Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Ubytovne v Niklovke - odovzdané podpisy

V uplynulých dňoch som spolu s dobrovoľníkmi zbieral podpisy za preskúmanie rozhodnutia Okresného úradu Trnava ohľadne ubytovní.  Všetci si dobre pamätáme verejné zhromaždenie občanov a ich jednoznačne vyjadrenú vôľu o ubytovniach. Jeden zo žiadateľov o vytvorenie ubytovne v Niklovke pán Ing. Sidor to nevzdal a obrátil sa na Okresný úrad odbor výstavby a bytovej politiky v Trnave, ktorý mestu v podstate nariadil, že mu musíme umožniť vytvorenie ubytovne. Po dlhom pátraní a študovaní rôznych predpisom a na radu odborníkov z tejto oblasti som zistil, že asi poslednou, aj keď nie veľkou šancou ako to zvrátiť je obrátenie sa na ministerstvo. V tomto prípade Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Toto ministerstvo ako najbližší vyšší nadriadený orgán môže preskúmať predmetné rozhodnutie Okresného úradu a v prípade pochybenia môže toto rozhodnutie zrušiť.

Dnes som na ministerstve odovzdal 23 podpisových hárkov so 627 mimi podpismi, žiadajúcimi  preskúmanie tohoto rozhodnutia. O rozhodnutí ministerstva vás budem informovať na stránke SOL.


Priložené súbory k článku:



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
lubo | 04-12-2018 07:46:02
dovolim si jedno video:

https://www.facebook.com/obycajni.ludia.a.nezavisle.osobnosti/videos/2347993111908359/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-12-2018 18:16:02
Vidim, ze tu prebieha cula diskusia o mne, no bezomna.

Znovu - aj ked nemusim, uvediem na pravu mieru.

Ziadna UBYTOVNA u mna nikdy nebola, nieje a ani nebude. NEPODNIKAM v tomto smere a podnikat ani neplanujem. Podnikam v tom, comu rozumiem a co ma bavi. Tak tomu je uz 26 rokov.

Byvanie vedla socialnych bytov mesta (vlastnika), ktory si neplni povinnosti tak ako ma a dokonca zasadnym sposobom porusuje zakon s tym, ze tretej strane sposoil niekolko krat nie male skody, skutocne nieje vitaztvom.

Napriek tomu ale nehnutelnost v osobnom vlôastnictve som nepredal a predat nateraz nemienim. Su v nej nemale investicie a jej vyuzitie v sulade s platnou legislativou urcuje vlastnik - teda ja. Tym chcem jasne a zrozumitelne povedat, ze to, co robim na vlastnom, za vlastne a v sulade s legislativou je moja osobna vec, do ktorej nikoho nic nieje.

Ak ma "Alien" ci niekto iny zaujem verejne sa bavit o sukromi ineho, musi sa plne identifikovat a reciprocne sa budeme bavit aj o sukromi jeho.

Velmi striktne oddelujem podnikatelske aktivity od sukromnych a sukromia ako takeho.

K poznamke diskutujuceho o "mojom biti sa do prs proti ubytovniam" snád len - precitajte si moje osobne vyjadrenia a nazory.
A ucelovo nemiesajte vyjadrenia inych ludi publikovane na SOL s mojimi.

Verim, ze toto stanovisko staci a ze je napisane dostatocne zrozumitelne.
obyvatel | 03-12-2018 17:18:36
A pokial uz tam ma toho MM dost a mozno chce odtial odist a na byvanie inde je nuteny si nieco zarobit aspon prenajmom slovace z vychodu tak je to jeho rozhodnutie a asi jedine mozne. Alebo to od neho alien odkup aby to nebolo farizejske ako pises. Urcite budes mat od MM dobru cenu.
obyvatel | 03-12-2018 17:10:42
Ja na jeho mieste by som kupil dom bud vedla Tomcanyho, Veselickeho alebo Krajcovica a potom tam ubytoval aspon 50 ciganov a socialov. Aby vedeli co to je takto znicit zivot cloveku a byvat v takomto marazme co tam vybudovalo mesto a jeho vedenie.
Alien | 03-12-2018 16:03:44
Súhlasím, že MM nehnuteľnosť je znehodnotená tým, akých tam má susedov. Narážalo sa ale na to, že MM sa bije do hrude, ako je za občanov a proti ubytovniam a podobne, a zrazu má z domu ubytovňu aj on sám. Farizejské. Či vy to schvaľujete? Ak teda vedľa predávajú rôzny "tovar", tak bude ho predávať aj MM? S odôvodnením, že veď čo už má chudák robiť? Trochu nahlavu postavené, nie?
A samozrejme, že v daných lokalitách (Trnavská, Cukrovarská) kompetentné orgány absolútne zlyhávajú!
obyvatel | 03-12-2018 10:02:24
alien vymenil by sisi taketo byvanie? Preco si vedla seba neurobili taketo byvanie primator a jeho zastupca? Kto z vas by chcel aby mu mesto zabezpecilo v susedstve taketo byvanie s takouto čvargou??? Plne potkanov smradu a drog??? Vedenie mesta svojim rozhodnutim umiestnit socialne byty s ciganmi vedla sukromnej nehnutelnosti a je jedno ci vedla MM je likvidacne rozhodnutie pre toho ktoreho suseda nehnutelnosti. Mesto mu takto znehodnotilo jeho celozivotnu investiciu cize majetok minimalne o 50%. V tomto pripade sa Majkova nehnutelnost stala nepredajna za trhovu cenu. Takze co ma a moze robit? Ako sa moze branit proti tejto masinerie marazmu ktora tu je? Co mu ine ostava? A nehovoriac o tom ze hlavny vstup do mesta je krasna sceneria plna ciganov. Je to urcite priam lakava sceneria pre prichadzajuci turizmus do nasho mesta. A jak Trnavska tak aj Cukrovarska hlavna cesta do mesta. Je to parada len tak dalej v tejto žumpe.
Marek Sladký | 02-12-2018 21:54:48
Alien - odkiaľ vieš, že sú to cudzinci. Čo ak sú to mladé rodiny. Ak ich má legálne, tak je to jedno.
gulak | 02-12-2018 21:28:26
Je zaujimave,ako zamestnavatelia vyplakavaju,ze im chybaju pracovne sily a preto potrebuju zahranicnu pracovnu silu a ked ti zahranicni pracovnici pridu,tak ich zamestnaju,len cez pracovnu agenturu,preco ich nezamestnaju,ako svojich zamestnancov....kazdy nech si odpovie sam..
Alien | 02-12-2018 21:04:03
Otázka pre šéfredaktora: vrabce čvirikajú, že v jeho dome je “ubytovňa” a bývajú tam cudzinci. Nie je to farizejské? Že sa na SOĽ bije do pŕs, aby v meste ubytovne neboli a pritom jeho dom samotný slúži rovnakému účelu? Či sa bál, aby mu nájomníci neodišli do inej ubytovni?
nikto iní | 27-11-2018 15:05:13
lech pjbní chuji a zbohatlíci.Teraz síce niektorí sedia v base, ale určite sa vykúpia.
Jozef | 27-11-2018 13:33:55
pozri si kto je za tou agenturou.
gulak | 27-11-2018 13:19:39
Dnesna správa v Trende..700 srbských agenturných pracovníkov nedostalo výplatu,niektorí su bez výplaty už 2 mesiace..situaciu rieši už veľvyslanectvo..vitajte v Slovakistane
občan | 26-11-2018 12:08:52
Nechápem, kto stojí za tým, aby sa stavali ubytovne.Zrejme im nezáleží na občanoch. Viem, že je dostatok ubytovní aj v Seredi a aj v okolí, ktoré nie sú plne obsadené. A to, že im prenajímajú občania svoje byty a domy, to ubytovne nevyriešia, lebo aj naďalej to budú robiť, nakoľko majú z toho občania zisk. Jedine sa budeme my občania a naše deti báť chodiť po meste.
Ten, čo robí v Zavare | 23-11-2018 11:49:27
V Zavare žiadnych policajtov nedávno von oknom žiadni Srbi nevyhodili. Sú tam časté bitky, bol tam aj prípad, že ubytovaný dopichal policajta nožom, ale ten bol zhodou okolností slovák, obvyklá aktivita ubytovaných je opekačka na balkóne, diskotéka o druhej nadránom a naháňanie sa na autách pod vplyvom alkoholu. Čo sa týka samotných srbov, tak tí zapadajú do celkového charakteru prostredia ubytovní, teda sa ničím podstatným nelíšia od slovákov, rumunov, ukrajincov a t.ď. Podstatou vysokého nápadu drobnej kriminality na sídliskách typu "Poronda" je dočasnosť ubytovania, teda si ubytovaní myslia, že si môžu robiť čo chcú, pretože ubytovňa je určená na prechodné ubytovanie, kde netreba brať ohľad na susedov a na jednej ubytovacej jednotke bývajú navzájom neznámi ľudia, teda sa svojim konaním vystatujú pred spolubývajúcimi. Je úplne jedno, odkiaľ pochádzajú ľudia v ubytovni, pretože ich správanie je moderované práve skutočnosťou, že sú na ubytovni. Na vlne výstavby ubytovní v obciach ma zaráža to, že kompetentní, teda tí, ktorí výstavbu ubytovní schvaľujú nemajú tušenie o tom, že sa v tomto prostredí sociálne konštrukty podporujúce kriminalitu vytvárajú. Všade inde sa ubytovne pre zamestnancov veľkých korporácií stavajú v blízkosti tých prevádzok, včetne lokálnej infraštruktúry, napr. bratislavský Volkswagen, len tu sa musia napchať na miesto, ktoré vyhovuje developerovi, ktorému sa znížia vstupné náklady na výstavbu, lebo má infraštruktúru k dispozícií. Veď čo tam po komunite, keď z ubytovní padajú peniaze....
marian | 23-11-2018 10:31:54
ked ich sem pustily. tak ich treba aj ubytovat,na to nikto nemyslel?
dotaz | 22-11-2018 21:39:41
Načo nám tu bol Amazon? Načo tu zbytočne vytvárame pracovné miesta, ktoré nepotrebujeme? Pre cudzincov? V našom kraji je veľmi nízka nezamestnanosť? Tak prečo zahraničné firmy nevytvárajú pracovné miesta v zahraničí, kde je veľká nezamestnanosť, ako napr. v Rumunsku...? Ale tu majú dobré zázemie. Len staviame automobilky na našej pôde, kde už pomaly nemá kto pracovať, tak potom cudzinci. Ešte koľko ich postavíme?
Hlupaci | 21-11-2018 20:09:44
Sa zbadate!
Halo | 21-11-2018 19:11:00
Budem trošku vulgárny.Ani keby ste sa všetci posrali,nie je v moci.,ani mesta a ani nikoho ineho prílivu pracovných síl do regionu zamedzit.Ci tu budú ubytovne,alebo.nie.
pre onanym | 21-11-2018 18:57:04
V Zavare nedávno ožratí Srbi vyhodili dvoch policajtov von oknom. Kedy to urobili Slováci v Londýne?
onanym | 21-11-2018 17:20:14
No nasilie mi je uz fakt riesenie. Lebo SLovaci v zahranici nerobia, ze? Skor by sa mali Sidor & co pobavit zoci voci obcanom. Srbi len proste makaju.. Ako by si sa postavil, keby zacali "nasich" vyhanat zo zahranicia? Bolo by to ok?
Alien | 21-11-2018 14:52:46
“Šušká” sa že ubytovni ma byt viac. Všetko už je nachystané , a len sa čakalo, že ako dopadnú voľby. Voľby dopadli veľmi dobre, priam vynikajuci a teda sa to môže spustiť. Už aj poslanci ktorí boli proti ubytovniach, pomaly otáčajú kabát. Asi dostali dostatočnú motiváciu! Mimochodom, P. Sidor je dobrým priateľom nášho richtára, rovnako ako väčšina dalších, ktorí ubytovne chcú prevádzkovať. Ako sa hovorí, “ruka ruku myje”, alebo “niečo za niečo”. Či je to inak? Vari z čistej humánnosti vytvoríme geto s tisíckami cudzincov, ktorí nebudú pod žiadnou kontrolou? Ta naša hliadka MsP tak radšej ani nevkročí. Ale, čo sme si zvolili, to mame. A biznis je biznis; sila peňazí často presvedčí aj tých čo sa hrdo bili do pŕs, že sú na strane občanov (napr. aj na stretnutí občanov zo začiatku roka) a zrazu v tom budú vidieť pre mesto a jej obyvateľov prínos. Čo na tom, že samotní obyvatelia majú iní názor? Veď nech si ho vyslovia opäť o 4 roky, nie? Spravíme zasa leto plne koncertov, nový asfalt na pár ciest, nejaký most do campingu alebo ihrisko a ovce na všetko zle zabudnú a zvolia opäť tých na ktorých budú po krčmách nadávať.
Jozef | 21-11-2018 09:17:59
....TO NIE JE PROPAGANDA, TO JE ZDVIHNUTY PRST.
Taketo veci sa deju dnes vsade. A aj sa budu diat.
Akurat dnes uz to nebude vitazstvo pracujuceho ludu, ale akasi farebna ci ina revolta.Spomen si na rok 1917 v Rusku. Ta zakrvavila svet na 100 rokov.
Jakub | 21-11-2018 08:55:37
Na to či je dobre aby tu boli ubytovne sa treba pozrieť zo všetkých uhlov, na jednu stranu ubytovna pritiahne len viac robošov ktorý sú tu prevažne z východu nie len Slovenska čo vačšine prekáža. Na druhú v meste už máme množstvo zamestnacov priem parku a na každom rohu počuť cudzí jazyk. Keď chcem zaparkovať pred svojím činžiakom tak len ťažko sa hľadá voĺné miesto lebo parkoviská sú plné cezpolných ktorý su častokrát ilegálne ubytovaný v preplnených bytoch ale aj domoch. pokiaľ by ubytovna pomohla dostať aspoň časť týchto ľudí do legálneho podnájmu v ubytovni z ktorého by sa odvádzali aj patričné peniaze mestu tak by ubytovna bola to správne riešenie. pokial ale tieto preplnené byty ostanú a ešte k nim pribudne ubytovna plná srbov, rumunov .. tak som skôr proti. Čo ale môžem povedať u nás vo firme agentúra najíma veľa ľudí zo Srbska ale aj Ukrajiny, Rumunska.. povačšine sú to mladý, slušná ľudia ženy aj muži vdačný za príležitosť privirobiť si trochu viac ako v ich domovine. a čo sa týka vandalizmu ten tu bol už pred tým ako sem prišli a a podniky v kotrých sa prevažne zdržiavajú neboli ani pred tým žiadne vychýrené lokáli...
pre Jozef | 21-11-2018 06:39:32
toto je dosť odvážne čo tu propaguješ,zaváňa to extremizmom..
Jozef | 21-11-2018 06:05:33
...co myslite, ked sa naserieme vsetci, prida sa k nam nasratym aj policia, prip. armada a prestane chranit hajzlov?
A ako sa budu citit hajzli ked tu nastolime "hrúzovládu lidu"? A nielen tu, pretoze uz nasieraju cely svet.
To naozaj strom slobody treba kropit krvou?
názor | 20-11-2018 21:17:45
Od Sidora je to najväčšie svinstvo. O čo mu ide zapredancovi? Asi je to dobrý džob, keď tak usilovne bojuje. Nie je to len tak. Aj súd by mal rešpektovať vôľu občanov, je to ich mesto a oni majú výsostné právo o ňom rozhodovať, nie Sidor. Ale v našom skorumpovanom štáte je to tak, že kto platí, ten sa vezie. Dúfajme, že to dobre dopadne!
len dodam | 20-11-2018 21:01:10
Skoda ze som nevedel o tejto podpisovej akcii. Neviem ci tu na SOL bolo nejake info o tejto akcii. Ale treba povedat ze pan Sidor ma dost dobre znamosti tak neviem neviem. Treba mu to povolit ale nie v niklovke ale v jeho zahrade pri jeho dome aby vedel co to je mat toto pri svojom dome a okolí.
Pán Kurbel | 20-11-2018 19:30:54
palec hore.Dúfam,že nabudúce Vá, aj nám to vyjde.Držím palce.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign