Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Z rokovania Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede

Verejného zasadania Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 18.4.2018 sa zúčastnil okrem občanov a zastupiteľov obce aj zástupca investora p. Vaško Jozef, ktorý občanov oboznámil so zámerom investora a odpovedal na množstvo otázok. Až na jednu - kto je reálny investor, to sme sa nedozvedeli. Na žiadosť p. Vaška bolo hlasovanie o zmene územného plánu stiahnuté z programu zasadania zastupiteľstva.
V diskusii prezentovali svoje názory  poslanci p. Polák, p. Tomčányi, p. Mikuláš. Ďakujeme im za podporu a konštruktívne jednanie. Zároveň treba poďakovať aj p. starostovi a ostatným poslancom za korektné jednanie na zasadaní.  
V rozprave bolo dohodnuté zriadenie pracovnej skupiny, na práci ktorej sa budú podieľať zástupcovia zastupiteľstva obce, zástupcovia občanov obce a zástupca investora. Predmetom rokovaní tejto skupiny bude hľadanie optimálneho funkčného využitia, regulácie stavebného objemu v Lokalite A - Promenáda. O priebehu a výsledkoch práce pracovnej skupiny Vás budem priebežne informovať. Pre občanov, ktorí sa nemohli zasadania zúčastniť, bude vďaka p. Majkovi, zverejnené na tejto stránke aj video zo zasadania.

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre rodinné domy | 05-07-2019 22:09:00
No Chynoradský a Skuben nebudú mať sľubovanú províziu od Vaška a Skuben by mal radšej porozmýšlať než začne vykrikovať je smiešny. Chynoradský sa celý život pchá do riti mocným zlatú žilu olizovať a chcel nám tu vybaviť Kovod pes jeden hnusný nikedy mu to nezabudnem, na robotníkov bol ako pes v Donjingu dobre mu tak že ho vyhodili. Skontrolujeme si kto si nakúpi u Vaška
Hlavne | 04-07-2019 13:48:02
Treba aby uzemny plan nebol otvarany pre jednu lokalitu 10 krat behom 15 rokov.. Aku maju mat ludia co chcu kupovat rodinne domy pre svoje rodiny ze im tam nejaky ziskuchtivy primitiv nepostavi nejaku tovaren ubytovnu ci ziaky atd.. V tomto by bolo dobre urobit poriadok a nieze kazde 4 roky ako sa vymenia poslanci h ed sa meni aj uzemny plan.. Vsak tu sa neda na nic spolahnut.. Chynoradsky pritakava tomu kto ma peniaze a Skuben je najsvedomitejsi sadic stromcekov v DS :)
Jaro | 03-07-2019 13:30:55
Pani Evičku nechajte na pokoji, zápisníce zo stavebnej komisie sú na obecnom webe, keď chcete pomôcť príďte dnes na schôdzu zastúpieľstva.
smerak | 03-07-2019 11:53:41
Sury je ako jeho strana smer vsetci vieme ako eserocka smeru zapredala krajinu mafianom a bohacom za prefinacovanu kampan si lacno pokupovali strategicke na com sa da zarobit Sury falosny rytier je pravy smerak vie kde sa tocia prachy v stavebnictve a preto je na strane Vaska a Vajdika nie na nasej
pozrite si platy starostov.sk zaraba viacej nez starostka sintavy jeho plat hrubeho je 3600 ecek.
odporucam si precitat knihu vlastnym rozumom
pochopite fico je len populista a funguje ako ikona
pravda je byznis nemilosrdny a ozebracujuci vsetkych ludi
tie jeho nalepky aky je slovensky a socialny je velka loz
za slusne Slovensko
Registrovaný redakcia  SOL redakcia SOL | 03-07-2019 10:35:59
Pozvánku na OZ, ktoré sa koná v obci Dolná Streda už dnes nájdete tu:

http://www.seredonline.sk/clanky/7-zasadnutie-obecneho-zastupitelstva-v-dolnej-strede-dna-3jula-2019/
Ridinné domy | 03-07-2019 10:14:37
Myslím, že výstavba rodinných domov by nikomu z občanov nevadila. Činžiaky nám chcú nanútiť Vaško so svojimi hovorcami Skubenom a Chynoradským.
Martina | 03-07-2019 08:57:19
Poslanci, prosim vas, zastupujte konecne predovsetkym zaujmy obcanov a nie "investora" a schvalte zmenu UP iba s rodinnymi domami. Nechceme mat z obce druhu Sered.
Karol | 03-07-2019 08:21:11
V Dolnej Strede by mala byt povolena iba vystavba rodinnych domov, ziadne bytovky, ani ubytovne kohokolvek tu nechceme.
A urcite nechceme byt objektom podnikania Vaska a jeho kamaratov.
Andrej | 02-07-2019 22:28:53
veľa ľudí je na dovolenkách Šúry to dobre vymeyslel nažene tam fotbalistou a príbuzných ako an predvolebnú kampaň
trapné keď nezačne rešpektovať nás ani my jeho nebudeme a ani poslancov sľúbili domy tak mech si neserú do huby
Výzva | 02-07-2019 18:49:47
Obyvatelia -Dolnej Stredy , ak Vám záleží na našej obci príďte prosím zajtra na obecné zastupiteľstvo o 17 hodine ide o našu budúcnosť.
Linda | 02-07-2019 08:24:31
poslanec Dobiš je supeeér takto si predstavujem prácu poslanca :):):)
video | 02-07-2019 06:02:54
https://youtu.be/b46hv7qtAA8 zo zastupiteľstva 26.6.2019.
Vaško | 01-07-2019 23:18:47
je divoká karta nedá sa mu veriť minulý poslanci sa ho báli a pre jeho výstavbu odstúpilo veľa poslancov. Apelujem na Vás poslanci pošlite ho do kelu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-07-2019 23:06:54
prosba | 01-07-2019 22:55:55 | - kludne ma kontaktujte tak, ako uznate za vhodne. K uverejneniu clanku potrebujem dostatok podkladov.
prosba | 01-07-2019 22:55:55
pán Majko prosím Vás o článoček o richtárovi narobil si škandáli a podarene ich maskuje. Už je načase ho demaskovať smeráka.
pre Quo vadis,Polák ? | 01-07-2019 172512 | 01-07-2019 18:03:16
Máš pravdu , ak by sa hlasy pri voľbách nepočítali v kuchynke tak naozaj nič z tohoto , by sa nedialo .
Quo vadis,Polák ? | 01-07-2019 17:25:12
Jedna otázka, prečo si schválil zmenu uzemného plánu pre Vaška keď si sedel na stoličke poslanca, keby si ju neschválil nemuseli terajší poslanci nič riešiť. Prečo si vtedy čušal ?
falosni rytier | 01-07-2019 17:00:31
klame ze nechcel stavat 5ky činžiaky preferuje neseriózneho investora pred vlastními spoluobčanmi
odrbal výberove konanie aby si zarobili vyšetrovali ho v predvolebnom období a chválil sa s ným v letáku
my všetci sa budeme skladať na ukradnutýc pred voľbami 400 000
kúpil rybník potajomky pre pat rybárov za 800 000
zfalšoval voľby aby mu stari odhlasovali všetko
odrbal kvalitu cyklotrasy zasa aby sa vybudovalo parkovisko pre rybárov pred chatu
urorobil s Vajdíkom podraz vyrúbal lesík izolačnú zeleň pri dialnici a zobral nám miesto v poradovníku nikdy nebudeme protihlukovú bariéru
aj podvod s architekt napoky nakreslil izolačnú zeleň do susedného pozemku a poslanci to odhlasovali nezákonne tí minulý môžeme ich zažalovať
kto je na vine vždy tí ostatní nikdy dobrovolne neustúpi
a už skončil máme nových poslancov a tí to nedopustia
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-07-2019 14:39:24
Obyvatelia obce mali mat dostatok informacii, resp. aj cez SOL odovzdane informacie ich mali presvedcit o tom, ze volit maju KOHOKOLVKEK, len nie osoby napojene na SMER-SD zodpovedne za desiatky vaznych kauz nielen v state, ale aj nepochybne tisice v samospravach.

Dostatocne jasne sme upozornovali na nebezpecenstvo, ktore pre demokraciu a tym buducnost predstavuju ludia schopni a ochotni kupit si falosny titul radu, spolu so stranickymi kolegami sa prezentovat verejne v uboroch vhodnych na maskarny ples a tvarit sa, ze takymto konanim ziskava prestiz a snad uznanie verejnosti.

Ak si nejake uznanie spolocnosti zasluzi, tak jedine obdobne, ako Vareha.

Problemom dnesnej doby - a to tvrdim po dlhe roky - nie su ludia oddani (z ekonomickych, podnikatelskych ci inych dovodov) politikom, strane a nimi vytvorenemu systemu, ale ostatni, ktori sa nedokazu v dostatocnom mnozstve a v klucovom momente VEREJNE POSTAVIT PROTI.

Problemom je MLCIACA VACSINA, ktora (aj ked sa im to nepaci) dokaze postavit proti jedine v krcme po 6 pivach a borovickach, doma v kuchyni, pripadne na nete a aj to len anonymne.

Pytajte sa aktivnej obcianky do volieb vystupujucej za prava obcanov na informacie - dnes uz poslankyne, pre ktoru informovanost verejnosti ako priorita skoncila hned po volbach, resp. nastupeni na post poslankyne.

NIKDY OBCANIA nedokazu vykonat zmeny, kedze NEDOKAZU donutit volenych zastupcov PLNIT SLUBY dane obcanom pred volbami.

Ano, postavit sa proti mocnym ludom je narocne, treba na to odvahu, stoji to peniaze a ostatne obete radsej nespominam.

Ludia zapamatajte si - jedinca mozu na cas porazit - pre zmeny odhodlanych obcanov sa boja ako cert kriza.

Pytajte sa poslancov -pytajte sa ich na zastupitelstve, v obchode, na ulici. A dajte im VEREJNE vediet, co si o ich praci myslite.

Pre obcanov je totiz dolezity vysledok a dovody preco vec dopadla uplne nahovno su z hladiska znasania nasledkov irelevantne.
Polák mal vyhrať voľby mali by sme sa OK | 01-07-2019 14:03:55
Quo vadis, Dolná Streda ?

Na 6. riadnej schôdzi nášho OZ bol zaujímavý posledný bod - informácia o ZaD územného plánu č. 6/2016. Neuralgický bod o smerovaní výstavby v starej panelovke a jej okolí.
Podľa informácií z OZ zatiaľ k dohode o limitoch výstavby medzi stavebnou komisiou a developerom nedošlo. Stavebná komisia nejaké návrhy dostala. S úžasom som počúval teórie o možnej výstavbe až 200 bytových jednotiek, 4 -poschodových bytovkách a podobne. Predsedníčky stavebnej komisie pani Válkyovej mi bolo ľúto. Pod tlakom na rýchle určenie limitov výstavby vyznieva jej snaha o zachovanie dedinského rázu len platonicky. Aké limity výstavby v tej časti obce - teda hlavne počet bytov, maximálna podlažnosť a výška stavieb, percento zelene a podobne nakoniec OZ schváli nie je jasné. Na ďalšej schôdzi OZ (expresne už 3.7.) je to jeden z hlavných bodov programu. Treba si ale uvedomiť, že komisie návrhy poslancom OZ iba doporučujú. Schvaľovanie návrhov je v kompetencii len poslancov OZ. Na základe schválených limitov bude pokračovať konanie o ZaD ÚP obce 6/2016. Preto je to dôležité.
Tak sa teda obzrime späť o vyše polroka keď sme sa ako kandidáti k danej téme výstavby v panelovke pred občanmi vyjadrovali. Alebo lepšie - čo sme im sľubovali. Vďaka videu je dnes možné si to pozrieť. A ľahko zistíme, že všetci sme (okrem jedného) sľubovali rodinné domy a nízkopodlažnú výstavbu. Tak v čom je problém? Je bytovka - prízemie + 2 obytné podlažia + obytné podkrovie nízkopodlažná výstavba? Ani náhodou. Zmysluplný rozvoj obce je ale potrebný. Je normálne, že developer či investor ide za ziskom. Mal by ale rešpektovať čo občania chcú a potrebujú.
Netajím sa, že som zástancom dedinského rázu obce v pravom slova zmysle. Pretože tak, ako som už písal, nevidím žiadny zmysel v nekonečnom zastavovaní obce a viacposchodovými bytovkami už vôbec nie. Čo prinesie hustnúci počet nájomníkov a možných obyvateľov? Aký prínos z toho budeme mať my súčasní obyvatelia? Povedal som to už stokrát - nič! Naopak, prehustenie obyvateľstva a dopravy v obci zníži životnú úroveň súčasných obyvateľov. Nielen na Seredskej ulici. A sklamem aj tých, čo vidia prínos v obecnej pokladnici. V nových domoch na Novej ulici je dnes prihlásených k trvalému pobytu len možno štvrtina. Ten kto chce byt tak si pri Bille môže naozaj vybrať. To myslím ironicky, kam povedie maxi prezastavanosť "geta" čo tam rastie to teda netuším.
Myslím si, že poslanec má zastávať záujmy súčasných obyvateľov a nie možných budúcich. Tých, čo ho volili. Aj preto si vážim verejné vyjadrenie poslanca Dobiša na schôdzi o tom koho má zastávať. Len dúfam, že nezostane z poslancov sám. Záujmy developerov nemôžu byť na prvom mieste. Pozrite si video zo schôdze. Mizivá účasť občanov. Lenže hlavne na schôdzi sa dá veľa vecí ovplyvniť a trebárs aj pripomenúť starostovi a poslancom koho záujmy majú zastupovať.
Doposiaľ postupovala výstavba v obci v rámci nastavených limitov súčasného územného plánu. Som presvedčený, že naši občania vo veľkej väčšine preferujú bývanie na dedine. S výhodami, ktoré život na dedine ponúka. Dnes stojí naša obec na rázcestí. Či si udrží v tejto časti obce dedinský ráz alebo tam bude mestská časť.
Quo vadis, Dolná Streda ?

Na 6. riadnej schôdzi nášho OZ bol zaujímavý posledný bod - informácia o ZaD územného plánu č. 6/2016. Neuralgický bod o smerovaní výstavby v starej panelovke a jej okolí.
Podľa informácií z OZ zatiaľ k dohode o limitoch výstavby medzi stavebnou komisiou a developerom nedošlo. Stavebná komisia nejaké návrhy dostala. S úžasom som počúval teórie o možnej výstavbe až 200 bytových jednotiek, 4 -poschodových bytovkách a podobne. Predsedníčky stavebnej komisie pani Válkyovej mi bolo ľúto. Pod tlakom na rýchle určenie limitov výstavby vyznieva jej snaha o zachovanie dedinského rázu len platonicky. Aké limity výstavby v tej časti obce - teda hlavne počet bytov, maximálna podlažnosť a výška stavieb, percento zelene a podobne nakoniec OZ schváli nie je jasné. Na ďalšej schôdzi OZ (expresne už 3.7.) je to jeden z hlavných bodov programu. Treba si ale uvedomiť, že komisie návrhy poslancom OZ iba doporučujú. Schvaľovanie návrhov je v kompetencii len poslancov OZ. Na základe schválených limitov bude pokračovať konanie o ZaD ÚP obce 6/2016. Preto je to dôležité.
Tak sa teda obzrime späť o vyše polroka keď sme sa ako kandidáti k danej téme výstavby v panelovke pred občanmi vyjadrovali. Alebo lepšie - čo sme im sľubovali. Vďaka videu je dnes možné si to pozrieť. A ľahko zistíme, že všetci sme (okrem jedného) sľubovali rodinné domy a nízkopodlažnú výstavbu. Tak v čom je problém? Je bytovka - prízemie + 2 obytné podlažia + obytné podkrovie nízkopodlažná výstavba? Ani náhodou. Zmysluplný rozvoj obce je ale potrebný. Je normálne, že developer či investor ide za ziskom. Mal by ale rešpektovať čo občania chcú a potrebujú.
Netajím sa, že som zástancom dedinského rázu obce v pravom slova zmysle. Pretože tak, ako som už písal, nevidím žiadny zmysel v nekonečnom zastavovaní obce a viacposchodovými bytovkami už vôbec nie. Čo prinesie hustnúci počet nájomníkov a možných obyvateľov? Aký prínos z toho budeme mať my súčasní obyvatelia? Povedal som to už stokrát - nič! Naopak, prehustenie obyvateľstva a dopravy v obci zníži životnú úroveň súčasných obyvateľov. Nielen na Seredskej ulici. A sklamem aj tých, čo vidia prínos v obecnej pokladnici. V nových domoch na Novej ulici je dnes prihlásených k trvalému pobytu len možno štvrtina. Ten kto chce byt tak si pri Bille môže naozaj vybrať. To myslím ironicky, kam povedie maxi prezastavanosť "geta" čo tam rastie to teda netuším.
Myslím si, že poslanec má zastávať záujmy súčasných obyvateľov a nie možných budúcich. Tých, čo ho volili. Aj preto si vážim verejné vyjadrenie poslanca Dobiša na schôdzi o tom koho má zastávať. Len dúfam, že nezostane z poslancov sám. Záujmy developerov nemôžu byť na prvom mieste. Pozrite si video zo schôdze. Mizivá účasť občanov. Lenže hlavne na schôdzi sa dá veľa vecí ovplyvniť a trebárs aj pripomenúť starostovi a poslancom koho záujmy majú zastupovať.
Doposiaľ postupovala výstavba v obci v rámci nastavených limitov súčasného územného plánu. Som presvedčený, že naši občania vo veľkej väčšine preferujú bývanie na dedine. S výhodami, ktoré život na dedine ponúka. Dnes stojí naša obec na rázcestí. Či si udrží v tejto časti obce dedinský ráz alebo tam bude mestská časť.

Takže Quo vadis, kam kráčaš, Dolná Streda? Ja len dúfam, že sa v tej časti obce pomyslená hranica mesta Sereď posúvať južným smerom nebude.

A.Polák
Takže Quo vadis, kam kráčaš, Dolná Streda? Ja len dúfam, že sa v tej časti obce pomyslená hranica mesta Sereď posúvať južným smerom nebude.

A.Polák
architekt | 01-07-2019 12:34:54
Takto sa to nerobí najprv mali zorganizovať verejnú schôdzu
kde developeri predstavia projekt a verejnosť sa k tomu vyjadrí veď mi nie sme informovaní čo chcú stavať kde ako vysoké apod. Nie sme za socíku.
Zdeno | 01-07-2019 11:53:07
nezúfajte v Šintave a mali stavať tri bytovky a stavia sa len jedna stačilo že pár občanov prišlo na schôdzu a tiež to tam vyzeralo že investor presadí všetko čo chce.
My tu presadíme domy je na to aj zákon občania spolurozhodujú pri zmenách uzemného plánovania pretože sa to dotýka aj ich života nedajme sa :D
Koment | 30-06-2019 23:10:57
máš to na obecnej stránke
nie si ani od náš a provokuješ keď si náš a chceš domy príď alebo si možno si opica a nevieš čítať. Už pred rokom mali Vaška poslať do ....bolo to jasné a nemal to kúpené.
To hadam srandujes | 30-06-2019 22:46:33
ze novi poslanci su nejaka spasa..ved jak slubovali ze nas budu informovat a nic od volieb sa po nich zlahla zem a este k tomu sa idu stavat 5poschodove cinziaky a to sa zasadzovali za rodinne domy tak jak zabranuju co sa zmenilo jak samostatne myslia? Tiez len zdvihaju ruky ty cvicena opica
dedincan | 30-06-2019 22:14:04
doteraz tam mal len cvicene opice len dvihlali ruky
ostali bohuzial Borovicka Andel Raninec Frano ty nam nepomozu
dokonca aj Polak bol opica zacal sa zaujimat len pred volbamy na zastupitelsva nikto nechodil naco by sa ludia namahaly ked ich ignoruju
teraz sa to zmenilo novi poslanci zabranuju Surymu robit si z dediny eserocku konecne sma sa dockali aj samostane mysliacich poslancov
pre kde sú | 30-06-2019 18:19:56
Dvaja možno traja poslanci ,obec nespasia uvažuj. Musí byť proti väčšina poslancov v čom som dosť skeptický. Ako to dopadne no neviem ,potom len boh nám pomáhaj...
Martin | 30-06-2019 16:30:21
info je na obecnej stránke dali mu dole jedno poschodie
poznám Slávku Lošonskú a Mareka Dobiša sú v pohode, neexistuje aby odhlasovali to čo chce investor. Ja ich podporím prídem.
a kde si bol ty | 30-06-2019 15:03:11
pridi na schodzu a daj najavo nazor poslanci su nato aby ta zastupovali podla toho musia hlasovat nie podla toho co chce starosta a Vasko!
pre suseda | 30-06-2019 14:51:51
lebo by pokazilo starostovi kšeftík
Kde su | 30-06-2019 14:33:01
ti aktivni poslanci co slubovali pred volbami ako budu informovat? Iba pospinili co sa dalo a projekt fici dalej a ziadne zmeny
Sused | 30-06-2019 13:44:18
prečo nebolo referendum ?
ubytovne nechceme | 30-06-2019 12:57:13
tie dootácie dávajú na migrantov pochopte politici im dopredu vybavili ubytovne aby ich privítali s otvorenú náručú
Marcel | 29-06-2019 21:45:39
pripojíme sa znovu k Seredi a ušetríme na starostovom plate
z jednej strany satelit a druhej sídlisko
Roman.M | 29-06-2019 19:56:46
Falošný rytier šúry ten smrad sa už dočkal budú 5 poschodové ubytovne na jeho objednávku kamátkšeftíky s Vajdíkom a teraz s Vaškom mu vynesie ako keby to potreboval pozrite facebook platy.sk
má 3000 euráčov mesačne a aj tak nás zapredal.
UBYTOVNE | 29-06-2019 11:31:21
V STREDU BUDU HLASOVAT O UBYTOVNIACH STACI PRIST A ZLAKNU SA ALEBO SA ASPON ZAHANBIA
jana | 29-06-2019 08:54:53
Ďalšie zastupiteľstvo 3.7 2019 o 17 hodine na obecnej stránke je program napísaný .
zastupitelstvo | 28-06-2019 17:46:24
ako dopadlo má niekto nejaké info?
golfista | 28-06-2019 06:47:37
vymeniť tých hore
pre treba prisť | 27-06-2019 15:41:48
riešenie je jediné včas sa odstehovať
sunar | 27-06-2019 01:46:02
ano vedla v Cesku dostavaju dotacie amusia robiit zachytne centra pre utecencov v kazdom vatsom meste unia na to tlaci
aj u nas po novom Captava slenieckarka nam to vybavi
Obyvatel | 26-06-2019 14:44:32
Bacha na to štat ide davat pre podnikatelov dotacie na obytovne. Urcita skupina ludi o tom uz davnejsie vedla tak preto ten tlak na ubytovne
pridte dnes na schôdzu | 26-06-2019 12:28:08
o piatej prídte podporit poslancov a hajiť svoje práva na bývanie v obci
Treba prist | 25-06-2019 20:42:12
Presnetak fyzicky sa zucastnit, vyjadrit svoj nazor a navrhnut riesenie👍
pravda je len jedna | 25-06-2019 08:44:32
SURRY A VASKO SI ZAROBIA a ostatni budu trpiet
Pravda je len jedna! | 24-06-2019 16:46:12
Netreba to tu obkecávať , treba prísť , aj Vám na to naozaj záleží.
anonym | 24-06-2019 15:22:30
bola som na jednej schodzi a Vasko sa drzo a bezohladne vyhrazal pravnikmi mala som zly pocit toto veru nedopadne pre nas dobre.
Jaro | 24-06-2019 12:54:38
Ubytovne su vsade na okoli, Vasko za ubytovne v Niklovke dostaval pokuty, takze to, ze si ludia myslia, ze chce ubytovne stavat aj v panelovke je logicke. Aj keby tam neboli
ubytovne, chcete, aby obec mala o priblizne 500 obyvatelov viacej? A ozaj chcete to potesenie dopriat ludom, ktori byvaju v okoli panelovky? Preco by mali trpiet preto, ze niekto si chce dobre zakseftovat. Co z toho budu mat? Dalsie snezne delo, pripadne na pravnikov?
Marcel | 24-06-2019 12:46:24
chceme domy preto sme volili polaka skoda ze nevyhral
realita | 24-06-2019 08:17:36
sa nečuduj že sme vypískali Vaška a vypískame ho zasa poslanci sa zoči voči zahambia a budú na našej strane
Vaško je neseriózny ide mu len o prachy, keď chcel vyrúbať lesḱ tiež nepochodil
a klamal keď povedal, že len prenajal priestory firme a ta tam ubytovávala, nie to on prevádzkoval
a zákony tiež nedodržiava mal ju načierno a platil pokuty
keby sa zas vyhováral ubytovnu má stále len o kúsok ďalej
prosím Vás prídte na schôdzu

akto presvedčivo bojoval za ubytovne a už vyhral podplatili so Sidorom krajský
nedovolte mu aby vyhral aj u nás


http://www.seredonline.sk/clanky/vacsinu-poslancov-msz-a-primatora-tomcanyiho-diskusia-o-veciach-verejnych-pre-obcanov-nezaujimala-1/
Hrabe tebe | 24-06-2019 02:13:37
Ja som sa priznal??? Len som vyjadril svoj nazor. Nie som Dolnostredan a ani nic nestaviam-chvalabohu.By ma asi porazilo.
Binatex | 23-06-2019 22:21:07
Ubytovne nechceme a ani činžiaky
Je to jasné!!!
hrabe tebe | 23-06-2019 21:48:58
priznal si sa prave v tejto chvili ze to budu byty na prenajom fajne
u nas nemusia byt ziadne byty staci vymenit starostu aj vieme svoje preco
Uz Vam hrabe | 23-06-2019 20:20:45
Prosim Vas vsetkych ubytovnami posadnutych ...ubytovna je v kazdom druhom dome...byte aj pivnici...v Dolnej aj Seredi aj vsade naokolo...kebo je dopyt po prenajme. To neznamena ze ked niekto poatavi alebo zrekonstruje budovu dom a vytvori 3 slebo 4 alebo 6 bytov na prenajom tak je to ubytovna. Najomne byvanie je a bude do buducna ziadane. Nie len pre cudzincov ale aj pre Slovakov ci uz pristahovalcov za pracou alebo mladych ludi. Tak tu prestante sirit paniku a ukludnite sa...howk
Varovanie | 23-06-2019 20:13:15
A kde prosim Vas je z bytovky ubytovna???
To by musela byt pekne luxusna...😂
Varovanie | 23-06-2019 17:50:36
V Šintave je nová bytovka je to ubytovna bohužiaľ nie len tam oplatí sa aj nové stavať nemáme záruku prosím vás poslanci nenechajte sa oklamať Vaškom a neodhlasujte to
pre všetkých | 23-06-2019 16:41:32
Na www.dolnástreda.sk v novinkách sú informácie zo zasadaní stavebnej komisie, tam sú informácie ako sa výstavba vyvíja. A myslím si, že ubytovne nám tu hrozia, pozrite sa v okolitých obciach, sú, alebo stavajú sa tam.
Dolnostredan | 23-06-2019 11:23:23
starostovi a developerovi neverte ide im len o peniaze nie o nas

musite bojovat proti nim inac budete na vine a uz vas mikto nikdy nezvoli a ked sa budeme mat zle tak aj vy to pocitite
Sahara | 21-06-2019 20:18:02
slubovali domy tak nech to dodržia
program zastupitelstva | 21-06-2019 20:06:34
https://www.dolnastreda.sk/subory/stiahni/4027
kde je | 21-06-2019 07:28:05
p.valkyova? ved pred volbami stale hovorila ako nas bude o vsetkom informovat..
hhhh | 21-06-2019 01:19:56
:D :D že Vaško zastupuje Sidora...vtip týždňa :D konšpiračné teórie sa nájdu všade tuším...a s tými ubytovňami sa už zobuďte všetci...pretože naplniť ubytovňu, len napríklad pre 50 ľudí, nie je také ľahké a to s tým, že má človek kontakty na všetky možné agentúry v okolí, nie ešte stavať ubytko pre 500, 1000 alebo nebodaj pre tu stále omielaných 4000 ľudí!!! Nemožná úloha a ani najväčší kaskadér by do takého niečoho nešiel, pretože to je tak neistý biznis, že až...jasné, keď sú ľudia, zarába to slušné peniaze, ale aj to slušné peniaze stojí celé vybudovať, pokiaľ to má byť legálne a v súlade so všetkými predpismi...a istotu, že tí ľudia tam budú celé tie roky, kým sa táto investícia vráti vám nikto nedá...zvonka to vyzerá pekne, že ako strašne to zarába, ale ten kto nejakú tú ubytovňu vlastní, vie dobre o čom píšem a kto nie, tak by sa radšej nemal plašiť, pretože na tom nie je nič také úžasné a rentabilné...keby ide niekto stavať ubytovňu na zelenej lúke, musí byť nenormálny a nie ešte na mieste, kde len príprava pozemku, všetky tie búracie práce, siete a ostatné úpravy zhltnú obrovské prachy...strašne veľa odborníkov tu je a najväčší sú tí, ktorí o tom nevedia vôbec nič...pozerať sa na veci len z jednej strany, že koľko kto na čom a kde zarobí je úplne krátkozraké...pretože za tým sú aj nejaké investície...treba brať veci komplexne...v Dolnej Strede, v Stavbyte by staval ubytovňu len totálny blázon, tak už sa tým nastresujte ľudia...
Pravda je len jedna! | 20-06-2019 19:19:16
Ajaj ajaj , kedy ste menej písali na sered online , tak by ste sa určite na zastupiteľstve dozvedeli zaujímané veci okrem iného ,aj ako je to s plánovanou výstavbou. Takže Vás pozývam na najbližšie zastupiteľstvo,ktoré bude 26.6.2019 o 17 hodine ak sa nemýlim(je to tak v rozpise zasadnutí )
preco tu klames | 20-06-2019 18:54:16
starosta chce zarobit je to fakt tak sa s tim zmier
pre ubytovne v Dolnej Strede | 20-06-2019 18:01:46
a kedy o tom budú hlasovať, ako je to možné starosta mi hovoril že by nič také nedopustil. Mal som za to že to je za nami. Každý predsa vie aké byty to budú.
Ubytovne v Dolnej Strede | 20-06-2019 07:45:19
zástupca investora Vaško je biely kôn zastupuje Sidora
pozrite si video ako sme ho vypiskali ale nestačilo mu musíte prísť na schôdzu už sme ich raz zastavili keď Vaško chcel vyrúbať lesík bol už dohodnutý so starostom ale stačilo aby došlo 20 ludí a bolo poslanci nás vypočujú. Konečne sa mu neschválí zmena.
Rok nás natahujú ale my sme nazabudli.
Štefan Buchta | 01-05-2018 10:30:38
Samozrejme sa nedostavil nikto. Takýchto zbabelých vyštekávačov, ktorí nemajú gule na to ukázať ani svoje xichty je plný internet. Aspoň všetci vidia, čo si za človeka.
Štefan Buchta | 30-04-2018 21:01:34
Keď sa človek náhodne dozvie, že je jeho meno používané v diskusií na označenie nejakého satanistického škodcu obci a jej majiteľom, rád by sa osobne stretol s tým, kto si naňho verejne vymýšľa autorstvo akéhokoľvek komentára, ktorý nevonia... ako tak pozerám tak najskôr slávnemu OZ Dolnostredan. Vaše aktivity mám na háku, cigánsku za euro nepotrebujem a prisťahoval som sa sem preto, lebo je tu krajšia príroda ako v Trnave, takže mi daj láskavo svätý pokoj a keď máš nejaký závažný problém s mojou osobou, pozývam ťa zajtra o 10:00 ku mne na kávu, tvoj \"problém\" prejednáme ako ľudia a nie ako tlupa neandertálcov vypisujúcich anonymné hlášky o tom, že vlastne všetky negatívne názory na super bandičku okolo vody zamorenej pleskáčmi sú moje dielo.
Cigánska bude | 28-04-2018 21:42:53
A možno aj plánované geto Ak sa poddajú.
stanislava Buchtová | 27-04-2018 05:53:24
Počúvaj ty anonymný debil neber tu do huby ani moje meno ani môjho muža . Ak nevieš kto čo píše tak sa neozývaj . Zo zasadnutia odchádzam kedy chcem viem si to zistiť aj sama.Na cigánsku som bola len raz aj z manželom a komentovala som to na stránke D.S.verejne ja sa nemusím schovávať za anonyma ani môj muž.Ak niečo máš nájdeš ma ved asi vieš kde pracujem môžeš my to povedať osobne ak máš odvahu.
pre košpiračného teoretika | 26-04-2018 20:32:15
Buchta ty konšpirátor, keď budeš chcieť nabudúce škodiť starostovi obce , tak povedz svojej žene nech neodchádza zo zastupiteľstva skôr ako sa skončí. Potom by si sa totiž dozvedel že na ryby nejde iba 4000 € ale 10000 € a to na 4000 kg rýb, aspoň by si sa tu verejne nestrápňoval. Keď ti vadí že cigánska je v Dolnej Strede za jedno euro, tak sa vráť bývať tam odkiaľ si prišiel, alebo sa vyber na stavanie mája s manželkou trebárs do Šintavy.
????? | 26-04-2018 18:13:13
4000 zo spolocnych penazi obce na rybnik!!!!1500 na stavanie maja!!!! kto ho pride stavat Karel Gott pozyvam vas vsetkych na cigansku za 1 euro SURY SURY Robis si co chces
Alenka | 26-04-2018 16:36:33
Aj ja som za rodinne domy
Registrovaný redakcia  SOL redakcia SOL | 25-04-2018 12:05:47
AKTUALIZOVANÉ - pridané video z OZ
nazor | 25-04-2018 08:48:56
Uz som si urobil nazor a grcal som z toho. Uz v roku 2016 podnikatelia vedeli ze pride Amazon a dalsie hali. P.Vasko nam potvrdil, na Garbiarskej sa namiesto
Domu seniorov pripravuje ubytovna !! Kolko ich tam bude byvat ako budu vyrusovat, oproti byva vela ludi, nikoho to nezaujima. Grrrc nechce sa mi tomu verit. Ten isty stavitel ma v Dolnej Strede 9 velkych domov na prenajom ako to dopadne?

Na Meandri posledny cinziak, ktory sa bude stavat bude sluzit ako ubyrovna. To snad nie!
Uz teraz tam podnikavec kupil 10 bytov na prenajom pre cudzincov. Nikto mu v tom nezabrani, presne ako povedal p.Vasko.
Poslanci a starosta tam nic take nechcu ale ked sa pytame budeme mat predkupne pravo na byty nie je to v ich silach. Byty pre mlade rodiny z Dolnej Stredy je to len propaganda.
Nase deti nemozu byvat v Dolnej Strede placem, som z toho zufaly. Tak urobme z Mlynskej frekfentovanu cestu, je tam uzucka cesta domy su blizko cesty. A kruhac, ved oni musia vydrzat zvysenu dopravu a drzat hubu. P. Vasko povedal ze tam aj tak napcha 40 domov a bude tam 80 aut parkovat, ked tam nechceme cinziaky ani hotel nie 2000m predajnej plochy.
Oproti 94 bytotov =188 aut. A to som neratal obchody.
Myslim ze to je kompromis a slusne riesenie rodinne domy = snizenie dopravy a vysoky standart.

sahara | 23-04-2018 15:58:47
Ešte len si spravíte svoj názor , ked bude pridané video.
clanky | 21-04-2018 11:59:20
https://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Krajniak-varuje-Seredi-hrozi-ze-sa-zmeni-na-noclaharen-tisicok-zahranicnych-pracovnikov-297614

https://nitraden.sk/na-zobore-ma-vzniknut-ubytovna-ktora-bude-udajne-urcena-zahranicnym-robotnikom/

hovori sa ze ich bude casom az 7 tisic, jedine vyssie platy to cislo znizia

Atix | 20-04-2018 21:56:48
To prečo nás krmite atixom ?
uz som cital | 20-04-2018 21:49:38
Dakujem
ale trocha vyssie je podobny clanok ktory napisala p.Valkyova vsetci na diskusii ho citali
tak asi maju nejake obavy
Pardon tento | 20-04-2018 19:44:59
https://www1.pluska.sk/Regiony/OBROVSKY-SKANDAL-Seredi-ODHALILI-sme-nelegalne-ubutm_medium=p1d&utm_sour
Prepacte p. Majko ze to je ina stranka ale pozrite si tento odkaz.. | 20-04-2018 19:42:35
https://www.dolnastreda.sk/novinky/novinka/367#novinka
Prepacte p. Majko ze to je ina stranka ale pozrite si tento odkaz.. | 20-04-2018 19:42:31
https://www.dolnastreda.sk/novinky/novinka/367#novinka
pre Alenku | 20-04-2018 16:36:12

Prosim ta, napis to tak aby sme tomu rozumeli

Alenka | 20-04-2018 15:47:08
Opravujem : betonarku
Alenka | 20-04-2018 15:46:07
Legionármi nekúpil. Tvári sa ze je právny v, ale na svetoznámej nemá .
Sajva | 20-04-2018 15:08:07
Ved to povedal na schodzi ze to kupil
PROBLEM JE ZE MU LUDIA NEVERIA
SAJVA | 20-04-2018 14:46:11
veru tak.. STAVBYT (ktorý vlastní pozemok), vlastní SAJVA - firma, ktorú vlastní J.V., z tohto dôvodu môže pokračovať aj v priemyslenom využití pozemku a nepotrebuje na to súhlas
pre serdehelan | 20-04-2018 13:49:20
pozdravujem mudrlantov a konšpirátorov.
Čo tak pozrieť ORSR kto je nový vlastník Stavbytu.
Hor sa do písania ďalších nezmyslov
Serdehelan | 20-04-2018 13:18:02
Podľa LV 3085 zatiaľ vlastní celý areál bývalej betonárky o ploche 10697 m2 firma STAVBYT Sereď, s.r.o, Tehelná 12 Sereď.
Alenka | 20-04-2018 12:49:05
Asi áno býva tam
Jozef VAŠKO, bytom Sereď Garbiarska
Bolo to v diskusii v minulom článku, prečo sa hovorilo, že len vybavuje pre investora ?
A teraz povedal, že už kúpil betonárku, asi aby sme neprotestovali ?
Čo je za tým?

Dotaz | 20-04-2018 09:34:30
Jedná sa o toho J.V. ktorému pred 4 rokmi na Garbiarskej zhoreli dve autá?
vyzva | 20-04-2018 09:09:45
Vyzva kdo ma na to gule kandidovat za starostu!!!
Anonym sa mi lahko pise ja to nedam
vyzyvam vas ked chcete nieco zmenit musite byt aktivny

P. Vasko | 20-04-2018 07:35:54
To robi pre obcanov mesta, jaj to bolo v Seredi, teraz pre obcanov obce. Nic ine v tom nie je, len looove. Vela looovov. A nielen pre neho. Bude to tu vesele.
obcan | 19-04-2018 18:08:16
Je protikandidat voči surymu?
najväčší spekulant | 19-04-2018 17:21:22
Lubos Šúry.Ma to v sebe,falesny had pre seba.
reality show | 19-04-2018 16:38:28
p.Vasko uz kupil byvalu panelovku a bolo mu s tym slubene zmenu v UP na stavebny pozemok za baksis
na poslednu chvilu sme im stupili na otltak a NAOKO ustupil len preto ze starosta je smerak a vie si zratat ze pred volbami si nemoze dovolit skandal

hhhh | 19-04-2018 16:10:06
Vaško je agresívny špekulant ktorí má stale málo
nedovercivy obcan | 19-04-2018 13:28:39
Vasko nam dal vcera pocitit ze sme prenho plebs a spoluvlastni jednu ubytovnu pri niklovke
nedavno mu nevyslo investovat do ubytovni v Seredi pre 4000 Srbacou
a teraz mu mame verit!!!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign