom ake povinosti a ulohy ma samosprava a teda aj na co su urcene jej financie a informacne prostriedky.
Robo | 02-06-2010 14:43:52
Presne tak ako pise Marek. Janboh v minulosti si bol v mojich ociach ako sikovny podnikatel ale v poslednom case si uz len skrachovana troska,co robi poskoka v Sportklube
Marek Tóth | 02-06-2010 14:24:11
Pokiaľ ide o spoluprácu mesta Sereď a SeredOnLine.sk, myslím že som za takéto riešenie. Určite by mali spolupracovať. Otázka je iba výška podpory (finančnej) zo strany mesta. A že by išlo o podporu súkromnej "inštitúcie"? Nebola by prvá ani posledná (veď ani športové kluby nie sú "erárne", rôzne kultúrne zoskupenia, zbory, skupiny, rôzne iné inštitúcie, či už spomínaná televízia a pod.). ;-)
krkavec | 02-06-2010 14:18:54
No veselo je tu len co je pravda. Pre mna osobne je toto jedini zdroj informacii o meste (Seredske mestske stranky nestoja pomaly ani za otvorenie), a aj preto som rad aj takym clankom ako je trebars havaria na trnavskej, alebo poskodene zabradlie a samozrejme vyliaty Vah. Ak niekto mysli ze prevadzovanie tohto servera je nenakladne, asi nema o tom ani sajn. Uz len vytvorenie tychto stranok muselo stat kopu penazi. Nie len za SW, ale aj za cas stravei pri ich budovani, a to nehovorim ze sice teraz prispevky a reportaze pridavaju ludia bez naroku na honorar, ale dokedy by mali oni pouzivat vlastne volno a vlastne prostriedky bez naroku na aspon ciastocnu kompenzaciu len aby sme to my mohli citat a potom reagovat v diskusii? Podla mna by mesto mohlo prispiet (nevravim ze malo) na prevadzku tychto novin, ved ked mohlo prispiet na ine kraviny (travnik spaleny konkrtnou osobou bez vyvodenia zodpovednosti), ze p.Janbon? Niekto tu povedal, ze sak ked sa im to nechce robit zadarmo, tak nech to nerobia. Ak naozaj takto niekto zmysla, tak mi je ho luto. ono sa totiz da daco robit zadarmo len preto ze ma to bavi, ale od urciteho bodu to proste nejde. ono ked vam udrziavanie tohto webu zacina zozierat stale viac a viac vasho casu, tak si uvedomite, ze uz to neni len o zalube. Zatial len tolko, mesto by malo prispiet na prevadzku (opakujem ze ale nemusi), a ked uz nechce, tak nech si aspon najde daky ini dovod preco to odmetnut a nie takuto kravinu, lebo to vyzera ze sa boja kritiky, a nie toho ze je te s penazi poplatnikov (ktore uz minali na ine hovadini).
anonym | 02-06-2010 14:09:59
Janbon : ja som ten anonym z 13:17 . Nie som MM - som obyčajný občan Serede, ktorý vidí, ako sa niektoré veci hýbu dopredu. Mimochodom : píšem ako anonym, lebo ani vy nevystupujete pod svojím menom. Ale ubezpečujem Vás, že sa poznáme aj sobne. Hovoríte, že táto stránka je zbytočná a pritom ju stopercentne denno denne čítate. A nikto Vám neuverí, že to tak nie je.
Johnny | 02-06-2010 13:57:31
Ak je viac podobných ľudí v meste tak sa ani nečudujem že je Sereď 20 rokov pozadu :D
pre anonyma | 02-06-2010 13:51:53
pekne ste mu napisali, mozno by mohol janbon pre krajsie mesto ponuknut svoj odchod z neho, to by bol jeho najvacsi prinos pre mesto
janbon II | 02-06-2010 13:44:59
možno by bolo vhodné keby MM písal pod jedným nickom
Johny | 02-06-2010 13:38:23
anonym....tak teraz *yes*
anonym | 02-06-2010 13:17:43
Janbon - vaše meno je už známe asi každému. Preto si dovolím napísať, že sedieť celé dni a možno roky doma ako Vy a nič nerobiť - to dokáže každý. Najprv urobte niečo prospešné pre mesto Vy a až potom budete mať právo niečo kritizovať. Vďaka SOL sa v meste veľa vecí napravilo, monitorujeme činnosť polície, vieme čo sa prejednáva na zastupiteľstve, informuje sa o blížiacich kalamitách, uzávierkách ciest, čistí sa okolie od čiernych skládok, niektorí majitelia si našli svojich psíkov, chvália sa ľudia, ak napr. nájdu peňaženku a odovzdajú ju polícii - viď to malé dievčatko - a tým sa vychováva mládež, poukazuje sa na chuligánstvo - ako čmáranice, rozbité smetné nádoby. Vďaka tejto stránke začali byť ľudia všímavejší k okoliu . Minule ste napísal, že Sereď považujete za najškaredšie mesto. Tak sa pýtam : Ak kritizujete niekoho, kto sa snaží aby naše mesto bolo krajšie a čistejšie a robí prospešné veci pre obyvateľov, čo ste podnikol vy, aby toto mesto bolo krajšie ??!!
anonym | 02-06-2010 13:04:51
johnny, super *yes*
Johnny | 02-06-2010 12:39:48
Nie, to všetko sú občania Serede, ktorí platia rovnako dane ako aj vy a možno aj vyššie :-D taký detail, o tom či je stavba zlá musí rozhodnúť statik, nie laik ;-)
janbon II | 02-06-2010 12:08:47
MM - jasnačka, budovať treba, ale za svoje, nie za naše, a ja dane platím každý rok, takže nebudujte si svoje noviny za moje peniaze a ked je stavba zlá, treba ju aj zbúrať anonym, Johnny, shelley - to všetko je MM ?
Miloš Majko | 02-06-2010 11:56:49
janbon - tak to uz chodi, su ti, ktori nieco buduju a su ti, ktori to likviduju. Su dalsi, ktori nepochopia ani jednych. Ale aj o tom je demokracia.
shelley | 02-06-2010 11:45:52
Pán Majko, nedajte sa znechutiť závistlivcami a nežičlivcami. Psy brešú, ale karavána idie ďalej.....bxq
anonym | 02-06-2010 11:34:32
Janbon a janbon ll to je Vlado Polednak?
Johnny | 02-06-2010 11:22:00
janbon II 02-06-2010 11:12 neviem kto ste a ani ma to nezaujíma, ale názor na vás som si už spravil.. :-D *no* *no*
Peter Sabo | 02-06-2010 11:14:00
janbon II. nevykaslem sa na to lebo nechem aby bolo 95% mesta ovcami bez nazoru a bez informacii tak ako tomu bolo doteraz. Preto som rad, ze je tu viac prispievatelov, ktori informuju o roznych oblastiach zivota a ja sa nieco nove dozvedam kazdy den narozdiel od SN kde sa nieco nove dozviem raz za mesiac.
janbon II | 02-06-2010 11:12:09
zdravým MM - alebo radšej boh pravdy? ako vás správne pomenoval jeden z pisateľov, ten JA to je drzáň, už druhý na tomto portáli čo si dovolil s vami nesúhlasiť a oponovať vám, mali by ste ho zažalovať možno sa zľakne ale inak som to tu parádne rozbehol, taká diskusia už dávno nebola vyše 60 diskusných príspevkov, ja ked sa do niečoho pustím, tak to stojí zato, neberiete ma do tímu redaktorov? smola nemám záujem, nedostanete dotáciu, nebudete ma vedieť zaplatiť,ale ked budete chcieť zase nejakú diskusiu naštartovať, stačí mi zavolať, stačila zmienka o peniazoch a ľudia sa chytia, lebo to je téma, ktorá zaujme každého
Miloš Majko | 02-06-2010 11:05:58
Marek 02-06-2010 10:17 - SN su noviny mestske a v plnej vyske platene danovymi poplatnikmi.
Miloš Majko | 02-06-2010 11:03:44
JA - prehliadol som Vasu poznamku "okrem domény .sk ma nič iné nenapadá" - teraz mozem povedat, ze mi je luto casu, ktory som stravil reakciou na Vas prispevok. Ked sa dostanete aspon trosku do obrazu, mozeme diskutovat dalej. anonym 02-06-2010 09:39 - o tom, ze nemate pravdu svedci uz fakt, ze Vas diskusny prispevok stale mozu citat vsetci citatelia novin. V suvislosti s Vasim prispevkom len rozmyslam - ked to je taky vyborny biznis, preco to nerobia viaceri?
janbon II. | 02-06-2010 10:59:44
vysedávať na zasadaní mest.zastupiteľstva, využívat drahú techniku, venovať svoj vlastný voľný čas,svoje vlastné finančné prostriedky pre SOL,behať po okolí po meste a prinášať rôzne reportáže - ved načo to obíte, nikto vás o to nežiadal, je to vaša súkromná iniciatíva, ked to lezie do peňazí tak sa nato vykašlite prepáčte ale je pravda, že úroveň článkov je veľmi chabá a na veľmi nízkej úrovni, mnoho článkov je stiahnutých z iných medií a to že sa na trnavskej stala nehoda a že je poškodené zábradlie na moste a že stúpol váh a ...... tak to je fakt veľmi dôležité a podstatné v živote obyvateľov tohoto mesta a rozhodne si to zaslúži spoluprácu s mestom, ktorá defacto spočíva v dotácii na SOL a nehovorte mi že nie, že tie peniaze nie sú to podstatné o čo tu tvorcom SOL ide, ja ešte som zabudol na smrad na trnavskej ulici
zvedavý | 02-06-2010 10:55:59
vie niekto či KREA informovala divákov o kauze"poslanec Koričanský"?! Zato SOL áno, preto tieto noviny voliči potrebujú......
Johnny | 02-06-2010 10:48:06
No ten stav nevedomosti občanov mesta skončil, prišla mladá krv a tá bude rýpať až kým nedosiahne svoje ciele.. *yes* Komunizmus už predsa dávno skončil, naveky. :-D
Peter Sabo | 02-06-2010 10:21:46
Je takmer neskutocne kolko vela ludi do celej veci tak nekutocne vidi. Kazdy vie, ze to vsetko je len o peniazoch, ze cely system je len hlupe zadavanie fotiek a clankov za 5 korun aj s DPH, kazdy by to vedel urobit lepsie no je to pod jeho uroven vobec s niecim takym zacinat. Bohuzial ludia asi prehliadaju fakt, ze za tymito novinami nestoji len M.M. ale stojim za nimi ja a verim, ze spolu so mnou desiatky ludi, ktori prispeli co i len jednym clankom. Ludia si myslia, ze 800€ mesacne je snad taka obrovska suma ze M.M. na tom neskutocne zarobi ale nikto z tych diskutujucich nema ani predstavu co take noviny stoja. Uz len prevadzka samotnej stranky vas vyjde na par stoviek eur mesacne. Nikto nevidi, ze za uverejnenymi clankami a fotografiami stoja ludia, ich praca, ich volny cas (!!!) a samozrejme tym padom aj ich peniaze. Bohuzial niektori ludia to nepochopili alebo presnejsie vyhovoval im stav ked v meste nikto nic nevedel, nebol dostatocne informovany a tak sa im to pacilo. PS: K objektivnosti len tolko, ze kazdy ma moznost prispievat a takisto pri kazdej teme sa ma moznost vyjadrit aj druha strana, to ci tu moznost vyuzije alebo nie je ich rozhodnutie.
Marek | 02-06-2010 10:17:11
SN sú súkromné alebo mestské noviny?
Johnny | 02-06-2010 10:13:30
Každý máme vlastnú pravdu :) *yes* Podľa mňa tým ktorým sa to nepáči, nech to tu nečítajú, a naopak, komu sa to páči, nech to číta.. :)
xy | 02-06-2010 10:06:47
pre anonym 09:39 konečne niekto napísal pravdu o čo vlastne ide :-) :-) *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes* *yes*
Pre anonym | 02-06-2010 09:51:50
Neverím.že sem nechodíš,že si tu dlho nebol.Keby to bola pravda,tak by si nereagoval-nevedel by si o čo to je.Ak sem chodiť nebudeš,je to Tvoja vec.Nikto nikoho nenúti.
Johnny | 02-06-2010 09:50:52
:-D to bol asi niekto z konkurencie :-D
anonym | 02-06-2010 09:39:17
1. Seredonline je pokec, nič viac. Je dobré na rýchle správy o tom, čo je nového v meste. Pán MM dobre Vám radím, držte sa iba spravodajstva a nevnucujte ľuďom svoje dojmy a názory. Občas sa pasujete do polohy "Boha pravdy" a zlyhávate už nazačiatku. Nerobte to, urážate iných a sám sa znemožňujete. Vaše diktátorské postoje (známe všetkým, ktorí s Vami mali čo do činenia) nebudú akceptované a narobia Vám viac škody ako úžitku. 2. Seredonline je súkromný podnik jedného človeka. Na nahodené návnady sa chytajú lacné rybičky a vraj noviny! O akých peniazoch sa to tu hovorí? Čo Vám šibe? Nech si pýta peniaze od súkromných firiem za inzerciu a reklamu. Tak sme to urobili aj so SN. 3. Seredonline nie je ridigované, a preto nikdy nebude mať v tejto forme dostatočnú váhu v mienkotvornosti. Nebudú sem prispievať solídni ale väčšinou tí, s rovnakou krvnou skupinou (ako sa to ukazuje). Aby som sa pokúsil byť objektívny, tak sem tam sa objaví aj niečo lepšie. Ale aj na tých prispievateľoch je vidno, že pochopili s akým národom to majú do činenia. Jeden pán povedal: Lidi jsou rúzní, ponejvíce hovada! 4. Takto sa vyrábajú peniaze, vážení! Veď Seredonline je iba softvér na webe s automatikcým zadávaním článkov a foto. Toto keby malo mesto dobre spravené a riadené, tak by Seredonline dostalo trocha po hube... Mesto nech dáva peniaze do svojich inštitúcií a tie zveľaďuje a nie súkromné firmy! 5. Seredonline stojí a padá na ochote prispievateľov a na ich egu. Celé to stojí na tom, že každý chce päť minút svojej svojej slávy... Keď pán MM pýta peniaze, tak na koho? 6. Seredonline sa vnucuje. Cítite to? Prečo by som mal čítať tieto pokecy? Prečo by som mal reagovať? Musím? Nemusím. Preto aj mnohí nereagujú a majú recht. Tak a dosť! Nechodím sem často. Na dlho - dlho sa sem už ani nepozriem a môj život bude, verte mi, hodnotnejší. Už som to viackrát urobil. Funguje to.
Peter Sabo | 02-06-2010 08:52:11
Na tejto diskusii a rekacii ludi je krasne vidiet rozdiel medzi Galantou a Seredou.
ja | 02-06-2010 08:44:03
Krea ako televizia, ktora je v hlavnom kablovkovom rozvode mesta je pristupna kazdej skupine obyvatelstva teda aj starsim ludom a detom, ktori si tieto noviny neotvoria a urcite je jej prevadzka nakladnejsia a nevykrytelna z reklamy, bez prispevkov miest a obci by pravdepodobne zanikla a ziadne spravodajstvo regionalne by v TV nebolo. Co sa tyka prevadzky internetovych novin bez dotacie s moznostou prispievania mnozstva citatelov je sice uroven clankov pochybna (potencionalne) ale udrzatelnost bezproblemova. Inak pise sa tu ze uz to je spolupraca nie dotacia nie je to dlho co tu ziadost o dotaciu bola ... a clanky o seredi, zo zastupitelstva a o akciach ktore organizuje trebars mesto, muzeum ci DK tieto noviny "predavaju" - robia im navstevnost, skutocne nechapem tuto opacnu filozofiu - zalozim si noviny, vyuzijem co sa da aby som tam mal informacie z mesta a potom si za ne dam z dani poplatnikov zaplatit (teda chapem tu snahu vykryt naklady s tuzbou robit to profesionalne, ale nechapem tento druh obhajovania)... a este jedna vec ak si niekto zalozi podobne internetove noviny, mal by mat rovnake prava alebo ten to moze robit zadarmo ?
Erik Štefanek | 02-06-2010 08:27:05
RTV KREA tiež nepozerám lebo ju nemám v ponuke programov.. Sereďské novinky (neviem presný názov) nečítam, neviem či ich vôbec dostávame.. Jediný spôsob, ako sa informujem o dianí v meste je SOL, a to nieje nič iné ako realita. :-)
Jano | 02-06-2010 08:25:46
Ja nevidím nič hrubé, vulgárne, urážajúce, osočujúce, tendenčné, neobjektívne. Ba skôr naopak, príspevky sú solídne, nikoho neurážajú a anonyamné diskusie robia zo Sered ONL zaujímavé. Máme sa tu možnosť vyjadriť, povedať svoj názor, čo sa o TV Krea povedať nedá, pretože kto ju chytá, ja nie, len v činžiakoch, určite si ju nemôžeme pustit všetci, tiež neviem o čom to je a načo potom aj tam ide príspevok. Bez diskusie stratia noviny šťavu.
Erik Štefanek | 02-06-2010 08:20:15
Internetový prehliadač (Firefox 3.6.3 alebo aj IE) zobrazuje stránku v poriadku, anketa je správne umiestnená na pravej strane - ale nebolo by zlé urobiť lepší systém na tie ankety a hlavne pridávať nové. Samozrejme na zobrazenie môže mať vplyv viac faktov vyplívajúcich z užívateľovej konfigurácie. Na to, že za stránku zrejme nikto neplatil ťažké peniaze je celkom v pohode, samozrejme dnešný design a samotná funkčnosť sa pohybuje o niekoľlko úrovní vyššie, ale to neznamená že je to tu zlé, svoj účel to tu spĺňa. K tej dotácii, je to tak 50 na 50, aj mne často vadí ak anonym napíše vulgarizmus, alebo útočí na niekoho osobu, to tu nemá čo robiť. Mám podobný projekt, kde sú takéto veci striktne vylúčené. Skutočne by trebalo tomuto zamedziť. Na druhej strane v dnešnej modernej dobe sú internetové noviny viac ako papierové, nie pre každého, ale pre väčšinu určite. Ja by som navrhol, aby páni poslanci určili podmienky za akých by malo SOL fungovať aby mohlo byť z mesta dotované, a následne tieto podmienky splniť. Pokiaľ by však dohoda nehrozila, stále je tu možnosť sponzorovania tohoto projektu súkromnou firmou. Ja osobne keby som mal viac € tak by som si veľmi rád urobil reklamu na tejto stránke. ;-) PS.: Ospravedlňte prípadné gramatické chyby..
ja | 02-06-2010 07:55:04
Odkaz pre poslancov,ktorí sa boja kritiky (aj ked niekedy prezentovanej bulvarnym sposobom):"trafena hus zagaga". K podpisu dojde...mozno ze az po komunalnych volbach.
Marek Sladký | 02-06-2010 07:42:11
ak by tu noviny neboli tak o koľkých kauzách by sme sa dozvedeli. asi o žiadnych. a niekto tu spomínal že je tu viac takýchto novín. ale kde sú? RTV KREA je tiež kapitola sama o sebe. už len z toho dovodu, že ja ju vobec nechytam, lebo nemám káblovku zo Serede a cez net nepozerám tv. tak všetko má svoje plus a aj mínus. a ja som osobne za to aby mesto podpísalo spoluprácu so Seredonline.sk
anonym | 06-06-2010 21:57:49
Hm, a takéto diskusie má mesto podporovať? :-X
FAKTY | 02-06-2010 07:28:20
No z tejto diskusie som jelen.Len sa čudujem upozorneniu,z ktorého citujem.V prípade že príspevok bude obsahovať osobné narážky a invektíva na diskutujucich bude zmazaný.Pýtam sa,či sa tak už stalo?Som za slobodu prejavu,ale musí byť slušná.To by malo platiť o všetkých diskusiach.
Milay | 02-06-2010 05:52:54
Pre JA.Nevyjadrujte sa za stovky čitateľov SOL.Keď sú pre Vás nepotrebné,tak prečo ich navštevujete?Ja ich považujem za veľmi užitočné a som rád že sú tam rýchle a pohotové informácie.Arogantné články neni sú vizitkou a hanbou mesta,ale jednotlivých pisateľov.
Miloš Majko | 02-06-2010 02:33:30
JA - predostrel som pracu tych, ktori noviny tvoria. Ale v tomto pripade (a to som tiez napisal) to je bezpredmetne. Ubezpecujem Vas, nezavislost nestoji na spolupraci. Inak povedane - keby som sa k veci nestaval zasadovo a islo by mi o peniaze pre mna, tak by som noviny (peniaze) vymenil za objednane materialy ci uz nejakej politickej strany alebo uradu uz davno. JA - peniaze boli a budu. No projekt akym je SOL sklamat ludi nemoze. A meno si nekupite...
JA | 02-06-2010 02:07:17
odpoveď na vaše otázky: nie, nie som ochotný. ak nie ste ochotný ani Vy, tak to nerobte, nikto Vás nenúti. bolo by načase uvedomiť si, že ak noviny zaniknú, nikto tým neutrpí. tieto noviny si o sebe myslia, že sú úplne nepostrádateľné. na svete je veľa ľudí, ktorí robia všeličo zadarmo a robia to lebo ich to baví. ak ste dokázali robiť 2 roky zadarmo, tak to robte tak aj ďalej. a nechápem čo za "spoluprácu" od mesta chcete. noviny majú byť predsa samostatné. ak by napr. denník sme spolupracoval so smerom ako by to dopadlo? myslím že toto nie je správna cesta a stojím si za tým, že môj úsudok je triezvy. a ani Vy sa nehrajte, že Vám ide o "spoluprácu". a ja súhlasím s mestom, podporovať noviny plné arogantných príspevkov by bola skôr (ďalšia) hanba pre mesto.
Miloš Majko | 02-06-2010 01:07:19
JA - tvrdite: "myslím že môj úsudok je triezvy a len ťažko vyvrátiteľný" - uz Vasa zakladna a prva informacia nie je pravdiva. Neziadame dotaciu - ziadame spolupracu. Nie je to pre sukromne noviny - oni boli su a aj budu. Otazny ostava ich obsah. Bulvar nie je problem uzitvit. Otazkou dalej je, ci zo SeredOnLine.sk chceme mat bulvar. Ja to nechcem. Jeden z diskutujucich podotkol, ze je nutne vymazavat prispevky ktore su v rozpore s pravidlami. Pytam sa vsak, kto to ma robit? 24 hodin denne a zadarmo? Budete to robit Vy, alebo Vy? 365 dni v roku? Budete Vy chodit na vsetky zastupitelstva a sediet tam dva dni, robit poznamky a online davat informacie von do novin? Ste ochotny chodit denne po meste a robit reportaze z podujati a nasledne citat v prispevkoch co kto mal urobit inak? A to od niekoho, kto nema ani sajnu o tom, co ako v danej veci funguje a co je preco tak, ako je? Ste Vy ochotny investovat stotisice korun do techniky a pouzivat ju pre verejne blaho? Ste ochotny jazdit kilometre na sukromnom aute a tankovat za vlastne, ste ochotny noci travit za pocitacom a robit nove projekty a vizie, ako sa noviny maju uberat dalej, ako ked nie zvysovat ich uroven tak ju aspon udrzat? Ste ochotny byt k dispozicii prakticky non stop a monitorovat dianie v meste a na okoli? - toto vsetko zdarma, resp. na vlastne naklady? Rozmyslal ste, preco su bulvarne noviny najsedovanejsie? Preco sa v nich tym padom lahko predava reklama? Ako vo vacsine pripadov, i tu je niekolko ciest. My tvorime noviny dva roky. Systematicky monitorujeme zivot v meste a do pisania sa zapojili desiatky beznych ludi. Za svoje vlastne peniaze a vo svojom volnom case. Urcite aj preto, lebo ich to bavi. Ale kazda zabava ma svoje hranice. Noviny si vyzaduju pravidelnost a moznost spolahnut sa na to, ze z akcie bude material v novinach a to v case, kedy este je aktualny. Nie stale sa nieco deje, no noviny nemozu "zamrznut". Predostieram tu zopar hlavnych faktov. Bol by som skutocne nerad, aby niekto mal pocit, ze spolupraca ma byt pre mna osobne. Cez dva roky robim nieco, co ma bavi. Noviny su vsak na rozcesti - dokazli svoju zivotaschopnost a aj ti poslanci ktori hlasovali proti spolupraci, mozu nazriet do nedavnej historie. Osviezit si pamat. Mozno to pomoze. Ak nie im, tek verim ze ich volicom. Pana Kurbela som telefonicky informoval o tom, ze nemam problem s tym, ked navrh zmluvy zverejni. Zverejneny bude samozrejme aj v novinach. Za hlavne vyhrady vacsina slusnych ludi povazuje autorov niektorych diskusnych prispevkov. Naozaj nie je prijemne vysvetlovat nieco ludom, o ktorych sa ich samotni blizki znami nevyjadruju inak, ako slovkom - psychopat. Asi vedia preco. Zial, eliminacia neziaducich javov (ako mudro to znie) - jednoduchsie povedane - odstranenie zakomplexovanych chudakov z diskusie musi byt podla mna uloha tych diskutujucich, ktori diskusiu chcu mat. O tom je demokracia. Za zamyslenie urcite stoji i to, ci niektorym ludom vobec ma zmysel cokolvek vysvetlovat. Svoju bezmocnost voci ludskej blbosti uz pochopil Lubos Veselicky a mnohi dalsi. Ja sa stale spolieham na inteligenciu citatelov.
Robo | 02-06-2010 00:22:07
JA. Nemudruj a venuj sa chemii.Bude to lepsie.
JA | 02-06-2010 00:10:43
mimochodom, aj v článku máte najmenej 5 chýb, väčšinou v čiarkach ;-)
JA | 02-06-2010 00:08:11
pán veselický: každý robí chyby, aj ja som našiel 3 chyby vo vašom príspevku. ide o to, že chyby nesmú robiť hlavne autori článkov. ak kre dostáva dotáciu znamená to že aj seredonline.sk musí? takýto prístup nevedie k správnej logike veci (podľa mňa). ja vravím: ak nedostáva seredonline.sk a iné média, nech nedostáva ani krea. ale je tu aj iný faktor: krea je televízia, je jedna. novín tu máme viac.
nezaujaty | 01-06-2010 23:39:00
ano gramaticka chyba ktori a ine pardon za rychlopis
Ľubomír Veselický | 01-06-2010 23:38:05
JA! RTV KREA je verejno-právna televízia? Nič proti nim. Skvelé redaktorky, profesionálny prístup, záber široké okolie. Akoby asi mohli fungovať bez príspevkov obcí? Priznám sa, že aj mne prekážajú gramatické chyby v článkoch. Ak niekto napíše, že ktosi kohosi zabyl, tak to je síce hrubka ako hrom, ale hodnota tej informácie spočíva v tom, že niekto oznamuje vraždu. Jedny noviny stačia? Najprv sa dovolím spýtať, ktoré by to mali byť? www.sered.sk? Píšete, že mesto nebude podporovať noviny, ktoré sú zaujaté a do ktorých prispievajú len určitý poslanci.... (Správne má byť určití poslanci - to len aby sme sa opravili v tej gramatike.) Každý poslanec má možnosť písať tak do SN, seredonline.sk i sered.sk. Toto nemôže byť relevantný dôvod odmietnutia spolupráce na zmluvnom základe. Ak hovoríme o početnosti príspevkov týkajúcich sa života mesta, tak mi prosím povedzte kritériá. I pri tých najprísnejších sa denne objaví najmenej jeden článok, ktorý sa týka života Seredčanov. Vplyv tohto média na informovanosť obyvateľov, ktorí majú internet je neoddiskutovateľný. Takto to vidí drvivá väčšina návštevníkov tejto stránky. Ostatní ulitníci na to môžu mať iný názor. Ale o tom už je sloboda myslenia.
nezaujaty | 01-06-2010 23:37:51
kazdy ma v niecom pravdu,,, skoda ze noviny su viac menej o ludskej pyche? Dotacia? To potom aj nech dostava napriklad aj www.osm.org Specialne ti ktory budu nepretrzite udrziavat SERED a okolie dakujem za nazor
Johny | 01-06-2010 22:50:58
...nejak nam to tu hustne. Osobne utoky by ste si mohli nechat radsej v sukromi...
JA | 01-06-2010 22:44:54
nechápem o čo vám ide, po prvé, noviny sa vyhlasujú za SÚKROMMNÉ, prečo by mali dostať dotáciu? po druhé, väčšina príspevkov v novinách nijako nesúvisí s mestom, navyše drvivá väčšina príspevkov sú amatérske články a obsahujú veľa gramatických a najmä štylistických chýb. takému malému mestu ako je Sereď jedny noviny stačia. odvolávať sa na arogantných diskutujúcich je naozaj smiešne a ešte viac naivné je, že tomuto zdôvodneniu neposkytnutia pomoci novinám niekto verí. hlavný dôvod je (podľa mňa) ten, že mesto nebude podporovať noviny, ktoré sú zaujaté a do ktorých prispievajú len určitý poslanci. to že to mesto nepovie nahlas je úplne prirodzené. keby som bol poslanec (čo našťastie nie som) tak tiež hlasujem proti :-) a ak sa tieto noviny nevedie uživiť sami, tak jednoducho zaniknú (ako to v súkromnom sektore býva). nechápem prečo prevádzkovatelia týchto novín nechápu, že dokonca aj oni sa môžu niekedy mýliť. ak budú stále tvrdo presadzovať aby mesto noviny podporilo, potom v tom každý jasne uvidí záujem jednotlivcov o tieto peniaze. veď aké náklady majú tieto noviny? okrem domény .sk ma nič iné nenapadá. hádam autori týchto novín nechcú, aby sa im všetci daňovníci zo Serede skladali na platy (za prevažne amatérske články z prevažne tém nesúvisiacich s mestom od prevažne jednej skupiny poslancov)....... myslím že môj úsudok je triezvy a len ťažko vyvrátiteľný ;-)
Robo | 06-06-2010 14:51:34
Lukas,nechapem suvislost vasej reakcie a tento clanok.
Ľubomír Veselický | 06-06-2010 12:01:08
Anonymovi zo 6.6.2010 o 10:48! Vo veci Vám odpovedal pán Majko. Ja oba dodám, že Vás spôsob komunikácie je pre celú skupinu anonymov charakteristický. Namiesto normálne položenej otázky, hneď obviňujete. Ak takto komunikujete so svojimi blízkymi a kolegami tak ich ľutujem. Predpokladám, že za socializmu by ste vo svojom osobnom spise nenašli určite vetu: V kolektíve obľúbený. :-D
Miloš Majko | 01-06-2010 22:26:40
janbon - blahozelam Vasmu synovi k nepochybne vyznamnemu uspechu. Verim, ze i moje dieta bude v buducnosti v niecom vynimocne. Takze predsa ste vypustili nespravnu informaciu. Predsa ste v dvoch prispevkoch hovorili o niecom, o com nemate ani ponatia. Co takto ospravedlnenie? Ako som uz povedal - vyckajme. Co sa tyka Vasho vyjadovania sa v novinach - moznost ma kazdy. Nie povinnost. Vladimir - zrusit? Zase nostalgicke spomienky na stare nastastie uz minule casy? ;-)
pre Miloš Majko 21:46 pre lepšie pochopenie metafory | 01-06-2010 22:30:17
http://www.offroad-rc.info/WordPress/?page_id=1102
Miloš Majko | 01-06-2010 22:28:51
01-06-2010 22:11 - problem je, ze nezijeme v romane ale v realnom zivote...
pre Miloš Majko 21:46 | 01-06-2010 22:11:21
chyba!ako píše v románe 1984 George Orwell,kto ovláda minulosť,ovláda aj budúcnosť.A kto ovláda prítomnosť,ovláda aj minulosť...
janbon | 01-06-2010 21:58:14
majko vy ste začal, ja som sa len pýtal či je pravda, že SOL žiada od mesta dotáciu 15.000,. eur, odpovedal mi p.poslanec Kurbel a to mi stačí, vy ste sa tu začal vracať k tomu vašemu trápnemu pokusu na polícii a ked ste si pozorne prečítali znalecký posudok, tak sám dobre viete, že na mňa nič nemáte a už sa k tomu nemiením vracať bol som dokonca prítomný diskusie dvoch poslancov MsZ na temu, že načo sú nám vôbec SOL, potrebuje ich vôbec mesto už sem nebudem prispievať SOL sú tendenčné, neobjektívne súkromné noviny jedného dvoch mužov, plné klamstva a urážok a trápnych príspevkov a najlepšie by bolo ich zrušiť
Ľubomír Veselický | 01-06-2010 21:53:36
Mená členov mestskej rady sú uverejnené na stránke sered.sk v tomto poradí: Božena Vydarená, Mgr. Peter Rampašek, Ing. Jozef Prívozník, Bc. Ľubomír Veselický,Ing. Ľubomír Kyselý a Pavol Kurbel. Opakujem, že hlavným dôvodom boli anonymné reakcie v diskusiach k niektorým článkom. No nie z dôvodu anonymnosti autora, ale pre vulgárne a osočujúce vyjadrenia a to nielen na adresu poslancov. Ja som za neodporučenie schválenia zmluvy nehlasoval, ale to Vás asi neprekvapí.
p.Kurbel ! | 01-06-2010 21:52:13
Vy ste doteraz nezverejnili mená 2 poslancov,ktorí sa akože boli ospravedlniť primátorovi.Ani ste sa neospravedlnili čitateľom,ktorých ste zaviedli.Najprv dokončite jedno a potom zverejňujte druhé ! ! ! ! !p.poslanec...Napíšte aj ako ste hlasovali vy!
Miloš Majko | 01-06-2010 21:46:26
janbon - predsa len, pockajme si na vysledok vysetrovania. Vo viacerych pripadoch. A budeme mudrejsi. Co sa tyka obsahu Vasich prispevkov - su v archive. Co sa tyka Vasej vypovede - je v spise. Co sa tyka Vasej a mojej minulosti - je dana a nemenna. Menit sa mozeme pokusit iba buducnost. Prosim Vas, prestante ma urazat. Nidy som si z dani danovych poplatnikov nic neuchmatol a ani neuchmatnem. Odvolavam sa na rovnost pred zakonmi a zaroven na pravo byt dany na rovnaku uroven ako ostatne media spolupracujuce s mestom. Ale je to na voli poslancov MsZ. Ta bude aj pre mna zavazna.
Ľubomír Veselický | 01-06-2010 21:37:04
Práca seredonline.sk pre mesto by zrejme nemala výsledok - obrazovú a zvukovú informáciu, na ktorú by bolo možné reagovať. Rovnako predpokladám, že na seredonline.sk by pribúdali príspevky úplne nezávislých autorov, ku ktorým je zatiaľ diskusia otvorená. A predpokladám aj to, že to tak ostane aj v budúcnosti.
janbon | 01-06-2010 21:35:18
p.majko - klamete, a je to váš štýl písania, klamstvo a prekrúcanie faktov, videl som vás na ulici s páskou PS VB na ruke, netvrdil som, že ste bol PS VB, ani som nidy netvrdil, že ste bol môj spolužiak, prečítajte si poriadne moje príspevky a neklamte tu vašu serioznosť nemôžem zneužívať, lebo neexistuje vaše vyhrážky vyšetrovateľom sú mi na smiech, vypovedal som čistú pravdu a viete ako to tam dopadlo, ostal ste na posmech aj pred vyšetrovateľmi moju identitu nepotrebujem zverejnovať každý vie kto som ak nie nech si prečítajú v nitranských novinách strelca víťazného seredského golu v zápase s ČFK nitra, je to môj syn nechcel som sa dať zatiahnúť do tých trapných kecov od p. majka a už nebudem reagovať na jeho choré výmysly a hlúposti ako ma vyšetrovatelia zavrú a neviem čo všetko, majko zobud sa, ty namáš nato aby si ma dal zavrieť, tvoje výstupy na polícii sú smiešné, myslíš si ked tam prídeš s foťákom a chceš si fotiť celý spis a podobne, že sa z toho niekto po......
Ľubomír Veselický | 01-06-2010 21:23:33
Anonymovi z 1.6.2010 o 21:10! Nie som zhrozený z ničoho. Iba som sumarizoval to, čo odznelo z úst ostatných členov rady. Ste predpokladám pravidelným návštevníkom tejto stránky. Už ste asi zbadali, že ma hneď tak nejaký anonymný výpad nepoloží. Lenže nie každý má takú povahu. Mnohí poslanci, volia radšej možnosť nič nepísať a na nič nereagovať. A majú pokoj.
Pavol Kurbel | 01-06-2010 21:30:07
Pre upresnenie 800 euro nie je len za 4 príspevky. Je toho viac, ale nechce sa mi to všetko zo zmluvy opisovať. Ja som reagoval len preto, lebo informácia o 1250 tich eurách nie je správna. Ale, ak si chce niekto zmluvu prečítať celú, (je dosť obsiahla) tak ju môžem zverejniť celú.
anonym | 01-06-2010 21:23:17
Pán Veselický, netreba to vidieť jednostranne. Mesto nehľadá za každú cenu výhovorku ako do toho neísť. Ale ide tu minimálne o to, či bude mať mesto garanciu zo strany redakcie, že sa diskusia nebude uberať k primitívnym vyjadreniam. Je normálne, že mesto nie je ochotné financovať takéto praktiky. Na ťahu je redakcia. Ak budú dôsledne vymazávané všetky nevhodné príspevky, je možné, že si SOL vydláždi cestu k zmluve s mestom. Skúste sa na to pozrieť z tohoto pohľadu a berte to ako určitý "manuál" k tomu, ako si vylepšiť priazeň u mestských mocipánov. Takže na ťahu je redakcia.
janbon | 01-06-2010 21:22:08
milá pani tajomná, dakujem za upozornenie,ved mám najnovšiu verziu firefoxu,ale nevylučujem, že chyba je iba u mňa, budem rád ak mi napíšete či aj vy máte cez políčko kde sa píše príspevok anketu o trvalom pobyte v seredi, ja to tam mám
janbon | 01-06-2010 21:18:49
tak sa ospravedlňujem za tú klebetu, ale aj 800eur za 4 príspevky je celkom slušná sumička,ale prečo nie, ved si treba urvať zo spoločného koláča daňových poplatníkov paradoxné na tom je akurát to, že si chcú uchmatnúť osoby, ktoré nedávno poukazovali, na tú hrôzu ked sa z naších spoločných daní má opravovať mestský majetok (myslím tým trávnik) p. veselický, čo mám na toho strelca povedať, som patrične hrdý na to, že je to môj syn a myslím, že 3 body ktoré týmto úspešným zásahom zabezpečil pre sered, budú asi stačiť na záchranu našeho mužstva a tretej lige, ale bolo to dielo celého mužstva nielen adama, to bola len čerešnička na torte fakt sa tu nedá poriadne písať, urobte niečo s grafickou úpravou stránky alebo to mám iba ja také problémy s tou anketou cez príspevok a tými čiarami?
tajomná. | 01-06-2010 21:18:01
janbon, to že neviete prečítať celý text nie je chyba stránky, ale vášho internetového prehliadača. Nezvaľujte tento nedostatok na tvorcov novín. Aktualizujte si najnovšiu verziu firefoxu, problém by sa mal odstrániť.
Ľubomír Veselický | 01-06-2010 21:16:11
Ak už hovoríme o peniazoch tak Vám páni a dámy pripomeniem, že RTV KREA dostane od Mesta Sereď v tomto roku 6639 Eur. Máte pocit, že množstvo, obsah informácií tohto média a ich frekvencia zodpovedajú schválenej čiastke?
anonym | 01-06-2010 21:10:56
Pán Veselický, zbytočne ste zhrozený z úrovne diskutérov. Vždy bola, je a aj bude možnosť zrušiť diskusiu k príspevkom. Ak by toto bol jediný problém tak by tvorcovia novín z večera do rána zrušili diskusiu. Prečo sa tak nestalo doteraz, bežný človek netuší. Na záver citujem vetu z upozornenia, ktorá je na stránke SOL: "Každý príspevok bude skontrolovaný redakciou (nie autorom článku) a v prípade, že príspevok do diskusie bude obsahovať vulgarizmy, rasistické narážky, osobné narážky a invektíva na redaktora, diskutujúcich, osoby uvedené v článku či na iné osoby, alebo sa nebude k téme článku tak príspevok bude zmazaný.". Ak by to nebola iba prázdna fráza a skutočne by sa na toto dohliadalo, nemuseli by sa nevhodné príspevky objavovať. Takže chyba bude asi aj v redakcii, pretože si neustrážia to na čo upozorňujú. Čakať na pozdvihnutie úrovne niektorých diskusných príspevkov je nereálne.
Miloš Majko | 01-06-2010 21:09:50
Janbon - Vlado, asi pred 20 rokmi ludia sko Vas stryko fungovali na principe - pocul som a pod. Svojim konanim doslovne znicili zivoty tisickam ludi, ich rodinam a potomkom. Ponizenie od pokrivenych a bezcharakternych STB-akov a dozivotne zaznamy znemoznujuce slusne uplatnenie slusnych ludi. Zhruba pred rokom ste tvrdili, ze som bol v PS VB a ze ste ma Vy osobne videli chodit s paskou PS VB po ulici. Tvrili ste, ze som ako Vas spoluziak udaval Vas ucitelom a osobne ste boli za mna bity. Klamali ste ako v novinach, tak pred vysetrovatelom. V PS VB som nikdy nebol. Vasim spoluziakom tak isto nie. Ste odo mna asi o 7 rokov starsi. Klamali ste vedome aj Vy ste po vzore Vasho stryka chceli niekoho znemoznit verejne. V novinach ste robilia stale robite frajera - zneuzivate moju serioznost, ze som doteraz nezverejnil Vasu identitu. Preco ste pred vysetrovatelom nepovedali pravdu? Vy si skutpocne myslite, ze tu vsetci zerieme seno, len Vy ste ten, kto urcuje chod dejin? Nemienim preberat Vasu minulost - nezaujima ma a z novin nechcem urobit bulvar. Vy ste vsak evidentne nepoucitelny. Slubil som Vam Vasich 15 minut slavy. Nebojte sa, dodrzim to. Ale nie Vasim stylom. Az ked bude ukoncene vysetrovanie. Ked bude vsetko nespochybnitelne a ked fakty nebudu z mojich ust, ale z papierov, na ktorych existenciu akosi zabudate. Janbon, odo mna sa citatelia vzdy dozvedeli vsetky potrebne fakty - hodnota spoluprace este nie je urcena a Vy sa ako obycajne i teraz mylite. Ale Vam to urcite ako obycajne nic nerobi. Nieco napisete verejne a cakate, co to spravi. Dovolim si pripomenut Vam, ze sa nachadzate v medialnom priestore sukromneho media. Zatial slusne - nie som ochotny financovat Vase klamstva. Ked chcete diskutovat - neskryvajte sa za nick. Nehanbite sa za svoje meno.
janbon | 01-06-2010 20:54:04
ospravedlňujem sa čitateľom SOL za niektoré štylistické chyby v mojom príspevku,ale pri jeho písaní mám polovicu príspevku prekrytú nejakou nezmyselnou anketou, takže si neviem prečítať čo som napísal,až ked to odošlem ak tvorcovia SOL chcú spolupracovať s mestom,mali by hlavne vytvoriť kvalitnú stránku a odstrániť nedostatky na ktoré som ich už v minlosti upozornil, ale oni sa skôr zaoberajú tým ako sa do mňa pustiť a nie riešením technických nedostatkov tejto stránky
Miňo | 01-06-2010 20:18:06
Nemám pocit,že by anomymní diskutéri hrubo urážali alebo napádali osoby verejne činné. Naopak oproti iným stránkam (napr.denníkov) je diskusia na úplne inej úrovni, kultúrnejšia, bez hrubých vulgarizmov. V niektorých prípadoch poukazuje na nedostatky, problémy v meste, alebo nie vždy sú kladné vyjadrenia na prácu niektorých poslancov. Možná to je ten hlavný dôvod odmietnutia spolupráce.Nie vždy sa dajú písať len chválospevy
zvedavý | 01-06-2010 20:01:52
...akože to sú hrubé urážky, keď poukazujeme na hrubé chyby/"poslanec " Koričanský ako to 5 členov mestskej rady doriešilo, to vy zaujímalo voličov kritika sa zle počúva,ale nato máme poslancov,aby riešili problémy voličov.....
anonym | 01-06-2010 21:11:59
hura, uz vieme kto je vsetkemu na vine - my diskutujuci anonymovia *loony* .Pan veselicky by bol asi rad, keby mal cele noviny sam pre seba a sam so sebou by mohol diskutovat. Aspon by mal vzdy pravdu a ziadneho oponenta
janbon | 01-06-2010 20:39:37
alebo rozpútame búrlivú diskusiu, napr. prečo a za koľko chce SOL spolupracovať s mestom, počul som, že SOL žiadá od mesta 15.000,- eur dotáciu, hmmmm ved to je 1.250,-eur na mesiac, ved to je celkom slušný mesačný príjem, ozaj vážení čitatelia ak je to pravda, tak je to zaujímavé, ozaj vážení čitatelia, koľkí z vás zarábajú mesačne 1.250,-eur mesačne len fakt neviem, či to nie je klebeta čo som počul
Ľubomír Veselický | 01-06-2010 20:35:22
Zvedavému! Nepretáčajte! Kto dáva rovnítko k poukazu na hrubú chybu a urážku? Ja nie. Päť členom mestskej rady nič nedoriešilo. Iba sa zhodli na návrhu, že ostatným členom zastupiteľstva neodporúčajú zmluvu schváliť. Nemýľte si poslaneckú funkciu s funkciou rodinného advokáta. Ak má občan problém, je to on, kto sa má postarať o nápravu. Iba ak ide o veci vo verejnom záujme, v ktorých nie je spokojný s daným stavom a vidí, že výkonný zamestnanec mesta nekoná, obráti sa na poslanca.
Ľubomír Veselický | 01-06-2010 21:03:28
Skúsme sa vžiť do pozície dvoch strán, ktoré chcú uzatvoriť zmluvu. Návrh predmetu i výšky odmeny sú veci variabilné a dohoda je možná. Ide v zásade o to, či sa zmluvné strany chcú dohodnúť alebo jedna z nich hľadá "zásadné" body, pre ktoré zmluvu odmietne.
anonym | 01-06-2010 21:40:08
Pan Veselický kto a ako hlasoval? Koľko je poslancov v rade? Kto a ako odôvodnil svoje postoje? Ďakujeme za vaše vysvetlenie.
anonym | 01-06-2010 21:30:32
Súhlasím, že to ostatným môže vadiť viac. Preto som napísal aj príspevok 01-06-2010 21:23. Je to možno jedna z možností ako presvedčiť kompetentných o úrovni novín.
Ľubomír Veselický | 01-06-2010 20:55:49
janbon. Ak udržíte vášne na uzde, pokojne diskutujte. Len neviem, či sa Vám to podarí, lebo počasie je dnes deprimujúce. Tak si ho skúsme zlepšiť spomienkou na nedeľňajší zápas. Čo hovoríte na strelca nášho jediného víťazného gólu. Šikovný chalan. Nie?
ô | 02-06-2010 09:03:23
Ja som sa už raz vyjadrovala k tejto téme ale nedá mi nenapísať pár viet ešte raz. Čítam tu ako jedna strana hovorí "A" a druhá "B", ako jeden slovne útočí na druhého. Pochopila som už dávno, že každý má svoju pravdu, ale komunikovať nedokážeme. Všetci sme tu na jednej lodi, aj majitelia a vydavatelia SOL, aj všetci autori príspevkov ale aj všetci čitatelia. Niekto píše, niekto číta a niekto sa zasa rád zapája do diskusije takým či onakým spôsobom. Je jasné, že tu boli a vždy budú tí, čo dokážu aj s ťažkým srdcom napísať vetu bez vulgarizov a sú aj takí, ktorým tie vulgarizmy vypadnú veľmi rýchlo, bez toho, aby si uvedomili, že tým niekoho zraňujú. Sme proste každý iný, inak sa chováme, správame aj vyjadrujeme. Nemôžme chcieť aby SOL niekoho prevychovala. Kto je vulgárny, ten tu nebude písať krásne vety plné prívlastkov. Komu nezáleží na gramatike, lebo ju nepovažuje za prvoradú vec, nebude dbať na to, či mu unikne nejaký ten ypsilon. Ľudia sú a budú rôznorodí a ich príspevky vždy také budú. To, ktoré sa zverejnia, rozhodne redakcia. Sú to predsa súkromné noviny, tak majiteľ rozhodne, čo sa zverejní a čo nie. Ak dal voľnosť príspevkom aj diskutujúcim, je to jeho vec a ak sa to niekomu nepáči, nech nepíše, nečíta. Ak sa niekomu kedysi nepáčili informácie v Rudom práve nečítal ich, a moja babka si ich kupovala len preto, lebo boli za 50 hal. a boli veľké, dobre sa s nimi zakúrilo v jej starom sporáku. Ani dnes, ak sa nám niektoré noviny nepačia, nečítame ich (niekto napr. Katolícke noviny, iný ...). SOL sú súkromné nezávislé noviny a nechcime, aby to boli noviny všetkých občanov mesta. To sa jednoducho nedá. Nedá sa vyhovieť všetkým. Jedným sa páči, ak sa vyťahujú kauzy, ak sa kritizuje primátor, .... iným zasa je pochopiteľné, že sa práve toto nepáči. Jedným kritika, vularizmy vadia, inm nie. Možno je problém len v tom, že existujú len jedny takéto noviny (aspoň neviem o iných), keby bolo v mediálnom priestore 4-5 takýchto novín, občan by si vybral tie, ktoré ho oslovia, ktoré mu vyhovujú. Takže si uvedomme mi všetci, čítatelia, pisatelia prispevkov aj pisatelia len komentárov, že všetci sme tu na jednej lodi. Ak sa rozhádame a budeme sa tu jeden druhého osočovať a údavať a ... rozbijeme si to, čo tu vzniklo, taká dobrá seredská komunika okolo SOL. Každý máme rôzne nározy, každý sme s niečím viac, či menej spokojní, ale ťahajme za jeden koniec a hlavne jedným smerom. Ak sa tu rozhádame, poohovárame, povyťahujeme jeden na druhéčo minulosť,... niektorých to znechutí, iní z trucu odídu, iní prestanu písať, iní .... a zo SOL zostane len malá skromná internetová stránka, na ktorú zablúdi len sem tam niekto. Buďme radšej jednotní, spomeňme si na Svätoplukove prúty. Predsa len, peniaze z mesta pre tieto noviny nikdy podľa mňa osožné nebudú. Ak prídu peniaze, mesto bude chcieť vedieť, ako sa budú míňať, na čo ich majitelai použili, budú chcieť za tieto peniaze zasahovať do obsahu, zverejňovať si "svoje" príspevky a budú logicky chcieť, či si to uvedomíme alebo nie, trošku tieto noviny "usmerniť". Aký vplyv bude mať mesto v SOL ukáže až čas. Bola by som sklamaná, keby SOL odbočili z cesty, na ktorú sa vydali. Ľudia ich majú radi, čitajú ich, mnohí, ktorí doteraz nič nenapísali, píšu, mnohí, ktorí sa báli povedať svoj názor ho zrazu zverejňujú. Nepokazme toto všetko nejakými 800€ z mesta. Myslím, že to nestojí za tieto peniaze. Radšej majme noviny také, aké sú bez príspevku mesta ako ich mať iné s príspevkom mesta. Peniaze vždy veľa vecí, ale aj ľudí pokazili. Peniaze majú veľkú silu, ktorú si neuvedomujeme. Veď sa pozrime, čo sa deje len v jednej diskusií k tomuto článku. Peniaze ešte ani neprišli a už sú tu mnohí rozhádaní, už na seba vyťahujú minulosť, už sa spomína, polícia, .... kam to vedie. Seredčania, bola by som rada, keby sme boli spolu a nie každý zvlášť, keby nás tieto noviny spájali v riešení problémov a nie nás rozhádavali. Prosím vykašlime sa na peniaze z mesta, nechcime ich, verte všetko len pokazia. Ľudia sú závistliví, budú redaktorom závitieť tých 800€ lebo niekto toľko nezarobí ani za mesiac. Prídu špekulácie o tom ako sa využívajú, kto si z nich utrhne, ... Peniaze toto vynikajúde dielo akým je SOL pokazia, zničia, zabijú, zadusia. Robne si noviny ako si ich robíme, čítame, píšeme doetraz. Je toľko ľudí, čo radi pomôžu, radi a zdarma vybehnú na nejakú akciu, radi niečo nafotia, napíšu a nebudú za to nič žiadať. Veď na každej akcií je niekoľko Seredčanov, neverím, že by sa nenašiel ani jeden, čo by vytiahol foťák a urobil pár fotiek a napísal pár viet. Neverím, že treba nakupovať drahú techniku. SOL sú rozbehuté, už ďalšie veľké investície netreba a ten priestor na serveri, či ako sa to volá a poplatok za doménu redakcia utiahne aj zo skormnej reklamy. Seredčania, poďme, ak treba vyhrňme rukávy, z každej akcií, na ktorej sme pošlime do redakcie fotky, poďme si robiť SOL sami, nedajme si ich, nechcime, aby boli pod vplyvom mesta. Ja ich chcem také aké sú, NEZÁVISLÉ.
Miloš Majko | 01-06-2010 21:18:39
Pan Kurbel, ste si isty, ze ide iba o 4 prispevky?
Pavol Kurbel | 01-06-2010 20:55:02
Je to klebeta. Sereď OnLine chce od nmesta mesačne 800 euro za štyri spravodajské príspevky mesačne.
Johny | 01-06-2010 22:53:06
Ja...no, v niecom mate pravdu
janbon | 01-06-2010 20:32:31
ahoj diskuteri, mám sa zapojiť do diskusie alebo nie p. majko, p. veselický????

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign