Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Útulok pre opustené a týrané - o ďalší krok bližšie...

Miloš MajkoDátum20. 04. 2010 20:04:31TémaÚtulok
 Petičné hárky odovzdané primátorovi mesta  Mgr. Vladimírovi Vranovičovi.

-   Foto: Marcel Kováč - ďakujem za spoluprácu
Dnes o 17:10 bolo MsZ odovzdaných 53 petičných hárkov s počtom podpisov asi 1300 (predbežne platných asi 1000) občanov, požadujúcich zriadenie Mestského Útulku pre týrané a opustené zvieratá v Seredi.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Robo | 14-05-2010 14:13:22
Treba zit v realnom zivote a nepozerat sa cez ruzove okuliare. Tych mozno 7000 eur co mesto ma z poplatkov za psikov nebude stacit ani na oplotenie polovice pozemku.A co potom ? Moj navrh nebude financne narocny pre mesto, ludia by boli spokojnejsi a skor by najducha prijali. Tento navrh je mozne realizovat skusobne na jeden rok a potom sa posudi ci ma zmysel alebo nie. Ja osobne som si zobral z utulku uz dvoch psov. Vzdy som tam musel platit asi 500 sk Prvy asi po piatich dnoch uhynul lebo uz v utulku bol nakazeny virusom aspon tak to vravel lekar. A ten druhy chvala bohu zije nieje tetovany ani cipovany a ma sa dobre.
Miloš Majko | 13-05-2010 22:31:48
Zariadenie ako utulok nemoze byt vytvorene a prevadzkovane "na nahodu". To co ste uviedli je faktom, este nie je presny prepocet - zavisi totiz od kapacity. Na sponzorov sa spoliehat neda - kazdy sponzorsky dar a pomoc su vitane, no nemozu byt brane ako samozrejmost a neda sa na nich stavat. Preto je nevyhnutné zakladne zabezpecenie zo strany mesta - teda nas vsetkych. Ako som napisal viacej krat - o systeme zalozenia a fungovania utulku je nutne vopred seriozne rokovat a projekt nespustat dovtedy, pokym nie je zabezpecene seriozne a dlhodobe financovanie. Peticna akcia vec mala za ulohu nastartovat - zostava vsak este dlha cesta. Momentalne za velmi dolezitu povazujem osvetu hlavne na skolach - velmi casto sa stretam s telefonatmi typu - "ujo, mame pre vas tulaveho havinka, kam vam ho mozeme priniest". Chyba! Utulok musi byt pre kazde zvieratko poslednou instanciou, ktora mu poskytne azyl. V prvom rade sa kazdy - opakujem - kazdy musi snazit zvieratko umiestit do nejakej rodiny. Nie je mozne ocakavat, ze zalozenim utulku bude postarane o vsetky zvierata. Prvorade su tyrane zvierata a riesenie ich mnohokrat strasnych osudov. Ak bude zo strany verejnosti zaujem, mozeme na tuto temu urobit stretnutie, kde sa zakladne veci mozu prekonzultovat so sirsou verejnostou.
annastar | 13-05-2010 23:56:38
Pre Roba: My máme dvoch psov v rodinnom dome . Všetky " bomby" máme u nás na trávniku. Platíme dane , psov máme prihlásených . Nejde len o znečisťovanie verejného priestranstva, ale aj o ochranu psov v prípade, že sa stratia. Známka, čip alebo tetovanie poskytuje väčší pocit istoty, že sa stratený pes nájde. To môže potvrdiť aj pán Fraňo, ktorému sa stratil Cézar. Dane a poplatky sú v našej spoločnosti dlhodobo nepopulárne a každý sa im snaží vyhnúť. Žila som tri roky v SRN a tam neexistovalo , že by sa niekto ulial...Keď sa nám stratila naša sučka , skontaktovala som sa aj s rôznymi inštitúciami v zahraničí , pretože som si myslela, že náš ukradnutý pes tam asi bude predaný a tí mi potvrdili, že ak má pes identifikačné zdroje , určite bude jeho hľadanie uľahčené. Finančné bonusy platia tak na zamestnancov nejakých firiem. Ked si občania mesta na bonusy zvyknú , zasa stratia motiváciu a bude sa musieť vymyslieť niečo nové. Klasika... Tu ide o merito veci-Kto chce psa a má ho doma zo srdca , dá mu aj posledné. Kto ho nechce , proste sa ho zbaví.
anonym | 13-05-2010 23:27:09
Raz som v jednom príspevku napísala, že naša rodina je magnet pre najdúchov. Máme podmienky a hlavne chuť postarať sa o nich. Dcéra ( 10 r.) žije starostlivosťou o zvieratá a nenechá žiadneho živého tvora napospas zlému osudu. Ale... máme iba jeden voľný koterec. Zníženie poplatkov nepomôže. Veď tie by mali byť jedným zo zdrojov príjmov mesta , ktoré by mali byť adresované útulku. Čo dá človeku mestský rozhlas , veď na našej ulici ho ani nepočujeme...A to sme nášho strateného psa hľadali a dali vyvolávať dva mesiace. Téma je jasná . Pripraviť zriadenie útulku, prevádzkovať ho a začať spoluprácu s rôznymi inštitúciami , ktoré by mohli pomôcť útulok zveľadiť. Nie každý si môže dovoliť chovať psa, tak prečo deťom, ktoré sa neustále dožadujú psíka , neumožniť venčenie psov z útulku? Možno sa opakujem, ale tak to v iných mestách proste funguje....Nepoznám mesto , kde útulok zriadili a následne ho zrušili. Ako bolo spomenuté v príspevku pána Majka útulok sa nezriadi sám, potrebuje ľudí s odvahou, vôľou a schopnosťou bojovať . Ja som možno prvá zo siedmych , ktorí sú potrební....viď- citácia 13-05-2010 14:51 : Obcianske zdruzenie sa akutne potrebuje rozrast o novych minimalne 7 clenov.
Robo | 13-05-2010 18:18:35
Utulok je pekna myslienka len aby to potom naozaj neostalo na pleciach dvoch ci troch nadsencov, ktory sa potom môzu obesit. Zatial som sa vôbec nedocital, co to bude finacne stat. CHciet utulok je jedna vec, ale zaco a potom scoho ho chcete financovat? Ma to niekto realne spocitane??? Môj odhad na postavenie utulku s kotercami, s neakou malou budovou a riadne oplotením pozemkom je mozno 70 000 eur malo. Potom jeho rocna prevadzka bude mozno 50 000 eur malo. Ved zadarmo nebude voda na cistenie,ani ostatne siete,ani veterinarske osetrenia a vakcinacia zvierat, asi ani personal a strava pre zvierata ??? Hadam nechcete povedat, ze vsetko sa to bude financovat s darcov a sponzorov??? No, neviem neviem. Ja by som najskôr doporucil jednoduchsiu, lacnejsiu a realnejsiu cestu. A to by sa mozno aj viac pozdavalo poslancom. Treba zrusit poplatok na rod. domoch za 1 chovaneho psika. Na cinziakoch znizit poplatok za 1 psika o 1/2. Jestvujuce poplatky treba zachovat pri dvoch a viac chovanych psikoch aj v rod.domoch aj v cinziakoch. Ak sa najde neaky najduch treba apelovat na ludi mes.rozhlasom, ze ich to nebude stat poplatok ak sa ho ujmu. Obcas treba spravit verejnu zbierku na to,ze ak sa nenajde nikto kto by sa ujal najducha,tak ku kazdemu psikovi alabo macke sa prilozi financny bonus ak sa bude musiet dat do niektoreho utulku z okolia.A potom aj tie utulky to budu brat s vecsim pochopenim. Toto je riesenie, ktore nas nabude stat skoro nic s porovnanim s tym, co nas bude vsetkych stat utulok.
Robo | 14-05-2010 10:23:48
anonym nechapem preco si anonym ked chces pomoct veci ? No to je super argument, aby deti co nemaju psika alebo si ho nemozu dovolit,tak im postavme utulok za niekolko milionov . Hlavne ked niet zaco. annastar napadlo ta niekedy ze to cipovanie alebo tetovanie je trauma a bolest pre toho psika? Skus to nasebe a potom to mozno pochopis. A len na okraj nasla sa ta vasa tetovana alebo cipovana sucka? Ja len ze treba hladat realnu cestu a nie len lietat v oblakoch.
Robo | 13-05-2010 22:05:09
No a akoze co ste teras zabudli citat a pisat??? Je pekne chciet utulok, ale treba zit pri zemi a nie lietat v oblakoch.
annastar --- nie anonym | 13-05-2010 17:17:48
Nie som rodená Seredanka , takže sa asi na začiatku budem možno viac pýtať , ale ak sa môžem aktívne podieľať na dobrej veci , rada sa pridám. Poslala som dopyt do redakcie. Odkaz Lenke Sečenovej: Ak ešte nie si členom OZ Tulák , poď do toho. Oslovili ma Tvoje príspevky. A takých je Vás tu viac.
anonym | 13-05-2010 17:06:17
Nie som rodená Seredanka , takže sa asi na začiatku budem možno viac pýtať , ale ak sa môžem aktívne podieľať na dobrej veci , rada sa pridám. Poslala som dopyt do redakcie. Odkaz Lenke Sečenovej: Ak ešte nie si členom OZ Tulák , poď do toho. Oslovili ma Tvoje príspevky. A takých je Vás tu viac.
Miloš Majko | 13-05-2010 14:51:01
Zial v Seredi je zvykom hlavne vela hovorit a slubovat a malo plnit. OZ Tulak bolo zalozene za ucelom propagacie, pripravy a naslednej realizacie Utulku pre tyrane a opustene zvierata. Ucelom dobrovolnikov je zvieratam pomahat a chranit ich opravnene zaujmy. Ide o mimoriadne narocny proces a ako som uz napisal niekolkokrat, mozno nie je az take narocne utulok zriadit, ako nasledne dlhodobo uspesne prevadzkovat. OZ ma momentalne 4 clenov, jednym z nich som i ja. Odborne ma na starosti ako clen zdruzenia pripravu MVDr. Rado Bozalka. Ide o verejnu informaciu - skuste sa vsak spytat jednotlivych clenov zdruzenia, co pre utulok za obdobie existencie OZ spravili. Vlatne, co vobec spravili pre samotne OZ. Poviem to priamo - nie je mozne, aby projekt ako utulok bol na pleciach dvoch ludi... Obcianske zdruzenie sa akutne potrebuje rozrast o novych minimalne 7 clenov. Jednu prihlasku mame v e-mali. Jedno viem a mozem povedat so 100% istotou - bez kolektivu ludi, ktori vedia co utulok obnasa a bez zapojenia vacsieho teamu sa vec dopredu skutocne nepohne. Z mojho pohladu sme stratili 3 cenne roky. Cas, kedy mohli byt realne vysledky uz viditelne nielen pre obyvatelov mesta, ale aj pre samotne zvierata. V meste a na okoli je hodne zvieratam oddanych ludi, ktori su schopni a ochotni pomoct. Je potrebne ich zdruzenie, vzajomne spoznanie sa a realizacia spolocnych krokov. Za seba mozem povedat ze plati moja ponuka organizacnej, medialnej a tiez sponzorskej pomoci, no jedinec toho skutocne vela nezmoze... Zaujamcovia o clenstvo v OZ Tulak, kontaktujte nas na e-mailovej adrese novin. Dakujeme.
annastar | 13-05-2010 14:02:50
Vedel by mi niekto porozprávať príbeh psa , ktorý bol v niektorý piatok podvečer odchytený v uliciach mesta Sereď? Čo sa s ním deje , kde je umiestnený počas víkendu a kto sa o neho stará? Info , že je umiestnený v útulku v Nitre ma moc neukľudňuje. Ak je dva - štyri dni umiestnený v klietke na novinách v priestoroch Mestskej polície, dostáva vodu a granule,dá sa to zvládnuť. (Pozri: Peter Sokol , 31-03-2010 18:05 MESTSKÁ POLÍCIA) Ale čo keď treba pomôcť dvom , trom psíkom? Čo s nimi? Náklady vzniknú tak , či tak ,len policajti musia nájsť riešenie ako to zvládnuť. Neviem si dosť dobre predstaviť Bígla s Pitbulom pri spoločnej miske. Prečo vlastne mesto nezainvestuje a nejde cestou vlastného útulku? Útulky v Nitre, Piešťanoch aj v Trnave sú preplnené!!! Oni tam nechcú sereďských, šintavských či dolnostredských psov, majú ich dosť z vlastného mesta. Ja sama som už umiestňovala psov do trnavského útulku a tam ich vzali len preto , že ma poznajú. Dokonca poznám prípady , keď útulok psa neprebral. Preto sa štence vyhadzujú v krabiciach pred útulky. Istota je istota. Doteraz je v Trnave Linda , ktorá bola aj so šteniatkami odchytená v kasárňach. Bola taká vystrašená a utrápená , že v útulku zostane do svojho konca. Ale aspoň už do nej nikto nekope... Pri prevoze do Trnavy v strese Linda pohrýzla svoju zachránkyňu , ale aj tak viem , že by to tá osoba urobila znovu. Našich policajtov určite nebaví odchytávať a starať sa o psov, od ktorých nevedia , čo môžu čakať. A hlavne , nie je to ich hlavnou pracovnou náplňou. Sami by potrebovali od mesta podporu, ak, sa teda majú o odchytené psy postarať. V Seredi sa nájde veľa sympatizantov , ktorí radi priložia ruku k dielu. Len treba mať konečne vo fokuse pevný bod, na ktorý bude možné naviazať ďaľšie činnosti , prepojiť ľudí a začať fungovať. MsZ , čo ty na to?
Miloš Majko | 14-05-2010 00:38:03
O fungovani utulku odporucam vypocut si rozhovor s Lacom Belesom, zakladatelom a dlhorocnym sefom utulku v Piestanoch. Najlepsie a najserioznejsie je vypocut si nazor niekoho, kto ma vo veci jasno a vie o com hovori... "Každé zviera ti otvorí okno do iného sveta..." http://www.seredonline.sk/index.php?sekcia=clanky&clid=1270721701
Robo | 14-05-2010 14:26:34
A samozrejme zaneho platim. ;-)
Jozef | 30-04-2010 10:46:17
ano, vsimol som si. Ale vsimol som si aj to, ze uz par rokov vyvija M.M. cinnost okolo zriadenia utulku a vsimol som si aj tie letaky po Seredi s pred asi troch rokov, ktore oznamovali tento zamer.A vsimol som si v tom obdobi na diskusnom fore mestskej stranky prispevky tykajuce sa tohoto problemu (01.08). A neverim ze by aktivisti OZ Tulak svoju cinnost nekonzultovali aj s mestom.
ja | 30-04-2010 10:15:19
jozef vsimli ste si slovicko oficialne ? a datum clanku ? 19.3.2010 ... pozrite sa hore na tento clanok kedy bola oficialne peticia odovzdana (20.4.2010)a mimochodom OZ a utulok su dve velmi velmi rozlicne veci
Jozef | 30-04-2010 09:43:17
Podľa viceprimátora Serede Petra Rampašeka by mesto zriadenie útulku privítalo, oficiálne však zatiaľ o takejto iniciatíve nevedia. Dodal, že situáciu s túlavými psami v meste zvládajú. Psy odchytáva mestská polícia a následne sú umiestnené v útulku Nitre. piatok 19. 3. 2010 10:00 | Copyright © SITA 2010 Čítajte viac: http://trnava.sme.sk/c/5291237/peticia-za-zriadenie-zvieracieho-utulku-prekonala-ocakavania.html#ixzz0mZDDtC00 Pokial viem OZ Tulak bolo uz zaregistrovane niekedy v januari 2008(?), comu predchadzali urcite nejake ine ukony,o ktorych by vedel hovorit M.Majko. A pan zastupca si dovoli povedat, ze oficialne o nicom nevie. Zastupca, zastupca, viete vobec nieco? M.M. - preco este nie je Tulak medzi prijemcami 2% ?
anonym 13.37 | 30-04-2010 08:20:30
Verím Vám ,že útulok pre psov bude plný. Len sa opýtam kto to bude financovať? Strava pre psov, energie, zverolekár,mzdy........
Milovnicka zvierat | 29-04-2010 19:38:26
Veľmi pekne dakujem p.Jozef aj ja som za ten utulok *yes*
anonym | 28-04-2010 13:37:14
Sibirsky husky: utulok pre psov bude plny, narozdiel od utulku pre bezdomovcov...
Jozef | 28-04-2010 09:54:57
ano Lubomir, Vase clanky citam. Zaujima ma co sa deje v meste. Kedze vacsinu casu som mimo Sered, mam aspon takto sprostredkovane info.A zato Vam a aj SoL dakujem. Len som reagoval na to vytie. Pokial by som preluskal Vase posledne clanky asi tak za pol roka, nasli by sme tych ako pisete hovadin, na ktore sa dali mestske peniaze asi viac.Ale to viete sam lepsie. A osobne som tiez radsej za utulok. Pokial by sa take chyby ako "travnik" zosobnovali priamo vinnikom, mozno by sa nasli peniaze aj na ten utulok.
Milovnicka zvierat | 27-04-2010 21:19:18
Mne je jedno co ostatny hovoria ale ja som za ten utuluk na 200 percent!!! *headbang*
Ľubomír Veselický | 27-04-2010 20:19:26
Anonym 27.4.2010 09:46! Vy možno považujete nový trávnik na futbalovom štadióne za hovadinu. Ja ho vnímam ako investíciu pre ľudí, ktorí radi hrajú futbal pre svoje potešenie i potešenie napr. 32O divákov z nedele 25.4.2010. (Domaniža na tú nádielku asi dlho nezabudne.) Ak sa Vám nepáči rozhodnutie MsZ o poskytnutí finančnej pomoci na vybudovanie tohto trávnika a chcete takýmto "hovadinám" zabrániť, staňte sa poslancom a hlasujte podľa vôle Vašich voličov. Osobne som hlasoval proti návrhu na poskytnutie financií. Ale zasa pozor! Nie z dôvodu odmietnutia pomoci, ale preto, lebo som nedostal odpoveď napríklad aj na otázku, ktorú ste položili Vy. Kto je zodpovedný? Tvrdíte, že peniaze na útulok sa musia nájsť. Ja tvrdím, že nemusia. A ani nebudú. Model financovania športového klubu futbalu vôbec nie je totožný s modelom financovania útulku pre zvieratá. Dúfam, že aspoň v tomto sa zhodneme.
Ľubomír Veselický | 27-04-2010 20:07:18
Jozef! Napísal som jasne. Netvrdím, že všetky výdavky, ktorých úhradu primátor doteraz podpísal, boli úplne nevyhnutné. A viem aj o ďalších. Ale tieto výdavky podpísal pán primátor. Nie mesto! Časť poslancov bola proti takému použitiu financií, návrh na zablokovanie takéhoto počínania primátora v hlasovaní neprešiel. Ale uvedomte si prosím podstatný rozdiel. Nedával som ten návrh preto, lebo som tie výdavky považoval za hovadiny! Problematické bolo obídenie Zákonníka práce. Časť mali vykonávať osoby v stálom zamestnaneckom pomere a časť jednoducho nemala byť preplatená. Vy si naozaj myslíte, že kosenie trávnikov v priestoroch klubu dôchodcov je hovadina? Ja nie. Ale platiť im za to, to je naozaj zbytočný luxus. Dôchodcovia užívajú nehnuteľnosť ako klub tak je myslím normálne, aby si trávnik kosili v rámci relaxácie v klube. Teda nie mesto, ale pán primátor platil tam, kde to nebolo nevyhnutné. Lenže hovadiny to určite neboli. Bola to práca, ktorá mala byť vykonaná grátis. Dúfam Jozef, že Vám to na vysvetlenie stačí. Ďakujem Vám za Vašu reakciu. Teraz mám istotu, že môj článok určite čítal aspoň jeden človek, ktorý si jeho obsah aj zapamätal.
anonym | 27-04-2010 09:46:21
jasne, a este treba pridat par hovadin, napr. novz travnik na stadione, preco neplatil ten kto sposobil skodu, ale my vsetci? A nikto sa nas nepytal ci s tym suhlasime. takze ked su peniaze na taketo veci, musia sa najst aj na utulok. Podla toho ako sa stat a mesto stara o bezbrannych a najslabsich, taka je jeho uroven. Nie len prazdne reci a sluby pred volbami...
Jozef | 27-04-2010 08:18:56
Lubomir, odpoviem ak dovolite za Milovnicku zvierat: MsZ prijalo zistenie a záver hlavnej kontrolórky a konštatuje, že v kontrolovanom období primátor mesta Mgr. V.Vranovič podpísal 4 dohody na 60 hodín kosenia priestorov klubu dôchodcov, úpravu okolia na 19.200.- Sk, 1 dohodu na kontrolu výkonu pri údržbe mesta vo výške 31.752.- Sk, 1 dohodu na kontrolu montáže vianočnej výzdoby vo výške 15.926.- Sk, 4 x dohody á 55h na zorganizovanie slávnostného posedenia v priestoroch klubov dôchodcov, administratívne práce.... celkom vo výške 26.206.- Sk. 4 x dohody á 60h na Upratovanie klubov dôchodcov celkom vo výške 18.144.- Sk. MsZ konštatuje, že v uvedených prípadoch boli finančné prostriedky v celkovej čiastke 111 228,- Sk vynaložené neefektívne a odporúča primátorovi mesta, aby v budúcnosti nedával pokyn na vypracovanie takýchto dohôd, alebo aby ich nepodpisoval. Môj návrh získal iba podporu iba šiestich poslancov. Ostatní dali svojim hlasovaním primátorovi aj pre ďalšie obdobie zelenú na nerešpektovanie ustanovení Zákonníka práce a vyplácanie odmien aj za také práce, ktoré sú pomenované v pracovných náplniach kmeňových zamestnancov Mesta Sereď. Od kohoze su tieto udaje? Ano, od Vas.Takze? Vyje na mesiac?
Ľubomír Veselický | 26-04-2010 19:35:02
Milovníčka zvierat! Ktoré hovadiny konkrétne máte na mysli? Netvrdím, že všetky výdavky, ktorých úhradu primátor doteraz podpísal, boli úplne nevyhnutné, ale Vaše upresnenie by som uvítal. Ak žiadne nepomenujete, ľutujem, ale v takom prípade ste iba v pozícii toho psíka, čo vyje na mesiac.
Miovnicka zvierat | 26-04-2010 18:49:55
Je to pravda ten utulok by mal byt aj v seredi,tie zvierata si to zasluzia...Nase mesto vyhadzuje peniaze na kadeake hovadiny nad ktorími nerozmyslaju ani len chvilu(no mozno sa aj trochu hodia)ale na vec ktoru potrebuju zvierata ale aj my tak nadtím musia dlho uvazovat a nakoniec sa to ani nemusi splnit.BOJUJME PROTI TOMU!!!!!
Katarína | 24-04-2010 17:50:38
husky, aj tie zvieratá, ktoré sú na ulici niekto pôvodne vlastnil, takže aj za ne sme zodpovední! A tak isto mi nie je ľahostajné, keď zmrzne niekto na ulici-písala som pomôžme, ale nie zadarmo! útulky predsa v zime fungujú - stačí prísť triezvy. A tiež neviem, prečo by mesto nemohlo prispievať na chod útulku- samozrejme spolu s príspevkami dobrovoľníkov, sponzorov a ja verím, že ich bude dosť. Aj keď mi je jasné, že nestačí iba podpísať petíciu, ale aj prispieť finančne. Ja osobne dúfam, že budem mať možnosť.
Robo | 24-04-2010 14:41:04
Sibirsky husky 09:34 *yes*
pre sibirsky husky | 22-04-2010 10:27:53
na to aky mate nick, dost ubohe a prizemne uvazovanie. Co nie je seriozne na tom, aby mesto prispelo na financovanie utulku? Ja myslim ze z nasich dani ma dost prostriedkov...
Sibírsky husky | 22-04-2010 09:34:02
Katarína - človek je zodpovedný sám za seba, máte pravdu. A za tie zvieratá vyhodené na ulicu je zodpovedný kto? Keď v zime zamrzne bezdomovec, akože v pohode? Nechcem sa ich zastávať, ale jednoducho sú ľudia, ktorí vlastný život nezvládli. Nemám nič proti útilku pre psov, ale treba riešiť aj jeho trvalé financovanie, keď prejde to úvodné nadšenie. Ľahko sa podpisuje petícia za niečo, keď ma to nič nestojí. Možno každý, kto petíciu podpísal, mohol dať aj príspevok napr. 10 eur, aby bolo jasné, že mu na tom naozaj záleží... Ak bude útulok odkázaný na peniaze od mesta, nie je to moc seriózne.
Katarína | 21-04-2010 19:40:41
Úplne súhlasím s p. Majkom. Okrem toho, každý človek je zodpovedný sám za seba. Ak potrebuje pomoc, prosím, ale nie zadarmo!! Zvieratá si nepomôžu a človek je za tie, ktoré si udomácnil plne zodpovedný!!
blablabla pre Sibírsky husky | 21-04-2010 16:34:46
nemyslim, ze je vhodne porovnavat bezbranne zvierata a bezdomovcov. Vhodnejsie prirovnanie opustenych zvierat by bolo porovnat ich situaciu s opustenymi detmi.
Miloš Majko | 21-04-2010 10:58:54
Proti utulku pre bezdomovcov som ostro nevystupoval. Som vsak za to, aby kazdy clovek za kazdu vyhodu ktoru dostane, nieco musel spravit. Ked nic ine, tak pozametat kus ulice ci vyzberat odpadky. Vzdy som presadzoval a presadzujem poplatok za ubytovanie a to aj v utulku pre bezdomovcov. Vzdy som za to, aby bol v kazdom takomto zariadeni jasny a striktny ubytovaci poriadok - zakaz vstupu pod vplyvom alkoholu, zakaz fajcenia a podobne. A aby to bolo aj respektovane a kontrolovane. To sa tyka napr. aj socialnych bytov na Trnavskej ulici. Vsade tam, kde urcita skupina obyvatelstva poziva vyhody oproti ostatnym obcanom a na ich ukor, musi sa tato skupina podrobovat rezimu, ktory jej bude stale pripominat, ze zije vyrazne odlisne apreto resim. No kazdy ma pravo veci zmenit. Ci to dokaze, to zial je aj na nom... Kazdy musi mat rovnake sance a ked ich niekto nevyuzije, zacne fetovat, kradnut ci ma pocit ze je jednoduchsie a lepsie cely zivot nepracovat - nech ma v demokratickej spolocnosti na to pravo. No nech potom od tejto spolocnosti nechce, aby zo svojich penazi zivila jeho bachor. Ak chcete vediet, ake nazory som prezetnoval na vsetko uvedene, nahliadnite napr. do zapisnic z konani komisie verejneho poriadku. Pripadne nahliadnite do starsich clankov v novinach. Staci kliknut na moje meno pri clanku a system Vam vyselektuje iba mnou napisane materialy.
Sibírsky husky | 21-04-2010 10:14:40
Trochu tomu nerozumiem. Pán Majko ostro vystupoval proti útulku pre bezdomovcov, no angažuje sa za útulok pre opustených psov. Nekritizujem - len tak porovnávam. Pri psoch nám ľudskosť nechýba, pri ľuďoch, ktorí sa dostali (ja viem, väčšinou vlastnou vinou) na okraj spoločnosti, tam vieme byť ako psy...
Igor Lehocky | 21-04-2010 10:12:24
Verím, že sami neostanete *yes*
digi | 20-04-2010 23:30:15
suncicky a klobasky vo velkom :-D
Leni | 20-04-2010 21:40:51
Držím palce *yes*
Ľubomír Veselický | 20-04-2010 20:24:22
Len aby sme v tej eufórii neostali sami.
Miloš Majko | 20-04-2010 20:09:05
Lubos, havinkovia dakuju za pomoc...
Ľubomír Veselický | 20-04-2010 20:06:38
Prvý krok bol urobený. Dúfajme, že budú nasledovať aj ďalšie.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign