Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Sú situácie, kedy by som si želal, aby sa vývoj tak trochu zastavil... II.

Miloš MajkoDátum02. 09. 2012 20:11:30TémaEkonomika

Pravdepodobne všetci pravidelní čitatelia  SOL si všimli článok publikovaný pred rokom s názvom  "Sú situácie, kedy by som si želal, aby sa vývoj tak trochu zastavil...". Písal som v ňom o sústavne sa zväčšujúcich problémoch v spolunažívaní  majoritnej a minoritnej časti nášho obyvateľstva a vývoja, ktorý sa podľa mňa nezvratne posúva k vážnym problémom na obidvoch stranách. Už z nadpisu vyplýva, že aspoň spomalenie vývoja by pomohlo a snáď by konečne otvorilo oči všetkým po desaťročia za súčasný stav zodpovedným - najmä politikom. Postupne pod tento článok pridávam linky na iné médiá, ktoré rôznymi pohľadmi monitorujú danú problematiku.

Uplynul rok a situácia sa oproti tej  minulej výrazne zhoršila. A to nielen pri problematike spolunažívania majority s minoritou. Stále častejšie konflikty stále častejšie končiace prelievaním krvi až smrťou. Slovenskí Rómovia chcú protestovať pred parlamentom - majú problémy, stále viac rodín sa dostáva do situácie, že im finančné príjmy už nepostačujú ani na život od výplaty k výplate.

Zvyšujú sa ceny potravín - o ich výške polemizujú nielen spotrebitelia, ale vo výške nárastu cien nemajú jasno ani odborníci. Predstavitelia štátu zvyšujú dane, odvodové zaťaženie - spomínam si na predvolebnú rétoriku o vysokom odvodovom zaťažení a potrebe znížiť ho. Znižujú sa odpočítateľné položky z daňového základu, okliešťuje sa príjem rôznych dávok od štátu. Cena benzínu a nafty je na maximách existencie nielen novej, ale aj starej republiky. Kolabuje zdravotníctvo, o školstve sa dozvedáme iba ak pri vyratúvaní nových nákladov na žiakov, problémov a samozrejme dohadovaní sa, ktorý úradník  na ministerstve zase spackal tlač  ktorej knihy a knihy na ktoré predmety sú viac nedostatkovým tovarom ako toaleťák či mandarínky za socializmu.  Dozvedáme sa o ďalších prehajdákaných peniazoch, o ďalších garážových firmách ktoré vyhrali miliónové štátne zákazky, dozvedáme sa o ďalšom tunelovaní nášho spoločného. Jediné čo sme ešte nepočuli je, kto konečne za všetky tieto svinstvá ponesie osobnú zodpovednosť, prípadne kto z kompetentných zatrepotal nohami na niektorom z kandelábrov pouličného osvetlenia.

Skutočne by som chcel, aby sa vývoj v tomto likvidovaní samotnej podstaty fungovania štátu a teda nás všetkých tak trošku - aspoň spomalil.

Denne mi e-mailom chodia množstvá materiálov od rôznych aktivistov s nepochybne múdrymi názormi a nápadmi ako to všetko vyriešiť. A denne aj v diskusii tu na  SOL vidím, že to nie je o nápadoch, ale o tej smutne mlčiacej a trpiacej verejnosti, ktorá sa nevie dať dohromady ani v tom, čo sa jej bytostne dotýka. Každý má plnú hubu rečí v krčme, za klávesnicou počítača, no málokto je ochotný a schopný povedať - tak teda dosť ! - neuvedomujúc si, že raz to povedať bude musieť. Len to bude oveľa viac bolieť.

Nedávno sa mi do pošty dostalo video, ktoré si dovolím priložiť k tejto úvahe. Zaujímavé, že?

Na prvý pohľad to pôsobí jasne a zrozumitelne. Každé za má však aj svoje proti. Rozmýšlajúci človek ľahko to proti odhalí.

Problémom však je to, prečo kompetentní neriešia zúfalú situáciu štátu koncepčne, šetrením v štátnej sfére na výdavkoch samotného štátu, na výraznom obmedzení birokracie, na neefektívnych výdavkoch do vecí, ktoré štát fakt nepotrebuje, na odmenách a platoch vedení firiem, ktoré ich manažéri doviedli do hlbokých mínusov.

Namiesto šetrenia na verejnej správe a tých, ktorí do systému nedali nikdy nič a nič pre neho neurovili, na chrbát nakladajú tým, ktorí od štátu nedostávajú nič a práve naopak, svojou šikovnosťou, umom a prácou ako štát, tak život neproduktívneho množstva občanov financujú. Dokedy?

Ľudia si poradia. Možno práve tak, ako to opisuje autor listu vo videu. Aplikácia takéhoto konania však pre celú spoločnosť môže mať fatálne následky. Dokonca si dovolím povedať, že v prípade masového aplikovania návodu, môže štát skolabovať. 

Inak však otázka nestojí, ako - toto chcú politici?


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 12:41:00
http://aktualne.atlas.sk/bihariova-pollakove-tezy-o-romoch-maju-uchlacholit-verejny-dopyt/slovensko/spolocnost/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-10-2012 12:12:14
http://mrazova.blog.sme.sk/c/310023/Bez-istoty.html
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-10-2012 16:49:23
http://aktualne.atlas.sk/ondrus-do-chudoby-sa-prepada-coraz-vacsia-cast-pracujucich/slovensko/politika/
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-09-2012 13:04:45
http://hnonline.sk/svet/c1-57692750-demonstranti-sa-v-spanielsku-dostali-do-stretov-s-policiou
anonym | 30-09-2012 09:50:12
Tie čísla sú kruté a bude ešte horšie. Akurát sa čudujem, že s tými faktami vyšla práve Európska komisia, veď si vlastne serú do vlastných úst. Vychádzajúc z toho, že poslaním Európskej komisie je brániť záujmy Európskej únie, má takmer exkluzívne právo navrhovať legislatívu, je považovaná za motor európskej integrácie, pre Radu ministrov a Európsky parlament pripravuje legislatívne návrhy, má kontrolnú a správnu úlohu, má na starosti prípravu spoločných politík, prípravu rozpočtu a jeho spravovanie, dohliada na rešpektovanie európskej legislatívy, v prípade jej porušovania môže členské štáty varovať alebo potrestať (zdroj: http://www.europskaunia.sk/europska_komisia) sa dá celkom jasne skonštatovať, že práve EK má zásluhu na tom, že Európa je v sračkách. Ak je situácia taká ako ju prezentujú, tak je to hlavne chyba EK, pretože zlyhali na viacerých frontoch, hlavne čo sa týka tvorby legislatívy a kontrolnej činnosti. Škoda že EK nenapísala kto za tým všetkým stojí. Alebo až takí sebakritickí nechceli byť? Barroso asi stratil poslednú štipku súdnosti.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-09-2012 00:16:54
Ludi zaujimaju telenovely, farmy a farmari. Zaujimaju ich nezmysly, ktorymi su systematicky krmeni, aby zabudli na to, v akych srackach sa krajina nachadza

a tu je realita:

http://finweb.hnonline.sk/c1-57676150-europania-maju-menej-penazi-chudoba-narasta

Priznajte sa, kto si ten clanok precita cely a kto mu porozumie tak, ako rozumie deju mexickej telenovely?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-09-2012 23:37:26
http://www.sme.sk/c/6550808/proti-tuskovej-vlade-demonstrovalo-vo-varsave-stotisic-ludi.html
momo | 04-09-2012 09:45:48
Štátni úradníci chcú vyššie platy ? A za čo ?
Každý má určite skúsenosti ako to (ne)funguje na úradoch , ja mám s nimi oveľa bohatšie skúsenosti.
Bol som členom týmu ktorý robil audit v jednej štátnej organizácii . Nieǩolko pobočiek štátnych úradov a štátny organizácií sú mojimi zákazníkmi . Jednoducho stretávam sa stými ľuďmi pravidelne , vidím ako veci fungujú /nefungujú z vnútra. A dovolím si tvrdiť že drvivá väčšina štátnych úradníkov si nezaslúži za svoju prácu ani to čo dostávajú teraz. Chcú viac ? OK , ale zmenme systém ich ohodnocovania. Ťabuľkový systém je chorý , ohodnocuje zamestnancov na základe odpracovaných rokov, no budem sa ja snažiť pokiaľ nemusím ? Stačí ak sa fľákam dostatočne dlho a mám istý lepší plat ako niekto kto maká od rána do večera , a večer padne doma uťahaný do postele.
Zrušiť tabuľky , všetkým štátnym úradníkom ako základ minimálnu mzdu + odmeny podľa skutočne odvedenej práce. Tý čo sa snažia a zaslúžia si to budú mať plat vyšší lepší, a tý čo nie , nech sa páči môžu ísť ta kde si myslia že ich za ich nič nerobenie ohodnotia lepšie.
Tomáš Baťa | 04-09-2012 08:21:07
Přesvědčen o prospěšnosti odborů, již viděl v Americe, navrhne Tomáš Baťa sám sociálním demokratům, ať u něj založí odborovou organizaci. Záhy však vyjde najevo, že odborářským šéfům nejde o zájmy dělníků, ale o vlastní zájmy politické. A když pak zorganizují stávku za zvýšení mezd, dá Tomáš stávkujícím po marném jednání prostě výpověď. Tím se rozloučí s odbory už navždy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-09-2012 00:14:23
http://www.topky.sk/cl/10/1322861/Velky-protest-v-statnej-sprave--Uradnici-budu-strajkovat--chcu-vyssie-platy-
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 03-09-2012 18:07:37
RE: Erich | 03-09-2012 12:58:33
Pán Pachník, revolúcia v štýle Islandu sa na Slovensku urobiť nedá .. ????? a prečo nie ???


ale dá .. viete ako to vyzeralo v 1989 ??? ak si to nepamätáte alebo ste to nevnímal treba sa pozrieť na históriu to je tá revolúcia, ktorá vyhodila gorily v tom čase ...

a teraz je to to isté ... len treba chcieť, pretože tých goríl je tu tisíc a desať krát tolko ktoré kradnú, berú a rozdávajú cez všelijaké pochybné tendre, len treba začať opäť na námestiach ...

a oni to budú musieť položiť .. všetci ... zlodejčina sa nedá trpieť do nekonečna .. lebo nie ja ako dôchodca ...ale tí dôchodcovia ktorí čakajú na dôchodok sa nedožijú dôchodku lebo im nebudú takíto lotri vyplácyť nič ...

to sú tie prognozy .. na slovo vzatých ... politických odborníkov - prognostikov .. takže ak oni povedaia tak ľudia nedostanú dôchodok ... žiadny ani jeden ...

ale vrchní vyvolení budú s úsmevom nadávať .. lebo budú zabezpečení .. KAPIŠTO ???

všetko sa dá len treba chcieť ...
gulak | 03-09-2012 18:03:01
Umela trava-od Teba to sedí-blbeček
umela trava | 03-09-2012 17:25:37
gulak ty si iny primitiv jak ten odbornik na VZN
gulak | 03-09-2012 16:43:19
Čo má KDH-spoločné s kresťanstvom? Nič,len názov,čo ste zabudli na kauzy,spojené s týmto hnutím? A neustále tu delíte politikov na pravicu,lavicu,či stred-to su obyčajné kecy-politik je bud čestný,pravdovravný,neuplatný,alebo nečestný,uplatný gauner,zlodej,tunelár,alebo iný zmrdeček
pre.Peter | 03-09-2012 16:16:18
Na smerakov to nikdy nevide lebo pravica nie je razantna a media vlastnia Ficovi poskoci.
Peter pre Ericha | 03-09-2012 16:10:57
En ten tiky a teraz to vyšlo na Figeľa.Nikdy nehladajme podstatu veci,ktorá je momentálne v kurze,ale treba začať snoriť presne na opačnom konci!
Specifické na tom je,že vodu káže,víno pije!Keby bol z SDKU alebo inej strany,ale KDH ,to je to kresťanské na slovenský spôsob!
byvali volic pravice | 03-09-2012 15:49:18
pre. erich:Rokovači typu Figel a najvacsia kreatura KDH Hrusovsky čo 23 rokov konstruktivne rokuje s gaunermi a rozkradacmi typu močíar ,frcko ,slopta a stbakmi ...tak im treba hajzlom vobec nelutujem figela.......v smere ma kazdy druhy nimand pochybne ukoncenu VS,nakradnute na generacie dopredu,ale Hrusovskyim bude pomali lizat zadok hlavne v debatach s Paľom Fraskom.
Erich | 03-09-2012 12:58:33
Pán Pachník, revolúcia v štýle Islandu sa na Slovensku urobiť nedá. James M. Buchanan, nositeľ Nobelovej ceny povedal: Krajina nepotrebuje uvedomelých politikov, stačia uvedomelí voliči. A kombinácia nevzdelanosti a nezáujmu o veci verejné je na Slovensku vysoko kritická. Takíto ľudia volia presne tak isto, ako učiteľ známkuje žiaka, keď celú jeho odpoveď prespí - iba podľa sympatií a nálady.

Na Figeľa mám zrejme trošku iný názor. Na Slovensku dostalo desaťtisíce ľudí byty zadarmo - iba on ho musel vrátiť. Titul z VŠ tiež dostalo pochybne desaťtisíce ľudí - ale iba jemu to vyčítajú. Zlaté padáky sa u nás nosia 20 rokov - ale opäť Figeľ si to odniesol. Nehovorím, že mu to malo prejsť, ale som za to, aby bol aj na ostatných rovnaký meter. Kauzu Figeľ vnímam ako zásterku pre médiá, aby písali o niečom, čo je dnes už minulosťou a nevšímali si prítomnosť, kedy sa deje presne to isté.
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 03-09-2012 02:22:58
Len to treba dať na verejnosť aby o tom vedela veľká množina ľudí a aby sa o tm začali baviť a zaujímať ...

http://www.narodnilisty.estranky.cz/
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 03-09-2012 02:18:50
Pozrite sa ľudia čo sa robí vedľa u susedov ...

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=tQd6TuiounY&NR=1
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 03-09-2012 02:16:10
Pozrite si ako sa dá urobiť Island po slovensky ...

http://www.youtube.com/watch?v=S_MSKaF9Sx8&feature=youtu.be

vyhodili všetky gorily a gorilky z vlády a všetky gorilčatá mimmo vlády a chopili sa moci ...

kedy že to už príde konečne sem ??? kedy sa začnú ľudia zaujímať o SVOJE veci ???

len treba začať .... bez začiatku sa nič nepohne ani v 1989 sa bez začiatku nič nepohlo ...
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 03-09-2012 01:56:24
Tu sa pozrite čo je skutočná a nefalšovaná demokracia ....

http://www.imagehosting.cz/?v=skutendemo.jpg
Registrovaný Pavol Pachník Pavol Pachník | 03-09-2012 01:27:58
Myslím si s plnou vážnosťou, že ak by sa stalo to čo je povedané v tom videu, že všetci naraz by sa vzopreli a prestali by platiť odvody a dane, pretože gorily a gorilky a tunely a tunelíky v tomto štáte predstavuju bezodnú dieru kde odchádza toľko peňazí, ktoré by bez problémov mohli slúžiť pre školstvo zdravotníctvo, sociálne zabezpečenie ... avšak to pozlátko ktoré nosia naši vyvolení a naši zvolení v parlamente .. je to čo prekáža, pretože zhnitosť je výsadou parlamentu ... a kto neokráda tento štát tak preukázateľne okráda svoju rodinu .. ten je obyčajný človek ktorý nemôže sedieť v parlametne ... na hradnom vŕšku ... ľudia mne sa dostal do rúk dokument, kde v čechách chcú urobiť revolúciu, a vyhádzať to zhnité rito z tých postov bez náhrady ... čo ak by sme začali uvažovať o niečom podobnom ako v roku 1989 .. veď už toľko vody pretieklo ... a stále si iba uťahujeme opasky ,že to je už viac ako smiešne a ako ako trapné ... a pozrite sa na vypasených poslancov a vládnych činiteľov a primátorov, ktorí sedia na troch stoličkách a berú tri platy ,,, napr. p. Rosová ... berie tri platy ... a má taký istý žalúdok ako ja ... a stíha to vôbec tie tri funkcie a ešte aj naviac a manžel jej čo hovorí .. stíha aj manžela ...? to je to .. čo sa už roky hovorí .. kdh sľubilo iba jedna stolička .. a Figeľ berie odmenu aj ako poslancec aj ako predseda aj ako komisár z EU ...a ešte si navrch urobí aj titul PhD .. za to že bopl eurokomisár ... anehanbí sa a ešte to aj povie do TV .. to je politika ??? tak toto sme chceli keď sa štrngalo kľúčmi na námestiach ... utvorte koridor .... a začnime od znova ... vidly do rúk ... a hradný vŕšok bude čistý ... veď keď tento ľud vedel zlomiť vedúcu úlohu strany ... nebudeme vedeiť zlomiť znova vedúcu úlohu všetkých strán ???
hlavy dohromady a ide sa na vec ...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-09-2012 00:24:38
http://aktualne.atlas.sk/cakate-slusny-dochodok-zabudnite-penazi-bude-menej/ekonomika/slovensko-a-ekonomika/

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign