Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty : Táto šmykľavka spôsobila mojej dcére úraz. Buďte pri šmýkaní opatrní.

24

Pred pár dňami sme informovali našich čitateľov, že mesto Sereď uzatvorilo zmluvu s organizáciou Teen Challenge, ktorá pre mesto bude vykonávať čistenie detských ihrísk na území mesta Sereď. Klienti tohto zariadenia sa pustili do práce a ich výsledky sú už na niektorých ihriskách vidieť. Na detskom ihrisku na Pažitnej ulici je vyčistený piesok a renováciou prešli aj hracie prvky. Drevenné časti boli natreté ochranným náterom a nanovo natreté boli nielen drevenné ale aj kovové časti. Všetko krásne a čisté. Rodičia aj deti túto zmenu privítali a chválili.  Ruku k dielu priložilo aj mesto a opravilo sedacie miesta a vymenila sa aj šmykľavka. Práve tá sa stala kameňom úrazu.  A to doslova a do písmena.

Do redakcie sme dostali mail jednej z mamičiek 8 ročného dievčatka:

Dobrý deň, dnes sme sa boli hrať na detskom ihrisku na Pažitnej ulici. Ihrisko je vynovené, čomu sa samozrejme tešíme. Bola vymenená aj šmykľavka. No oproti starej je dlhšia a strmejšia. Hneď na konci šmykavky je betónový múrik a ak sa dieťa naplno pustí dole, do múrika narazí. Mojej dcére sa tak stal úraz. Posielam aj fotografiu mojej dcéry. Nie je robená okamžite po úraze, na fotografii je už odpuchnutá. Podotýkam, že má 8 rokov a mali sme šťastie, že som tam bola s ňou. Niektoré 8 ročné deti sa vonku už hrajú samé resp. bez dozoru a ak by sa im stal takýto úraz, neviem si predstaviť čo by to pre dieťa mohlo znamenať.

A tak touto cestou chcem upozorniť rodičov, aby si dávali pozor na to, ak sa ich dieťa púšťa dole šmykľavkou. Tak jednoduchá zábava sa môže stať nebezpečným miestom úrazu.

 

pozn.redakcie:  identitu dieťaťa nechávame v utajení.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
martina | 14-04-2014 22:39:56
re: pre martinu

prosim vas pekne, co to rozpravate, ze rodicia s detmi chcu brat lavicky tym, co sa prechadzaju... ja len tvrdim, ze pri tom kamienkovom ihrisku je iba jedna lavicka, ci dvojlavicka, ktora v case naporu nepostacuje pre sprievodcov deticiek na ihrisku. zamerne hovorim, ze pre sprievodcov, lebo nie len mamicky chodia s detickami von...
co sa tyka bezpecnosti, verte mi, ze kazdy rodic pri takto nebezpecne dizajnovanom a realizovanom ihrisku im beha za zadkami. hovorim o vekovej kateforii 2-4 roky.
aha, vlastne teraz ma napadlo, ze je to zrejme opatrenie mesta, aby mamicky nesedeli na lavickach :o)
a ked uz vas tu mam na linke, tak by ste mohli skratit retaze na hojdackach, ktore nie su olemovane bezpecnostnou zabranou, lebo deti starsie ako 4 roky, si na nich odieraju nozky. dufam, ze mi neodpisete, ze mamicky im maju drzat tie nozky v lufte...
tiez si vyprosujem, aby ste mi vy urcovala dlzku sedenia popri vetrani deti. za tych 5 rokov, co walkujem po seredi, poznam vsetky ihriska od campingu - vlastne tam nie je ziadne, cez sintavu, az po fandlyho ihrisko. nehovorim o trnave, piestanoch a nitre, ktore su ihriskovsky na uplne inom levli, samozrejme v neprospech seredi :(

nechapem, preco niekto zastava nazor, ze v sucasnej dobe maju byt ihriska kvalitativne aj bezpecnostne na urovni casu socializmu.
anonym | 14-04-2014 13:04:58
Minimalne raz do roka by sa mali detske ihriska opticky a technicky kontrolovat.Malo by to byt pisomne ulozene a kontrolovatelne.Je to AJ v zaujmu mesta.Na zapade by za taky stav detskych ihrisk lietali pokuty.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-04-2014 10:35:31
pre martinu | 14-04-2014 10:26:15 | - takmer v kazdom prispevku tvrdite, ze nie ste zamestnancom mesta. Zaroven vsak, systematicky obhajujete neobhajitelne.

Martina ma pravdu. Problem s ihriskami popisovala uz viac krat a popisuje ho ako mamicka - poznam ju osobne.

Martina (a nielen ona) poukazuje na to, ze o veciach pre nas rozhoduju ludia, ktori maju deti dospele a nie su schopni ci ochotni konzultovat svoje projekty s tymi, ktorym su urcene. Vysledok tak vidime a to zial vo vsetkom v meste.

Architekt robi pre peniaze a je mu jedno, ci je koncovy uzivatel spokojny. Dostane zaplatene, aj ked je uplne nespokojny, lebo jeho "dielo" je na ho*no. Zaplatil by v restauracii za obed, keby ,mu namiesto jedla to ho*no na tanieri doniesli?

pre martinu | 14-04-2014 10:26:15
milá Martina, netvrdím, že sú tie ihriská OK ale je pravda, že za svoje dieťa je zodpovedný rodič. Za to beriete materskú, aby ste sa o dieťa starali a nie sedeli na lavičke, klebetili a nechali dieťa napospas osudu. Je predsa normálne, že 2 ročné dieťa nenecháte bez dozoru, .

Možno vo veľkom parku chýba pri ihrisku lavička, ale tie čo sú pod pergolou nechajte tým, ktorý si tam na prechádzke chcú posedieť a oddýchuť v tichu prírody. Ako píšem vyššie, na lavičke si môžete chvílku posedieť, ale pri 2 ročnom dieťati musíte mať oči na stopkách a byť v strehu.

A neporiadok v meste je, s tým súhlasím. Ale okrem kritiky tých čo su zodpovedný za ich odpratanie, skritizujte aj tých čo ten neporiadok robia. A som svedkom, že veru aj mamičky strčia obal od napolitánky pod lavičku.

p.s. nie som zamestnanec mesta.

Veri | 14-04-2014 10:06:04
Martina suhlasím s vami
martina | 13-04-2014 22:17:07
tychto seredskych ihriskovych paksvilov je v seredi viac.

na ihr. dionyza stura napr. betonovy murik a preliezka typu hrazdy. pod klzackou je beton, ale ten je sem tam prihrnuty pieskom. hupacka typu kyvadla, tak ta je polozena na betonovych kockach, lebo ved ked dieta neprizabije kyvadlo, tak ho dorazi pad na beton. dennodenne sa na hrazde deti vesaju, robia premety.

dalej ihrisko v malom parku. skuste sa v najväcsej cestnej prevadzke ucupit, co budete dychat. same vyfukove splodiny... nehovoriac o tom, ze ihrisko nema ziadnu ohradu na zabranenie uteku dietata. radni vam akurat na tuto otazku, ze preco? daju odpoved: lebo rodicia zodpovedaju za svoje deti. a tak my rodicia malych deti musime behat za zadkami nasich ratolesti a nenechame im volny priestor...

dalej spomeniem hupackovy raj vo velkom parku. ked posadite na vsetky hopacky deti a rozhojdate ich, tak skuste si nevsimnut, ze vam vasa ratolest vbehne do priestoru, kde su tie hojdy. alebo ten velky vysoky dom, so strmym schodiskom. skuste sa postavit hore do vysky oci maleho 2-3 rocneho dietata, pozrite sa dolu a uvidite, ako to vidia oni, nehovoriac o tom, ze decka nemaju priestorovu predstavivost. sem tam nejake vypadne cez zabradlie, lebo je priliz vysoke pre male deti.
ale ked sa dopytujete, tak p. Navratilova na MsU vam da odpoved v zneni, ze ihrisko je v sulade s platnou STN a za deti v priestore ihriska su zodpovedni rodicia. a ze zabradlie nevylepsia, lebo by sa museli spytat zhotovitela ihriska... strasna robota, ktora zaberie asi mesiac...je fajn, ze okolo tohoto ihriska je az jedna lavicka. tie, co su obdalec pod pergolou zrejme sluzia na to, aby pistiace deticky nikoho neobtazovali.

minuly tyzden som bola na ihr. pri veziakoch na fandlyho, samozrejmostou boli pet flase z cuca, pieskovisko zapadane odpadkami, papiermi, listim a spinou. spaky okolo lavicky su povinnou vybavou kazdej lavicky v seredi.

nehovorim, ze ine mesta nemaju odpadky po zemi, ale sered ma vysostne postavenie, co sa tyka znecistenia mesta. velky a maly park tip-top, ale prilahle mestske zony jeden velky hnus. naco ma mesto chalenge team, ci ako si hovoria ti chlapici? nechcem im krivdit, ale vidim ich iba vo velkom a malom parku, aj to, ako sa prechadzaju, alebo obstiavaju ten maly domcek vo velkom parku a mur, co susedi s obchodom starozitnosti. a to tam mame verejne WC ci v malom, alebo vo velkom parku. sorry, ale v tych reflexnych vestach su az ziariaci. inak maly a velky park maju v rajone dvaja pani s karou. naco robia dve partie tu istu robotu?

som sa rozrecnila...
Jozef | 13-04-2014 21:33:41
Betónový múrik okolo pieskoviska tam už asi stojí dlho, zmenila sa len kĺzačka. Staviteľ sa rozhodol namiesto krpatej nudnej klzacky tam dat klzacku priemernu, nech maju deti srandu. Škoda, že tie čo sa ešte nenaučili padať sa tam budú učiť dávať ruky pred seba až po prvej chybe...
Ivan | 13-04-2014 19:59:38
Oplašeným šarvancom sa pritrafí úraz na šmýkačke aj vtedy,keď bude múrik vzdialený od šmýkačky 3m,čím nechcem povedať,že súhlasím s terajším stavom šmýkačka vs múrik...
j.r.nem. | 13-04-2014 08:45:34
Mesto je zodpovedne,za bezpecnost detskych verejnych hracich ploch.Ak niekto takym hrubym sposobom nedba na bezpecnost hracej plochy,dostava svoje vyplaty nepravom.Ako moze dat niekto,kto ma len trosku rozumu v hlave, dat betonovy murik hned za klzacku? Pre mna absolutne nepochopitelne.
Veri | 12-04-2014 16:38:46
ja si vyprosujem od milej neznámej nech nekomentuje to,čo nemusí,pche
teta Silvia | 12-04-2014 15:08:56
pani Dorka nepozera len modriky na kolenach, a Socialka pride, a prečo sa necháte týrať? neklam...
Silvia | 12-04-2014 08:16:03
Je pravda, ze pred 30 rokmi sme boli cele prázdniny sami, ale je pravda aj to, ze ked sa nam nieco stalo, rodicia nemali problem zostat s nami na PN a tiez neboli ludia tak akcni ako dnes. Staci, ze vas niekto vidi, ako date dietatu po zadku a uz volaju socialku pre tyranie dietata. A co potom, ak pridete s modrinovym deckom k lekarke, hned kazdy presetruje, ako sa to mohlo stat.
ne, nene, ne,,, GHRR :( | 12-04-2014 01:43:14
poviem to po domacky, kto tam jxebol tu kamikadze šmiklavku je olo,tak toto čistič mliečných a plastik múr
Robo Horvath :( | 11-04-2014 22:59:24
Naco by niekto rozmyslal a predvidal.Pocitam ze keby to tam montoval Lolo tak aj toho by to napadlo ze ten beton je riziko a bude tam nebezpecno. Hlavne ze je vyfakturovana zakazka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-04-2014 22:53:42
Sme naozaj zaostaly narod - kazdy pokus o prevenciu je okamzite ktitizovany a ten, kto si dovoli upozornit na nieco nie vyhovujuc, zle, ci dokonca nebezpecne, sa hned stava triednym nepriatelom.

Ked si doma pre dieta z vlastnych penazi urobim smyklavku a dam na smykaciu plochu trebars aj klince ako pre fakira - je to moja vec.

Ked je vsak nieco robene z verejnych zdrojov a ma to sluzit verejnosti, tak tam to uz jedno nieje. Nad tym musi fakt rozmyslat clovek, ktory po prve rozmyslat vie, po druhe ma umoznene vidiet to (alebo ma zaujem) a po tretie, musi byt odbornikom.
Ako nakoniec vo vsetkom aj tu plati, ze sa spytam toho, komu je produkt urceny. V tomto pripade mamiciek, ktopre budu na ihrisko pustat deticky. Za dodrzania bezpecnostnych noriem a na zaklade rad tych najkompetentnejsich, nasledne nieco urobim.

Je to ako s ihriskom na namesti - ziadna mamicka by ho neodporucila takmer do krizovatky...
:) ....... | 11-04-2014 22:42:41
Vy asi neviete citat ...alebo potom uz fakt neviem...tu nikto na nikoho nic nehadze .... nikto tu nikoho neobvinuje preboha . Nik neriesi ako sa hovori knihove mamicky, vydenzifikovane ihriska atd...len ako tak vidim vy si to tu stale dookola riesite vo vasich prispevkoch . Toto je teda stastne mestecko ked niekto na nieco upozorni podotykam len upozorni tak normalne ho ukamenuju :) mila pani ja by som bola strasne zvedava keby sa tam vase dieta zranilo co by ste robila. asi by ste mu nacapala na rit :) Ako ste predtym napisala . i ked v tomto clanku islo o nieco ine nie o to co tu stale Vy riesite .
jolana | 11-04-2014 22:20:42
dobrý večer,nedá mi nezapojiť sa do tejto diskusie. na tomto ihrisku som bola minulý týždeň prvý krát s troma deťmi a musím povedať,že nebolo mi všetko jedno,keď som videla ako mi 2,5 ročné dieťa letelo zo šmyklávky a pristálo len tak tak tesne pred múrikom.pre kľud mojich nervov som ich odtiaľ vzala radšej na hojdačky. toť môj názor
re: pre )... | 11-04-2014 21:57:33
mozete sa branit, akokolvek chcete, mozete ma aj urazit..ale fakt je ten, ze pokym sa deti budu hrat, budu sa aj zranovat..mozno vdaka tejto vyzve a konkretnej smyklavke nie..ale pokym nechame deti hrat sa, tak pride k bolackam a slzam..a komu vsetkemu sa budu rodicia tychto deti stazovat? Jasne, doma, pri kompe, tam im nebezpecenstvo nehrozi..ale dnes je uz modou, ze cokolvek sa stane, tak vzdy je zodpovedny niekto iny, len nie ja sam.. vzdy sa to da hodit na niekoho ko petentnejsieho..kde bola matka, ked sa dieta smykalo po tejto smyklavke? neoverila si, ci jej dieta sa moze smykat samotne? a co ostatne deti? Nikto iny sa tam nesmykal? Len ona sama? Na kazdej smyklavke v meste sa niekto vykyblil..A teraz co? Ideme riesit vsetky detske urazy? Fakt stastne mestecko, co nema ine problemy..ale chapem, inak to vnima rodic ktore ma deti v aktualnom veku, inak ten, co to sam prezil, a aj deti mu na tych nestastnych, nezrenovovanych, nevycistenych, nevymalovanych, nenanormovanych, dezinfikovanych ihriskach vyrastli..
neznama | 11-04-2014 21:42:00
Mila pani aj ked budete sediet na riti a pozerat na dieta a davat pozor ako ste napisali aj tak sa moze stat velmi rychlo cokolvek. Ale Vy stale neviete pochopit o co tu ide :) stale tu pisete co ste Vy rokoch 80 robili ako ste vy vychovavali .....Nik tu nekaze nieco prerabat burat atd... Uz neviem ako Vam vysvetlit ze tu ide o uplne inu vec ....Tak este raz odkaz pre ostatne mamicky a deticky pozor je tam mur velmi blizko smyklavy tak aby sa vase dieta nezranilo .
Mišo | 11-04-2014 21:37:31
Ale toto nie je clanok o minulosti ,ale o tejto konkretnej smyklavke..... co ste zrejme stale nepochopila ...mam pocit,ze si sedite na kabli :-)Chodte sa radsej zvalit k telke....Pekny vecer
re:Miso | 11-04-2014 21:31:43
Ja s Vami nepolemizujem o vhodnosti umiestnenia smyklavky..ja tvrdim, ze v minulosti boli smyklavky ovela nebezpecnejsie..z toho nevyplyva, ze to tak bolo Ok..poukazovala som na to, ze ovela viac nastrah cihalo na deti v tomto meste v minulosti..poukazujem na to, ze ked si uzkostlivi rodicia nie su isti, co ich detom hrozi, maju si najst aspon minimum casu sadnut si na lavicku na rit a pozriet sa, ako sa ich dieta bude vonku bavit a ci je v bezpeci..co branilo tejto matke zotrvat par minut so svojim dietatom pri smyklavke, aby sa ubezpecila, ze takto male dieta moze nechat same, bez dozoru vonku? To som robila aj ja pred 20-timi rokmi..a aj tak som urazom nezabranila..vyzrazali sa niekde inde..
:) ....... | 11-04-2014 21:21:02
Ja prekopirujem od neznamej ......No tak konecne pochopte s tohto clanku ze ty slusny ludia tu aspom na nieco upozornia a chcu takto trosku predist tomu aby sa tu nic vaznejsie nestalo a dalsie dieta nezranilo .. ... tak uz tu nepiste bludy .
Mišo | 11-04-2014 21:11:35
Smylkavka je nevhodne postavena !!!! mozem Vam to napisat aj 100 krat , no usudzujem ,ze to asi nepochopite....komu neni zhuru dano.....
re: Veri, Miso | 11-04-2014 21:06:51
Veri: slusny (i)..aspom (n) slovencinarky by snad mali vratit diplom

Miso: nejde o hojdanie za koleno na Kolene..ale deti sa pri hrach odjakziva zranovali, zranuju a aj zranovat budu..pokial sa hraju a neprezivaju detstvo v zatemnenej obyvacke pri priblblych americkych serialoch..s tym neurobite nic ani Vy a ani ja..ano, suhlasim, ze treba prevenciu..ale co nevyhovuje jednemu, iny s tym nemusi mat problem..ale podla mojho nazoru sa umelo vytvara agenda, ktoru treba urgentne riesit..a pritom tu mame tolko problemov..ja chapem, dievcatko sa zranilo..ale co branilo matke trosicku zotrvat na lavicke, aby sa ubezpecila, ze na smyklavke ju moze spokojne nechat smykat..ona tam ten mur nevidela?
Mišo | 11-04-2014 20:11:26
Vazena neznama ( nepisete ziadne meno) Nikoho nezaujima ako ste v 82 visela na kolene z lana , ani podobne dristy z Vaseho detstva. Tu ide len o jednu vec : SMYKLAVKA JE NEVHODNE POSTAVENA !!! nic viac, nic menej.
samozrejme | 11-04-2014 20:09:20
No tak konecne pochopte s tohto clanku ze ty slusny ludia tu aspom na nieco upozornia a chcu takto trosku predist tomu aby sa tu nic vaznejsie nestalo . A nie tu preberat detsvo 80 tich rokov .....
re:Veri | 11-04-2014 20:03:54
Vyprosujem si od Vas takyto komentar..diskutujem tu slusne a vecne..podla Vasej reakcie by som mohla byt Vasa matka.. Vas nazor nevypoveda nic o mne ale vela o Vas..a aj preto sme tam. kde sme..nie ste jedina, co vychovavaju deti v nasom meste..je nas tu ovela viac, co sme tu boli este pred Vami..a vychovali sme z nasich deti slusnych obcanov, ktori tu napriek vsetkemu tuzia zostat
Veri | 11-04-2014 19:54:10
nie je hned mur..ako niekto napisal, je tam 1,5metra..skus sa smyknut do betonoveho kruhoveho obrubnika, ako sa zvyknu v nasom meste zamaskovavat kricky..tam sme sa ako deti dosmykavali my..tym nechcem povedat, ze to tak ma byt.. dokazes si v dnesnej dobe predstavit ten pocet podnetov rodicov, ktorych deti by prisli domov z narazenym cumacikom? Sak by sme tu nic ine ani neriesili..ako decko som sa dokazala zo smyklavky tak odrazit, ze som pristala az za tymto teritoriom..mozno na hranici toho 1,5 metra

Veri | 11-04-2014 19:48:30
Sa dajte liečiť. Chuderka nepochopila pointu, ma svoj svet a tu bude trepat o jej detstve. Brzda
samozrejeme | 11-04-2014 19:46:48
Preboha tu sa nehlada vinnik sa uz spamatajte ..... nepreberajte tu ake bolo detstvo v rokoch 80 tich to vsetci vieme ze bolo lepsie ako je to dnesne .Tento clanok je len ako vystraha, upozornenie pre ostatnych nech si davaju pozor.
re: Peter Klokner | 11-04-2014 19:45:35
Som fakt zvedava, koho by moji rodicia alarmovali cez prazdniny r. 1982 ked sme ako ziaci ZDS, travili cele leto na Kolene, obcas mierne pritopeni :) a v zime detto :)na lazenkach.a to sme nemali doma ani pevnu linku..predsedu MV KSS? Booze, jak sme to nase ubohe detstvo mohli v nasom meste vobec prezit :) ako keby sa nikdy nikomu nic nestalo..az teraz..na smyklavke na Pazitnej
Veri | 11-04-2014 19:41:28
Bože ľudia tu ide o upozornenie. Pre druhých že tá šmykľavka je strmšia a je hned múr ako sa šmýknes.
Miso | 11-04-2014 19:38:02
Jasne, nemalo 1,5 m , ale nebol oproti nemu mur !!!!! brzda
pre:samozrejme | 11-04-2014 19:31:24
Nie som necitliva, nezlahcujem zranenie dietata. Chcem poukazat na inu suvislost.. cokolvek sa nam na tych stavbach, ihriskach, stromoch, v skolkach prihodilo, nikto z rodicov neapeloval..dostali sme par na zadok a bolo vybavene..dnes sa silou mocou hlada vinnik.dnes by pan Cico celil mnohym obvineniam z ublizenia na zdravi kazdeho korculiara, ktory by sa na tom lade vytrepal, dnes by skolka bola brana na zodpovednost, ze tam pomaly nema straznu sluzbu, ktora ma pripadnych votrelcov o hupanie, ci smykanie spacifikovat..dnes by bol na pretrase kazdy strom, z ktoreho by sa zhukal kazdy jeden lezec, lebo na stromy sa uz nelezie..dnes sa dieta smykne zo smyklavky trosku energickejsie, co deti vo svojej spontannosti bezne robia a uz je tu problem..doskocisko smyklavok za barakom na cukrovarskej veru 1,5m nemalo..ano to oproti veziakom..a ani to v skolke..a to sa tam smykali deti v pocte cca 50..mam vyskusane vsetky osobne..za to z pneumatikovej hupacky som zletela kedykolvek..ok, ja som za, aby deti pristavali v pieskovisku o rozlohe 9m2..len som zvedava, kto to bude vymienat, cistit a kontrolovat a hlavne platit..a az si tam nabuduce nejaky maly suhaj narazi kosrtc, lebo naubrzdi, tak zas tu budeme mat problem a o com pisat..lebo aj rozloha mensej obyvacky bude pre niekoho malo
Veri | 11-04-2014 19:28:09
Tu môžeš napísať aj hovno a hneď sa všetci chytíte za slovíčka, tu nikto nikoho neudava ani nič. Ale len upozorňuje. Sak seredske brzdy nič iné nevedia, keď chceš urážať. Sa nadýchni a nekomentuj.. A zranenému dievčatku skoré uzdravenie. A tym múdrym hlavám skvelé šmýkanie
Peter Klokner | 11-04-2014 19:21:01
To moje detstvo bolo tiež super, žiadne mobily,rodičia zamestnaní na smeny, kilometer za záhradou na odstavnej koľaji v leopoldovskom depe vyradená parná lokomotíva tuším T435, hneď vedľa háj ktorý už padol za obeť diaľnici alebo Váh a jeho jazier viac ako prstov na rukách......
O šmykľavkách sme nechyrovali a tak najbližší moderný zážitok boli jazdy výťahmi na Hlohovej a následne adrenalín keď nás domáci načapali.
Úprimne, za nič na svete by som to nemenil za aquaparky a auparky.
samozrejme | 11-04-2014 19:07:12
tak sme vyrastali na tom istom ihrisku kde pan Cico aj s ostatnymi robievali lad . Ten orech ktory vyschol tam som vyliezala aj ja . Fandlyho skolu alebo kino nova ked sa stavali sme tiez behali po stavbah preliezali ploty do skolky na D.Stura. aj my sme sme boli pooskierany ,modrinovy atd....No ale k veci , boze ludia tu nik nieje citlivy a stazuje sa ale len upozornuje ....Nik tu neplace ze dieta ma modre opuchnute krvave oko .... Ale ta smyklavka je meter od muru . Verte keby v dobe ked sme my boli este deti a mali moznost takto verejne napisat ...tak by sme to urobili tiez .
Mišo | 11-04-2014 19:04:27
Tato konkretna smyklavka je cca do 1,5m od mura. Ked sa tam nejake decko smykne ,tak musi do toho mura trafit ....chodte sa tam pozriet a nemudrujte tu. Nechapem ako to tam mohol niekto namontovat.
pre:samozrejme | 11-04-2014 18:43:49
To bola samozrejme nadsazka..nikto nezlahcuje uraz dietata, ale nikdy nic nebude na 100 pro..Vam sa ako dietatu nic vazne vonku nestalo? Viete, ja ked obcas citam clanky, blogy a reakcie pod nimi, mam pocit, ze dnesni rodicia su az prilis uzkostlivi, vystresovani z prebytku informacii, normalne mam pocit, ze niektorym z tej prilisnej starostivosti uz prepina..ja som stastna, ze moje deti este stihli vyrastat v tomto meste normalne..tzn. smykali sa na smyklavke v skolke na dionyza stura..ale az po tom, ako preliezli plot (dcera mala 5, syn 6 rokov :))..splhali sa na obrovsky orech, ktory uz za cinziakom nemame..nie raz prisli s placom, lebo si nabili kokos na ihrisku, ktore p.Cico premenil v zime na klzisko pre vsetky deti z okolia, stihli prist porezane z toho skolkarskeho pieskoviska, aj s vyvrtnutym clenkom, ked sa pokusali skocit zo strechy..ale aj napriek tomu som stastna, ze moje deti sa este dokazali a stihli vonku hrat..na rozdiel od tych, co budu v buducnosti svojim detom rozpravat, ako cele detstvo zmolili v ruke mobil alebo cumakovali do notasa..aj my sme sa vyzrazali kde-kade, prisli sme domov len vtedy, ked sme boli hladni, sice chrontavi, odreti, aj zraneni zo smyklavky, ktora mala doskocisko v podobe betonovej skruze, naplnenej pieskom..s rozfofrovanou kvavou bradou z naskladanych panelov,co cele roky trcali na mieste, kde je dnes kaufland.
pre: Silvia | 11-04-2014 18:23:46
tie sklenene crepy sa tam kludne mohli ocitnut po nejakom mulatcaku, ktorym si mladez na tomto ihrisku krati volny cas. Zdevastovali cele ihrisko, co tam bolo predtym, za kotolnou sa bezne organizuju seansy.neverim, ze by radni pani toto dovolili
samozrejme | 11-04-2014 18:15:20
Tu sa nik nesťažuje ,nepodava trestne oznamenia ani nic podobne ,len upozornuje ze te mur tam je fakt dost blby. Ludia fakt nevedia co chcu. Ked niekto v dobrom na nieco upozorni, poukaze neni dobre a nedajboze keby sa stane nieco horsie a napise sa o tom ani to nie je dobre... Fakt nechapem .
Silvia | 11-04-2014 18:11:17
Mozno z iného sudka, ale tiez ide o ihrisko. Na ihrisku na D.Stura prisli pani, ktorí, to tam upravili, aj piesok cistili, len tie jamy, co su na cyklistickej drahe zasypavali nie hlinou ale zmesou piesku a vtom sklenene crepy. Tak trochu odflaknuta praca, kedze sa tam hraju deti. Cim nevinim mesto, ale toho, kto to mal po panoch skontrolovat.
najcastejsim | 11-04-2014 18:08:07
miestom detskych urazov je domacnost..pady z okien, prevrhnutie horucich hrncov, strkanie predmetov do zasuviek, pohltanie tabletiek. Miesto, kde by sa mali citit najbezpecnejsie a kde rodicia na tuto bezpecnost maju dbat..detske urazy v exterieri boli aj budu..dieta nevie odhadnut nebezpecenstvo, svoje moznosti,nema schopnost predvidat.Je urcite neprijemne, co sa stalo Vasej dcere, ale urcite nebola prva a ani posledna, ktora sa smykla na dotycnej smyklavke.
mimo misu | 11-04-2014 17:51:51
Tiez som zeregistrovala, ze to tu pise blbosti..ja mam Alesa, zajtra je Justiny

K smyklavkam..ako decko som prisla domov z prepichnutym palcom na nohe, lebo som zoskocila so schodiska bokom do travy..hlavu som si rozbila na preliezkach medzi veziakmi na cukrovarskej..nie raz som vyletela z hupacky na tom istom ihrisku rovno na beton..iks- krat som sa strepala zo stromu, rovnako som mala sustavne odrete kolena a roztrhane teplaky..
Sucasne chulostive mamicky by najradsej same koncipovali navrh a realizaciu detskych ihrisk, kazda samozrejme podla seba, lebo kazda ma z netu nastudovane nieco ine..uz nie je podstatne, ze sa cisti, rekonstruuje, natiera, preosieva piesok, buduju sa altanky..teraz podme rubat stromy, lebo co ked nejake dietko padne na hlavu alebo sa dolame, vypocitajme dojazd smyklaviek, max. kyvadlovy pohyb hupaciek..etc. furt to nie je dobre, ze? Najnovsou modou je hned podavat trestne oznamenia..volakedy sme si dali do drzky a boli sme zas kamarati..dnes je z toho afera na titulku Noveho casu! Co by ste bez moznosti vykvakat kazdu prkotinu celej verejnosti volakedy robili? Bracho si vybil zuby na hrubej stavbe Fandlyho skoly..to mali moji rodicia pozadovat, aby sa stavba zburala? Imho, za deti su vzdy zodpovedni rodicia.
dobré ráno | 11-04-2014 17:01:25
No mne to ukazuje Otta a zajtra Mikuláša.Niekde je chyba.
Veri | 11-04-2014 15:26:12
Milá Ivetka dakujem za upozornenie, chystala som sa so synom na to ihrisko,a dakujem mamičke ktorá na to upozornila
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-04-2014 14:41:41
ISSN 1337-8481 Dnes je 11. 4. 2014, meniny oslavuje: Július, zajtra Estera

Toto je aktualny stav na SOL.

Prosim, ako to je s tym uderom do hlavy? Dakujem.
dobre rano | 11-04-2014 14:28:21
Je to mimo veci .Ale na tej šmyklavke si niekto kto zodpovedá za SOL udrel hlavu.Zajtra podla SOL máme Mikuláša.No a chudák Julius bude kedy?Ach jaj žurnalista a skoro novinár je predsa len rozdiel.Možno nám aj nasneží.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign