Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vo veci názoru na postup lekára - vyjadrenie MUDr. Aleny Tanuškovej

Miloš MajkoDátum20. 02. 2014 23:37:44TémaZdravotníctvo

Iba niekoľko dní naspäť sa v chate Seredonline objavil diskusný príspevok, v ktorom čitateľ popísal svoju skúsenosť so správaním sa jednej lekárky ordinujúcej v Seredi. Vo svojom príspevku bol konkrétny a uviedol nasledovné:

Michal
2014-02-12 16:00:05
Dobry den, stalo sa niekomu z vas ze by mu doktorka odmietla osetrit male ubolene,uplacene dieta?! konkretne, vcera 11.02.2014 sme boli so 4rocnym synom u MUDr. Alena Tanušková, zistilo sa ze ma zapal ucha, predpisala nam kvapky a vypytala od nas 5 eur vraj to je na pol roka predplatene osetrenie. kvapky vobec nezaberali, celu noc preplakal v horuckach, nezaberal ani Nurofen sirup, rano stale sa stazoval na bolest ucha,plakal, teplota 38,3 kvapky ani nurofen nezabral. tak manzelka zobrala maleho a isla k doktorke, doktorka jej ani neotvorila dvere, tak jej zavolala a zodvihla to sestricka a povedala: dvere neotvorime, mame dnes len objednaných pacientov, aj ked sme jej vsetko vysvetlili ako to je, ze sme tam boli vcera,...nic nezabralo,ani nem nedala doktorku, ani neotvorila dvere len povedala: chodte k doktorke ktora vam prepise antibiotika a na otazku ci nam ich nemoze ona predpisat odpovedala zase len to ze maju dnes len objednaných paciento... je toto vobec legalne?

Niektorí diskutujúci v  nasledujúcich príspevkoch si zrovna servítku "pred ústa" nedávali, čo považujem za dosť nešťastné nakoľko sa jedná o konkrétnu lekárku a tá sa môže ich verejním vyjadrením cítiť dotknutá. Našiel sa však ďalší čitateľ a to Ing. Štefan Sekera, ktorý sa vo svojom príspevku podujal zabezpečiť stanovisko predmetnej lekárky.

Ing. Štefan Sekera
2014-02-13 22:48:40

Dobrý deň, nechce sa mi až veriť, že by Pani MUDR. Tanušková bola niečoho takéhoto schopná. Je pravda, že sa u nej platí polročný poplatok 5€, ale je to súkromná ambulancia, takže to treba plne chápať a treba prihliadať aj na to, že takýto poplatok hradíte veľakrát aj v štátnych ambulanciách. Ja sa osobne s Pani MUDR. Tanuškovou nepoznám, ale ako pacient som už u nej ošetrovaní bol a za tých 5€ som dostal veľmi kvalitnú liečbu, dokonca operačný zákrok mi vybavila nad rámec jej povinností. A keď som mal možnosť všímať si sestričku, je veľmi prívetivá a k deťom sa správa veľmi pekne, dokonca čakáreň je aj napriek skromným veľkostným pomerom pre ne pekne prispôsobená (hračky, TV s rozprávkami). Dám si tú námahu a zajtra sa s Pani MUDR. Tanuškovou skontaktujem, či sa takéto niečo naozaj udialo, dám jej prečítať obsah týchto príspevkov a ak to nie je pravda, riskujete trestné stíhanie vo veci ohovárania a poškodzovania dobrého mena, čo v prípade lekára-súkromníka, môže skončiť veľmi nepríjemnou sankciou. Naopak, ak naozaj takto Pani MUDR. Tanušková pochybila, žiadam Vás aj v mene iných budúcich pacientov, aby ste to oznámili lekárskej komore. S pozdravom, podpísaný.

Neskôr sa diskutujúci Michal ozval znovu:

Michal
2014-02-15 13:06:06

stalo sa to presne tak ako pisem. doteraz sme s nou nemali problem, boli sme s nou spokojny, aj sestricka, abe boli vzdy mile. ale nikdy to nebol takyto urgentny stav, vzdy sme prisli, pockali, presetrila a bolo ok. tak to bolo aj teraz, prisli, presetrila, dala malemu cukrik povedala aky je statocny a dala mu aj nalepku, odisli sme, lenze jeho stav sa vobec nezlepsoval ako som uz popisal nizsie,ked tam na druhy den prisla manzelka so synom tak nam toto spravila. este dodala ze sme mali prist rano, na to manzelka len odpovedala ze bolest si hodinu nevybera. preto sme aj boli prekvapeny jej reakciou kedze doteraz sa nam vzdy zdala byt mila a prívetivá aj so sestrickou. a samozrejme ze som oboznamil aj príslusne urady.

Toto stanovisko nám pán Sekera  zaslal a my ho uverejňujeme v plnom znení:

Dobrý deň Pán Majko,
vzhľadom na príspevky, ktoré boli uvedené na Vašej stránke v sekcii chat, som sa podujal na získanie resp. sprostredkovanie stanoviska aj druhej strany - v tomto prípade MUDr.Tanuškovej. V mene Pána Tanušku Vás prosím o uverejnenie stanoviska na Vašej stránke (stanovisko je v prílohe v originálnom znení).

Ďakujem veľmi pekne,
s pozdravom a úctou Ing. Štefan Sekera

- - -

ART-MEDICA s.r.o., ambulancia ORL,  MUDr.Tanušková Alena
Vyjadrenie  k príspevkom na fóre Sereď Online :
K príspevku pána Michala, zo dňa 12.2.2014


Pán Michal opisuje situáciu ohľadom svojho syna zo svojho pohľadu na vec tak, aby čo najviac poškodil meno našej ambulancie a MUDr. Tanuškovej,  no však úplná realita je niekde inde. Je pravda, že p. Eliášová bola na vyšetrení so synom, bol mu diagnostikovaný zápal uška a následne stanovená aj potrebná liečba s liekmi. Bola však upozornená, že uvoľnenie bolesti nenastane okamžite po podaní  liekov, ale postupne. Tvrdenie, že kvapky vôbec nezabrali je len subjektívny názor možno unaveného manžela, ktorému prirodzená reakcia dieťaťa na bolesť (plač) veľmi vadil. Je pravda, že na druhý deň prišla pani Eliášová do našej ambulancie, ale až po skončení ambulantných hodín a nie  ráno, tak ako uvádza pán Michal.  Aké teda boli skutočné problémy malého syna, keď matka príde na „ošetrenie“ až v neskorých poobedných hodinách? Skutočnosť je taká, že pani Eliášová nechcela ani syna vyšetriť, chcela len, aby jej lekárka predpísala antibiotiká, nakoľko detská lekárka, ktorej patria, už z dôvodu skončenia ambulantných hodín, neordinovala.  Podotýkame, že naša ambulancia  neposkytuje Pohotovostnú službu po skončení ordinačných hodín, túto zabezpečuje len nemocnica. O nie celkom pravdivej interpretácii p. Michala svedčí aj fakt, že p. Eliášová sa osobne objednala a dožadovala kontroly svojho syna dnes 18.2.2014 prednostne, za úhradu. Po návšteve ambulancie povedala, že synovi lieky zabrali, žiadne antibiotiká nebral a uško ho už nebolí. Kde je potom pravda pani Eliášová? Je ľahké niekoho sprosto očierniť a zahmlievať pravdu. Prečo ste sa dožadovali znovuošetrenia len u nás, ak k práci MUDr. Tanuškovej nemáte dôveru?
K poplatku 5.- Euro uvádzame nasledovné vysvetlenie : Predmetný poplatok nie je „predplatené ošetrenie na pol roka“, to je len subjektívny výklad a nepochopenie zdôvodnenia takéhoto poplatku sťažovateľom. Tento polročný poplatok predstavuje  administratívny poplatok, spojený s evidenciou, archiváciou, spracovaním údajov zistených pri poskytovaní ambulantnej starostlivosti a štatistické spracovanie lekárskych predpisov, všetko v zmysle zákona č. 577/2004  § 38.  Naša spoločnosť prijala záver výberu takéhoto poplatku len 2x ročne a nie pri každej návšteve našej ambulancie pacientom tak, ako nám to predmetný zákon umožňuje. V zákone je výslovne napísané:  
§ 38  Rozsah úhrady
(3) Ak sa poistencovi poskytuje zdravotná starostlivosť plne uhrádzaná alebo čiastočne uhrádzaná na základe verejného zdravotného poistenia, poistenec uhrádza, ak nie je oslobodený od úhrady podľa odseku 8,

  b) spracúvanie údajov zistených pri poskytovaní ambulantnej starostlivosti v elektronickej forme pri každej návšteve,
d) štatistické spracúvanie lekárskeho predpisu súvisiace s vydaním liekov alebo dietetických potravín predpísa-ných na jednom lekárskom predpise,
(5) Služby podľa odseku 3 sa uhrádzajú poskytovateľovi po ich poskytnutí v hotovosti; ak ide o služby súvisiace s poskytovaním ústavnej starostlivosti, pri prepustení z ústavnej starostlivosti alebo do desiatich dní po prepus-tení z ústavnej starostlivosti na účet poskytovateľa.


K príspevku  OBČANA zo dňa 13.2.2014

Pán OBČAN, je veľmi ľahké a jednoduché skrývať sa a kritizovať  inkognito. Zrejme nemáte  toľko odvahy, aby ste sa aj podpísali a identifikovali.  Vaše vyjadrenie vyplývalo lez z degenerovanej interpretácie pána MICHALA, zrejme p. Eliáša z Paty.  Je pravda, že pacient si môže vybrať lekára, nikomu toto právo neberieme.  Pán OBČAN, ako by ste reagovali v takej situácii ? Nechali by ste svoje dieťa pol dňa trpieť ?  

K príspevku p. Robo Horvátha: (pseudonym) zo dňa 13.2.2014
 
K príspevku len toľko, z kontextu príspevku ako aj zo spôsobu vyjadrovania je zjavné, že ste človek prostý, s prízemným IQ a potrebou sa ku všetkému „odborne“ vyjadrovať, čo sa na fóre píše. Znova sa opakuje, že vyjadrenia inkognito sú vám vlastné, nakoľko sa nedokážete pozrieť nikomu priamo do očí.  Je mi Vás ľúto. Vzhľadom na Vaše vyjadrenia na adresu MUDr. Tanuškovej, zvažujeme podanie trestného oznámenia na Vašu osobu, nakoľko ste sa vašou reakciou dopustili trestného činu.  Aj keď vystupujete pod pseudonymom, v dnešnej dobe nie je problém zistiť pisateľa.

Vyjadrenie, na základe objektívnych skutočností podal  Ing.Tanuška Romeo

- - -

Dnes v ranných hodinách ma kontaktoval manžel lekárky pán Tanuška a predmetné stanovisko mi odovzdal aj v písomnej podobe.

Som rád, že médium SeredOnLine môže priniesť pohľady všetkých dotknutých strán a verím v zmierlivé vyriešenie predmetnej veci.

Opätovne mi nedá nepripomenúť, ako citlivé môže byť vyjadrenie anonymného diskutujúceho na adresu konkrétne identifikovaného človeka prípadne firmy a aké následky môže pre obidve strany priniesť. Možno venovanie hodiny videu JUDr. Ivora umiestnenému v ľavom stĺpci novín v dolnej časti diskutujúcim pomôže.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
dobre spravy | 23-03-2014 10:26:29
http://nitra.sme.sk/c/7144689/pacienti-musia-platit-specialistom-jednu-staznost-uz-vysetruje-policia.html
anonym | 28-02-2014 09:31:29
Aj nechápavý človek je len človek.
Robo Horvath :( | 27-02-2014 22:45:31
Aha takze tie poplatky za ubolene a chore deti jej nariadil asi susedov psik,ze?
anonym | 27-02-2014 15:15:07
Lekárka si ten poplatok určite nevymyslela, takže treba oddeliť prácu a prístup lekárky od vyberania poplatkov.
Robo Horvath :( | 27-02-2014 14:42:48
No ako lekarka je urcite dobra ale poplatky akeho kolvek druhu za deti by mali byt trestne. Je to hyenizmus a vidime ako to meni pristup lekarov k nam pacientom a uz aj k detom co je hnus.
stefan | 27-02-2014 12:45:35
a aka ste rodina s pani doktorkou
Rodičia radi prehánajú :( | 26-02-2014 22:45:07
Tiež tam chodím s detmi na vyšetrenia ak je treba. Tiež platím 5E . No našťastie sme nemali takúto skúsenosť. Pani doktorka bola veľmi milá pri každej návšteve,pani sestrička je jedna z mála sestier ktoré netrpia nervozitou :D , synovi pomohla veľmi dobre pri strate sluchu čo potvrdili lekári aj na Kramároch ,hoci mu lieky nezabrali ihned a skončili sme v nemocnici - začiatočnú a dobrú liečbu začala ona. Sme radi že tu je a že je taká aká je. Mrzí ma ak má niekto taký názor na nich. Snád sa to vyieši v prospech oboch strán
Jozef | 25-02-2014 20:23:10
cč: preco sa stavias do pozicie bolsevika, ked nim nie si.
To, ze si Rusofil Ta neopravnuje sa zhadzovat.
Sledujem Tvoje komentare a viem, ze nie si blb.
Mozno si bol tych 5 rokov v zssr, ale nezblbol si. To, ze mas rad rusku literaturu, muziku, apod. z Teba nerobo cč.
Tak prosim Ta prestan provokovat.
Pretoze aj napriek "cč" si Ta zacinam vazit.
celkom červený | 25-02-2014 20:13:04
vôbec Vás nenútim tie keci čítať.Česť práci!
SEREDAN | 25-02-2014 19:59:08
veru veru
stefan | 25-02-2014 14:52:18
praco sa nevyjadri pani doktorka ved pradsa pochybila
pre celkom cerveny | 25-02-2014 09:08:56
No teraz ste tym Vasim kecom nasadil korunku.Mozete mi vysvetlit,co ma povodny clanok s Vasim prispevkom spolocne?
celkom červený | 24-02-2014 23:02:30
No a teraz sa v Majdanu / nie mejdanu/ môžeme presunúd do Seredi .Iný svet, žiadne barikády, žiadna Julka, dokonca ani JAnukovič. Naprostý mier pri budovaní Slovenskej kapitalistickej republiky. Až to prestáva byť zaujímavé. Vodcovia sa od stupňa poslanec MZ až po Ficolína vzdávajú svojich všetkých postov, lebo ľudia ich nasrali a nepochopili ich mocenské chúťky.Tak moc hodia k zemi. Len tajne dúfam, že ju nezdvihne zo zeme pán Čarnogurský. Hoci je toho istého vyznania ako ja/ rusofilstvo/ , už raz to spravil a vieme ako to skončilo. Takže stačilo.
Pán Majko, škoda že nemáte v OR zapísané aj poskytovanie reklamných služieb. Pani MUDr.T. by sa poriadne musela klepnúť po peňaženke. Alebo zatiahne to pán ing?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-02-2014 22:54:49
Milo | 24-02-2014 22:10:12 | - co si myslite, nebolo by komicke, keby sme uverejnili, v kolkych prispevkoch spinu nalievate na hlavy inych Vy a to este ani nie pod svojim menom, ba dokonca ani nie pod jednym nickom? ;-)

Mrzi ma, ze diskusia na SOL sluzi aj ludom ako Vy - chapem Vasu snahu o jej obmedzenie. Obmedzovat slobodu slova kvoli obmedzenym prispievatelom ale neplanujeme.
Skor tlacime na vyvodenie pravnej zodpovednosti voci ludom, ktori si slobodu slova a demokraciu mylia s anarchiou.
Milo | 24-02-2014 22:10:12
A zase sa potvrdilo, že keď chce niekto na niekoho vyliať kýbel špiny, stačí na to SOL...tam je na to dobrý priestor.
anonym | 24-02-2014 20:41:36
Je jedno ako sa to stalo a k čomu vlastne prišlo, ale nechápem Vašu potrebu vykričať to celému svetu. Ak by ma lekárka takto naštvala, tak jej to vykričím do očí. Ale načo to tu písať? Čo ste tým docielila?
pre vyjadrenie | 24-02-2014 20:30:23
Je asi dobre ,ze ste situaciu opisali tak,ako sa stala.K p.doktorke chodim aj ja a musim povedat,ze mam len dobre skusenosti.Mozno sa mylim,ale myslim si,ze toto malo byt medzi Vami a p.doktorkou.To,ze do toho zasiahol p.manzel,nevidim ako stastne riesenie.Skor to p.doktorke uskodi,ako pomoze.
Jozef | 24-02-2014 19:39:12
„Požiar svojej zloby hasíte purpurovým prúdom striekajúcim do žíl?“ „Kto rany necíti jazvám sa smeje.“ „Rómeo, Rómeo, prečo si Rómeo? Ach, zapri otca, odriekni sa mena. A či, ak nechceš prisahaj, mi lásku a prestanem byť Capulettova.“ „Záleží na mene. Čo ružou zveme aj inak zvané voňalo by krásne.“ „Peniaze, to je horší jed, a v našom biednom svete vraždí“.
pre vyjadrenie | 24-02-2014 19:32:33
Nič Vás mrzieť nemusí a mám pocit že cítite nejakú vinu,ktorú cítiť nemusíte!O žiadne ohováranie nejde a že to povedala pani doktorka to neznamená že je to pravda!To bola len urazená pýcha pani doktorky!Inak som klientom p.Tanuškovej a som spokojný!To len kvôli tomu aby si niekto nemyslel že ideme hádzať blato na lekárku ale toto jej konanie bolo od profesionalizmu na míle daleko a to sa ospravedlniť nedá!
vyjadrenie | 24-02-2014 19:23:14
dobry den, kedze nasa skusenost s p. doktorkou Tanuskovou tu rozputala vasne (co vobec nebolo ucelom), rada by som podala vyjadrenie, hlavne k slovam p. Tanusku.
so 4rocnym synom sme boli na prvom vysetreni u nej 11.2. pani doktorka bola ako vzdy mila a prijemna (navstevovali sme jej ordinaciu s podobnymi zdravotnymi problemami uz minuly rok) a predpisala malemu kvapky do uska. v noci sa mu vsak bolest zhorsila, mal vysoke teploty a vobec nespal. rano konecne zaspal a ozil, tak sa zdalo, ze situacia sa upokojila. pred obedom sa to vsak zacalo opakovat - vysoka teplota, neustaly plac, az krik, ze ho velmi bolia uska. bezny sirup na znizenie teploty a utlmenie bolesti nepomahal. preto som sa rozhodla zavolat p. doktorke kvoli konzultacii. volala som 3x, no telefon mi nedvihali. kedze som uz maleho plac nemohla pocuvat a inak som mu nevedela pomoct, obliekla som ho, posadila do auta a isla do ordinacie (predtym som si na nete nasla info, ze v stredu ma p. doktorka ordinacne hodiny do 17.30). k ordinacii sme dorazili cca medzi 12.30 a 13.00. dvere do cakarne boli zamknute, tak som spred nich opat telefonovala. tentokrat mi to sestricka zdvihla, vysvetlila som jej teda, ze stojim pred ordinaciou a aky mame problem. na to mi povedala, ze mam pockat 10 min, ze sa musi spytat p. doktorky. tak som ju poprosila, ci by nas nemohla aspon pustit do cakarne, vonku fukalo, maly bolavy a uplakany a logicky nemohla vediet, ci sme autom alebo iba peso (kedze sa na to nespytala). vraj nas nepusti, mame pockat vonku tych 10 min. to ma ako prve zarazilo, sestricka bola vzdy mila a toto mi pripadalo, ako keby sa k nim dobijali nejaki zlodeji a nie slusna matka s chorym dietatom. tak sme sadli do auta a cakali 10 min. po tomto case som opat zavolala a sestricka mi oznamila, ze p. doktorka odkazuje, ze usi bolia, ze sme mali prist rano a ze oni uz poobede beru iba objednanych pacientov. a ak sa stav dozajtra nezlepsi, mame ist k obvodnej lekarke, aby malemu predpisala antibiotika (vidite, p. Tanuska, tie som si nenaordinovala sama, prvotny navrh na ne prisiel zo strany p. doktorky). preto som poprosila sestricku, ze ked uz sme tam, ci mi tie antibiotika nemoze predpisat p. doktorka. vedela som, ze nasa obvodna lekarka uz v ten den neordinuje a pohotovost v GA este nezacala. prislo mi normalne, ze ked niekto stoji pred ordinaciou a sama p. doktorka navrhla antibiotika, ze nam venuje aspon 2 minuty casu a predpise recept. to vsak sestricka opat odmietla, vraj iba odkazuje to, co jej povedala p. doktorka a ze mi viac nepomoze. ostala som dost prekvapena, kedze som mala este v zivej pamati, aka bola p. doktorka den predtym k nam mila, a akosi som ocakavala ochotnejsi pristup. nic som vsak nezmohla, slusne som do telefonu pozdravila a odisla s placucim synom domov. nakoniec sme sa telefonicky spojili s nasou obvodnou p. doktorkou, ktora uz neordinovala, no bola ochotna MIMO ordinacnych hodin predpisat antibiotika. tie synovi do par hodin zabrali, prestal plakat, klesla mu teplota a konecne sa v noci vyspal.
co sa tyka kontroly 18.2., na tu sme boli objednani od spominanej prvej navstevy, ked vsetko prebehlo v poriadku, teda som sa na nu neobjednala neskor z nejakej provokacie. povodne som uvazovala, ze na nu nepojdem, no nakoniec som s malym sla iba kvoli tomu, ze p. doktorka pozna jeho diagnozu a chcela som, aby "uzavrela" cely jeho zdravotny stav. bola som ochotna zaplatit si tych 9€, mne slo hlavne o skontrolovanie zdravotneho stavu mojho syna. ked sme sa dostali do ordinacie, pani doktorka sa spytala, ci to my sme na nu napisali na seredonline.sk, tak som samozrejme priznala, ze ano. takisto som sa jej snazila celu situaciu vysvetlit, no ona ma iba upozornila, ze na nas podava trestne oznamenie za ohovaranie a ze pokial malemu netiekla krv z ucha, ona nie je povinna ho urgentne vysetrit. takisto ho odmietla skontrolovat, ze si mame najst inu pani doktorku, konkretne p. doktorku Hvizdakovu. tak sme z ordinacie odisli a na druhy den vyhladali inu lekarku. (reakcia na p. Stefana: 18.2. ste ma u p. Hvizdakovej vidiet nemohli, kedze som tam nebola. Odkial ma vlastne poznate, ked to tu pisete? Ja vas teda nepznam...)
toto je presny opis udalosti, ktore sa udiali. velmi ma mrzi, ze sa to teraz cele rozmazava, ja som iba chcela, aby mojmu placucemu a choremu synovi bola poskytnuta pomoc. o nic ine mi neslo. mozno bola chyba uverejnit to sem, to uz teraz nenapravime. no dovolim si upozornit, ze manzel vo svojich prispevkoch nepouzil jedine hanlive slovo na p. doktorku, iba vo faktoch zhrnul nasu skusenost. preto nemyslim, ze by sa jednalo o ohovaranie. na vyjadrenie vlastneho nazoru mame pravo. je na kazdom, aky si kto z tohto celeho utvori zaver. my sme mali 4 pozitivne skusenosti, no ta piata uz taka nebola... ak ste s p. doktorkou ako pacienti spokojni, my Vam vas nazor neberieme ani nenahovarame na to, aby ste k nej prestali chodit. no my k nej uz samozrejme na vysetrenie nepojdeme.
svoj prispevok koncim tym, ze mi naozaj nejde o ziadne ociernovanie, ohovaranie ani prepieranie celej situacie na verejnosti. slo mi o vysetrenie mojho syna. a jednoducho sa ma dotklo a ako matku ma sklamalo, ze pristup p. doktorky bol taky neempaticky a zcasti aj neprofesionalny. chore dieta nechat stat vonku a ani ho nevpustit do cakarne, to uz je na zamyslenie... ak sa pani doktorky zverejnenie nasho "pribehu" dotklo a povazuje to za ohovaranie, tak ma to mrzi. ale ak je apson trochu empaticka, tak aj ona by sa mala zamysliet nad svojim pristupom, hlavne z ludskeho hladiska.
viac sa k tejto veci verejne vyjadrovat nebudeme, vsetky okolonosti som opisala pravdivo a nic som nezamlcala ani neprifarbila. prajem p. doktorke iba spokojnych pacientov.
Eliasova
vyjadrenie | 24-02-2014 19:08:09
dobry den, kedze nasa skusenost s p. doktorkou Tanuskovou tu rozputala vasne (co vobec nebolo ucelom), rada by som podala vyjadrenie, hlavne k slovam p. Tanusku.
so 4rocnym synom sme boli na prvom vysetreni u nej 11.2. pani doktorka bola ako vzdy mila a prijemna (navstevovali sme jej ordinaciu s podobnymi zdravotnymi problemami uz minuly rok) a predpisala malemu kvapky do uska. v noci sa mu vsak bolest zhorsila, mal vysoke teploty a vobec nespal. rano konecne zaspal a ozil, tak sa zdalo, ze situacia sa upokojila. pred obedom sa to vsak zacalo opakovat - vysoka teplota, neustaly plac, az krik, ze ho velmi bolia uska. bezny sirup na znizenie teploty a utlmenie bolesti nepomahal. preto som sa rozhodla zavolat p. doktorke kvoli konzultacii. volala som 3x, no telefon mi nedvihali. kedze som uz maleho plac nemohla pocuvat a inak som mu nevedela pomoct, obliekla som ho, posadila do auta a isla do ordinacie (predtym som si na nete nasla info, ze v stredu ma p. doktorka ordinacne hodiny do 17.30). k ordinacii sme dorazili cca medzi 12.30 a 13.00. dvere do cakarne boli zamknute, tak som spred nich opat telefonovala. tentokrat mi to sestricka zdvihla, vysvetlila som jej teda, ze stojim pred ordinaciou a aky mame problem. na to mi povedala, ze mam pockat 10 min, ze sa musi spytat p. doktorky. tak som ju poprosila, ci by nas nemohla aspon pustit do cakarne, vonku fukalo, maly bolavy a uplakany a logicky nemohla vediet, ci sme autom alebo iba peso (kedze sa na to nespytala). vraj nas nepusti, mame pockat vonku tych 10 min. to ma ako prve zarazilo, sestricka bola vzdy mila a toto mi pripadalo, ako keby sa k nim dobijali nejaki zlodeji a nie slusna matka s chorym dietatom. tak sme sadli do auta a cakali 10 min. po tomto case som opat zavolala a sestricka mi oznamila, ze p. doktorka odkazuje, ze usi bolia, ze sme mali prist rano a ze oni uz poobede beru iba objednanych pacientov. a ak sa stav dozajtra nezlepsi, mame ist k obvodnej lekarke, aby malemu predpisala antibiotika (vidite, p. Tanuska, tie som si nenaordinovala sama, prvotny navrh na ne prisiel zo strany p. doktorky). preto som poprosila sestricku, ze ked uz sme tam, ci mi tie antibiotika nemoze predpisat p. doktorka. vedela som, ze nasa obvodna lekarka uz v ten den neordinuje a pohotovost v GA este nezacala. prislo mi normalne, ze ked niekto stoji pred ordinaciou a sama p. doktorka navrhla antibiotika, ze nam venuje aspon 2 minuty casu a predpise recept. to vsak sestricka opat odmietla, vraj iba odkazuje to, co jej povedala p. doktorka a ze mi viac nepomoze. ostala som dost prekvapena, kedze som mala este v zivej pamati, aka bola p. doktorka den predtym k nam mila, a akosi som ocakavala ochotnejsi pristup. nic som vsak nezmohla, slusne som do telefonu pozdravila a odisla s placucim synom domov. nakoniec sme sa telefonicky spojili s nasou obvodnou p. doktorkou, ktora uz neordinovala, no bola ochotna MIMO ordinacnych hodin predpisat antibiotika. tie synovi do par hodin zabrali, prestal plakat, klesla mu teplota a konecne sa v noci vyspal.
co sa tyka kontroly 18.2., na tu sme boli objednani od spominanej prvej navstevy, ked vsetko prebehlo v poriadku, teda som sa na nu neobjednala neskor z nejakej provokacie. povodne som uvazovala, ze na nu nepojdem, no nakoniec som s malym sla iba kvoli tomu, ze p. doktorka pozna jeho diagnozu a chcela som, aby "uzavrela" cely jeho zdravotny stav. bola som ochotna zaplatit si tych 9€, mne slo hlavne o skontrolovanie zdravotneho stavu mojho syna. ked sme sa dostali do ordinacie, pani doktorka sa spytala, ci to my sme na nu napisali na seredonline.sk, tak som samozrejme priznala, ze ano. takisto som sa jej snazila celu situaciu vysvetlit, no ona ma iba upozornila, ze na nas podava trestne oznamenie za ohovaranie a ze pokial malemu netiekla krv z ucha, ona nie je povinna ho urgentne vysetrit. takisto ho odmietla skontrolovat, ze si mame najst inu pani doktorku, konkretne p. doktorku Hvizdakovu. tak sme z ordinacie odisli a na druhy den vyhladali inu lekarku.
toto je presny opis udalosti, ktore sa udiali. velmi ma mrzi, ze sa to teraz cele rozmazava, ja som iba chcela, aby mojmu placucemu a choremu synovi bola poskytnuta pomoc. o nic ine mi neslo. mozno bola chyba uverejnit to sem, to uz teraz nenapravime. no dovolim si upozornit, ze manzel vo svojich prispevkoch nepouzil jedine hanlive slovo na p. doktorku, iba vo faktoch zhrnul nasu skusenost. preto nemyslim, ze by sa jednalo o ohovaranie. na vyjadrenie vlastneho nazoru mame pravo. je na kazdom, aky si kto z tohto celeho utvori zaver. my sme mali 4 pozitivne skusenosti, no ta piata uz taka nebola... ak ste s p. doktorkou ako pacienti spokojni, my Vam vas nazor neberieme ani nenahovarame na to, aby ste k nej prestali chodit. no my k nej uz samozrejme na vysetrenie nepojdeme.
svoj prispevok koncim tym, ze mi naozaj nejde o ziadne ociernovanie, ohovaranie ani prepieranie celej situacie na verejnosti. slo mi o vysetrenie mojho syna. a jednoducho sa ma dotklo a ako matku ma sklamalo, ze pristup p. doktorky bol taky neempaticky a zcasti aj neprofesionalny. chore dieta nechat stat vonku a ani ho nevpustit do cakarne, to uz je na zamyslenie... ak sa pani doktorky zverejnenie nasho "pribehu" dotklo a povazuje to za ohovaranie, tak ma to mrzi. ale ak je apson trochu empaticka, tak aj ona by sa mala zamysliet nad svojim pristupom, hlavne z ludskeho hladiska.
viac sa k tejto veci verejne vyjadrovat nebudeme, vsetky okolonosti som opisala pravdivo a nic som nezamlcala ani neprifarbila. prajem p. doktorke iba spokojnych pacientov.
Eliasova
Katarína | 24-02-2014 15:49:01
K p. doktorke chodim dlhe roky a som nadmieru spokojna, voci odbornosti ci pristupu nemozem pol kriveho slova povedat, velmi mi pomohla a pomaha aj nadalej... avsak aj mna "trapi" vec ohladom 5 € poplatku... teda, nie ze by ma tych 5 eur zabilo alebo co, ani to nejako neriesim, ale casto sa zamyslam nad tym, preco dany poplatok neplati 6 mesiacov od zaplatenia, ale riadi sa kalendarnym rokom a teda je platny januar-jun, jul-december. Uz sa mi stalo ze som bola u p. doktorky povedzme v juni, zaplatila som a zaciatkom augusta som platila znovu... (to len pre priklad, nie uplne konkretna situacia, ale stalo sa ze som platila s dost malym odstupom casu) chapem podstatu tych poplatkov, respektujem ich a "nefrflem", len teda som sa nad tym uz par krat zamyslela...
Peter pre ing.Tanuška | 23-02-2014 14:36:09
Bol som u pani lekárky asi 3 krát a som veľmi spokojný s priebehom návštev a aj s prístupom sestričky,ale Vaše angažovanie v tomto prípade vôbec nechápem!Prečo?Pani doktorka nevyzerá že by sa nevedela obhájiť sama a Vy ako sa javí z titulu tiež nie ste fundovaný vyjadrovať sa k lekárskym záležitostiam!Alebo je to z nejakého iného titulu?Nerobte pani manželke zlú reklamu!
anonym | 23-02-2014 08:49:03
Robo Horvath úplne s Vami súhlasím. Skúste sa so zdravotným problémom dostať na sereďskej poliklinike k odbornému lekárovi. Čakacia doba 2-3 mesiace, za poplatok to ide skôr.A toto lekári zneužívajú. Zaplať pôjdeš skôr, nezaplatíš tak čakaj, však si to ty rozmyslíš a napokon zaplatíš.Čo iného ty zostáva. Platiť u lekára, platiť v lekárni a nie málo.
celkom červený | 23-02-2014 08:43:44
presne tak!
Robo Horvath :( | 22-02-2014 23:31:03
Pocas celeho zivota od dospelosti clovek plati zdravotne poistenie ako blazon a ak je niekomu malo tak si zavedu presadia dokonca cez zakon dalsie zdieranie a platenie. Niekto to nazve prednostne niekto celorocne to je jedno ale podstatne je to ze sa to zneuzilo a zvrtlo na celospolocenske dalsie platenie. Platenie na dvojo. A dokonca uz sa neštitia brat peniaze ani od deti co je hnus a malo by to byt trestne. Ved naco potom platime zdravotne poistovnam. Je to tu marazmus a hyenizmus najväcsieho zrna a skoro v kazdej ambulancii.
anonym | 22-02-2014 19:34:44
Môže súčasne trpieť všeličím, ale ja osobne by som najprv riešil kríže.
otazka pre anonym | 22-02-2014 09:58:35 | 22-02-2014 16:47:50
Ked ma niekto seknute v krizoch, nemoze sucasne trpiet nejakym respiracnym ochorenim???
s p.Mudr. Tanuskovou | 22-02-2014 11:44:57
mam aj ja len tie najlepsie skusenosti..ALE..na odporucanie detskej lekarky som tam bola so synom 1x na odbornom vysetreni a s dcerou rovnako..zakazdym 5 eur poplatok..mimo tychto jednorazovych vysetreni uz dalsia navsteva nebola potrebna..takze suhlasim s nazorom p.Stefana..je to skryte vyberanie poplatkov, ktore sa schovavaju za dalsie poskytnutie starostlivosti..ktoru uz vlastne nebolo treba..pediatricka vymennym listkom poziadala o odborne vysetrenie, 2xpo 5eur som zaplatila..liecba bola uspesna..nastasie.. a teraz co? Kedze som mala predplatenu ORL starostlivost na cely rok, mala som hnat deti do cakarne, aby som si poplatok vykompenzovala?cize stanovenie diagnozy, vypisanie receptu a teoreticka moznost navstivit tuto ambulanciu pri kazdom dietati minimalne 1x do roka ma stala 10eur..dost..p.doktorka je ustretova a mila..ale ale argument, ze poplatok je celorocny, je dost chabe..lebo gro pacientov je akutnych, liecba je ucinna a dalsie roky nemusia o tuto ambulanciu nastasie( zo zdravotnych dovodov, nie kvoli starostlivosti) ani zavadit
domnievam sa,že niektoré veci do internetových diskusií nepatria | 22-02-2014 11:28:30
Údaje týkajúce sa zdravia pacientov patria do osobitnej kategórie osobných údajov (§13 zákona č.122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov), a teda na ich ochranu je nevyhnutné aplikovať prísnejší režim.
???


celkom červený | 22-02-2014 10:40:53
pravdepodobne Ste mal na mysli bývalou firmou p.ing. Tanušku. Tam kde dávno -dávno sídlil OSP a riaditeľom bol ing. Rudolf Strašifták.V tých dobách to ešte super fungovalo. Potom, čo to prebrali iní supermani to išlo kalupom dole vodou. Nechápem jednu vec, ako môže inžinier napísať v našej ambulacii. On je inžinier-lekár? LEBO FAKT SOMNADOBUDOL DOJEM , žE V RáMCI HESLA KAžDá REKLAMA JE DOBRá sa riadi p.ing. Tanuška. Načo vypisuje. Prečo nepodá trestné oznámenie na neznámeho páchateľa?....
charakter | 22-02-2014 10:03:22
Pan Tanuska nechcem vstupovat do tejto vasej debaty a hodnotit tu vase IQ, ale za to charakter urcite ano.
Par rokov dozadu som si vybudoval parkovanie kde boli zatravnovacie panely pre osodne auto za svoje peniaze pred svojim domom a sofer vasej firmy na nom zaparkoval s plnym dommiesavacom betonu o vahe asi 20 ton mozno aj viac ale tiez vasej firmy a znacne ho poskodil. Ked som vas na to upozornil tak ste sa arogantne vyhovaral a dodnes som sa nedockal nie ze len opravy alebo obskodnenia ale ani len ospravedlnenia od vas za poskodenie mojho majetku vasou firmou.
anonym | 22-02-2014 09:58:35
Lubo, keď chceš klamať, aspoň si to premysli. Chlapík so seknutými krížami bol na ORL? Možno tomu len nerozumiem. Ale pre istotu skús inú verziu, ktorej by sa dalo uveriť.
Lubo | 21-02-2014 22:24:46
Ja si pamatam ako som tam raz cakal 6 hodin, potom som to vzdal a uz sa tam neukazal, parada bola ked som si pytal zdravotnu kartick, ktoru som mal vo vnutri, tak sa sestricka este cudovala, vedla mna stal, resp polostal chlapik, ktory mal seknute v krizoch, ostatni pacienti hovorili sestricke nech ho zoberie, naco ona tvrdila, ze maju objednanych pacientov... Dokazat to nemozem, vsetky mena a postavy v tomto pribehu su vymyslene, to len aby som sa vyhol trestnemu stihaniu od mr. Tanusku
Ajajaj! | 21-02-2014 21:26:53
Pán inžinier, Vy mňa uraziť nemôžete, a ako sa hovorilo "nemáte šesťdesiať a neboli ste v Rusku", tak ostaňte radšej pri zemi s Vašim IQ, ináč sa spoluobčania budú báť, že ste jediný inteligent v Seredi. Ak viete viac ako urážať a povýšenecky sa správať, tak sa prejavte, zatiaľ z Vašich príspevkov to tak nevyzerá. Asi Ste ten rovnejší. A ešte sa aj hovorí, že "šuster drž sa kopyta". A ešte, podobnými spôsobmi zisťovali "páchateľov" aj ŠTB-áci, tak sa nevyhrážajte.
Ing.Tanuška | 21-02-2014 20:51:51
Áno pán Štefan, ale až keď odišla z našej ambulancie po tom, keď sme sa jej spýtali, prečo napísali svoj príspevok na SeredOnline. Zrejme nepočítala s tým, že sa to dozvieme. Odišla urazená a bez pozdravu. Asi sme si to nemohli dovoliť, spýtať sa ???
gulak | 21-02-2014 20:46:27
No a ja som bol tento týžden u iného ušného,bol som objednaný na 13:30h a dnu som sa dostal o 14:30h a z pána doktora bolo cítiť pivo,tiež fajn vyšetrenie a vypýtal si oveľa viac než 5 eur....
Iva D. | 21-02-2014 17:00:25
Bola som u spomínanej pani doktorky v ambulancii aj s dcerou,aj manžel,a spokojnost nadovšetko....milé sú obe,aj sestrička,aj doktorka...a ked sa pohrabem v minulosti,doktorka mi operovala dcerke ked bola malá ucho a prístup už vtedy bol veľmi pekný/v nemocnici v Galante/
stefan | 21-02-2014 16:35:19
pan tanuska ale ona bola 18. aj u doktorky hvizdakovej. aj ja som tam bol so synim
onanym | 21-02-2014 16:30:15
niesom staly navstevnik pani doktorky, dokopy tam bol 2-3 tusim. Ale vzdy to bolo fajn a nemozem povedat kriveho slova.
Tng.Tanuška | 21-02-2014 15:16:39
Nedá mi nereagovať na komentáre k vyjadreniu. Pre pána Občana na vysvetlenie, p.Eliášová neprišla na druhý deň preto, aby dala znovu vyšetriť dieťa, ale preto, že chcela len predpísať antibiotiká. Žiaden lekár však žiadne takéto lieky nenaordinoval ani neodporučil. Je pani Eliášová natoľko fundovaná a usúdila, že len tieto lieky pomôžu jej synovi? Alebo jej to doporučil nejaký domáci odborník? To už asi nevysvetlí. Pri jej návšteve 18.2.2014 o 10,00 osobne potvrdila, že stanovená liečba zabrala a syn sa má dobre.
K tým poplatkom : poplatok za Prednostné poskytnutia ambulantnej starostlivosti v zmysle §44 zák.577/2004 Z.z. a platba v zmysle §38 tohto zákona sú dve úplne odlišné veci. Je to vysvetlené už vo vyjadrení aj v komentároch. Celá táto kauza vznikla len pre to, že p.Eliášová chcela predpísať lieky, ktoré absolútne neboli potrebné. Myslíte, že v takýto prípad bol akútny a musel sa riešiť po skončení ordinačných hodín?
Pre pána Ajajaj: Asi som sa dotkol práve Vás.
Ajajaj! | 21-02-2014 14:44:34
Pán Ing. Tanuška, vy sa tu vyhrážate trestným oznámením, ale sám povýšenecky urážate druhého, že má prízemné IQ,akoby ste mu robili testy a vydali certifikát! A okrem toho klamete alebo neviete dobra čítať, lebo pán Michal netvrdil, že manželka prišla do ordinácie ráno, ale že jej to povedala sestrička, že mala prísť ráno! Tak nezavádzajte a spustite sa trochu nižšie z tých vašich IQ výšin!
Jana | 21-02-2014 14:35:25
Je mi nesmierne ľúto, ako je mediálne negatívne v tomto článku "vláčená" MUDr. Tanušková. Ide o skúsenosť jedného otca /rodičov/ malého pacienta, ktorá je možno účelne/neúčelne ? skreslená. Ja mám dlhé roky osobne i so svojimi deťmi iba pozitívne skúseností s MUDr. Tanuškovou. Je odborník s ľudským prístupom, má prívetivé správanie, rovnako ako jej sestrička. Veľmi ľahko sa dá človeka očierniť a spustí sa lavína, ktorá ju ako odborníka i človeka môže veľmi poškodiť. Je potrebné to nechať skutočne vážne prešetriť a vyvodiť dôsledky voči p. Eliášovi a jeho manželke ak pochybili a poškodili MUDr. Tanuškovú.
celkom červený | 21-02-2014 14:21:18
Pán Majko, snáď si nemyslite ža som servilný????????
stefan | 21-02-2014 13:49:17
ale ja som sa stretol s p. eliasovou v stredu 18. 2. u doktorky hvizdakovej tak my to niekto vysvetlite ked pisete ze bola na kontrole v tento den u tanuskovéj . tak ako to vlastne je
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-02-2014 13:46:57
celkom červený | 21-02-2014 13:42:25 | - ze ste nemysleli autora tohto clanku? ;-)
celkom červený | 21-02-2014 13:42:25
Je skutočne len obrovské nešťastie, že pacient si nemôže vybrať lekára.Veľa krát samotní pacienti hovoria že ten a ten vyštudoval za husi, kačice a čo ja viem čo. Pravdu povediac,keď človek niekedy počuje názory lekárov na svojich kolegov, aj pomaly uverí. To však na druhej strane nikoho ani náhodou neoprávňuje k tomu,aby poskytovateľa zdravotnej starostlivosti si pomýlil s boxerským mechom.Ak som toho názoru, že niektorý lekár mi neposkytol, resp. poskytol neadekvátny úkon, budem sa sťažovať na Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, alebo lekárskej komore a podľa výsledku zistenia postupujem normálnou súdnou cestou. A potom si sem v pohode môžem písať, že ten a ten xy je pre toto a pre toto obyčajné hovado.... atď. Ale svoje tvrdenie podložím. Takto Ste akurát nahrali na smeč p.ing. Tanuškovi , ktorý bude pravdepodobne manžel dotknutej lekárky.Nepochybujem o tom, že ak sa poriadne naserie a podá podnet k začatiu trestného stíhania tak jeho podnet nebude odložený.Ale bude začaté trestné konanie.Takže ja byť na mieste autora toho článku o MUDr. Tanuškovej/ za slobodna Strašiftákovej/ tak sa jej ospravedlním rýchlosťou blesku.Ja ale na rozdiel od ing. Tanušku nezdielam názor, že každý sa musí podpísať vlastným menom , názor možno zvereniť aj inak ale samozrejme pri zachovaní všetkých pravidiel slušnosti. O tom predsa diskusia je, v tomto konkrétnom prípade diskusiu ale o samotnom merite veci považujem za neprípustnú,nakoľko tu nie je podstatný názor diskutujúcich,ale rozhodnutie Úradu pre dohľad.....
srandy kopec | 21-02-2014 13:38:47
Obcan | 21-02-2014 10:15:23
taktiez som toho nazoru - ked si nespokojny, vymen.
Ale otazka ostava - za koho?
Vela ludi nema peniaze na dochadzanie do ineho mesta (a este s malym dietatom!).
...ale sme dopadli, alebo: ale sa na nas stat resp. voleni poslanci vy....li
Obcan | 21-02-2014 10:15:23
srandy kopec | 21-02-2014 08:03:05

Bohuzial je to tak-kto ma peniaze ten ide skor,tak si spravili zakony.
Jedna sestricka vravela ze polikliniku vlastni Penta a ti ako je zname kvoli zisku vsetko,clovek az na poslednom mieste.
Ludia sa divia preco su take skupiny napojene na vladu-no ved ta im zase za odmenu robi take dobre zakony.
Len sa pytam ako by to riesili ak tam bude sediet slobodna matka pre ktoru kazde euro je dost,jej dieta bude chore,plakat,ale nebude podla tabuliek ,,na umretie,, a pride tam x ludi co z vacku vytiahnu 7 eciek,zaplatia si prednostne a ona tam bude len bezradne cakat...
Aj toto je vizitka statu-je to humus.
Nebyvam casto chory,ale stalo sa mi ze som bol objednany na vysetrenie na presny cas (nie v tejto ambulacii) a ked som prisiel,dosiel chlapik a zaplatil si tiez prednostne.
Proste poliklinika si to tak nastavila-bud to ide jej,alebo ak je Dr.sukromnik tak jemu.
Co sa toho pana tyka co je podpisany pod tym vyjadrenim:
Ja niesom povinny sa legitimovat a kedze je ta ,,demokracia,, slobodne vyjadrit sa mozem,samozrejme za predpokladu ze nebudem pisat vulgarnosti a utocit,co som iste nerobil,len som napisal svoj NAZOR.
Chapem ze sa mu to ako (predpokladam rodinemu prislusnikovi)nepozdava,ale pani doktorka si toto povolanie vybrala predpokladam sama a nikto ju do toho nenutil.
Takze stojim si za svojim ze ak bola este v ordinacii povinnost sice po ,,pracovnej dobe,, nemala,ale podstatne je ze to vyzera tak ze ani OCHOTU.
Ak by ju niekto vyrusil doma,alebo keby sla k surnemu pripadu sa to da chapat,ale este raz zopakujem-povolanie si vybrala sama a nieje to len povolanie,ale predovsetkym POSLANIE,teda aspon ja to tak chapem.
Nikto jej nemoze povedat nic ak otvori od 7:00 do 15:00 a koniec,ziadny zakon asi nie,no toto podla mna to nieje praca ze je fajront a padla.
Lekar je vlastne cely zivot,stale.
Proste to tak je a aj ked sa bude pan hnevat akokolvek opakujem este raz:
Ak by mi lekarka povedala ze ma ,,po zaverecnej,, -teraz to nezvalujme na rodicov,lebo to dieta za nich nemoze,nema sa ako branit,tak okamzite zmenim doktora.
Tak ako ja respektujem Vas nazor,respektujete aj moj.
Prajem pekny den !
stefan | 21-02-2014 09:54:06
nechapem preco obhajujete 5 eurovy poplatok na pol roka??ved za 5 eur tam prakticky ide normalny pacient raz za rok !!takze je to iba skryta forma vyberania poplatku za casenku ktoru za tych 5 eur ani nedostanete,pretoze cakate pekne v rade !!proste okradanie pacientov na ukor chudobnych lekarv....
podľa platnej legislatívy: | 21-02-2014 08:51:37
Úhrady za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti, oslobodenie od povinnosti úhrady poistenca upravuje zákon č. 577/2004 Z.z.

Úhrada za prednostné poskytnutie ambulantnej starostlivosti: Poskytovateľ môže požadovať úhradu za prednostné poskytnutie ambulantnej starostlivosti len v rámci na to vyhradených ordinačných hodín, ktoré nesmú presiahnuť jednu štvrtinu celkových ordinačných hodín. Výšku úhrady a ordinačné hodiny schvaľuje samosprávny kraj podľa miesta prevádzkovania zdravotníckeho zariadenia, v ktorého kompetencii je aj kontrola dodržiavania schváleného poplatku a ordinačných hodín. Úhradu za prednostné poskytnutie ambulantnej starostlivosti upravuje § 44 ods. 2 zákona č. 577/2004 Z. z. v znení neskorších predpisov.

Od 1.decembra 2013 platí novela:
ZÁKON
z 29. októbra 2013,
ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 577/2004 Z. z. o rozsahu zdravotnej starostlivosti
uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia
a o úhradách za služby súvisiace s poskytovaním zdravotnej starostlivosti
v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov
V § 44 ods. 2 prvá veta znie: „Poskytovateľmôže požadovať
úhradu za prednostné poskytnutie ambulantnej
starostlivosti len v rámci na to vyhradených ordinačných
hodín, ktoré musí schváliť samosprávny kraj
a ktoré nesmú presiahnuť jednu štvrtinu jeho ordinačných
hodín; medzi ordinačnými hodinami vyhradenými
na prednostné poskytnutie zdravotnej starostlivosti
musia byť vyhradené minimálne dve hodiny na poskytovanie
zdravotnej starostlivosti.“.
V § 46 ods. 1 písm. m) sa za slová „ordinačné hodiny“
vkladajú slová „vrátane ordinačných hodín vyhradených
na prednostné poskytnutie zdravotnej
starostlivosti53b)“.
㤠102oa
Prechodné ustanovenie
k úpravám účinným od 1. decembra 2013
Poskytovateľ ambulantnej zdravotnej starostlivosti,
ktorého ordinačné hodiny nie sú v súlade s právnymi
predpismi účinnými od 1. decembra 2013, je povinný
požiadať samosprávny kraj o schválenie a potvrdenie
ordinačných hodín s osobitným vyznačením ordinačných
hodín vyhradených na prednostné poskytnutie
zdravotnej starostlivosti najneskôr do 31. januára
2014. Takýto poskytovateľ je oprávnený prednostne
poskytovať zdravotnú starostlivosť vo vyhradených ordinačných
hodinách, ktoré neboli schválené a potvrdené
samosprávnych krajom, do schválenia a potvrdenia
ordinačných hodín s osobitným vyznačením ordinačných
hodín vyhradených na prednostné poskytnutie
zdravotnej starostlivosti, najneskôr do 30. apríla
2014.“.
srandy kopec | 21-02-2014 08:04:28
...doplnam - ta zena cakala na osetrenie maleho dietata (nie seba)
srandy kopec | 21-02-2014 08:03:05
nechcem sa vyjadrovat k tomuto konkretnemu problemu - dufam, ze si obe strany v klude vyriesia.
Viem vsak o jednej situacii (konkretne v tejto ambulancii), kedy zena (i ked neobjednana) cakala na vysetrenie v cakarni, kedy tam dobehol "miestny" (ktory asi nema problem s peniazmi) a po zaplateni tzv. neviem akeho prispevku" ho vysetrili prednostne. Viem, ze i toto bolo mozno v norme zakona, ale pytam sa: je to v norme s etikou???
Podotykam, ze som bol uz osetreny v tejto ambulancii a bol som spokojny.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign