Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Únia autodopravcov Slovenska, hlási aj nebezpečenstvo pre občanov.

Juraj KuklaDátum29. 12. 2013 15:55:49TémaBlog Juraja Kuklu
666

Dňa 28.12.2013 sa konalo valné zhromaždenia Únie autodopravcov Slovenska vo Zvolene. Nieje vôbec náhoda, že sa konalo práve teraz, lebo je to reakcia na to, čo sa chystá a čo sa v tomto štáte deje nielen s autodopravcami, ale aj s obyčajnými ľuďmi tohto štátu. Určite si všetci pamätáte, keď sa autodopravcovia v r. 2010 spojili, keď ste to mohli vidieť na vlastné oči, lebo ešte nebola televízna cenzúra, keď bola obava, že vláda chce, aby sa skryté dane v mýte premietli na občanov a nabalili sa na tom neznáme skupiny. Vtedy zablokovali Bratislavu a vláda sa triasla.

Mýto sa po rôznych kolapsoch nakoniec zaviedlo, všetci platia „ako diví“ no , cesty po Slovensku sú rozbité a nikto nevie, kam vybrané peniaze putujú. Odvtedy nebolo o únii dopravcov veľa počuť. Dopravcovia vytýkali vedeniu nečinnosť, na čo  vedenie odstúpilo.  Toto prebehlo tajne za zavretými dverami, lebo vedenie neumožnilo verejnosti zúčastniť sa tejto časti valného zhromaždenia. Na verejnej časti, kde už pustili občanov, aktivistov i mňa za reportér 24 zvolili nové vedenia aj nového predsedu, ktorým sa stal PhDr. Milan Lavrinec. Ďalej nasledoval program a konštruktívna diskusia , ako ďalej.

Pre čo by toto malo vlastne zaujímať všetkých ľudí? Prečo by obyčajný občan nemal len nadávať, že nám ničia komunikácie? Kam idú peniaze z mýta, či na cyperské firmy, alebo na opravu komunikácií, alebo ich nekontrolovateľne zožerú VUCky ? Pre čo by sa ľudia mali spájať a pozerať na veci s triezvym rozumom? Aj toto boli témy o ktorých sa búrlivo debatovalo a dovolili tu vystúpiť aj občianskym aktivistom a sympatizantom.

Pre to, že chcú zaviesť ďalšie mýto, poplatky na cestách druhej aj tretej triedy, postihne to každého aj najmenšieho podnikateľa s jedným traktorom, s jedným autom a znova sa niekto len nabalí a cesty ostanú v dezolátnom stave, budú nás žmýkať všetkých pokiaľ nás nezničia, a premietne sa to zasa len na cenách pre všetkých občanov a na bohatstve vyvolených.

Únia autodopravcov pre to vyzýva všetkých malých aj veľkých, aby dali o sebe vedieť, prihlásili sa a svoje požiadavky a návrhy za ktoré budú bojovať zhrnula do tlačovej správy.

 

Tlačová správa Únie autodopravcov Slovenska :

Členovia Únie autodopravcov Slovenska na valnom zhromaždení vo Zvolene dňa 28.12.2013 sa uzniesli na nasledujúcom.
 

Akékoľvek zhoršenie podmienok v podnikaní autodopravcov sa veľmi negatívne dotknú životnej úrovne obyvateľov. Zvýšenie nákladov, či iných podmienok pre dopravcov sa automaticky premietnu v celej spoločnosti a najviac budú trpieť najchudobnejší obyvatelia.

Autodopravcovia žiadajú okamžite zrušenie navrhovaného monitoring na cestách II. a III. triedy. Taktiež vyjadrujú nesúhlas so zvýšením pokút, nakoľko tie už nemajú represívny význam, ale sú likvidačné, čo vytvára negatívne podmienky až na úrovni bránenia v podnikaní.
Taktiež nesúhlasíme s novým rozdelením emisných tried a s výškou, rozsahom spoplatnenia cestnej infraštruktúry, ktorá je v rámci štandardných EU pomerov najhoršia.
Žiadame médiá o zvýšenie pozornosti na činnosť UNAS, aby bola objektívne a správne informovaná verejnosť. Zvýšenie pozornosti odôvodňujeme tým, že naša činnosť nemá iba individuálny charakter, ale celospoločenský.
Vyzývame všetkých autodopravcov, aby sa spojili za účelom zlepšenia činnosti združenia, nielen na ochranu práv, ale aj za účelom vzájomnej pomoci, poradenstva a podpory.


Kontakt pre média - PhDr. Milan Laurinec - 0949 811 978

 


Fotogaléria k článku:

666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla

Zobraziť všetky fotografie
666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla

666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla
666
Autor: Juraj Kukla

666
Autor: Juraj Kukla

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Robo Horvath :( | 31-12-2013 17:41:48
Presne asi o tolko sa opät budu zvysovat zakladne ceny potravin. Dufam ze nastane realna spokojnost.
pre mariana | 31-12-2013 14:44:27
Pred tým som iba typoval, ale nebol som ďaleko daj si do googlu " sadzby mýta toll " 5 náprav medzi 0,189 až 0,206 za km. a ja som písal 20 centov, čiže 0,20. Odhad som mal správny. Ďakujem. Snažím sa byť vtipný,pri tom aj reálny.
marian | 31-12-2013 08:43:39
pre myslis si ze. to neviem kde si take ceny nabral, ale si vtipny.
Myslím si že, | 31-12-2013 07:17:03
by sa mali nechať ceny za dialnice, tak ako teraz cca 20 centov. Cesty I triedy 22 centov za km na kamiony a za cesty II a III triedy 25 centov. Vtedy by malo význam niečo riešiť.
marian | 30-12-2013 20:33:58
neh daju zarobit dopravcom a nebudu vyuzivat druhe a tretie triedi.nemyslite sy ze v dnesnej dobe sa da z dopravy zbohatnut.mate kazdy moznost tak to skuste.co nam pomohla unia dopravcou,hrabu len na svoje teple miesta a znovu chcu s nasich penazi aby sme ich podporily,tam zoberte lopatu a krompac a chodte kopat. ja robim v doprave 2O rokov a nikto my nepomohol,kazdy my hadze polena pod nohy. tak sa necudujte ze chceme usetrit kde sa da.
anonym | 30-12-2013 17:12:39
Tiež považujem nesúhlas za zvyšovanie pokút za vtip. Keby jazdili normálne, tak sa takými vecami nebudú zaoberať. Je to niečo podobné ako keď tu niektorí slušní občania nadávajú na MsP, že dostali pokutu. Nenapíšu však, za čo tú pokutu dostali a asi nie sú až takí príkladní občania. Vždy treba hľadať chybu inde len nie u seba.
gulak | 30-12-2013 17:02:41
Majitelia autodopravy sú väčšinou vychcanci,ktorí nakážu vodičom kade majú ísť,ved v dnešnej dobe si ľahko zistia,či to dodržujú-treba zaviesť mýto na všetky cesty,aby preťažené kamiony nejazdili po cestách II.a III. triedy,tie cesty nie sú vstavané na takéto záťaže a potom to u nás vyzerá,ako v Rumunsku za komančov-a to,že nesúhlasíte so zvyšovaným pokút je dobrý for-jazdite tak,aby ste pokuty nedostávali....
Johnny | 30-12-2013 07:12:55
Treba viac využívať železničnú prepravu, je ekologickejšia než to neúnosné množstvo kamionovej prepravy na našich cestách. Samozrejme obmedzenia treba aj pre osobnú dopravu, autá sú za babku a tak má skoro každý jedno vlastné.. to je choré. A ešte chcú začať ťažiť ropu na Aliaške.. dementi.
Seredan | 30-12-2013 00:36:32
iste... osobne auta nicia cesty a mosty..
Rozum !!! Cesty na svk su pretazene nakladnou dopravou celej europy a my slovaci potom sa mozme cudovat ze mame znicene cesty. Zaviedlo sa myto a hajzli zacali jazdit po dedinach len aby neplatili.
Len nech platia svine jedny
Obcan | 29-12-2013 23:19:41
Ta banda vsivava co schvalovala myto isla na to dobre-zdrazenie sa hned premietlo aj do cien dopravy,tym padom aj ceny tovaru idu hore a banditi budu este ukazovat-pozrite sa to ti zli autodopravci,to nie my !
A miliony eur vybrate na myte sa stracaju v nedohladne,namiesto toho aby sa to vracalo naspat na opravy ciest.
Teraz zakazu vlastne jazdit vsade a urobia si vypalne,este vyssi prijem,lebo im nestaci a nikdy stacit nebude !
Ze narod holubici-tam to chce spravit raz poriadny strajk pri ktorom sa neposeru ked na nich niekto spravi bububu !
Ak niekto odstavi tisice nakladiakov a keby aj hned pobrali soferaky,jak sa naposledy vyrazali,co by spravili,keby zacalo vsetko skor ci neskor kolabovat ??
V takom Francuzsku zatarasili cesty ze mohli prechadzat len zachr.zlozky a mohli hovorit co chceli.
Alebo v Taliansku ked strajkovali smetiari-chvilu sa z nic smiali a ked videli tie kopy odpadu po uliciach,smrad a potkanov,tak aj so smetiarmi sa jednalo.
To len tu sa kazdy boji.
O co ?
O tych par stoviek ?
Dnes ani s kamionom nieje vyhra jazdit ako si kazdy mysli.
Na papieri minimalka a jazdi za diety.
Jedna noha v base,druha v hrobe,cele tyzdne bez rodiny.
Tu nemala byt ,,zamatova,, revolucia ale malo sa vesat na kandelabre,alebo ako v Cine verejne na stadionoch strielat,lebo co je tu za nenazrancov,to hadam nikde nieje.
A najlepsie na tom je ze je stale z coho brat,stale co kradnut a ozobracovat ludi.
Jedno ci cerveni,modri,perletovi...
Vzdy si kazdy najde ten dovod kde este vytiahnut prachy z obyc.ludi a oni im za to este podakuju...
Robo Horvath :( | 29-12-2013 22:38:11
Bordel a skazu ciest nezavinili vodici nakladiakov ale par nenazranych smradov co zaviedlo myto a stale im je malo a teraz ho idu zavadzat aj na ostatne cesty a o rok ci dva im bude zase malo a zacneme ho platit vsade aj na nase osobne auta. Toto je smer a ciel. Po vstupe do EU nakladna doprava urcite nieje na zbohatnutie ale na prezitie a uzivenie rodin. Je vidiet ze to nenazranci s mytom nezvladli. Keby nastavili cenu myta prijatelnejsie a dostatocne dopravnym znacenim ochranili pouzivanie vedlajsich ciest mohlo sa tomuto marazmu v realite znicenych ciest po celej republike predist.Samozrejme ze to ma dalsi vplyv na zvysovanie cien nielen potravin ale vsetkeho,nakolko sa to premietne do cien a v konecnom dôsledku to opät zaplatime vsetci. Takze autodopravcovia maju pravdu a treba ich podporit.
Samozreme | 29-12-2013 17:08:49
Provokatér Hlina nemie chýbať a takýchto nezmysli tláchajúcich orgiách!Spomínal tam niekto kto bude hradiť občanom škody na domoch ktoré narobili kamiony a tie smradľavé liazky?To asi pre nich nie je podstatné ,iba zisk vo vlastnom vrecku!Ja odmieam platiť cestnú dan na to aby som jazdil po rozdrbaných cestách od kamionov !Treba im ešte sprísniť lebo tie rečičky o zvýšení cien tovaru ich vôbec ale vôbec neserie,ale nižší zisk ich máta!Kde je Hlina tam je bordel!
Realita | 29-12-2013 16:37:46
Únia autodopravcov banda šaskov.
Ked vidim ze tam sedi aj Hlina tak jasny dokaz zraz psychosov

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign