Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Zbierka plastových vrchnákov pre chorého Samka. Zberné miesto je ZŠ J.Fándlyho v Seredi

24

Samko Blažek býva v Trnave a narodil sa 22.3.2014 s diagnózou "lisencefália", čo doslova znamená hladký mozog /nemá mozgové závity/. Aby bol aspoň troška samostatný je potrebné každodenné cvičenie a cvičebné pobyty,  ktoré sú finančne náročné. Samko nedokáže sám chodiť ani sedieť. Nedokáže robiť jednoduché veci, ktoré sú pre deti v jeho veku normálne.

Pomôcť Samkovi môže každý z nás jednoduchou vecou. Stačí, ak budete zbierať plastové vrchnáky a odovzdáte ich v ZŠ Juraja Fándlyho v Seredi na zbernom mieste do nádoby na to určenej. Zberná nádoba na vrchnáčiky sa od pondelka 29.2.2016 bude nachádzať pri vrátnici.

Zbierajú sa uzávery nielen z fliaš (minerálky, malinovky, olej, ocot, tetrapaky), ale i mliečnych výrobkov, kozmetických výrobkov (šampóny, aviváže), od liekov... – všetky umelohmotné vrchnáčiky.  Za vyzbierané a na recykláciu odovzdané uzávery dostanú rodičia finančné prostriedky potrebné na liečbu. Samko má na sociálnej sieti založenú svoju komunitu, kde jeho rodičia uverejňujú jeho pokroky https://www.facebook.com/pomocsamkovi/?pnref=story

Rodičia už v týchto chvíľach ďakujú za pomoc.


Fotogaléria k článku:

24
Autor:
24
Autor:

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
platy politikov.. | 06-11-2016 09:26:56
Ficové vládnutie akosi pozabudlo predložiť návrh na zmrazenie platov poslancov na rok 2017.
Ak návrh neprejde, pridajú si o viac ako 900€! mesačne.
Školy nedostanú ani cent, zdravotníctvo tak isto,..
Natíska sa mi otázka - oni sú viac ako občan, ktorý ich volil? Čo robia pre občana?
Nič v zlom, ale o 900€ viac za nič nerobenie pre 150 poslancov je za rok dosť dosť dosť veľa peňazí. Koľko? cca 1.650.000€?

Toľko peňazí by pomohlo oveľa viac, ako zbieranie vrchnákov.

Kam to ideme? Tak sa ľudia zamyslite v ďalších voľbách. A servítku pred hubu? Nie pre svoje vyjadrenia, tú budete potrebovať na hubu pred medovými motúzmi politikov...
Ficova politika | 06-11-2016 09:09:15
Je to nechutné ale je to tak. Sama viem čo to je sa starať o také dieťa. Každy si mysli že dostávate strašne vela penazí !!! Práve naopak - nemáme ani len minimálnu mzdu - nemyslím tú ich vymyslenú !!! Viete si predstaviť že vám dajú príspevok 17 euro na : oblečenie ,obuv a hygienu?? Za 17 euro mam toto nakúpiť??? Dostanete 60 euro na benzín a pritom mate lekárov v Ba a stane sa že tam cestujete za mesiac aj 3X ?? Dajú vám nárok na plienky v hodnote 56 euro ktoré musíte nakúpiť v protetike ktorá je tak predražená že v obchode by ste dostali aj o 2 balíky plienok viac?? Všetci vravia že ved ešte aj auto od štátu dostaneš zadarmo ! Fakt?? No bodaj by !! Ale nie , aj z tohoto vás vyvediem z omylu. Aj tu vám dajú nejakú časť - nikdy nie plnú sumu. Takže zasa sa len musíte zadlžiť aby ste si to auto mohli zobrať !!Je to špinavý biznis nášho špinavého štátu !! Všetko si tie deti musia platiť alebo doplácať !! Hanba tomuto štátu a hlavne Ficovej politike ktorá ho za tie roky dostala do tejto situácie kde naši spoluobčania strašne zdravotne ťažko postihnutý už od narodenia dostanú oveľa viac ako tý čo sú na tom naozaj ale naozaj o 100X horšie !!! A potom mamičkám zostávajú len dve možnosti a to : bud žobrať kade tade finančnú pomoc alebo zbierať vrchnáky :-(
erikson99 | 04-11-2016 19:32:01
...zial uz pre nas nevytvara ani zisk...zrazu su uz len zadlzeny, kde to vlastne platime a komu???
pre:Soňa | 24-10-2016 07:55:32
zbierame ďalej,pre iného chlapčeka.
Soňa | 23-10-2016 17:16:26
Dobrý deň. Volám sa Soňa a som žiačka ZŠ Sedlice na Východnom Slovensku. Moja škola by rada poslala vrchnáky deťom, ktoré to potrebujú. Ak táto zbierka ešte platí, napíšte mi adresu. Ďakujem. Ozvite sa prosím čo najskôr.
Pavlina a Samko | 29-04-2016 10:05:49
Dakujeme Vam velmi pekne za plagatik aj za tuto diskusiu.minuly tyzden sme zobrali zo Serede cca 12 plnych mechov stuplikov. Stale su este dobri ludia na tomto svete.zistila som to ked mi povedali Samkovu diagnozu. Ano je smutne zbierat stupliky pre chorych no aspon z nicoho je nieco spoji to ludi a nadviaze nove priatelstva . Moc si to vazime a vidime Samkove pokroky vdaka Vam vsetkym. Este raz jedno velke dakujeme
sefl | 29-02-2016 13:50:50
Pán Majko;neberte moje príspevky ako atak na Vás a vaši rodinu.Možno to tak vyznieva ,omlouvám sa.Len mi nedá ,ked píšete o Paškovi, o CTčku o spol.penta. Co sa vyšetrilo - nič.Píše sa o Matovičovi,že okradol štát,čo sa vyšetrí? - nič.Penta,že vraj stojí za politickou stranou SIET - je to tak? Píše sa a zasa sa píše a píšu sa neoverené údaje.Tak je to na tom našom Slovensku.Nikdo v médiu nenapísal,že v Kosove je najvetší vojenská základna.Prečo sa o tom každý den nepíše a nehovorí. Verejnú mienku zmanipulovat ve prospech, ktorý mi zrovna vyhovuje.Zbierat vrchnáčiky; aby sa dieta uzdravilo je ubohé.Treba rázne určit v živote priority - odlíšit zdravie a potreby človeka.Nie o tom len polemizovat a kecat.Treba preferovat týchto postihnutých ludí pred vším ostatným.Farár povie, treba sa za nich modlit - nakopal by so ho do riti pri takom majetku aký církev má.Já bych sa ho opýtal kde je pan boh když ho Samko potrebuje. Církev je chudobná anebo Samko nepatrí medzi vyvolených? Když nad tím tak rozmýšlam ,človek sa sám ženie do záhuby.V celom svete je taká situácia,že na konci bytia človeka na zemeguli bude postupný jeho zánik.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-02-2016 19:36:31
sefl | 28-02-2016 11:29:42 | - z kazdeho rozku vytrhnute trosku... ;-) Ale prispevok je. Sice hodny dochodcu - ale to je take nase Slovenske... ;-)

Samkovi prispeje aj moja rodina. Syn do skoly prinesie takmer tolko vrachnacikov, kolko vazi. Povazujem to ale za chore a scestne.

Smeracky Paska sa nabaluje na zdravotnictve, PENTA ryzuje zo zakonom stanovenych odvodov nas obcanov a detom sa mame o zdravie starat my, obcania a rovesnici zbieranim babarniciek?

To uz sme fakt tak neskutocne ubiti a neschopni protestu?

Ludia platia po cely zivot odvody na to, aby ich zopar oligarchistickych chrapunov nasledne ukradlo cez rozne tunely v zdravotnictve cez predrazene CT-cka, upratovacie firmy a ine tunely?

Konecne ludia zacinaju nazyvat veci PRAVYMI MENAMI. ZLODEJI! - tomu rozumie kazdy!!
sefl | 28-02-2016 11:29:42
Ako ináč hubu plnú peny a zlost vôči pravde.To je reakcia lováka.Kritizovat všetkých okolo len JA som ten naj-naj-naj.Myslel som to tak,že jeden výlet oželím a pomôžem Samkovi.Som dôchodca a mám málo na to abych prispel.Vaši kamaráti treba Matovič ponúká miliony - na čo? FICOVI? Vnuk Stalinov - neviem - vy často jazdíte tým smerom a ešte tým ohrozujete svou rodinu.
anonym | 27-02-2016 09:55:47
Zlaté socialistické zdravotníctvo.
Penta = smrt | 26-02-2016 23:18:29
To je ten kapitalizmus ktory sa tu vystrngal v 89. Rozpredaj statneho majetku zahranicnym korporaciam. Samko sa moze podakovat Miklosovi a Dzurindovi ze nakazili statne zdravotnictvo. Samkovi Rodicia sice platia zdravotnej ale tie peniaze idu rovno na jachty Pentiackym akcionarom. Viem ze SMER chcel zaviest jednu statnu zdravotnu aby peniaze neutekali sukromnikom na ucet ale v tedy kazdy len protestoval a Figel krical najviac ze zdravotna musi predsa zarabat na nas obcanoch. Aj tu v Seredi je pentiacka spolocnost ktora obsadila polikliniku. Za rengen zubu si zoberu 10 eur a za chrnticu aj 25 eur a to cely zivot platim zdravotnu.
Pridem do Galanty lekar ma posle na ich rengen a neplatim nic ! Jasna ukazka sukromna a statna starostlivost.
Preco Prochazka je tak tlaceny do vlady pentou a chce enormne ministerstvo zdravotnictva ?
Keby sukromne spolocnosti vratili vsetky nase peniaze ktore sme si zaplatili na zdravotnu tak Samko by nepotreboval ziadne vrchnaciky pane boze ! Ale by sme aj 10 novych nemocnic mohli postavit.


Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-02-2016 22:02:02
sefl | 25-02-2016 00:04:42 | - priznaj sa, ze si Ty Stalinov pravnuk... ;-))
sefl | 25-02-2016 00:04:42
Stačí o jeden výlet ročne menej / treba do Cernobylu/ a budú aj love pre Samka.
Peter | 24-02-2016 15:12:18
Cigáni,utečenci a podobná zgerba automaticky zadarmo,ale dieťa pracujúcich rodičov musí byť potupené zbierko vrchnákov!Vedel by som niekoho pripichnúť vidlami o drevený parkan!
Jaro | 24-02-2016 11:34:20
Toto je fakt smutné...že vrchnáky pre chorých sa zbierajú..akurát kto má radosť s toho su malé deti čo to zbierajú..ale tie ešte nevedia..že štát sa nevie postarať o tých slabších..
peniaze | 24-02-2016 10:06:14
Je pochopiteľné, že na náročnú liečbu poisťovňa neprispieva, nakoľko ona sama si vytvára zisky pre vlastnú potrebu z naších odvodov. Žiaľ, to jej odklepol aj súd. Len nám neni dosť jasné, prečo má mať zisk. Je to snád výrobný podnik ktorý tvorí zisky? Keby bol súd vyriekol verdikt, že musí mať rezervu pre náročnú liečbu, to by bolo niečo iné. Ale zisk? Aby sa tekýmto chorým pomohlo, nič iné neostáva len zbieka buď finančná alebo ako teraz vrchnáky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-02-2016 22:48:56
Taketo situacie tu boli, su a zial aj budu. A to az do momentu, kedy niektoremu zufalemu rodicovi prasknu nervy, pride na niekory z mitingov zmrdov pricucnutych na zdravotnictvo a odovzda niektoremu z recnikov spravu v podobe krompaca odlozeneho v jeho chrbate bez chrbtovej kosti.

Je to fakt smutne, no politici su dnes uz tak odtrhnuti od reality, ze prebudenie je nevyhnutne...
Mariana | 23-02-2016 22:10:31
Žiaci, učitelia aj rodičia zo Špeciálnej základnej školy v Seredi zbierame pre Samka vrchnáčiky už od septembra. Prvé vrecia sme už odovzdali a zbierame ďalej.
Pavol Kurbel | 23-02-2016 21:47:25
Malého Samka mi je naozaj ľúto. Na starostlivosť o neho sa peniaze akosi nemôžu nájsť v takej sume, ako by potreboval. Zato chobotnica v zdravotníctve aj po odídení Foraja kradne ďalej napojená na smerákov. A nielen to. Na úplne zbytočné veci sa nájdu aj státisíce eur. Napríklad predstavenie loga predsedníctva Rady Európskej únie stálo dvestotisíc eur. Koľko rokov mohlo byť z týchto peňazí hradená adekvátna starostlivosť o malého Samka?
judas | 23-02-2016 21:16:47
ja to tak anonym,potkan forai ukradne z poistovne miliony eur a este ma tu drzost tam pracovat dalej a mi mame zbierat dolepene vrchnaky,fuj hnus.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-02-2016 20:43:34
Tesi ma, ze ludia zacinaju analyzovat a rozmyslat nad tym, ci je vobec normalne to, co sa okolo nas deje.

Ci je normalne to, co robia voleni zastupcovia a ako to robia.

Konecne si ludia uvedomuju, ze zmenu mozu urobit iba oni samotni.

V riadeni republiky uz o niekolko dni a v riadeni samosprav o niekolko rokov - v pripade fakt velkej nespokojnosti aj v priebehu zopar mesiacov.

Naozaj maju v rukach vsetko samotni obcania...
sused | 23-02-2016 18:23:28
Zlodejov do basy.
anonym | 23-02-2016 18:19:27
Neprispôsobivým budeme dávať pravidelné dávky, ale chorým deťom treba zbierať vrchnáky. Pomýlená zlodejská republika.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign