Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Žart? Nevedomosť? Alebo len skúsenosť s bežnými občanmi našej krajiny...

Miloš MajkoDátum16. 04. 2015 16:12:08TémaTak to vidím ja...
200

Kauza  Váhostav sa dostala do NR SR. Niet sa čomu čudovať, ide o neskutočný tunel na stovky firiem, ktoré si prácu v súlade so zmluvami odrobili, no peniaze od zákazníka neuvidia...

Kauza Váhostav sa však nedostala do parlamentu s tým, že by bol urýchlene schvaľovaný nejaký zákon, ktorý by aktérov tohto multi ekonomického podvodu dostal za mreže, ale z úplne iného dôvodu. Premiér našej krajiny sa snaží dosiahnuť politickú zodpovednosť u politika, za éry ktorého bola legislatíva KONEČNE  nastavená tak, ako má byť. Aby šetrila verejné finančné zdroje.

Váhostav vysúťažil zákazku a zaviazal sa, že ju v danej cene za vysúťaženú cenu vyhotoví. Dnes sa niekto (??) snaží verejnosti nahovoriť, že cena bola nízka. To snáď už ani nemyslia vážne?  Argumenty, ktorým dúfam že neuveria ani tí najskalnejší voliči SMERu-SD. Aj tí totiž aspoň v nejakom bočnom mysliacom prúde musia pochopiť, že súťaž je práve o tom, kto zagarantuje vykonanie projektu za najvýhodnejšiu cenu - pre obstarávateľa. A obstarávateľom v týchto prípadoch nie je nik iný, ako OBČAN.

Preto občania, rozmýšľajte! O čo vlastne v týchto dňoch komu ide a čo sa naozaj deje v NR SR...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Presne tak | 19-04-2015 18:56:59
A dnes si ho mohli pozrieť. Bledého a bez úsmevu (úprimného).
Ale tí, čo nechcú vidieť realitu kam zo Slovenska tečú peniaze to nepochopia. Veľmi mi to pripomínajú Mečierove babky demokratky.
gulak | 19-04-2015 13:47:02
Niektorí smer-ovčania by mali v priamom prenose Ficiaka aj počúvať a nielen na neho zbožne pozerať,ako pedofil do kočíka..
Vazne! | 19-04-2015 12:11:34
Bol si na malej omsi,ked si stihol vyplakavanie Figela v priamom prenose?Nevadi pravica ani lavica ale cele KDH s dementnym Hlinom!
Vážne? | 19-04-2015 11:30:07
pre: re pre Pocit | 19-04-2015 10:59:23 - dnes vasielanie TA3 - usvedčenie z klamstiev v priamom prenose. A predstav si Figeľ to nebol. Hahaha.
re pre Pocit | 19-04-2015 10:59:23
Zle si pochopil mojprispevok!Samozrejme,ze ludia sa musia spamatat a dat najavo svoj nesuhlas s praktikami vlady a velkych firiem,zamerne nepisem Smeru a Vahostavu,lebo vsetci davali zakazky tejto firme a v globale zvalili vinu na Fica,lebo on to mal tusit co sa stane!Taketo vyhovorky a osocovania nerobia ani deti v predskolskom veku ako robi Figel!Treba urcit pravidla pre vsetky vlad e garnitury a ne zvlast prepravicu a zvlast pre lavicu a hlavne tvrdy postich kazdeho kto to porusi!Trestnopravny postih!Tu poniektori na Sol nadavaju na Fica,lebo aj ostatny nadavaju na Fica a pritom ho volili!Toto je velmi nebezpecne obdobie na predolebn lampan a ludia plny emocii nebidu pripraveny rozumne uvazovay a moze byt ze po volbach bude neskoro ako vzdy doteraz!Podme do ulic na podporu poskodenych ale vylucne bez politickych slapiek ako du Lipsic ,Prochazka ,Hlina ,Matovic a im podobni!Prizivnici v politickom zivote,ktorim vobec nejde o tich zivnostnikov ale o svoje preferencie a teple miestecka kde budu styri roky snorit co by nasli na predchadzajucu vladu a obcan volic bude bokom ako vzdy!Ja som aj za tvrdy strajk ale bez politiky!,
anonym | 19-04-2015 09:40:57
Všetko to musí zatiahnuť Váhostav. Zobrať majetok firmy, predať ho a vyplatiť poškodených. Iná možnosť by bola len ďalším svinstvom na občanoch.
pre odskodnenie | 19-04-2015 08:06:56
Netarajte hluposti a nesirte paniku medzi ludmi,ste uplne vedla.
odškodnenie | 18-04-2015 21:29:38
P. Fico už našiel riešenie ako odškodniť poškodených spôsobom jemu podobným a to z bánk. To znamená, že štát, ktorý garantuje za úspory do určitej výšky tieto prostriedky použije na odškodnenie a sporitelia nebudú mať záruku, že o úspory nedôjdu. Lebo banka si na svoje príde už akokoľvek. To je jeho taktika -presúvanie. Však už nám na úspory siahol vo forme dane z úrokov.
anonym | 18-04-2015 20:44:48
Mne už vychádza, že po neplatičoch Doprastav, Váhostav nasleduje ZIPP. Určite sa dočkám.
pre POCIT | 18-04-2015 19:17:46
Nemyslim si, že ludia nevedia prečo nadavaju, nerobte z tohto naroda debilov. Je to kauza, ktora ukazuje obcanom, že nikdy nebudu mat narok na odskodnenie, ked sa vyskytne zasa nieco podobne. Budu opatrnejši aj za cenu toho, ze odmietnu zakazku.
A to ked si prečitate dnesny Novy čas, musi sa dvihnut tlak a adrenalin aj tým, ktorí s touto kauzou nemaju nic spolocne.&&&
gulak | 18-04-2015 14:38:15
V niektorých krajinách je za takýto skutok trest smrti..len v našich končinách je zvyk,že čím väčší zlodej,tým väčšia celebrita...no a čo my,ľud slovenský,čo zamestnávame veľa k.o.k.o.t.o.v..v našom parlamente..kedy sa zobudíme a vyženieme týchto dramožráčov od koryta..to,že Smer získal takú moc,je aj vina pravice..pretože sa nevedia zjednotiť a každú chvíľu zakladajú nejakú stranu,či hnutie...
Pocit | 18-04-2015 13:35:27
Mam pocit,ze vacsina z Vas tu nadava,lebo nadavaju ini a ani neviete preco a na koho!Pointa sa vytratila alebo k niekomu este neprisla a uz ani nepride!
odpútavanie pozornosti | 17-04-2015 23:02:50
P. Fico veľmi rád odpútava pozornosť tým, že keď sa prejednávajú nedostatky v jeho strane - jeho súkmeňovcov, začne poukazovať na opozíciu. Aj v tomto prípade. Našiel si obetného baránka p. Figela aby odpútal pozornosť na Počiatka, Širokého a pod.. Nedávno sme mali Veľkú noc a kto chodí do kostola si spomenie, že sa čítalo, ako Kajfáš navrhol veľrade, že bude lepšie, keď zomrie jeden človek za celý národ. Toto je tomu podobné. Keby sa mu podarilo Figela odvolať, zabudlo by sa aj na Počiatka, platinové sitá, CT...a pod. a bol by na čas pokoj.
Selanka | 17-04-2015 19:00:04
Dnes som si užil. Sledovanie TA3 - vystúpenie premiéra atď. Ak opĺúva Figeľa - tak čo milionár vygelovaný Počiatek robil 3 roky.
Dúfam, že dnes nastal počiatek, pardon počiatok konca posledných bolševikov v EÚ. Len neviem pochopiť , prečo nazývajú boľševikov milionárov.
tomáš | 17-04-2015 18:38:11
už dlhšie mi nedá spať otázka, či rozhorčené reakcie vzbudzuje skutočnosť korupcie a klientelizmu ako závažnej a neprípustnej neresti a spoločenského zla, alebo je príčinou tohto rozhorčenia frustrujúci pocit nemožnosti sa na nejakej zákazke či tunelíku nejako spolupodieľať. Ak totiž je dôvodom odsúdenia týchto vskutku nechutných praktík Ficovej vlády druhá možnosť, tak akékoľvek zlepšenie stavu vecí verejných nemožno očakávať. Ak sa vírus korupcie bude považovať za príklad \\\"pragmatizmu\\\" - veď kto by na ich mieste neurobil to isté, tak takáto krajina nemôže byť nikdy demokraciou v jej pravom význame. Preto riešenie vidím v nás samých, v našom nazeraní na jav korupcie a klientelizmu. Za normálne a jediné správne sa musí považovať nekradnúť, lebo najvážnejším dôsledkom korupcie je korózia dôvery, o ktorú sa spoločnosť opiera.
ciste vino | 17-04-2015 11:03:55
...to nie je kapitalizmus, to je koko...izmus.
Pokial sa nebude trestat oko za oko, zub za zub (alebo aspon podobne), nebude spravodlivosti.
Nemoze si policajt alebo sudca podavat ruku s grazlom!
Alebo byt jeho rodinnym prislusnikom a tvarit sa, ze s grazlom nema nic spolocne ani ked je svagor, bratranec, zat a pod.
j.r.nem | 17-04-2015 10:21:30
Bohuzial,take veci sa deju neustale a vsade,neviem,ci ste uz poculi o Berlinskom letisku.Bohati si napchaju vrecka a normalny clovek to musi zaplatit,Grecko ,nedavna bankova a aj hospodarska kriza,atd.Ako uz niekto vzpomenul,tie peniaze nezozral nejaky drak,tie sa len niekam presunuli a niekto ich ma.Bohuzial,to je kapitalizmus v tej najagresivnejsej podobe.
ciste vino | 17-04-2015 10:02:58
...*****fix - to ozaj chcu protesty na uliciach za odvolanie vlady a revoluciu?!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-04-2015 09:52:27
Cela tragedia v NR SR je odvadzanim pozornosti od skutocneho problemu a zbieranim politickych bodov ZNOVU NA UKOR OBCANOV.

Veril by som ze to SMER mysli vazne, keby sedeli v base ako manazeri Vahostavu, tak jeho majitelia.

Vcera som pozeral rozhovor s Blahom (my sme s nim hovorili tak 2 ci 3 tyzdne dozadu) - zaplatit musi Vahostav, nie obcania!!
Registrovaný Michal Pisarovic Michal Pisarovic | 17-04-2015 09:43:49
nieco podobne ako DUSLO
ciste vino | 17-04-2015 09:39:20
tak povedzve si fakty:
-jedno je iste - manazeri Vahostavu urobili podklady pre tender tak, aby ho vyhrali. Ked dnes nevladali splacat faktury za odvedenu pracu zivnostnikov je na vine kto? - no predsa manazeri tzn. Vahostav, tzn. majitel sukromnej firmy - pan sudruh, ktory sa usmieva a uziva svoj majetok.
-druhe je tiez iste: pokial cena v tendri nebola podhodnotena, tak tie peniaze inkasovane od statu (zivnostnikom nevyplatene) niekde predsa su.
Teraz si polozme otazku, kde???
Ci to je tak alebo onak, logicky mi z toho vyplyva, ze v kazdom pripade za to zodpoveda Vahostav - sukromna firma.
Pri takomto podozreni na takyto podvod, mal majitel davno sediet za mrezami pokial sa tato kauza nevyriesi - nezaplati faktury zivnostnikom!
S pozdravom: Proletari vsetkych krajin spojte sa!
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 17-04-2015 09:13:15
Podľa nových parametrov budeme v tendroch navyšovať sumu o 100%. Táto navýšená suma bude použitá na zaplatenie subdodávateľov v prípade ak im nezaplatí firma čo vyhrala v tendri. Čiže za dielo budú daňoví poplatníci platiť zo svojich daní dvakrát. A keďže je v statnej kase malo peňazí pre schránkové firmy, tak náš neomylný ujo financminister zavedie novú daň pre plebs.
Peter | 17-04-2015 08:59:04
Jednoznačne sme hlúpy národ, nakoľko toto dovolíme. Po prvé 40% ľudí je asi padnutých na hlavu, keď zvolila Fica, ale zase druhá vec aj opozičné strany si môžu zato samé nakoľko dobre, že nemáme na Slovensku už 35 politických strán. Ale viete si predstaviť keby takéto niečo sa stane v zahraničí? Budova SMERu by bola už asi v plameňoch a demonštrácie by boli 10 tisícové až 100 tisícové a nie ako u nás 5-6 tisíc. A potom si tam robia, čo chcú. Ako môže minister zdravotníctva povedať, že zdravotníctvo je dobré????? By som ho dal ležať do tej Žilinskej nemocnice banda je to!!!!!

Tot môj názor :)
ako je to teda s tou cenou? | 17-04-2015 07:59:27
Podľa odhadu Komisie patrí výstavba diaľnic na Slovensku medzi najdrahšie v EÚ.

Komisia zverejnila porovnanie nákladov na výstavbu diaľnic v členských krajinách EÚ, o ktoré požiadal jeden poslanec Európskeho parlamentu. Slovensko
sa v ňom zaradilo na popredné miesto.

Kilometer slovenskej diaľnice stojí podľa týchto odhadov asi 12,5 milióna eur, zatiaľ čo napríklad českej 8,4 milióna a talianskej len 2,7 milióna eur.

Priemerné náklady na výstavbu jedného kilometra v starých štátoch EÚ-15 je 6,8 milióna eur v porovnaní s 9,1 ,milióna v nových členských štátoch EÚ.

Priepastné rozdiely v nákladoch jednotlivých krajín spôsobujú podľa Komisie odlišné miestne podmienky, ako napr. reliéf, hustota populácie, obmedzenia vyplývajúce z nutnosti chrániť životné prostredie, ale tiež rôzna metodológia odhadu nákladov. Údaje pre dve skupiny štátov s najnižšími nákladmi napríklad vychádzajú z odhadov pred samotnou výstavbou a neodrážajú skutočnú výšku nákladov výstavby. Jednotné údaje, založené na rovnakej metodike, však neexistujú.
Peter | 17-04-2015 04:15:51
Ak ides stavat dom,rozpocet nan je cca 100 000eur kde su zohladnene vsetky momentalne ceny materialu energii,skratka vsetko bez ceny prace!Das ho postavit firme,ktora sa ponukne lacnejsie ako je hodnota materialu,ze ho postavi?Co budu stavat robotnici zadarmo?Kazdy rozony clovek sa asi zamysli ci je to realne alebo nejaky hacik v tom bude!Ten hacik v pripadeVahostav su dodatky k zmluve,ktore niekto zrusil a to bolo jedine dobre co sa v tomto state udialo za poslednych dbadsat rokov!Tie nenapadne dodatky navysovali povodni cenu nekolko nasobne
Váhostav | 16-04-2015 23:02:10
Ja neviem, či my Slováci sme tak sprostí alebo naivní, že ešte väčšina neprekukla Fica, čo je to za človeka? Veď klame na každom kroku až sa mu z úst práši. Teraz vyčíta Figelovi to či ono, ale na svojich pravoverných nedopustí nech by urobili čokoľvek. Koľko nás už stála tá jeho nadutosť - prehraté súdy? Ale i naďalej k nemu ľudia vzhliadajú. Prečo dopustil, aby všetký štátne zákazky boli pridelené Váhostavu, veď vedel kto je za tým. Ten, čo spolu so Železným okradli ľudí za prvej privatizácie. Všetko má on vo vrecku a teraz sa mu korí celá krajina. Za to môžeme poďakovať prvému premierovi, že spustil rabovanie. Keby tu boli Turci rabovali 1000 rokov, nenarobili by tu toľko škody, čo naši politici za 25 rokov. Ale robia to, čo im dovolíme.
fck-Fico | 16-04-2015 21:17:56
Milos, ale jemu to zmysel dava, on bude asi Ficovolic :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-04-2015 20:41:35
Seredan | 16-04-2015 20:35:07 | - to, co ste napisali, je holym nezmyslom...
Seredan | 16-04-2015 20:35:07
Ano garaz za 4 tisic sa da postavit ale nie ked Figliar Figel podpise papiere kde niekto tvrdi ze garaz postavi za 1000 Eur.
A potom do kamier s fanfarou ako pav tvrdi aku on vybavil cenu.
pre Jozef | 16-04-2015 19:22:23
Mne sa toto nezda vobec podstatne,ide o to ze Vahostav neplatil sub..,ci uz dodavatelov,alebo robotu prevadzajuce firmy,to moc dobre vysvetlenenie neni.Ide o kriminalitu.Kto s nim spravil zmluvu je podla mna uplne jedno.
Jozef | 16-04-2015 18:45:32
Prave dnes som kolegovi, ktory nechape o co ide, vysvetloval:
Ked sa s tebou dohodnem, ze mi postavis napr. garaz za 4000 Eur, a ty suhlasis, spiseme zmluvu, dohodneme sa na projekte, obsahu atd... A ty suhlasis, podpises sa, zaviazes sa svjim menom....
A zrazu...zacnes skucat, ze to je malo, chcem 5x viac....
Kuwa o com to je?
Ale na vine bude nejaky Figel, figel??? ci co?
shelley | 16-04-2015 16:30:19
Ficovoliči nerozmýšľajú - oni majú pri slove KDH červené súkno pred očami!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign