Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Tibor Meszlényi štyri dni po...

Igor LehockýDátum27. 09. 2015 18:40:52TémaFutbal
200

                              21.9.2015 okolo 13.hod. členovia správnej rady ŠKF Sereď odvolali z postu hlavného trénera a športového riaditeľa Tibora Meszlényiho, ktorého mnohí obdivovali, iní možno nenávideli a tak sme sa dohodli na tom že mi poskytne rozhovor v ktorom sa porozprávame o rokoch prežitých v ŠKF Sereď. Dňa 25.9.2015 okolo 11.30 hod. v jednej z kaviarní sme sa stretli tak ako sme sa dohodli a v uvolnenej atmosfére, pri káve a minerálke, p.Meszlényi už bez prístroja na kontrolu srdcovej činnosti a aritmie, porozprával svoj príbeh a odpovedal na moje otázky:

Bolo to v pondelok 21.9.2015 keď vás odvolávali z funkcie hlavného trénera, kto vás kontaktoval a volal na sedenie? Bolo to pre vás ťažké rozhodnutie?

Sadli sme si okolo 13 hod. s funkcionármi ŠKF Sereď k obedu a dohodli sme sa. Jednoducho bolo to rozhodnutie také aké bolo lebo už toho bolo dosť a jednoducho si myslím že toto bola taká správna voľba a cesta. Išlo o to aby sa mužstvo znovu naštartovalo a podávalo také výkony a hru na ktorú sme boli všetci zvyknutí spolu s fanúšikmi.

Všetci členovia správnej rady boli za odvolanie alebo bol niekto aj proti?

Myslím že tu šlo o také spoločné rozhodnutie, išlo o to aby to bolo tak ako som povedal prospešné pre obidve strany, bolo to také normálne a logické rozhodnutie.

Zdravotné problémy nastúpili po tomto vašom rozhodnutí alebo boli dlhodobejšie?

Už asi mesiac pred tým som trošku pociťoval problémy so srdcovou aritmiou, ale bolo to také logické vyústenie toho všetkého, lebo toho bolo veľa...bolo toho veľa...bolo toho veľa.

Funkcia hlavného trénera v ŠKF Sereď nie je iba o starostlivosti o „A“ mužstvo, čo všetko zahŕňa táto funkcia v klube?

Tu treba rozlíšiť dve veci, funkciu trénera „A“ mužstva a funkciu športového riaditeľa. V podstate doobeda som sa venoval veciam súvisiacim s funkciou športového riaditeľa a po obede som sa mal venovať a venoval som sa „A“ mužstvu.

Poďme si zaspomínať na roky minulé, kedy vás niekto oslovil v ktorom roku, aby ste sa stal trénerom v ŠKF Sereď?

Bolo to myslím si v roku 2011 keď ma oslovil Miloš Ruta ako môj bývalý spoluhráč a aj hráč, ktorého som trénoval s doktorom Buchom, stretli sme sa v Galante, tam sme si podali ruky a dohodli sme sa na dlhodobej spolupráci. Vtedy som myslím končil v Šali ako tréner a prijal som ponuku pôsobiť v Seredi, osoba Miloša Rutu ktorého som veľmi dobre poznal bola pre mňa záruka a preto som prijal ponuku trénovať Sereď. Začiatky boli ťažké, veľmi ťažké, typické pre Sereď, v kabíne ťažké povahy, alkohol tiekol potokom, v kabíne prevládal bordel, neporiadok, neprofesionalita, bolo to celé v princípe asi tak že však poďme si zahrať futbal. Pre mňa to bolo nepochopiteľné, lebo dostať sa z profesionálneho prostredia do týchto amatérskych podmienok... ale tí chlapci viete, bola tam piata či štvrtá liga, nebolo nikoho kto by vdýchol poriadok a profesionalitu do klubu v tom období, tí ľudia Miloš s doktorom začínali, dávali do futbalu svoje peniaze, svojim spôsobom sa aj učili funkcionárčiť takže tie začiatky boli ťažké. Štvrtá liga nebola finančne náročná ale iba pokiaľ do nej nedávate vlastné peniaze lebo predošlé vedenie za primátora Vranoviča dávalo do futbalu strašne málo, lebo držať „A“ mužstvo, mládežnícke mužstvá, žiacke mužstvá, prípravky,  platiť autobusy, hráči nebrali žiadne veľké peniaze ale to sa nabalí, treba si uvedomiť že ľudia ako Miloš s doktorom a potom sa pridali aj ďalší nosili peniaze zo svojho domu a nie málo ako dobrodruhovia a čo oni robili a robia to je neskutočná robota a poviem na rovinu nikto sa im nikdy nepoďakoval za to čo oni robia pre futbal v Seredi,

( poznámka redaktora: najmenej dva krát som po skončení sezóny 2013/14 a 2014/15 vo svojich článkoch obecne, nie menovite, ďakoval všetkým sponzorom ŠKF Sereď, bez ktorých by futbal nemohol existovať),  a neberte to osobne ale žiadne médiá sa im nikdy nepoďakovali za to čo robia pre futbal, jedine Meszlényi sa im všetkým vždy poďakoval na konci sezóny v decembri a to si prosím uviesť tak ako to hovorím, jedine ja som im vždy poďakoval keď som urobil zhodnotenie sezóny, postavil som sa, povedal som aj prepáč mi ale poďakoval som sa im všetkým za to čo robia pre futbal v Seredi, lebo sa im nikto nikdy za to nepoďakoval a ja aj touto cestou sa im aj teraz chcem poďakovať za to všetko čo tí ľudia robia pre seredský futbal. A keď čítam aj na internete také tie rôzne ohovárania ako rozkrádajú peniaze, že je to súkromný klub, tak čo rozkrádajú, ako rozkrádajú, veď keby som povedal do placu koľko peňazí dávajú do futbalu zo svojich tak ľudia by iba žasli, že oni nosia z domu peniaze do klubu a sú to obrovské peniaze a za to je Sereď dnes tam kde je, lebo oni priniesli tých hráčov, oni budovali klub, sedeli denno denne, oni sú sponzori a tým ľuďom patrí vďaka, treba im poďakovať verejne aj na seredonline a nie kydať na nich že je to súkromný klub a hádžu sa tam mestské peniaze atď. to nie, to nemá dno, nikto nemôže zbohatnúť v Seredi z futbalu, nikdy sa nepredal hráč za milión eur ani sa nikdy nepredá.

V čase vášho nástupu sa klub potácal nie moc úspešne, aké boli ďalšie vaše kroky po prevzatí funkcie trénera?

Prišiel som do klubu ktorý mal -9 bodov, v kabíne som mal problémy s niektorými hráčmi, narazili na tvrďasa na akého neboli zvyknutí, robil som poriadok, z tréningov som vyháňal hráčov ale postupne si zvykli, zistili že ten človek chce dobre, pred prvým zápasom zhodou okolností v Galante som hráčov presviedčal o tom že v Galante musíme vyhrať, presvedčil som ich o tom že sú lepší ako sú a oni išli za mnou, uverili vo svoje schopnosti a v Galante sa vyhralo aj napriek tomu že rozhodcovia išli proti nám, Laco Tomaček hral v Galante, ďalšie kolo sme vyhrali tuším v Považskej Bystrici a takto sme tie body pomaly získali a štvrtú ligu sme zachránili a keď som prišiel do Seredi tak na domácom zápase sedelo na tribúne 120 ľudí a postupne sme začali prebudovávať mužstvo tak ako sme sa dohodli s funkcionármi na dlhodobej koncepcii a darilo sa nám to veľmi dlho.

Futbal v Seredi sa začal stavať na nohy, koho by ste v tejto súvislosti spomenul z funkcionárov, ktorí sa na vzostupe priamo podielali?

V tom období to bol Mirko Bucha, Miloš Ruta, Roman Matuška, denno denne sme sedávali, boli to maratóny sedení, oni videli vo mne človeka ktorý sa tomu venuje na 120-130%, bol som pre nich nádej, denno denne sme spolu cestovali, hráčov sme zháňali, bola to fantastická robota, ťažká robota ale dobrá lebo ako tí noví hráči prichádzali tak sme napredovali, vyhrávalo sa, v ľuďoch sa umocňovala eufória z víťazstiev a my sme stále išli, stále sme napredovali a tešili sme sa spoločne. Spolupráca so zástupcami mesta v tom čase nebola nejak valná, tých ľudí na meste som nepoznal, tuším sa vtedy blížili nové voľby a s novým vedením som mal veľmi dobré vzťahy, aj včera mi volal primátor mesta ktorý sa mi poďakoval za prácu v ŠKF, prednosta úradu Tibor Krajčovič to isté, mám dvere otvorené na meste, spolupráca vynikajúca, veľmi dobre som vychádzal s Tomčányim, Krajčovičom, Silviou Kováčovou, so Zuzkou Horváthovou, s Jankom Himpánom, všetci pomáhajú, sú to všetko fantastickí ľudia a patrí im vďaka a tiež sa im za to nikto nepoďakoval iba sa im nakladá stále ale ako hovorím, je to po revolúcii z toho, že tento národ je oklamaný, sklamaný, po 25 rokoch sme totálne zničili všetko, medziľudské vzťahy, nikto nikomu neverí a keď pôjdete dnes v nových topánkach tak by vás väčšina zastrelila lebo nevedia, odkiaľ ste zohnal 60 eur na nové topánky. Žiaľ bohu takýto je Slovenský národ, takýto je plytký, takto padol na dno ale vďaka politikom, to musím podotknúť, ale ľudia sú oklamaní a potom to berú anblok, či funkcionárov futbalu alebo mesta, či robíte alebo nie, ušetríte milióny alebo miniete sto tisíc ste klamár a podvodník a to je choré.

Ako napredoval vzostup seredského futbalu, išlo sa tak že po sezóne postup do vyššej súťaže?

Pozrite sa, všade kde som bol, bol som v Dunajskej Strede, zachránil som ich a postúpili sme, v Štúrove som bol 4 roky, mali po šiestich kolách 3 body a na konci sezóny sme boli druhí, v Močenku som bol hrali o záchranu a potom o postup do najvyššej ligy, viete bol som navyknutý na serióznu profesionálnu prácu, na ľudí a išli sme spolu, mal som dobré oči a nos na výber dobrých hráčov a v tomto sa mi darilo dlhé roky aj v Seredi potom, dotiahol som vždy kvalitu a potom tie výhry to nebola náhoda. V prvom ročníku v 3.lige sme skončili druhí či tretí, pred tým ešte vo štvrtej lige sme zo 45 bodov získali 43, v Prievidzi sme remizovali 2:2 a volal mi Kečup ( Jaroslav Krajča pozn.red.) z Bahám pýtal sa ako sme hrali a keď som mu povedal že sme remizovali tak sa pýtal že prečo, proste remízu už ľudia brali pomaly ako neúspech. V 3.lige sme potom boli rok a pol a postúpilo sa do 2.ligy, takže každý jeden rok čo som tu bol som splnil ciele, ktoré som mal stanovené a naposledy aj dostať sa medzi 12 najlepších mužstiev 2.ligy v minulej sezóne, teda zo 4 určených cieľov v jednotlivých súťažiach som splnil všetky štyri, plus som splnil pohárové ciele, vyradenie Trenčína, vyradenie Myjavy, Košice 0:0 na penalty, Trnava 2:3 s božou pomocou takže si myslím, že tu som dosiahol taký strop. Čo viac sa tu ešte môže dosiahnuť a vyhrať? Keď mi niekto povie Sereď, mne sa vynárajú iba víťazstvá, postupy, eufória, radosť, fanúšikovia, nikdy som tu nehral o záchranu a keby som tu ešte zostal, myslím si že by sme skončili do 6.miesta, že by som to dokázal. Sereď je pre mňa víťazstvá, víťazstvá, radosť, kopec kamarátov a korektných ľudí aj nadšenie ľudí, to je tu, ja keď zomriem tak veľmi veľa ľudí zo Serede mi príde na pohreb (úsmev za slovami a potom aj smiech) a prídu aj tí kriklúni aby sa presvedčili či ma naozaj pochovali.

Keby ste si mal spomenúť na mená hráčskych osobností, ktorí boli ťahúňmi a lídrami mužstva ŠKF za tie roky, kto by to bol?

Každý jeden ročník sme mali vynikajúcich hráčov a kvalitu, keby som mal ísť do minulosti tak to boli Marek Guláš, Laco Tomaček, Jaro Kamenský, to boli kalibre, Milan Bortel, Mário Hudec, Železník, Šupák, Maťo Gál, Morong, Scherhaufer, Mirko Kasaj, Janič, Pico Petráš, srdciar Kamil Vaško ktorý mi najviac chýba, to boli osobnosti, brankári Pernecký, Senecký, Rybánsky a keď si zoberiete že tá kvalita vždy odchádzala, bolo zložité ich nahradiť. V poslednom čase už taká kvalita neprichádzala ale možno že chlapci v súčasnom mužstve sa ešte zobudia, preberú, možno som vytváral príliš veľký tlak na hráčov ale bolo toho v poslednom období už toľko že som mal dosť toho všetkého, čo obnáša funkcia športového riaditeľa klubu, bol som frustrovaný a dostal som to asi aj do kabíny, ale to už bolo aj na jar. Nevedel som zohnať náhradu za Petráša, nevedel som zohnať playmakera do mužstva, ja ako tréner ktorý som miloval kombinačnú hru som nevedel naštartovať mužstvo, chýbal mi playmaker, chýbal mi Pico Petráš ktorý bol osobnosť v kabíne, srdciar Kamil Vaško ktorý to tiež vedel, toto mi chýbalo, kabína je nemá, je tam veľa introvertov.

Fanúšikovia v Seredi často krát kritizujú to, že ste púšťal kvalitných hráčov ktorí potom v druhých kluboch proti Seredi dominovali, boli to odchody vynútené?

Nikdy sme nikoho neposlali preč pre boha, veď napríklad došiel Janič nepotrebný v Michalovciach, môžem prečítať smsku ktorú som od neho dostal po odchode zo Serede, v čase keď podpisoval zmluvu v Ružomberku? Tibor Meszlényi si v mobile otvoril prijaté správy, dal mi smsku od Janiča k nahliadnutiu a potom nahlas čítal jej obsah:“ Tréner, je to vaša obrovská zásluha, dostávam druhú futbalovú šancu tak sa jej chcem patrične chopiť. Ďakujem vám úprimne za pekné ale aj horšie chvíle aké futbal prináša, môžem kľudne povedať že som spoznal vynikajúceho trénera, dobrého človeka a nebojím sa napísať že teraz už aj priateľa. Ešte raz vám neskutočne ďakujem, Janič“, treba k tomu viac? To sú esemesky ktoré nikdy nevymažem, lebo mi zostanú v srdci. Po dvoch mesiacoch v Seredi si ho zobral Ružomberok, zobrali mi Petráša ktorý hrával iba obrancu, ja som ho presvedčil že ho naučím hrať defenzívneho záložníka a vo veku 36 rokov po ňom siahla Nitra ktorá chce hrať najvyššiu súťaž, nevie sa mi vyďakovať toľkokrát sme už spolu hovorili a ďakoval mi za to že je tam kde je, zoberte si Tomaček odišiel do Trnavy, Miro Kasaj do Trnavy, hráči odchádzajú za lepšími podmienkami alebo do najvyššej ligy, Pernecký do Dunajskej Stredy a odtiaľ do Viktorie Žižkov kde ho nikto nepoznal, čiže to nie je že Meszlényi ich posiela preč, Pilátovi končilo hosťovanie a Moravce si ho stiahli naspäť, nemal som dosah na neho, Moronga sme chceli ale je hráčom Trenčína a takisto mu končilo hosťovanie v Seredi a Trenčín povedal že pôjde do Nitry, nemal som dosah na neho, Kasajovi zlomili nohu, Scherhaufera napadol vírus, poslal som preč iba takých hráčov, ktorí nepodávali výkony a žoldnierov. Hudec skončil s futbalom, Vaško mi povedal že chce skončiť, Železníkovi odišiel krížny väz, to isté Maťo Gál, nezvládal už túto súťaž, poďakoval som im ale bol by som sám proti sebe keby som posielal preč hráčov ktorých som si za roky vychoval ku kvalite. Hráči odchádzali za lepšími podmienkami a do vyššej súťaže a to je logické a opodstatnené, nikdy som neposlal preč kvalitu, to sú mylné predstavy ľudí, ktorí o tom nič nevedia. Odišlo nám v podstate 15-16 vysoko kvalitných hráčov, ktorých keby sme mali, tak sme stále prví-druhí v tabulke. Keby tu zostali Petráš, Vaško, Janič, Varhaník, Morong, Gál tak nič neriešime, boli by sme niekde inde, to bola kostra ktorá v mužstve v minulých sezónach tvrdila muziku a zabávala ľudí. Ešte chcem k tomu dodať, že v Seredi sa netrénuje dvojfázovo ako napr. v Šali alebo na východe, v Seredi hrajú amatéri ktorí majú svoju prácu a z práce utekajú na tréning často s bagetou v ruke lebo sa nestihli najesť v práci a o to viac to bolo úprimnejšie pracovať s týmito chalanmi, iba ľudia zabudli odkiaľ sme začínali. Keď sa ešte vrátim k pôsobeniu v 3.lige, nastrielali sme 88 gólov, hrali sme na jeden-dva dotyky, všade sme víťazili a dnes keď to nejde tak ma niekto zatracuje?

Aká je alebo bola spolupráca s nadriadenými orgánmi SFZ?

Myslím si že výborná, ale viete ako to je, na každom stupni sú ľudia ktorí zvádzajú medzi sebou boj, je to boj, rozbroje, ale nemôžem povedať na SFZ krivé slovo, vždy nám pomáhali, myslím si skôr že problémy sú viacmenej v rozhodcoch, mladých rozhodcoch ktorí nikdy futbal nehrávali. Doplácali sme v poslednom období na vymyslené penalty proti nám, na druhej strane nám neodpískali takmer nič, neuznali niektoré regulérne góly a to bývajú zlomové okamihy vo futbale a dnes by sme nič neriešili, tie momenty by nás nakopli.

Po reorganizácii 2.ligy v ročníku 2014/2015 sa Sereď dostala medzi 12 najlepších mužstiev a prišli súperi z východného Slovenska, čo vám zápasy s nimi ukázali?

Michalovce a Bardejov sú mužstvá, ktoré hrajú 2.ligu 20 rokov, my sme postúpili z 3.ligy a dostali sme sa do top dvanástky 2.ligy. Kvalitný futbal sa hrá všade tam, kde je dostatok financií, bez peňazí sa kvalita očakávať nedá to je jasné. Rozdiel mužstiev je viditeľný, tam sa trénuje dvojfázovo, hráči sú profesionáli ničomu inému sa nevenujú iba futbalu. Bol som prekvapený keď sme prechádzali na východe po jednotlivých dedinách, aké upravené a honosné domy tvoria dediny na východe, upravené chodníky, myslím si že o chudobe východu sa to tak iba hádže medzi ľudí, realita je iná a na východe sa futbalu venujú profesionálne. Michalovce deklarovali že chcú ísť do najvyššej súťaže, možno že tam kluby majú viac peňazí, možno funkcionári klubov lepšie pracujú a je možné že hráči v tzv.hladovej doline si viacej vážia cca 400eur ktoré dostanú od svojho klubu a sú spokojní s tým čo majú, ťažko povedať.

V Seredi z 18 hráčov „A“ mužstva je jeden odchovanec ŠKF Sereď, ostatní všetci sú zo všetkých kútov Slovenska. Prečo je tomu tak, Sereď nemá na to vychovávať vlastných hráčov do „A“ mužstva?

Výchova mládeže je dlhodobý proces, to si treba uvedomiť. Keď som sem prišiel, práca s mládežou sa v podstate začínala štartovať, od tej doby sa urobilo veľa kvalitnej práce a nastal obrovský posun v mládežníckom futbale smerom do predu. Ja som komunikoval s každým jedným trénerom mládežníckeho stupňa, teraz žiacke mužstvá vedú kvalitní tréneri ale čo sa týka udržania kvalitných žiakov v ŠKF zase je to jeden problém, lebo prestupový poriadok je zle nastavený v SR a žiaci, ktorí u nás vyskočia v kvalite okamžite odchádzajú do Trnavy a ja som toto neraz kritizoval ale prestupové normy SFZ sú také aké sú. Rodičia detí vo veku 12,13, 14 rokov sú proste nainfikovaný že deti idú do Trnavy a to je celé. My ich v Seredi nevieme a nemôžme zaviazať profi zmluvou a preto odchádzajú a čo sa potom deje? Vo veku 11,12,15 rokov odchádzajú do Trnavy, vracajú sa vo veku 18 rokov lebo v Trnave nehrávajú, majú už vek na „A“ mužstvo ŠKF ale vzhľadom k tomu že v Trnave nehrávali nemajú kvalitu na „A“ mužstvo, odchádzajú do okolitých dedín a po jednej dvoch sezónach končia s futbalom a tu sa to tratí všetko. Ja som toto kritizoval niekoľko krát a premýšľal som nad tým ako to zmeniť ale dnes to funguje asi takto: Trnava si klikne že chce hráča xy, informačný systém vám napíše že manažér materského klubu sa k prestupu vyjadriť nemôže iba k sume za prestup, tabuľkovo je dané že za 12 ročného chlapca sa vyplatí suma 100eur, ktorá je daná tabuľkovo a koniec. Tie sumy sú proste také aké sú, ochrana hráčov v materskom klube neexistuje.

Do novej sezóny zostala v ŠKF kostra cca 9 hráčov starého kádru, pribudli nové tváre ale výkon mužstva už nie je taký ako v minulosti...

V letnej príprave sme mali veľmi málo času v priebehu 4 týždňov na doplnenie mužstva, množstvo hráčov sa v tréningu vystriedalo, v kabíne sa javia ako tiché povahy, nepodarilo sa nám získať playmakera typu Pico Petráš, v mužstve nie je hráč ktorý by zdvihol tú zástavu, ktorý by vybičoval ostatných, terajší kapitán Rišo Hulák má svoju kvalitu, častokrát chcel a snažil sa o to ale jeho dobrý úmysel spoluhráči nepochopili a iba znervózneli. Tarek a Hulák je silná dvojka v obrane, sú to víťazné typy a dobré povahy, vidieť na nich že chcú za Sereď odviezť maximum, hnevajú sa keď sa nedarí a Hulákov hnev potom pre ostatných vyjde ako nekľud a ten jeho dobrý úmysel ide na zmar. Už som chcel Riša Huláka posunúť vyššie do zálohy kde by bol užitočnejší ale neurobil som tak lebo...Stále si myslím, že niektorí ostatní hráči sa ešte prebudia, ale možno typologicky sa nám nepodarilo poskladať vhodné typy do prejavu mužstva. Čo sa týka zápasu s Pohroním, druhý polčas sme fyzicky odišli preto lebo odohrať 2 zápasy v priebehu 3 dní je nezmysel, Pohronie má svoju kvalitu, dobre sa posilnili a vynikajúco zahrali s Nitrou. V Seredi po piatich rokoch prišla kríza, na ktorej sa podpísali zranenia Kráľa a Turčeka, útočníci sa zranili a musel som Orolina stiahnuť do obrany, čo je mínus traja útočníci a potom je to už problém. Do Dunajskej Lužnej sme odchádzali v pohode, povzbudení víťazstvom s Pohroním a remízou so Slovanom a Žilinou a bol som prekvapený čo predvádzali niektorí hráči v zápase s Dunajskou Lužnou, neviem si to vysvetliť a kladiem sám sebe otázku, či chceli odpáliť Meszlényiho, alebo mal niekto záujem nevyhrať? Hráči majú na to aby prehrali v Dun.Lužnej zo spodku tabuľky? Prečo? Nechápem čo to malo znamenať. Pod vedením nového trénera budú hrať kvalitnejší futbal? Myslím si však, že súčasní hráči ŠKF majú na to, aby v základnej časti skončili do 6. miesta, keď bude zdravý Kráľ, Turčák, Poluch a budú sa premieňať šance. Keby sa premenili tutovky v zápasoch, nikto by nemal šancu odpáliť Meszlényiho, bolo by to úplne iné, všetko viselo na vlásku a z posledných piatich zápasov sme dva krát vyhrali a remizovali, tak na základe čoho som bol odvolaný? Možno prišla kríza...dobre načasovaná (úsmev).

Už štvrtý deň máte pokoj od futbalu a celého toho diania okolo neho, kam budú smerovať ďalšie kroky Tibora Meszlényiho?

Ano, mám kľud až mi je z neho zle, začínam byť z toho nervózny (smiech) Spomínam si, ako sa ma raz asi pred desiatimi rokmi na jednej tlačovke opýtal novinár či som nervózny na čo som mu odpovedal že v živote som nebol kľudný, tak neviem aký je to pocit byť nervózny. Ale teraz je mi fakt dobre, nevstávam s tým že mám plnú hlavu autobusov, je mi dobre, mám nejaké ponuky z 3.ligy dokonca od dvoch mužstiev z čela tabuľky a zo spodku tabuľky, ale vôbec ma nič netrápi, čo bude to bude, dúfam že nezostanem doma, nechám tomu voľný priebeh, keď sa mi niekto ozve, keď budú ambície pustím sa do roboty, bude to nová výzva, samozrejme na Sereď sa nedá zabudnúť a ani v živote nezabudnem, na ľudí okolo mňa, na ľudí v meste, na fanúšikov. Mňa neurazili krikľúni, ktorí po zápase stáli ožratí a počúraní pri kontajneroch, mňa potešilo napríklad aj to keď sme hrali doma s Pohroním a v druhom polčase sme nevládali, že po zápase sa tribúna postavila a tlieskala hráčom, to si neskutočne vážim, neskutočne si vážim že ľudia tlieskali po zápase so Žilinou a neskutočne si vážim to, že tí ľudia s nami chodili von na zápasy, fandili, na pohároch že bolo okolo 2500 divákov, ďakujem každému, kto prispel sponzorsky k tomuto úspechu a som rád že som tu mohol pôsobiť. Prišiel čas keď som začal mať pocit vyhorenia a ako som už povedal, prišiel som sem ako profesionálny tréner a odchádzam ako amatérsky tréner ale profesionálny funkcionár, z čoho sa dá vydedukovať veľa vecí. Toľko toho bolo na mňa, že som začal byť unavený, veľa krát dochádzali sily a veľa krát som cítil bezradnosť a toto bola príčina toho všetkého. Mám ale čisté svedomie voči každému, každému sa môžem pozrieť do očí, splnil som všetko čo mali ľudia na očiach, nevidím do tých ľudí ale chce sa mi veriť, že som pracoval s korektnými ľuďmi, férovými ľuďmi a ja nevidím do duši ani jedného, oni si musia dať odpoveď na otázku či konali správne, alebo či sme rozhodli správne. Ja si myslím že sme sa rozhodli správne, lebo mužstvo už potrebovalo nový impulz, pre moje zdravie bolo dôležité toto a teraz je na nich, či mohli ešte čakať týždeň, dva to už je o ich svedomí. Všetko ale prebiehalo korektne, aj teraz telefonáty všetky sú korektné, všetko sme doriešili, ja po sebe nenechávam žiadne podĺžnosti a nepadol ani len náznak toho, že by sa mal niekto na niekoho hnevať, chce sa mi veriť že je všetko v najlepšom poriadku a kto si myslí že sa mi chychúňal za chrbátom to je jeho svedomie, ale neverím že tomu bolo tak. Určite za sebou nepálim mosty, budem sledovať zápasy ŠKF, mnohé si pozriem aj osobne a pokiaľ budem vedieť, vždy pomôžem vo všetkom. Som neskutočne rád že za pomoci ľudí ktorých som menoval som dosiahol to, čo som dosiahol, robil som to pre Sereď nie pre svoju kariéru, všade som odvádzal kvalitné výkony, keď sa s niekym dohodnem ja idem fúl, neviem robiť polovičatú robotu, ten futbal ma napĺňa, je to môj život, od malička som bol vychovaný na ihrisku, urobil som si najvyššiu trénerskú kvalifikáciu a licenciu, ja si veľmi vážim všetko to čo som tu dosiahol, je to fantastická práca a končí sa jedna z etáp môjho života. Uvidím čo bude ďalej, chcel by som nájsť klub v ktorom budem môcť pracovať profesionálne, kde bude kľud, kde bude trochu viac profesionality už aj s prihliadnutím na môj vek, ale ako hovorím, odchádzam so vztýčenou hlavou a ešte raz ďakujem každému.

 

                    Tak ako povedal dnes už bývalý tréner ŠKF Sereď, v jeho živote sa skončila iba jedna etapa, ktorá sa zapíše do histórie seredského futbalu pozlátenými písmenami, lebo či si to niekto želá alebo nie, vzostup futbalu v meste Sereď, nadšenie fanúšikov z víťazstiev a radosť z futbalu od roku 2011 do súčasnej druhej najvyššej futbalovej súťaže bude navždy späté s menom Tibor Meszlényi, za čo mu v mene mojom ale verím že aj v mene drvivej väčšiny fanúšikov patrí jedno veľké poďakovanie s prianím dobrého zdravia a ďalších úspechov v trénerskom drese ako aj v osobnom živote.

 

 

 

 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Foto: (C) Igor Lehocký
200
Autor: Foto: (C) Igor Lehocký
200
Autor: Foto: (C) Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Foto: (C) Igor Lehocký
200
Autor: Foto: (C) Igor Lehocký
200
Autor: Foto: (C) Igor Lehocký

200
Autor: Foto: (C) Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 29-09-2015 17:30:26
Pán Meszlenyi odviedol pre Sereď skvelú robotu. Svojou robotou donútil opäť chodiť sereďanov na futbal a tešiť sa z každého nového zápasu.
Ešte raz Vám pán tréner ďakujeme!
Registrovaný Branislav Uhrič Branislav Uhrič | 29-09-2015 16:43:30
Tréner Tibor Meszlényi nás dostal zo 4. ligy do 3. ligy, z 3. ligy do 2. ligy, boli sme ocenený ako najlepšie amatérske mužstvo Slovnaft Cup, takže hovorím za mňa a mojich priateľov fanúšikov ĎAKUJEME.
Braňo

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign