Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Vedenie mesta hovorí o obavách z množstva odpadu tvoreného zamestnancami z tretích krajín. Legálnu likvidáciu ale prakticky neumožňuje.

200

Sereď |   Za posledné necelé dva roky sa o zamestnancov firiem pochádzajúcich z tretích krajín a zamestnaných prevažne vo firmách sídliacich v priemyselnom parku okolo mesta sa v meste pohovorilo a aj u nás popísalo toho hodne. Témou bola prevažne otázka bezpečnosti, ale aj  iná problematika spojená s ubytovávaním týchto cudzincov a celou logistikou spojenou s ich pomerne dlhodobým pobytom.

Otázka bezpečnosti v kontexte s cudzincami sme sa venovali naposledy pred asi dvomi týždňami, kedy sa medzi obyvateľmi šírila správa, že o piatej ráno pred barom Biliard, Srbi dopichali Slovákov. Policajné vyšetrovanie však preukázalo úplný opak - Slováci mali napadnúť a dopichať Srbov a aby toho nebolo málo, jeden z útočníkov mal pichnúť do brucha aj svojho kamaráta, ako inak čistokrvného Slováka.

V súvislosti s ubytovávaním cudzincov sa až príliš často skloňovalo aj nadmerné znečistenie mesta a samotná likvidácia odpadu, ktorý produkujú najmä v súkromných prenajatých bytoch a rodinných domoch. Aj k nám do redakcie sa sporadicky zbiehali oznámenia a fotografie, ktoré mali dokazovať roznášanie odpadkov rôznymi osobami po kontajneroch umiestnených pri činžiakoch, aby sa prenajímatelia takto vyhli plateniu za odpad. Nepochybne sa jedná o odsúdenia hodné, neetické a nezákonné likvidovanie odpadu, ktoré malo mesto už dávno s konkrétnymi ubytovateľmi riešiť.

Po viac ako mesačnej skúsenosti s prenájmom v časti vlastnej nehnuteľnosti agentúre môžem aj k tomuto zaujať stanovisko vychádzajúce z informácií overených a naozaj nespochybniteľných. Ten, kto nezažije pravdepdobne neuverí. Nemať osobné skúsenosti, asi by som neveril ani ja.

Nakoľko sa v mojom prípade jedná o prenájom časti rodinného domu, vlastnú nádobu na komunálny odpad využívame výlučne len pre svoju rodinu.

Ubytovaní ľudia však odpad tvoria, aj keď v podstatne menšom objeme, ako som ja sám predpokladal. Pravdepodobne je to tým, že od prvého dňa začali odpad dôkladne triediť a tým ho pripravovať na recykláciu. Tak, ako je to po dlhé roky prirodzené aj u nás v rodine.

Odpad pochádzajúci od ubytovaných je uložený do plastových vriec a keď vznikli 2 - slovom: dve vrecia, začal som zisťovať, ako ich môžem legálne v meste zlikvidovať. Prirodzene prvý telefonát smeroval na Mestský úrad, oddelenie ktoré má odpady na starosti. Pracovníčka mi veľmi ochotne a profesionálne vysvetlila, že podľa platného VZN my, ako fyzické osoby odpad podľa objemu cez mesto legálne zlikvidovať nemôžeme. Konkrétne teda, nie je nám mesto schopné odobrať väčšie množstvo odpadu, ako nádobu do ktorej však odpad pochádzajúci od ubytovaných dávať odmietame. Mesto nám nie je schopné vyhovieť ani v iných formách likvidácie, t.j. odobratím odpadu v igelitových sakloch podľa objemu, či inou nádobou. Objemovú likvidáciu odpadu mesto pozná jedine u firiem. Nehnuteľnosť však firemná nie je a tak legálne chceme odpad likvidovať ako fyzické osoby - vlastníci predmetnej prenajatej nehnuteľnosti.

Logicky som sa obrátil na odpadovú spoločnosť sídliacu v Pustých Sadoch, kde aj mesto odpad likviduje, a v ktorej má podiel. Pracovníčka s nami ako fyzickými osobami odmietla urobiť zmluvu, s tým, že odpad máme likvidovať prostredníctvom mesta. Možnosť zmluvy a likvidácie odpadu na základe jeho objemu je aj u nich možná výlučne pre firmy. Vybavovaním, vytelefonovaním a zisťovaním ako môže občan legálne zlikvidovať odpad v tomto meste som strávil trištvrte dňa. Neúspešne.  Keďže nemám vo zvyku vzdať sa a postup ako mesta, tak odpadovej spoločnosti so skládkou v Pustých Sadoch sa mi zdal nelogický, skúsil som "šťastie" v Trnave. V telefonáte sa ma pracovníčka  firmy likvidujúcej odpad spýtala odkiaľ som. Moja odpoveď, že zo Serede ju zaskočila. Čudovala sa, prečo volám do Trnavy a nie do Serede. Na v skratke vysvetlený problém reagovala úsmevom a počudovaním, nakoľko z ich strany odobrať od nás odpad žiaden problém nevidí. Nevyžadujú dokonca ani žiadnu zmluvu s nami ako fyzickými osobami, jednoducho mám prieviesť v igelitových sakloch zabalený odpad, na vjazde do areálu bude auto s odpadom zabalených v igelitových sakloch odvážené a po jeho vyložení a opätovnom odvážení auta rozdiel hmotnosti, teda hmosnosť vyloženého odpadu zaplatím v hotovosti do pokladne. Hurá !! Dá sa to. Nemusím sa teda považovať za blázna keď od nami platených volených zástupcov a firmy požadujem len a len možnosť legálne a za poplatok likvidovať vytriedený odpad. Chcel som iba logickú vec, ktorá logickou je. Teda v Trnave. V Seredi a na skládke v Pustých Sadoch žiaľ nie...

A tak som naložil dve plné 240 litrové igelitové vrecia do auta a osobne som vykonal skúšku správnosti. Auto s naloženým odpadom odvážili na váhe pri vjazde do areálu spoločnosti a po vyložení odpadu znovu. Priatelia, do pokladne odpadovej spoločnosti som v hotovosti zaplatil   44 centov. Áno, čítate správne - za odpad z ktorého boli v mojej nehnuteľnosti ubytovanými ľuďmi odseparované recyklovateľné produkty (plasty, PET fľaše, hliníkové plechovičky, obaly TETRA PACK, sklo) som zaplatil necelé pol Euro.

Tentokrát sa mojej prítomnosti v ich odpadovej spoločnosti čudovala pracovníčka obsluhujúca váhu a vyberajúca poplatky. Evidenčná poznávacia značka auta jej napovedala, že nie som z Trnavy. Po vypočutí si skrátenej verzie neúspešného vybavovania legálnej likvidácie odpadu v meste kde žijem a platím dane, ako aj v bližšej odpadovej spoločnosti, ktorá nebola rovnako ochotná od občana odpad za poplatok odobrať,  aj ona len krútila hlavou. Následne aj ona konštatovala, že sme vo vývoji v likvidácii odpadov dobu zaspali minimálne o desaťročie.

Samozrejme, že odpad sme v odpadovej spoločnosti sídliacej v Trnave odvtedy legálne zlikvidovali už niekoľko krát. Vždy bez problémov a obštrukcií. Otázka stojí - prečo to nejde v Seredi a Pustých Sadoch? Verejne sa pýtam vedenia mesta a konkrétne primátora mesta Tomčányiho - kedy prestanete s prázdnymi rečami a populizmom a kedy konečne začnete riešiť konkrétne veci pre občanov? Alebo vám vyhovuje stav, kedy je odpad prenajímateľmi bytov a domov likvidovaný nelegálne po nociach do smetných nádob pri činžiakoch, hlavne že vy máte argumenty pre prázdny populistický "boj" proti zahraničným zamestnancom ubytovávaným v meste?

Pre objektivitu podanej informácie si považujem za povinnosť uviesť informáciu od pracovníčky MsÚ, že som prvý prenajímateľ priestorov v rodinnom dome či súkromnom byte (nie ubytovňa), kto má záujem odpad po ubytovaných ľuďoch likvidovať legálne. Smutné? Hlavne z časti pochopiteľné. Nie každý má totiž nervy, čas a odvahu zápasiť s vedením mesta vo všetkom a to hlavne vtedy, kedy obídenie etických a právnych noriem nie je ťažké a dokonca takéto konanie šetrí peniaze.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-02-2019 15:55:18
Problemom je uz fakt, ze niekto ziada od mesta (pritom mesto sme vlastne my) teda od jeho volenych a nami platenych predstavitelov, resp. nimi kontrolovanych a ukolovanych pracovnikov nieco, co nie je uplne bezne pre kazdeho.

Aj ked v tomto pripade sa musim PRACOVNICKY MESTA VEREJNE ZASTAT, nakolko podla mna vec odovodnila spravne - musi ist vylucne podla platneho VZN, ktore je v meste "zakonom".

Ona nemoze robit "nadpracu", nakolko by bola v rozpore so vseobecne platnym pravidlom.

Skor si myslim, ze je treba zmenit uplne na hov*o pravidlo. To vsak musi chciet zastupitelstvo.

Mesto je podla mna povinne vychadzat v ustrety ludom ktori maju zaujem veci riesit transparentne, otvorene a bez hladania skuliniek v zakonoch.

Netajim sa prenajmom - ide o legalne vyuzitie vlastnej nehnutelnosti, netajim sa tvorbou odpadu, no som hrdy na UCINNU RECYKLACIU a ocakavam od mesta, ze budem nie trestany, ale bude hladane riesenie, ktore podla dalsieho prispevku ocakavam nielen ja.

Pripominam a zdoraznujem - je uplne jedno, ci som to ja, alebo niekto iny. Na kazdeho z nas mesto cerpa podielove dane a kazdy z nas plati dane z nehnutelnosti. Kedze niektori ich platime z nehnutelnosti vycsich ocakavame, ze nam mesto vyjde v ustrety aj vtedy, kedy chceme uplatnit svoje USTAVNE PRAVO NAKLADAT so svojim majetkom a to v SULADE SO ZAKONOM.

Ocakavat polena pod nohami ked chcem veci od prvopociatku robit legalne, povazujem nielen za seredske, ale hodne len zakomplexovaneho a realitou nevysporiadaneho voleneho zastupcu alebo uradnika.
osobná skúsenosť | 12-02-2019 08:21:11
Súhlasím s Vami, je to chyba na ktorú som upozornila aj vedúcu oddelenia.
Nedalo mi nereagovať na tento článok, nakoľko osobná skúsenosť a zle nadstavený systém s KO nie je ani pi roku vyriešený.
občan | 12-02-2019 05:20:11
Je to podšivka ten pan Majko on nič on muzikant takto si tu on legalne prenajima nehnutelnost cudzincom, on by mal ist prikladom ved je majitel tohoto media ,bojovat za občanov a nie ich nam tu zhromaždovat.
Pre osobná skusenost | 12-02-2019 04:36:01
Ak je to tak,ako popisujete,je to vážna chyba.Zrejme to bola len neochota úradníčky sa s tým vážnejšie zaoberať.
Osobná skúsenosť | 11-02-2019 21:47:40
Nedá mi nereagovať, nakoľko podobnú situáciu som riešila cca pred rokom osobne s pracovníčkou MU v Seredi. Legálne vybaviť a zaplatiť odpad navyše? Čudujú sa čo vlastne chcete! Poradili dávať do smetiakov pri bytovkách. Pracovníčka MU zavádzala s tvrdením že ste prvý prenajímateľ ktorý sa dopytuje po tychto službách!

V Seredi kto produkuje odpad navyše a má snahu aj navyše zaplatiť proste nemôže. Ten kto produkuje minimum odpadu, platiť musí. A kto separuje, ten je na smiech! Úprimne mi to je ľúto, ale to je holý fakt v Seredi.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-02-2019 18:49:51
obyvatel | 11-02-2019 18:40:41 | - komunalneho odpadu ktory sa uz triedit viac menej neda, boli v tedy konkretne dva plne mechy. Vsetky udaje su na blocku. Preto som ho zverejnil.

Odvtedy samozrejme bolo odvozov niekolko. Raz viac, inokedy menej. Najviac som zatial platil asi 8 Eur, ale to som nalozil aj ine veci, ktore som kludne mohol vyviezt na zberny dvor.

Dosledne separujeme a vidime, ze sa to oplati.

Zial, nase mesto to zatial neocenuje...
obyvatel | 11-02-2019 18:40:41
Takze kolko kg bolo celkovo toho vytriedeneho odpadu a kolko si zanho platil?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-02-2019 17:38:49
tony | 11-02-2019 16:15:32 | - nazor je nazor, je Vas. Tazko hovorit, ci je spravny, alebo nie. Moze byt iny, ako moj. V tom problem nevidim.

Dolezite je, aby vychadzal z faktov.
Doteraz to nevyzera na to, ze si nazory robite z preukazatelne publikovanych informacii.
tony | 11-02-2019 16:15:32
precitam si polepsim sa,uz budem mat spravny nazor.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-02-2019 15:36:28
tony | 11-02-2019 13:47:31 | - precitajte si obsah clankov v rubrike Kauza: Ubytovne v meste. Snad potom budete mudrejsi aj v obsahu Vasich komentarov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-02-2019 15:33:16
seredan | 11-02-2019 15:14:58 | - som si vedomy toho, ze moj clanok znovu stupil niekomu konkretnemu na otlak.

Chapem, ze aj Vam sa nepaci to, ze som ako prvy hladal legalnu moznost likvidovat odpad u mesta, kde som zial nepochodil.

Zaroven vsak vidim aj zmenu v sposobe Vasho vyjadrovania sa.

Ked ste si preverili moje postoje, zmenil ste aj taktiku - problem je, ze ja mam rovnake postoje niekolko rokov a cast nehnutelnosti prenajimam dva mesiace.

Ako som uz napisal - do toho, akym sposobom vyuziva ktorkolvek z nas (je jedno ci som to ja, Vy, primator alebo ktokolvek iny) sukromny majetok, ineho nic nieje. Dosah na kazdeho nas ma vylucne zakon a ten je z mojej streany respektovany do bodky. O tom svedci aj moja snaha dokonca aj odpad od zaciatku likvidovat legalne.

- - -

Je smutne, ze mysel niektorych ludi nedosahuje urovne, na ktorej by bol jedinec ako Vy schopny zistit skutocnu podstatu a dosah clanku.

Nezamyslate sa nad tym, ako likviduju odpad desiatky az stovky prenajimatelov a preco mesto im neumozni legelnu a lahku likvidaciu odpadu, ale neopravnene kritizujete tych, ktori o legalny proces maju zaujem.

Ano, zijeme v dobe a spolocnosti, ktora apriori radsej hlada sposob, ako uskodit poctivym namiesto odsudenia konania neschopnych a nepoctivych.

A tak aj spolosnot vyzera... Radost vladnut ludom, ako ste Vy.
seredan | 11-02-2019 15:14:58
pan Majko napisal som niekde ze nelegalne ubytovavate, alebo ze mate nelegalnu ubytovnu? NIC take som nepisal. Neviem preco sa rozculujete, len som sa pytal, nic viacej. Treba mat trosku nervy na uzde :). Pokial sa dobre pamatam ked bola v kine verejna diskusia bolo tu o tom niekolko clankov kde ste sa aj vy vyjadroval. Vacsinou ste povedal ze mate NEUTRALNY postoj. Teraz uz viem preco. Lebo sam ubytovavate. Hovorite ze volu obcanov maju funkcionari mesta plnit. Ale vola obcanov je nemat tu ubytovne, viem ze ste neni funkcionar mesta, ale tiez idete proti ludom v tomto. To je moj osobny nazor. Viem ze teraz to v meste frci, robit zo vsetkeho ubytovne, sak je dopyt tak treba vyuzit a zarabat. Ale treba povedat aj to, ze takato cesta do raja nevedie, aby boli ubytovne roztrusene po kazdom druhom dome v meste. A pan Majko neberte zase cely moj komentar osobne. Druha polka komentaru je myslena vseobecne, tak sa neurazte :).
tony | 11-02-2019 13:47:31
vidis seredan,neoplati sa ozyvat,on nic on muzikant.nakoniec sa nechame presvedcit,ze tu nebola ani debata o ubytovniach a aj ti srbi nie su az taki zly.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 11-02-2019 13:18:06
seredan | 11-02-2019 12:53:48 | - to akoze srandujete, ze?

Vlastnim nehnutelnost nie malej obytnej plochy skolaudovanu na byvanie. Sam z nej po dlhe roky vyuzivam tak maximalne 10 %.
Rozhodol som sa cast VLASTNEJ NEHNUTELNOSTI vyuzit v sulade s platnym pravom SR a EU a prenajat ju.
A Vy, nejaky anonym si dovolujete tu vyjadrovat sa k tomu?
V com mate problem - staram sa ja, ako Vy vyuzivate svoj byt ci rodinny dom?

Akym pravom tu verejne pisete to, co pisete?

- - -

Zaroven pisete: " Na jednej strane ste bol proti ubytovniam" - dajte konkretny citat, kde som sa ja vyjadroval v prospech jednej ci druhej strany.

- - -

Co sa tyka ubytovania - ja ubytovavam toho, kto o ubytovanie ma zaujem. Nerozlisujem medzi narodnostou ci statnou prislusnostou.

Mate zaujem o ubytovanie Vy? Nevahajte a ohlaste sa! Dvere su pre Vas - ak ste slusny, bezuhonny a dohodneme sa na podmienkych - otvorene
seredan | 11-02-2019 12:53:48
pan Majko takze uz aj vy ryzujete na prenajme nehnutelnosti na ubytovanie cudzincov? Na jednej strane ste bol proti ubytovniam a na druhej strane vy sam ponukate priestory.
dotaz | 11-02-2019 11:31:15
Načo ich sem dovliekli? Načo nám je tu Amazon, načo sklady LIDl-a? Koho nám sem ešte dovleču? My sme tu nemali nezamestnanosť. Koho sa pýtali, či s tým ľudia súhlasia, alebo nie? Nakladajú tu s majetkom, ako by im to patrilo. V každom programe zastupiteľstva je rozpredaj pozemkov a majetku mesta.Dokedy to bude trvať?
tony | 11-02-2019 11:19:35
to nevadi ved ovcan to zaplati,alebo nahadzme to do vahu,voda odnesie,to bude take prave slovenske.
Jozef | 11-02-2019 09:27:18
rozmyslam, co na to povedat...
kedy si tie nami zvolene kurw. uvedomia, ze sme im dali mandat na to aby nam sluzili? Nie, aby strpcovali zivot, nie aby si hrabali pre seba a svojich parchantov.
Zastupuju nas v riadeni mesta, statu krajiny. Robia pre nas. Teda aspon my si to myslime a za to ich platime.
Dojde nam to? Alebo nie?
Dokedy este? Treba Harmanizaciu, aby si uvedomili na co ich zivime?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign