Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vyberáme z redakčnej pošty - e-mail od občana mesta - ODPOVEĎ

Miloš MajkoDátum16. 12. 2010 15:39:10TémaRedakčná pošta
 Mgr. Vladimír Vranovič, primátor mesta Sereď

Iba pred 13 minútami sme od primátora mesta dostali odpoveď na e-mail uverejnený " Vyberáme z redakčnej pošty - e-mail od občana mesta" dnes o 12:49 hodine. Odpoveď primátora mesta Mgr. Vladimíra Vranoviča uverejňujeme v plnom znení: - - - Vážená redakcia , odpoveď na Vaše otázky je veľmi jednoduchá. 1. Vždy som sa cítil veľmi zodpovedný za prácu , ktorú vykonávam. Súvisí to aj so zimnou údržbou mesta. Máme podpísanú zmluvu s firmou Tecom do 31.12. 2010 a od 1.1.2011 som podpísal zmluvu s firmou SITA Slovensko a.s., ktorá bola transparentne vybraná v procese verejného obstarávania aj v európskom vestníku. 2. Je zvláštne , že do vašej spravodajskej hry zaťahujete aj mňa, pričom som nebol prítomný pri nejakom „ vzrušenom“ vyjadrovaní dvoch občanov, na čo má každý občan právo. Je zaujímavé, že okrem všetkých menovaných tam boli aj redaktori Seredonline, ktorí sa mohli prostredníctvom vášho média vyjadriť. Ak sa jednalo o mňa a o vyjadrenie istých ľudí na moju adresu, tak ste nikdy neboli takýto citliví. Čo sa zrazu stalo? Mňa mohli vo vašom médiu občania urážať, koľko sa im zachcelo. Prehlasujem, že sa veľmi rád stretnem s uvedeným občanom, určite sa nemusí ničoho báť. Dozvie sa pravdu a ako primátor mu podarujem knihu o meste Sereď. S úctou Vladimír Vranovič Primátor mesta P.S. Nie je za týmto niektorý investigatívny poslanec MsZ? - - - Poznámka redakcie: nejedná sa o odpoveď na naše otázky, ale na otázky občana mesta, ktoré noviny zverejnili bez akýchkoľvek zmien a doplnkov.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
kamionista | 18-12-2010 20:03:03
Este stale si myslite,že podpis predmetnej zmluvy na poslednu chvilu je nahoda?
Zmluvu som podpísal... | 18-12-2010 16:49:16
Áno,pán Vranovič zmluva bola podpísaná 15.12.2010 ,voľby boli pred 3 týždňami.Podpísaná bola teda asi v deň ,kedy prišiel mail.Tesne stihnuté podpísanie pred odchodom.Objem 1 milión eur.Tecom končí a asi 25 živiteľov rodín zo Serede zostalo bez práce. Vyšlo Vám to ...
anonym | 17-12-2010 15:19:04
Anonym 10.30 ,škoda, nie všetci máme možnosť ísť do Chorvátska na "Jankovu" jachtu,rád by som ju videl.
Igor Lehocky | 17-12-2010 10:41:10
Dúfam, že príslušný policajt monitoruje stránky SOL, mal by tak konať už len kvôli niektorým dávnejším príspevkom rovnakého nemenovaného prispievateľa, ktorý veselo ohovára a hrubo uráža ďalej. Verím, že právna úroveň na OP v Galante nechrápe v podpalubí a že v tomto smere sa "ľady prelomia", bol by najvyšší čas, aby si polícia a prokuratúra splnili svoje povinnosti rovnako, ako rovnaká polícia a prokuratúra napr. v okrese Bánovce nad Bebravou, aby mohol mať človek v tejto republike istotu, že diletanti nepracujú v zložkách MV SR a na prokuratúre, vyššie spomínaný okres je toho hádam dôkazom, lebo tam si jednoznačne vedeli poradiť s prečinom ohovárania aj na okresnom súde. Tak už ostáva iba veriť, že v tomto smere právne bezvedomie v okr. Galanta nahradí litera zákona a Trestný zákon v jeho účeli bude pochopený.
anonym | 17-12-2010 10:30:44
Chodte sa pozriet do Chorvatska na "Jankovu" jachtu a potom možno pochopite.
kamionista | 17-12-2010 10:18:02
Viem,že to prehanam,ale ludia dobre vedia kde je pravda!PS-Stretneme sa po zimnej udržbe!Tento server je najpomalši v strednej europe,takže to bude onedlho!
Branislav Koričanský | 17-12-2010 10:06:33
Ešte dodatok pre pána kamionistu. Firma .A.S.A. Trnava svojho času zvíťazila vo výberovom konaní, ktoré bolo zverejnené a zúčastnili sa ho všetky okolité firmy, ktoré pracujú v odpadovom hospodárstve, aj predchádzajúci dodávateľ. Ponúkli nižšiu cenu a profesionálny prístup. Poskytli nám počas trvania zmluvy kvalitné služby. Na žiadnu potrebu, ktorú malo odpadové hospodárstvo mesta nepovedali nie. Jedná sa o profesionálnu firmu na oveľa vyššej úrovni, ako bol dodávateľ predchádzajúci, čo do personálneho zabezpečenia i technického. Ale môžno vy viete o tom viac. Čo sa týka Vašeho hrubého osočovania bývalého aj súčasného primátora, nech sa páči podajte vo veci trestné oznámenie, ak nie odporúčal by som Vám nešíriť klamstvá o druhých ľuďoch.
Miloš Majko | 17-12-2010 10:02:13
Kamionista - tak rad by som zmazal Vase prispevky, no da sa predpokladat, ze opatovne sa budem vlacit po vysetrovateloch a v pozicii svedka budem len opakovat, ze nie je v mojej moci eliminovat vyjadrenia ludi, ako ste Vy. Teraz to je iba na konkretnych ludoch, ci nad Vasimi verejnymi vyjadreniami kyvnu rukou, alebo vykonaju pravne kroky.
kamionista | 17-12-2010 09:55:54
Ak po skončeni zimnej udržby nebudem mat pozametane kamienky pred domom,pridem ti ich vysypat na hlavu a aj tomu panovi z firmi Sita!
Branislav Koričanský | 17-12-2010 09:45:45
Neviem čo považujete za viac transparentné, ako ohlásenie VO vo vestníku úradu pre verejné obstarávanie. Nič transparentnejšie na Slovensku totiž neexistuje. Podklady pre výberové konanie sa pripravovali už od mája 2010, jedná sa o dosť široké spektrum služieb, ktoré zabezpečújú dve oddelenia MsÚ. Samotné VO zastrešovala odborne spôsobilá osoba vo VO. Celý proces verejného obstarávania je však zdĺhavý. Bol tam dlhý časový interval na prihlásenie súťažiacich (podklady si prevzalo v každom VO viac ako 10 účastníkov), potom lehoty na vypracovanie ponuky. Zúčastnili sa firmy z celého Slovenska a dokonca aj z niektorých okolitých štátov. Ihneď po ukončení týchto lehôt, zasadli komisie, ktoré navrhlo zastupiteľstvo a vybrali za účasti súťažiacich, podľa presne určených pravidiel víťaza. Výsledky boli zverejnené na novembrovom zastupiteľstve. http://www.mz.sered.sk/materialy/vo_07_10/20101109/20101109_Z18_obstaravanie_informacia.pdf Proces ešte predĺžili námietky niekoľkých účastníkov, čo je bežná prax, keďže každý sa drží aj poslednej slamky. Zmluvy boli teda podpísané až po absolútnom schválení VO, úradom pre verejné obstarávanie. Ku všetkému existuje podrobná dokumentácia. Ak je firma SITA Slovensko garážová firma, tam má tú pôvodnú garáž najskôr niekde v údolí rieky Seiny (Francúzsko). Stačí navštíviť ich stránku ak chcete vedieť kde pôsobí (napr. BA, Šaľa, Levice, pobočky majú po celom slovensku, ďalej v ČR a Európa.) http://www.sita.cz/sk/page/100.aktuality/. Stretol som osobne pána, ktorý bude mať na starosti Sereď a urobil na mňa dojem naslovovzatého odborníka a človeka s neskutočnými skúsenosťami v obore. Mal odpoveď na každú otázku, ktorú sme mu položili a keďže v obore pracujem už nejaký ten rok viem, že nehovoril do vetra, preto som optimista. Obdržali sme ihneď presnú špecifikáciu strojov, ktoré sú pre Sereď pripravené, príde ku kompletnej obnove smetných nádob a rovnako máme prísľub na pomoc vo všetkých oblastiach odpadového hospodárstva, ktoré by nás mohli v nasledujúcom roku trápiť. Boli sme oboznámení, že firma si tu vytvorí pobočku a ponúkli zamestnať pracovníkov doterajších firiem zabezpečujúcich komunálne služby. Neviem čo viac očakávať od dodávateľa pred začatím spolupráce a skutočne posúdiť kvalitu služieb môžeme až po jej započatí.
anonym | 17-12-2010 09:03:49
Exprimator mal zostat v škole a ojebavat deti tam!
občan | 17-12-2010 08:49:55
Exprimátor má veľkého hovorcu a zástancu, ktorý sa tiež prezentuje len anonymne- vid. 16.12 o 17.54 o 20.46 o 22.24 , alebo je prispievateľom on sám, ako ináč by mu mohol prísť list od občana ako hovorí v príspevku o 17.54 ?
kamionista | 17-12-2010 08:31:04
firma SITA je len akasi garažova firma,ktora nema na Slovensku žiadnu techniku,su teda len sprostredkovatelia.Ale ktohovie kolko primator "zobral",ked vyhrali sutaž.Toto mi pripomina toho pana predtym,ktory zobral 2mil a podpisal zmluvu ASE na 10 rokov.
Človek | 17-12-2010 02:29:50
Pokiaľ som z týchto článkov dobre pochopil,tak niekto krátko po oznámení výsledkov volieb verejne pred predstaviteľmi mesta a polície!!! hrubo urážal novozvoleného primátora a poslancov. A reakcia pána Vranoviča je: Urážali mňa, nech si to užije aj ten nový primátor. Pekný prístup, aspoň viem, koho sme tam mali. Podľa mňa väčšina pripomienok na teraz už exprimátora neboli urážky ,ale pravda. Alebo sa Sereď za jeho primátorovania naozaj zmenila na čisté a bezpečné mesto na európskej úrovni ako onehdá sľuboval? Možno áno, veď aj Balkán je Európa.
Miloš Majko | 16-12-2010 22:34:01
1. - nepoznam pojem "stvava diskusia", poznam pojem zakomplexovany chudak, ktory nie je schopny pod svoj prispevok sa podpisat. Sposob rubriky "Vyberame z redakcnej posty" nemenime a ani menit nebudeme. Nie vzdy ziadame/budeme ziadat odpoved, moze sa stat, ze z otazky vznikne anketa, iba diskusia a pod. Prosim, nesnazte sa verejne hodnotit serioznost novin - hovorte o svojom nazore. Dakujem. 2. - reagoval som na prispevok B.Koricanskeho a zmluva jasne ukaze fakty. Nasledne som telefonoval s viceprimatorom a primatorom mesta a predmetna zmluva je na MsU pripravena k fotografovaniu. Nic objektivnejsie ma nenapada. 3. - akakolvek odpoved na tuto otazku by bola porusenim etiky a zasad novinarskej prace. Pisatel poziadal o anonymitu a ta z nasej strany bude dodrzana.
obcan | 16-12-2010 22:38:04
Transparentnosť? Zodpovednosť? Len jedna otázka.V ktorých mestách na Slovensku vykonáva firma Sita - zimnú údržbu ? - údržbu zelene ? Pôjdem sa tam opýtať občanov na skúsenosti s nimi. A podpísané teraz - od 1.1.2011,kedy bola zmluva podpísaná? Akurát teraz.Náhoda,alebo úmysel?
pre Miloš Majko 16-12-2010 21:49 | 16-12-2010 22:24:01
Ok. Tak to podam ako otazky :) Otazka 1: Preco nezverejnujete "Otazky obcanov" ako celok ? Tj. clanok = Otazka + pripadny Vas komentar v veciam, ktore sa Vas tykaju + odpoved uradu/institucie. Preco dat otazku do plena, aby sa pripadne rozburila stvava a zbytocna diskusia, bez pripadnej odpovede ? Seriozne noviny maju podobne rubriky, odpovede sa vzdy nachadzaju priamo pod otazkou citatela, nie v dalsom cisle/clanku, tak preco nie vy ? Otazka 2. Preco ste doplnal "Otazku" vlastnou poziadavkou o zmluvu, akoby v mene toho anonyma a nepoziadal o nu samostatne vo vlastnom mene, kedze on o zmluvu nikoho neziadal. Alebo sa Vam snad este ozval a poziadal o doplnenie ? a 3. otazka len tak pre zaujimavost, mozete skutocne popriet domnienky p. primatora, ze sa jedna o osobu blizku MsZ a nie o obycajneho obcana ? dakujem za odpovede
Miloš Majko | 16-12-2010 21:49:46
pre Miloš Majko 16-12-2010 19:09 16-12-2010 20:46 - aby sme predisli zbytocnym komunikacnym problemom a nasledne konfliktom, prosim, precitajte si znovu chronologicky vsetko co sa tyka tejto problematiky a nasledne zrozumitelne polozte otazku. Verim, ze bude stat za reakciu. Dakujem. K tomuto prispevku jedine - "vedeli ste ze niektore veci tam popisane su nepravdive" - nie je podstatne co si myslim ja, otazka pisatela nesmerovala na mna.
Igor Lehocky | 16-12-2010 21:19:40
Pán Vranovič, pri všetkej úcte k Vášmu postaveniu a k Vašej osobe si dovolím uviesť, že Vašou odpoveďou pod bodom 2.dosť nešťastne pomenovávate právo občana obrátiť sa na internetové noviny so žiadosťou o zverejnenie otázok a odpovedí na ne od zainteresovaných osôb. Akoby to bolo prvý krát, kedy sa v SOL zverejnila žiadosť občana Serede a Vy to nazývate spravodajskou hrou. Ťažko sa hodnotí takýto postoj, ale možno by mal svoje miesto na stránkach istého denníku, v ktorom spustili recesnú súťaž ( bez urážky ) o "najhlúpejšiu celebritu" . Možno by stálo za zváženie pre SOL zriadiť obdobný blok "hviezdnych výrokov" na pobavenie, aj keď spojenie "vaša spravodajská hra" má ešte stále nostalgický nádych spomienok na fungovanie ŠtB. Prinajmenšom je Sereď veľmi malým mestom na obdobné praktiky a ešte k tomu voči fiktívnemu nepriateľovi. Ostáva už len dodať: dva krát meraj a raz strihaj, to sa oplatí. :-)
anonym | 16-12-2010 20:56:05
odstahuj sa naspet do nahlikoviec!
pre Miloš Majko 16-12-2010 19:09 | 16-12-2010 20:46:44
Nespochybnil som Vase zdroje, spochybnil som to co nasledovalo a sposob akym to robite. Otazka, uvedena v plnom zneni bez titulkov, ako sa hovori (vedeli ste ze niektore veci tam popisane su nepravdive, ziadne pr tam nevidim, az potom v diskusii)... potom stvava diskusia (v tomto pripade v nej bola skora postacujuca odpoved, ktora jej zamedzila) a odpoved az v dalsom clanku + doplnate cudziu otazku svojimi poziadavkami (zmluva). Ak by to malo byt skutocne seriozne, tak je to clanok Otazka + poznamka + odpoved a potom nech si diskutuju. A ak Vas zaujimava zmluva, tak pekne vo svojom mene o nu poziadat a spravit k tomu samostatny clanok. To je moja predstava serioznosti.
Miloš Majko | 16-12-2010 19:09:56
Dovolim si pripomenut pre kazdeho, kto pochybuje o vierohodnosti informacii a tom, co je zverejnene, ze aj e-mailova komunikacia ma svoju historiu, je preukazatelna a stopovatelna. Ked raz napiseme "od anonyma", tak to je od anonyma. Ked od skutocneho obcana, tek to tak je. Necitim potrebu a nik z redakcie, cokolvek primyslet, zmenit ci doplnit. Ak pisem svoj nazor, jasne ho oddelim a definujem, ze sa jedna o moj nazor. Ja totiz nemam problem pytat sa pod svojim menom, ba dokonca ked nieco potrebujem vediet, jednoducho vytocim cislo na konkretnu osobu a po predstaveni sa spytam. Funguje to takto roky a bolo tomu tak aj pred tym, ako bolo SOL zalozene. Ked som mal akukolvek vyhradu k praci primatora, prednostky, viceprimatora ci ktorehokolvek veduceho odboru, vzdy som volil cestu, ktora smerovala k rieseniu vecei a to vzdy adresne. Nikdy nie anonymne. A som rad, ze sa prave takymto sposobom podarilo riesit vela vecia to vacsinou k spokojnosti vsetkych stran. Akekolvek pochybovanie o systeme prezentovaneho fungovania novin zbytocne plytva cas kazdemu, kto sa nad tym zamysla. Uz by skutocne kazdy citatel mohol vediet, ze staci jedno podanie na prislusnu instituciu a tak ako je zrazu prehlad v komunikacii na strane jednej, tak je aj na strane druhej. To znamena, ze ani u nas nie je nic utajitelne nad ramec zakona. Je tu jeden rozdiel. Anonymovi hrozi, ze pride o svoj nick, pripadne bude mat vytriasacky s vysetrovatelom. Nam prsne to iste, len nick by som zamenil za meno novin a meno moje a plus by som pridal hazardovanie s pracou desiatok prispievatelov, doverou ludi a pripadne skody by boli uplnou likvidaciou novin ako takych a teda mimo ine nie malej financnej investicie. A za nieco take mne osobne nestoji nik - ani sucasny ci buduci primator, ani jeden z poslancov a ani jeden z citatelov. Nech to znie akokolvek, prioritou je skutocne serioznost a dovera v projekt, nie jednorazove "vytretie si zadku" novinami a to kymkolvek. Osobne ma mrzi pohlad pana Vranovica a viacerych poslancov na noviny, no narychlejsim riesenim je na kontrolu obcanov si zvyknut a pocitat s nou, nie sabotovat ju a hladat riesenia ako ju obmedzit. Myslim si, ze aj z inych stran citime, ze doba minula je skutocne dobou minulou.
pre anonym 16-12-2010 16:08 | 16-12-2010 17:54:34
Priatelu chcel by som byt tak naivny ako ty (dufam ze to je naivita). Mimochom medzitym, ako ti pisem prisiel mi list od obcana (pre teba zostane anonymny), ktory by chcel vediet ci to je naozaj naivita. A ak povies, ze nie, tak by som rad vedel kto si a ake vysledky iq testu si dosiahol. Hups prepac, to nie ja to by chcel vediet, to ten anonym co mi pisal by to chcel vediet. Mozno by si sa mal predsa len naucit citat aj medzi riadkami (alebo aj pod nimi:), vidiet suvislosti, alebo sa len nevyjadrovat k niecomu do coho vobec nevidis. Ja si myslim, ze primator narazal na to, ze kludne mohol byt pod listom komentar ako je pod tymto s uvedenim, "uvedeneho incidentu sa skutocne zucastnili tito a tito, primator pri nom nebol." Kazdy clovek je zodpovedny za to co zverejni, aj ked to sam nenapisal. Neviem ci legislativne, ale moralne urcite.
aa | 16-12-2010 16:11:49
presne vystihnuté...
anonym | 16-12-2010 16:08:29
Myslím, že p. primátor si článok dobre neprečítal, lebo inak by bol zistil, že je to email od občana Serede. P. primátor je ješitný a stále potrebuje aby ho len každý chválil, v opačnom prípade je to jeho úhlavný nepriateľ ako SOL.
j.f. | 21-12-2010 12:24:07
Cely problem je v tom, ze Tecomu bola ponuknuta moznost predlzenia zmluvy na dalsi rok, co Tecom odmietol, pravdepodobne z hrdosti. Uvedena firma by mala teda rok nato, aby sa pripravila lepsie na VO a v roku 2012 uz mohla vyhrat. Ja osobne by som bol radsej keby v Seredi mesto spolupracovalo v prvom rade s firmami z nasho mesta.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign