Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"v tychto pekelnych horucavach sme nuteni platit za kupaliska v okolitych obciach a mestach" - odpoveď primátora mesta

Pred niekoľkými dňami sme do redakcie dostali postreh od občana mesta, v ktorom kritizuje nedostatok možností na kúpanie v meste, resp. sa pýta na využitie  geotermálneho vrtu vybudovaného mestom iba pred niekoľkými rokmi  na rekreačné účely. Kto by o veci mohol vedieť viac, ako samotný primátor mesta  Ing. Martin Tomčányi? Nepochybne nik a preto sme mu obsah podnetu občana poslali:

From: Milos Majko
Sent: Monday, June 08, 2015 8:20 AM
To: primator@sered.sk
Cc: podatelna@sered.sk ; info@sered.sk ; seredonline@seredonline.sk
Subject: Ziadost o stanovisko

Dobry den pan primator  Ing. Martin Tomcanyi,

Vcera nam do redakcnej posty napisala pisatelka nasledovny e-mail:

"Dobry den, p. Majko, chcela by som sa opytat, ci nechystate clanok na temu kupaliska v Seredi v suvislosti s vyuzitim predaneho tepelneho vrtu, ktory mal siroky potencial vyuzitia a neposlednom rade aj na ucely rekreacneho vyzitia obcanov mesta, ktori su v tychto pekelnych horucavach nuteni platit za kupaliska v okolitych obciach a mestach. Je to neunosne pre obyvatelov bytov a domov, ktori nemaju moznost dat si na zahrade postavit bazen za pol mega, aby sa aspon trosku osviezili."

Ziadame  Vas o zaujatie stanoviska k postrehu obcianky.
Dakujeme.

Milos Majko, SeredOnLine.sk

Jeho odpoveď je nasledovná:

Pán Majko  ,
podľa   obsahu    emailu  sa  pisateľka  s otázkou  článku  na tému kúpaliska  obracia  na Vás.      Geotermálny  vrt     NEBOL   PREDANÝ,  jeho technické     parametre a reálnu  využiteľnosť    podrobne  vysvetlil  konateľ   Mestského   bytového podniku  Ing.  Káčer  na   MsZ  25.5. 2015   v  súvislosti  so    zavádzajúcimi   a  nepravdivými   tvrdeniami   .
Prosím o  kontakt   na  autorku   emailu,    rád  jej odpoviem  osobne. V  prípade   akýchkoľvek otázok  sú    moje   kontaktné  údaje   k dispozícii na  stránke  mesta  a ktokoľvek  z  občanov  má  možnosť   mi zavolať  alebo  napísať  email  s otázkami, na ktoré  odpovedám   osobne  alebo   odpovedia   zodpovední   zamestnanci   za  jednotlivé   oblasti  .
Ing. Tomčányi , primátor   mesta      

Žiaľ ako obyčajne sme sa z nej nedozvedeli úplne nič - snáď iba potvrdenie faktu, ktorý my ovládame - geotermálny vrt predaný nebol - bol prenajatý. Autor  e-mailu o tom pravdepodobne nevedel, alebo informáciu nerozlíšil správne.

Na veci to ale nemení nič. Otázka myslím si bola pomerne presná. Zjednoduším ju:  počíta mesto s využitím geotermálneho vrtu na rekreačné účely - napríklad ako zdroj termálnej vody pre kúpalisko?


Pán primátor, médiá plnia nespochybniteľnú informačnú úlohu pre občanov, v mnohých prípadoch taktiež sprostredkovateľskú. Myslíme si, že je v záujme občanov a malo by byť aj v záujme volených funkcionárov, informácie týkajúce sa širokej verejnosti neposkytovať osobnej či individuálnej korešpondencii, ale zverejňovať ich, aby sa dostali k čo najširšiemu okruhu občanov.

Pokiaľ sa občan rozhodne položiť otázku volenému funkcionárovi cez médium, e-mailom, alebo inou formou, máme za to, že toto musí volený funkcionár akceptovať a neskúmať, kto konkrétne sa informácie domáha.

Okrem toho si dovolíme pripomenúť, že médiá sú v súlade s platnou legislatívou POVINNÉ zachovávať mlčanlivosť o zdrojoch informácií. Myslíme si, že napriek nepresnej štylizácii otázky čitateľom/čitateľkou SOL o odpovede k tejto téme má záujem veľa obyvateľov mesta.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
och bože | 17-06-2015 11:28:14
Celé prebudenie ludi v Seredi je o počte asi 389 ludi aj z toho asi len 60 tu komentuje stale dokola. Ďalšie volby skončia zase vyhrou tomčányho a protikandidát dostane 500 hlasov max. Uplne je tu jasné čo občania chcú a čo nie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-06-2015 09:25:01
Peter pre Majko | 16-06-2015 09:15:05 | - prava obcanov su dane Ustavou SR a povinnosti volenych zastupcov priamo upravuje aj zakon 369.

Problem je, ze nestanovuje sankcie za nedodrzanie povinnosti.

A tak mi niekolko poslancov povedalo do oci - \"porusil som zakon, no a co?\" - akakolvek etika a pud sebazachovy vacsine nic nehovori.

Dovtedy, pokym ludia nezoberu transparenty a nepojdu pred MsU, alebo neurobia kroky, ktore pocitia. Uz sa formuje urcita nie mala skupina ludi, ktori vidia, co sa v meste deje. Sme ignorovani a nase zaujmy su na poslednom mieste - zial.

Vsetko je treba robit naozaj postupne. Ludia sa prebudzaju aj vdaka Kurbelovi a SOL.

Upozornujem, je jedno, kgto bude vo funkcii. Ked ludia nebudu vedenie kontrolovat, prakticky vzdy sa dostanu mimo hlavnu kolaj zaujmu volenych zastupcov. Je totiz malo ludi, ktorym ide o meno a nie o peniaze.
Peter pre Majko | 16-06-2015 09:15:05
Pan Majko,ved ludia si zvolili svojich zastupcov,aby boli blizsie k dzianiu v meste!Ak tato skutocnost nie je realna je chyba v ludoch!Odflaknute volby ako vzdy a potom cez toto medium sypu vsetku vinu na vedenie mesta,ktore si sami zvolili!Netvrdim ze je tu vsetko OK,ale naco debata so vsetkymi a pri vsetkom,ved ku kompromisu by sme sa nikdy nedostali!Chyba je v ludoch ak su taky benevolentny k volbam a nasledne aj k vykonu funkcie svojho zastupcu!Ludia su v tomto nepoucitelni a asi by ste mal zverejnit prava volicov a povonnosti volenych ku svojim volicom!Z vlastnej skusenosti viem,ze kopa mladych ludi volila cloveka,ktoreho v zivote nepoznala a nevidela,iba na dobru radu od suseda alebo znameho!O pytani sa poslancov ako sa postupuje v niektorich oblastiach ktore su ich zaujmom nemaju ani sajnu!Na zaciatku je vzdy volic a on rozhodne o kupaliskach,ihriskach,cestach,odmenach a pod.Ak to tak nie je,nehovorme o demokracii!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-06-2015 04:06:41
Vsetky investicie v meste realizovane z verejnych financnych zdrojov by mali byt konzultovane s obcanmi a mali by vyhovovat vacsine ludi.

Zial, nie je tomu tak a kedze sa nikto nikoho nic nepyta a robi ako za svoje, tak sa netreba cudovat, ze ludia su nespokojni...
Robo Horvath | 15-06-2015 17:16:07
Mas pravdu ale svoju. Ja okolo ihriska chodim tiez dost casto a vidim ze je skoro prazdne a ak tam aj sem tam niekto hra co to je ak tam je za den jeden trening a ak vobec je. Toto je podla teba dobre a dostatocne vyuzivana investicia obyvatelov mesta 12 milionov? Pre mozno 20 ludi co si tam zahra hodinu trening?
Kúpaliská | 15-06-2015 15:07:39
Pre Robo Horváth
To futbalové ihrisko je síce zbytočné za tak veľa peňazí, ale ak tvrdíš že tam nikto nehrá tak by si tam mal asi chodiť častejšie a hlavne v popoludňajších hodinách lebo ja tam vídam takmer denne aspoň trénovať futbalistov a hlavne v zime som tam videl že hrajú na ňom aj zápasy.
Ale ak sa mi zachce sa ísť okúpať tak je v okolí Serede dostatok kúpalísk aquaparkov či vodných plôch. A veľmi veľa ľudí ktorí bývajú na domoch majú vlastné bazény. Takže kúpalisko priamo v Seredi by zrejme nebolo príliš rentabilné.
Robo Horvath | 15-06-2015 14:46:56
pre Kúpaliská | 15-06-2015 12:55:10 najskor sa treba pytať ze a naco je pre boha umele futbalove ihrisko na stadione za 12 milionov ked tam dokonca skoro nikto nehra?
Jozef | 15-06-2015 12:59:17
september 2009 - rozhovor pre noviny:
\"Geotermálnemu vrtu sú naklonení aj obyvatelia.

Ak by bol dostatočne výdatný, mesto uvažuje o vybudovaní termálneho kúpaliska. „Geotermálny vrt by sme mohli využiť aj na rekreačné účely, napríklad na menšie termálne kúpalisko. Akvapark však neplánujeme, pretože na okolí ich je dostatok,“ vyjadril sa viceprimátor Serede Peter Rampašek. \"
Kúpaliská | 15-06-2015 12:55:10
Veď kúpaliská sú všade v okolí tak preboha načo by malo byť ďalšie aj priamo v seredi?
Robo Horvath | 14-06-2015 21:29:14
Koleno-myčka vojenskej techniky a kupalisko pre psov
Čepen bane - rybarske bariny,kalkýš
Šintavska jama - už identické a kalkýš

Ostava nam už len kýbel alebo hadica s vodou.
A na polievanie ulic mesta zabudnite,načo,začo,treba šetriť, ale hlavne v konečnom dôsledku by potom bolo asi menej na odmeny a prave toto posladne si mesto nemôže dovoliť.
😀 | 14-06-2015 20:55:08
Ako tak pozeram posledne komentare v odstavci napravo, bola by tato stranka niecim naozaj zaujimava ak by tu neboli stale taketo clanky?
Neustale o tom istom, od toho isteho autora ... je scenar tejto telenovely stale taky isty?
horúčavy | 14-06-2015 20:34:45
ved vy primátora obviníte aj za to, že sú horúčavy a pri kritike na hodový jarmok som sa dočítala ze slabyý program, a ci nebude pršat, listky na davida drahé a pod - nezabidnite z toho obviniť primátora cudujem sa uz s tým prestante,
veterán | 14-06-2015 18:12:44
nie som náročný , mne by stačilo keby v terajších horúčavách kropili vodou cesty v meste , tak ako tomu bývalo kedysi
anonym | 14-06-2015 10:37:51
Tak veru.
qwer | 13-06-2015 12:45:29
a ked si niekto mysli, ze je \"nuteny platit za kupaliska v okolitych obciach a mestach\", tak by mal vediet, ze jedine, co ho \"nuti\", je jeho rozmaznanost a konzumny zivot
qwer | 13-06-2015 12:29:27
...nikdy v zivote som v Seredi nepocul, ze by sa niekto stazoval, ze sa nema kde kupat a ze surne potrebujeme kupalisko, lebo tieto \"pekelne horucavy\" su \"neunosne\"...ale asi sa teda len stretavam s divnymi ludmi :) toto vidim len ako dalsiu prilezitost buzerovat primatora...a dalsia vec, ja ked sa chcem ist kupat na dlhsiu dobu (niekolko hodin), tak som praveze rad, ze mozem vypadnut z mesta a urobit si vylet...ked sa chcem iba schladit, urobim to aj doma vo vani
Peter pre Peter | 13-06-2015 08:56:22
Presne tak ako pises!Nikto neuvazoval o kupalisku s termalnym vrtom,maximalne lavicky okolo vrtu chceli osadit,ale to neznamena ze v meste nemoze byt kupalisko bez termalnej vody!Pozor aby sme sa neupali len na termalny vrt v poanati s kupaliskom!Poznam niekolko stoviek kupalisk bez termalneho vrtu!
Michal Hojer | 12-06-2015 20:18:16
Občianka tú otázku dávala Vám pán Majko a nie primátorovi, to sa už naozaj s každou sebemenšou ko.otinou obraciate na primátora? Toto by som už na primátorovom mieste považoval za obťažovanie z Vašej strany. A ako má vlastne primátor vedieť odpoveď na otázku či chcete Vy písať o kúpalisku?
raťafák plachta | 12-06-2015 19:42:40
no neviem, príde mi to troška ako hon na čarodejnice...otázka znela či sa tu k tomu neobjaví článok a na to nám primátor asi neodpovie..:-)...vaša preformulovaná otázka je jasnejšia a priamočiara - prečo ste ju v tejto podobe neposlal na primátora?, na jasnú otázku by logicky mala byť jasná odpoveď (aspon dúfam)..:-) ...PS: to spojenie \"úplne nič sme sa nedozvedeli - fakt, ktorý my ovládame, ale autor emailu o nom nevedel\" - naozaj si myslíte že to pre autorku otázky nie je nová a pomerne zásadná informácia? evidentne ju predtým nemala....PS2:otázka zaujímavá, ale keď sa už ako medium staviate do role sprostredkovateľa informácií medzi občanmi a samosprávou, chcelo by to formulovať otázky jasne, tak aby sa volený funkcionár len ťatko mohol otázke vyhnúť...;-)
Mapa | 12-06-2015 16:39:17
Staci sa pozriet do mapy a debilna otazka o vyuziti vrtu na kupalisko ma odpoved. Navrtanie noveho niekde pri dialnici na zelenej luke by vyslo lacnejsie ako niekam tahat potrubie. Amen
filip | 12-06-2015 16:37:19
A v ktorej časti mesta by malo to kúpalisko stát
Peter | 12-06-2015 16:00:25
Štylizovať je s tvrdým.
Podla mňa sa s využitím vrtu na rekreačné účely veľmi ani neuvažovalo v minulosti, skôr išlo o zdroj tepla

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign