Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Tak my budeme šetriť, požičiavať, zadlžovať sa a dlžníci svoje úspory chrániť v zahraničí. Dobre vymyslené, nie?

Miloš MajkoDátum31. 05. 2012 09:03:45TémaEkonomika

Ťažko hovoriť, čo je smutnejšie na Grécku a problémoch, ktoré boli Gréckom a jeho väčšinou nenažraných politikov a občanov spôsobené celej  EÚ. Možno dnes iba niekoľko poznámok. 

Priamo z  Grécka zazneli aj pred tohtoročnou turistickou sezónou varovania -  Grécke reštaurácie odmietajú ako platidlo prijímať  Euro. Od turistov doma platiacich Eurom, ktorí sa napriek všetkému predsa len rozhodli do krajiny vycestovať, pýtajú  americké doláre či  britské libry.  Teda, pre upresnenie a pripomenutie v geografii menej zdatným ľuďom, Gréci, ktorých oficiálnym platidlom je Euro  (nie turecká líra, izraelský šekel či  indická  rupia, ale  Euro) ho jednoducho nechcú!  Najskôr radi od štátu  brali mzdy za niekoľko povolaní a dôchodky na mŕtvoly svojich príbuzných, následne ho radi ho od nás prijali v miliardách pôžičiek, ktoré sa zdráhajú vrátiť, až dospeli do vývojového štádia, kedy nám jasne dávajú najavo, že si  Euro máme jednoducho strčiť do ri*i.  Nemáme im ho dávať, lebo hrozí jeho krach a oni nechcú prísť o svoje peniaze.

Čo však peniaze vaše, vašich či mojich detí, čo peniaze moje? Čo peniaze tých, ktorí namiesto špekulovania s tunelovaním Eura cez mŕtvoly, ničnerobenia a nadštandardného života odjakživa makali? Zamyslel sa už niektorý európsky politik nad tým, čo bude s ľudmi, ktorí nielen kráľovsky platia jeho prepychový život, nesú následky za jeho blbé rozhodnutia a ešte aj za dlhy, ktorými politici aj cez pôžičky Grékom zadĺžili aj našich pravnukov?

Je až trápne ešte dnes od niektorých politikov počúvať, ako dôležitá je solidarita. Tak jedno pracujúce európske hovädo má do konca života rozmýšlať, z čoho zaplatí účet za plyn a elektrinu a samotní  Gréci zarobené peniaze  (aj od nás) okamžite poukazujú do zahraničných bánk, aby o ne nedošli? Panebože ľudia, nežijeme to v zvrátenej dobe?

Už minimálne rok a pol sa dozvedáme, že  samotní  Gréci našetrené  (skôr by som povedal že nakradnuté)  miliardy previedli a sústavne prevádzajú do zahraničia - aby nestratili. To sme fakt tak blbí, že stále tlačíme peniaze tam, kde svoju krajinu de facto rujinujú jej samotní politici i občania?

Osobne som skutočne stále federalistom, proeurópsky orientovaným človekom, som za všetko nové a pokrokové, no masochistom fakt nie som. Mám po krk sústavnej solidarity  s krajinami, ktorých občanov aj z vlastnej skúsenosti vnímam ako väčšinou pohodlných a lenivých. Som proti solidarite s tými, ktorí celý život nič pre spoločnosť nespravili, iba ju vyciciavajú. Som proti solidarite chudobných s bohatými. Ale všetkými desiatimi som za podporenie chudáka, ktorý v snahe zachrániť sa prišiel o všetko. Som za pomoc tomu, kto pomáha iným. Schvaľujem pomoc a podporu tam, kde domáci vyčerpali všetky vlastné zdroje a energiu. A som za to, aby sme investovali do budúcnosti svojej a nie cudzej. Chcem nemožné?

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
aaaaa | 01-06-2012 16:37:45
Je tto take jednoduche ked ja zarobim tak si nebudem sam malovat ale zavolam si maliara ale kes zarobim 400e tak nezavolam ani maliara a nekupim ani farbu.peniaze robia peniaze
Ivan Sklenár | 01-06-2012 16:28:19
V každom prípade za nízku úroveň platov či v súkromnom, tak aj v štátnom sektore viním všetky predchádzajúce vlády počnúc r. 1990 až po dnes. Ako píše gulak: 01-06-2012 15:59:17, asi vie čo hovorí. Trochu som mal možnosť nahliadnuť do výrobných závodov u nás a aj na západe. Najmä v SRN. Rozdiel v pracovnom nasadení a vyťaženosti pracovníkov bol, ale v prospech tých našich. Zvykli sme často počúvať o nízkej produktivite práce a pod. Myslím, že problém bol hlavne v tom, že v našej snahe priblížiť sa Západu, naše vlády (aj federálna a neskôr aj SR) pristali na
všetko, čo nám Západ v "spolupráci" ponúkol. Žiarivým príkladom je odstavenie JE V1 po rekonštrukcii za niekoľko mld Sk (bolo to približne 8,5). Jej technická úroveň po rekonštrukcii, najmä v oblasti riadenia technologických procesov, nemá u modelu tohto typu (V-213) ani jeden takýto energoblok. Tam použité princípy riadenia sa teraz implantujú aj pri dostavbe blokov Mochovce 3,4. A v tomto majú prsty len a len politici. Lebo u nás nedostávajú priestor pri rozhodovaní odborníci, ale politici ktorí pestujú "análnu turistiku". Stačí sa obzrieť, ako to vypadá (vypadalo aj v minulosti) pri personálnej politike v štátnom sektore!
hranaty kkt | 01-06-2012 16:17:31
v sukromnom sektore ti nikto neda viac ako je trhova cena prace v danom regione..a preco by to robil? alebo si zaloz firmu a daj si plat aky chces..bez investicii vyssie platy nebudu..
gulak | 01-06-2012 15:59:17
Uvedomte si,že to,že ľudia na západe zarábaju viacej preto,lebo už desaťročia tam štrajkami tlačia na zamestnávateľov,aby im zvýšili platy-v r.1991 až 1992-ked sa začal rozbiehať VW-BA-tak nemci tu chceli dať plat 1000 mariek-proti tomu sa spolu postavila vláda a aj tunajší zamestnávatelia-tak pochopte,že jedine štrajky-prinutia zamestnávateľov zdvíhať plat-a to,že štrajky su škodlivé-su obyčajné komunistické žvásty-lenže my nie sme naučení štrajkovať,ved aj za Československa,sme ťažili z toho,čo na komunistoch vydupali česi
Peter Klokner | 01-06-2012 15:38:11
hombre | 31-05-2012 14:38:02
Možno nebudeme ďaleko od pravdy ak by sme skonštatovali, že momentálne je hlavným problémom odborov (odborárov) análna injektáž do istých partií straníckych bossov za účelom obsadenia nejakého lukratívneho fleku pre seba a samozrejme rodinu. Celá 150 členná kandidátka z volieb sa už usalašila tak by mali byť na rade aj odborári, či?

Pre čepenana ešte upresnenie, nezaškodilo by sa trochu zorientovať nakoľko doba pokročila (aj keď voľby to nenaznačujú) a už dávno to nie je len o odboroch ale aj o zamestnaneckých radách. Rozdiel je že tie sa menej producírujú pred médiami a hlavne nie sú to platení paraziti.
hranaty kkt | 01-06-2012 13:23:55
cepenan ty budes taky jednoduchsi ..a teraz si predstav ze by zajtra vsetci investori odisli.... aka bude tvoja vyplata na buduci mesiac?aka by bola priemerna mzda v SR?...ja sa len cudujem ze este pracujes u tych hnusnych zapadnych kapitalisov..
enonymyk | 01-06-2012 12:48:21
preboha uz si uvedomte ze radsej robit za 500 eur v hrubom ako za 63 eur socialky fico sem zadne podniky nedoniesol a ani nedonese takze si pekne na tych 63 eur mesacne vsetci pekne zvykajte
cepenan | 01-06-2012 12:43:43
pre peter.mas pravdu my musime zacat robit nieco samy a nie cakat na investorov lebo ty sem pridu len za lacnu a kvalifikovanu pracovnu silu.keby ste vydeli aky robia vo firme v nemecku a jak to maju na haku tak ty nasi spasitelia investory to tu maju raj a musa si len myslet jaky sme sprosty ze robime za 400ecek...ach slovac budicek!!!!
Peter | 01-06-2012 11:28:05
A sme doma!!Za Fica nechodia investory na slovensko a načo?Aby osobne mna porazilo ako Teba ide poraziť ako nás vykorisťuju?Načo prídu ?Aby nemuseli platiť doma 3-4krát viac ako u nas!!Je im jedno či tu skapeš alebo nie pokial vládzeš si hodný 500eur v hrubom!!Viac investorov na slovensku zo zahraničia tým väčšia potupa pre slovákov!Aked sa k tomu pridá slovenský vyšší management nemáš hodnotu ani tých 500eur! A sme jak se říká v řiti!
cepenan | 01-06-2012 10:29:41
stale je to len v ludoch!ci tam bude miki alebo robo je to jedna p.ca! uz by bolo na case zvolit nekoho normalneho ale taky tam tusim neny...
hranaty kkt | 01-06-2012 09:47:15
na slovensku sa strajkuje len ked neni hranaty frco pri moci... kde su teraz odbory,kde je gorila kde su pracovne miesta s vyssou pridanou hodnotou ktore hranaty sluboval v 2006...bez investicii nebudu ani vyssie platy ani nizsia nezamestnanost je to blbe ale je to tak..za 4 roky jeho vladnutia-rabovania sem neprisiel ziadny vyznamnejssi investor..z krajin V4 mame od(2007) vlady hranateho komunistu najmensi prilev investicii na obyvatela a najvyssiu nezamestnanost...
cepenan | 01-06-2012 09:15:49
ja som sa ucil dobre len ucitelka nic nevedela:) ale k veci myslis ze v nemecku sa nestrajkuje?
pre:čepenan | 01-06-2012 07:58:48
Mal si sa lepšie učit.:D Alebo ísť pracovať slovenskému podnikateľovy najlepšie nejakému fico-sponzorovy,možno tam by si našiel svoje červené šťastie.
gulak | 31-05-2012 17:17:26
Všetci,čo tu píšete,máte pravdu a preto je to tak.Gréci nás stoja peniaze,členstvo v EU nás stojí peniaze,cigáni nás stoja peniaze,tzv.podnikatelia nás stoja peniaze,neplatiči DPH,nepatiči daní nás stoja peniaze,šedá ekonomika nás stojí peniaze,rôzne pracovné agentury,čo okradaju pracujucich nás stoja peniaze,zrušenie poľnohospodárskej výroby a následne dovoz potravín,čo sa dá vypestovať aj u nás-spôsobilo nárast nezamestnanosti-čo nás tiež stojí peniaze-a ešte je toho kopec,ale už sa mi to nechce vymenovať,lebo pri tomto písaní som sa za chviľu hned nasral
hombre | 31-05-2012 14:38:02
Len taká malá poznámka k otázke čepenana: Odbory práve dovolenkujú. Je po voľbách , ktoré vyhral SMER. Na čo by sa teraz namáhali?
j.f. | 31-05-2012 13:03:48
Pan Majko nesuhlasim s vasim nazorom. Vec je ovela jednoduchsia. Grekom poziciavali hlavne nemecke, franzuzske a britske banky, ktore natom neskutocne zarabali a pokial im tieto dlhy nesplatia z eu ich nepustia! Ak sa uspokoja banky vykopnu ich odtial a prejdu na inu krajinu ako spanielsko a potom taliansko. Pozicky z eu, ktore budeme platit aj my pojdu nie na ich dochodky a vyhody ako hovorite vy, ale prave nenazranym bankarom, ktorych v eu zastupuju politici z nemecka, francuzska a britanie. Tento scenar bol dobre a hlavne dopredu naplanovany.
cepenan | 31-05-2012 12:21:22
tak na slovensku mame ciganov ktorych si chovame a v eu mame grekov ktorych si chovame.tento zvrateny stat a eu nam vlastne hovori nic nerob a budes sa mat dobre a ked budes robit tak budes len somar co vsetko plati a nic nedostane.ale otazka znie dokedy nas to bude bavit?dokedy budu slovaci drzat hubu?kam zmyzla gorila?to sme ozaj stado oviec?tu mate bicik len mi dajte panko(pacho hybsky zbojnik) to je uplne trefne!slovak bude robit aj zadarmo!mala skusenost robim v nemeckej firme.v nemecku zamestnanci 3500 nastupny plat v trnave 500.nemec nerobi any 50% vykonu co slovak!a to nehovorim o moralke lebo v slovenskych firmach je to ako v base alebo koncentraku.kde su odbory?tak som ludia znechuteny stejto krajiny ze se mi chce blit...
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 31-05-2012 12:18:06
p. Majko naozaj chcete nemozne. Tento problem sa netyka len Grecka.
Nemozne chcete preto, ze tento problem netrva rok, dva, pat. Tento problem trva od momentu, ked niekto zistil, ako sa da system oklamat. A to bolo v momente, ked dana krajina vstupila do EU a prijala EUR-o. Ake ma EU kontrolne organy? Papierove. Vyziada si podklady, vykazy a staci jej to. Uradnici rozhoduju od stola a nikto nekontroluje, ci realita suhlasi s papiermi. EU je len uradnicky moloch.

V sucasnosti pada EU na kolena, ako akcie Facebooku, ale je tak neschopna prijat realne ozdravne opatrenia, ze sa uz podla mna, zo svojho marazmu asi ani nezdvihne.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign