Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty - Sereďské novinky - iný formát, iný papier a čiernobiela tlač

Miloš MajkoDátum18. 12. 2010 02:28:17TémaRedakčná pošta

Hneď po distribúcii decembrového čísla Sereďských noviniek do domácností v meste, sa nám ozvali viacerí občania s postrehom, že Sereďské novinky sú "akosi iné", na aké boli zvyknutí po niekoľko mesiacov. Na zmenu sme sa spýtali vydavateľa - Dom kultúry. Dobry den, vcera vo vecernych hodinach sme mali niekolko telefonatov od obcanov mesta, ktori sa pytaju na to, v akom vyhotoveni (tlac, papier, format,obsah), vysli Seredske novinky - december 2010. Ziadame Vas o stanovisko, ci toto cislo je v sulade so zmluvou, pripadne objednavkou a v sulade s vopred odsuhlasenymi zasadami platnymi pre vydavanie tohto periodika patriaceho obcanom mesta. Dakujeme. Za SeredOnLine.sk, Milos Majko Odpoveď vydavateľa Sereďských noviniek: Dobry den! Seredske novinky - december 2010 boli spracovane a vydane v sulade s objednavkou a dohodou medzi spracovatelom (MNEWIS - Marcel Kovac) a vydavatelom (Dom kultury Sered). Jozef Valabek riaditel DK Sered


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Bohuš Mrva | 27-12-2010 09:52:27
To ako tie noviny vyzeraju mi je aj jedno, bo ich citam len raz za cas, ale pri pohlade na ne mi prebehlo hlavou: Heh, zase ty nasi vrchny mali nepostacujuce odmeny? Im nestacili peniaze usetrene z demontaze a montaze vianocnej vyzdoby, ktoru mame v meste po cely rok, tak si zobrali aj z novin? A ved este je kriza u nas..tak to sa strati... A skoda zamyslania sa nad tym :)
Johnny | 22-12-2010 11:48:53
Ten smajl na konci mi ušiel... sry.. :D
anonym | 20-12-2010 23:12:46
*yes*
Pre p. Lehockého | 20-12-2010 22:53:20
Čo Vás tak rozčúlilo vo Vašich reakciach? Že som si dovolil napísať svoj názor, že vnímam Vaše príspevky ako poučovanie. Snáď nie ste taký naivný, že si myslíte, že štýl Vašej komunikácie bude každému vyhovovať. Máte v pravidlách aj príspevky pod nickom (teda anonýmne) tak je moja vec ako sa rozhodnem, keď pravidlá prispievania a slušnosti pravidlá rešpektujem. Ak budete mať pravidlá iné budem ich tiež rešpektovať. Sám ste dôkazom toho, že ak aj niekto vystupuje pod svojou identitou nemusí to byť zárukou slušnosti, viď Vaše príspevky 20-12-2010 11:01 a 20-12-2010 15:21 kde napádate anonýmnych diskutujúcich, nazývate ich podliakmi a chrapúňmi, neoprávnene obviňujete s osočovania a znevažovania, len preto, že som v súlade s pravidlami fóra vyslovil svoj názor, ktorý bol v rozpore s Vašou predstavou. To Váš príspevok by mal p. Majko vymazať, lebo nesplňa vyššie uvedené podmienky. Načo stále omielate už dosť dlho dookola, že zavediete povinnosť registrácie, ja som tiež za, tak jú namiesto rečí jednoducho zaveďte. To je otázka iba rozhodnutia sa, na to nepotrebujete žiadne mimoriadne opatrenia. Zatiaľ nemáte v pravidlách, že diskutujúci pod nickom nemôže mať opačný názor ako redaktor, tak ma neobviňujte z osočovania a znevažovania Vašej osoby, alebo sledovania nejakých pochybných cieľov. Nehľadajte za každým príspevkom konšpiráciu proti Vám, iba som jednoducho vyjadril svoj názor.
Igor Lehocky | 20-12-2010 15:21:55
Pozrite sa, ja verím že to tak bude. Možno máte dôvod písať ako anonym aj Vy, ale vidíte aký je rozdiel, keď sa niekto normálne slušne vyjadrí, trebárs aj nie k podstate článku, ale proste slušne, oproti tomu, keď anonym napíše, že kvôli mne už toľko nečíta SOL, len zriedka ale vie, že ja prispievam pod každý článok. To je sprostosť že? Ale jednoducho primárne sleduje svoj cieľ: osočovať, znevažovať a podobne. Ja mám iný názor a niekto mi to začne vyčítať!? No kam smeruje takýto príspevok, škoda reči. Verím, že pri povinnej registrácii pod článkami si každý pisateľ uvedomí, čo je to zodpovednosť a pomaly sa príspevky upravia do "ľudskej podoby". Možno to nebude hneď, ale opatrenie k tomu je prijaté. Bude záležať len na samotnom prispievateľovi, ako sa bude prezentovať a akú mienku si o sebe vytvorí u ostatných čitateľov SOL.
Johnny | 22-12-2010 11:47:42
Ja som síce neni zástancom týchto novín a uprednostňujem elektronickú formu, ale tieto noviny mi prišli "lepšie" ako boli predtým. Skromnejšie, ale práve preto zaujal viac aj obsah, aj keď tu je čo zlepšovať, ale verím že časom sa to zlepší, chcelo by to mladú krv a zaujímavejší obsah aj pre mladšie ročníky ako 60-70 :) Takže celkovo som spokojný, keď už tie noviny máme.. ale ak by neboli nechýbali by mi.. *loony*
anonym | 20-12-2010 12:13:47
Len aby to tak bolo p. Lehocký, aby sa diskusie kvalitatívne posumuli na vyššiu úroveň. Ale môže sa stať aj opak, že pod článkami nebude mať kto debatovať a už SOL nebudú také zaujímavé noviny. Ja ich čítam preto, že sa dozviem o dianí v meste v momente aktuálnosti, čo v SN o minulosti.
Igor Lehocky | 20-12-2010 11:01:53
S človekom, ktorý sa hanbí za svoju tvár a svoje meno sa ťažko korektne debatuje a podliakov, ktorých cieľom je len anonymne napádať za iný názor je pod každým článkom habadej. Zatiaľ. Ale našťastie sa to zmení. To bude iné čaro, keď chrapúň nebude môcť napádať, ohovárať a osočovať. Pre mňa určite a aj pre mnohých slušných, ktorých anonymná "inteligencia" odradila od prispievania pod články. Teší ma viera, že kvalitatívne to potom začne byť na úrovni a že výmenou podnetných názorov bude možné dospieť k solídnym riešeniam.
Marek | 20-12-2010 09:36:05
Dá sa niečo urobiť so serverom alebo ho proste vymeniť? Je to strááááááááášne pomalé,... A k tomu počtu fotiek... Čím viacej - tým lepšie, ALE!!!! O to pomalejšie,.. Takže, je nevyhnutné "prepnúť server z korytnačky na zajaca" :-D Ďakujem,.....
pre Pána Majka | 20-12-2010 09:12:05
Ked sa vám štikúta napite sa čerstvej vody a zastavte dýchanie na jednu minutú potom sa vám prestane štikútať.Alebo na niečo pekné myslite. ;-)
Miloš Majko | 20-12-2010 03:46:30
Predsa len regionalne noviny si tych originalnych zaberov mozu dovolit viacej, ako tie, ktore foto preberaju. Okrem toho my sme ti, od ktorych fotografie ini preberaju. Zaroven si treba uvedomit, ze nie je chyba v pocte fotografii, ale v tom, ze vsetky su priamo pod clankom a nie v galerii. To vsak zatial ovplyvnit neviem. Viac menej vzdy je to o nazore jednotlivca a myslim si, ze si v demokracii mozeme dovolit mat na toto vlastny nazor. ;-) ... a ja ze preco sa mi stikuta ...
Hulayz | 20-12-2010 03:31:56
Presne tak.Noviny majú niesť informácie,a to ako poučoval p.Lehocký L.Valentoviča je blbosť na entú...Ja tiež chodím na túto stránku s tým,že sa chcem niečo dozvedieť o našom meste,a možno niekedy na Miloša Majka aj nadávam,ale to len preto,že niekedy je tu ozaj strašne moc Farebnosti(fotiek),takže ak to načítava napríklad mobil tak to trvá strašne dlho(a len pre tie fotky).Tiež mám radšej informácie ako farebnosť.Vedˇ Sme.sk,Pravda.sk alebo hnonline.sk tiež nepozerám pre obrázky,ale pre informácie.....
Miloš Majko | 19-12-2010 23:49:04
Suhlasim, ze vela - asi vacsina miest - svoje noviny tlacia ciernobielo. Suhlasim, ze ciernobiela tlac moze mat svoje caro. A suhlasim s tym, ze je lacnejsia, ako plnofarebna. Nie je v podstate ucelom mesta vydavat noviny, ale meterial, ktory slusi na informovanie obyvatelov o aktualnych VZN-kach, programe kina ci o mestskych akciach. Nase mesto by nemalo byt vynimkou. Ako som napisal uz v uvode, vela miest tlaci noviny ciernobielo. No urcite je malo takych, ktore platia za farebny a dostavaju ciarnobiely produkt. A to je to, co by malo byt riesene. Tak, ako financie z reklamy (tak isto v mestskom periodiku nezmysel), ktore podla pisomneho vyjadrenia DK nikdy neboli poukazane na ucet DK ci MsU. Akosi vela nezrovnalosti - alebo aj to sa premelie bez povsimnutia zodpovednych?
Robo Horvat | 19-12-2010 22:51:29
Mne az tak nevadi farebnost SN, viac mi vadi chaby a jednofarebny obsah.
mudrlant | 19-12-2010 22:18:59
Ti co hovoria, ze svetove media su ciernobiele - asi ich v zivote ani nevideli - nech si laskavo pozru NY Times, Washington Post, Sun, Daily Mirror a pod. vsetky maju "farbu" - mozno nie su na lesklom papieri, ale dolezite titulky maju vo farbe, tiez obrazky. Ciernobielu fotografiu sem neplette - aby bola CB fotka pekna, tak musi byt aj na kvalitnom papieri a nie na novinovom !!!
Peter Tóth | 19-12-2010 21:51:37
Igor. Väčšina miest tlačí noviny čiernobielo, lebo sú lacnejšie. Sereď, ako jedno z mála, ich malo farebné. Osobne by som bol radšej, aby boli čiernobiele, ale priniesli viac informácií na viac stranách. A ako vraví Lukáš. Čiernobiele noviny majú svoje čaro. (To že mali byť podľa zmluvy farebné neriešim)
Pre p. Lehockého | 19-12-2010 21:23:54
Prestal som pravidelnejšie čítať SOL najmä kvôli Vám. Každého poučujete nad všetkým mudrujete, komentujete takmer každý článok ako odborník na všetko. Niekedy je menej viacej. Aj keby ste mali vo všetkom pravdu (čo nemáte) tak toto je najlepšia cesta ako sprotiviť seba aj noviny SOL. Keby som niekoho krmil dennodenne iba kaviárom tiež sa mu sprotiví. Spôsob a forma akou ste reagovali na Lukáša Valentoviča sa mi zdá nevhodný a povyšujúci sa. Mne sa tiež tieto čiernobiele Seredské novinky páčili viac a pôsobili profesionálejším dojmom (iná vec je že podľa platnej zmluvy mali byť plnofarebné - 4+4). Uprednostnil by som napr. za rovnaké peniaze väčšiu hodnotu informácií, rozsah alebo periodicitu.
digi | 19-12-2010 12:15:25
( Autor dlhodobo nerespektuje pravidla diskusneho fora v súkromnom internetovom mediu a to napriek viacerym upozorneniam. Nevyuzil ponuknutu moznost tvorcov novin, za svoje nemiestne spravanie ospravedlnit sa. Preto su a do prisposobenia sa stanovenym pravidlam diskusie, aj budu jeho prispevky zmazavane. )
pre digiho | 19-12-2010 12:40:59
*yes* *yes* *yes* *yes* *yes*
anonym | 19-12-2010 11:01:31
Ja neriešim porušenie zmluvných podmienok. Reagoval som na príspevok p. Lehockého, ktorý je užasnutý z toho, že v 21. storočí existuje čiernobiela tlač novín. Áno, existuje. A nielen u nás. Ani L. Valentovič nerieši ustanovenia dohodnuté v zmluve, ale obhajuje čaro čiernobielej tlače a fotografie. Jeho príspevok je výstižný. Preto som mal potrebu vyjadriť mu podporu.
Este raz | 19-12-2010 09:45:37
Tu nejde o to ci je CB pekne alebo nie tu ide o to, ze v zmluve je napisane v akej kvalite sa maju vydat tak pripominam: Článok IV. Cena a platobné podmienky 1.Zmluvné strany sa dohodli, že cena za jedno vydanie periodika v tejto technickej kvalite: plnofarebný 4+4 CMYK, lepený alebo šitý, formát A4, tlačený ofsetovou tlačou na papier gramáže min. 56g/m2.....
anonym | 19-12-2010 09:12:03
Osobne mi čiernobiele vydanie neprekáža. Mnohé renomované zahraničné periodiká vychádzajú v tomto farebnom prevedení, rovnako aj čiernobiela fotografia má svoje čaro. Netreba to porovnávať s čiernobielou telkou, to je úplne iná kategória. Veľa známych fotografov sa zameriava na čiernobiele fotky a nikto sa nepozastavuje nad tým, že je 21. storočie. Znalec vie oceniť kvalitu. Mudrlant ju ofrfle.
Pre pána Valentoviča | 19-12-2010 09:02:29
Článok IV. Cena a platobné podmienky 1.Zmluvné strany sa dohodli, že cena za jedno vydanie periodika v tejto technickej kvalite: plnofarebný 4+4 CMYK, lepený alebo šitý, formát A4, tlačený ofsetovou tlačou na papier gramáže min. 56g/m2.....
obcan | 19-12-2010 07:59:48
Dobrý formát a hlavne čitatelnosť a prehľadnosť. *yes*
Igor Lehocky | 18-12-2010 23:17:52
Lukáš Valentovič, prečítaj si svoju prvú vetu a poslednú polovetu, možno ti to niečo povie. Ak máš záujem, zožeň si čiernobiely televízor, možno prídeš na to, čo nie je dobré na čiernobielom prevedení. V tvojom veku nech ťa netrápi múdrosť sveta, lebo ona sa neje, tá prichádza so vzdelaním, životnými skúsenosťami a vekom, ale všetku nedobehneš, to sa zatiaľ nepodarilo asi nikomu.
Lukas Valentovic | 18-12-2010 22:13:51
P. Lehocký, nie každý mal možnosť zjesť všetku múdrosť sveta. Povedzte mi, čo Vám prekáža na čiernobielej tlači ? Venujem sa fotografovaniu a uprednostňujem čiernobielu foto. Viem, že ľudia sa všetkému čudujú, ale nezaškodilo by si občas prečítať aj skutočné tlačené noviny, či už zahraničné, alebo domáce a možno potom zmeníte svoj názor. Bez ohľadu na to, kam noviny spadajú, toto číslo sa mi najviac pozdávalo. 100 ľudí, 100 chutí.....
Jozef | 18-12-2010 18:43:43
...no neviem, ci to kde byvam mam nazvat domacnost, kedze SN som nevidel asi 5-6 rokov. Ale aj napriek tomu je to domov.
anonym | 18-12-2010 15:26:25
čb *no*
Igor Lehocky | 18-12-2010 14:38:32
Snáď iba jedna veta. Aktuálnosť a v 21.storočí čierno biela tlač novín... *no*
anonym | 18-12-2010 07:43:24
Odpoveď vedúceho Domu kultúry už ani stručnejšia nemohla byť. Mne nevadí formát, ale chcem sa dozvedieť skutočný dôvod tejto zásadnej zmeny?
anonym | 23-12-2010 21:57:58
Napište už konečne niekto tomu panovi "najmudrejšiemu",že aj "ten 16" mal byt najsvetejši a vyklul sa z neho len kral pedofilov.
Igor Lehocky | 21-12-2010 14:39:58
Anonym 11:56, buď máte zatiahnutú ručnú brzdu úplne na fest, alebo nečítate, neviete čítať, alebo ste len taký tuctový provokatér a z nejakého dôvodu frustrovaný ;-) . Takže ako pre Vás, ešte raz, po lopate: čítajte pomaly, slovo za slovom, tam kde je bodka, je koniec vety, sústreďte sa, okopírujem pre Vás to, čo som napísal:1....a podliakov, ktorých cieľom je len anonymne napádať za iný názor je pod každým článkom... 2....To bude iné čaro, keď chrapúň nebude môcť napádať, ohovárať a osočovať. Ale inak ste úplne v pohode :-), pre Vás kľudne aj s lopatou ;-)
anonym | 24-12-2010 16:56:06
Kto je najmudrejši v tomto a inych člankoch? *yes*
Miloš,to 1:0 bolo o úrovni | 21-12-2010 11:56:52
komunikácie medzi neanonymným redaktorom a anonymným nickom,ktorého sa dotkli výrazy "chrapúň" a "podliak" paušálne voči všetkým/aj slušným/anonymným prispievajúcim ;-)
Miloš Majko | 21-12-2010 11:41:58
pre 22:53 21-12-2010 10:03 - keby to bolo o sutazi, z pozicie vlastnickych prav by anonymovia v priebehu jednej minuty dostali mat. Ze si to este dnes niekto neuvedomuje, sa cudujem. anonym 21-12-2010 10:35 - o dovodoch som pisal uz velakrat, staci pozriet historiu.
anonym | 21-12-2010 10:35:18
Som zvedavý dokedy ešte sa tu bude písať o zavedení povinnej registrácie. Alebo sa kompetentní boja pristúpiť k tomuto kroku? Zvýši sa síce kvalita príspevkov, ale diskusia ako taká asi skončí. To je podľa môjho názoru dôvod prečo sa tu toľko s tým otáľa a odkladá sa to. Zavedenie povinnej registrácie pritom nie je proces, ktorý by trval dlhé mesiace. Kde to viazne a prečo stále k tomu neprišlo? Či je záujem zrušiť anonymné príspevky naozaj taký úprimný ako sa nám to tu podsúva, o tom si každý urobí úsudok sám. P. S. Prípadné reakcie na tento príspevok prosím viesť v konštruktívnom duchu a bez urážok. Systém umožňuje ešte stále vyjadriť mi svoj názor ako anonymovi a ja tento spôsob, v súlade s pravidlami SOL, využívam. Necítim sa preto chrapúň ani podliak. ;-) Ďakujem vopred za prípadné názory, postrehy a podnety a rád by som sa dozvedel skutočný dôvod dosiaľ nezavedenej povinnej registrácie od kompetentných osôb. Pekný deň.
pre 22:53 | 21-12-2010 10:03:07
anonymní nickovia : redaktori SOL 1 : 0
anonym | 24-12-2010 15:59:06
Anonym 21,57 nechápem, i keď pozorne som so prečítal články,čo za strapošinu myslíš.
j.f. | 21-12-2010 08:51:44
Zo strany DK bola poslana suma na vytlacenie v CB kvalita a taka bola aj vytlacena. Ak by zaplatili za plnofarebnu, bola by vatlacena taka. Aka objednavka taky produkt. Pekny den.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign