Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vypúšťali rybník kaprom v NR SR ?

Juraj KuklaDátum02. 05. 2014 20:45:04TémaBlog Juraja Kuklu

V NRSR sa 4. apríla 2014 konala medzinárodná konferencia o prvkoch toľko diskutovanej priamej demokracie, t.j. o podieľaní sa ľudí na rozhodovaní v dôležitých otázkach štátu. Mnohí ľudia práve v tomto vidia možnosť pozitívnej zmeny v smerovaní nášho štátu. Zúčastnili sa jej významní hostia zo Švajčiarska, Nemecka, Francúzka, Bulharska, Slovenska ... Občan by očakával, že tu bude hodne poslancov, novinárov a hlavne zastúpené verejnoprávne médiá. Úplný opak. Žiadne médiá, žiadna medializácia. Poslanci konferenciu odignorovali a celá sa odohrávala v akomsi podivnom, verejno-tajnom duchu a napätí, ktoré priam viselo vo vzduchu.

 

Slovensko 24 rokov ovláda parlamentná demokracia „po Slovensky a nikdy inak“. Tvrdia nám, že vraj nikto na svete ešte nič lepšie, ako parlamentnú demokraciu nevymyslel. Čo to ale znamená v postkomunistickom Slovensku?

Prezentujú to heslami: „Choďte voliť svojich zástupcov, nebuďte ľahostajní!“ potom nasleduje: „Veď ste ich zvolili“ a po prevalení megaškandálov vyvolených strán, ktoré sa dostali k moci, sa to končí: „Prečo ste ich zvolili?“. Takto pekne dookola 24 rokov, až väčšinu ľudí úplne odradili ísť k urnám, lebo to považujú za zbytočné, neúčinné. Volieb sa zúčastňujú už len tí skalní!

 

Pre čo je to tak?

Podľa väčšiny ľudí tu parlamentná demokracia „skapala“, resp. u nás znamená niečo úplne, úplne iné. Znamená len „choďte si zvoliť iných zbojníkov, odovzdajte im dobrovoľne všetku moc, právo na rozhodovanie nad Vašimi peniazmi, nad Vašimi daňami, nad Vašim osudom a hlavne: „Už sa nám vyvoleným do ničoho nemiešajte, veď ste si nás zvolili. O štyri roky budú nové voľby. Až tam sa môžete znova „demokraticky“ rozhodnúť. Znova Vám zahráme krásne divadlo aký máme o Vás záujem, nasľubujeme istoty a vybrať si zasa môžete len niektorú štandardnú stranu, ktorá sa v tomto antidemokratickom, neprávnom režime znova určite zopsuje.“.

Vyvolený „gang“ potom obsadí všetky orgány štátnej moci, políciu, prokuratúru, ministerstvá, rôzne úrady, NKÚ a vo vhodnej chvíli najvyšší súd i iné súdy. Pomocou prideľovania štátnych a Európskych peňazí v pohode „kočíruje“ aj všetky miestne samosprávy. Taktiež im udelí nepísanú trestnú imunitu na porušovanie zákonov a vyrobí si z nich svoje tiché práčky peňazí. Kto poslúcha a odvádza desiatky, ten dostane. Kto je čestný – krachuje.

Víťaz obsadí a ovládne všetko. Nastolí svoje pravidlá, nadelí si beztrestnosť pre seba a svoje partie a iný meter na podaných, ktorých vyciciava a prenasleduje do nemoty. Pošle im pokuty, exekúcie, zastrašovanie na každom kroku, lebo najlepšie sa ovláda ustráchané stádo.

A čo s rozumom občanov? No ten sa zatiaľ v „zmysle zákonov SR“ vyoperovať nedá, tak im ho gumujú pomocou ovládnutých médií. Tie šíria pseudodemokraciu, virtuálnu zákonnosť a „slobodné voľby jedine štandardných rukodvíhačských strán a nikdy inak“.

 

Čo sa dňa 4. apríla 2014 odohralo v NR SR?

Do „jamy levovej“, priamo do kinosály slovenského parlamentu, zavítala akoby potajomky delegácia ozaj významných ľudí z Európy, na medzinárodnú konferenciu o priamej demokracii. Vedeli ste o tom? Avizovali to nami platené médiá? Nie!!!

 

More citizen participation as a means for common identities?

Examples from the European Union and EU Member States.

 

Program:

10:10 Igor Matovič, NR SR: Otvorenie

10:15 Gerald Häfner, Nemecko: poslanec Európskeho parlamentu a predseda Democracy International
10:35 Andreas Gross, Švajčiarsko: poslanec Národnej rady Švajčiarska (švajčiarsky parlament)
10:45 Bruno Kaufmann, Švajčiarsko: riaditeľ Európskeho inštitútu pre iniciatívu a referendum, expert na Európsku občiansku iniciatívu (EOI)

10:55 Manfred Brandt, Nemecko: predstaviteľ Mehr Demokratie /Viac demokracie

 

11:20 Gilles Rouet, Francúzsko: Referendum and democracy in France: problems and limits

11:30 Mária Stoicheva, Univerzita Sv. Kl. Ochridského, Sofia, Bulharsko: Referendum and democracy in Bulgaria: problems and limits

11:40 TLAČOVÁ BESEDA

 

11:55 Martin Klus, prorektor UCM Trnava, SR, politológ: Referendová demokracia v SR: minulosť, súčasnosť, budúcnosť

12:15 Igor Matovič, NR SR: Superreferendum pre Slovensko

12:25 DISKUSIA: ponúkame priestor predsedom parlamentných strán, poslancom NRSR a predstaviteľom organizácií aktívnych v oblasti PD

 

Prišli Slovensku povedať, že v civilizovaných krajinách demokracia funguje úplne inak. Že tam platia zákony aj na veľké ryby, že ich občania nie sú novodobí poddaní, že môžu a že niekde sa aj musia zapojiť do rozhodovania o svojom osude referendami. Hlavne, že výsledok referenda je záväzný a že za občanov nerozhoduje vo všetkom len pár vyvolených „kaprov v zlatom rybníku“.

Aj na Slovensku máme úpravu o referende. Je tu ale jeden háčik. Prakticky je neuskutočniteľné. Skúsenosti potvrdzujú, že je zriadené len na ohlupovanie verejnosti „že ho tam máme aj keď ho nevidíme“. Kvórum na platnosť referenda naši „štandardní“ odhlasovali také vysoké, aby nemuseli mať strach, že im občania vypustia ich „zlatý rybník“, t.j. aby sa takmer nikdy nedalo platne uskutočniť. Zatiaľ sa len veľmi tesne a s obrovským úsilím podarilo jediné platné referendum o vstupe do Európskej únie. Vo svojej prednáške to jasne rozobral a názorne zdokumentoval zástupca zo Slovenska, politológ, prorektor UCM Trnava Martin Klus.

Viac o konferencii tu: http://skutocnysnem.sk/comment/863#comment-863

 

Hostia de-facto svojimi prednáškami a skúsenosťami „vypúšťali rybník našim ctihodným kaprom“. Niet preto čudo, že okrem poslancov NR SR Matoviča a Viskupiča (obaja od tzv. neštandardných) sa nikto zo „štandardných“ neunúval na medzinárodnú konferenciu. Veď to by bolo zrejme pod ich dôstojnosť stretnúť sa v NR SR s poslancami Európskeho parlamentu, s významnými ľuďmi z iných štátov, so svojim ľudom a vypočuť si raz aj iné názory! Čo keby sa ich tam niekto niečo opýtal?

Zlatým klincom „verejno-tajnej“, políciou prísne sledovanej, medzinárodnej konferencie o prvkoch priamej demokracie, podľa mňa bolo, keď sa moderátorka opýtala, kto je tu z médií, pričom všetko bolo tlmočené do angličtiny hosťom. No nikto! Na medzinárodnú konferenciu do NRSR neprišli žiadne médiá i keď boli pozvané !!! Konferencia ich záhadne nezaujímala, alebo nesmela zaujímať? Možno radšej odvysielajú, akú veľkú mrkvu sa podarilo dopestovať ujovi v Dolnom Výplachu. Vtedy som už nevydržal a v diskusii som vystúpil!

Na vrátnici som stretol verejnoprávnu RTVS platenú z našich koncesionárskych poplatkov i daní. Pýtal som sa: „Prečo tu stojíte, prečo ste nešli do kinosály? Čo sa hanbíte? Ako chcete objektívne informovať o takejto dôležitej veci verejnosť? Čoho sa bojíte? Od koho máte príkazy? Čakáte tu len na nejaký škandál“, lebo pred parlamentom sa zhromažďovalo niekoľko aktivistov.

Škandál pred NR SR sa nekonal. Škandál mal podobu zrejme núteného nezáujmu kompetentných a nezáujmu médií, priamo vo vnútri NR SR!

Polícia preventívne pred akciou pozatýkala niekoľko aktivistov. V prístupových uličkách sa hemžili policajti a v autobuse pred NR SR sedeli nachystaní „kukláči“.

 

Moje osobné poučenia z tejto medzinárodnej konferencie

 

1. Prvky priamej demokracie, najmä zníženie kvóra a záväznosť referenda sa musia stať súčasťou práva nášho štátu, inak občania skončia zle a z obyčajných ľudí sa stanú nezaplatení, nesvojprávni otroci, ktorí budú musieť len pracovať a nebudú môcť o ničom rozhodnúť.

 

2. Vo voľbách si vyberiem jedine z tých „zlých neštandardných“ 150 ľudí, ktorým umožnilo kandidovať hnutie OĽ-NO. Je tam zatiaľ najväčší výber ľudí, ktorí majú predpoklad, že budú pracovať nie v prospech mafie, ale v prospech občanov. Dokiaľ tu nebude platiť elementárne právo aj pre radových občanov, nebudem voliť „štandardnú politickú stranu v neštandardnom skorumpovanom režime“.

 

3. Prakticky som mal možnosť vidieť, že médiá nie sú tu na to, aby objektívne informovali o tom, čo sa v tomto štáte deje a čo je pre občanov dôležité, ale sú používané, aby vymývali mozgy ľuďom podľa potreby, aktuálnej vládnej moci.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
smer je obyčajná žumpa | 06-05-2014 15:28:05
Bratislava 6. mája (TASR) - Za 33-tisíc eur si mala podľa denníka SME Mária Zakálová údajne kúpiť miesto šéfky Daňového úradu v Šamoríne. Peniaze vraj odovzdala v aute šéfovi Smeru-SD v Dunajskej Strede Štefanovi Radicsovi.
gulak | 06-05-2014 07:30:00
Moje poučenie-nikdy nebudem voliť ľudi z OĽ-NO-tie ich aktivity sú,len obyčajné mystifikácie.....
pre kuklu | 06-05-2014 07:28:53
Zrejme mal ten pan Peter vo svojom prvom prispevku pravdu.
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 06-05-2014 00:54:36
Pán anonym, už som Vám to predsa napísal. Tvrdíte že som neschopný že sa nerozumiem, tak na čo sa ma nevypytujte. Vite pre čo? Lebo Vás téma nezaujíma, Vy nechcete vedieť, vy chcete tárať.
pre juraj kuklapre | 05-05-2014 17:30:59
Tak preco tu vypisujete ody ,raz na Mezensku,teraz,teraz na priamu demokraciu,a ked sa Vas niekto slusne na nieco opyta ,tak uz je provokater.Precitajte si öd zaciatku diskusiu,nikto,Vas nicim neurazil.Ste jednoducho neschopny!!
Peter | 05-05-2014 16:02:51
Ak by sa jednalo o parlamentné voľby,tak nech kandidujú nové strany to je OK,aspoň sa tieto čo si myslia že sú tam navždy spamätajú alebo zaniknú!Ale takéto strany čo vznikajú iba kvôli voľbám do dobre,velice dobre plateného europarlamentu to snád nikto neuverí,že tam idú naprávať krivdy páchané na slovenskom národe!Pravda je že ak budem kandidovať a vopred zoženiem pár desiatok hlasov,mám veľkú šancu sa tam dostať,lebo dobre viem ako málo ľudí chodí k takýmto voľbám!Ludia pozor na takýchto vychcálkov a volte toho koho dobre poznáte a nie akože najdemokratickejších demokratov za 7 000 eur mesačne minimálne na päť rokov!
Registrovaný Juraj Kukla Juraj Kukla | 05-05-2014 16:02:23
Pán anonym, nechápem pre čo sa vypytujete mňa na prvky priamej demokracie na ich používanie, keď píšete že o tom neviem nič. Z toho mi vychádza, že buď ste len nejaký utajený provokatér, alebo riadne "nechápavý".
Ja som zdokumentoval medzinárodnú konferenciu o prvkoch priamej demokracie a priniesol čitateľom aj video, aby bolo všetkým jasné, ako sa to konalo o čom sa rokovalo.Každý si názor môže urobiť. Celá nahrávka je oveľa dlhšia a je v angličtine. Keby Vás to naozaj zaujímalo boli by ste sa tam zúčastnili. Konferenciu organizoval poslanec NRSR I.Matovič a jeho asistentka V.Rybanská. Tam adresujete svoje požiadavky a mňa z Vašimi sprostými poznámkami neobťažujte.
anonym | 04-05-2014 18:46:34
Presne tak ,pan Kukla,nevieme o priamej demokracii nic ,nie su ziadne skusenosti,lebo skoro nikde na svete sa nepraktizuje Podle Vasho clanku referendum je zachrana demokracie a vyspele krajina na zapade ju neustale vyuzivaju.To nie je pravda.Vynimkou by Bolo Svajciarsko,ale aj tam sa neobejdu bez politickych stran a parlamentnej demokracie.
Peter | 04-05-2014 16:44:04
Pán Kukla,trpíte nejakou úchylkou?Bud máte narušenú motoriku alebo máte potrebu propagovať niečo,čo je dopredu odsúdené na zánik!Mezenská Vás už neláka?Hovorí sa že kade vietor tade plášť a na Vás to platí duplom!
Juraj Kukla | 04-05-2014 14:12:31
Pre anonyma. Pán anonym, Vy ste nepravdivý celý, lebo sa neviete ani podpísať, píšete že zavádzam a píšete mi odkazy, nieje to podľa Vás trochu hlúpe niečo žiadať a ani sa nepredstaviť?
No a keď ste chceli vedieť viac, riešenia... tak presne to sa riešilo na tejto konferencii. Keby ste sa podpísali, tak by bolo možno pre Vás k dispozícii video z celej konferencie.
pre juraj kukla | 04-05-2014 09:44:10
Napriek tomu ze vela veci na Vasom clanku je nepravdivych zavadzajucich,pytam sa ,ako by mala priama demokracia na Slovensku fungovat,mozte to aspon v crtach naznacit?Lebo,popisat momentalnu situaciu,vie kazdy.
shelley | 03-05-2014 15:16:50
To je teda smutné! Takto sme dopadli.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign