Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Tak za toto nás občania chváliť nebudú

Po prvýkrát po dvoch rokoch poslancovania som dnes odchádzal z rokovania MsZ s veľmi zlým pocitom. Štvrtým bodom mimoriadneho rokovania bol havarijný stav trávnika na futbalovom štadióne ŠKF Sereď – žiadosť o financovanie. Pomenovanie predmetu rokovania zjavne nekorešpondovalo so skutočnosťou, že na futbalovom štadióne došlo k až neuveriteľnému zlyhaniu v rozhodovaní o spôsobe ošetrovania trávnika. Oficiálne sme sa z úst predsedu športovej komisie dozvedeli, že na trávnik niekto aplikoval postrek, ktorý trávnik úplne zlikvidoval. Celý výbor klubu vrátane jeho prezidenta vzal oficiálne celú vinu na seba a preukázal kalkuláciu na cenu 872 109,1 Sk bez DPH na vybudovanie novej trávnatej plochy odvodnenej a zavlažovanej odspodu. Výsledok hlasovania po rozprave, v ktorej sa väčšina kolegov predstavila ako spolok milosrdných bratov bolo schválenie dotácie bezmála 600 tis. Sk. V rámci rozpravy som sa vyjadril, že nezodvihnem ruku za korunu dotácie, kým nebudem vedieť, aká škoda mestu vznikla, za akých okolností, a kto je za ňu zodpovedný. Náš právny poriadok kolektívnu vinu nepozná. Pýtal som sa, ako je ošetrená náhrada škody na majetku mesta v nájomnej zmluve medzi mestom a ŠKF. Odpoveď som nedostal. Pred rokovaním nikto zrejme ani neskúmal, či sa nejedná o poistnú udalosť. Zákon o obecnom zriadení zaväzuje k ochrane a zveľadovaniu majetku obce. Z akého dôvodu primátor mesta nevymenoval škodovú komisiu, ktorá by poslancov vecne a pravdivo informovala o tom, čo sa na štadióne v skutočnosti stalo, nevedno. Nik nepovedal ani len to, kedy k tejto nešťastnej udalosti došlo. No a na základe takýchto chabých, resp. skôr nulových faktov a informácií, ktoré viac zahmlievali ako vnášali svetla do problému kolegovia poslanci väčšinou hlasov súhlasili s dotáciou na obnovu trávnika. Na záver ešte toto. Šport v Seredi potrebuje podporu mesta. Bol som a vždy budem za to, aby sme v rozpočte mesta našli prostriedky na podporu športového diania. Ale nie bez povinnosti ochraňovať majetok mesta, ktorý je na vykonávanie športových aktivít určený. Snaha primátora zamiesť problém pod koberec našla podporu väčšiny. Na škodu všetkých občanov.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Peter Klokner | 04-06-2009 21:21:45
Ten návrh "hore bez" by bolo dobré detailnejšie upresniť, aby nedošlo k zámene nezahalenej hornej časti tela s obsahom dutiny lebečnej. Plač nad utrpením seredskej mládeže stratou športoviska je nenormálne neúprimný. Oni totiž najlepšie meno a výsledky prinášajú mestu a jednotlivcom práve všetky iné druhy športu, ktoré nemajú s rozpadnutým štadiónom nič spoločné. Len sú akosi zabudnuté a nikoho to nemrzí. To bude tým čarovným slovíčkom "futbal". Zmenu nečakajme, vystáli by sme dieru v betóne. Je to minimálne celoštátny štandard. Vyvodzovanie zodpovednosti sa dnes nenosí, to by musel byť predovšetkým niekde nejaký vzor správania a v posledných mesiacoch som postrehol iba jeden a tým bola pani Radičová. Bez zbytočných kecov a takmer okamžite. Očakávať že niekto bude za niečo akokoľvek postihnutý je totálny masochizmus. Neexistuje precedens a Sereď prvý nevyrobí :-))) Poslanci ak to dokážu nech vstúpia sami do seba, ale len v tom prípade že sa tam aj dokážu nájsť, nech nemusíme zháňať nových. Už to nejak doklepú, veď predsa voľby sú ten najkvalitnejší Primalex Polar s takmer 100% - nou krycou schopnosťou. V kampani sa nekritizujú priekaky, tam sa zveličujú sľuby. Buďme predsa realisti. Ak má niekto chuť naozaj niečo spraviť, nech podá trebárs anonymné trestné oznámenie pre poškodzovanie majetku mesta či koho. Z mesta sa k tomu zrejme neodhodlá nikto (rodiny, kamaráti, vzťahy a podobne...)
Stano I. | 04-06-2009 15:35:12
Kto napisal ze SKF od mesta nedostalo na travnik 40 rokou ani korunu je vedla. SKF na kazdorocne k dispozicii financnu ciastku poskytnutu od mesta teda z jeho rozpoctu /dotaciu na podporu sportovej aktivyty/ z ktorej cast urcite ide na osetrenie travnika a udrzbu stadiona. :-D
JE TO MOZNE? | 04-06-2009 10:40:38
Možem na vyjadrenie nesuhlasu s hlasovaním poslancov nezaplatiť miestne dane? Suhlasil by som s finančnou pomocou v prípade živelnej katastrofi napr povoden,pád lietadla a pod.NO NESUHLASíM aby naše dane išli na uhradu škody ktoru sposobili konkrétny jednotlivci.Ved hadam ten trávnik nezničili kyslé dažde.Suhlasim sposkytnuťim finančnej pomoci ktorý by zodpovedný mestu vrátili do dohodnutého časoveho harmonogramu.Ved može sa stať že na štadione zle zavru vodu nezahasia ohen,neuzamknu objekt.No a pýtam sa poslancov aj tieto škody zaplatí mesto? Ak poslanci čo hlasovali za nezmenia názor,tak nech sa vzdaju odmien na obdobie kým sa financie ktoré dá na travnik mesto nevrátia z ich odmien.Nabuduce si už dám velký pozor koho voliť za primatora a poslancov.ŠPORTU-ZDAR.Ozaj mám tie dane platiť?
anonym | 04-06-2009 08:35:06
A teraz vieme kto rozhadzuje naše peniaze.
anonym | 04-06-2009 08:32:56
1 1 Antónia Bánovská ĽS-HZDS ZA 2 2 Ing. Bystrík Horváth ĽS-HZDS ZA 3 3 JUDr. Michal Irsák SNS ZA 4 4 Michal Koričanský NEKA ZA 5 0 RSDr. Jozef Kovarovič KSS NEPRÍTOMNÝ 6 6 Ing. arch. Róbert Kráľ SDKÚ + KDH ZA 7 7 Pavol Kurbel SDKÚ + KDH ZA 8 8 Ing. Ľubomír Kyselý SMER ZA 9 9 Mgr. Marta Némethová SMER ZA 10 11 MUDr. Tibor Plézel SMER ZA 11 12 Ing. Jozef Prívozník NEKA ZDRŽAL SA 12 13 Mgr. Peter Rampašek SMER ZA 13 14 Róbert Stareček SMER ZA 14 10 Róbert Šipka ĽS-HZDS ZA 15 15 Ing. Martin Tomčányi NEKA ZDRŽAL SA 16 16 Mgr. Marek Tóth NEKA PROTI 17 17 Stanislav Tvrdík SDKÚ + KDH ZA 18 18 Bc. Ľubomír Veselický NEKA PROTI 19 19 Božena Vydarená NEKA ZA
pre anonym z 04-06-2009 00:20 | 04-06-2009 07:30:29
Ten článok v sme je zavádzjúci. Sú tam podané zlé informácie, písal to asi nejaký diletant, pretože uznesenie športovej komisie poslanci vôbec nebrali do úvahy. Namietali, že ak by bolo prijaté uznesenie zastupiteľstva tak ako bolo navrhnuté športovou komisiou tak by na to doplatili deti a mládež. Páni, ktorí majú niečo spoločné s futbalom hovoria, že zo svojich peňazí dotujú klub. To je síce pekné, ale nech povedia nielen A, ale aj B. Koľko vyplácajú hráčom - dospelým, koľko vyplácajú rozhodcom ? Tam idú ich peniaze. ŠKF Sereď dostal od mesta 590.000,- Sk a nemusia vôbec nič vracať, ani im nebude dotácia na športovú činnosť krátená tento rok ani na budúci rok.
anonym | 04-06-2009 00:20:46
podla toho clanku v sme mesto nedalo do travnika 40 rokov ani korunu, takze skoda vznikla skor klubu ako takemu (40 rokov stary travnik nestoji 800 k), takze problem skor vidim v tom, ze sa bleskovo a bez nejakej dokumetacie vysolila zrazu dotaci akoby bolo z coho (uz nie je financna kriza?), dalsia zaujimava vec je to vykrytie z buducorocneho rozpoctu ... 600 k klubu zrazu nebude chybat v buducom roku ? co predame nase "hviezdy" ? alebo je ten rozpocet zbytocne naduty ?
Agi | 03-06-2009 23:22:20
Mohla by redakcia vyziadat zmluvu na zaklade zakona 211/2000 a zverejnit ju ? Mna by zaujimalo ako su osetrene v zmluve veci ohladom skod na tomto mestskom majetku. Preco pocas rokovania o prideleni dotacie nebola k dispozicii tato zmluva ? Bol tento majetok vobec poisteny ?
JAJA | 03-06-2009 22:07:50
JAJ aj ja JAJA chcem darček za 600 000---spravte mi Vianoce-prosíííííííííííímmmmmmmm
anonym | 03-06-2009 21:07:40
Ak si priznali kolektívnu vinu, mali sa na to pokorne poskladať. Aj s tými 14-timi poslancami.
Marek Sladký | 03-06-2009 21:06:52
No ak je skoda 600.000 Sk /dajme tomu/ a bude to niekomu zosobnene, tak nech si dotycny na najblizsich 20 rokov odklada mesacne cca. 5.100 Sk aby to splatil.
žena | 03-06-2009 20:44:20
K tomuto, čo sa robí v našom meste,sa nedá niečo povedať bez škaredých slov. Peniaze z našich daní by sme kľudne mohli hodiť aj do Váhu. To, čo sa v Seredi "vybudovalo" a chce "vybudovať" je na zaplakanie. Mám na mysli "krásny plac" pred Jednotou, pripravovaná revitalizácia námestia - kde chcú na polovici parku zničiť zeleň a vydláždiť ho. Prosím, pozrite sa, ako dnes vyzerá napr. Šaľa aj Galanta - boli to úbohé staré ulice a dnes pekné mestá. Tie schválené peniaze na trávnik, ktoré by celkom určite mal zaplatiť vinník z vlastného vrecka by sa naozaj dali použiť lepšie.
tragedia | 03-06-2009 19:58:13
niekto to asi zle premyslel. V tlačovej správe v SME (nižšie uvedený link) pán poslanec Kyselý uviedol, že on nemá potrebu zisťovať kto bol vinníkom, tak načo robia šaškáreň a idú robiť komisie. ved ked všetci súhlasili s dotáciou tak asi nikto z tých 14 poslancov nebude mať záujem aby zistili vinníka. a ešte je zaujímave, že pri takejto škode p.Kyselý nechce nájsť vinníka aby sa uhradila škoda a pri inakších výdavkoch mesta sa pasuje za absolútneho radikála.
Robert Rybársky | 03-06-2009 19:40:42
Ivka, JAJA ja to budem fotit ;-) Ten pekny novy travnik za 600 000 Sk bude paradny ako pozadie na fotkach.
anonym | 03-06-2009 19:38:23
JAJA neblázni, ešte ti ten piesok spôsobí nejaký zápal... :-D :-D
Marek Tóth | 04-06-2009 14:06:25
pre basketbalistu ... je žalostné, že sa o tejto žiadosti dozvedám takýmto spôsobom ... :-(
JAJA | 03-06-2009 18:57:02
Z času na čas sa urobí akcia aj pre tie naše najmenšie deti a niekomu je aj toto zaťažko?? No nech sa každý.........kto to má na starosti, veď toto nie je mesto ale pomaly dedina..Ja neviem čo sa tu už nerobí,každý si zohrieva svoje hniezdočko a na druhých kašle? Môj manžel bol asi 2x hrať na štadióne futbal, a pekne si to hranie zaplatil.Mám otázku: všetci sme platitelia daní, takže v tojto "kauze" sú aj naše peniaze, a ak si tam chce ísť občan mesta zahrať -zašportovať lebo inde tiu ani nieje kde, musí si to zaplati,teda platí 2x....Ja sa asi pridám k ivke,nešportujem, ale keď že kúpalisko nedostavali, nemám možnosť sa ísť niekde kúpať, nemám možnosť športovať lebo tu nieje kde ,futbal nehrám,a tak Ivka, idem s tebou....A keď ma naštvú aj dole bez, spravíme si zo štadióna nudapláž...tam stačí len piesok..
miroslav scherhaufer | 03-06-2009 18:29:09
Ako každý rok aj tento organizoval kynologický klub Sereď ukážky prác so psom na mestskom futb. štadióne. Jediný problém oproti minulým rokom bol ten, že tentokrát boli ako hostia prizvaní členovia jazdeckej polície z Bratislavy. Osobne som jednal s p. viceprimátorom, ktorý mi prisľúbil plnú podporu a svoj sľub aj dodržal. Avšak problém nastal s tým, aby vôbec kone mohli prísť na štadión, nakoľko by mohli zničiť trávnik. Nakoniec sa podarilo dohodnúť, že skoky budú robiť mimo trávnika. Po skončení ukážok vyšli na trávnik z predstavenstva klubu, chvíľu niečo pozerali a na moju otázku, či je všetko v poriadku, odpovedali " kľudne tu mohli spraviť kone aj rodeo, aj tak budeme musieť všetku trávu vybrať, nakoľko sme ju postriekali nesprávnym prostriedkom." Celé vybavovanie okolo týchto ukážok stálo veľa času veľa ľudí. Ukážky boli robené pre materské a základné školy nášho mesta, všetci zúčastnení prišli počas svojho voľna, policajti bez nároku akéhokoľvek honoráru, a ešte deň pred ukážkami to vyzeralo tak, že žiadne nebudú,nakoľko vo vedení klubu je pár jedincov , ktorí sú toho názoru, že štadión je ich súkromným pozemkom a mesto s ním nemá nič spoločné. Dva dni pred ukážkami sa vyjadril jeden pán z vedenia, že on sa postará o to, aby boli tieto ukážky posledné. A vypadá to tak,že asi bude mať pravdu.
Ochranca prírody | 03-06-2009 17:30:55
Žeby to bolo v rámci tejto akcie ? Podnik Lesy SR š.p. začal od 1. apríla tohto roku aplikovať nebezpečné chemické látky na území Národného parku Nízke Tatry, Národného parku Veľká Fatra, Národného parku Malá Fatra, Národného parku Slovenský raj, Národného parku Muránska planina a na území Chránenej krajinnej oblasti Horná Orava (v blízkosti prísne chránenej prírodnej rezervácie Pilsko). Verejná výzva vznikla v dôsledku vyhrotenia situácie pri aplikácii nebezpečných pesticídov, pri ktorej sú používané neregistrované chemické prípravky, porušujú sa bezpečenostné predpisy, utajujú sa toxikologické štúdie používaných prípravkov, používajú sa prípravky, ktoré môžu vážnym spôsobom poškodiť aj necieľové organizmy (vrátane ľudí) a dramaticky znižujú biologickú diverzitu na území našich národných parkov. Výzvu možete podporiť na www.ekoforum.sk/peticia/postreky Ďakujeme za podporu a šírenie výzvy.
anonym | 03-06-2009 16:54:23
V článku okrem iného stojí :"Primátor však zvolá ešte jednu komisiu, aby určila výšku škôd. Potom zváži, či je niekto za spôsobenú chybu zodpovedný.". Dobrá blbosť. Bez ohľadu na výšku škody je tak či tak niekto zodpovedný už teraz a vôbec netreba čakať vyčíslenie škody. Ak bude výška škody menšia ako nejaká pomyselná hranica, tak nebude zodpovedný nikto..?
v mediach o nasom travniku | 03-06-2009 15:32:54
http://trnava.sme.sk/c/4872755/futbalisti-si-znicili-travnik-pouzili-zly-postrek.html
ja | 03-06-2009 14:30:23
za niečo tí poslanci prémie dostávajú...keby boli "proti" prémie by neboli:D
re: ivans | 03-06-2009 14:27:58
zle hovoríš, že tých 14 hlasujúcich tam nepatrí. Aj keby všetci zahlasovali za podporenie dotácie, príspevku alebo ako to nazveme, tak v prvom rade mali poslanci trvať na tom, alebo prijať nejaké uznesenie, ktoré zabezpečí že poskytnuté fynancie budú vrátené do rozpočtu mesta a to buď firmou ktorá urobila chybu, alebo osobou ktorá urobila chybu. A ešte netreba sa vyhovárať na primátora, lebo on nehlasuje, on len môže alebo nemusí podpísať uznesenie z MsZ. A nie len primátor môže podať trestné oznámenie ale aj poslanci, tak netreba sa vyhovárať na vedenie.
jojo | 03-06-2009 13:57:05
A hlavne tam nepatrí tento primátor....
ivans | 03-06-2009 13:17:15
Ale ku akému menu by sme sa dopracovali? Lepšia cesta je prísť o rok k urnám a zapamätať si už dnes, koho nevoliť!!Majte strpenie, snáď sa ešte v tomto volebnom období objaví výsledok hlasovania na stránke www.sered.sk. Tých 14, čo dali svoj hlas ZA, tam určite nepatrí!
lubo | 03-06-2009 13:10:05
ja neviem, mne toto mesto pride ako Kocurkovo, ja som zato zmenit nazov mesta. Neni mozne spravit referendum? :-)
nedostupny69 | 03-06-2009 12:58:01
Niekde svetlice inde zasa do hola...,určitým spôsobom je to dobrá reklama a za reklamu treba zaplatiť. Nielen čistky v SZF ale už aj na trávnikoch..... :-D :-D
Miloš Majko | 03-06-2009 12:51:19
Na seredskom stadione a hore bez? - bude dalsi material do novin ... ;-)
Najmúdrejší | 03-06-2009 11:39:29
Ivka, aj ja by som chcel ísť s Vami a tiež môžem byť hore bez. Dáte mi termín?
milan | 03-06-2009 11:27:13
Takto sa daju zakryvat skody do nekoncena. Musi byt predsa niekto zodpovedny...Zrejeme niekto kto dal prikaz postriekat travnik. Nemusime sa odvolavat ani na legislativne pravidla, ved to dava samotna logika. Potom je jasne, ze na novy asfalt na ihrisko na Mlynarskej nie je...
Marek Tóth | 03-06-2009 11:26:37
Ivka, neviem o ktorých poslancoch je reč ;) (a inak kvôli možnému zneužitiu nick-u, by bolo možno dobré sa zaregistrovať) ... pokiaľ ide o trest. oznámenie - je to na uvážení predstaviteľov mesta. Isté však je podľa zákona o obecnom zriadení povinnosť predstaviteľov mesta chrániť a zveľaďovať majetok mesta !!!
Ján | 03-06-2009 11:22:45
Jednoznačne je treba podať trestné oznámenie na "neznámeho" páchateľa za spôsobenie škody väčšieho rozsahu v majetku mesta Sereď. Ak tak mesto neurobí ako vlastník, tak potom poruší zákon mesto a v tom prípade môže ktokoľvek a kedykoľvek ničiť mestský majetok. Tomu, ktor zničí smetiak napr. v hodnote 100,- € dá mestská polícia pokutu a škodu dostane k náhrade. Tomu, kto na mestskom majetku spôsobí škodu v hodnote cca 20.000,- €, mesto tieto peniaze bez mihnutia oka dá ?
Ivka | 03-06-2009 10:59:20
Dík Marek. Dám vedieť. Možno by prišli aj tí poslanci, že? A môžeš mi tykať.
Marek Tóth | 03-06-2009 10:56:00
Ivka: keď dáte presný termín opaľovania sa, tak som si istý, že budete mať možno aj publikum :-D
Ivka | 03-06-2009 10:52:42
Ešte dodám, mám v práci 20 zamestnancov. Nikto o tejto afére nepočul. Preto viem na 100%, že ak nejde o čitateľov serdonline, trištvrtina občanov Serede sa o tomto ani nedozvie. A ako som písala, to ide aj z mojich daní, tak pretože nešportujem, v lete zoberiem deku a pôjdem sa na ten trávnik opaľovať! A možno aj hore bez!
Marek Tóth | 03-06-2009 10:42:39
Gregor, anonym, zvedavý ... myslím, že nie ste ďaleko od pravdy a presne to som (nebol som jediný) povedal aj na zasadnutí MsZ, aj ostatným poslancom. Bola urobená škoda, ak sa odsúhlasí dotácia, sú to darované peniaze a celá vec je zametená pod koberec. Bolo by veľmi dobrým prekvapením, kedy sa i potom hľadala zodpovedná osoba a uplatňovala náhrada škody. Čo žiaľ momentálne nepredpokladám, pretože peniaze sú odklepnuté väčšinou hlasov MsZ, lobbing vyhral a logika zase niekde uviazla ... ak podobné kroky začnú robiť ostatné športové kluby či správcovia mestského majetku, potom bude zaujímavé ako sa s tým mesto vysporiada. A budú musieť mať rovnaké právo ako ŠKF. Toto rozhodnutie MsZ je precedensom do budúcnosti. O tom, či celá "akcia" bola vopred pripravená nechcem polemizovať i keď po tom, čo to tak jednoducho a hladko prešlo v MsZ sa to javí ako určite zaujímavý názor ...
Ivka | 03-06-2009 10:40:46
ivans, písať na : mu@sered.sk , je úplne zbytočné. Tú stránku zrejmä nikto nečíta a na maily tiež nikto neodpovedá. - Mňa by tiež zaujímalo, či sa to všetko zdokumentovalo, či sa to nahlásilo na poisťovňu. Lebo určite to poistené bolo. A či sa podalo trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Veď 600 000,- až 800 000,- Sk ide z našich daní!!! Z rozpočtu nášho meta !!!! Tie peniaze sa mohli využiť na užitočnejšie veci.. Aj ja si myslím, že to bolo všetko vopred dohodnuté. Niekto sa na tom určite poriadne nabalí! - Mimochodom mne je úplne jedno v akom stave je štadión. V živote som tam nebola. A ani moja rodina a ani susedia ho nijako nevyužívajú.
ivans | 03-06-2009 10:01:12
Páni diskutujúci, Zvedavý, Gregor, anonym, seredan a iní. Vaše príspevky sú k veci a rozhorčenie opodstatnené. Ale vidím to ako akýsi výkrik do tmy. Napíšte (a samozrejme aj ďalší , ktorí vstúpia do tejto diskuzie) to samé aj s požiadaním o vysvetlenie na mu@sered.sk. Nech magistrát vidí, že občania sú zvedaví prečo rozhodli tak ako rozhodli a že sme aj nespokojní s ich rozhodovaním. Teraz už musí byť každému jasné, že tie reči o nezáujme občanov o rokovania MsZ sú len zásterkou. Veď keby tam celkom nikto nechodil, bolo by to (pre nich) úplne bezproblémové
zvedavý | 03-06-2009 08:59:30
Suma ktorú mesto poskytlo na obnovu trávnika na štadióne nie je malá. Predpokladám, že mesto má vyrovnaný rozpočet.Z čoho, resp. na čom túto sumu ušetrí? Alebo s tým rozpočet mesta neoficiálne rátal? Psou povinnosťou pána primátora je, aby hľadal vinníka a využil možnosť trestnoprávneho stíhania. Ide o peniaze občanov tohoto mesta a tým rozhodne nie je jedno načo budú použité.
anonym | 03-06-2009 08:57:02
Predstavte si situáciu, že nájomník v mestskom byte zdemoluje všetko čo sa tam zdemolovať dá, a ešte drzo požiada mesto, nech mu zaplatí škodu. A mestskí poslanci mu to odklepnú bez mihnutia oka. Načo by sa zaujímali o okolnosti vzniku škody.
pre Gregora | 03-06-2009 08:54:23
Výborný príspevok! *yes*
Gregor | 03-06-2009 08:33:39
Mňa zaráža aj tá rýchlosť, ako boli odstránené všetky dôkazy o poškodení trávnika - teda trávnik samostatný. SKF si proste samo od seba na prenajatom majetku začalo obnovovať trávnik, ktorý predtým neospravedlniteľne zničilo, a potom drzo požiadalo o kompletnú náhradu mesto. Boli tam už vykonané práce, ktoré ale mesto zaplatí. Tá cena 872 109,1 Sk bez DPH je pri predpoklade, že by to celé realizoval firma, ktorá sa tým zaoberá. Ale SKF to urobí za tých necelých 600.000 od mesta pomocou firiem mesta...a vlastne sa tvári, že mestu ušetrilo rozdiel. Pustili sa do rekonštrukcie bez toho, že by to mali vopred finančne vykryté??? Pochybujem. Pokiaľ viem, deň predtým zasadala aj športová komisia mesta, ktorá mala iný výstup z rokovania, ako hlasovali poslanci. Načo vlastne zasadala? Teraz je toto vlastne návod pre všetkých občanov mesta, ktorí využívajú majetok mesta v prenájme - pardón - oni za to musia platiť - nie ako ŠKF!!!. Ale čo ak sa im časom nepáči niečo na majetku - sami od seba ho zničia - poškodia a potom si v podstate ako ľudomilovia budú pýtať od mesta náhradu za modernizáciu a tváriť sa, že vlastne mestu pomohli.
ja | 03-06-2009 08:13:02
mestskí poslanci skáču ako im "šéf" píska a nerobia to samozrejme zadarmo (je jedno, že majú na to iný názor) Čudujeme sa, že je to v našom štáte tak ako to je???stačí sa pozrieť na "prácu" nášho primátora, ktorý ide presne tým istým smerom...v predvolebnom období nasľubujú aj nemožné... už teraz viem, koho voliť za primátora NEBUDEM!!!
anonym | 03-06-2009 07:44:14
Zamyslieť by sa mali nad sebou aj páni poslanci. Za celkom slušné mesačné odmeny sa dá robiť zo seba nesvojprávneho šaška, ktorý odhlasuje všetko.
ja | 03-06-2009 07:31:25
je to na zaplakanie, pán primátor. Ja len dúfam, že v budúcom období bude mestu "úradovať" niekto iný. To, čo sa v našom meste deje už prekračuje všetky hranice. Dá sa len to, čo sa chce...
anonym | 03-06-2009 07:13:40
Treba podať trestné oznámenie za poškodzovanie cudzej veci. Je nepredstaviteľné, aby niekto kryl chrbát jednotlivcovi, ktorý to zavinil a radšej sa dohodnú, že zoberú na seba kolektívnu vinu. Banánová republika. Všetci sú vyškerení a nikto za nič nezodpovedá.
basketbalista | 04-06-2009 14:04:47
Dňa 17.4.2009 basketbalový oddiel Lokomotívy Sereď požiadal písomne: 1. Primátora mesta, 2. Mestské zastupiteľstvo, 3. Odbor školstva, mládeže a telesnej kultúry, 4. Športovú komisiu pri Mestskom zastupiteľstve, aby bolo zrekonštruované, resp. opravené asfaltové ihrisko na Mlynárskej ulici. Asfaltové ihrisko slúži deťom a mládeži z okolia po celý rok na loptové hry. Basketbalový oddiel vlastníka - Mesto Sereď požiadal o opravu preto, lebo organizuje už VI. ročník Jarmočného streetballu ( mimochodom na Jarmočný streetbal od mesta Sereď nedostáva žiadnu dotáciu ) a nechce, aby sa kvôli stavu ihriska stal počas streetballu úraz. Mesto Sereď nedalo basketbalistom žiadnu písomnú odpoveď, žiadosť nebola vôbec prerokovávaná na športovej komisii, nebola prerokovávaná ani na Mestskom zastupiteľstve, ústne bolo povedané, že nie sú peniaze. Teraz však zisťujem, že peniaze na ihriská mesto má, bohužiaľ však na také, na ktoré sa väčšina detí nedostane. To mali basketbalisti naozaj to asfaltové ihrisko patriace mestu najskôr rozkopať ?
Ivan Sklenár | 02-06-2009 21:42:19
Na úvod musím povedať, že som očakával, že toto posledné mimoriadne rokovanie MsZ bude mať dôstojnejší priebeh a že sa neobráti na tragikomédiu a (česť výnimkám), bude mať trochu dôstojnejší priebeh. Ten ma nechal v presvedčení, že scenár tejto frašky bol už vopred dohodnutý a bolo potrebné to len oficiálne odklepnúť. Nik z poslancov nenamietal, aby sa v odstraňovaní havarijného stavu nepokračovalo, čo je napokon logické a správne. Situácia si to jednoducho vyžaduje. Ale aký dôvod mali tí 14-sti poslanci, ktorí hlasovali "ZA" pridelenie finančnej podpory bez náhrady, to vedia asi len oni.Peniaze boli už odklepnuté. A až teraz sa bude hľadať (možno) vinník ktorému sa aj tak nič nestane..Postup ako v Kocúrkove, hoci na nesprávny prístup boli diskutujúci ešte počas rozpravy upozornení (JUDr. Irsák, Bc. Veselický či p. hlavná kontrolórka Horváthová). Nevyznám sa v právnych veciach, ale mám taký pocit, že ak by podal niekto žalobu na štatutára mesta, ktorý toto asi podpíše, tak by asi uspel...
ultras | 02-06-2009 21:13:48
no po precitani tychto par riadkov clovek ma zmetok v hlave ale jedno je iste ze toto bolo dopredu prichystane len bolo treba nieco vymisliet tak vylejeme na trvu cpavok alebo co a potom hladajme riesenia o rekonstrukcii travnika sa uz davno hovorilo dokonca boli oslovene firmy ale bolo to drahe tak sa spravilo krajne riesenie a to bolo ze pritlacime mesto k muru a bude nejaka trava dufajme ze zelena
seredan | 02-06-2009 21:13:33
Vazeny, tak takto sa tuneluje mestska kasa, ti co hlasovali ZA urcite vedia preco to robili
jojo | 02-06-2009 21:06:55
Prečo mám stále pocit, že to všetko bolo dopredu dohodnuté? Prečo sa začalo s rekonštr. ešte pred tým, ako zasadalo mimoriadne zastupiteľstvo? Čo keby sa tá dotácia nechválila? Zostal by trávnik v takom rozrobenom stave????
Lukas Valentovic | 02-06-2009 20:56:11
Nemám podrobné informácie o futbalovom štadióne a jeho momentálnom probléme. Z prečítaného mám z toho dosť veľký zmätok a keď si dávam dokopy všetky informácie, tak to z môjho pohľadu vidím tak, že trávniku sa bolo treba zbaviť - čiže postriekať, behom pár dní nabehnúť z technikou a potom ísť mesto žiadať o nový podklad ktorí bude popredu na 90% schválení.
anonym | 02-06-2009 20:51:38
Dlho som rozmýšľal ako zareagovať na túto komédiu a nakoniec som rezignoval... To je jediný postoj, ktorý som schopný v tejto kauze zaujať.
Miloš Majko | 04-06-2009 15:02:33
Basketbalista - uvedte svoj kontakt do e-mailu. Dakujeme
Jaroslav Čomaj | 04-06-2009 14:35:26
Bohužiaľ je to naozaj tak ako píše "basketbalista". Basketbalový oddiel postupoval úplne normálnym spôsobom ako by sa postupovať malo.
občan | 04-06-2009 10:58:15
ten kto bude zisťovať pôvodcu škody má hneď na tejto stránke dôkaz, ktorý predniesom Miro Scherhaufer vo svojom príspevku 3.6. o 18:29. Tu je dôkaz že ešte pred postrekom vedeli že tráva sa bude meniť a ničiť.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign