Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Zdravotnictvo je pre obcanov mimoriadne citlivou temou

Miloš MajkoDátum17. 04. 2009 00:27:36TémaZdravotníctvo

Dalsi zaujimavy prispevok sa objavil na diskusnom fore oficialnej stranky mesta Sered. Tyka sa zdravotnictva a nacrel do palcivej temy, ktorou je zdlhave cakanie nielen pred ambulanciou ortopeda. Urcite je v zaujem vedenia mesta, aby obyvatelom bola poskytovana zdravotna starostlivost na urovni sucasnej doby a aby sa sluzby na poliklinike vyvyjali v prospech pacientov. Prispevok: 16.04.2009 13:21 - Postreh Ludmila Gáliková O zdravotníctve na Slovensku sa toho popísalo už veľa,všetci chcú len to najlepšie pre obyvateľov ale skutočnosť je úplne iná.Ja osobne nechodím zatiaľ často k lekárovi,ale teraz Vám píšem,lebo som bola zaskočená a veľmi veľmi prekvapená ako to funguje na poliklinike.Môj zdravotný problém si vyžadoval návštevu ortopéda poviete si v poriadku ,ale to som netušila čo ma tam čaká.Je to oddelenie s veľkou návštevnosťou,ľudia ,aby boli vybavení chodia už ráno o piatej pred polikliniku a tam čakajú,aby keď sa otvorí boli medzi prvými.Nieje tam žiadny systém,krik,hádky,nevraživosť /chorí ľudia sú háklivý keď čakajú a iní sa predbiehajú/Nedá sa to tam ustrážiť kto kedy prišiel,nie sú tam časenky ani poradové čísla.Návšteva u ortopéda ,ktorý neordinuje každý deň a kludne by mohol bol by využitý na 100%.Tiež pacienti ,ktorí prídu zo sanitkou majú prednosť,tí čo sú ochotní si zaplatiť prednostné vyšetrenie tiež majú prednosť ale takýmto systémom každý druhý si radšej zaplatí.Nieje nič nové keď sa povie,že človek tam ide ráno na 7 hod.a príde domov o 14 či 15 hodine.Veď to je na hlavu postavené nemyslíte?Tí kompetentní ktorí toto všetko riadia mali by si prísť sadnúť do čakárne medzi ľudí a boli by v obraze.Ja osobne som tam dnes čakala OD 9 HOD.skoro vôbec sa to tam nehýbalo v čakárni bolo okolo 30 ľudí a keď sa konečne zjavila vo dverách sestrička a chcela som jej dať moju kartu vtedy mi povedala,že dnes už pacientov neberú,to nemohla povedať skôr a viackrát ? Tí čo sa nás to týkalo bolo nás tam viac viete si predstaviť s akým komentárom odchádzali.To nieje len,že nič nevybavili,ale aj zbytočné cestovné tých čo nie sú zo Serede a tiež zbytočná strata času.Obraciam sa na Vás so žiadosťou dovolím si tvrdiť ,že v mene všetkých pacientov a nielen na oddelení ortopédie aby sa zaviedol nejaký poriadny seriozny systém a tým sa vyhneme zbytočným hádkam a nepokojom.Veď ľudia si to zaslúžia,hlavne tí starší,ktorí si celý život platili nemocenskú a na starosť nemajú primerané a dôstojné zdravotné ošetrenie.Každý nemá známeho ktorý mu je schopný vybaviť prednostný vstup bez ohľadu na druhých čo si čestne čakajú do radu. Ďakujem Zdroj: diskusne forum www.sered.sk Ake skusenosti s navstevou lekara na Seredskej poliklinike maju ostatni obcania?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 18-04-2009 22:23:26
O ktorej neurologičke je reč..?
Lubo | 18-04-2009 09:30:36
a o pristupe lekarov ani nehovorim, clovek podla mna nejde lekarovi ked mu nic nie je a ten lekar je zrejme urazeny ze ste tam, bo inak si neviem vysvetlit pristup nervologicky, ktora bola mimoriadne ofucana a povedala mi jedine chodte do trnavy na take a take vysetrenie, ale preco tam mam ist, ake ma podozrenie som sa nedozvedel, v trnave samozrejme iny pristup vysvetlili mi preco som tam, ake vysetrenie mi budu robit, preco mi ho budu robiť. za hodinku som mal vysetrenie za sebou, vysledky a diagnozu!
Ľubomír Veselický | 17-04-2009 20:14:59
Pán Sklenár! Som jedným z poslancov, ktorí boli za to, aby mestskú polikliniku riadili profesionáli. Rozsah zdravotnej starostlivosti dnes určujú zdravotné poisťovne, ktoré zmluvy s prevádzkovateľom alebo lekármi podpisujú a v nich určujú aj finančný limit na lekárske výkony. Ubezpečujem Vás, že všetci poslanci majú záujem na tom, aby rozsah lekárskych služieb v našej poliklinike bol čo najširší. Budeme v tejto veci konať a žiadať prevádzkovateľa, aby preukázal to, čo pri výberovom konaní ohľadne zdravotnej starostlivosti sľuboval. Každé kritické slovo pani Ľudmily beriem vážne. K poplatku za prednostné vyšetrenie u lekára som sa vyjadril. Považujem ho za nehoráznosť. Jej autormi sú žiaľ poslanci NR SR. Budúci týždeň v utorok 21.4.2009 bude rokovanie MsZ. Verím, že na ňom nájdeme priestor pre jasnú správu prevádzkovateľovi polikliniky.
Igor | 17-04-2009 18:16:31
Predstavte si, že chcete riešiť svoj zdravotný problém v okresnom meste, pretože sa logicky (ale naivne) človek domnieva, že keďže ide o okresné mesto, situácia je určite lepšia. :-D Dvaja urológovia na celý okres, dvaja ortopédi (jeden dochádza len v stredu popoludní a Julko Satinský by určite skonštatoval, že ho ide trafiť šľak), dvaja oftamológovia (oční lekári), dvaja chirugovia... Ba dokonca aj v bufete sú dve predavačky... A v okolí asi 100 m sú až tri lekárne... Čakacie doby ? Prídete o 7. hodine ráno a ste minimálne 15-ty v poradí, pričom v čakárni sedí cca 5 pacientov (alebo klientov - ako nazývajú poistencov niektoré zdravotné poisťovne). Niektorí lekári majú zaujímavý pracovný čas, ktorý ma vždy ma fascinuje. Toto sú tajomné úkazy a nie nejaké "otvorenie zeme pri Bukovci" *loony* Priatelia, tu nejde o úplatky; takéto výrazy sú príliš silné (pokiaľ sú to neštátni lekári). Nehovoriac o stomatológoch. Na zaplombovanie a iné stomatologické práce je poskytnutá záruka. Koľko lekárov priznalo dobrovoľne svoju vinu na nie príliš vydarenom zákroku či ošetrení ??? Výborná téma... *yes* *yes* *yes*
anonym | 17-04-2009 12:28:40
Osobne som bola svedkom na ortopedie v bolestiach ma odmietli vysetrit az na druhy pokus sa mi to podarilo za poplatok bez potvrdenia peniazky sli panu doktorovi do vacusku inak to nejde ani na neurologii az na to tam vam daju aspon potvrdenie ale kompetetny o tom vedia ti nemusia cakat ony maju tlacenku!!!!!!!!!!!
Lubo | 17-04-2009 09:42:30
Osobne som cakal na "nervologii" od 12.00 do 18.00, den predtym ma dokonca neosetrili, preto som si radsej vybavil doktora v Bratislave, kde to funguje ako ma. PS: bol tam jeden pan, ktory mal seknute v krizoch a nemohol ani sediet ani stat, urcite to poznaju ti ktorych uz seklo a sestricka ked vysla von povedala ze musi pockat bo nie je objednany za poplatok!!!! Ti ktori aj boli objednany za poplatok cakali aj tak 2-3 hodinky, takze moc im to nepomohlo.
Marek Tóth | 17-04-2009 08:36:01
Je pravdou, že prijímanie poplatku za prednostný vstup sa inak ako "korupcia" nazvať nedá ! Žiaľ lekári akoby zabudli na časť Hypokratovej prísahy: "Spôsob svojho života zasvätím podľa vlastných síl a svedomia úžitku chorých a budem ich ochraňovať pred každou krivdou a bezprávím." Osobne ak nemusím, tak na Polikliniku nechodím, ale tiež by ma zaujímalo vysvetlenie daného stavu od vedenia Polikliniky (keďže osobne som nehlasoval za pri predaji).
anonym | 17-04-2009 08:05:11
Poplatok za prednostné ošetrenie nie je nič iné ako legálna korupcia! Zaplatíš - uprednostníme ťa. Čo bolo účelom zavedenie tohto poplatku? Zvýhodniť tých, ktorí na to majú a zvýhodniť tých, ktorý si to pchajú do vrecka. Debilný nápad za účelom zlegalizovania úplatkov.
miroslav scherhaufer | 17-04-2009 07:59:57
a teraz si predstavte situáciu že by sa rozhodlo zaplatiť poplatok za prednostné ošetrenie viac ludí naraz. Ktorý ide prednostne a ktorý budú čakať?
Milay | 17-04-2009 07:30:15
Zo zdravotníctva sa stal biznis.Voľakedy bolo na dverách ambulancií napísané,urgentné,bolestivé prípady ošetrujeme prednostne. Dnes je tam ceduľa za 200.-SKK(neviem teraz koľko EUR).Bol som svedkom,keď mladá usmiata slečna prednostne vošla s dvestokorunačkou do ambulancie.Pri tom tam čakalo hodne starších ľudí a dokonca sa tam starší muž zvíjal v bolestiach.Starší chorí ľudia,ktorí chodia častejšie k lekárovi na to nemajú.Takýto systém sa mohol zrodiť len v chorej hlave.Tých 200korún by si zaslúžili chorí pacienti,ktorí tam pre takéto choré rozhodnutie musia v bolestiach čakať.Je to niečo neľudské,keď sa zo zdravia ľudí robí biznis.Starý ľudia si poctivo celý život platili zdravotné poistenie a teraz na starosť si z toho malého dôchodku musia zdravie kupovať.Kam sme to až klesli?
Ivan Sklenár | 17-04-2009 07:13:48
Žiaľ, pani Ľudmila má pravdu vo všetkom, čo tu spomenula. Nemožno iné, než len s jej tvrdeniami súhlasiť. Okolo predaja polikliniky v Seredi sa toho popísalo a nadiskutovalo veľa. Nakoniec poslanci rozhodli o jej predaji ako o najvhodnejšej forme transformácie. Privítal by som, keby sa aspom jeden z tých poslancov čo zdvihli ruku "ZA" ku tomuto neutešenému stavu vyjadril a hlavne niečo v tejto veci aj podnikol.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign