Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Včera uplynulo plných šesť rokov od uverejnenia prvého článku na SeredOnLine.sk.

Miloš MajkoDátum23. 05. 2014 02:50:52TémaREDAKCIA
200 Miloš Majko

Včera uplynulo plných šesť rokov od uverejnenia prvého článku na  SeredOnLine.sk.

Na tú dobu si spomínam mimoriadne živo. Noviny sme pripravovali takmer rok - prvé sedenie po  prezentovaní môjho nápadu  Robovi Rybárskemu a Ľubovi Veselickému u mňa, sa uskutočnilo niekedy v lete o rok skôr.  Robo následne programoval redakčný systém (používali sme ho takmer tri roky a on na ňom s médiom  GalantaOnLine.sk beží dodnes), Ľuboš z pozície poslanca  MsZ a šéfa Seredských noviniek, vystúpil pred MsZ a navrhol  SOL ako moderné a pokrokové médium mestu. Poslanci MsZ toto odmietli a on na protest odstúpil zo svojej funkcie pre SN. Zároveň napísal určitú "preambulu" média - aký paradox - text Ľubošom Veselickým napísaný pred takto dlhým časom je stále plne aktuálny a to bez akýchkoľvek  zmien. Zato Ľuboš Veselický, ten všetkým známy univerzálny a energetický kritik predchádzajúceho vedenia mesta, sa nám po voľbách (a hlavne na základe medializácie cez  SOL), akosi "pokazil"...

Pripomeňme  si stále aktuálny text z dnes už historicky cenného  pera mestského mytoóga:

"Každý subjekt na mediálnom poli vznikol z konkrétnej príčiny, či podnetu. Tieto noviny nie sú výnimkou. Mohli byť vydávané pod záštitou oficiálnych mestských inštitúcií. Nestalo sa. A tak vznikli na báze neoficiálnej.

Nemajú ambíciu ihneď nahradiť klasické tlačové periodiká. Sú snahou o vytvorenie alternatívneho zdroja informácií pri maximálnom využití všetkých možností, ktoré internet ponúka. Teda flexibilitu, rýchlosť a najmä interaktivitu, ktorú tlačové média nikdy mať nebudú. Dostupnosť našich novín možno dnes označiť ako menej než polovičnú. Lenže kto z nás vie, koľko domácností bude mať prístup na internet o rok alebo o tri ? Do ich charakteru sme pri ich zrode vložili niekoľko vlastností. Otvorenosť, kritickosť, adresnosť, serióznosť a nezávislosť. Otvorenosť znamená, že budeme mať záujem hovoriť aj o veciach, o ktorých by niektorí jednotlivci, či skupiny najradšej mlčali.

Kritickosť zaručuje, že zistené skutočnosti budú nazvané pravým menom.

Adresnosť ponúkame v tom, že každý z článkov, ktoré si tu prečítate bude mať podpísaného autora a zistené nedostatky budú adresované konkrétnym zodpovedným osobám. Serióznosť je zabezpečená osobnou zodpovednosťou každého autora za celý obsah článku.

Nezávislosť vnímame ako možnosť uverejňovať vlastné názory bez ohľadu na názor tých, čo dnes a rozhodujú o veciach verejných a teda o nás samotných. Tieto noviny chcú byť Vašimi novinami."

Som hrdý na to, že  SOL si po celú dobu svojej existencie, vlastne  až doteraz , udržalo pôvodnú myšlienku, zámer a smerovanie. Ešte že máme taký dokonalý archív... ;-)

Ja som sa staral o odbornú stránku, pripravoval som publikovanie materiálov, vymyslel som názov média (v danej dobe v obdobnom segmente prvé  "onlajny"), pripravoval som určité zázemie pre médium a naozaj hľadal tému, ktorou SOL odštartujem. Bola to dilema, chcel som totiž tému, ktorá je hodná odštartovania média typu  SOL.

A našiel som ju. Historicky prvým materiálom publikovaným na  SOL, bol pre vtedajšiu aktuálnosť témy - konania poslanca  MsZ Michala Koričanského, nakoniec práve  tento článok:

Beztrestne podvadzanie, alebo kto nas to vlastne reprezentuje?

Milos MajkoDátum22. 05. 2008 21:28:22TémaPoslanci MsZ |

Co sa to deje v tych nasich parlamentoch? V NR sa podla zverejnenych videozaznamov, vypovedi a zverejnenych dokazov novinarov SME, ktori niekolko dni vec dokladne sledovali, beztrestne falsuju podpisy nepritomnych poslancov. V seredskom-mestskom parlamente beztrestne hlasuje poslanec za nepritomneho kolegu. A ozraty Slovensky diplomat havaroval v Prahe, rozbil cudzie auta, zranil cloveka - a snazil sa z miesta nehody utiect. Znovu beztrestne. Ved je to diplomat. Ten, kto nas za nase peniaze v zahranici reprezentuje. Vytvara mienku o Slovensku. Ak su informacie pravdive (snad Policia preveri) , tak poslanec Rafaj a Slota podvadzali. Podvadzal a teda zlyhal aj Vas zastupca a "poslanec" Koricansky. Zlyhal ako poslanec i ako clovek. To prve by som mozno aj prepacil (clovek je tvor omylny) , no to druhe nikdy! - Dokaze existovat za kazdu cenu, poskodi meno a doveryhodnost celeho poslaneckeho zboru a to bez kuska hamby a sebareflexie - co to je za cloveka?! Zrejme su to ludia, pre ktorych je dolezite, ze kazde ich lyhanie je beztrestne. Pre nas vsak zostava neodskriepitelnym faktom, ze zlyhavaju a podvadzaju za nase peniaze, ktore dostanu podla zakona - za peniaze, ktore my vsetci musime zarobit. Aby si ich oni uzili. A ze to nie su peniaze male, o tom snad hovorit vobec nemusime. Preto sa pytam - naozaj ako Vas, tak mna musia za nase spolocne peniaze reprezentovat bezcharakterni poslaci a ozrani diplomati porusujuci nielen slub dany obcanom (niektori na Ústavu SR), ba dokonca platne zakony statu, ktory ich ciny (zase zakonmi) chrani? Hanba. Je to hanba ich vlastna, ale - a to je ovela podstatnejsie - je to hanba ostatnych poslancov, ktori sa s takymito individuami nevedia vysporiadat...

P.S.: Pan Koricansky - slusny clovek nezabuda... - a nezabudne!

 

Čo poviete, zaujímavé nie? 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-05-2014 19:39:56
lENKA | 28-05-2014 19:12:22 | - ziadne hluposti. Vy napiste nieco konkretne. Nie vseobecne. Konkretne fakty, ktorymi podlozite Vami verejne napisane tvrdenia. Napiste uplne vsetko co viete, co mozete dokazat - povedzte to teda svetu.
Ja rad pockam dnes do polnoci.

Tema prenajmu v kine tu uz rozoberana bola, skuste aj nieco nove. ;-)
gulak | 28-05-2014 19:31:20
Jeden pán tu napísal,že SOL odhaľujú korupciu v našom meste-nakoľko nie som stále na nete-môžete mi povedať,aký prípad korupcie to bol a bolo podané trestné oznámenie?
lENKA | 28-05-2014 19:12:22
Seredan, Martin, Odpadník máte pravdu. Tieto SOL _ to je pán Majko hnev, nen8visť. ALE ON Z TOHO žIJE ! Uráža ľudí a myslí si že jeho názor je ten naj. Len nech si to myslí. Čítala som, že pán Majko má priestory v kine NOVA za jedno euro aj s energiami!!! Ako sa može tam cítiť pred ostatnými, ktorí platia nájom a on nie ! Je spravodlivý, dobrý a čistý ! ! ! A e urážA a špiný iných. Majko, Majko. Som zvedavá čo zas napíše ? Ale budú to oblbovačky. Len neviem čo spravil pre Sereď ? Občania si myslia O ňom svoje ale nič dobré som o ňom nepočula ! Tak sa Majko Už zobuď !
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-05-2014 08:09:01
pre pana Majka | 26-05-2014 07:47:39 | - nahodne stlacene pismenka a 100 e-mailov ako odpoved? V tom nehladajte nahodu, v tom hladajte virus, alebo inu chybu. Urcite vsak nie odpoved odo mna alebo kohokolvek zo SOL. Predpokladam, ze citate moju formu komunikacie, ktora je vzdy uverejnovana vratane hlavicky.
pre pana Majka | 26-05-2014 07:47:39
No asi to bola ;nahoda;,dakujem za odpoved.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-05-2014 07:43:46
pre pana majka | 26-05-2014 06:39:34 | - velmi zaujimava uvaha...
pre pana majka | 26-05-2014 06:39:34
Ja som Vam raz E.mail poslal,odpovedou mi bolo,ze som dostal od niekoho asi 100 E.mailov,len tak nahodne stlacenych pismeniek na klaviature.Takze o potrebe najst pravdu a byt spravedlivy a hlavne jednat,v demokratickom duchu nie je ani u Vas Vynimka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-05-2014 03:36:08
odpadnik | 23-05-2014 15:41:03 | - takze skoro pod kazdym clankom neoverena hlupost a klamstvo. Zaujem o diskusiu ziaden. Takto to ale dalej nepojde. Kedze cas je drahy a plytvanie s nim luxusom, budete sa musiet rozhodnut. A podla toho sa SOL zariadi. Demokraticke, nie?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-05-2014 17:15:13
odpadnik | 23-05-2014 15:41:03 | - stale cakam na Vas e-mail, v ktorom vo Vas ocakavam vyzyvatela do diskusie.

Ak vyzyvatelom nechcete byt, som nim ja a vyzyvam Vas. Budte chlap a podte porovnavat. Nebudte chudak zastrceny za klavesnicou a monitorom! Ukazte svoju odvahu a silu vystupit verejne a prezentovat svoj nazor - nech je aj na mna a nech je aj akokolvek kriticky. Je to na moj ucet, nic Vas to nestoji. Len tu odvahu. ;-)
Martin Blasko | 24-05-2014 13:54:15
Gratulujem a SOL prajem vela uspesnych clankov v odhalovani korupcie a spinavosti,ale aj informovanosti,tak ako to robilo po celu dobu svojej existencie.SOL je medium,ktore je zarukov slobody slova!!!Este raz,vela uspechov a dakujeme -)
pre Odpadlika | 24-05-2014 13:39:32
Odpadlik,Majko nema mandat aby nieco riesil a aby prikladal ruku k dielu.Majko stupluje funkciu zaspatych ovcanov a kontroluje kriminalnikov ktory vedu NASE mesto.Dokonca zlocinci brania aj tomu zakladnemu obcianskemu pravu,aby neinformuju dostatocne obcanov,zatajuju a dezinformuju.Takze v daka M.Majkovi za to,co pre nas robi,bez neho a SOL by sme nevedeli uz vobec nic a vdaka SOL sa viac a viac ludi prebudza.Takze ty odpadlik budes isto clen kriminalnikov a zlocincov ktory su na cele ,mesta,podla prispevku parazitujes a obohacujes sa s nasich penazi!!!!!!...Hajzel!!!!
Majka | 23-05-2014 23:39:06
o skončení SOL píšu len tí,ktorých sa SOL dotkne.My,čo máme čisté svedomie sme radi,že vôbec takáto informovanosť existuje.Ďakujeme celému kolektívu SOL!
Vladimír Herega | 23-05-2014 21:44:44
pre Seredan | 23-05-2014 14:25:34
Skončiť by tuná mohlo viacej vecí ale nie SOL. Jediné médium, ktoré prináša aktuálne a objektívne správy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-05-2014 19:09:03
Nemate predstavu, ako neskutocne zboznujem prispevky tohto obsahu. Preco?

- dokazuju, ze spolocnost je zlozena z ludi mudrych, hlupych, inteligantnych a aj uplnych blbcov. Takze vsetci vieme, co od spolocnosti mozeme cakat.

- taketo prispevky su jasnym barometrom, ako presne ktory clanok trafil do cierneho. Ako hodne niekoho "nasral" a tym samozrejme, o akeho primitiva sa jedna. To bude dolezite ludom pripomenut hlavne v novembri tohto roku... ;-)

- dokazuju opodstatnenost SOL a jeho spravne smerovanie. Toto je jesny dokaz, ze SOL tu je skutocne pre kazdeho a ze v nom nejestvuje cenzura.
Je to uplne dokonalym potvrdenim dodrziavania povodnej idei, za ktorou SOL stoji aj dnes

Co sa tyka tych vyspedkov prace pre mesto - napriek tomu, ze n ie som povinny pohnut prstom - podme porovnat. Zaplatim Vam spracovanie rozhovoru a jeho uverejnenie. Mate moznost ukazat, co ste urobili Vy. Davam verejny prislub, ze sa rozhovoru zucastnim a predstavim to, co som urobil ja.
Mate moznost nie utocit - to zase nie je take jednoduche, nakolko Vas majetkovy vztah k SOL je nulovy - ale konstruktivne konat. Predpokladam, ze ste si isty svojou uspesnostou...

E-mail je zverejneny. Navrhnite termin diskusie. ;-)
odpadnik | 23-05-2014 15:41:03
Tento clovek sa hra na novinara? Majko ty si jeden velky traged celej serede. Ruku si k nicomu neprilozil, pre mesto si nic nespravil a budes ty vypisovat fekalie horsie ako novy cas...trapko
Seredan | 23-05-2014 14:25:34
Dufam že to už aj skonči
Martin | 23-05-2014 12:17:12
Uz by aj stacilo...
Silvia | 23-05-2014 12:13:49
Blahozelam a dakujem, ze nam prinasate informacie z nasho mesta a okolia.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign