Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Svoj hlas dám transparentnosti a otvorenej samospráve. Arogancia a ignorovanie ľudí s inými názormi, musia odísť do histórie.

Miloš MajkoDátum07. 11. 2018 23:58:38TémaTak to vidím ja...
200

Za posledné mesiace ma denne oslovujú občania v debatách o situácii v meste týkajúcej sa vecí verejných. Pýtajú sa na pokročenie v riešení káuz ako špinavá voda v meste, nevýhodná zmluva na mestský majetok, 50 ročný prenájom mestskej nehnuteľnosti so záväzkami mesta, netransparentné rozdeľovanie dotácií a - ako pokračujeme v domáhaní sa práv v ochrane osobnosti a mena voči tým, ktorí nám ho dlhodobo a účelovo špinia. Chápem otázky bežných občanov zahrabaných v denných problémoch a  nevyhýbam sa diskusii nielen cez SOL, ale ani osobne.

Posledné dni sú otázky rozšírené o to, koho budem voliť. Aj keď si myslím, že moje názory a postoje sú (alebo mali by byť) každému jasné, uvediem niekoľko faktov, prečo a koho voliť nebudem a opačne, prečo a koho voliť budem.

NEbudem voliť nikoho z kandidátov na poslanov MsZ, ktorí kandidujú opätovne a to napriek tomu, že počas minimálne 4 rokov na rokovaniach MsZ nepredložili žiaden návrh, nemali otázky a pripomienky k prerokovávaným bodom programu, na rokovaniach boli takmer vždy NEprítomní, či sa ich zúčastnili len vtedy, kedy bolo potrebné niečo konkrétne (zpravidla pre futbalistov) odhlasovať.

NEbudem voliť žiadneho z kandidátov, ktorí hlasovali za "legalizáciu" protizákonného stavu v mestskej spoločnosti.

NEbudem voliť kandidátov, ktorí podľa môjho názoru presadzujú vlastné zájmy nad záujmymi verejnými a hlasujú v záujme úzkych skupín občanov a firiem.

NEbudem voliť tých kandidátov, ktorí  sa nepostavili za právo, pravdu a nezávislé vyšetrenie zjavne protizákonného konania osôb zodpovedných za nevýhodný prenájom mestského majetku (tepelné hospodárstvo) a ktorí aj po prevalení sa kauzy a zenákonného stavu v spoločnosti  zverejnením výsledkov kontrol vykonaných kontrolórkou  nepovedali dosť! - a nekonali vo verejnom záujme.

Na zistenie o koho konkrétne ide, majú záujemcovia času dostatok.

- - -

Na post primátora mesta NEbudem voliť  kandidátku Zuzanu Horváthovú, pretože z pozície hlavnej kontrolórky mohla a podľa môjho názory aj mala pre odhalenie nezákonností v meste počas dlhých rokov vykonať podstatne viac, ako vykonala. Ďalej preto, lebo do funkcie bola zvolená na základe výsledkov výberového konania, ktorého podmienky boli nad rámec zákona, čím boli diskriminačné pre ostatných uchádzačov a podľa môjho názoru boli takpovediac "ušité" práve pre jej osobu. 

A NEbudem ju voliť aj preto, lebo z jej prístupu k voľbám, prezentácie jej programu a predvolebnej aktivity mám pocit, že zohrá jedinú úlohu - odoberie hlasy protikandidátovi, v tomto prípade Pavlovi Kurbelovi.

- - -

Na post primátora NEbudem voliť ani kandidáta a súčasného primátora Martina Tomčányiho. Môj hlas NEdostane preto, lebo podľa mňa spôsob akým riadi mesto  nemá s transparentnosťou, slušnosťou a férovosťou za posledné roky nič spoločné.

Počas niekoľkých rokov  kedy je on primátorom a štatutárom mesta, bolo s mestským majetkom  nakladané nehospodárne a to bez vedomia poslancov MsZ a obyvatelov mesta. Mám zato, že pod jeho vedením mesta boli kompetentnými pracovníkmi  podpísané nevýhodné zmluvy, úradníkmi boli šikanovaní občania s iným názorom, viacerí obyvatelia mesta boli diskriminovaní pri svojich žiadostiach, toleroval cenzúru v mestskom médiu, nepostavil sa za poškodených občanov v prípade ich oprávnyných nárokov vo veci špinavej vody dodávanej z verejného vodovodu, zmanipuloval poslancov a občanov na ním zvolanom rokovaní MsZ a verejne viac krát klamal s cieľom vedome poškodť konkrétnym občanom na ich povesti, cti a vážnosti u spoluobčanov.

Nemôžem dať hlas M.Tomčányimu aj preto, lebo verjne obhajoval protizákonné konanie v konkrétnych prípadoch, tam, kde sa mal postaviť na stranu práva a spravodlivosti verejne klamal a zavádzal širokú verejnosť.

NEbudem voliť M. Tomčányiho aj z dôvodu diametrálneho odlíšenia jeho priorít a vyznávaných hodnôt a mojich.

O ďalších dôvodoch prečo tohto kandidáta NEpodporím zatiaľ verejne písať nebudem, nakoľko sú predmetom prebiehajúceho trestného a občiansko právneho konania.

- - -

V komunálnych voľbách 2018 dám svoj hlas čestným kandidátom na post poslancov MsZ, ktorí presadzujú transparentnosť a otvorenosť samosprávy pre občanov, ktorí jej chod platia svojou prácou.

- - -

Na post primátora mesta budem voliť  Pavla Kurbela. Môj hlas dostane preto, lebo tak ako za socializmu, aj pred piatimi rokmi sa sám proti všetkým dokázal postaviť za pravdu, spravodlivosť a napriek ohováraniu, verejnému ponižovaniu a šikanovaniu  obhajoval a dodnes obhajuje verejný záujem.

Poslanec Kurbel nekoná v prospech úzkej skupiny občanov či podnikateľov, ale háji záujem nás všetkých a koná  v prospech mesta.

Kandidát Pavol Kurbel na základe môjej dlhoročnej osobnej skúsenosti má moju plnú dôveru a podporu.

- - -

Priatelia, vyzývam vás týmto, využite svoje právo voliť a nebudte  mlčiacou väčšinou.

Ďakujem.

Miloš Majko


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Pre Michala | 11-11-2018 16:33:02
No konecne Michal. Uz som si myslel ze si nacisto rezignoval a ze si pod tlakom zamenil istu pracu za neistu kandidaturu. Či?
Jozef | 11-11-2018 13:55:44
Lepšiu antipropagandu som už dlho nečítal.Dˇakujem.
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 11-11-2018 10:00:30
Nechcel som reagovať pred voľbami, aby to niekto nepovažoval za antikampaň, ale teraz je už po voľbách, tak zareagujem. Pán viceprimátor, od čias, kedy som ešte ako člen rady školy spolu s ostatnými členmi odsúhlasili rekonštrukciu atletickej dráhy, prešli tri roky a tri bodovania investičných akcií. Ako poslanec ste za tieto tri roky nedali z desiatich možných bodov atletickej dráhe ani jeden. Sám ste ako člen rady odhlasovali jej rekonštrukciu. V jednom z komentárov ste tvrdili, že ste hlasovali za most do kempingu a nie za dráhu, lebo tam bývajú ľudia. Pán Veselický, ako poslanec iste dobre viete, keďže bodujete investičné akcie, že sa boduje v dvoch oblastiach. Investičné akcie mesta a investičné akcie do škôl a škôlok. Most bol v investičných akciách mesta a dráha v akciách škôl. Teda rozdielne financie. Teda tomuto argumentu nerozumiem. A Vaše odporúčanie pani na publikovanie v Seredských novinkách sa mi zdá úsmevné. Ako poslanec som sa za štyri roky snažil prispievať do novín, viackrát sa však stalo, že článok publikovaný nebol, lebo redakčná rada bola proti. Možno, keby boli publikované aj články z iného pohľadu, mohli byť hodnotené Seredské novinky Transparency International ešte lepšie, ako uvádzate. Ešte k T.I. Teraz poukazujete, ako hodnotili Seredské novinky, ale keď tvrdili, že podmienky na voľbu hlavného kontrolóra boli nad rámec zákona, tak to ste neriešili.
pre anonym | 10-11-2018 18:35:23
musím Ťa sklamať, inteligencia sa nemeria len i, í - čkami, resp. pravopisom:), ale máš pravdu, ja sa medzi inteligenciu neradím a tiež mám zajačie úmysly.
Anonym | 10-11-2018 15:49:18
Vzhľadom na tvoj pravopis môžem konštatovať, že nielen inteligencia odchádza.
Olíwia pre obyvatel | 10-11-2018 13:10:41
Je to presne tak ako ste napísali....., Mladý ľudia, ľudia ktorý sa zaujímajú o veci verejné majú toho dosť. Toto vedenie mesta robí zo Serede stoku pre cudzincov. Tak ako aj iný obyvatelia, aj naša rodina rozmýšľa nad odchodom z tohto mesta. Je to smutné, ale inteligencia z tohto mesta odchádza čo podľa môjho názoru úkažu aj komunálne voľby.
Vyhovárať sa len na demografickú krivku neobstojí...
obyvatel | 10-11-2018 12:02:17
Pan Veselicky prave pre taketo vedenie mesta ktore okupujete aj s Tomcanym a spol. a riadite uz desatrocia tak ako riadite z tohoto mesta kazdorocne odchadza cize sa odstahovava viac a viac slusnych obyvatelov. Cize domografia slusneho obyvatelstva klesa a klesla uz cca o 2000 ludi.A na zaklade vasich rozhodnuti sa pristahovavaju rumuni, srbi a pod. pracovna sila. Z tohoto mesta robite postupne stoku a centralnu ubytovnu pre cudzincov, co tomuto mestu neprinesie nic pozitivneho a dobreho. Ten kto ma trosku prehlad vidi ze okrem demagogie nemate co tomuto mestu vo vasom veku punuknut. Uz konecne prenechajte miesta mladsim generaciam nech si kreujú mesto pre svoje dalsie generacie tak aby sa nemuseli odtialto stahovat za lepsim a bezpecnejsim miestom. Ak mate este aspon kusok sebareflexie tak sa prosim aspon trosku zamyslite nad tym co tu pisem.
Pre prispevky | 09-11-2018 17:40:53
Majko nekadiduje za primatora a nepytaju sa ho volici.
príspevky | 09-11-2018 16:50:37
maže aj majko na SOL
pre Veselického | 09-11-2018 16:49:36
Pán Veselický, tak ako píše pán Majko, Vy vôbec nemáte hanbu v sebe. Asi Vás tá funkcia úplne zožrala, stratili Ste súdnosť, zmysel pre rozum a česť.
Prosím Vás vysvetlite prečo znovu kandidujete za poslanca, prečo práve v obvode č.2 kde ani nebývate, pričom predtým Ste kandidovali v obvode č. 3 . Nie je to preto, že obvode č. 2 kandidujú iba ôsmi lUdia, a volí sa šesť poslancov? Prečo teda nekandidujete tak ako v predošlých voľbách, v obvode č. 3?
Ja Vám aj odpoviem, preto, že ste tzv. pri tom. Zistili ste , však Ste na úrade, že v obvode 2. kandiduje málo ľudí tak hopsa tam a nie ako predtým. Na istotu.
Teda Ste Vy velký charakter a ešte aj mudrujete a moralizujete.
Ľudia nevoliť ho, ani jeho chlebodarcu, ani tých starých poslancov, veď je to doslova hnus a faloš.
K ostatnému sa na Vás p. Veselický darmo vyjadrovať. Nepomôže!
Je to už v Vás, naučili Ste sa!
pre Veselickeho | 09-11-2018 10:21:56
Vase nazory su aktulane take, ako vietor fuka.
pre Veselického | 09-11-2018 09:20:26
Prečo primátor vymazáva príspevky sa máme opýtať jeho, ale o všetkom ostatnom nám rád zreferujete vy. Ako dobrý hovorca :)
Registrovaný Michal  Hanus Michal Hanus | 09-11-2018 09:06:02
Každý jeden z nás má svoj názor a každý ho prezentuje inak. Od čoho sa dištancujem, je, nazvime to, nekorektná kampaň. Žiaľ, v žiadnych voľbách sa jej nevyhneme, čo ma mrzí. Osobne budem rád, keď bude po voľbách, nech dopadnú akokoľvek.
Ľubomír Veselický | 09-11-2018 09:02:54
Pani z 09-11-2018 07:35:44
Prečo a ako reaguje primátor na svojej stránke, na to sa musíte opýtať jeho. Hodnotíte moje správanie bez udania jediného priameho dôkazu. Stretli sme sa niekedy my dvaja? Ak áno, správal som sa k vám drzo? Buďte konkrétna.
Kedy bude atletická dráha na Fándlyho škole? Keď o nej rozhodne väčšinou hlasov 19 poslancov. Takto je nastavený systém. Rada školy má možnosť navrhovať riešenia ako poradný orgán a odporúčať niečo zastupiteľstvu. Na rokovaní rady školy som členov rady informoval, že pri schvaľovaním investícii na rok 2018 má u mňa väčšiu prioritu investícia do opravy mosta do kempingu, pretože tam bývajú obyvatelia Serede ako atletická dráha, ktorá mimochodom kedysi antuková pri tejto škole bola. Rovnako ako je aj pri ZŠ J. A. Komenského. Tá slúži dodnes, pretože bola priebežne udržovaná. S mojim názorom zrejme súhlasila väčšina poslancov a preto bol Bailey Bridge začiatkom septembra zrekonštruovaný.
Útočíte a útočíte. Neviem jednať? Poučte ma prosím. Seredské novinky nie sú moje. V hodnotení Transparency Intenational sa v tomto roku umiestnili zo stovky hodnotených miest na 36 mieste. Aj keď na hodnotiace kritériá mám svoj názor. Vyjadril som ho v článku „Týka sa aj Seredských noviniek“ zverejnenom 19.4.2017. Naše novinky patria jednoducho medzi tie lepšie. To je fakt a Váš názor na ne na tom nič nezmení. Na publikovanie článkov mám rovnaké právo ako každý. Ak máte záujem Seredské novinky zlepšiť môžete do nich poslať vlastnú tvorbu. Adresa je seredskenovinky@sered.sk. Ak by ste mali záujem ovplyvňovať ich dlhodobo, prihláste sa ako záujemkyňa o prácu v redakčnej rade. Lenže to by ste museli urobiť pod vlastným menom. Želám Vám príjemný deň, neznáma pani.
pre veselického | 09-11-2018 08:17:18
prosím ťa chod už do čertovej matere, nemáš chrbtovú kosť a ani charakter. Si zaprdený dôchodca už 5 rokov a robíš hanbu svojej rodine.
Keby žil tvoj otec, ktorého som si vážil, tak by ťa po tej nevymáchanej hube vyplieskal.
Pre Veselického | 09-11-2018 07:35:44
Pán Veselický. Kto si dovolí oponovať Vám a primátorovi, je hneď nepriateľom. Tak to jednoducho je. Sledovala som stránku pána primátora a akonáhle sa objavia nepríjemné otázky, je zle. Mal tam krásnu diskusiu k odsúhlaseným projektom na rok 2019. Aj napriek tomu, že nebola urážlivá ale bola kritická, tak bola jednoducho vymazaná. To, čo Vy v tomto meste predvádzate je drzosť a pľuvanec do očí voličov, obyvateľov. Vaše správanie je hodné rozmaznaného decka, ktoré chce stoj čo stoj presadiť svoju, resp. primátorovu pravdu. Ďalšia otázka, na odpoveď ktorej sa primátor šalamúnsky vyhol, bola atletická dráha na Fándlyho škole. Ak sa nemýlim, ste členom rady školy a zároveň poslancom. Pýtam sa Vás, kedy bude táto dráha hotová? Chodia tam naše deti, vždy, keď je dobré počasie a majú mať telesnú, tak sa obávam, či mi nebudú volať zo školy, či sa niečo nestalo. Už neviem kto to tu presne písal, ale v minulosti som tu čítala text, ako rada školy odsúhlasila rekonštrukciu dráhy. Prešlo veľa rokov. Koľkokrát ste ako poslanec boli za jej rekonštrukciu? Koľkokrát? A prečo tá dráha nie je? "Ak by ale mesto postavilo Aquapark (našťastie to sa nikdy nestane)" Ja pevne verím, že sa už nikdy nestane, že vy budete na mieste, na ktorom ste. Vy jednoducho neviete jednať, zo Seredských noviniek ste spravili "vaše" noviny, je to propagandistický materiál plný reklám a priestor na objektívnu kritiku tam nie je. Vaše vystupovanie, jednanie a publikovanie článkov je opovrhnutia hodné a pramení to len z jedného. Neviete čo je sebareflexia, o objektívnosti sa nedá ani hovoriť. Stratili ste svoju identitu a prevzali spolu s názormi identitu primátora a prednostu.
Obyvatel | 09-11-2018 07:21:09
Pan Veselicky naco ten sarkazmus vasou starostou o moje zdravie. Ten priklad som dal ako nezaujem pocuvat kritiku a nezaujem obyvatelstva o Tomcanyho. Preto tam obyvatelia prestali chododit. Lebo im nemal co ponuknut. A preto som bol 12hodin mimo lebo musim na rozdiel od vas pracovat. Mne neplatia zivot obyvatelia mesta ako vam pricom vam platia este aj vykonavanie vasich telesnych potrieb a namiesto do WC to kydate rovno na nich svojou aroganciou a nezaujmom. Ved co natom hlavne ze vam platia
Nesplnené obyčajné sľuby | 09-11-2018 07:14:29
pred niekoľkými rokmi pán primátor MT v novinách ukazoval, kde všade bude výsadba do roka. Dnes tam mali byť stromy. Keby bol tak dobrý a zalistoval si v archíve ako plní jednoduché sľuby až pred voľbami je iba volebný ťah. P. kontrolórka sa asi bojí primátora a pán Kurbel nie je tiež to pravé orechové. Je pravda chýbala diskusia online.
Kaštiel | 09-11-2018 07:08:40
Potom by bolo dobré napísať na ten veľký bilboard, kde je krásna vizualizácia, že začneme s obnovou a ak tam vydržíme 4 volebné obdobia a poslanci budú naklonení, tak ho obnovíme... Takto to vyzerá, že prídete a "ups" za 3-4 roky je to hotové... A sú ľudia, ktorí tomu naozaj uveria... V takomto prípade je to len lacné naháňanie hlasov ako Dzurinda v 98" s dvojnásobnými platmi, ktoré nakoniec aj boli... (ale za 10 rokov, to vtedy akosi zabudol spomenúť, hlavne že to zabralo...).
Ale samozrejme držím palce, nech je tam ktokoľvek, aby sa s tým začalo a aj sa to podarilo ... !!!
pre Pavol Kurbel | 09-11-2018 02:34:58
To co ste za poslanca mesta ked sa neviete ani opytat na urade ako ten rozhlas funguje ? Oznamy sa nahravaju po jednom a potom opakuju podla toho do kedy su v platnosti, takze kludne tam moze byt aj 10 ludskych hlasov ak ma "hlavny" hlas dovolenku, tak niekto predsa zastupuje a nahra oznamy novsie. Vy ako dlhorocny poslanec a kandidat na primatora neviete preco ma mesto povinnost starat sa o komunikacie, osvetlenie a smeti a preco nema ziadnu povinost robit aquaparky ? Zeby na to boli nejake tie zakony ?
Pavol Kurbel | 09-11-2018 00:35:22
Predsa len skús povedať čo je rentabilné na chodníkoch či osvetlení. Koľko na nich zarobíme? Z hľadiska financií nič. Takže mnohé služby v meste sú nerentabilné. Vysoko nerentabilný je aj odvoz smetí. A mesto to napriek tomu robí. Prečo asi? Mesto má iné funkcie ako firma založená za účelom tvorby zisku. Prijmy mesta z veľkej časti tvoria podielové dane. Sú to peniaze ľudí, ktorí ich vytvorli a štát im ich zobral a spätne im ich vracia. A títo ľudia si preto môžu povedať že ich dajú na nerentabilný futbal, lebo je ich potešením. Môžu si povedať, že ich daju na nerentabilnú kultúru, alebo na nerentabilný zimný štadión či kúpalisko. Je to vec vzájomnej dohody. Nič viac a nič menej.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-11-2018 00:27:00
Ľubomír Veselický | 08-11-2018 20:53:12 | - Lubos, tajne som veril, ze budes mat tolko sebareflexie a pudu sebauachovy a po systematickom niekolkorocnom odmietani komunikovat so mnou cez pracovnu dobu o veciach tykajucich sa mesta, sa zdrzis pisania na SOL pred volbami.

Ako obycajne, mylil som sa v Tebe - skutocne nemas chrbtovu kost a aj ked si schopny neplnit si povinnosti, dlhodobo dikriminovat a ingorovat - za cudzie peniaze kritizovat a propagovat sa problem nemas.
Jedine co je OK - robis to (aspon v tomto pripade) pod svojim menom.

Ale k veci: ako obycajne verejne klames a zavadzas. Moja transparentnost je suktocne realna - ja o nej nehovorim, ja transparentne konam.

Video je zverejnene tu: https://www.youtube.com/watch?v=7WOp1N1QGLM&fbclid=IwAR3mViMt1eukAXPDsqTgYRzIJQllx7FtldXVelixR4IUbFp35P4yH_cGLFk&app=desktop

a to od 4.11. 2018, teda uz 5 dni.

Nebolo to moje stretnutie s obcanmi, takze je na kandidatovi, ako s nim nalozi / nalozil.

Mam zato, ze kandidat nechcel zahltit net mnozstvom materialov - asi nechce byt ako Tvoj sef, ktory nepochopil, ze obtazovanie moze byt u niektorych ludi kontraproduktivne. Ale mozno sa mylim, nie je to vsak o mne.

Aby sme ale nepisali len o nom - co pan primator sa otazok verejnosti boji? Nezaregistroval som ziadnu verejnu pozvanku na stretnutie - ver mi, ze by som mu rad niekolko otazok polozil.

Aha, on nema rad miesta, kde nema situaciu pod kontrolou - takze preto asi radsej potichucky a hlavne, uz aby bola nedela, nie? ;-)
Ľubomír Veselický | 09-11-2018 00:18:21
Pán Kurbel!
Čo už ja mám spoločné s kvalitou vysielania mestského rozhlasu? Vysvetlenie si pýtaj od pracovníčky, ktorá oznam vyhlasovala. Ak si nebol spokojný, mal si konať v piatok a žiadať o vyhlásenie ešte aj v sobotu. Technicky je to možné. Očakával som, že vyjadríš prinajmenšom nespokojnosť s tým, že M. Majko ten záznam nezverejnil. Namiesto toho si z nízkej účasti obvinil chrapľavý oznam v mestskom rozhlase. Po zvukovej stránke ste stretnutie nezvládli. Každý, kto chcel hovoriť, mal hovoriť do mikrofónu. Povinne. Na to v takýchto prípadoch je určený človek s prenosným mikrofónom. Vtedy by si mohol každý overiť , kto čo povedal. Aj to, či niekto klamal bohorovne, alebo, ak bol upozornený na nesprávny výrok, sa ospravedlnil. Stavať aquapark na úver alebo spolu so spoluinvestorom? O forme rozhodne 19 poslancov. Sľúbiť, že to bude tak alebo inak je iba sľub. Reálna hodnota sľubu je nula. Tvrdíš, že som onemel pri otázke ako sú pre mesto rentabilní naši futbalisti. Neonemel som. Problém je v tom, že nie som vo výbore ŠKF iClinik Sereď. Hráči majú zmluvy s vedením klubu, nie s mestom. Otázka bola postavená nelogicky. Logiku a oprávnenosť by mala vtedy, keby boli hráči zamestnancami mesta a futbalový oddiel by bol samostatným hospodárskym strediskom. Teraz mesto – poslanci môžu dať futbalistom vysokú dotáciu, nízku alebo aj žiadnu. Ak by ale mesto postavilo Aquapark (našťastie to sa nikdy nestane), zamestnalo v ňom vedúceho, plavčíkov, pomocný personál, technika prevádzky a za 4 mesiace letnej prevádzky 15. máj – 15. september by aquapark vykázal stratu 200 tis. Eur, lebo domáci ho neuživia a kúpalisko Vincov les (11 km), Trnava (17 km), Galandia (12 km), Horné Saliby (18 km) ponúkajú lepšie a početnejšie možnosti kúpania, tak potom by sme o rentabilnosti aquaparku hovoriť museli. Lebo klientom poskytuje služby za peniaze. Ak sa vážne pýtaš, čo je rentabilné na chodníkoch či mestskom osvetlení, priznávam, že do stavu kedy by ma napadlo niečo takéto, som sa ešte nedostal. Priznávam, teraz som naozaj onemel od úžasu. Nevadí. Nakoniec, nemusím rozumieť všetkému.
emil | 08-11-2018 23:07:30
ja aj moji priatelia volime kurbela.
Pavol Kurbel pre Veselického | 08-11-2018 22:36:28
Ľuboš, možno že tých ľudí by bolo oveľa viac, keby mestský rozhlas ktorý vyhlasoval asi 7 oznamov zázračne neochraptel práve v momente, keď v stredu 31.10.2018 vyhlasoval pozvánku na moje stretnutie s voličmi. A to ako pri prvom vyhlasovaní, tak aj pri jeho opakovaní. Volali mi ľudia, že čo som to dal vyhlasovať, že rozumeli len moje meno. A na druhý deň sa odohral iný zaujímavý ukaz. Pokiaľ si pamätám, tak v rámci jedného vyhlasovania, oznamy čítava len jedna osoba. Veď je to logické. Predsa každý zvládne prečítať 7 oznamov. Netreba sa pri čítaní oznamov striedať. Tých 5 minút to zvádne aj piatak základnej školy. No a čo sa teda stalo na druhý deň. Pani hlásateľka oznamov potrebovala pomoc pri ich čítaní. Pani začala čítať oznamy krásne zrozumiteľne a nahlas.Po prvých troch oznamoch hlásateľku vystriedala pani vedúca oddelenia Adamčíková, ktorá čítala oznam o stretnutí s občanmi výrazne slabšie ako prvá hlásateľka. V piatok 2.11.2018 som dal vyhlasovať ešte oznam o zbieraní podpisov. Aj ten a ešte jeden čítala výrazne slabším hlasom pani Adamčíková. No a posledný oznam zase prvá hlásateľka oveľa hlasnejšie. Takže keby sa nestali tieto náhody je možné, že by ľudia o stretnutí vedeli.
A čo s týka kaštieľa. Nikdy sme netvrdili, že kaštieľ komplet opravíme za jedno volebné obdobie. Skôr to bude za 3-4 volebné obdobia. Tvoj chlebodárca je tu už 2 volebné obdobia a za ten čas sa kaštiel výrazne začal rozpadať. Jak z vnútra tak z vonku. Dnes sú tam policajé pásky so zákazom priblíženia sa, aby to náhodou niekoho nezabilo. Ešte jedno vaše volebné obdobie a už nebude čo opravovať, už to iba budeme odvážať. A píšeš tu o kvalifikovaných otázkach. Na všetky sme odpovedali. Zabudol si však spomenúť klamstvá, ktoré pán kandidát na poslanca bohorovne tvrdil ohľadne zámku v Hlohovci. Ak niekto vedome a cielene klame, tak s tým ťažko komunikovať. A tiež si zabudol napísať, že keď sme dotyčnému pánovi vysvetlili, ako chceme postaviť aquapark, tak uznal, že tak je to možné. Nemal totiž inú možnosť, lebo keď to tak ide inde, prečo by to nemohlo ísť aj u nás.
Pokiaľ ide o rentabilitu, tak si akosi onemel pri otázke z pléna, ako sú pre mesto rentabilní naši futbalisti. Vtedy si sa aj s dotyčným pánom domáhajúcim sa výpočtu rentability nezmohol na slovo. Mesto má aj iné funkcie ako len byť rentabilné. Ako sú pre nás rentabilní dôchodcovia, alebo škôlky? Čo je rentabilné na chodníkoch či mestskom osvetlení? Na toto všetko mesto prispieva aj napriek tomu, že to nie je rentabilné.
Ľubomír Veselický | 08-11-2018 22:13:36
Obyvateľovi 08-11-2018 21:31:31
Dobrý večer Obyvateľ! Už som sa obával, že sa vám stalo niečo zlé, keď ste sa v tejto diskusii odmlčali na 12 hodín. Škoda len, že tu píšete iba preto, aby ste niečo napísali. Pretože ak by ste sa o tento problém vážne zaujímali, nič nebránilo tomu, aby ste prišli za primátorom a opýtali sa ho priamo: „Pán primátor, prečo nie sú stretnutia s obyvateľmi?“ A on by Vám odpovedal zrejme tak, ako som pred istým časom odpovedal na rovnakú otázku pánovi, ktorý bol pravidelným účastníkom týchto stretnutí. Občan za mnou prišiel s problémom, ktorý som vyriešil jedným telefonátom a potom sa ma spýtal, prečo už nie sú stretnutia s občanmi. Vysvetlil som mu to takto: Pán XY! Dnes ste za mnou prišli, pretože ste potrebovali pomôcť vo veci, ktorú môžem riešiť. A vyriešil som ju. Presne takto môže prísť za primátorom alebo za mnou každý, kto potrebuje pomoc. Nemusí čakať na prvý pondelok v mesiaci a prednášať svoju požiadavku pred piatimi, či siedmimi spoluobčanmi. Individuálne stretnutia sú oveľa efektívnejšie, komunikácia je na vyššej úrovni, bez publika a občan dostane odpoveď podľa zložitosti veci ihneď alebo v dohodnutom termíne. Aj dnes dopoludnia som riešil žiadosť mladej podnikateľky, ktorá potrebovala informácie. Z mojej strany nejde o propagandu, pretože kontakt s našimi občanmi je mojou každodennou prácou. Príjemný večer.
Obyvatel | 08-11-2018 21:31:31
Pan Veselicky vas kandidat od strachu pre kritiku zrusil este aj tu moznost obyvatelom verejnej komunikacie ktoru mal cez pracovnu dobu cize platenu obyvatelstvom. Dalej uz asi netreba ani pokracovat o charaktere Tomcanyho a vasej propagande o transparentnosti
Ľubomír Veselický | 08-11-2018 20:53:12
Tonymu 08-11-2018 19:53:00.
M. Majko o transparentnosti iných veľmi rád píše, ale pre neho samého je to pojem veľmi plastický.
V sobotu 3.11.2018 v podvečerných hodinách nakrútil zhruba dvojhodinové stretnutie P. Kurbela s občanmi, na ktorom vysvetľoval niektoré body svojho volebného programu. Na SOL by ste toto video hľadali márne. Možno je niekde inde, ale na SOL nie je. Bol som tam od začiatku až do konca. Prvé, čo ma pri vstupe do miestnosti trochu prekvapilo, bol počet prítomných zhruba 10 osôb. Do konca stretnutia pribudli ďalší, a po ukončení som narátal 26 prítomných. Deti v tomto počte započítané nie sú. Nízky počet zúčastnených ale určite nie je dôvodom, prečo s týmto záznamom neboli Seredčania trasparentným M. Majkom oboznámení. Problémom boli otázky z pléna, ktoré kvalifikované poukazovali na slabé miesta smelých plánov rekonštrukcie kaštieľa, pri ktorých samotný P. Kurbel priznal, že keď nebude kaštieľ zrekonštruovaný za 4 roky, tak to bude v nasledujúcom alebo ešte aj ďalšom volebnom období. O aquaparku sa prítomní dozvedeli, že architekti našej budúcnosti zatiaľ na vybudovanie parku majú vyhliadnutý pozemok patriaci VÚC Trnava, ale v zálohe sú ešte ďalšie tri pozemky. Tie ale nepomenovali. Ako príklad hodný nasledovania uvádzali aquapark Brezna. Keď som sa spýtal, aká je odhadovaná výška investície na toto dielo a s akou návratnosťou autori nápadu počítajú, dozvedel som sa, že v Brezne ten aquapark ešte len stavajú, a návratnosť investície v našom prípade ešte nie je možné kvantifikovať. Rozhovory o vzdušných zámkoch boli pekné a takými aj ostali. To bol asi ten najväčší dôvod, prečo sa video na SOL nedostalo. Predpokladám, že M.M. teraz zaujme polohu mŕtveho chrobáka, a povie, že on predvolebnú kampaň žiadneho kandidáta nepodporuje a preto video nezverejnil na SOL. Potom asi preto mal do moratória na hlavnej stránke SOL plagát P. Kurbela , ktorý teraz vystriedal článok „Svoj hlas dám transparentnosti a .....“ v ktorom hovorí o voľbe svojho favorita.
V sobotu o 22. hodine bude po voľbách. Potom sa v krátkom čase dozvieme, či Seredčania volili podľa toho, čo v Seredi videli v ostatných rokoch , alebo podľa toho, čo píše M. Majko.
pre tonyho | 08-11-2018 20:05:37
nad tym co tu niekto napise sa pozastavuje mozog. tony a co je podla teba transparentnost. No daj nieco na odlahcenie lebo uz sa tie tvoje sproste reci nedaju citat.
Ubytovne | 08-11-2018 20:03:43
P. Majko prosím Vás zverejnite ak môžete článok zo včera ohľadom ubytovní v Seredi Ľudia zobuďte sa p. Kurbel opäť zbiera podpisy....., potom Vám bude dobrý?
tony | 08-11-2018 19:53:00
p.majko prosim vas uz je to okate,zrejme transparentnost nemate nastudovanu.
Neverím... | 08-11-2018 19:10:52
To akože vážne su tu ešte ludia tak hupi a nesvojprávny, aby nevedeli koho voliť a preto sa pýtaju na nazor niekoho iného...??? Ja si o tomto článku myslím svoje a viem, že je to inak...
jaro | 08-11-2018 17:44:18
a do CŠ nechodia deti?
smutne | 08-11-2018 14:38:38
Obavam sa, ze p. Majko dal teraz Kurbelovi bozk smrti :-( Koho podpori ten, nema sancu uspiet, rovnako, ako ten, koho vo velkej politike podpori Smer...
demokracia | 08-11-2018 12:34:09
pre: Major Terazky | 08-11-2018 11:34:44
...no dobre, mozno som nepouzila vhodne slovo.

Co tak korektne, spravodlive, nestranne, nezaujate???
občan | 08-11-2018 12:17:17
pán Majko, spomínate prenájom telocvične...ja sa spýtam z akého dôvodu že vraj KDHáci vybavili aby sa priestory našej školy Komenského prenajali ZŠ sv.Cyrila a Metoda na 50 rokov???? teraz naše deti ktoré chodia do mestsekj školy Komenského nemajú dostatok priestorov, svoje telocvične musia prepúšťat cirkevnej škole...potrebovali by sme viacej učební ale nemáme, lebo sa dali cirkevnej škole...toto je v poriadku, to už je dobrý prenájom..pre koho? a nehovorte že je to pre deti...ked chce mať cirkev školu, nech si zabezpečí svoju budovu, ale nech neberú našu..
Major Terazky | 08-11-2018 11:34:44
Sudruh pan Demokracia a to akou recou vy hovorite ? Co vy si predstavujete pod slovom transparentnost?
a netreba zabudnúť | 08-11-2018 11:21:59
že toto vedenie a jeho poslanci vyhnali charitu z nášho mesta
Obyčajný občan. | 08-11-2018 09:28:02
pán terajší primátor sa riadi heslom sú ľudia rovní a rovnejší. Žiaľ presadzuje niektorých podnikateľov, ktorí v registri majú zisky takmer nulové, ale zákazky a možnosti kúpi predmetov v meste veľké až je do očí bijúce. A vidia to aj bežný občania. Možno dôchodcom chlebíčky stačia, aby bol znovu volený.
občan | 08-11-2018 09:26:41
Som občan a nie hlupák a do očí bijúci slogan: "Na Seredi nám stále záleží" mi má decentne naznačiť, koho mám voliť. A presne to voliť nebudem! Bezodnú jamu na peniaze menom futbal a monarchiu s tieňovým vládcom úradu.
obyvatel | 08-11-2018 09:20:46
Ked chcete podporovat netransparentnost, stratu celeho majetku MsBP a pod. a stratu jeho verejnej kontroly, žumpovu futbalovu bezednu jamu a podobne prasačiny tak volte Tomčányho a spol. organizovanu skupinu. Pre mna je tiez jedina mozna alternatíva Kurbel. Je tam ako jeden z mala ktory sa dokazal a dokaze postavit tomuto marazmu ktory tu Tomcany a spol. realizuju.
Jozef | 08-11-2018 08:42:55
ty bulo, asi teba, ked si sem vlézol.
Sered | 08-11-2018 08:36:23
pan Majko a koho zaujima vas nazor? Myslim, ze aj bez tohto chvalospevu je kazdemu jasne koho podporujete. ako kazdy druhy clanok o kurbelovi, to uz je silna kava. Nech si kazdy urobi svoj nazor preco vam tak velmi zalezi aby sa k moci dostal kurbel...
demokracia | 08-11-2018 08:21:59
...ospravedlnujem sa za pravopis -)
demokracia | 08-11-2018 08:18:33
...a to autor tohoto clanku vsade inde uvadza, ze tieto noviny su transparantne.
...tomuto sa hovori transparentnost? - jedneho (pre autora oblubeneho) kandidata velebit az, az... a druheho zakopat pod ciernu zem?!
Nemam nic proti vysloveniu svojho nazoru na volby resp. kandidatov, ale takto verejne, s (mozno) umyslom zaviest verejnu mienku obcanov, ktori nemusia este rozhodnuty, no neviem...
Ja a moji blizky budem volit (opat) Martina, lebo si myslim, ze Martin je sikovny a ma zaujem aby mesto napredovalo, len sa neda urobit vsetko naraz a hlavne nie bez podpory vacsiny poslancov a tiez mam zato, ze KDH to ma uz za sebou.
anonym | 08-11-2018 08:18:03
Obávam sa, že zas budú po voľbách v MsZ tí poslanci, ktorí sú tam dlho a pri hlasovaní dvíhajú paprče ako cvičené opice. Nič konkrétne pre mesto a obyvateľov neurobili. Česť výnimkám. Treba voliť úplne nových poslancov.
takže | 08-11-2018 08:04:23
ja aj moja rodina volíme Tomčániho
majo | 08-11-2018 07:57:26
Pán Majko, s Vašou podporou sa voľby nevyhrávajú, ale prehrávajú. Pamätám si Vašu podporu / úprimnú, alebo zaplatenú / pána Trojáka. Až po ten inkriminovaný list plný pravopisných chýb.
A vy ste sám 2 x kandidovali za župného poslanca. Zvlášť druhý krát to bolo zaujímavé. OĽANO bralo všetko, županov, poslancov. A vy, na plagátoch s pánom Viskupičom, s vlastným médiom za zadkom, s podporou poslanca NR, ste opäť neuspeli. Ešte aj ten starosta z blízkej obce, s neobľúbenej strany - prešiel.
A preto značka Tomčányi / Martin, Vlado / je záruka, že sa nedostane KDH opäť k moci.
Pred rokmi som bol na ich plese, kde poslanec NR Mikloško so súčasným kandidátom na primátora sľubovali a sľubovali...
Len tak | 08-11-2018 07:05:04
Ma napadlo načo je tento článok? Môžeme sem prispieť všetci čo sem prídeme jedným dlhým článkom koho nebudem budem voliť?
Pre M.M. | 08-11-2018 06:47:47
Plný súhlas.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign