Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"toto cele bolo len divadlo aby sa odputala pozornost od pripravovanej straty kontroly obyvatelstva nad tepelnym hospodarstvom?" - píše diskutujúci

Miloš MajkoDátum12. 11. 2016 20:40:22TémaAktuálne témy

Včera  I.Tóthová uverejnila článok s názvom    Tréningové centrum s ľadovou plochou na Garbriarskej ulici v Seredi nebude                                                         http://www.seredonline.sk/clanky/treningove-centrum-s-ladovou-plochou-na-garbriarskej-ulici-v-seredi-nebude/    týkajúci sa významnej investície, ktorá bola ohlásená súkromnou spoločnosťou ešte v minulom volebnom období.  Okolo investície bolo pomerne veľa rozruchu a to už v začiatkoch, kedy návrh poslanci MsZ neuvítali tak, ako investor, tak evidentne aj primátor predpokladal. Ja som to videl tak, že išlo o podcenenie možno iných záujmov niektorých hlasujúcich, čo pravdepodobne bolo vyriešené pri ďalšom hlasovaní, kde zámer bol priechodný. To ale teraz nie je najpodstatnejsie. Dôležité je vyjadrenie firmy, ktorá od zámeru odstúpila. Citujem podstatnú časť článku I.Tóthovej:

24

 

 

 

 

 

Poslanci MsZ v Seredi sa na svojom zasadnutí 10.11.2016 opäť vrátili k téme multifunkčnej haly na Garbiarskej ulici. My sme o zámere vybudovať na tejto ulici tréningové centrum  s ľadovou plochou spoločnosťou VDV s.r.o. Sereď písali naposledy v októbri 2015. V tom čase bol zámer už spomínanú halu postaviť stále platný. http://www.seredonline.sk/clanky/zamer-vybudovat-na-garbiarskej-ulici-v-seredi-treningove-centrum-je-stale-platny/

Pripomeňme si, že súčasťou tréningového centra mala byť ľadová plocha, multifunkčná sála, fitnes, ubytovanie pre 58 osôb, obchod so športovým oblečením a bufet. Pribudnúť malo mimo tých, ktoré už na Garbiarskej ulici existujú, ďalších približne 50 parkovacích plôch. Doba nájmu mala byť na 50 rokov s výškou nájomného 100,- € mesačne.  Poslanci tento investičný zámer schválili.

No investor do dnešného dňa nielenže s výstavbou nezačal no podľa uznesenia MsZ posledné sedenie vedenia mesta s firmou  VDV z júna 2016 naznačilo možné problémy a obavy o ďalšie pokračovanie projektu. Tie sa naplnili a vyústili do podpísania dohody o ukončení projektu.

- - -

Je na škodu veci, že autorka článku diskusiu pod takto vážnou témou obmedzila a neumožnila tým vyjadriť sa anonymným voličom k téme. Ani tým ľuďom, ktorí túto investíciu podporovali a verejne sa v diskusiách pod inými článkami týkajúcimi sa témy diskutovali a za zámerom stáli.

Pri takomto prístupe k prezentovaniu vecí verejných  občanom sa tak netreba čudovať, že pod inými článkami začali (a nepochybujem že ešte aj budú) pribúdať príspevky ako napr. tento:

ostali vám už len oči pre plač | 12-11-2016 18:52:27 |
Multifunkcna hala nebude :)))) dobre ze ?? Vsimli ste si vobec niekto ze toto cele bolo len divadlo aby sa odputala pozornost od pripravovanej straty kontroly obyvatalstva nad tepelnym hospodarstvom?? Ciel bol excelentne splneny. Obyvatelom bola predhodena na jednu udicu navnada, v podobe multifunkcnej haly a pritom na druhu udicu sa tajne uz tahal kapitálny ulovok,cele tepelne hospodarstvo. http://www.seredonline.sk/clanky/ako-dalej-mestsky-bytovy-podnik-/ Takze na prvej udice ste obyvatelia na navnadu skocili, co bolo aj ucelom len skoda ze vam silon odstrihli :))) A teraz po case uz co na tom, ze? Ved kapitalny ulovok je uz v suchu a v teple je uz aj naporcovany a v pozadi sa uz len papka. Nuz, tak dobru chut obyvatelia. Len skoda ze zostanete po takejto rybacke len hladnejsi a este aby to nestacilo tak vam k tomu ostal uz len vypaleny rybnik :))

-

V príspevku sú vážne zatiaľ pravdepodobne "len" úvahy, no pripomeňme si fakt, že v štruktúre firiem okolo investora práve spomínanej haly figuruje aj jeden  exposlanec MsZ a napriek mnohým výzvam občanov a dokonca aj poslanca  MsZ, primátor mesta Tomčányi doteraz výhodnosť zmluvy týkajúcej sa prenájmu tepelného hospodárstva občanom nevysvetlil.

Tento stav oprávnene navodzuje vážne pochybnosti o transparentnosti celého snáď už štvorročného hýbania špagátikmi okolo majetku mesta za milióny Eur a následne všetkého a každého, kto sa okolo tejto kauzy pohybuje.

Vedeniu  VDV s.r.o. ktoré bolo ochotné komunikovať vtedy, položíme zopár otázok a veríme, že neodmietne vysvetlenie občanom poskytnúť aj teraz. Majú na neho nárok.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-11-2016 20:51:30


anonym | 15-11-2016 20:44:22 | - zakladom korektnej diskusie je naucit sa citat.

Uz v clanku je uvedene toto:

\"Vedeniu VDV s.r.o. ktoré bolo ochotné komunikovať vtedy, položíme zopár otázok a veríme, že neodmietne vysvetlenie občanom poskytnúť aj teraz. Majú na neho nárok.\"

anonym | 15-11-2016 20:44:22
Stačí urobiť rozhovor s predstaviteľom VDV alebo na to nemáte potrebnú guráž. Stečí zobrať kameru a ísť naproti cez cestu na Trnavskej ulici.
A nepísať dohady. Čo vy na to?
Veď ste s predstaviteľmi viedli toľko rozhovorov v miestnych reštauráciách, že vysvetlenie odstupenia by mala byťˇchvíľočka lavazzočka.
A tak isto prečo odstúpili cirkevníci od škôlky ktorú chceli urobiť na tomto mieste. Rozhovor s farárom a káde hákmi.
Lolo | 15-11-2016 14:43:01
Však niekto musí zaplatiť synovi študia vo Fínsku,tak prečo by sa mu ľudia neposkladali
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-11-2016 13:23:47
pre Majka | 15-11-2016 13:16:57 | - trafeny kliniec po hlavicke - vyborna otazka.

Odpoved: obcanov sa ZIAL vedenie mesta NEPYTA na nazor, ako nalozit s VEREJNYM MAJETKOM. Spravaju sa ako keby rozhodovali vo vlastnej firme a o vlastnych peniazoch. Dokonca v mnohych veciach este horsie - osobne mi to potvrdili niekolki poslanci s tym, ze pri svojom majetku by s takymi zmluvami ako schvaluju (alebo im schvalit dokonca ani nedaju) na MsZ nesuhlasili.

O informacie ziadam ja osobe primatora mesta uz skoro 3 roky - ZIADNA akceptovatelna reakcia.

Takze, Vas prispevok (vlastne Tvoj, kedze z predchadzajucich prispevkov vidiet, ze si tykame) je zase jednym z tych, ktore Tvojho sefa nepotesia. ;-) - a mna bavi bavit sa.
pre Majka | 15-11-2016 13:16:57
..keď ste zaplatili ten vrt prečo nám niečo o ňom nepoviete.kedže ste ho zaplatili spolu aj zo stovkou iných tak by ste mal ako majiteľ o ňom niečo vedieť..Či?
super | 15-11-2016 13:14:20
Ešte dobre,že máme pána Majka,ktorý všetko platí z jeho daní...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-11-2016 13:12:43
na zamyslenie | 14-11-2016 12:37:57 | - uplne sa mylite! Nie Kurbela alebo Majka sa budu obcania pytat, ale tych, ktori su menovani do funkcii, plateni za ne a nesu aj zodpovednost za ich vykon.

Takze je to uplne opacne - Kurbel, Majko a mozno stovky dalsich, ktori zaplatili ako vrt, tak dokonca jeho prenajom sa maju pravo pytat.

A je uplne jedno, ako by ste si chceli veci vysvetli Vy.
obyvatel | 14-11-2016 12:56:34
Je pravda ze v tomto meste nikto za nic nemoze a nikto za zle rozhodnutia nenesie zodpovednost. Ale najlepsie je zahmlievat a zahmlievat. Ono aj za ten vrt bolo niekomu zaplatene a malo to ma seriozne osetrenu zmluvu v pripade nedostatocnej vydatnosti. Aj na taketo dielo sa vstahuje zaruka. Ale to je ta zodpovednost ktora tu absentuje. Tak najlepsie je hodit to na nedostatocnu vydatnost. Nakoniec sa dozijeme toho ze reverzne do vrtu nalievate teplu vodu aby nezmrzol. V tomto je mozne aj taketo nieco.
na zamyslenie | 14-11-2016 12:37:57
..sa mi páčia tie konšpirácie a stopercentne overené informácie..a nemohlo sa stať ako aj inde,že vrt stratil výdatnosť prítoku.Čo je asi najväčšia pravdepodobnosť...A za to určite nikto nemôže.Iba ak podzemný kotolníci..Opýtajme sa pána Majka,alebo pána Kurbela,oni vedia všetko...
pre anonym | 13-11-2016 16:19:32
no vidim ze anonym je fundovana osobnost. No a mozno ta skolka by bola nakoniec aj lepsia volba ako dopad tohoto projektu. A na zaver pre teba uz len posledna otazka,preco ten omyl geovrt neostal v sprave mesta ale naopak sa ho snazia vyzmykat na doraz?
anonym | 13-11-2016 15:20:14
Celý vrt bol veľký omyl.Za veľké prachy všetkých.
A celá kauza je ako kauza veverička . Konšpirácia o zimnom štadióne ktorý má prekryť tepelné hospodárstvo to môže vymyslieť iba chorý mozog.Pôvodne mala byť z Garbiarskej školy cirkevná škôlka a tá mala prekryť čo??????
Skúste napísť niečo zmysluplné a nie písať za každú cenu lebo to zaváňa zaujatosťou až tuposťou
s.i.n. | 13-11-2016 13:35:24
Celý geotermálny vrt, od samého začiatku sprevádzali isté záhady. Možno aj preto opustil svoje miesto na MsBP p. Áč. Ale to celé je tiež nevysvetlená minulosť. Za najväčšiu chybu považujem súčasný spôsob využívania tepla práve z geovrtu. Teda presnejšie to, pre akú skupinu občanov bol určený. Je notoricky známe, že v Seredi, v meste s viac ako 15 tis. obyvateľmi nie žiadne verejné kúpalisko, ktoré by slúžilo všetkým jeho obyvateľom! Ako prídu k tomu ostatní obyvatelia mesta, teda tí, ktorí majú individuálny spôsob vykurovania bytov oproti tým, ktorí využívajú prírodný, teda lacný zdroj tepla. Ale ako presakujú informácie na verejnosť, ani obyvatelia bytov napojení na centrálny rozvod tepla a dokonca ani školy, nejaký veľký osoh za tieto služby dodávaného tepla z geovrtu nepociťujú! Ak vôbec nejaký! Kam teda \"odteká\" efekt dodávaného tepla z prírodného zdroja?? Nebolo by predsa len spravodlivejšie voči všetkým obyvateľom mesta, keby vyťažené teplo z geovrtu sa využívalo len na verejnoprospešné a spoločensky potrebné účely (školy)?
Obcan | 13-11-2016 13:19:17
obyvateľ platiaci za teplo | 12-11-2016 21:04:54 vystihol ste to uplne presne-ano je to neziaduce. Preco to tak je (hlavne pri clankoch co sa tykaju vedenia mesta) si moze dat odpoved kazdy sam.
Ja som sa zariadil tak ze ked vidim na hlavnej stranke clanok od dotycnej pani,tak na neho neklikam.
Samozrejme niekedy to nevidno od koho je,ak clovek rozklikne nazov clanku na bocnej strane a ked sa to uz tak stane,automaticky bez precitania zatvaram.
Otazne je preco robit novinarcinu,ak chcem ludi obmedzovat.
Co sa tyka slovnych utokov a urazok,tak sa to da riesit blokaciou konkretneho diskutujuceho,pripadne inak.
To by p.Majko musel pri inaksich atakoch bloknut diskusie asi ku vsetkemu co pise,hlavne neprijemne kauzy...
A tym padom by tato stranka sla postupne do kopru...
Lolo | 12-11-2016 21:45:36
A netreba ešte zabudnúť, že to parkovisko čo je pri škole malo slúžiť ako platene. Miesto toho sa miesta predávajú pri vchodoch a vyzerá to tam samá tabuľa. Niekedy už o pol piatej máte problém zaparkovať vôbec na tej ulici
pravdou je | 12-11-2016 21:09:57
že platíme viac, za menej tepla.
obyvateľ platiaci za teplo | 12-11-2016 21:04:54
Myslim ze tato kauza je dost velka na to aby si mohli obyvatelia napisat svoj nazor. A to aj bez udania svojho mena. Nemyslite Ivetka? Ci je to neziaduce z vasho pohladu ked to podmienujete?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign