Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Výber z denných hlásení mestskej polície

Peter SokolDátum28. 01. 2011 13:19:31TémaMestská polícia
7

- Dňa 7.12.2010 prijala mestská polícia telefonické oznámenie, že niekto vykradol služobné vozidlo, ktoré bolo zaparkované na parkovisku v areáli spoločnosti na Priemyselnej ul.. Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá zistila, že z vozidla bola odcudzená GPS navigácia bez použitia násilia. Vec prevzala privolaná hliadka OO PZ.

- Hliadka mestskej polície dňa 8.12.2010 spozorovala stúpajúci dym v záhradkárskej oblasti pri čerpacej stanici Slovnaft. Na mieste bolo zistené, že jeden z majiteľov záhradiek spaľuje vo svojej záhrade konáre. Tento bol upozornený, že spaľovanie biologicky rozložiteľného odpadu zo záhrad je Všeobecne záväzným nariadením mesta Sereď č. 1/2001 (§ 3 ods. 3 písm. k) zakázané. Oheň bol v prítomnosti hliadky uhasený, vec bola doriešená napomenutím.

- V ranných hodinách dňa 13.12.2010 bola hliadka mestskej polície vyslaná k oznámeniu, že niekto rozbil okno na stánku s ovocím na Spádovej ulici. Na mieste sa hliadka skontaktovala s oznamovateľkou. Po tom, čo bolo zistené, že počas noci došlo k vlámaniu do stánku, oznamovateľka vec nahlásila na OO PZ s podozrením na spáchanie trestného činu.

- Dňa 14.12.2010 o 20.44 hod. mestská polícia poskytovala súčinnosť OO PZ, ktorý požiadal o spoluprácu z dôvodu ozbrojeného prepadu členov SBS, ktorí boli vyzdvihnúť tržbu v OD Kaufland. Títo boli prepadnutí štyrmi osobami s kuklami, ozbrojenými dlhšími zbraňami. Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá pomáhala pri zabezpečovaní miesta činu do 21.40 hod.

- Od 20.12.2010 hliadka mestskej polície zvýšila kontroly v blízkosti ZŠ Komenského. Dôvodom na zvýšenie kontrol bolo oznámenie, že pri Komenského škole mal jednu zo žiačok obťažovať nejaký muž, ktorý jej dával nemiestne návrhy. Sedemročné dievča bolo v šoku a nevedelo poskytnúť bližšie informácie ohľadne podozrivého muža. Hliadka následne vykonala na mieste a okolí preventívne kontroly.

- Následne po tom, čo odviezla RZP maloleté dievča v bezvedomí s otravou alkoholu, oznámila túto skutočnosť matka maloletej osobne na útvare mestskej polície (23.12.2010 vo večerných hodinách). Alkohol jej maloletej dcére mali podať starší kamaráti, ktorí ho zakúpili v pohostinstve v Trnave. Porušenie zákazu požitia alkoholických nápojov maloletou bolo oznámené vecne a miestne príslušnému správnemu orgánu, ktorým je Mesto Sereď.

- Prvý sviatok vianočný sa nevyhol partnerským sporom. Po anonymnom ozname hliadka zasahovala v prípade rušenia nočného kľudu po partnerskom konflikte. Hádka vyústila do vyhodenia druha z bytu družky, ktorá ho nechcela vpustiť do bytu späť. Ten sa svojím správaním dopustil priestupku proti verejnému poriadku, na čo bol upozornený, a bola mu uložená bloková pokuta.

- 29.12.2010 sa na útvar mestskej polície dostavila občianka, ktorá uviedla, že na Čepeňskej ulici niekto vynáša odpad zo stavebných úprav bytového jadra ku kontajnerom. Vyslaná hliadka na mieste zistila, že pri kontajneroch je vysypané asi 1 vedro stavebného odpadu. Taktiež zistila, že odpad na miesto vyniesol občan zo Šoporne, ktorého na priestupok upozornila a vyzvala, aby odpad odstránil. Priestupca na výzvu príslušníkov mestskej polície odpad odstránil.

- 31.12.2010 bolo mestskej polícii oznámené, že pred Daňovým úradom na ulici Vonkajší rad, je modré vozidlo s rozbitými oknami. Hliadka vyslaná na miesto zistila, že sa jedná o Š-Octáviu modrej farby, na ktorej sú rozbité všetky okná a prepichnuté všetky pneumatiky. Na miesto bola privolaná hliadka OOPZ, ktorá vyrozumela majiteľa vozidla a priviezla ho na miesto činu. Z dôvodu zabezpečenia poškodeného vozidla zotrvala hliadka mestskej polície na mieste do príchodu hliadky OO PZ, ktorá vec prevzala.

V mesiaci december občania priniesli na útvar mestskej polície občania nasledovné nálezy:

- 1.12.2010 v ranných hodinách bol v blízkosti kostola na Vinárskej ulici nájdený mobilný telefón. Kontakty, ktoré boli označené menami rodinných príslušníkov mestskej polícii na telefonáty neodpovedali, avšak vo večerných hodinách bol prijatý hovor, vďaka ktorému sa podarilo skontaktovať s majiteľom telefónu, ktorý si ho ešte v ten deň vyzdvihol.

- Dňa 1.12.2010 v popoludňajších hodinách prišiel na útvar občan, ktorý odovzdal kľúče nájdené na Cukrovarskej ulici. Nájdený zväzok štyroch kľúčov je umiestnený na útvare mestskej polície.

- V ranných hodinách dňa 27.12.2010 sa na útvar mestskej polície dostavila občianka, ktorá našla náramok zo žltého kovu s platničkou s vyrytým menom. Náramok našla 26.12.2010 popoludní vo vchode, v ktorom býva. Náramok bol ešte v deň jeho odovzdania na útvar odovzdaný majiteľke, ktorá prišla oznámiť jeho stratu.

- 11.1.2011 v čase 03.50 hod. op. dôstojník HAZZ Galanta požiadal o príchod hliadky na ul.Cukrovarskú 181, dokiaľ im volali rómovia, kvôli požiaru auta, ktoré im mal niekto podpáliť. 03.55 hod príchod hliadky na miesto. Na mieste sa už nachádzali hasiči, ktorí práve odchádzali a tiež hliadka OOPZ. Na mieste bolo zistené, že sa niekto pokúsil rómom podpáliť OMV BMW strieborné, EČ: PN-085BV, avšak zápalná fľaša (bola naplnená neznámou zápalnou zmesou) sa po dopade na zem uhasila. Podľa zistení vozidlo sa pokúsili podpáliť údajne dve osoby, ktoré mali následne unikať po títeši. Hliadka preto spolu s hliadkou OOPZ prezrela okolie hrádze, avšak žiadne osoby tu spozorované neboli.

- 14.1.11  hliadka MsP zistila na  ul.Šulekovskej oproti ZIPP-ke  založenú čiernu skládku. Skládka odpadu  pozostávala najmä z rôznych písomností, zošitov a dokladov z fi: ZIPP. Hliadka preto navštívila domovníka z bytovky ZIPP u ktorého zistila, že odpad na skládku vyviezol on. Prisľúbil skládku z miesta do 3 dní odstrániť s tým, že odpad vynesie na zberný dvor. Za priestupok - nerešpektovanie VZN 1/2001 mu bola uložená  BP 30,-€, ktorú na mieste zaplatil.

- 19.1.11  telef. oznámil občan mesta, že pred OD Kaufland na parkovisku predávajú z vozidla hrnce. Malo by sa jednať o vozidlo s cudzou EČV. Hliadka na mieste zistila, že z vozidla Dacia Logan, modrej farby občania rumunskej národnosti hrnce, ktoré kúpili vo veľkosklade v Bratislave. Dvom priestupcom boli uložené blokové pokuty, ktoré na mieste zaplatili.

- Dňa 23.1.11 v čase 13.15 hod. hliadka zistila priestupok na ul. Cukrovarská na parkovisku pred Kauflandom. Jednalo sa o hrubé správanie podľa §49 ods.1 písm.d) zákona č. 372/1990. Priestupku sa dopustila osoba, ktorá  prevrátila prenosný betónový blok, slúžiaci ako zábrana, ktorý sa nachádzal pri plexisklovej strieške na nákupné košíky. Strieška sa nachádza pri výjazde z parkoviska smerom k čerpacej stanici GaG. Menovaný následne päsťou udieral do steny striešky. K poškodeniu plexiskla nedošlo. Menovaný vrátil na miesto aj betónový blok. Za priestupok bola uložená bloková pokuta 30,-

- Nerešpektovanie zákazu fajčenia  na zastávke SAD  podľa §11 ods.1 písm.a) zákona č. 377/2004  bolo hliadkou zistené 23.1.11.  Za priestupok bola uložená bloková pokuta 10,-€.

-  25.1.11 prijala MsP oznámenie od  riaditeľa ZŠ P.O.Hviezdoslavovej, že im niekto odcudzil z komína, ktorý je nad jedálňou elektrický strešný ventilátor. Hliadka na mieste zistila, že počas noci neznámy páchateľ  odcudzil z komína elektrický ventilátor na odvetrávanie  vzduchotechniky, čím spôsobil škodu vo výške 195,49 €.

- Krádež tovaru v OD Kaufland bola zistená dňa 26.1.11.   50-ročný František S. sa pokúsil prejsť bez zaplatenia okolo pokladní s rôznorodým tovarom v celkovej hodnote 14,15 € .  Išlo o  1x fernet citrus 0,7L, 2x snickers, 1x arashid kešu, 4x deva maxi, 2x deli pistácia, 1xsoltino mandle, 3x kit katchunky, 1x 3bit tyčinka, 1x mars.  Za skutok hliadka uložila blokovú pokutu, ktorá bola na mieste zaplatená.

-  27.1.11 hliadka pri kontrole osôb venčiacich psov zistila dva prípady porušenia §7 ods.1 písm.b)  zák. 282/2002 a to tým, že majiteľ psa si nesplnil povinnosť prihlásiť psa do evidencie na MsÚ. Za porušenie povinnosti boli obom majiteľom psov uložené blokové pokuty.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign