Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

VO VYSÚŠNEJ KOŠICKEJ KOTLINE PRIBUDNE ĎALŠÍ PEKÁČ NA SMAŽENIE OBČANOV

Miloš MajkoDátum22. 04. 2018 08:48:03TémaAktuálne témy

VO VYSÚŠNEJ KOŠICKEJ KOTLINE PRIBUDNE ĎALŠÍ PEKÁČ NA SMAŽENIE OBČANOV

Dnes je svetový deň ZEME, cez ktorý empatickí ľudia k životnému prostrediu mobilizujú ľudí k zvýšenej starostlivosti o životné prostredie, no náš minister hospodárstva, bývalý minister životného prostredia Peter Žiga prináša do svojho regiónu, kde sa narodil pod rúškom tajomstva ekologickú záťaž, ktorá nebude prínosom, ale úpadkom pre rozvoj kraja a zároveň bude akcelerovať extrémy v počasí (https://kosice.korzar.sme.sk/…/vlada-taji-pre-koho-vyvlastn…).

To je cynizmus najväčšieho zrna, ktorý sa môže zrodiť iba v hlave, ktorému nie je nič sväté. Prečo? Z dvoch dôvodov.

Prvý dôvod je, že aj jeho straníckemu kolegovi, ktorý donedávna sedel na stoličke župana je podľa Regionálnemu rozvojovému plánu 6 týchto hrozieb pre dôstojný rozvoj kraja:
1.nevhodná štruktúra slovenskej ekonomiky (veľká otvorenosť a jednostranné zameranie na sektor automobilového priemyslu)
2. snaha štátu o funkciu centrálneho tvorcu a kontrolóra politiky regionálneho rozvoja
3. obmedzená možnosť samosprávy ovplyvňovať zásadné rozhodnutia centrálnej vlády
4. snaha ústredných orgánov o riešenie dôsledkov a nie skutočných príčin spôsobujúcich nezamestnanosť a nízke mzdy
5. migrácia a starnutie obyvateľstva a súvisiace zmeny v demografických ukazovateľoch
6. prebiehajúca klimatická zmena a s ňou súvisiace ohrozenia

Ak bude záujem, môžeme zdôvodniť prvých 5 bodov. Druhý dôvod cynizmu sa skrýva v podobe vychodniara, z ktorého sa stal Bratislavský papaláš a vysvetlím to na hrozbe číslo 6, keďže dnes je DEŇ ZEME.

Zapečatiť a zastrešiť 900 hektárov pôdy znamená, že z plochy 900 hektárov hangárov a prístupových ciest hangárov bude sa do atmosféry produkovať denne v horúcom lete viac ako 60GWh, čím sa Košická kotlina vplyvom tejto investície bude viac prehrievať. Odhadujem, že to budú letné teploty vyššie o 2-3 stupne.

Prehriatie Košickej kotliny ovplyvní tvorbu zrážok v celom území tak, že v kotline bude ešte menej pršať a v okolitých horách ešte viac. Výskyt extrémnych prívalových zrážok s lokálnymi záplavami sa zahustí a navyše sa posilní dynamika i frekvencia tzv. „Košického severáku“, ktorý ako je známe občas prevracia aj kamióny.

Takže milí Košičania, toto iste nepotrebujeme a treba s týmto niečo robiť, ak chceme žiť v akom takom únosnom prostredí. Košická kotlina potrebuje ozdravný proces svojho priestoru s vytvorením zázemia zdravého prostredia pre ľudí, ktorí majú radi Košicky kraj.

Preto navrhujem, aby sme odštartovali vážnu diskusiu o tom, čo chceme tu my občania Košického kraja a nie pôvodom východniari, z ktorých sa stali papalášmi v Bratislave.

Zdroj: FB


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Pre Troll | 28-04-2018 08:22:53
Prečo sa vlastne tej témy nedržis Ty? Vole!Ja odpoviem za Teba,lebo odpovedas na diskusny príspevok.A dám Ti jednu dobrú radu.So slušnosťou dôjdeš najďalej.
Trol | 27-04-2018 10:28:21
Pre SIN. | 26-04-2018 20:29:28
No ponajprv si utri penu z huby, potom si prečítaj po sebe čo si napísal, pouvažuj (ak máš s čím uvažovať) nad tým čo si napísal. A bude dobré, ak sa budeš držať témy o ktorej sa tu diskutuje.Vole!
Obyvatel | 26-04-2018 21:13:55
Ked tak blazon si tu ty a netrep hluposti lebo Slovensko je uz len virtualne ale realne je uz rozobrane a skupene
Pre SIN. | 26-04-2018 20:29:28
Ty nevieš nič o ekonomike,o globalizácii,kompletné všetko je skoro prevrate,žiadna digitalizácia,tak nemudruj.Istambulska dohoda,koho to zaujíma,sú to len také recicky,ktoré vedia,ešte nikdy v histórii,nehralo Slovensko takú.pozitivnu úlohu vo svete,ako v rámci EU.To je úplne fuk,kto je na Slovensku u moci,bez EU nie je Slovensko nic,takže ľudia moji nenechajte sa ovplyvňovať od takých bláznov,ktorí kecaju niečo o strate suverenity.Nie je to pravda!
s.i.n. | 26-04-2018 09:36:52
Halo | 24-04-2018 20:44:01
...\"ktovie z čoho by sa nám žilo lepšie.\"
Nuž z práce vlastných rúk a umu našich ľudí.
P.S. : A ešte lepšie nám bude, ak sa naplnia pripravované strategické postupy EU o prerozdeľovaní migrantov do členských krajín, hoci z počiatku, ale nie natrvalo aj s dotáciami na každého prijatého migranta. A najlepšie bude, ak sa zriekneme našej národnej suverenity vo všetkom. Našu úprimnú proeurópsku orientáciu môžme potvrdiť napr. definitívnym prijatím Istambulského dohovoru.
P.S. Prečo treba presmerovať aktuálne zvýšený prísun eurofondov do krajín ESP, GRE, ktoré sú v EÚ najmenej o 20r. skôr ako SVK a to práve na úkor krajín V4??
Halo | 24-04-2018 20:44:01
Ja by som Vám od srdcia prial,aby ste aspoň 2.3.roky vypadli z EU, tie Vaše hlúpe reci,ktovie z čoho by sa nám žilo lepšie.
Je to tak | 24-04-2018 16:51:41
EU nás už zrazila na kolená, ale ak budeme stále skláňať hlavu tak môžeme o ňu prísť
gulak | 24-04-2018 13:17:50
Peter..ja neviem,ako dopadnem vždy nasledujuci den..tak,ako by som mal vedieť,ako časom dopadne EU..male štaty su vždy pod diktaturou velkých hráčov..tiež mi nie je jedno,že ako v EU zametaju zo štatmi z bývaleho východneho bloku,ale na to sme my krátky..my občania sme krátky aj na dianie,v tomto štate..ludia vo volbach volia politikov,aby štat spravovali,čo najlepšie,ale vladni politici to pochopili tak,že treba kradnuť,čo najsofistikovanejšie..
Peter | 24-04-2018 13:05:59
Gulag,ako si myslíš,že dopadne EU,ak budú v Bruseli bojovať proti národným vládam a budú im brať kompetencie hlavne slobodného rozhodovania pod hrozbou tvrdých sankcií?Toto je diktatúra a nie únia nezávislých štátov.
aké sú objektívne média | 24-04-2018 12:30:46
ak ešte nevidíte aké objektívne sú média pozrite si správy na TA3 je tam iba kúsok videa z protestu proti odsúdeniu Milana Mazureka celé video si môžete pozrieť na YouTube. Len aby ukázali aká je \"násilnícka \" strana Mariána Kotlebu. Policajt tam \"akože\" chcel nasadiť na auto papuču, okolostojacich obvinili z napadnutia policajta, hoci bolo očividné že ho nikto nenapadol naopak jeden z mužov mu podal pomocnú ruku, keď zle stúpil na obrubník chodníka, alebo sa jednoducho zapotácal a neudržal rovnováhu. Bolo očividné, že tento incident bol skôr zinscenovaní ako pravdiví, len aby zasa vypustili kačicu akí sú tí Kotlebovci násilnícký. Je očividné že sa ich boja aby to tu od základu nevyčistili od tej všetkej skorumpovanosti a špiny ktorá tu vládne
gulak | 24-04-2018 10:55:01
Oslobodiť sa od nadvlady EU..dobrý vtip..
gulak | 24-04-2018 10:55:01
Oslobodiť sa od nadvlady EU..dobrý vtip..
pre anonym | 24-04-2018 08:00:59
Chcete vedieť koho voliť? Tak presne vám to nepoviem vybrať si musíte sám. Ak chcete naozaj pravdu o politikoch, neradte sa podľa médií neverte všetkému čo nám chcú nanútiť, aby sme uverili televízne spoločnosti. Ak trocha sledujete dianie v politike ich správy nie sú objektívne. Ak naozaj chcete vedieť ktorá strana sa najviac bojuje za Slovensko, aby to bol konečne slobodný suverénny štát, komu naozaj záleží na občanoch tejto republiky, kto už nechce aby Slovensko neustále muselo počúvať a riadiť sa podľa príkazov európskej únie, alebo USA,aby sme sa konečne oslobodili od nadvlády EU, ak to skutočne chcete vedieť tak zatvorte noviny, vypnite TV a prejdite na YouTube a pozrite si videa zo zasadania vlády tam uvidíte kto a ako bojuje za občanov Slovenskej republiky,
preanonym | 22-04-2018 20:48:43
pozri si posledne zasadnutie zastupitelstva a tam sa dozvies koho volit pozri kto ako hlasoval za obcanov Serede v kauze bytovy podnik
anonym | 22-04-2018 19:59:20
Kto su ti ozajstni Slovaci? Daj mena, nech viem koho volit.
ak budú volby | 22-04-2018 18:34:28
ak budú voľby mali by sme sa dobre zamyslieť koho zasa zvolíme či nenažraté svi... ktorým nič nie je sväté, alebo ozajstných Slovákov ktorým skutočne na Slovensku záleží. Ktorí za Slovensko bojujú stále a nie len pred voľbami hustia svojím voličom kaleráby do hláv
shelley | 22-04-2018 17:38:48
Keď o takých vážnych veciach, ako je životné prostredie, rozhodujú politickí nominanti a \"odborní\" diletanti, nemôže to ináč dopadnúť. Najprv v mene \"industralizácie\" komunisti a teraz v mene \"efektivizácie\" ( rozumej efektivizácie vlastného vrecka). Ľudstvo sa zničí samo, netreba nijaké mimozemské zásahy. Ešte je za päť minút dvanásť, takže sa zdá, že je to OK. Ale Petriho miska už prerastá.
s.i.n. | 22-04-2018 13:38:14
Sú tomu len dva dni, čo som prešiel vlakom okolo celého areálu USS KE (bývalé VSŽ). Z pohľadu ŽP je to tragédia pre celé okolie.
Bol krásny slnečný podvečer, keď prechádzal vlak v ktorom som sedel, pozdĺž celého areálu USS. To, čo tu pred pár dňami kritizoval M. Majko ohľadne zvýreného lúženca zo skládky pri Niklovke, je tam úplným štandardom! A nie sú to len jemné mechanické nečistoty v podobe prachu, ale aj široká paleta nepríjemných a nepochybujem že aj otravných zápachov v podobe technologických výpustí z početných komínov.
Netreba azda ani zdôrazňovať náhlu zmenu odtieňov modrej oblohy či zapadajúceho slnka, ktoré poskytovali dovtedy potešenie z pohľadu na okolitú sviežo zelenú krajinu. Jednoducho HROZNÉ!!
Dodnes dosť dobre nechápem, ako v tesnom susedstve USS dokážu žiť obyvatelia obcí Haniska, Bočiar či Sokoľany.
Nepoznám demografické zloženie obyvateľstva spomenutých obcí, ale každý mladý človek (lebo myslím že tí starí už rezignovali na danú situáciu) odtiaľ musí prchnúť, ak si chce zachrániť \"zdravú kožu\"!
Nakoniec, čo možno očakávať od straníckych bosov, o ktorých so železnou istotou možno hlásať že sú to odbornej problematiky NEZNALÍ DILETANTI, úplne ľahostajní ku dôsledkom, ktoré svojimi rozhodnutiami spôsobujú.
nedajme si ničiť našu prírodu | 22-04-2018 09:34:46
Ja nie som vychodniarka, ale záleží mi v akom prostredí tu žijeme. Príroda a predovšetkým hory sú pre mňa všetkým. Poburuje ma ako dnešný politici sa nezodpovedne správajú k našej prírode. Najprv takzvaný ochranári nechali zničiť státisíce zdravých stromov, lebo museli \"chrániť malých chrobáčikov\" Takže miesto krásnych zelených stromov máme sivú spúšť zničených stromov, ale čo na tom že \"chrobáčikovia nemajú čo papať, veď sa môžu premiestniť na ďalšie zdravé stromy, teda ktoré zatiaľ ziskuchtiví podnikatelia nestihli vypíliť, takže z našich krásnych hôr, ktoré kedysi boli zdravými pľúcami Zeme sa stáva zdevastovaná príroda, nuž všetka česť takýmto ochranárom. No naším politikom sa aj to máli a nestačí, že nám tu na západe nechali zabetónovať naše úrodné polia, teraz ešte chcú takto zničiť našu krásnu prírodu aj na východe a verte mi nie je to len k vôli zamestnaniu ako to tvrdia, lebo keby zamestnávali iba Slovákov tak by tu mal každý zamestnanie.Lenže \"ktosi\" - dobre vieme kto,sa rozhodol zničiť celú Europu a naši naivní, alebo skôr podplatiteľní politici mu v tom ochotne pomáhajú

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign