Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty - Umenie, pud alebo debilita?

Miloš MajkoDátum23. 01. 2012 00:11:01TémaBezpečné mesto
200

Dnes sme do redakčnej pošty dostali text s fotografiami od čitateľa, ktorý  do diskusie už dva roky  prispieva pod menom  Robo Horváth. Nie je podstatné kto to je ale to, čo píše. Vychádzajúc z dlhodobejšej komunikácie dedukujeme, že  už ho nebaví pozerať sa na mesto ošumelé, zničené a na fasády  činžiakov posprayované  nezmyslami, ktoré miesta kde žijeme približujú skorej ku ghetu ako k civilizácii.

- - -

Takýchto záberov vidíme v našom meste skutočne veľké množstvo. Je to ničenie majetku  mesta, majetku obyvateľov a celkovo negatívna reklama nášho mesta. Niekto to možno považuje za umenie no ja to skôr prirovnám k určitému pudu. Najviac sa to podobá na vrodený pud psí , ktorí si jeden po druhom preznačkovávajú  svoj revír, čo je prirodzené a neškodné. Ale takéto ničenie majetku už hraničí s debilitou. Je to otrasné a už máme počarbané celé mesto.

Zaujal ma projekt  Bezpečné mesto, ktorý sa snaží  riešiť problémy týkajúce sa každodenného života občanov  napríklad aj po stránke bezpečnosti prostredníctvom spolupráce  a angažovanosti samotných občanov a firiem.

Rozhodol som sa preto  vypísať odmenu  50 eur pre každého, kto napomôže, či už telefonicky, alebo akokoľvek pri zadržaní a dokázaní tohto skutku ničenia majetku mesta. Možno sa dožijeme toho že mesto vyčísli a následne  od vinníka vymôže škodu - náhradu za obnovu  celej steny fasády.

- - -

Pripomíname, že poškodzovanie cudzej veci posprayovaním, je trestným činom nehľadiac na výšku spôsobenej škody.

O podrobnostiach budeme čitateľov informovať po ich dohodnutí.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: Robo Horvath
200
Autor: Foto: Robo Horvath
200
Autor: Foto: Robo Horvath

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Foto: Robo Horvath
200
Autor: Foto: Robo Horvath
200
Autor: Foto: Robo Horvath

200
Autor: Foto: Robo Horvath
200
Autor: Foto: Robo Horvath
200
Autor: Foto: Robo Horvath

200
Autor: Foto: Robo Horvath
200
Autor: Foto: Robo Horvath

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Robo Horvath | 30-03-2012 13:36:09
http://www.mojevideo.sk/video/10dd0/sprayer_a_muka_supervaclav.html

Oproti Vrave bus zastávka, úplná dementná nádhera.
Robo Horvath | 27-01-2012 22:59:07
Roman, to bola len náhodná cesta a ale kam sa človek pozrie tak je počmárané všetko a celé mesto. Každá elektro skriňa,trafo stanica,plynová skriňa,obchody a už aj novo zateplené činžiaky a MsBP je majetok mesta, tak aj preto to foto.
Roman | 27-01-2012 13:22:00
Pan Horvath, fotky ktore ste pridali, su sice ukazkou naozaj nepeknych vytvorov ale bohuzial vsak vacsina tychto kuskov vznikla velmi, velmi davno. Niektore ktore ste pridal su na svojich "placoch" uz 9-10 rokov. V seredi to uz vobec nie je take katastrofalne ako za cias "Astora" kedy bolo obdobie, ze snad kazdy vecer sa objavovali nove a nove tagy ci "bomby". Sprejovanie uz davno prezilo svoj boom medzi mladezou a nevidim to ako hlavny problem vyzoru mesta. Kazdopadne aj tak by sme sa mali snazit este tych zopar vymyselnikov ukocirovat na legalne steny tak aby rozvijali svoj talent a nie ho mrhali na 5 minutove hit-n-go diela.
meno neny podstatné | 26-01-2012 20:38:28
som rád, že práve pánovi Horvátovi sa páči takéto riešenie. Vandalov treba určite potrestať o tom niet pochýb, ale alternatívne riešenia sú určite lepšie a sympatickejšie ako čistá represia. A keďže náklady na takúto plochu sú minimálne (veď všetko ostatné okrem steny si musia zabezpečiť streetartisti), tak si myslím, že takéto riešenie je celkom prijateľné. ako sa hovorí za málo peňazí, veľa muziky.
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 26-01-2012 13:30:12
@meno neny podstatné:
Presne tak isto, by som to riesil aj ja. Podobna stena je aj v Trnave na Ulici F. Urbanka, pri OC Max. A taktiez sa to po par mesiacoch meni a tym padom sa to stava akousi poulicnou galeriou. A podla mna obycajny sedy mur sa zmenil na obrovske platno a obohatil celu ulicu.
Podla mna jeden z naj street artistov u nas.
http://www.dian.sk/?page_id=90
Robo Horvath | 26-01-2012 11:53:28
Toto miesto, napríklad oplotenie bývalých kasární smerom do Kempingu, je určite tiež možná plocha a pravdepodobne to nebude horšie ako to je momentálne.
meno neny podstatné | 26-01-2012 11:25:14
správne ste to povedali pán Majko -rozumná diskusia.tá skôr prinesie výsledok ako nejaké fórum invektív a nadávok.
nadväzujúc na môj predošlý príspevok, bol by som rád, keby ľudia reagovali, či s takýmto niečím súhlasia ( myslím tie legálne plochy), aký majú na to názor, a kde si takéto niečo v Seredi vedia predstaviť. dopredu ďakujem
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-01-2012 02:10:55
meno neny podstatné | 26-01-2012 01:27:02 | - niet dovodu, aby sa do Vas ktokolvek pustal. Aj na zaklade Vasho prispevku si mozem dovolit povedat, ze noviny a rozumna diskusia v nich zacinaju plnit svoj ucel. Taka bola moja predstava pred 4 rokmi, ked som ich pri kazdodennej kave zakladal...
Dakujem.
meno neny podstatné | 26-01-2012 01:27:02
rád by som prispel aj ja svojou troškou do mlynu. Môj názor - graffity resp. street art je o niečom inom ako o tom čo vidíme v seredi t.j čmáranice sprejom po stenách. už len to samotné slovo ART (umenie), je v rozpore s tým čo "skrášľuje" naše okolie.
viem, že môj nápad je trošku odvážny, ale tak uvidíme ako sa bude pozdávať. V podstate, ak decká nemajú nejakú métu vzor, tak iba odpozorovávajú to čo okolo seba vidia.
ja si myslím, že tá legálna stena je celkom fajn nápad, ktorý funguje vo viacerých mestách ( viď Nitra, stará cesta cez mesto smer veľký kruhový objazd napríklad). umelci ktorí majú potrebu vyjadriť sa niekde takto verejne použijú tieto plochy, skrášlia ich a možno aj zároveň pôsobia na vandalov trochu demotivujúco, pretože tí si uvedomia, že to čo robia je len brak. inšpirujú iných chalanov/baby aby sa zlepšovali a nestriekali na stenu každú blbosť čo ich napadne. je mi jasné, že u neinteligentej väčšiny to nezaberie, ale minoritu, ktorú fakt láka graffity ako umenie to možno niekam posunie.
niekto u spomínal problém, že keď bude stena plná, tak proste prejdú niekam inam. Hmm, je to na uváženie, ale takto to fakt nefunguje. Ak si všimnetie legálne steny na iných miestach, tak " výzdoba" sa tam neustále mení. Kto chce, stenu si zamaluje na bielo a použije toto čisté plátno. Myslím, že takáto legálna forma, by sa mohla uchytiť aj u nás a zopár ľudí od nás aj z okolia by túto možnosť určite využilo. Ako miesto ma napadá napríklad oplotenie bývalých kasární smerom do Kempingu. Ak by ho dokázal niekto skrášliť zaujímavo a vkusne, prečo nie. Alebo rovno vnútri v areáli je plno ošarpaných stien a budov, kde sa môžu decká a mladí realizovať.
pre dokreslenie mojej šialenej predstavy si zadajte do gúúglu napríklad street art summit žilina a nájde vám zopár pekných galérii prác, ktoré vytvorili umelci zo Slovenska. tých obrázkov a inšpirácii je hodne a myslím, že dokážu každého presvedčiť, že aj graffity môže byť umenie.
tak a teraz sa môžte do mňa pustiť :)
legal | 25-01-2012 22:18:48
prečo tu neurobia legalnu stenu??
seredan | 24-01-2012 14:19:54
riesenie treba hladat, to ano. Ale myslim ze nejaka cista plocha ktoru im treba dat na cmaranie to nevyriesi. Mnoho cmaranic vznika v opitych hlavach seredskej mladeze. Takisto ako cmaranice na stenach ma stvu aj rozbite smetiaky. Myslim si ze skorej pomoze dnesnej mladezi tvrda represia ako ustupky. Ale ako hovorim, je to len moj nazor.
Robo Horvath | 24-01-2012 14:10:46
seredan, ten email som napísal ja. A to čo som v ňom napísal platí aj platiť bude. Ale treba hľadať aj riešenie a nie len postih.
seredan | 24-01-2012 13:46:10
signal im treba dat, to som za, ale nie vo forme ustupkov. Teoreticky da sa im jedna stena. Co myslite kolko im potrva celu ju pocmarat. A ked uz bude pocmarana nebude pre nich zaujimava a zase zacnu kreslit po barakoch. Myslim si ze tadialto cesta nevedie. Ale je to len moj osobny nazor. Skorej som za take riesenie ako napisal pisatel tohto emailu. Dat odmenu tomu kto pomoze najst pachatelov a potom im dat celu opravu fasady zaplatit. Ako som uz pisal vidina penazi dokaze nahlodat urcite aspom jedneho cloveka, ktory podsunie mena kamaratov, ktory pocmarali budovy.
Robo Horvath | 24-01-2012 13:27:55
seredan a potom to je tak ako doteraz.Podľa mňa im treba dať signál a priestor. Inak to budu robiť naschvál a všade.
seredan | 24-01-2012 13:12:45
ked si chcu smradi cmarat po plotoch a stenach nech si ich postavia. Ziadne take ze mesto nech im vytvori priestory. Ked chcu nech si sami vytvoria. Nech sa realizuju doma v obyvackach.
geto | 24-01-2012 11:07:41
pozrite si znova fotky prilozene k tomuto clanku - tie skrabance sa idealne hodia k tomu getu na fotkach
Robo Horvath | 24-01-2012 11:01:40
Náter plota amfiku nie je až taká nákladná investícia, ako náter stien činžiakov.Každému kto má záujem sa realizovať sprejom by som dal jedno plechové pole a nech si vytvoria galériu v prírode.Ak to bude pekné tak to pritiahne aj obdivovateľov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-01-2012 05:50:52
Za normalnych okolnosti by mohla prichadzat do uvahy stena taka, ktora je dlhodobo neudrziavana, uz pocmarana a suhlasia s tym jej vlastnici. Urcite nie stena ci plot prave zrekonstruovany. Moznosti by sa nasli. Ortazkou je, ci by bol zaujem striekat tam, kde je to dovolene namiesto tam, kde ide o "adrenalinovy sport".
anonymous | 24-01-2012 04:58:54
no take daco by bolo super!
Robo Horvath | 23-01-2012 23:55:47
Ale ano prečo nie, ja som za. Niekde na plote parku alebo amfiteátra si to viem predstaviť ako zaujímavý výtvor a realizáciu, ale to čo je po celom meste je otrasné niečo.
SERED ART | 23-01-2012 23:15:03
Ahojte,nedalo mi napisat,malujem uz viac ako 10r a myslim si ze v meste Sered su a aj budu chalani co sa venuju graffity.Mali by dostat urcite priestor od mesta a mat aj v Seredi,ako aj v inych mestach maju legalne steny na ktore mozu a maju cas malovat a nerobit carbanice kade tade.poznam to z vlastnej skusenosti.Riesenim je Legalny priestor,nic ine.
seredan | 23-01-2012 20:15:48
v daktorych mestach a obciach sa osvedcilo davanie odmien za pomoc pri vypatrani pachatelov roznych skutkov. Som zvedavy ci sa to osvedci aj tuna. Stacilo by zopar takychto ludi odhalit takymto sposobom a myslim si ze do buducna by si to podobny vandali rozmysleli. Vidina penazi je pre ludi lakava, aj kamarati povolia ak im peniaze chybaju na ich vykendove zurky v parku. Nebolo by odveci ak by aj mesto vypisalo odmenu za odhalenie rozbijacov smetiakov.
onanym | 23-01-2012 15:26:32
Grafitaci to niektori vedia. Tych obdivujem. Avsak, s prepacenim debilov, ktori na nove fasady, dobravne prostriedky, nacarbu obycajne "tagy"(ci ako sa to nazyva), podpisy tak to nie. Takychto je zial asi vacsina...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-01-2012 13:47:35
Zmenili ste nazor casom a dospievanim. Odovzdajte to pozitivne sucasnym mladym ludom. Mate moznost - je to jednoduche. Inak sa im pravda bude pocuvat od Vas, ako od ucitelov ci rodicov.
anonymous | 23-01-2012 13:24:08
ale samozrejme tento problem.. treba riesit a skor ukazovat tu lepsiu stranku. ale tu musia vidiet priamo v nasom meste nie na fotkach alebo videach.
anonymous | 23-01-2012 13:18:10
rozumiem len vam hovorim, ze prave tieto mesta.. inspiruju mladez... k takymto aktivitam... preto sa deje to co sa deje tak ako sa demokracia prechadza tazkymi chvíľami v nasej krajine
tak aj mesto prechadza zmenou od socializmu ku globalizmu,kapitalizmu
a tym prijma aj kluturu,ktora musi prejst urcitymi vyvojovymi stadiami

sam som mal problemy s policou,ktora v mojom pripade konala.
Ako pre decko lebo vtom rocniku sa neda hovorit o cloveku,ktory kona 100% zodpovedne som to znasal dost zle.
Bola to moja chyba tiez take veci nemam rad ale "deti"
si neuvedomuju nasledky svojich skutkov a potom trest velmi kruty a skor vas to rozrdti ako da sancu na napravu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-01-2012 13:06:20
V predchadzajucom prispevku ste napisali, ze vo svojich 16 rokoch ste boli spolutvorcom niektoreho z vytvorov nafotenych RH.

Zial v Seredi nafotene vytvory su humusom a niektore grafiti na fotografiach z Amsterdamu, Rio de Janeira, ci Tokya su dielami, ktore by som napriklad na odlahlych stenach garazi uvital. Ci aj ich majitelia, neviem, no myslim si, ze ich sucasny vzhlad by nepokazili.
Grafity tu boli, su a aj budu. Otazkou ostava, co nimi bude skraslene a co znicene.
anonym | 23-01-2012 12:53:35
a tym ze tu pridavate linky ako tieto>
http://www.seredonline.sk/clanky/sprayeri-vo-svete-alebo-aj-z-grafiti-moze-byt-vytvor-hodny-obdivu/
len viac inspirujete mladez k tvorbe takych diel..
pretoze ziju v meste ktore samo o sebe ,nato ake je male ovplyvna velkou kriminalitou. Vidia v televizi klipy z La a neviem odkadiaľ vsade a chcu svoje mesto tiez premenit na "ghetto"lebo sa tam tak obcas citia v meste,ktore posobi nehostinne. A ked niekto z tych mladych zacne realizovat svoje diela tak samozrejme nikto nebude cakat ze to hned bude vyzerat(dobre) ako v linku ktory ste sem pridali.
mozno je chyba v nas. vtom co davame nasej mladezi a k comu ju to ucime.Chyba v kulture ved v podsate kultura unas...vymiera a nahradzuje ju globalizacia s cim suvisia vsetky tieto spolocenske problemy.
anonymous | 23-01-2012 11:56:28
dobry den.
a opytajme sa samych seba co ponuka mesto sered pre mladez? ako to nase krasne mesto aj vyzera.
Krasna komunisticka architektura prevazne z 20.storocia. Fasadu zdobia drobne detaily ako olupujuca sa omietka pukliny.
Prostredie vhodne na samovrazdu alebo aspon na silnu davku depresie.

na jednom z tychto "vytvorov" som sa podielal ked som mal 16 rokov. Ano je to blbost a sam to lutujem to ( lebo to vyzera strasne)
ale skor ako budeme vynit pubertalnych adolescentov tak sa skusme pozriet na samych seba aky svet sme im to pripravili
na svoju sebarealizaciu?
anonym, | 23-01-2012 08:20:01
Aj občania by mohli byť pozornejší a ak takéto aktivity mladého človeka vidia, čo robí, volať hneď mestskú políciu. Veď skoro každý má pri sebe mobil. Tie čmáranice sú ozaj nevkusné a kazia vzhľad objektov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-01-2012 07:45:44
http://www.seredonline.sk/clanky/sprayeri-vo-svete-alebo-aj-z-grafiti-moze-byt-vytvor-hodny-obdivu/
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 23-01-2012 00:53:54
Tak "tagovanie" po budovach aj mne osobne pride ako obycajny prejav vandalizmu a nema nic spolocne s umenim a nejakou potrebou ukazania svojho talentu. Street art by mal byt o okrasleni osarpanej budovy, popripade nastriekanie niecoho zaujimavo, co ozvlastni inak fadnu fasadu. Skoda, ze vela chlapcov u nas si mysli, ze ked si kupi sprej tak je hned z neho writter.
V Kosiciach uz niekolko rokov prebieha akcia Street Art Communication v ramci ktorej sa vytypovane steny skrasluju pomocou graffity. Mne osobne sa ten princip aj samotne kresby pacia a myslim, ze to je druh graffity, ktory sa da akceptovat aj beznymi ludmi. Nejake ukazky z posledneho rocnika:
http://sacfest.org/en/show/gallery-2011
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 23-01-2012 00:40:10
Ja som ešte v apríli 2010 napísala článok o tomto probléme. Kto si chce pozrieť ďaľšie fotografie, ako v tom čase vyzeralo naše mesto, môžete si ich pozrieť tu ( tých fotografií je tam viac než dosť !! ) :

http://www.seredonline.sk/clanky/vecny-problem-sprejerstvo/

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign