Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Voľby nerozhodujú voliči, ale tí, ktorí počítajú hlasy" - J.V.Stalin

200

Nielen tento všeobecne známy výrok je počas volieb spomínaný, ale aj veľa ďalších. V našich médiách vždy počas volieb vyzývame občanov k účasti na hlasovaní, nakoľko sa jedná o mimoriadne dôležitý občiansky akt, ktorým občania majú možnosť budovať demokraciu a o svojej budúcnosti naozaj reálne rozhodovať sami. Faktom je, že jeden jediný samostatný hlas veľa nezmení. Výsledok volieb sa ale skladá výlučne z jednotlivých hlasov a tak je pochopiteľné, že úplne každý hlas je dôležitý. Spravidla platí, že nie je až tak podstatné kto koho volí, dôležité je, aby bola dostatočne vysoká volebná účasť. Asi netreba dlho vysvetľovať matematiku platnú vo voľbách. Totiž aj v našej krajine pokiaľ by nebola účasť napr. 50% ale 90%-ná, rozloženie politických síl by vyzeralo úplne inak.

Komunálne voľby sú voľbami, ktoré sú najbližšie k občanom. Preto by ich každý mal brať naozaj mimoriadne vážne.Rozhodnúť si o svojich poslancoch, starostovi či primátorovi a teda dať dôveru ľuďom ktorí svojim konaním dokázali a dokazujú, že si dôveru zaslúžia by malo byť naozaj prioritou každého z nás.

Ako je však napísané už v nadpise môjho krátkeho príspevku, dôležité (a to najmä na malých dedinách, kde rozhoduje niekedy len zopár hlasov) je samotné sčítanie hlasov a zabezpečenie maximálnej transparentnosti pri tomto vážnom akte. Najmä tam, kde kandiduje veľa nezávislých kandidátov, na ktorých zákon s členmi do volebnej komisie nepamätá je potrebné zabezpečiť kontrolu sčítavania hlasov občanmi, či pozorovateľmi, ktorí na férovosť a regulérnosť sčítania budú dohliadať.

O necelé dve hodiny sa zatvoria volebné miestnosti a preto, ak máte záujem dohliadnuť na sčítavanie hlasov a do tohto procesu vniesť transparentnosť, máte možnosť niekoľko minút pred 22.00 hod. prísť a okrskovej komisii oznámiť svoju účasť ako pozorovateľ pri vykonaní sčítania hlasov. Prirodzene osoby takto prítomné v miestnosti nesmú zasahovať do procesu sčítavania hlasov, nesmú narúšať prácu komisie - môžu iba sledovať ich prácu. Už prítomnosť takýchto osôb nepochybne zabezpečí podstatne vyššiu transparentnosť procesu sčítavania hlasov a s veľkou pravdepodobnosťou prípadných záujemcov o manipuláciu s volebnými lístkami od takejto činnosti odradí.

Pre tých, ktorí majú záujem o účasť na sčítavaní hlasov v niektorej z okrskových komisií prinášame uznesenie štátnej volebnej komisie vychádzajúce z platného zákona, ktoré jasne a zrozumiteľne dáva právo zúčastniť sa tohto aktu občanom, a to bez akéhokoľvek hlasovania členov komisie, či obmedzovania účasti jej predsedom.

Vážení priatelia, máte necelé dve hodiny na vyjadrenie svojej vôle a spolurozhodnutia o tom, kto bude riadiť vašu obec či mesto počas nasledujúcich štyroch rokov. Prídite voliť, aby opätovne nerozhodovala "mlčiaca väčšina".

- - -

Osoby, ktoré prejavili záujem o pozorovnie priebehu volieb a sčítavania hlasov nemôžu zasahovať do priebehu hlasovania, nahliadať do zoznamu voličov a robiť si z neho výpisy, odpisy, fotografické záznamy alebo videozáznamy. Taktiež nemôžu zasahovať do priebehu sčítavania hlasov a robiť si fotografické záznamy a videozáznamy zápisnice okrskovej volebnej komisie o priebehu a výsledku hlasovania vo volebnom okrsku. Na sprístupňovanie zápisnice o výsledkoch volieb sa vzťahuje osobitný predpis, do ostatných volebných dokumentov môžu nahliadať len súd a orgán činný v trestnom konaní.

Pri vyhlásení výsledkov hlasovania vo volebnom okrsku predsedom okrskovej volebnej komisie si môžu prítomné osoby robiť poznámky o výsledku hlasovania vo volebnom okrsku (napr. o počte zapísaných voličov, počte voličov, ktorí odovzdali obálku, počte platných hlasov odovzdaných pre jednotlivých kandidátov a pod.) Upozorňujeme, že osoby prítomné vo volebnej miestnosti sú povinné dodržiavať pokyny predsedu okrskovej volebnej komisie na zachovanie poriadku vo volebnej miestnosti a dôstojného priebehu hlasovania a sčítavania hlasov.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 14-11-2018 19:14:56
Rozmýšľam čo také sa za 8 rokov vybudovalo v Seredi. Malý park bol ešte Vranovičov projekt. Akurát amfiteáter. A ďalej? A čo sa dodrbkalo? Tam je dlhší zoznam. Drahšie teplo pre škôlky. Dobrý odrb. Bytový podnik ani nehovorím. Ako zadosťučinenie by som privítal uplatnenie trestnoprávnej zodpovednosti.
seredan | 14-11-2018 18:59:36
pre anonym | 14-11-2018 16:04:22
Bohužiaľ, máte pravdu. Sereď čakajú ďalšie 4 roky stagnácie a nie pokroku, ako to má pán vicerichtár vo zvyku hovoriť. Treba si otvoriť oči. Pre niekoho je evidentne pokrok aj to, že sa opravia za 8 rokov 3 ulice. Lenže krutá realita je tá, že mimo povinnej občianskej vybavenosti, ktorú mesto musí mať, nie je v Seredi ani prd. No a čo sa volieb samotných týka, tak ako škoda reči. Dať hlasy niekomu, kto 8 rokov len sedí, prikyvuje, obhajuje, čo u nikoho zdravo uvažujúceho človeka obhájiť nedokáže, tak to chce fakt zmysel pre humor. I keď v tomto príp. skôr, pre tragédiu.
Pre seredena | 14-11-2018 18:54:46
Veselicky isiel preto v dvojke, lebo spinavo ziskal v prihodnom case info od Silvie, ze je tam najmenej kandidatov, voli sa iba sest, takze tam iste prejde. Dost tym, ale aj pre ine podrazil Vydarenu.
A to je ta ich cistota na urade.
Hochstapleri ako bic.
Velebnosti du blejt!
anonym | 14-11-2018 16:04:22
Celé zlé. Zas 4 roky roky v riti. Ale budeme mať zastrešenú tržnicu. Škoda, že voličovi stačí tak málo a nespomenie si ani na futbal, bytový podnik, čudné zákazky, kvalitu vody, geovrt, legalizovanie neexistujúceho a podobne. A znova drvivá väčšina poslancov, ktorí tam už nemajú čo robiť.
Olíwia | 14-11-2018 14:58:02
Rešpektujem výsledky volieb. ale!!!!!
Sereď a jej obyvatelia asi ešte nedozreli....
Každý všetko vie, a takýto výsledok? Kde sú hlasy nespokojných na kvalitu vody, osvetlenie, netransparentnost...? A čo ma úplne dostalo hlasy pre p. Veselickeho.
tony pre seredana | 14-11-2018 14:23:54
bolo to z vypocitavosti,len este horie je kto zakruzkoval veselickeho a kyseleho.uz dlhsiu dobu si vsimam,ze niektory ludia a je ich naozaj dost chcu byt klamany,je to ako ked kuzelnik robi kuzla cim vacsia iluzia tym vacsie nadsenie divakov,viete kto uveri kuzelnikovi deti a ...................
Futbalova žumpa | 14-11-2018 13:23:16
Uz to konecne pochopte ze tato banda skurvencov to mala dobre takticky premyslene aby znovu ovladli mesto a hlavne jeho financne zdroje ktore tam platite.
seredan | 13-11-2018 23:10:52
Veľmi by ma zaujímalo, prečo šli niektorí poslanci kandidovať za volebný obvod č.2, keď tam nebývajú. Napr. Kyselý, Veselický, Kalinai...??? Žeby to bolo tým, že v dvojke bola najväčšia šanca byť zvolený? Nie je to, páni, voči občanom, ktorí tam na rozdiel od vás žijú, nekorektné?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2018 17:44:22
Majko | 13-11-2018 17:33:27 | -este raz poutijete moje priezvisko namiesto svojho (alebo nicku), bude Vas prispevok zmazany.

Pred 5 rokmi si o mne hovorili tak isto, ze som blazon.

Nasledne hlavna kontrolorka v spravach odhalila nezakonne konanie niekolkych konkretnych osob.

Viac tu: http://www.seredonline.sk/kauza-mestsky-bytovy-podnik/

Dnes si Vy anonym dovolite to, co je v predchadzajucom prispevku, ktory zostane zverejneny.

O niekolko mesiacov ho dost urcite najdete v clanku, ktory bude popisovat pre obcanov zaujimavy stav v meste.

Nikdy som nenapisal, koho ma kto volit. Pisem len, koho volim ja a dovolim si uviet dovody.

A prisem, koho volit nebudem a to tiez s uvedenim dovodov.

Ze sa s tym zopar ludi nedokaze vysporiadat - soory. Ze sa zopar sludi nedokaze vysporiadat s tym, aki su slabosi, lebo ani len pod nazor sa nepodpisu - ich ostuda.
Nastastie medzi nich patrit nemusim.
Majko | 13-11-2018 17:33:27
P. Majko ak tvrdite "ze veci vidim v kontexte roky dopredu a skor, ako bezny clovek. Som na tom stale relativne dobre. V minulosti za taketo verejne vystupovanie upalovali na hranici. Dnes podpaluju (zatial) len auta..." ste bud Sibyla alebo blazon. Skór sa pripajam k tomu druhému. Tvárite sa ako by ste malnpatent na rozum. Budicek volby vyhrava ten kto ma najviac hlasov a nie ten o kom si myslite ze by mal vyhrat.
zaujimave | 13-11-2018 11:53:49
clenovia a podporovany zlocineckou organizaciou smer su zrazu nezavisli vratane primatora to nevymyslis.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2018 10:52:48
havran | 13-11-2018 09:09:36 | - tu volebnu ucast v Seredi poprosim.

Dakujem.
havran | 13-11-2018 09:09:36
Je detinské a vysoko neprofesionálne argumentovať nízkou účasťou vo voľbách a ešte k tomu si vypomáhať v tejto dobe Stalinovým výrokom.Voľby sú právoplatné a demokratické,aj keby sa ich zúčastnila iba primátorova rodina!A tá otrepaná pesnička o mlčiacej väčšine:už aj pri predchádzajúcich voľbách som majiteľovi SOL napísal,že tej tzv.mlčiacej väčšine riť Paľovu záleží,že či vyhrá Havel alebo Pavel.Lebo každé hrable hrabú a budú hrabať iba k sebe,nech sú predvolebné sľuby akékoľvek pekné a rovnajúce sa takmer desatoru Božích prikázaní.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-11-2018 08:24:18
Halo | 13-11-2018 05:44:00 | - evidentne mate problem s matematikou.

Ale tu predsa nejde o matematiku, ale o statistiku.

Takze, aka bola volicska ucast?
Jozef | 13-11-2018 07:38:02
A co ked organy cinne ......... v onom zistia nehospodarne kseftovanie s majetkom mesta a dalsie one, kto pojde do satlavy a kto pojde na richtarsku stolicku?
Alebo Paskove heslo - vyhraj volby - bozajte ma ......it?
halo je na práškoch | 13-11-2018 06:20:51
Jozef nechaj ho, on asi prifaklil aj Kurbelove hlasy Tomčánymu, šak víťaz berie všetko...
Jozef | 13-11-2018 06:09:37
kto to dostal cez 5 tisic?
si naklepany?
Halo | 13-11-2018 05:44:00
Pre Majko,takže podľa Vás,veskere prognozy nemajú svoje opostatnenie.Jeden dostal cez 5.tisic,a druhý okolo 1500,a v takomto pomere by to pokračovalo.Je dobre,keď sa človek snaží byť múdry,ale je hlúpe,keď sa človek snaží byť za každú cenu najmúdrejší.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-11-2018 23:36:33
Halo | 12-11-2018 10:28:58 | - napiste, aka bola v Seredi volicska ucast na komunalnych volbach.
Dakujem.
Pavol Kurbel pre sepultura | 12-11-2018 22:08:14
Týmto vám dávam verejný prísľub, že ak za 12 rokov čo som poslancom nájdete jedno jediné hlasovanie, pri ktorom som hlasoval na základe pokynu, príkazu či niečoho podobného od KDH tak vám v hotovosti vyplatím 10 000 eur. Nikdy hoci sme v mestskom parlamente nezávislí či z rôzných politických strán som nezaznamenal, že by niekto hlasoval podľa pokynov od svojej politickej centrály. Zaznamenal som však hlasovania pre potreby niektorých lobistických skupín.
nerozumiem2 | 12-11-2018 21:39:30
len sa chcem opytat aky volebny system je teda spravny a ferovy ak tento nie je kedze rozhodla ako tu viaceri vratane autora tvrdia "mlciaca vacsina"? (podotykam ze s tymto tvrdenim ja nesuhlasim, viz moj prispevok nizsie 11.11, 17:34)

dakujem za odpoved
Pre nevolicov | 12-11-2018 17:34:07
- aj sepultura666 | 12-11-2018 14:14:41:
Súčasný stav nejednému nevyhovuje, ALE
neísť voliť znamená nechať tak..,
Kvantá prachov naďalej predovšetkým na fotbal,
nechať mestský majetok sprivatizovať pokutnym spôsobom a ešte zaň ručiť,
nechať rozpadnúť hist.pamiatku, čoskoro rumovisko na mieste s takmer 1000rocnou históriou, atď..
Sorry ale nie sú dôvody na výhovorky.
Druhý kandidát nebol dvojicka, ale pravý opak - o Tom svedci poslanecká činnosť aj charitatívne aktivity.
A že vraj za stranu, za KDH?
Kedy záujmy napr.tejto strany išli proti záujmom mesta?
A to najdôležitejšie:
Našťastie sa volia priamo ľudia a nie hárky strán,
prosím navrhnite lepší model, neexistuje!

Aj pre nevolicov tu máme taký výsledok
HROBARI KASTIELA zas vo vedeni
- to už zostanú ruiny po takomto 12 ročnom vedení mesta!
gulak | 12-11-2018 17:11:12
Usmevne tvrdenie..p.Kurbela som nevolil,lebo by urobil toto,potom zase toto..ešte ste mu ani nedali šancu a už viete,čo by robil zle..
sepultura666 | 12-11-2018 14:14:41
...skusim vyjadrit svoj nazor...tiez sa mi nepaci,ze sa hovori,ze rozhodla mlciaca vacsina,ci mensina...pravidelne sa zucastnunujem volieb,bol som jednoznacne za zmenu,nechcel som viac sucasneho primatora...ale nemal som na vyber,nebola volba lepsieho,nebola ani volba mensieho zla...preto som sa nezucastnil...nemienim volit spolocneho kandidata smer-sdku,ktory je zrazu nezavisly...nemienim volit kadehaka,aj keby bol neviem aky mily,dobry,slusny,aj keby polozil na stol 10mil eur s tym,ze ich investuje v meste,ktory by ale postupne pretlacal zaujmy cirkvi....a o pani kontrolorke,nastrcenej figure je zbytocne sa vyjadrovat...takze ja s manzelkou sme sa nezucastnili z dovodu slabych,nam nevyhovujucich kandidatov...verim tomu,ze vela ludi sa nezucastnilo z tohto dovodu...
Jozef | 12-11-2018 11:18:31
2014 - MT - 3 797 hlasov
2018 - MT - 3 885 hl.
svojou pracou pre blaho obce presvedscil za 4 roky az 88 kuskov.
Ale aj tak blahozelam.
Halo | 12-11-2018 10:28:58
Pre Majko,Tak preto,lebo,keď je u takeho počtu voličov,taký percentualny rozdiel aký bol,tak sa táto tendencia vatsinou nezmení,ani keby prišlo voličov oveľa viacej.Ved,ako sa robia prieskumy a prognózy medzi obyvateľmi?Predsa na tomto princípe.Dobre,môžu tam byť nejaké odklony,ale tie nie sú určite rozhodujúce.Fakt je,že tam bol( v Seredi),20procentny rozdiel medzi kandidátmi,to by musel byť ozaj zázrak,keby to boli tí nevoličov vyrovnali.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-11-2018 08:33:28
Haló | 12-11-2018 06:51:53 | -no napiste teda, v com som mimo. Prosim konkretne.
Haló | 12-11-2018 06:51:53
Pán Majko,výraz mlčiaca vatsina rozhodla,ste úplne mimo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-11-2018 22:28:47
fakt | 11-11-2018 22:16:02 | - ... a vypadla mi slza z oka ...

Nie, ja som NIKOMU NERADIL koho ma volit. Ja som ako jediny pod svojim menom a VEREJNE naspisal koho NEbudem volit a preco a koho a preco volit budem.

To, ze su ludia bez vlastneho rozumu a usudku, je ich problem. Ja som sa zariadil za Vranovica, ta prveho Tomcanyiho, druheho a zariadim sa aj za tretieho.

Ja som samostatny a na rozdiel od ostatnych a aj Teba sa za svoj nazor nehanbim, aj ked je zpravidla iny, ako ma vacsina.

Vysledky volieb respektujem a to aj za sucasnych pravidiel, kedy je demokracia postavená zial sposobom, ze za VACSINU sa povazuje aj VOLBA MENSINY v momente, kedy VACSINA NEvoli.

Co sa tyka MLCIACEJ VACSINY ktora znovu rozhodla - to nie je moj pocit, to je fakt, ktory zverejnenim vysledkov potvrdil statisticky urad.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-11-2018 22:21:03
obyvatel | 11-11-2018 21:57:30 | - nechaj ich, nech si napisu a ulavia. Ja som zvyknuty ist proti prudu.

Staci nalistovat archiv z pred 4 rokov. To sme s Kurbelom boli za debilov bezdovode utociacich na Martinka a jeho neopakovatelne uspechy v prenajme majetku mesta.

Ked kontrolorka v sprave zverejnila vysledky kontroly, zavreli papule vsetci kritici. A to stale vedia minimum a maju stale malo informacii.

A dnes je stav, kedy su uz veci jasne a zrozumitelne pomenovane. Caka sa lan na vyvodenie zodpovednosti.

Netvrdim, ze pride hned, ci zajtra. Raz ale pride. Tak. ako v kauzach Kocner a pod.

No a co sa tyka prispevkov proti mne? Sorry zato, ze veci vidim v kontexte roky dopredu a skor, ako bezny clovek. Som na tom stale relativne dobre. V minulosti za taketo verejne vystupovanie upalovali na hranici. Dnes podpaluju (zatial) len auta...
fakt | 11-11-2018 22:16:02
Ja z pana Majka satana nerobím.On ma radí k najhorším lebo nechodím volit.On my nemusí radit koho mam volit.Nebol som na SOL vyše roka a aj tak viem čo sa v KOCURKOVE deje.Mám podozrenie že pan Kurbel by za podporu nalial do SOL nejaké tie drobné.No nevadí opet sem dlhu dobu ani nepáchnem.
obyvatel | 11-11-2018 21:57:30
Nechapem myslienkove pochody niektorych ludi. Zazlievat Majkovi ze dal podporu p. Kurbelovi je totalne scestne. Ved p. Kurbel chcel svoju prezentaciu cez SOL. A myslite ze by mu ju umoznili v SN ? To naozaj nevidite co sa v tomto meste deje? To naozaj nevidite ze futbalova garda riadi toto mesto ? Tu zmenu v meste necakajte. A myslim ze Majko je ten posledny ktory poskodil p. Kurbela a nerobte tu z Majka satana. Nebyt jeho a SOL tak viete "houby" a nie o vsetkych kauzach a preslapoch vedenia tohoto mesta. A prave toto je problem ze to vedeniu vadi ze obyvatelstvo je cez SOL o tom informovane. Inak plati to co napisal seredan, Tí čo pochopili sa už dávno z tohto zapadákova odsťahovali. Zvyšok chodí na futbal a teší sa na cigánsku s pivom.
fakt | 11-11-2018 21:02:35
Pre p Majka.Nebol som na stránke SOL vyše roka.Volit vobec nechodím.No chcel som zmenu tak som išiel a volil č 2.Keby som bol vedel že ho preferujete volit by som opet nešieL.P Kurbelovi ste viac uškodil ako pomohol.
názor | 11-11-2018 18:20:03
Myslím si, že takýmto rozdielným názorom medzi ľuďmi by nemusel byť, keby to klapalo medzi primátorom a zastupiteľstvom. Vidieť to napr. v Šali. Prečo to tam ide a u nás nie? Lebo sa vedia dohodnúť. Aké veľké projekty urobili. Pán primátor v Šali povedal, že on je primátor, ale rozhodujúce slovo má zastupiteľstvo. Dúfam, že to bude aj u nás lepšie, že sme sa poučili. Alebo nie? Budeme opakovať znova tie isté chyby?
nerozumiem | 11-11-2018 17:34:36
autor sa myli ak tvrdi ze rozhodla mlciaca vacsina ...

rozhodli ti ktori prisli volit, treba vysledky respektovat a neobvinovat ludi ktori volit neisli...

chybu netreba hladat len v ludoch co neboli volit, ale aj v kandidatoch a ich programe..

nikde nie je dokazane ze ti ktori neprisli volit by volili p. Kurbela (Vami preferovaneho kandidata)... nielen p. Tomcanyi alebo p. Horvathova ale aj p. Kurbel si totiz vie vyrobit tiez zopar odporcov svojimi aktivitami..
seredan | 11-11-2018 16:35:04
Stastie lokaja | 11-11-2018 16:24:16
Tí čo pochopili sa už dávno z tohto zapadákova odsťahovali. Zvyšok chodí na futbal a teší sa na cigánsku s pivom.
Stastie lokaja | 11-11-2018 16:24:16
Ale ano jednoduchemu cloveku co nevie a nevidi urcite väzby a pozadia tohoto marazmu tak tomu staci ku stastiu usmev a pozdrav od Tomcanyho. Ale to je uz pre aspon trosku rozmyslajuceho malo pokial mu nieje nejako zas len za nejaku sluzbu zaviazany
Peter | 11-11-2018 15:36:45
Nebol som volit, ak by som isiel, tak by som volil Tomcanyiho, takze ak si niekto mysli, ze ti, co nevolili, dali by hlas Kurbelovi, myli sa.
Anonym | 11-11-2018 15:29:11
Ako bežný obyvateľ tohto mesta nemám jedinú negatívnu skúsenosť s našim primátorom. Myslím si, že je to správy človek na správnom mieste. Áno som sťastna, že to sem môžem napísať, lebo kedysi sme taku možnosť nemali.
stastie | 11-11-2018 15:12:41
stastie je ze tu mozes takto pisat o svojom spasitelovi. Ale asi bude lepsie ked mu pojdes pobozkat rucicky a mozno aj nieco ine osobne.
Anonym | 11-11-2018 15:09:58
A ako tvoje šťastie ovplyvňuje primátor? Nechápem.
Anonym | 11-11-2018 14:39:23
Ďakujem za dnešný deň, dakujem, že vyhral nás staronový primátor, týmto mu gratulujem k výsledku volieb i ku dnešným meninám. Som vďačná, že žijem v tomto meste. Som vdacna za to, že mám v blízkosti školy, úrady, obchody i svoju najbližšiu rodinu. Som vďačná za to, že nemusím dennodenne cestovať do práce. Som vďačná za kultúrny program počas celého roka. Som vďačná, že si mesto váži aj tých skôr narodených a spestruje im jeseň ich zivota. Ak sa tu niekomu nepáči môže samozrejme odísť, to je osobná volba. Šťastie mu však nič nezaruci, šťastie je totiž stav mysle.
Onanym | 11-11-2018 14:11:53
Dolna Streda si zvolila ubytovňu.. Tak nech ju ma..
rozhodnutie | 11-11-2018 13:39:31
realita je taka ze vo volbach sa naplno odzrkadlila stedrost futbalovemu a basketbalovemu zoskupeniu v kombinacii platenia vyletov,akcii,zakuskou a chlebičkou pre klub dochodcov. A prave nastala vdacnost za stedry tok verejnych financii tohoto spolku masivnou volebnou mobilizaciou. Ono Martin dobre vie ze prave tadialto vedie cesta k jeho volebnemu uspechu a jeho osobnej prosperite. Akakolvek verejna kontrola a spolurozhodovanie obyvatelstva bola znovu vylucena v tomto dalsom volebnom procese. Ale OK treba to respektovat a zariadit sa a
netreba cakat. Nakolko v tomto meste nenastava dalsie volebne obdobie zmena verejna tak treba robit zmenu osobnu. Zivot mame len jeden a je kratky a krasny tak preco si ho nechat zneprijemnovat prave tu a takto. Treba svoje veskere aktivity ci uz pracovne alebo investicne presunut mimo tohoto mesta. Nebudem predsa coraz viac a viac platit tomuto mestu na daniach a poplatkoch len nato aby mala urcita skupina viac a viac co rozkradat a rozdavat svojim lokajom.
Vlado | 11-11-2018 13:26:11
pre Sandokan | 11-11-2018 13:06:24
To máte pravdu, v Seredi niektoré veci nejdú už roky :-) A na chodníkoch, by úplne stačil len asfalt, aj bez zlata. No bez dier. Ale v jednom máte veľkú pravdu, sme na Slovensku.
Anonym | 11-11-2018 13:06:57
Vlado, ak je v meste nejaky problem, tak ci tak je zbytocne to pisat na SOL. Take veci treba adresovat inde. Len tolko.
Sandokan | 11-11-2018 13:06:24
Vlado, uvedom si, že nežijes v Dubaji, aby si mal chodníky vyasfaltovane zlatom, bez snehu a pod. Žiješ na Slovensku.. Zvykni si, že nie všetko ide hneď a naraz...
Sandokan | 11-11-2018 13:06:23
Vlado, uvedom si, že nežijes v Dubaji, aby si mal chodníky vyasfaltovane zlatom, bez snehu a pod. Žiješ na Slovensku.. Zvykni si, že nie všetko ide hneď a naraz...
Vlado | 11-11-2018 13:01:16
pre Majko | 11-11-2018 12:46:56
V poriadku, demokracia rozhodla. Ale potom vyzývam všetkých, ak nabudúce potečie zase špinavá voda, budú pretekať kanály, alebo nejaká ulica - dve - tri budú po tme, či budú rozbité cesty, chodníky alebo neodhrnuté, ak by nasnežilo, nepíšte to tuná. Verím, že po vašom ocenení, vás dotyční radi vypočujú a vyriešia vaše problémy a sťažnosti.
Vlado | 11-11-2018 11:54:26
Nemá zmysel sa vracať k starým veciam ale treba pozerať do budúcnosti. Len mám obavy, že tá naša bude rovnaká ako aj minulosť, stagnácia. Zrejme máme každý iný názor na pokrok alebo vývoj, ale to nie sú zateplené fasády, to je aj prístup ľudí, ktorí sedia na Msú k občanom. A tam, obávam sa, veľká zmena nebude. Mimochodom, vie sa už, kto bude viceprimátor?
Vlado | 11-11-2018 11:40:07
pre Vlado | 11-11-2018 111143 aj ostatných | 11-11-2018 11:36:43
O tom, že námestie bol projekt Vranoviča viem, rovnako tak aj niekoľko iných projektov a plná kasa na štart, pre nového primátora, lenže o tom sa už nehovorí. Rovnako tak aj o cyklotrase, ktorú taktiež navrhoval Vranovič, lenže projekt bol zmarený a následne vyhlásený za dielo nového richtára. Hold, ovečky to žerú a žerú a zdá sa, že ešte dlho žrať budú.
pre Vlado | 11-11-2018 111143 aj ostatných | 11-11-2018 11:36:43
Len pre poriadok a dobrú pamäť: Rekonštrukcia námestia bola odsuhlasená ešte za éry Vranoviča v roku 2010 a samotná stavebná realizácia dobiehala už v prvých mesiacoch primátorovania Tomčányiho(jeseň 2010 a 1. polrok 2011), čo samozrejme marketingovo skvelo využil a využíva. Bohužial iba u neznalých a a tých je väčšina.
Vlado | 11-11-2018 11:11:43
pre anonym | 11-11-2018 06:24:11
A čo spravil? Môžete byť konkrétny, lebo tie kraviny ako nové cesty, park a pod. sú dosť na smiech. Vy vidíte v Seredi niekde nové cesty? Parkom, myslíte predtým zelenú trávnatú plochu, vyliatu betónom a dlažbou? Hmm, tak to je dosť úbohé.
Vlado | 11-11-2018 11:08:46
pre Obcan | 11-11-2018 10:08:04
Zdarvý rozum? Ostal na jarmoku, alebo žeby na štadióne? Bohužiaľ, Horná Dolá ala Sereď bude zas na chvoste, min. v porovnaní s okolitými mestami. Ale to je Sereď. Máme 1. ligu, tým je povedané asi všetko.
Pre neviem | 11-11-2018 11:08:13
Uz ste ozaj tak osprosteni,aký emigranti o čom to tu blabolis!
Neviem, | 11-11-2018 10:57:50
či budú takí nadšení,keď prídu migranti.Ach,celý Mú,ako naša vláda!!!
Anonym | 11-11-2018 10:22:40
Bratislava, Nitra a Košice seredčanov strašne tešia. Fakt.
Nazor | 11-11-2018 10:20:01
Este ze zdravy rozum zvitazil v krajskych mestach
v Bratislave,Nitre,Kosiciach Vysledky viac ako optimisticke ...
Darmo inteligenti !Slovensko sa hýyybe!!!
Obcan | 11-11-2018 10:08:04
Smutne
Stagnacia Serede na 4 roky
Nadelovanie si viac ako slusnych platov, podporovanie spriaznenych
dusi,seredskeho sukromneho futbalu ....

Seredania rozhodli tak ako rozhodli
Vysledky volieb v Seredi dokazali ze je tu stale zivy socialisticky duch
preobleceny do malomestiackeho kabata
Sme tak malo narocni...
Falosne usmevy,falosne poklepkavanie sa po ramenach
Kde sa podel zdravy ROZUM spoluobcania?
Anonym | 11-11-2018 09:50:09
Keby bola vyššia účasť, výsledky by neboli iné. Toľko k mlčiacej väčšine. Naopak, nastal čas na sebareflexiu a zodpovedanie si otázok, čo sme v tej kampani prestrelili.
anonym | 11-11-2018 09:38:23
pre konstatovanie: presne tak,uz to bolo kontraproduktivne.
Seredan | 11-11-2018 09:34:32
Vyhral suverene a netrepte tu o mlčiacej večšine už to fakt nikoho nebavi
konstatovanie | 11-11-2018 09:31:00
presne ako moja prepoved, Majko dal Kurbelovi bozk smrti tou priamou podporou...
Pre hrobari kastiela | 11-11-2018 09:29:46
Niektorí ľudia proste nevedia inak,len selektovať.Na tých,čo sú pre kaštieľ,a na tych,čo sú proti atď.A niekto nakresli pekný obrázok kaštieľa a Vy si hneď myslíte,on zachráni kaštieľ!Trošku naivné a jednoduché,ešte k tomu postaví krytu plaváreň atď.Je to proste len volebný sľub.Ked mu veríte,je to Vaša vec.Ini ľudia,a je ich vatsina, žijú v realite.
Seredan | 11-11-2018 09:21:50
Tuto poražku budete dlho travit ,vivat Tomčany
Seredan | 11-11-2018 09:19:13
Konečne vyhral zdravy rozum
Daj my silu | 11-11-2018 09:13:30
Ako vidím aj v Seredi ovečky volili toho čo chce ubytovne bravooo tak celá Sereď a Dolná Streda všade budú ubytovne gratulujem .
edna stauer | 11-11-2018 09:02:29
Zda sa vam ze tak velmi trpeli obcania mesta?kastiel pride snad na rad,ale nebudeme predsa podla toho hodnotit a urazat ludi,co volili inak,ako ste chceli vy..mier
edna stauer | 11-11-2018 09:02:28
Zda sa vam ze tak velmi trpeli obcania mesta?kastiel pride snad na rad,ale nebudeme predsa podla toho hodnotit a urazat ludi,co volili inak,ako ste chceli vy..mier
Hrobari kaštieľa vyhrali | 11-11-2018 09:01:48
- zvolení a ich voliči,
s výnimkou opačnej menšiny, sorry - netýka sa nechápavo mlčiacej väčšiny, tým je radosť vládnuť..
nech si to užijú na svojich peňaženkách a (ne)vyziti toho čo tu máme.

Odkaz pre anonym | 11-11-2018 06:24:11:
Absolútne mimo:
Kurbel rozdával ZO SVOJHO a verejným inštitúciám
Tomcanyi Z PENAZI DANOVNIKOV, a BEZKONKURENCNOU SUMOU do SUKROMNEHO FUTBALOVEHO KLUBU.

Ak už je niekto zaslepeny stále futbalom,
nech si pozrie rozdiel investícií - a stavu pre futbal:
- futbalový klub (súkromný) versus štadión (mestský majetok)
Anonym | 11-11-2018 08:56:35
Mlčiaca väčšina nerozhodla. Ak by bola aj 100 percentná účasť, pomer hlasov pre jednotlivých kandidátov by zostal relatívne zachovaný. Čiže aj tak by najviac dostal Tomčányi.
Pre auuuu | 11-11-2018 08:53:58
Snažte sa akceptovať výsledky volieb,o tom je demokracia Zrejme existuje aj iný názor,ako ho máte Vy.A hlavne tá do očí bijuca hlúposť spojovat teraz zvolených ľudí s cudzincami.
čo už | 11-11-2018 08:35:38
zrejme aj u nás volili cudzinci....no férové volby
aaaúúúú | 11-11-2018 08:33:07
nuž ľudia sú nepoučiteľní zasa si zvolili tých, ktorým viac záleží na plných peňaženkách ako na bezpečnosti obyvateľov, myslím tých, ktorí bez mihnutia oka odignorovali žiadosť obyvateľov, ktorí nesúhlasili s ubytovňou pre cudzincov a napriek tomu ich tu chceli vystavať ak sa im to v tomto volebnom období podarí, tak potom tu je zbytočné vyplakávať.
Haló,pre Majko | 11-11-2018 07:32:49
Citat od Vás:A zase vyhrala mlčiaca vatsina:,je absolútne nesprávny a nelogicky.Ano,je dôležité,aby išlo čo najviacej ľudí do volieb,ale určite by sa zachoval tento percentuálny rozdiel medzi kandidátmi.Plus mínus 2.procenta.Na tomto princípe sa predsa vytvárajú prognózy ,a tie vatsinou sedia.
havran | 11-11-2018 07:25:54
Zase zozhodla mlčiaca väčšina na porazenie pre SOL.Už by si niekto po tých dlhých rokoch mohol uvedomiť,že tej väčšine vôbec nezáleží na tom,kto bude primátorom,starostom a v štáte vládnúcou väčšinou na rozdiel od neukojených pisálkov a politikov.
Lukáš | 11-11-2018 07:16:08
Majko o akej mlciacej mensine stale hovorite?kto chcel volit bol...alebo si myslite ze vsetci by volili vasho kamarata Kurbela s ktorym ste si hrkutali na kave?toto je suverenne vitazstvo cloveka ktory urobil suverenne najviac pre Sered odkedy je na svojom poste...skuste sa zase o 4 roky spojit s niekym inym a robit intrigy ale aj tak vam to nevyjde lebo kazdy vie ze ste liska☺️
NO COMMENT | 11-11-2018 06:24:53
Výsledky Šoporňa veľmi tesne boli
Macho “iba” 1521 hlasov
Vlcik až 259 hlasov
Plochanova 224 hlasov
anonym | 11-11-2018 06:24:11
Napriek masívnej kampani a nechutnému boju proti p. Tomčányimu, staronový primátor s prehľadom vyhral...myslím si, že ľudia bývajúci v Seredi vidia, čo pre mesto tento človek spravil - amfiteáter, malý park, nové cesty atď...p. Kurbel takisto dosť, napr. také notebooky pre prvákov (a aj to len na CZŠ), ale čo z mali z toho ostatní?...pán Majko, zoberte prosím do úvahy pri Vašich komentároch o ,,mlčiacej väčšine", že nie každý občan Serede je doma, aby mohol ísť k urnám - nenapadlo Vás, že sú (môžu byť) v zahraničí?
Edna Steuer | 11-11-2018 04:51:30
Tak a kaštieľ môžeme ísť rovno rozoberať tehlu po tehle. Pretože to je jeho budúcnosť pod znovu zvoleným staro-novým vedením. Gratulujem Sereď, keď vám stačia "chlieb a hry", výborné PR a krátkozraké vízie, budete musieť najbližšie 4 roky trpieť dôsledky tohto rozhodnutia.
Sme tam | 11-11-2018 04:28:06
kde sme boli. A odmeny sa budú deliť ďalej.
Pre Majko | 11-11-2018 03:36:43
Pán Majko nepodarilo sa Vám ani vďaka seredonline aby ste nahuckali ľudí proti súčasnému primátorovi a takisto aj v Dolnej Strede a veľmi sa z toho teším!!!! Myslel som že toto je tu o niečom inom ale veľká chyba robíte neoverene senzácie a očividne asi získavate za kliky ľudí peniaze.... môj nazor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-11-2018 03:22:37
Zase rozhodla mlciaca vacsina.

Tak rozmyslam, preco tolko ludi krici po priamej demokracii, ked nedozreli ani na dosledne uplatnovanie zastupitelskej...
Volič | 11-11-2018 03:16:20
Zase vyhral Tomčanyi.

5 452 platných hlasovacích lístkov
z toho :
3 885 hlasov
71,25 %

A fotbal pojde do europskej ligy :))))))
Anonym | 11-11-2018 00:36:56
Možnosti sú tri.
Pre Občana | 11-11-2018 00:31:55
Podľa nepotvrdených info máme očakávať prekvapenie.
Občan | 10-11-2018 23:18:15
Už vieme kto vyhral tie volby v Seredi?
ffdf | 10-11-2018 22:29:03
neščítavali? to sa nebojte, budú ich len sčítavať
Noooo | 10-11-2018 22:12:36
Podľa uznesenia Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán z 8. novembra k prítomnosti pozorovateľov pri sčítavaní odovzdaných hlasov v okrskovej volebnej komisii, pozorovateľ nesmie žiadnym spôsobom zasahovať do činnosti volebnej komisie.

„Pozorovateľ si môže vyhotovovať audio, video alebo audio-video záznam z procesu sčítavania odovzdaných hlasov za podmienky, že budú zachované zásady ochrany osobných údajov a zároveň to žiadnym spôsobom nenaruší priebeh sčítavania odovzdaných hlasov.“

Pozorovateľ si môže robiť poznámky o sčítaní hlasov len na papier, „ale nesmie tieto informácie žiadnym spôsobom šíriť pred podpísaním zápisnice o výsledku volieb okrskovou volebnou komisiou“. Po uzatvorení volebnej miestnosti v priebehu sčítavania odovzdaných hlasov môže pozorovateľ opustiť volebnú miestnosť, avšak už nemôže vstúpiť späť, pretože by to mohlo narušiť priebeh sčítavania 
Anonym | 10-11-2018 21:53:07
Som zvedavý na sčítavanie v Šoporni. Aby to zas neščítavali na Ústavnom súde.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign