Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

V Seredi žijú najbohatší rodičia v okolí

Daniel LofflerDátum03. 02. 2014 10:22:16TémaMaterské školy
223

Kritiky na stranu mesta, ohľadom zvýšenia poplatku rodičov za materské školy. už bolo vznesenej viac, než dosť. Je volebný rok a preto je na čase si pripomenúť, kto a ako sa bil za Vás, voličov = občanov Serede. V roku 2012 bola výška príspevku za dieťa v materskej škôlke vo výške 12€. Pracovný návrh zmeny VZN 7/2011 predpokladal vytvorenie dvoch rôznych platobných oblastí. A to:

a) v Materskej škole Ul. D. Štúra a jej elokovaných pracoviskách Ul. Cukrovarská, Fándlyho a Pažitná je 20,00 EUR.
b) V Materskej škole na Ul. Komenského a jej elokovaných pracoviskách na Ul. Murgašova a Podzámska je 50,00 EUR.

To znamená, že podľa pôvodného návrhu mali jedny rodičia platiť za deti v tom istom meste 2,5 násobne viac ako dieťa umiestnené o 6 ulíc vedľa (porovnaj Pažitná vs. Komenského). Čo viedlo predkladateľov návrhu takémuto priepastnému rozdeleniu, sa dnes už asi nedozvieme.

Avšak po tom, ako sa zodvihla vlna nevôle zo strany občanov, mestskí poslanci korigovali svoj návrh na jednotnú výšku 25 €. V prílohách tohoto článku si môžete pozrieť, ako hlasovali Vaši jednotliví zástupcovia, ktorých ste volili. Pre to ste ich volili?

Aj v Seredských novinkách, bol zverejnený článok, ktorý obhajuje toto zvýšenie. Je na nahliadnutie v prílohe. Ako rodič, ktorý onedlho budem tiež rozmýšľať, do ktorého zariadenia umiestnim svojej dieťa, som si urobil prieskum v okolitých mestách a obciach. Výsledok je jednoznačný. V okolí sú poplatky nasledovné: Galanta 12€, Hlohovec 12€, Šintava 9,5€, Dolná Streda 20€.

 

Reálne začínam uvažovať, že svoje dieťa neumiestnim do školky v Seredi. Ako rodič proste otáčam každé euro a 300€ ročne za materskú škôlku sa mi zdá naozaj veľa. Keď si k tomu prirátam stravné, oblečenie, pomôcky do škôlky, nejaký ten výlet, sem - tam choroba = OČR doma a vypadnutie príjmu...

 

A to sme mali pôvodne platiť 600 € ročneSereď má spomedzi 16 miest Slovenska NAJVYŠŠÍ poplatok za pobyt dieťaťa v materskej škole, ktorý platia rodičia. V Seredi teda, zrejme, žijú najbohatší rodičia v širokom, ďalekom okolí. Výsledok si môžete pozrieť v prílohe. Zámerne som ponechal len mestá a obce, kde majú poplatok jednotný, a teda sú PLNE porovnateľné so Sereďou.


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre anonym | 08-02-2014 17:51:12
Tu nadávajú všetci a na všetko a ani nevedia o čom,o kom,prečo,ked nadáva jeden musí aj druhý aby netrčal z radu ako skupina nesvojprávnych!Toľko múdrych kritikov všetkého bez minimálneho poznania problému,to sa len tak hocikde nenájde!Ale jedno riešenie by bolo po ruke.To je tou dobou a ľudia boli zvyknutí že všetko bolo naše a zadarmo a zrazu šok!Alebo je to tá druhá varianta.......?
anonym | 08-02-2014 15:08:55
Súhlasím s Jupiterom. Skúsim pozisťovať poplatky v iných mestách a vyjde mi z toho článok s opačným podtitulom "Sereď má spomedzi 16 miest Slovenska NAJNIŽŠÍ poplatok za pobyt dieťaťa v materskej škole, ktorý platia rodičia". Výsledok totiž záleží výlučne od výberu "správnej" MŠ. Inak je super, že sa autor zameral na okolie Serede, napr. Revúca, Rožňava...
Jupiter | 08-02-2014 11:37:57
pre "Miloš Majko | 08-02-2014 00:41:12"
Osobne neverím, že nechápeš podstatu mojich príspevkov a stále sa vraciate všetci k niečomu čo som nehodnotil a k čomu sa neviem vyjadriť (lebo nemám dostatok OBJEKTÍVNÝCH informácií z tohoto media, budem ich teda hladať aj inde).
Vyjadroval som sa k nevhodne a účelovo vybratej štatistickej vzorke. Vidím teda, že ďalšia diskusia asi nemá zmysel. Možno tí, čo hladajú väčšiu objektivitu už sem dávno nechodia...
Ostaňme teda žiť každý vo svojich svetoch. Ja vo svete objektívných informácií a vy vo svete účelovo vytvorených tabuliek...
len dvacka? | 08-02-2014 07:02:22
V Seredi (okres bezpečné mesto) žijú (gajsenovci) najbohatší rodičia v okolí,,,
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-02-2014 00:41:12
Jupiter | 07-02-2014 21:10:37 | - asi sa pozname, takze OK, tykanie.

Som rad kazdej konstruktivnej diskusii. Ale to si asi vysvetlovat nemusime.

Mas moznost urobit dalsi clanok, ci clanok na inu temu kludne aj Ty. Nik nikomu nebrani v ziadnej aktivite.
Opacne, mozno sa v inych temach dozvieme nico, co doteraz ani len netusime.

Poplatky za MS je neskutocny podraz na mlade rodiny. Upozornujem vopred kritikov, moj maly je velkac a ten neplati, takze ja fakt nemusim kririzovat - ziskavam tym iba dalsich nepriatelov.

Zijem v meste a rozpravam sa s maldymi ludmi. Vacsinou su v uplnej prdeli, nemozu si dovolit normalny relax, kulturu ci dovolenky a cestovanie.

Cestovanie, ak ma poznas vies, ze patri medzi moje slabosti. Vela ludi i rodin sa k nam pripojilo a cestovalo - su taki, ktori vyslovene hovoria, ze my sme ich naucili cestovat a su nam za to vdacni. Preco to hovorim? Lebo cestovanie dava rozhlad - pamatam si Vilka Karmazina, ako nam na zakladke hovorieval - "Cestujte, kolko mozete. Akakolvek kratka cesta, vas nauci viac, ako akakolvek hruba kniha". Je to mudrost, ktoru dnes vstepujem synovi. Ludia vsak nemaju na prezitie, nieto na cestovanie.

Mesto potrebuje rozhladenych obyvatelov, ktori sem donesu nove veci, napady a budu mesto rozvijat. Mesto potrebuje mladych ludi viac, ako kedykolvek predtym. Maju dovod stahovat sa do Serede?

Vsetko je o prioritach. Niet vacsej priority, ako deti.
Robo Horvath :( | 07-02-2014 23:55:34
Pravdepodobne niekto este stale nepochopil ze touto cestou rozmyslania a konania to tu ide cele do hajzla a v Seredi to nabera este rýchlejsi spad ako som predpokladal. Neviem ci to je zamer alebo len divadlo hrane pred obyvatelmi ze tu v nasom meste nevidite ten znacny ekonomicky a socialny prepad.A zvysenie poplatkov pre mlade rodiny je len dalsi sek do ich chrbta a rozpoctu. Alebo to zlepsime presnejsou statistikou a to urcite pomoze rodinam. Jupiter tvoja dôlezitost a preciznost urcite pomoze tomu prepadu co v tomto meste nastal.
Jupiter | 07-02-2014 21:10:37
pre "Miloš Majko | 07-02-2014 18:22:16"
Mám dojem akokeby si mi chcel niečo vyčítať, nepochopil som ale čo. Nemal som v niečom pravdu v príspevkoch pod týmto článkom. V čom sa mýlim?
Nemôže niekto iný zostaviť tabuľku 16-tich miest kde je Sereď s 25 € najlacnejšia? Alebo nemám pravdy tohoto druhu radšej sem písať a komentovať? Ak to SOL nevyhovuje tak prestanem ak si to želáte. Alebo porušil som v niečom pravidlá diskusie alebo slušnosti? Myslel som si, že Ti pomáham posúvať SOL k väčšej objektivnosti, ale asi o to nestojíte. Tak prepáč.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-02-2014 18:22:16
Jupiter | 07-02-2014 17:28:37 | - dakujeme za snaku, no ak nejeky citatel "utecie", tak dnes uz nie mne, ale OZ. To je totiz vydavatelom SOL.

Vlastne, ani OZ, on utecie sam sebe.

Priatelu, cele SOL nie je o mne, ale o meste, o jeho obcanoch o regione.Ja som myslim ze dostatocne jasne vyhlasil, ze v Seredi nemam ziadne ambicie kandidovat a ja naozaj neviem politicky zuzitkovat SOL.

Napriek tomu, ze mam moznost robit s novinami viac menej co chcem - neurobil som to ani vtedy, ked som ich mohol paradne vyuzit vylucne pre seba - jasne, myslim volby do VUC.

Do diskusie Ivetka pozvala vsetkych kandidatov a to nielen zo Serede, ale aj z okolia a to aj tych, ktori kandidovali za strany, ktorych fanusikom nie som. Inak povedane, nemal somproblem pustit do media vsetkych konkurentov. Islo mi nie o moj mandat, ale o co najsirsiu prezentaciu kandidatov a danie moznosti volicom rozhodnut sa.

Tu myslim ze je vidiet moj postoj k veciam verejnym jasne a zretelne.

Od zalozenia media platia rovnake pravidla - kazdy ma uplne identicke moznosti prezentacie na SOL - bez vynimky a to aj uplni kritici.

Napriek vaznej nevoli vedenia mesta a poslancov MsZ, nevymenil som slobodu slova na SOL a transparentnost za peniaze, ktore boli zakotvene v navrhu zmluvy a dokonca raz uz aj odsuhlasene MsZ.

Ako asi jediny z mesta, som ani raz nerezignoval - a to nie som voleny zastupca a kludne mozem volit funkciu admina - a trpezlivo diskutujem a snazim sa v ramci svojich moznosti a moznosti media urobit pre obcanov mesta maximum.
A nielen pre nich. Aj pre volenych zastupcov - dvere do SOL maju otvorene kedykolvek, vacsina z nich ma vlastne registracie a mozu prispievat online. A zadarmo pre nich. Umyselne hovorim ze zadarmo pre nich, pretoze zadarmo nie je uplne nic - vsetko na SOL aj samotnu diskusiu, niekto zaplatit musi. A to uz siedmy rok.

Naapriek tomu, ze by som si mohol vytvorit mnozstvo falosnych identit a pisat citlive materialy pod nimi, nikdy som to neurobil. Pisem pravdu a striktne dodrziavame anonymitu prispievatelov, ak o nu poziadaju. Nemusim hovorit, ze u jednoducheho cloveka tym vsetku zlobu a sra*ku preberam na seba. Vratane ziadosti v sulade so zakonom 211/2000 Z.z., ktore nie je mozne pisat za medium, ale vylucne ako fyzicka osoba.

Od SOL neocakavam nic viac, ako zvysovanie povedomia obcanov, otvaranie samospravy obyvatelom mesta a kontrolu veci verejnych - to je standardna uloha nezavislych medii v demokratickej spolocnosti.

Cielom SOL a aj OZ je zblizovanie, nie rozdelovanie - analyzujte si materialy a pochopite, ze nie SOL ci Majko su tymi, ktori nechcu diskutovat. Ono v podstate SOL sluzi iba ako sprostredkovatel a medialny priestor.

Dano napisal material, v ktorom poukazal na fakty. Nespochybnitelne a trefne. Su tam viac menej vsetky okolite mesta, ktore su porovnatelne. Nebadam tam ziadnu snahu o bulvarizaciu problemu - konieckoncov ktokolvek moze urobit to ise v dalsich mestach a zverejnit to na SOL. Pre porovnanie.

Je mi jasne, ze Dano trafil do cierneho a vo velmi citlivej oblasti. Ale na to mali mysliet predkladatelia navrhu VZN - POZOR! v navrhu nebolo 25, ale 50 Eur mesacne - oni totiz priskrtili tam, kde maju sustavne pridavat.
Tento krok sa uz do hiostorie mesta a tohto zastupitelstva zapisal. Nevymaze ho nik.

To co urobili mladym rodinam, je jednoducho hanba!

Pozrel som si Vase prispevky pod viacerymi clankami - mne netreba vysvetlovat, preco pisete, ako pisete. Ja to chapem... ;-)







Ivan Sklenár | 07-02-2014 18:18:36
Pre Jupiter,
zdá sa že chcete mať za každú cenu pravdu. To, čo tu zverejnil autor článku nie je ani výsledok štatistického prieskumu, na to máme v SR štatistický úrad, ani odborná analýza. Ako vyplýva z jeho diskusných príspevkov, snažil sa urobiť prierez poplatkov za rovnaké služby v rôznych miestach (mestá a obce). A takéto niečo nerobí vlastnými silami ANI JEDNO periodikum, nech je hoci ako veľké! Tie bohatšie periodiká si ho dajú jednoducho urobiť. Skúste Vaše postrehy a rady aplikovať vo svojich novinách pre náročných. Možno tým zaujmete popredné miesto na mediálnom trhu. Prajem veľa zdaru!
Jupiter | 07-02-2014 17:28:37
Zdá sa Vám, že som až príliš náročný čitateľ? Je to príliš náročné, ak chcem od médií a prispievajúcich autorov iba objektívne a seriózne informácie a viem to rozlíšiť?
Viac by Vám vyhovovali čitatelia, ktorý sa nad ničím nezamýšlajú a všetko, čo autor napíše zoberú ako fakt?
Sám ste prišli na to (alebo ste to vedeli aj predtým?), že z 10%-nej vzorky sa nemôžu robiť objektívne uzávery.
V tom prípade je teda tvrdenie v nadpise Vášho článku nepravdivé. Mňa nezaujíma výška tohoto poplatku v iných mestách, viac ma zaujíma etika žurnalistiky a to aby ste takýmito prílišnými skratkami a zjednodušenými uzávermi neškodili serióznosti a objektívnosti tohoto media (ľudovo povedané, aby ste nerobili z čitateľov blbcov).
V tomto prípade som vlastne chcel pomôcť Milošovi, aby mu neutekali objektívní čitatelia.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 07-02-2014 13:03:29
poplatky v inych mestach | 06-02-2014 20:43:06
v prvom odkaze su Kosice. Mam pisomne potvrdene ze poplatky niektore mesta diferencuju podla veku dietata. Pri vsetkych, ktorych som oslovil, to bola kategoria 0-3 a 3 a viac rokov. Kedze Sered nediferencuje deti podla veku, naschval som neporovnaval neporovnatelne, lebo mesta: Kosice, Trnava, Nitra, Sala, Banska Bystrica by boli zaroven drahsie aj lacnejsie. Cize nie su porovnatelne. Ale tu su tie, ktore mi odpovedali:

mesto > dieta do 3 > dieta nad 3 roky
Kosice > 50 > 15
Trnava > 50 > 15
Banska Bystrica > 50 > 14
Sala > 30 > 15

Zaroven su aj mesta, ktore diferencuju aj to, ci ma skolkar trvaly pobyt v meste, alebo nie. Ak nie zasa ma ine ceny. Ale to uz sem nebudem tahat.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 07-02-2014 12:56:46
Jupiter | 05-02-2014 19:19:46
ja k tomu uz snad iba tolkoto:
-narocnejsi citatel nielen ze vie co chce, ale vie aj to, co je mozne, dosazitelne. Vy chcete 100%...
-na slovensku je, podla posledneho scitania, 138 MIEST, 2927 obci(neviem, ci SU SR zaratava pod obce automaticky aj mesta). Ja som pouzil vzorku 15 miest(Dolna Streda ma statu obce), co je 10,87%. Ako NAROCNY citatel urcite viete, ze prieskumy verejnej mienky (ktore si davaju vypracovavat SME, HN, PRAVDA, politicke strany...) sa uskutocnuju na vzorke cca 1000 - 2000 respondentov, co z 5 412 008 obyvatelov SR je 0,01847% - 0,0369%. Ja som pouzil vzorku 10,8%

Sklanam sa, naozaj som netusil, ze SOL ma aj takto narocnych citatelov. 100% statisicku vzorku Vam nedodam, zistujte si ju sam, vo Vasom volnom case.
poplatky v inych mestach | 06-02-2014 20:43:06
http://www.cas.sk/clanok/225699/kosicka-radnica-zvysuje-poplatky-rodicia-zaplatia-za-skolkara-o-400-viac.html
http://www.msipelska.sk/platby-v-materskej-skole
http://www.ruzinovskeecho.sk/clanok/poplatky-v-skolach-skolkach-sa-menia
gulak | 06-02-2014 18:35:38
To je tak-pre súdruhov športovcov sa peniazu vždy nájdu-a ešte by som sa chcel opýtať sudruhov,čo organizovali -ples športovcov-ako je možne,že väčšinu výhier v tombole vyhrávali lístky s označením X,ale ked sme prišli na ples a kupovali sme si lístky na tombolu-tak lístky s označeným X nám neboli vôbec ponúknute,dalej ste uvádzali,ze v cene plesového lístku-je0,5litra na osobu,pričom realita bola,že na dvojicu ste dali 0,75l-môžem Vám zodpovedne povedať,že minimálne polovica ľudí,na druhý rok sa na Vás a Vaše špinavé ťahy V.Y.S.E.R.I.E.
pre Jupiter | 05-02-2014 19:43:28
Myslíte to dobre ale autor článku môže použiť nepriestrelný argument. Našli sa peniaze na trávnik, na futbalový klub, na štedré odmeny - a na škôlky ich mali nájsť tiež.
Jupiter | 05-02-2014 19:19:46
pre "iansan | 05-02-2014 13:25:37"
Usudzujem tak z nasledujúceho: Ja neviem či je poplatok 25 Euro veľa, alebo málo (mám veľké deti a túto problematiku som nesledoval), ale keďže si chcem urobiť reálny obraz, z tejto tabuľky si ho moc neurobím. Z cca 200 miest a obcí niekto vybral 16 obcí (Kto asi? Vieme to? A s akým zámerom? - ja to neviem) a z týchto 16-tich sa Sereď umiestnila na poslednom mieste. Ale ak nepoznáme výšku poplatku v tých ostatných obciach, niekdo iný by mohol vybrať iných 16 obcí spomedzi 200, ktoré by začínali na poplatku 25 Euro a Sereď by mohla byť spomedzi tých iných 16 obcí na 1. mieste. Má to cenu na základe takýchto informácií si robiť úsudok, ako na tom Sereď je? Potom si dávam otázku prečo bolo vybratých práve týchto 16 obcí a nie iných, kde by sa Sereď umiestnila ináč ..?
a pre "Daniel Loffler | 05-02-2014 08:14:57" Ja som nepísal aby ste niečo garantovali obyvateľom Serede, ale čitateľom SOL a to je rozdiel. Myslím si že každý autor by mal svojim čitateľom garantovať predovšetkým objektivitu svojích informácií v opačnom prípade si myslím, že škodíte predovšetkým SOL. Ja by som bol rád keby si SOL zachovala akú takú objektivitu, aby neodrádzala od sledovanosti náročnejších a rozmýšlajúcich čitateľov článkami a tabuľkami s nulovou vypovedacou hodnotou. Podľa toho článku si neviem urobiť obraz ako na tom Sereď je v celoslovenskom kontexte. Až tak ma to ale netrápi, aby som tomu obetoval toľko času, aby som to zisťoval. Viac ma trápi to, že pri takomto štýle, môžu zostať SOL sledovať len "čitatelia jednoduchšieho typu", ktorý automaticky všetko berú len preto, že to bolo písané v médiách.... Snáď môžem porozmýšlať nad článkom a napísať svoj názor?
iansan | 05-02-2014 13:25:37
pre Jupiter | 04-02-2014 23:27:25. Z čoho usudzujete že ten článok od p. Lofflera je tendenčný? To sa skôr dá povedať o zaujatosti vo Vašom príspevku. Ak sa pozorne pozriete na tú tabuľku, dá sa z nej vyrozumieť že:
- je to prierez obcí a miest naprieč celým Slovenskom
- tieto údaje si nevymyslel ale dostal ich reálne od spomenutých samospráv
- sú to mestá a obce menšie ale aj väčšie ako Sereď
Ale ak by urobil z predloženej vzorky tabuľku ktorá by ukazovala výšku príspevku každého jedného občana na miestny futbalový klub, tak by bola Sereď na prvom mieste. To ste chcel počuť? Ak chcete dokázať svoje tvrdenie, sadnite si ku telefónu a zavolajte do tých zvyšných asi 90 miest, keď už obce necháme bokom a presvedčte sa či autor písal zaujate a tendenčne. A bude dobré, ak o svojom prieskume podáte správu.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 05-02-2014 08:14:57
Jupiter | 04-02-2014 23:27:25
:) preco by som mal ja garantovat obcanom Serede, ze v ostatnych = nevymenovanych obciach poplatky vyssie nie su? Ja nie som Statisticky urad, aby som nieco takehoto rozsahu vyhodnocoval. A nehladiac na to, ze sa tato situacia moze kedykolvek zmenit.

Mestskym poslancom nic nebrani v tom, aby poplatky hned na dalsom zastupitelstve znizili, co by aj na nulu. A razom sa stanu z najvyysich poplatkov najnizsie.

Viete mi VY garantovat, ze po dalsom zastupitelstve budeme mat v Seredi poplatky za skolky najnizsie v republike? Ci?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-02-2014 01:43:18
Jupiter | 04-02-2014 23:27:25 | - tak ako pod ostatnymi clankami, ani pod tymto nijako nespochybnujem Vas nazor.

Uznavate pravdivost faktov publikovanych D.Loflorom?
Jupiter | 04-02-2014 23:27:25
Pán Loffler, článok považujem za tendečný a neobjektívny. Kde ste ste zobrali tú reprezentatívnú vzorku 16 miest z ktorých sa Sereď umiestnila na poslednom mieste. Na Slovensku je tuším 105 - 106 miest plus ďalšie obce (lebo vo Vašom zozname uvádzate aj obce). Garantujete čitateľom SOL, že vo zvyšných cca 90 nespomínaných miest nie je poplatok vyšší ako 25 € ?
Váš článok má z tohoto pohľadu nulovú vypovedaciu hodnotu.
Neobhajujem seredskú sumu 25 €. Iba pripomínam nespomínané fakty.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 04-02-2014 12:47:07
Majo | 04-02-2014 10:06:37
podla odpovedi z cca 16 mestskych uradov, s tym nemaju problem snad nikde. Ale v niektorych mestach rozlisuju poplatky pre domacich a cezpolnych. Ci to je aj v Seredi tak sa treba informovat v konkretnej skolke. To, ci dieta do skolky prijmu, totiz nezavisi len od ceny poplatku, ale aj od dalsich faktorov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-02-2014 12:17:43
anonym | 04-02-2014 12:12:14 | - svoj prispevok napiste pod clanok, kde ste zacali temu.
Dakujem.
anonym | 04-02-2014 12:12:14
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Majo | 04-02-2014 10:06:37
to Miloš Majko | 04-02-2014 09:26:13

Pán Majko, len neviem že ak má dieťa trvalý pobyt napr. v Grobe či môže dieťa dať aj inam do škôlky, každopádne ani 25€ neni málo nieto ešte 75€, prajem pekný deň :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-02-2014 09:26:13
Majo | 04-02-2014 09:19:32 | - asi to chce v Grobe urobit online a zacat poslancom klast otazky. V Seredi fesaci do VZN-ka navrhli 50 Eur mesacne. Keby si obcania nevsimli navrh pred jeho schvalovanim,skolka by bola prazdna a Vy by ste dieta mohli nosit sem. Bolo vy to pre Vas lacnejsie...
Majo | 04-02-2014 09:19:32
to Daniel Loffler | 03-02-2014 13:14:26

Pan Loffler mate pravdu s tou druhou skolkou, len kapacitne uz sa tam ziadne dieta zial nevojde a preto musia ist ci chcu alebo nie do tej drahsej a to platili 110€ im to znizili, ja som tym nechcel povedat ze 25€ je malo :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-02-2014 09:16:25
anonym | 04-02-2014 08:44:54 | - uz som bol nervozny, ze dlho nik ten najom nespomenul. Reku, nieco sa deje, nieco nie je v poriadku.

Konacne sa veci dali zase do starych a osvedcenych kolaji.http://www.seredonline.sk/clanky/ako-je-to-teda-s-tym-najmom-za-1-euro-1/

Takze, nech sa paci. Prve poschodie na MsU, zaklopte na dvere pana primatora. On Vam to nepochybne vysvetli.

Ak mate zaujem o priestor za komercny najom, mate zaujem ho technicky vybavit a nasledne tam za vlastne peniaze pre ludi v meste spovedat poslancov - staci to sem napisat. Ako som uz uviedol, za jeden vikend bude priestor vyprazneny a odovzdany Vam do uzivania. To je moj verejny prislub.

anonym | 04-02-2014 08:44:54
Milí rodičia prečo sa rozčulujete. Pán Majko má priestori v kine Nova za 1 euro aj s energiami a to je v poriadku. Tam neunikajú peniaze ktoré by sa mohli dať do školky ? Ale pán Majko je dobrý. Zobudťe sa občania a nenadávajte len na vedenie mesta !
Jozef | 04-02-2014 08:15:28
Skolsky zakon z roku 2008 jasne definoval platby zakonnych zastupcov za dieta.
V skolkach zriadenych organom miestnej statnej spravy v skolstve to bolo najviac 7,5% zivotneho minima nezaopatrenej osoby, a v skolkach zriadenych obcou to bolo najviac 15%.
Po roznych novelach a zmenach preniesli nasi legislativci moznost urcit vysku platby na VZN obci.
A ti, samozrejme su hamtavi.
Ved z coho by si platili svoje zabavky ak nie z nasich, Vasich penazi.
Nezabudnite na to na jesen.
anonym | 04-02-2014 07:58:35
Najchudobnejší po bezdomovcoch sú jednoznačne rodiny s malými deťmi.
janka | 03-02-2014 17:29:28
Normálka, veď sme na Slovensku, nám obyčajným ľuďom...rodičom, ktorý máme na krku hypoteku a rôzne iné poplatky treba ešte zvýšiť poplatky aj za škôlku. Ved mať dieťa je asi prepich?! Keby sme cigani, určite nám poplatky odpustia �� alebo treba radšej prispet na futbal.. tam je to asi potrebnejšie, načo pomáhať mladým rodinám s deťmi, asi si poslanci neuvedomujú, že nám nedala Niklovka byty za pár korun.... je to proste fakt moc smutne☹
škôlka | 03-02-2014 16:25:43
Prečo sa tomu čudujete, že koľko sa platí za MŠ v Seredi? Vy to neviete? Predsa mesto nemá peniaze. Okrem vysokej sume ktorú majú rodičia platiť za MŠ, bolo treba zvýšiť aj dane z nehnuteľností a to aj dôchodcom na 65 rokov bývajúcich v činžiakoch. Veď ste sa dozvedeli koľko sa ulieva na štadión, odmeny, nájomný byt za 1 euro a pod. Peniaze treba hľadať kde sa len dá!
anonym | 03-02-2014 16:15:29
V Seredi radsej podporuju velke deti co hraju futbal ako male deti a najohrozenejsiu socialnu skupinu - rodicov s malymi detmi. Pani poslanci a pan primator aj vy mate podiel na genocide slovenskeho naroda.
Obcan | 03-02-2014 16:11:59
svokra | 03-02-2014 14:01:15

Mozete rozhodnutie Vasej dcery neako zdovodnit ?
Logicky mi vyplyva ze teda radsej budem za danych podmienok s dietatom doma (a uzivat si ho)ako niekde makat za 320e,ktore dam skolke.
A k tomu platu-jedine ze ak by bola ,,nutena,, ist do prace skor,aby o nu neprisla sa da pochopit,ze pojde pracovat,ale nieje to premna pochopitelne,kedze sa nejedna o lukrativny zarobok,preco by to robila,lebo pri vsetkej ucte minimalne tych 320e jej ponuknu aj inde.
svokra si nevymýšľa | 03-02-2014 15:51:21
ak je to v Bratislave,tak 400-500 E v súkromnej škôlke nie neobvyklá cena,napr.little kitten/niekde písala istá mamička aj o 600E/

http://www.littlekitten.sk/sk/ba-stare-mestosk/cennik/
anonym | 03-02-2014 15:22:07
Zasmial som sa, že čo zarobí dá za škôlku. Nebolo by lepšie zostať doma? Finančne bude na tom rovnako.
pre svokru | 03-02-2014 15:04:52
Pani svokra prosím vás čo je to za škôlku? Tam snád za deti musia aj na wc chodiť. To je už aká pálka? To je už iný luxus teeeda
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2014 14:08:51
svokra | 03-02-2014 14:01:15 | - Mila svokra! Na buduci tyzden ma lodna spolocnost MSC akciu a 8 dnovy pobyt pre jednu dospelu osobu s full stravou, ubytovanim v 5* plavajucom hoteli a plabvbou po Stredomori s navstevou Marsei, Barcelony, Africkeho Tunisu, Palarma na Sicilii a Rima, ponuka za necelych 250 Eur. Detsky kutik k dispozicii s animatormi! Pri mesacnom pobyte samozrejme patricna zlava. Pre dieta idealny prestor pre spoznavanie inych krajin, vyucbu cudzich jazykov (deti skutocne z celeho sveta), naozaj kvalitne strava minimalne 5 x denne - vecere 9 chodov. Dieta dycha liecivy morsky vzduch po celu dobu plavby. Kontakt bez problemov sprostredkujem.
Co Vy na to?
pre svokru | 03-02-2014 14:07:21
Milá pani, ale my v Seredi máme len štátne MŠ, Vaše vnúča podľa ceny chodí do súkromnej a tú si súkromník ktorý ju zriadil financuje z VAŠICH peňazí, štátna škôlka je financované z podielových daní všetkých občanov mesta
svokra | 03-02-2014 14:01:15

Moja dcera za škôlku platí mesačne 320 EURO , čO ZARABí DA ZA šKôLKU , môže do školky v Seredi chodiť aj keď nie je občanom mesta Sereď
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 03-02-2014 13:14:26
Majo | 03-02-2014 12:53:16
dovolte mi povedate dve veci:
-v Chorvatskom Grobe maju dve skolky a nie jednu, ked uz ste si vybrali tu drahsiu
-poplatky su nasledovne:
25€ MS Skolska (v Chorvatskom grobe)
75€ MS Rubinova (ktora je sucastou OBCHODNEHO CENTRA)

Takze predsa len v tom Chorvatskom Grobe, ktory je satelitnym mesteckom Bratislavy, je aj skolka za 25€.

informacie som cerpal: http://zschgrob.edupage.org/text12/?
NOVÉ !!!!!!!!!!! | 03-02-2014 13:05:39
http://www.sered.sk/spravy/1951 -Návrh Všeobecne záväzného nariadenia mesta Sereď o financovaní základnej umeleckej školy, materských škôl a školských zariadení na rok 2014
Majo | 03-02-2014 12:53:16
Kolegina platí v Chorvátskom Grobe za štátnu škôlku 75€ a inú škôlku nemajú...tiež sila
Robo Horvath :( | 03-02-2014 11:42:55
Ono je to tak ze jeden chuj zo ZMOSU nieco navrhne a samozrejme dalsi chuji zo ZMOSU po stretnuti a rozdania si rozumu ako sa daju este viac osklbat a zatazit mlade rodiny to okopiruju. A výsledok je zvyšenie poplatku rodičov za materské školy a potom nam este budu davat za priklad ine mesta kde chuji rozhodli podobne ako u nas v meste. Toto je priklad socialneho citenia poslancov co takto rozhoduju. Preto je zrejme ze cim skôr ich treba odstavit od valova lebo nam uz nemaju co ponuknut a ich rozhodovanie uz nieje v prospech obyvatelov ale iba ich vlastnemu zaujmu.
A nasledne ich samonadelenie si odmien je prikladnou ukazkou ich socialneho citenia voci kazdej mladej rodine v nasom meste. Tento hnus a marazmus sa neda uz ani slusne pomenovat.
Muselo sa zvyšovať !!! | 03-02-2014 11:30:45
Ale ved predsa toto zvyšovanie poplatkov malo svoj význam . Význam , ktorý nám naši poslanci aj ukázali - nechtiac.- Vianočné odmeny - to bol asi hnací motor pre navýšenie poplatkov. A zrejme sa im aj oplatil . Ved pani kontrolorka by vedela povedať :D V ostatných mestách asi stačia menšie odmeny - ak mali, ale naši potrebujú viac a viac a viac - tak treba niekde naškrabkať no nie? A kde inde ako na deťoch - ved deti sú vždy vdačný objekt. No nemám pravdu?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-02-2014 11:22:23
Dano, toto je zrkadlo nastavene nasim volenym zastupcom. Nastavil si im ho symbolicky za nase deti, ktore takto uboho ignoruju.

Nastavil si ho za mlade rodiny, ktore ledva prezivaju to by mali byt buducnostou rozvoja mesta.

Ano, kazdy chape pod pojmom rozvoj nieco ine...

Znovu je na obcanoch, ako zhodnotia iba predlozene fakty.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign