Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Zastávam názor, že poslanci a primátor s mandátom od občanov na 4 roky, nemajú právo zaväzovať k plneniu záväzkov deti našich pra pra vnukov.

Miloš MajkoDátum18. 06. 2019 19:59:38TémaTak to vidím ja...
200

Sereď  |    Ohlasy zo strany občanov (a to nielen pozitívne) pod článkom poslanca Pavla Kurbela o zamýšľanej investícii mesta a miliónovej pôžičke  z mestskej spoločnosti na rekonštrukciu futbalového štadióna (resp. de facto súkromnej akciovke), sa dali čakať. Článok a celá diskusia ssa nachádza tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/potrebuju-obyvatelia-mesta-futbalovy-stadion-s-vyhrievanym-travnikom/

Poslanec Kurbel napísal: "Je pravdou, že asi 750 000 eur má z tejto sumy poskytnúť futbalový zväz. S najväčšou pravdepodobnosťou zvyšok samozrejme poskytne mesto alebo naša  SMS ka, ktorá si zoberie úver vo výške 1 000 000 eur..  Tento úver by vraj mali splácať futbalisti, lebo vraj maju sponzora.".

V diskusii poslanec Kurbel doplnil: "Na štadione má byť asi 3500 sedačiek. Sedačka na nových štadionoch vyšla v priemere na 1500 eur. 3500x1500 = 5 250 000eur. To bude určite minimálna suma za štadión. Mesto má rozpočet 12 až 12,5 milióna. Tak dajme skoro polovicu rozpočtu na štadiómn a potom platme ešte elektrinu za umelé osvetlenie a vyhrievanie trávnika. Keby sa táto investícia týkala polovice mesta, bol by som ochotný za to zahlasovať. Ale za takýchto okolností pre 150 registrovaných futbalistov ani náhodou."

V čom vidím riziko pre Mesto Sereď a teda nás občanov?

Futbalový klub dnes hrá 1. ligu. Je všeobecne známe, že už v podstatne nižších súťažiach to je viac menej o peniazoch. Bez dostatku peňazí niet dobrých hráčov. Títo dostávajú výplaty - v odôvodnení žiadosti na mesto o finančnú dotáciu boli aj platy futbalistov spomínané. Nie som odborník  na futbal, no aká je záruka, že niekto iný neinvestuje do hráčov viac a naši futbalisti sa z 1. lige nebudú porúčať? Keď nebude vrcholová súťaž, s najväčším predpokladom nebudú ani najštedrejší sponzori. Úver je ale potrebné platiť a dá sa predpokladať, že futbalisti budú hrať ďalej. Takže dotácie rovnako ako doteraz budú potrebné. Pribudne, resp. zostane  ale splácanie záväzkov voči mestu. Bude treba ďalšiu a vyššiu dotáciu. A vidím to tak, že mesto cez dotácie bude splácať úver  mestskej spoločnosti, resp. dlh zostane na tom, kto ho vytvoril - teda mestskej spoločnosti.

V mestskej spoločnosti sa ale nachádza aj iný majetok mesta, ktorý poslanci do spol. r.o. z mesta previedli už v minulosti. Ide o nehnuteľnosti a dovolím si pripomenúť, že práve tieto v obchodnej spoločnosti podliehajú podstatne väčšiemu riziku, ako keby boli stále priamo majetkom mesta. (majetkom mesta sú podiely v s.r.o., no už je nám známe, čo dokáže jeden konateľ mestskej spoločnosti a ako sa s ním a výsledkom jeho hospodárenia a konania aj dodatočne vysporiadávajú poslanci MsZ.)

Následne môže nastať scenár, kedy mestská eseročka o majetok jednoducho príde.

Prečo som v jednom zo svojich diskusných príspevkov spomenul ručenie poslancami dôverujúcimi "projektu"? Nuž, keď niečomu dôverujem - skutočne dôverujem a dvihnem za to ruku, nemôžem mať problém za svoje rozhodnutie ručiť. Ak mám s ručením problém, jasne dávam signál, že s tou dôverou to až tak horúce zase nieje. Resp. dôverujem, no nie za svoje...

Vyjadrovať sa k akciovke zatial nebudem, no bol som na komisii, kde som si vypočul dosť na to, aby som sa vyjadroval tak, ako sa vyjadrujem.

Osobne proti futbalu a futbalistom nemám nič napriek tomu, že tento šport neobľubujem. Všetko však musí mať hranice a to hlavne vtedy, kedy sa jedná o použitie verejných finančných zdrojov. A tu nemá ísť o 500 Eur neodsúhlasených deckám - modelárom, ktoré "nesplnili na čerpanie dotácie podmienky", ale de facto o milióny Eur.

Preto si myslím, že takto vážna investícia by mala prejsť vážnou verejnou diskusiou s občanmi a garancie na požičané milióny by mali byť aspoň na úrovni garancií, ktoré každý z nás musel poskytnúť banke pri hypotekárnom úvere vo výške trebárs aj 10 tisíc Eur. A hlavne - poslanci by nemali mesto a jeho obyvateľov zadlžovať na obdobie napr. 25 rokov, či 50 rokov ako v prípade záväzkov pri športovej hale Sokolovňa. Pri vypršaní záväzku schváleného pooslancami, alebo pri sankciách z neplnenia si záväzkov, v danom čase s najväčšou pravdepodobnosťou väčšina z nich už nebude medzi živými, v tom lepšom prípade ich občania budú môcť navštíviť niekde v ústave, kde budú odkázaní na pravidelné menenie plienok  opatrovateľským personálom.

Ospravedlňujem sa za použité príklady, no v takto závažnej veci skutočne zastávam názor, že poslanci a primátor s mandátom od občanov na 4 roky, nemajú právo zaväzovať k plneniu záväzkov  deti našich pra pra vnukov. Oni totiž budú platiť to, z čoho bude mať profit dosť určite hlavne súčasné osadenstvo klubu a poslaneckého zboru.

Verím, že si poslanci MsZ uvedomia zodpovednosť v rozhodovaní a že im niekto našepká aj ich zodpovednosť v prípade nehospodárneho naloženia s verejnými zdrojmi, či za nekonanie vo verejnom záujme. 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-06-2019 17:34:12
havran | 21-06-2019 16:47:07 | - budte konkretny, ktore investicie a preco kritizujem.

Co sa tyka slaboduchosti - nie je teda podstatne kto, ako a za co?
Hmmmmm...
havran | 21-06-2019 16:47:07
P.Majko,na veci verejné máte Vy mimoriadne zlý pohľad,nepoznám investíciu v meste,ktorú by ste neskritizovali a nezadupali pod zem,všetci podľa Vás sú nevzdelanci,zmrdi a slaboduchí,lebo nezdieľajú Váš názor a pohľad na svet.A pre mňa nijaká strana nie je idolom - ako pre Vás je to strana daňového podvodníka chráneného premlčaním a pre jeho primitívnosť ho opúšťajú jeho najbližší.Keby sa postavil nový štadión, budú ho tak isto využívať aj ďalšie generácie,tak ako aj tento starý sa užíva generácie a nikto sa nezamýšľa nad tým,že akí ľudia ho dali postaviť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-06-2019 15:15:24
tony | 21-06-2019 14:55:53 | - nie Tony, mylis sa. Hnoj mysli ako hnoj a pise ako hnoj.

Ja publikujem tento clanok:

http://www.seredonline.sk/clanky/mesto-sered-bude-vdaka-hlasovaniu-poslancov-msz-financovat-sportovy-klub-milionom-eur-poslancov-ani-primatora-mozne-prepojenie-klubu-na-kriminalne-podsvetie-nezaujimalo/
tony | 21-06-2019 14:55:53
neboj sa havran,urcite vyjde clanok od neoliberalneho hnoja smatanu,najlepsie o rusoch,aki su nebezpecny,obsadzuju cudzie uzemia bombarduju staty ,ktore vlasnia ropu,zostreluju spionazne drony a hlavne ako sa doma vojensky roztahuju.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-06-2019 13:49:21
pre havrana | 21-06-2019 12:33:18 | - je smutne, ze nejaka strana je pre Vas idolom. Takto potom vyzera nasa krajina.

Ale k clanku. Uz len asi hodinu a citatelia sa dozvedia podstatne dolezitejsie veci pre mesto, ako je fungovanie nejakej strany...
pre havrana | 21-06-2019 12:33:18
No ešteže čo tak? Veď tam je jeho idol št-bák Buday. Takže tá strana je svätá! To nevieš?
havran | 21-06-2019 08:01:54
Je mi smutno,že taký investigatívny novinár vôbec nezareagoval na rozpadajúci sa klub OĽaNO a odchod jeho piatich členov na čele s Janou z Arcu pannou Remišovou.Keby odišiel niekto zo Smeru,tak by to bolo primiešané aj do článkov o kosení trávy.
Obcan | 21-06-2019 07:34:32
Po volbach je vsetko ine. Pred volbami niektori poslanci zahlasovali za ubytovnu. Hlasovanie preslo, ale kedze bolo pred volbami, primator uznesenie nepodpisal. V stredu hlasovali za tu istu ubytovnu a zasa presla. Je po volbach. Nepodpise primator uznesenie ako pred volbami, kedze to bolo proti obcanom, alebo uz nebude potrebny populisticky krok.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2019 19:41:49
havran | 20-06-2019 19:20:01 | - podla mna mate na veci verejne mimoriadne zly pohlad. Skoda. 12,5 milionovy rozpocet delit do odmien, je podla mna hodne...
havran | 20-06-2019 19:20:01
Nemajme v Seredi nič : netreba nám nový štadión,obnovený kaštiel,kúpalisko.Nič nám netreba,iba prísť k voľbám a zvoliť pár ľudí,ktorí si chcú prilepšiť k svojim platom.Ako sa hovorí : psi štekajú,ale karavána ide ďalej,len si pekne schvaľujte odmeny jeden druhému,veď ďalšie voľby sú ešte ďaleko.
demokracia | 20-06-2019 14:21:51
este pridam: kedze je dnes taka doba aka je, kazdy alebo vacsina pozera len sam na seba a kedze aj lobisti za stadion su taki a vobec sa nedrzia stareho znameho pravidla - nech je aj vlk syty aj ovca cela, nech nevyhraju.
Myslim, ze keby tych cca 100.000,- odklepli pre skolke ihrisko, mali by vymalovane.
Nuz co, kazdy si je sam strojcom vlastneho stastia.
demokracia | 20-06-2019 14:13:35
sponzorov zaujimaju len hraci, tych si mozu kupit a predat, zarobit na nich. Stadion ich moc nezaujima, lebo ten i nadalej ostane majetkom mesta - aspon v to verim.
Vysledok resp. zmyslanie sponzorov je asi taketo: postavte mi pekny, moderny, vyhovujuci stadion za peniaze neviem koho a ja si budem obchodovat len so svojimi konikmi - prepacte, hracmi.
...som velky sportovy fanusik, ale dnes to uz nie je o sporte, ale len a len o peniazoch!!!
Obyvatel | 20-06-2019 13:37:25
Ludia kedy si konecne uvedomite vam toto mesto ovladla organizovana skupina dementov.
Lolo | 20-06-2019 12:28:42
Hanusko tam prosil poslancov aby konecne po 9 rokoch spravili drahu pre skolu kde chodi 600 deti. Doslova zobronil za podporu sportu pre deti za 100tisic. Vysledok? Nic. Veselicky samozrejme povie, ze stadion za xy milionov bude pre mladez. Kolkokrat bude mladez hrat na hlavnom ihrisku? Nikdy? Raz za rok?
SEREĎAN | 20-06-2019 11:14:16
Ľudia, konečne sa chopte rozumu! Žiadne peniaze na futbal!Je to len pre možno 200 ľudí nech 500, ale ste si vedomí, koľko ľudí žije v Seredi? Čo tých ostatných 15 a pol tisíca? Tam treba skvalitniť dôležitejšie veci a nie dávať do deravej nádoby! Aj tak je Sereďských futbalistov málo v tom mančafte! Ak vôbec nejaký sú tam. Stáreček nech si financuje! Aj s kumpánmi.!
zvedavý | 20-06-2019 09:19:47
Bucha má kliniku,ambulancie,Stareček obchod-nech sponzorujú!!!!
Koho sa v Seredi opýtate na dotácie od mesta pre futbal,každý je P R O T I.
Poslanec bez názoru na danú problematiku nemá čo robiť v zastupiteľstve.Zastupuje občanov, nech háji ich záujmy.
Kto bol za a kto sa zdržal hlasovania. Ďakujem za odpoveď.
Pre Pavol Kurbel | 20-06-2019 08:54:49
Podľa mojich info proti dráhe bol Bucha, Kalinai aj Stareček. Z 19 boli za 9. Zvyšok sa zdržal hlasovania. Poslanci bez názoru.
Pavol Kurbel | 20-06-2019 08:12:51
Včera sa zase ukázalo ako myslí futbalová loby. Ja, ja, a zaselen ja. Nikto iní ma nezaujíma. Včera sa znovu hlasovalo o atletickej dráhe na Fándlyho škole. Pokiaľ som sivšimol, tak viacerí futbalisti tento návrh nepodporili. A mesto to malo stáť asi 120 či 130 000 eur. Teda len zlomok toho, čo futbalový štadión. Myslím, že všetci sú im ukradnutí. Takže reči o podpore mládeže, a tie ďalšie žvásty sú len a len kecy. Drvivá väčšina financií na rekonštrukciu štadióna zhltne požiadavka vyhovieť podmienkam prvej ligy. Pokiaľ mám informácie, deti ani dnes nesmia hrať na hlavnom ihrisku. A na škole na dráhe by behali v podstate len deti. Na Fándlyho školu chodí asi 600 detí. To je niekoľko násobne viac ako je malých futbalistov. To však futbalovú loby nezaujíma.
Obcan | 20-06-2019 07:35:54
Viacero projektov za zlomkove ceny stadionu krachli, lebo sa nenasli financie. Ked niekto tvrdi, ze fubal, resp. takyto stadion bude pre mladez, tak potom je trosku mimo. Skusim to polopatisticky. Ako uz bolo pisane. 500e modelarom je vela. Krarate krachlo, drahu natahuju pomaly 9 rokov a vcera boli proti presne predstavitelia SKF a zas nepresla. Mega z rozpoctu a mega uver, nevedno ako dlho ho bude moct SKF splacat a to este zdaleka nebude koniec. Nikto teraz nevie povedat, kolko to bude cele stat a kolko to bude stat mesto. Z dotacii do sportu 50% zhltlo rocne SKF a mesto plati este aj reziu za stadion. Kolko este chcete? Stale to nie je dost? Za 8 rokov, ako bolo na billboarde, stal futbal mesto skoro mega a teraz dalsich mega plus uver a mozno to bude podstatne viac. Do akeho sportu v meste islo aspon priblizne tolko penazi?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 20-06-2019 07:23:16
Pre akozenovinara | 20-06-2019 06:35:49 | - mrzi ma, ze stale castejsie zlyhava vychova nielen v rodine, ale aj skola. A socialne siete katastrofu dorazaju uplne.

Tak skusim pomaly, a len tromi vetami, kedze v kontexte Vam podstata uplne unika:

NIE SOM PROTI rekonstrukcii ani stadiona a ani nicoho ineho, co si rekonstrukciu vyzaduje.
Som proti sposobu rekonstrukcie a pre mesto rizikovym investiciam a dotaciam z verejnych zdrojov.
A po vcerajsku som aj za prehodnotenie mentalnej sposobilosti niektorych poslancov zastupovat obcanov v investiciach prevysujucich hodnotu ojazdeneho bicykla.
Pre akozenovinara | 20-06-2019 06:35:49
Moz3te aj cervenou,aj zelenou zvyraznovat vas nazor,vzdy to bude len vas nazor! Tak sa chovajte ako demokrat a nekomentujte oponentske nazory a neurazajte! Podla mojho nazoru ste zaujaty a vidite skreslene skutocnosti,resp.nevidite veci logicky. Kritizovat rekonstrukciu fotbaloveho ihriska je tak prizemne,ako vase clanky. Ak by sa nic nedialo,nemal by ste co kritizovat.toto je vasa politika? Ako pisem-prizemne,miestami az hlupe .
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2019 22:13:00
Jaroslav | 19-06-2019 22:10:20 | - skuste citat a vnimat v kontexte dalsieho textu a a suvislostiach. Ak ich poznate.

Podla dnes verejne vyslovenych, no ignorovanych faktov, moze byt skutocnost ovela horsia.
Jaroslav | 19-06-2019 22:10:20
Pán Majko, tiež nesúhlasím s tým, že má mesto platiť štadión (na to nech si klub nájde sponzora), sú dôležitejšie veci, napríklad cyklotrasy, škôlky atp.

Ale napísať takúto hlúposť? Vychádzať z Vašej logiky, tak by mesto nikdy nemohlo plánovať nič viac ako 4 roky dopredu nemohli by sa robiť žiadne veľké projekty v ničom a to je naozaj krátkozraké, ostatne, to vy často.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2019 16:03:05
No, tak teda obcania maju vysledok. Narocne a poucne...
demokracia | 19-06-2019 12:30:46
nejako mi nesedi matematika:
-cena stadiona 5.250.000,-€, SFZ 750.000,-€ a mesto 1.000.000,-€ ...a kto alebo co bude financovat rozdiel 3.500.000,-€???
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-06-2019 11:33:35
Uz mozno o dve hodiny budeme mudrejsi a bude mozne vidiet, kto je tendencny.
havran | 19-06-2019 08:36:00
Je to vysoko tendenčný článok človeka,ktorý ako sám povedal,futbal neobľubuje.Aby sme nezadlžovali pra pra vnukov,tak nerobme nič,nič nestavajme,nič neobnovujme,aby zbytočné kurbelovské Stavivá skrachovali.Najlepšie bude iba sedieť v reštaurácii a písať príspevky o zbytočnosti investícií do všetkého,aby sme nedajbože nezadĺžili budúce generácie,ako keby to tí ďalší nevyužívali.
Alena | 19-06-2019 07:58:21
nesúhlasím to prehnali v meste je viacej športových krúžkov a záujmových su veľmi dôležité aj pre deti. Tam by som sa zamerala, keď budú za činžiakom budú z nich fetáci bez nádeje na uplatnenie v spoločnost. To nás stojí viacej než ušetrených 500 eur ktore nedali modelárom. Stojí nás to celú budúcnosť. Nemôžme dať 5 melónov len na futbal. Urobte prosím Vás nejaké projekty, taktiež jeden krúžok stojí cca okolo 20 eur keď máme tri deti je to sila a športových kvalitných krúžkov je málo. Bývalo tu super karate a skončilo kvôli peniazom. Je to škoda, zrušil sa dom detí kde trávili zmysuplne voľný čas. Tuto sa zamerajte toto je podstatné.
pre nazor | 19-06-2019 07:46:24
V styroch vetach si sam protirecis. Tak stavat a zveladit,alebo po nas potopa? Preco by mal stadion zivat prazdnotou?snazte sa,aby deti nesedeli doma pri pocitaci,ale vyuzivali stadion na sport.alebo len boxing klub je v seredi popularny?
pan majko, | 19-06-2019 07:42:52
Vas nazor ,ze poslanci maju zadlzovat mesto na 4 roky ma rozosmial. To si naozaj myslite,alebo len vo vas buble stale nenavist a zavist? To kam by sme dosli,ak by vas nazor bol spravny?nazad do jaskyne?fakt nechapem tuto vasu retoriku v poslednom case. ..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2019 23:03:20
Kratko popoludni som pod Kurbelov clanok napisal:

pre diskutujúcich | 18-06-2019 13:28:04 | - vidim to uplne odlisne, aj ked ja som sa na poslanca obratil. ;-)

Otazku v takto zavaznej veci treba polozit opacne:

Obratili sa voleni zastupcovia na obcanov, ktych peniaze maju byt na tento "projekt" pouzite?

Presiel tento "projekt" verejnou diskusiou medzi obcanmi?

Konkretni poslanci rozhodnuti hlasovat ZA, lebo to budu povazovat za spravne a pre mesto (a teda obcanov) bez rizika budu ochotni garantovat "projekt" a pouzite verejne financie vlastnou zmenkou na osobny majetok?

... lebo ked tomu veria tak, ze za to dvihnu ruky, nemali by mat s osobnym rucenim za osobne rophodnutie problem, nie?
dotaz | 18-06-2019 23:02:42
Je to zaujímavé! Na štadión sa zadĺžime a na kaštieľ sa máme poskladať. Konečne je to jedno, len s tým rozdielom, že jedno platíme v hotovosti a to druhé s úrokmi mnoho rokov, a možno aj s nejakými súdnymi ťahanicami.
názor | 18-06-2019 22:53:43
Je ešte čo rozpredávať? Je málo toho, čo mesto zadlžilo občanov? Koľko sa už požičalo Energetike? To obyvatelia obytných domov nemajú ani tušenia, aký to má na nich dopad. Veď je to na hlavu postavené, aby ste vy niekomu požičiavali peniaze na to, že vám niečo robí, a potom mu to zaplatili. Sú to nekalé praktiky. Čo sa týka futbalu, dostali už viac ako dosť, aby niečo dokázali. A teraz, keď sa im ako tak darí, ide sa z nich po.... Nič netrvá naveky. A čo potom? Ostane nám predražený štadión, ktorý bude zívať prázdnotou.Úspechy nie sú ovplyvnené len honosným štadiónom. Už by sa malo prestať rozpredávaním majetku mesta, ale ho zveľaďovať aj pre budúce generácie, aby neostala po nás potopa! Podľa názoru mnohých, financovanie futbalu ovplyvňujú niektorí poslanci.
Obyvatel | 18-06-2019 22:52:10
Je to tak ako som uz pisal. Par zmrdom co sa dostali k mestskemu valovu uz nacisto preskocilo od vlastnej chamtivosti a sprostosti. Doporucujem kazdemu kto zahlasuje za taketo nezodpovedne svinstvo dat hnet podpisat rucitelsku zmenku s rucenim vlastnym majetkom.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2019 22:34:23
abcd | 18-06-2019 22:23:32 | - Dakujem, no pochopi len ten, kto chce, alebo pochopit moze.
abcd | 18-06-2019 22:23:32
Pán Majko výborne napísané!!!Toto by malo byť povinné čítanie pre poslancov.Takto to ľuďom ešte nik nevysvetlil.To musí pochopiť každý.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign