Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Starosta Macho sa voči poslancovi správal arogantne, verejne ho ponižoval a urážal.

Miloš MajkoDátum12. 04. 2018 14:27:45Témaobec Šoporňa
24

Šoporňa  |   Poslanec  OZ v Šoporni  Jozef Nahácky na  SOL uverejnil svoj článok a videozáznam z návštevy na OÚ, kam ako poslanec - volený zástupca občanov prišiel nazrieť do účtovných dokladov obce. Ide o listiny, ktoré za žiadnych okolností nesmú byť utajované ani pred úplne bežným občanom, nieto ešte pred poslancom OZ. A ide o doklady, ktoré v súlade so zákonom  211/2000 Z.z. má právo dostať každý občan, ktorý o to požiada.

Ako vidieť z videozáznamu, na obecnom úrade namiesto splnenia si povinnosti ako voči občanom a poslancovi OZ  sa odohralo divadlo, ktoré sa snažil "režírovať" starosta obce  Adrian Macho. Nielenže starosta Macho z nepochopiteľných príčin jednoducho poslanca neodkázal na účtovníčku, ale verejne ho ponižoval, a do úradnej agendy  miešal veci čisto osobného charakteru, účelovo zavádzal verejnosť a evidentne sa snažil manipulovať celé stretnutie.

S videozáznamom sme sa vybrali za odborníkom po dlhé roky sa venujúcim problematike samospráv a požiadali sme ho o názor na konanie starostu.

V prvom rade starosta nie je neobmedzeným vládcom obce. Starosta je výkonným orgánom obce a jej štatutárom  nesúcim skutočne  veľkú právnu zodpovednosť.

Právomoci v samospráve sú rozdelené medzi poslancov a starostu. Pre priblíženie veci širokej verejnosti zjednodušenie – obecné zastupiteľstvo rozhoduje – starosta vykonáva. Samozrejme, zároveň nesie zodpovednosť za zákonnosť rozhodnutí a konania obce. Z toho dôvodu má starosta napr. možnosť protizákonné  uznesenie zastupiteľstva vetovať.

To, že si účelovo ako starostovia, tak veľa krát aj problematiky neznalí poslanci svoje práva a povinnosti (ale aj zodpovednosť) vysvetľujú rôzne, je pri určitých konaniach pochopiteľné. Aj tu však platí staré známe – „kde nie je žalobcu, tam nie je sudcu.“

Čo konkrétne hovorí zákon, na ktorý sa starosta a poslanec OZ odvolávajú?

Zákon 369/1990 Z.z. v  §  11 Obecné zastupiteľstvo

(4) Obecné zastupiteľstvo rozhoduje o základných otázkach života obce, najmä je mu vyhradené

a) určovať zásady hospodárenia a nakladania s majetkom obce a s majetkom štátu, ktorý užíva, schvaľovať najdôležitejšie kony týkajúce sa tohto majetku a kontrolovať hospodárenie s ním

Poslanec OZ je teda de facto kontrolným orgánom  obce, čo mu priamo vyplýva  a z § 11 zákona o obecnom zriadení. Zákon teda poslancov  priamo zmocňuje ku kontrolovaniu   práce starostu a obecného úradu.

Poslanec žiadajúci akékoľvek doklady týkajúce sa hospodárenia obce (zmluvy, faktúry, rozpočet a pod.) nepotrebuje od nikoho žiadne poverenieide o právo, ktoré mu vyplýva z mandátu.

Obecné zastupiteľstvo je zložené z fyzických osôb – poslancov, ktorí sú volení individuálne, jednotlivo  zložili sľub poslanca a každý sa individuálne zodpovedá voličom. Obecné zastupiteľstvo je obrazne povedané  „imaginárnou fikciou“.

Mandát poslanca je neobmedzený a nik ho teda nemôže limitovať v jeho uplatňovaní, šikanovať či tlačiť k nejakému konaniu. To, čo predviedol starosta obce Šoporňa Macho pri stretnutí s poslancom Naháckym  je ukážkou  neprofesionálneho konania voleného zástupcu, manipulácie s poslancom OZ a rozsiahlej arogancie moci, ktorú predmetný volený zástupca evidentne nedokázal  absorbovať.

To, že na pôde obecného úradu niekoľko krát starosta poslanca verejne nazval  hlupákom, svedčí už len o  absencii elementárnej slušnosti, zanedbanej výchovy, arogancie a primitívneho správania na verejnosti voči inému volenému zástupcovi občanov.

Obecné zastupiteľstvo zložené z poslancov OZ , teda individuálne jedincov poslancov,  teda rozhoduje o zásadách hospodárenia v obci.  Chceme snáď spraviť z jednotlivých poslancov nesvojprávnych jedincov?

Na obci nie je NIČ TAJNÉ. Čo nie je tajné, to je VEREJNÉ. A verejné pre každého. Je len na starostovi, či nielen poslancovi, ale aj občanovi poskytne všetky inforácie bez obštrukcií, alebo ho odkáže na zákon o Slobodnom prístupe k informáciám. A prípadne aj zverejňovanie informácií cez tento zákon  bude komplikovať.

Vo videu išlo aj o zverejňovanie faktúr. Faktúra musí byť zverejnená a to v podobe  umožňujúcej nahliadnutie do celého obsahu faktúry, teda nemôže byť zverejnená iba jej hlavička, ale musí byť rozkliknuteľná. Nie je podstatné, či sa k faktúre občan / poslanec nevie dostať pre chybu systému, alebo pre absenciu príslušného softvéru vo svojom počítači, keď príde na úrad, úradník tam má byť pre neho a volení zástupcovia majú mať radosť z aktívneho občana. Ak teda nemajú záujem niečo pred občanmi tajiť...

O kolektívnom rozhodovaní zastupiteľstva a zodpovednosti za rozhodnutia, si napíšeme inokedy. Zatial snáď iba - ak orgán obce kolektívne rozhodne o veci, ktorú následne prokuratúra vyhodnotí ako protizákonné rozhodnutie, nastupuje trestnoprávna zodpovednosť  poslancov hlasujúcich za predmetné rozhodnutie. Poslanci síce hlasujú v zbore, no individuálne. Toto i s najväčšou pravdepodobnosťou väčšina poslancov neuvedomuje, alebo uvedomovať pre vlastný „dobrý pocit“ nechce.

To, že poslanci veľa krát veciam, za ktoré hlasujú vôbec nerozumejú,  ich neospravedlňuje. Majú možnosť problematiku si nechať vysvetliť. Ak sú im predložené podklady starostom, prednostom a pod. a nie je záujem pridať k problematike vysvetlenie, mal by poslanec zvážiť hlasovanie a rozmýšľať, či by obdobne konal aj vo veciach týkajúcich sa jeho osoby, majetku či vlastnej rodiny.

Volený post dáva jedincom neskutočnú moc rozhodovať o veciach verejných a životoch nás všetkých, preto by v praxi  malo platiť, že občania sa pri voľbách rozhodujú naozaj zodpovede a nedávajú svoje hlasy priateľom, ale ľuďom, ktorí svojou činnosťou a postojmi už v minulosti dokázali čestnosť, zásadovosť a neskorumpovatelnosť. Inak sa v spoločnosti ďalej nepohneme.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Lucia | 01-08-2018 10:20:01
To, že sa starosta musel chytiť osobných invektív a narážok na osobný a rodinný život poslanca, hovorí dostatočne o tom, aký je úbohý. Len aby odviedol pozornosť od svojich pracovných pochybení. Hnus.
Máte pravdu | 02-07-2018 21:08:26
táto osoba čo to tu vypisuje je len znôžka urážok,nadávok a klamstiev absolútne jej nejde o blaho obce,zrejme si tu len ventiluje svoju frusrtáciu a bezmocnosť lebo keby si tu po sebe prečítala čo tu píše tak by došla na to,že toto predsa nemôže napísať ani človek čo má IQ na úrovni húpacieho koníka a to nechcem toho koníka uraziť.
,,ľudia vedia o čom tu píšem,, | 02-07-2018 12:54:31
Vedia, no nepovedia.
Neradno sa so špinou hrať.
Aj ja nestranny | 02-07-2018 07:28:53
Túto diskusiu provokuje len jeden dvaja ľudia.Lutujem ich,lebo sú vlastne zneuzivany.Ja si myslím,že ľudia vedia o čom tu píšem.
Nestranná osoba | 29-06-2018 23:27:28
Ako nestranná osoba sledujem dianie v Soporni. Je mi jedno kto mi tu za čo vynadá ale niečo Vám napisem. Vám tu treba len toho bývalého starostu . Inak sa nespamätáte. Vám nestaci padnúť raz na hubu , vy musíte padnúť dvakrát a snáď sa potom už poucite. Len ľutujem potom vašu dedinuv akom katastrofálnom stave bude a kto ju zachráni. Vám nestaci že dedina napreduje a rozvíja sa, Vám to vadí . Ako rodák a bývalý občan sa hanbím za niektorých občanov . Koľkí z vás sa snažia pomôcť súčasným poslancom a vedeniu obce s čímkoľvek ? S Nejakou akciou, brigádou , nápadom, projektom ? Nie vy sa radšej necháte oklamať bývalým starostom a z poza počítača budete kritizovať . Ak niekto niečo pre obec vybaví , hneď za tým vidíte ako sa na tom nabalil resp. Niekoho nabalil.
ale iba jeden | 29-06-2018 19:13:37
sa dokazal nabalit...
noviny | 29-06-2018 17:39:14
Buď Macho klame ako vždy alebo sa priznal v novinách ku korupcii. Nikdo na Slovensku nevybavil auto za polroka nijaký starosta ani primátor. Hehe dobreé!
trafena hus? | 29-06-2018 16:34:44
ing. N.?
Ako vies ktory N?
Machove cierne parkovisko | 29-06-2018 14:52:57
Dakujem Adrian, nevedel som ze sa takto vola: \"odstavná plocha zo zatrávňovacích tvárnic. To este nezamena ze to neni podla tvojej logiky cierna stavba.

Pred chvilou si pisal ze som Vlcek, teraz zase Nahacky. V Soporni zije dalsich 4000 ludi keby si nevedel. Ako absolvent Vysokej skoly v Sladkovicove som myslel ze mas na viac.
Parkovisko | 29-06-2018 14:33:29
Neďakuj. Najprv si zisti okolnosti, za akých vznikla odstavná plocha zo zatrávňovacích tvárnic, ...

K podstate veci sa vrátim tým, že si si príspevok pretočil úplne inak ako je napísaný a to má vo zvyku pán ing. N, tak, ako v hlavnom príspevku..

Ale s takým ing, ktorý mal problémy už pri maturite a nebyť istých materiálnych zabezpečení, neurobí maturitu a ani Ing, sa nebudem baviť. Nemám chuť zabíjať čas písaním príspevku pre debila, ktorý ho nedokáže pochopiť a aj tak ho pretočí na význam, aby JEMU vyhovoval. Mať v hlave nasraté nebolí, ale vidieť to na komentároch takých Ing.
pre parkovisko | 29-06-2018 14:23:12
Cize svojim prispevkom vlastne uznavas ze to parkovisko pred posilovnou, ktore je zriadene na obecnom pozemku a uziva ho Machova blizka rodina je cierna stavba. Dakujem.
parkovisko | 29-06-2018 14:02:15
Nikde som sa nedočítal, kde Vlčekovi priznali navýšenie platu. Ten si vyplácal bez súhlasu OZ.
Nikde som nevidel odsúhlasenie domu smútku.
Nikde som nevidel odsúhlasenie ,,studni,,.
Nikde som nevidel príjem za kolotoče ...2500e!
...
Čo vlastne chceš vyčítať?
Preber sa z delíria, uvažuj triezvo a začni myslieť...
hodari | 29-06-2018 13:53:00
Nikto netvrdi aby robili podujatia zadarmo, len sa prosim vas netvarte kolko toho robite svojpomocne pre obec, ked to mate vsetko zaplatene.

Reagujem na poznamku: \"zober lopatu a rob nieco aj ty\"
len toľko | 29-06-2018 13:16:02
pre:vezmi lapatu, nie drogy/ Už názov niečo napovedá, že asi prasaťu sa o žite sníva.. Ale k pasáži z článku: ,,Dokonca si odklepli aj preplacanie kulturnych podujati.\" To chcete povedať, doteraz to robili zadarmo? Tak klobúk dole, hody pomaly 4 dni a oni tam robili len za tvoj pekný úsmev? Robí niekto niečo zdarma? Tak páni poslanci! je to hanba, že si nevážite zamestnancov úradu a až teraz pred voľbami ste si na nich spomenuli.
vezmi lapatu, nie drogy | 29-06-2018 12:28:35
Ake cierne stavby mas na mysli? Vecierku alebo parkovisko na obecnom pri Machovej posilke? Nikde v zapisnici zo zastupitelstva som necital ze by sa schvalilo to parkovisko.

Co sa tyka tvojej lopaty a prace pre obec, tak pokial viem Macho nerobi pre obec zadarmo ani nikto zo zamestnancov. Dokonca si odklepli aj preplacanie kulturnych podujati. Cize najblizsie ked sa na vas budu zamestnanci uradu usmievat na taboraku, maju to pekne zaplatene z vasich penazi.

A co sa tyka krajcovych faktur, mali by kontrolorke kupit kalkulacku aby zistila ze ked je na zmluve 3000 eur, sa to nerovna 10 000 eur. 3000 eur ide Krajcovi a 7000 ide este jeho zamstnancom.
vezmi si | 27-06-2018 14:04:09
lopatu a urob aj ty nieco.
Ako obisiel zakon? Do kolko evri moze rozhodnut bez suhlasu OZ?
To len vlcak mohol beztrestne postavit ciernu stavbu? On sa kolko nabalil?
To nenapises. Este ste nedopocitali, alebo vam to spocita exekuror?
pre nejasne faktury | 27-06-2018 13:43:33
tak isto sa predrazovala ja zakazka na cintorine. Krajca vyfakturoval plnu sumu podla objednavky/zmluvy a jeho zamastnanci si este kazdy zvlast uctovali za pracu.

Cize takymto sposobom Macho obachadza zakon a moze si fakturovat co chce a za kolko chce. Kontrolorka sa tvari ze vsetko je v poriadku a ked treba este poradi ako to zahladit.
prečo uražate? | 24-06-2018 15:16:17
Ste sfetovaný? Ak nie tak teraz reagujte vy na fakty v článku pána Vlčeka. Vy ste odpoveď dostali a je jedno že vidíte asi cez fet všade bývalého,autá,mušky,hrušky,šušky?Vyzval na to včera i pán Majko.Či ?
pre robota | 24-06-2018 15:07:09
Aj samotný nick mi dáva za pravdu, ak ti chcem odpovedat: pre robota :)

Tak, robot, stále melieš to isté a bez rozmyslu, bez overenia.

Na úrade je dvojnásobný počet úradníkov? Z toho pitia zrejme vidíš dvojmo, alebo si už totálne osprostený.

Dal opatrovateľkám robotu? To je tak sprosté zavádzanie, až to bolí. Optarovateľky boli zamestnané ,,pod obcou,, zo zákona. Miešaš borovičku s hruškou?

Zeleň - stále tie isté práce, iní ľudia a počet stále ten istý. Pracujú rýchlešie, lebo ich istá pani/ s pivom v ruke/ už nezdržiava.

Kedy si bol v dedine, aby si sa na chvíľku zastavil a poobzeral okolo seba?
Z idúceho auta s mobilom v ruke toľko času nemáš a aby si zastavil a vystúpil, zasa nemáš odvahu.

Nemám vo zvyku prosiť nejakého idiota, ale prosím Ťa, napíš niečo, čo vieš obhájiť. Lebo: ,,Chces byt za chytrého a nemáš nato,,!
robota | 24-06-2018 14:46:24
Ano p. Vlček dal robotu vela ludom v dedine opatrovateľkám,koncom,ženám a dedina vyzerala jak sa patrilo-vždy upravená,pokosena,okopane zahony. Nie jak teraz ta p.Macha že zamestnal dvojnásobný počet úradníkov na úrade svoju rodinu a kamosov. Tak isto v škole. A na kosenie platí cudziu firmu za vela EUR a aj tak je cez rok dedina zarastená ! Chces byt za chytrého a nemáš nato.
,,Vela ludom dal robotu,, | 24-06-2018 14:06:51
Zaujímavé!
Píšeš, že veľa ľudom dal robotu.
Koľkým ľuďom? Lebo jeho posledné výkriky sú, že úrad zamestnáva dvojnásobný počet, ako zamestnával ON.

Nejako mi tie čísla nesedia, lebo teraz je menej zamestnancov, ako za jeho éry.

Pýtam sa ťa: Komu dal robotu?

Vieš vôbec aký je deň? Mám pocit, že si sa zabrzdil niekedy dva dni po voľbách v roku 2014. Možno sa to stalo šokom z prehry vo voľbách a bolo by vhodné sa z toho šoku už spaätať. Inak ťa voliť nebudú. Kto by volil takého pribrzdeného?
:)
k veci | 24-06-2018 13:01:58
Za prvé nijakého Vlčaka nepoznám. A tie argumenty čo si napísal sú úplne na vode. Ak myslíš bývalého p. Vlčeka tak ten urobil vela v obci,pre ľudí. Vela ludom dal robotu a zaujímal sa o riešenie ich problémov. A to všetko z rozpočtového provizória a pod tlakom napádania,urážok,vyhrážok ,množstva trestných!.. Ešte by som ti dodal radu- ked chceš urážať bez argumentov a dôkazov ako si to napísal tak to rob. Ale potom môže ktokolvek teba označiť za idiota,kure...íka,zlodeja,pedofila,vraha,narkomana,dílera.....atd. Pochopil si? Takto sa proste nediskutuje!!
to hádam nie | 24-06-2018 12:20:26
to chceš povedať,že keď tu 4 roky drancoval Vlčák obecnú kasu po jeho odchode sa má na všetko zabudnúť a my sa budeme tváriť,že všetko je ok.Stále tu vypisuješ,že starosta predražuje obecné zákazky,Vlčák ich naozaj nepredražoval to máš pravdu on totiž všetky peniaze zdefraudova,ukáž mi čo za 4 roky vybudoval okrem domu smútku a studne na čierno na iné už nevystalo alebo?
nejasne faktury | 22-06-2018 23:04:50
Treba si na obecnej stranke pozriet faktury predovsetkym s popisom \"Material Ocu\" a \"Sluzby Ocu\". Macho si cez spriaznene firmy potichucky fakturuje nemale ciastky.
faktury bez obejdnavky a zmluvy | 19-06-2018 18:47:57
Co sem furt tahate Vlceka? Uz vyse 3,5 nie je starota. Ako je mozne ze sa fakturuju nejasne faktury s popisom \"Sluzba Ocu) za vyse 7000€? Bez objednavky a zmluvy.
čo už... | 19-06-2018 13:10:40
To je jej meno? Ak si myslíš že neúspešne, čo už.
Nepotrebujem mať úspech.
Pravda bolí a s tým sa treba zmieriť.

Tak ako som napísal - Chcel by som pochpiť tvoje myslenie, dokázať všetko prekrúcať, vedieť viniť a hodiť vlastnú špinu na každého iného,..., Zisťujem, že som iný :)

U mňa je chlap ten, ktorý si chybu, omyl dokáže /aj verejne/ priznať.
Ten, ktorý sa vlastné chyby, klamstva a podvody /ako napríklad zmarené referendum, utekanie z OZ, vyplácanie vyššej mzdy, ... až po .../ znaží opekniť, že to nie je pravda klame sám seba. Je to sráč.
Iných nemusí presviedčať. iní vedia čo je zač.
Chápeš?
chutí ti? | 19-06-2018 12:23:20
Tak daj pozor aby si sa jej menom neprežral haha! Mna zaujímajú podvody a netransparentnost starostu Macha. Ostatne sú len ohováračky bývalého. A neúspešne.
neznamená, že ak je rok 2018 | 19-06-2018 11:25:26
že to čo bolo v roku 2014 je zabudnuté.
Sasanka môže kopať do gulí niekoho iného, za predpokladu že vytriezve a ustopjí na vlastných nohách.
Jedine, čo som trafil po hlavičke, je pravda o faktúrach za druhý polrok 2014. Práve ten polrok, kedy všetko mazal, zlikvidolaval, vymazal počítače, ..Počuj, sasanka, nemohla by sa táto činnosť nazvať - sabotáž?
Kto vie, koľko sa vtedy vylialo ...
Chcel by som pochpiť tvoje myslenie, dokázať všetko prekrúcať, vedieť viniť a hodiť vlastnú špinu na každého iného,..., Zisťujem, že som iný :)
Je rok 2018 | 19-06-2018 06:51:23
A ty si sa kde zabudol? To deci a svoju dávku si potreboval pred polnocu asi ty sám. Tak jako Krajca nové a nové vyplatené faktury bez objednávok a zmlúv. Len si potvrdil že ten komentár trafil presne a starosta si robí s obecnými peniazmi čo chce. A raz sa zasmejeme ked ta tvoja oblubenkyna sasanka raz kopne poradne do guli že sa ti jej meno navždy zasekne v papuli.
keby tajil | 18-06-2018 22:23:55
nezverejni. Tak ako nezverejnil byvaly za cely polrok 2014.
Niekomu sa nezda nieco co je zverejnene. Mne sa nezda to, co nezverejnil byvaly. Sasanka, najako si pomylena. Daj si deci a vyjasni si to.
pre faktúry | 18-06-2018 15:11:54
Môžte čakat . Na svateho dindy haha. Macho tají tak až je to nad slnko jasne že sa ešte z krajcom nabaluje.
faktury | 18-06-2018 14:56:53
medzi fakturami na obecnej stranke pribudli faktury pre Krajcovych zamestnancov v sume asi 7000€. Medzi objednavkami ani zmluvani som vsak k nim nic nenasiel. Bola tam jedine objednavka na Krajcovu firmu v sume 3000€, ale bola aj vyfakturovana.

Vie mi to niekto objasnit, na zaklade akej zmluvy alebo objednavky, bolo tymto panom vyplatenych 7000€? O aku zakazku sa jednalo?
Dakujem
pre pre Doplnenie | 16-06-2018 18:39:47
Nic nové si nenapísal takze študuj ty a dobre. Macho s kontrolorku sa dohodli za chrbtom poslancov a bez vedomia občanov. To bol starostov prvý vacsi podfuk a ked mu to vyšlo pokračoval ďalej a robí tak až doteraz s firmami kamosov.
pre Doplnenie | 16-06-2018 16:57:43
Ty si tak strašne trafený!
Božinku, kto ti dáva rozum? Ak chceš oponovať, naštuduj si problematiku, zisti si skutočnosti apotom zistíš, akú koninu si napísal!
Verejne, aj keď ako anonym, dávaš najavo svoju hlúposť.
Prečítaj si aj zápisnice. Zavádzanie a klamstva ti idú neskutočne dobre. V tom si jednička. Tak, ako aj udávanie občanov, v mene občana ktorému ide o spravodlivosť. To dokáže len chrapúň. Našťastie, vieme kto to je :)
Doplnenie | 16-06-2018 16:51:15
Nároky kontrolorky nepotvrdil súd. Tri týždne čo sa Macho stal starostom uzavrel sám s kontrolorku mimosúdnu dohodu bez toho aby počkal na rozhodnutie súdu! A hlavne bez vedomia poslancov a bezdôvodne jej vyplatil tri roky dozadu čo si neplnila povinnosti kontrolóra!! Mal max. 1 rok!! Kam sa tak a prečo s vyplatením ponahlal a bez vedomia poslancov je teraz po jeho šafárení viac než isté!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-06-2018 11:40:22
pre pre kontrolorka | 16-06-2018 09:09:02 | - o tom, ze kontrolorka moze a mala by pracovat aj inak, myslim, ze niet pochyb.

Na druhej strane ale treba veci posudzovat objektivne.
Naroky kontrolorky potvrdil sud, takze vyplatenie uslej mzdy bolo povinnostou obce.

Akekolvek sudne spory sposobene aroganciou a zbytocnym zapasom volenych zastupcov s obcanmi tam, kde v prvom rade oni maju hladat kompromisy a sluzit obcanom obec a teda jej obyvatelov zatazuju a oberaju o verejne peniaze, ktore by mohli a mali byt pouzite inde.

Myslim si, ze v poslednych rokoch starostovia viacerych obci akosi zabudli na to, k comu ma sluzit samosprava.

Robia si co chu, ako chcu a kedy chcu a ked urobia pruser ci pre vlastne ego alebo hlupost rozhodnu tak, ze je obec zalovana, na advokatov a sudy z verejnych penazi vynakladaju ciatsky, ktore by si nedovolili do pravnych sporov davat ani daleko vacsie a prosperujuce SUKROMNE FIRMY.

Verim, ze nepotrva dlho, obcania pochopia, ako neskutocne hulvatsky sa niektori starostovia a poslanci spravaju na fukciach do ktorych boli zvoleni a pri volbych budu rozmyslat inak.

Verim, ze zmenou vedenia statu pride k riadnemu vysetreniu vsetkych podozreni z plytvania verejnych financnych zdrojov a k potrestaniu zodpovedych osob nech su alebo boli v akejkolvek pozicii.
... nechodila do roboty | 16-06-2018 11:11:51
Zasa prekrúcaš zákon?
Despota jej dal výpoveď. Otázka - na základe čoho môže starosta ukločiť pracovný vzťah s kontrolórkou?

§ 18
Postavenie hlavného kontrolóra
(1) Hlavného kontrolóra volí a odvoláva obecné zastupiteľstvo...

Tak sa láskavo zobuď a netrep nezmysly. Skús sa zorientovať v zákone a nebudeš za hlupáka.
Ak ti je to málo, pozri si rozsudok súdu.
pre pre kontrolorka | 16-06-2018 09:09:02
Prečo by kontrolórka pipla či niečo riešila proti starostovi? Ten ju pevne drží za vlasy.. ved zobrala od neho cca 15 000 EUR za tri roky čo nechodila do roboty na úrad a nevykázala žiadnu činnosť ani čo jej ukladal zákon!!
kontrolorka | 15-06-2018 20:12:09
kontrolorka by sa mala premenovat na zahladzovacku.
Na obecnom zastupitelstve sama povie, ze ona nevie o tom ze by mali byt zverejnovane objednavky na obecnej stranke.
pre sopornan | 15-06-2018 16:27:09
tak tak.
Prečítam si aj kritiku, ale musí to byť kritika, nie hlúposť napísana debilom :)
sopornan | 15-06-2018 15:43:43
Sa cudujem,ked citam,kolko mudrych ludi je za pc,preco nejdu na zastupitelstvo a neprednesu tam svoje mudra...ze by preto,ze by neboli anonymni??
pre kontrolorka | 15-06-2018 15:16:42
Ta asi kontroluje iba ci jej dosla vyplata.

Fakturky s popisom \"Sluzby OcU\" sa vystavuju jedna radost v tisickach eur na rozne Machove spriaznene osoby a firmy a ona ani nepipne.
kontrolórka | 15-06-2018 06:44:32
Ta čo robí namiesto riadnej kontroly takéhoto stavu obecnej roboty,zákaziek či vykonanej zbabranej zákazky? Posiluje so starostom v jeho posilovni či rokuje o ďalšom zvýšení svojho platu ked ho nechá safarit ? V konečnom dôsledku si ju to dostihne aj mlciacich poslancov.
pre aj | 14-06-2018 23:44:47
Ja pisem o \"revitalizacii namestia\". Ze sa vyhlasila amterska sutaz, ktorej navrhy ani nezverejnili. Nakoniec vyliali asfalt na stred dediny a vypada to otrasne.
Co sem motas kociky a Vlceka?
aj pre pre len tolko | 14-06-2018 22:07:05
Jakí ste všetci múdri :)
Ty si vozíš zadok na bicykli a kade jazdíš? Nie po ceste?
Konečne je cesta na zdravotné v takom stave, že si nelámem členky, mamičky s kočíkom idú bez toho, aby si zničili kolieska a decku dušu nevytriasli. Ktosi to mal štyri roky pred očami a ani chodník neurobil... A nevyhovárajte sa na bývalých poslancov že sabotovali rozpočet. Opýtajte sa pána ..., prečo utekal zo zastupiteľstiev, nekomunikoval s poslancami a na ním zvolané zastupiteľstvá mnohokrát ani neprišiel. Na stránke nevedno kam sa podeli faktúry za druhý polrok 2014.
...
Myslíš si, že ľudia sú slepí? Na škodnú sa ťažko zabúda. Nech dvihne ruku ten, komu neublížil. Ľahšie sa spočíta.
pre len tolko | 14-06-2018 18:53:55
Az si si nevsimol/la tak sa nerobila cesta, ale parkovisko v centre dediny. Cize je to robene pre tych, ktori si prave \"vozia zadok v aute\". Na cyklistov sa v dedine nemysli vobec.

Nove namestie vypada otrasne a to nehovorim o tom ako je to robene neodborne a neefektivne.
Ale hlavne, ze Macho si spravil pocas funkcie vecierku a posilko-bar aj s parkoviskom.
len toľko | 14-06-2018 17:22:20
re:revitalizacia namestia. | 14-06-2018 13:19:25
Mať tak tvoje starosti, ľahšie by sa nám žilo. Uvedomuješ si,že nie každý si vozí zadok v aute? Myslíš na cyklistov a aký nebezpečný bol rozbitý asfalt? Za mňa palec hore a myslím, že hovorím aj za rodičov detí, ktorí chodili s ratolesťami na ,,bajku\". a ak si taký-á jedinečný, mohol si dať narysovať projekt. ale ty musíš rypnúť, lebo by ťa roztrhlo.
revitalizacia namestia. | 14-06-2018 13:19:25
To na toto namestia v Soporni bola vypisana sutaz na 500€?

https://www.youtube.com/watch?v=LZnMtmfcZfo

Najprv vyhlasia sutaz uplne amaterskym sposobom, medzitym sa osadzia lavicky. Potom vyhlasia vytaza, daju ma 500€. Nakoniec cez cely stred dediny povylievaju asfalt. Vypada to uboho, jak nejake parkovisko na druzstve.

Ziadny koncept, len penieza pominat, rozdrobit na vela projektov, nech to je neprehladne.
Ako moze laik navrhnt revitalizaciu namestia obycajnou ceruzkou na obycajny papier?
obcianka | 23-05-2018 20:22:06
nemate o čom už pisať čakam na komentáre

dočkám | 12-05-2018 12:47:52
Je lepšie byť trápny, ako v hlave vymletý :)
Ešte lepšie je byť trápne chudobný ako byť označený a nazvaný zlodejom.
Je to dosť silný argument?
si trapny jako vzdy | 12-05-2018 11:41:18
ked nemáš argumenty. Po fete vidíš všade Sasenku. Však vydrž ešte chvilu pripadne dočkaj kým dostaneš dobrú po papuli a prstoch. Pozri sa najskor čo máš doma fetak vymletý!
študuj | 12-05-2018 11:22:34
Sásenka, už zasa nad rba ná? Zasa budeš celý víkend vypisovať biele myšky?
ovsikovi | 12-05-2018 10:39:38
Otvor si počítač ty trúbka a študuj kolko chceš. Tam nájdeš všetko len treba vediet a chcet. A že prednosta!
pre faktúry | 12-05-2018 09:25:43
Pozeral si rok 2014? Potom je to tragédia. Neviem sa dopátrať k faktúram od júla do decembra 2014. T.j.: za celých 6 mesiacov! To bola pračka! Či?
faktúrky | 12-05-2018 07:16:48
No teda tie faktúry na stránke obce-čistá katastrofa,celé zle! Výsmech voličom.Starosta hanba ti!!!!!
prr Kosenie | 11-05-2018 22:48:30
Plne suhlasim!
Pocul som ako jeden z jedenastich povedal. Jarky zarovnali. Auta si na verejnej zeleni parkuju, ale travu uz nepokosia.
Keby si kazdy pokosil pred vlastnym prahom ci domom, neublizilo by mu to. Dvorcek si kosi hodinu a par minut na ten posrany travnicek pod autom uz nema cas. Vsetko je v ludoch. Kritizovat je ovela lahsie.
Kosenie | 11-05-2018 22:30:18
Ja som si kosil pred svojim domom za Kiša, za Vlčeka, košom si aj za Macha a budem si kosiť aj za kohokoľvek iného. Keby si to robil každý, naša obec by bola oveľa krajšia. Ale ľahšie je nič nerobiť a len kritizovať .
len tak..... | 11-05-2018 22:12:18
nafetovaný? vieš, ako sa hovorí: prasati sa iba o žite sníva. to hovorí za všetko. alebo si pribrzdený od narodenia? no boh-uchovaj dedinu od takého starostu. radšej ani nekandiduj. lebo ti si asi pomýliš voľby na starostu s voľbami za najlepšiu masku. len si daj pozor na poradcu. aby ťa neudal, ako svojho najbližšieho kamaráta, že neplatí dane.
len tak....... | 11-05-2018 21:18:14
Ty si nafetuvany s Adrikom alebo čo? Za Vlceka bola dedina pokosena a upratana vždy!!!! Tak tu netrep fety!! A ostatne tvoje výlevy nebudem ani komentuvat. Škoda času.
len tak..... | 11-05-2018 18:40:29
pre:vyhrážky od starostu | 10-05-2018 18:46:56 zarastené bolo aj za predchádzajúcich starostov, pomaly sa kosilo, načo tá panika. a myslíte, že pracovníci zelene hádžu krabice od pizzy a kolové fľaše na zem? také platy určite nemajú. je to o ľuďoch, o ich správaní.a že sa zašívajú, videl niekto nadrb. kosca pri studni pod kríkmi ako za predošlého? prirátajte si, že sa zbierajú okrem iného : bio-odpad, fľaše, papier, tetra-pac. to je robota naviac. a určite s menším počtom zamestnancov. a čo ak má niekto dovolenku, alebo ide lekárovi! myslím, že na tak veľkú dedinu je málo zamestnancov vonku. nečakajte, že za minimálku sa dva krát niekto pretrhne. ale jedno mi tu prekáža. starosta by mal byť diplomat, mal by za svojimi zamestnancami stáť a vedieť si odvôvodniť, prečo sa nestíha a nie útočí na ľudí, ktorí sa fakt snažia( vidieť to aj pri akciách, hodoch atď. lebo sa môže stať, že zostane sám a nik ho nepodrží, ak bude treba!
to je haluz | 11-05-2018 04:43:35
Si zapotil posledný komentár. Idem teda vyskusat a starosta s ovsikom prednostom zmatkarom čo nič nevi het do Leopoldova.Zapadnete.
pre vyhrážky od starostu | 10-05-2018 20:58:40
Tak sa nezašívajte počas pracovnej doby a robte ako sa patrí. Veru by vám ten Amazon nezaškodil.
Anonym | 10-05-2018 19:53:27
Takúto primitívnu debatu som dávno nečítal.
vyhrážky od starostu | 10-05-2018 18:46:56
Dnes sa nám na porade na úrade pán starosta vyhrážal že pracovníci zeleny mozu za bordel a vysokú zelinu v dedine. A že mame íst vyskúšat robit do amazonu. Nervózny a drzý ból jak pes na nás.
neviem neviem | 10-05-2018 07:54:33
Kto je potkan a kto lozí po kanáloch. Tvoje komentáre sú na smiech. Chápem, že pre idiota je všetko naopak. Že on je normálny a všetci v dedine sú tí sprostí, ktorí toho idiota nechápu. Taký ako Ty sa nedá pochopiť.
Neviem kto a kedy ťa o niečo prosil. Pochybujem, že za tebou lozia do kanála a hľadajú ťa vo vlastných sračkách, ukrytého za vlastným výkalom. Mňa ľudia vidia. Ja sa neskrývam a neutekám. Nemám dôvod ako medvedík. Pochop ten rozdiel medzi nami a ukludni sa.
ale skáče ti | 09-05-2018 23:17:41
sánka. Aspoň raz sa skús v živote nepretvarovať a povedať pravdu. Viem, že je ti to proti srsti , tvojmu \" uvažovaniu\"- lepšie povedané neuvažovaniu. Takže sa s tým zmier, že právoplatnosť ti určite bude robiť neuveriteľné komplikácie.Drvivú časť Šoporne to tiež poteší, lebo verejne sa v obci povráva, že ťa majú plné zuby. Viacerí, ktorí ma poznajú ma prosili, aby som napísal aspoň tvoje iniciálky. Nie, nie ,nie smaž a peč sa vo vlastnej zlobe a strachu z toho, čo sa volá právoplatnosť. No a potom si ťa podá celá obec. Samozrejme okrem macholízinov.Už je Vás len pár kusov,ale postupne s odhaľovaním vašich svinstiev sa Váš počet rapídne znižuje. Viem normálni sa rýchlo zamyslia nad prvostupňovým rozsudkom, ktorým bolo jasne dané najavo, aké špinavosti Ste schopní s Macholínom páchať.Ľudia Vám už spočítavajú tie zlodejstvá. Takže nie ja, ale obec ťa pošlemedzi tvojich. Potkanov v kanáloch. To je tvoje skutočnémiesto, tam sa realizuješ, tam sa vyžívaš. Ak chceš vedieť termín odvolačky napíš, doprajem ti tú radosť na Krajskom súde v Trnave. A môže prísť aj tvoj vodca MAcholíny. Určite tam bude telka aby všetci videli Vaše vyjavené a skákajúce sánky. Veľmi sa na Vás teším.Pretože potkanov netreba ľutovať. Ja tam budem určite.
pre Ahoj súdruh | 09-05-2018 22:23:59
Netušil som, že si na tom tak zle. Tebe skáče sánka viac ako treba.
Mne neskáče. A prečo? Lebo taký fas mi je u prdele :)
Pochopil si?
Ahoj súdruh | 09-05-2018 21:11:55
blázon. Tak čo, ako Ti skáču sánky ? Deň D sa pomaly blíži. Uznesenie nadobudne právoplatnosť a Teba roztrhne ako spuchnutú ropuchu. Môžeš Ty vypisovať a pánovi Vlčekovi kadajaké klamstvá. Šoporňa už vie,kde je pravda, kto je fetoš na úrade. Plne ťa chápem. Celý život si nič nerobil, len sa priživoval a klamstvá a svinstvá si obhajoval.Vlastne Ty ani nič iné nedokážeš. Máš to v génoch. Súdny znalec by ti určite diagnostikoval rozpoltenosť osobnosti so silnými príznakmi psychopatie a veľmi rozvinutým syndrómom potláčania reality prepojenej s bludnými predstavami. A to som o tebe napísal veľmi jemne s ohľadom na tvoju duševnú chorobu. No a žiaľ po nadobudnútí právoplatnosti predmetného rozhodnutia sa u teba plne rozvinie chorobná predstava macholínie. odporúča sa okamžitá psychiatrická liečba.
Znova | 09-05-2018 20:24:49
Dal si trestne? Dokázal si niečo z toho čo píšeš tvrdíš? Žeby mi to ušlo? Tak potom je to z tvojej strany iba ohováranie a to je trestný čin z jasnou sadzbou! A neférový politicky boj. Nemyslíš?
platený z obecného | 09-05-2018 19:54:42
Ak na tom trváš :)

Ja si myslím, že platení boli predtým. Koľko išlo bokom na ,,iné športové aktivity,,? A obecní ti dobre kosili trávnik na chalupe? ...
Trúbelka, ty si myslíš, že vaše čierne miesta ľudia nevideli? Čo myslíš, prečo ste vo voľbách neuspeli? Prečo ste museli miešať a kradnúť hlasovacie lístky? Aby ste sa nevzdali koryta?!
Voliči to vedeli a preto ste nevyhrali. Tak sa s tým už konečne zmier, že váš obecný droj zábezpeky skončil. Alebo to mám inak napísať? Do žurnálu?
zbytočné komentáre | 09-05-2018 19:06:24
Vám už načisto j..e? Že vás hanba nefackuje,také drísty písať. Malý dvor a veľký bič a hlavne po papuly a prstoch, aby ste nemali čím písať. Ostudu robíte celej dedine, kto je zvedavý na vaše výplody chorej mysle!!! Ale ono si vás to počká. Nemyslite si, že občania Šoporne sú na hlavu padnutí.
pre diskutujúceho | 09-05-2018 18:26:33
Ty si jeden zakomplexovaný macholizač a ešte platený z obecného. Pá pá.
pre zbytočne | 09-05-2018 18:10:35
Ak so mnou nediskutuje, tak mu to odkáž, keď s ním budeš, aby bol informovaný. Ďakujem.
netreba hľadať | 09-05-2018 17:43:28
žiadne úskoky.
Jediný kto je nervózny je sám LenOnko, ktorý čaká na právoplatnosť. Medvedík, pozor na ten §! Kraj nemusí byť ako okres. A čo si medvedík navaril, to aj zje.

Keď som videl žurnál, tak musím uznať, že sa mu celkom dobre darí. Čakal som, že bude trávu žrať a on suksin našiel medvedí cesnak :)
Tož, kto hľadá nájde. Či?
Zbytočne | 09-05-2018 17:09:05
sa obuvas do bývalého starostu a jeho aktivít. Si mimo lebo on tu s tebou nediskutuje. Asi ho zle ako volič poznáš. Alebo ti fakt Petráš s Machom pocarovali a Rosypal dodal povzbudzovač. Či? Dôležité je pripomenut ti že tvoji kamosi z úradu to na Vlceka pripravili a zatiahli do toho i poslancov! No a posledné týždne to celé intrigárstvo Macha a spol prasklo a teraz hladate dalsie úskoky,výhovorky a kopete z nervozity okolo seba. Tak čo ste si navarili to si zjedzte.
pre celá nie ani pol apre takže | 09-05-2018 16:15:07
Prihoretý si ty, to dokazuješ svojimi komentármi. Len aby si bol v obraze, si tak posratý, že všade vidíš len Macha. Nevychádzaš už dávno z domu, nechodíš medzi ľudí, zo zastupitelstiev si utekal pred svojimi voličmi. Ja nie som starosta, ani zamestnanec úradu, ani rodinný príslušník a nič podobné. Som obyčajný občan Šoporne, ktorý ťa kedysi volil, ale už nebude, môžeš vypisovať čo chceš, fotiť sa v medveďom cesnaku a predplácať si časopis, aby si ho mohol hádzať občanom do schránok. Si stratený prípad.
pre takže | 09-05-2018 14:49:26
ešte raz. napísal som: Mňa zaujíma nadobudnutie právoplatnosti, nie tvoje báchorky tvojej chorej hlavičky.

Ty zasa píšeš: Takže už teba nezaujíma ani to, kedy rozhodnutie Okresného súdu nadodudne právoplatnosť?

Kto je potom debil? Ja? Alebo nevieš čítať, resp., nevieš po sebe prečítať.

Aby debil ako ty pochopil, musí vedieť uvažovať a nie zbrklo jednať. Mňa zaujíma zákonnosť. Čas nie je dôležitý. Ty si ozaj ten výprdok, pretože si neprečátal čo som písal. Mňa ZAUJÍMA PRAVOPLATNOSŤ! Je je pre mňa hlavné, nie to, čo si ty myslíš. Nezabudni, že paragraf = §
Z hora aj z dola rovnaký. Dá sa otočiť aj proti tebe :)
Tak ty sa s tým zmier a čakaj. Zbytočne tu víriš verejnú mienku bludmi tvojej chorej hlavy.

Keď píšeš o náhradnom ubytovaní, azda ti dcérenka nenaznačila aby si sa vysťahoval z jej domu, ktorý si na ňu prepísal ... ? A už keď takého idiota a zlodeja neukameňovali, tak ja mám od toho veľmi ďaleko. Ja som neokrádal voličov a ani nemaril ... Vieš čo tým chcem naznačiť? Tak pozor na žlč. Medvedí cesnak ti by nemusel pomôcť.
takže | 09-05-2018 11:25:28
ty nielen že strácaš dych, ale ajposledné zbytky zdravého rozumu ťa opúšťajú. Ale veď nič sa nedeje. Málokedy sa stáva, že v sprostej hlave je rozum. Takže už teba nezaujíma ani to, kedy rozhodnutie Okresného súdu nadodudne právoplatnosť? Beriem to, lebo čo môže sprostú hlavu okrem podporovania zlomyselného feťáka zaujímať ? Už más pripravené náhradné ubytovanie ? Aby ťa náhodou nezačali kameňovať ako to robia v Iráne?
A včas sa občania Šoporne dozvedia tu Tvoje meno a potom pustíš do gatí všetko... | 09-05-2018 09:43:04
Si neuveriteľná trúba. Ale skrátim to, aby si to dlho nečítal.

Mňa zaujíma nadobudnutie právoplatnosti, nie tvoje báchorky tvojej chorej hlavičky. Chápeš?

Ty si pustený od okotenia zadkom, nevedeli čo s tebou a počkali čo z teba bude. No, výsledok je jasný.
celá nie ani pol | 09-05-2018 08:21:49
to je zase Tvoj názor a poriadne prihoretý. Poznáš prvú desiatku IT čkárov na Slovensku ? Tak a padol si do poriadnej sračky. Bol si veľkohubý k rozsudku... NEEXISTUJE... klamal si že p. Milan Vlček si ho vyrába..... Nevyrábal. S MAcholínym si debatoval.... Klamár len klamárovi verí. Niekto ho sem hodil a ty si pustil do gatí. teraz Ti chýba právoplatnosť... Neboj bude včas. A potom do gatí pustíš 70 % objemu žalúdka. A včas sa občania Šoporne dozvedia tu Tvoje meno a potom pustíš do gatí všetko, čo más v hrubom čreve. Nič iného si nezaslúžiš. Zatiaľ si ťa tu budem grilovať ..... Ahoj Pupuš jáj a to hlavné... teraz neprezradím ale onedlho sa dočkáš. Ako tej právoplatnosti, z ktorej ti už teraz zadočkom myká.
pri tvojej | 08-05-2018 20:59:24
Predstav si, že celá nie a dokonca ani pol. Myslíš si to len ty.
pri tvojej | 08-05-2018 20:17:53
povahe je zrejmé, že ti do gatí zo zadku niečo smradľavé padá. Najprv si penil, že pán Mgr. Vlček si ten rozsudok doma sám vyrába a samozrejme začierňuje mená. Papula ti zrazu padla do análneho otvoru. Ele veď v tvojom prípade tam aj skutočne patrí. To hovorí celá Šoporňa. No a neboj. Právoplatnosti tohto rozsudku v tejto nezmenenej podobe sa čoskoro dožiješ. Akurát obecná kasa bude odľačená o \"drobné\" pre advokáta. Takže predpokladám, že potom ako tu nájdeš ten galantský rozsudok s vyznačenou právoplatnosťou ti už zostáva len klinec a kladivo. Aby si si jazyk priklincoval o tvoj gágor. Už teraz sa ti Šoporňa smeje. Už pol dediny pozná Tvoju identitu.
A pri vašej povahe ... | 08-05-2018 18:08:38
Píšeš o povahe L.Ona? Jeho povaha je ako jeho ponožky. Deravé a smradľavé. To že sa teší na peniažky je každému jasné. To jediné ho zaujíma :)
Najprv právoplatnosť. OK? Jedine blázon sa dopredu teší.
Macholínovci | 08-05-2018 17:44:43
a iní prdelolízači. Takže niekto sem dal ten rozsudok. To že nie je právoplatný, je každému jasné. Jasné je aj to že exekúcia proti Mgr.M.V bola jednoznačne zrušená a zastavené. Okrem skupiny Macholínovcov musí byť každému vzľadom na dôvody zrušenia tam uvedené, že žiadny súd/ dokonca ani vo Ficolandii/ nerozhodne inak ako v Galante. Takže MAcholíny budete cálovať peniažky. A pri vašej povahe ...
pre posledného idiota | 08-05-2018 17:28:45
Chápem že ti nervičky pracujú ty nikto. Adrik pozri sa so svojimi ritolezmi do zrkadla a odchod z úradu!
pre náš starosta 2 | 08-05-2018 17:18:23
Počuj, tebe napršalo do kanála? Či ti kvapká na karbid?
Lozíš po kanáloch a máš taký úžasný prehľad? Aby som si dal pozor, kedy mi vylezieš z toalety, ty potkan :)
Ak ti kvapká na karid, je už veľmi neskoro na liečbu. Odporúčam ti, aj keď pre teba je už neskoro, skús to, každá snaha sa cení :)
Niektorých ľudí je potrebné pochopiť | 08-05-2018 17:11:43
Napríklad takého Len On-ka.
Začal som asi zlým príkladom. Ten sa pochopiť nedá.

Jednoducho, majú vrodené len to zlé a zle robiť. Niektorí zistia, že poctivo sa dá okrádať ,,v dobrej viere,, a vie, že na súde sa mu to prepečie. Že postavia čierne stavby a je hrdina. Ale to všetko už tu bolo. Len si to treba pred voľbami zhrnúť a rozmeniť na drobné, kto aký bol, je a bude.
Nech boli starostovia predtým akíkoľvek, jedeni prežívali, druhý hrabal a nabalaľoval sa, nerešpektoval zastupiteľstvo, zákony, robil svojvoľne.
Je načase, že dedina, obec, úrad napreduje. Že je ochota ľudí robiť veci naviac.
Starosta nikdy nebude populárny a preto terajšiemu držím palce!
náš starosta | 08-05-2018 16:58:50
je naozaj veľmi šikovný ale pre seba a svoju rodinu. Financuje z obecného večierku,posilovnu,svoju ženu,svojho otca,svojich kamarátov.....Svoje totálne chyby a nezákonnosti platí veľmi veľmi draho za obecného právnika,skupuje spekulantsky cez obec obecne pozemky,kseftuje s úvermi cez banku kde ma obec účet a tak spláca svoju hypotéku na dom. Jeho akože milá zenuska veselo využíva obecne auto na svoje súkromné cesty a účely. Ďalšie obecne autá využívajú na fusky a súkromné aktivity jeho najbližších.. fakt takého starostu sme ešte nemali!
náš starosta | 08-05-2018 16:44:58
je najšikovnejší akého kedy obec mala.
Má krásnu rodinu, šikovnú a krásnu manželku, deti. Svojou prácou dokázal v obci urobiť za 3 roky čo iní neurobili za 20 rokov. Nepomôžu ti a iným písať takéto bludy, ktoré píšete.
Chceš a chcete zase rozbiť vzťahy medzi ľudmi, ale sa vám to nepodarí. Adrián bude starostom opäť, má na to všetky predpoklady. Svojou svedomitou a poctivou prácou to dosiahne.
A čo ... | 08-05-2018 16:36:38
Ešte stále nie je rozhodnuté. Tak nevyskakuj. Priprav si lóve :)
ROZSUDOK | 08-05-2018 15:11:23
ECLI:SK:OSGA:2018:2316213339.4
Sp. zn.:17Er/988/2016 -331
IČS: 2316213339
EX 28 /16


UZNESENIE

Okresný súd Galanta vo veci exekučného konania oprávneného: Obec Šoporňa, so sídlom Šoporňa 1179, IČO: 00306207, zast. Mgr. Slavomír Trnkócy, so sídlom Gercenova 6/A, Bratislava, proti povinnému: ..................................., o vymoženie uloženej povinnosti vo výške 26.702 eura a trov exekúcie, o námietkach povinného proti exekúcii, takto



rozhodol:


I. Súd námietky povinného proti exekúcii vedenej Mgr. Borisom Halásom, so sídlom exekútorského úradu Popradská 70, 822 O1 Bratislava, pod spisovou značkou EX 28/16 Z A M I E T A .

-------------------------------------------------------
II. Súd vyhlasuje exekúciu za N E P R Í P U S T N Ú.

III. Súd exekúciu Z A S T A V U J E.
-------------------------------------------------------

IV. Súd rozhodne o trovách exekúcie samostatným uznesením po právoplatnosti tohto uznesenia.



Odôvodnenie


1. Na návrh oprávneného sa začalo exekučné konanie, kde vykonaním exekúcie súd poveril súdneho exekútora poverením vydaným Okresným súdom Galanta, sp. zn. l?Er/988/2016 zo dňa 04.09.2017, na uspokojenie pohľadávky oprávneného vo výške 26.702 eura a trov exekúcie, na základe exekučného titulu - vykonateľného rozhodnutia Obecného zastupiteľstva obce Šoporňa v Šoporni, č. k. 1,2 zo dňa 24.02.2016.

2. Po udelení poverenia súdny exekútor doručil povinnému Upovedomenie o začatí exekúcie zo dňa 06.10.2017, ktoré bolo povinnému doručené do vlastných rúk dňa
30.10.20 17. V tomto upovedomení bol povinný upovedomený o začatí exekúcie na vymoženie uloženej povinnosti, o možnosti dobrovoľného plnenia. Tiež bol poučený o možnosti podania námietok proti exekúcii, ako aj o možnosti podania námietok proti
trovám exekúcie. Zárover bol povinný upovedomený aj o lehotách na podanie týchto námietok.

3. Dňa 13.11.2017 povinný podal námietky proti exekúcii (ďalej len „námietky alebo podanie\") na poštovú prepravu, pričom súdnemu exekútorovi boli doručené dňa 20.11.2017. Námietky povinného boli podané v zákonnej 14-d110vej lehote. Prílohou námietok boli nasledovné dokumenty: kópia nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky II. ÚS 69/2017-32 zo dňa 22.02.2017, kópia nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky III. ÚS 360/2017-34, kópia nálezu Ústavného súdu Slovenskej
republiky IV. ÚS 293/07-29, kópia uznesenia Krajského súdu v Trnave, č.k. lOCo/271/2017, kópia Rozhodnutia Úradu na ochranu osobných údajov zo dňa O1.03.2017, odpoveď na žiadosť o sprístupnenie informácie - poskytnutie informácie zo strany Úradu na ochranu osobných údajov, doručenka 536/2016 výpis zo záp. OZ 24.2.2016, uznesenie Okresného riaditeľstva PZ v Galante, odbor kriminálnej polície ČVS: ORP-201/2-VYS-GA-2015 zo dňa 30.06.2015, Správa hlavného kontrolóra obce Šoporňa č. 1/2015 o výsledkoch následnej finančnej kontroly konanej v čase od 05.01.2015 do 21.01.2015 zo dňa 23.01.2015, výplatná páska povinného za november 2012 - položka občianske obrady, žiadosť obce Šoporňa o súčinnosť pri doručovaní zásielky povinnému adresovaná 00 PZ Šoporňa zo dňa 27.12.2016, sprístupnenie informácie zo strany Okresného riaditeľstva PZ v Galante povinnému zo dňa 09.08.2017 s prílohami, vyrozumenie na podnet povinného na preskúmanie postupu policajta pri doručovaní písomností zo dňa 08.08.2017.

4. Povinný vo svojom podaní uviedol, že celé exekučné konanie je nedôvodné, nemá oporu v zákone, výkon exekučného titulu je neprípustný a existujú skutočnosti, ktoré celkom zjavne bránia vymáhateľnosti údajného exekučného titulu. Povinný poznamenal, že konanie predchádzajúce vydaniu exekučného titulu bolo začaté oneskorene. Povinný uviedol, že funkciu starostu vykonával do 02.01.2015 a v čase vydania exekučného titulu nemal postavenie verejného funkcionára, a teda v čase vydania exekučného titulu nebolo možné naňho aplikovať ústavný zákon č. 357/2004
Z. z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ústavný zákon\"). Povinný poznamenáva, že počas výkonu funkcie starostu obce si plnil všetky zákonom stanovené povinnosti a dodržiaval zákony. Taktiež uviedol , že rozhodnutie Obecného zastupiteľstva obce Šoporňa v Šoporni mu nikdy nebolo riadne doručené a bola mu doručená len fotokópia zápisnice Obecného zastupiteľstva obce Šoporňa v Šoporni bez patričnej pečiatky a podpisu, a teda nie je možné tento výpis považovať za rozhodnutie.
Povinný má za to, že pri doručovaní exekučného titulu bolo porušené ustanovenie § 24 ods. 2 zákon č. 71/1967 Zb. Správneho poriadku v znení účinnom do 30.06.2016. V podaní je uvedená rozsiahla argumentácia povinného vzťahujúca sa na údajné porušenie, resp. neporušenie povinností povinnému vyplývajúcich z právneho poriadku Slovenskej republiky pri výkone funkcie starostu obce.

5. Dňa 27.12.2017 a dňa 08.01.2018 boli tunajšiemu súdu doručené podania povinného
označené ako doplnenie dôkazov. Súd poznamenáva, že v zmysle § 50 ods. 1 druhej vety zákona č. 233/1995 z. z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (Exekučný
poriadok) a o zmene a doplnení ďalších zákonov v znení účinnom do 31.03.2017

(ďalej len „Exekučný poriadok\") na predmetné podania neprihliadol.

6. Tunajší súd vyzval oprávneného na vyjadrenie sa k námietkam povinného proti exekúcii výzvou doručenou oprávnenému d11a 07. 12.2017. Oprávnený uviedol, že povinný vo svojich námietkach žiadnu z okolností v zmysle 50 ods. 1 Exekučného poriadku neuviedol a obracia pozornosť súdu na veci, ktoré boli predmetom konania na Ústavnom súde Slovenskej republiky alebo okolnosti, ktoré s predmetom tohto exekučného konania žiadnym spôsobom nesúvisia. Oprávnený považuje exekučný titul za právoplatný a vykonateľný, pričom právoplatnosť a vykonateľnosť exekučného titulu nebola žiadnym relevantným spôsobom, príslušným orgánom spochybnená a neboli ani zrušené. Ďalej uviedol, že návrh povinného Ústavný súd Slovenskej republiky uznesením sp. zn. 11. ÚS 341/2017 zo dňa 18.05.2017 odmietol ako oneskorene podaný a v konaní pred Ústavným súdom Slovenskej republiky vyvrátil všetky nepravdivé tvrdenia povinného.

7. V zmysle čl. 17 zákona č. 160/2015 Z. z. Civilného sporového poriadku v znení neskorších predpisov súd postupuje v konaní tak, aby vec bola čo najrýchlejšie prejednaná a rozhodnutá, predchádza zbytočným prieťahom, koná hospodárne a bez zbytočného a neprimeraného zaťažovania strán sporu a iných osôb.

8. Podľa § 243h ods. 1 zákona č. 233/1995 Z .z. o súdnych exekútoroch a exekučnej činnosti (exekučný poriadok) a o zmene a doplnení ďalších zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „Exekučný poriadok\' ), ak tento zákon v § 243i až 243k neustanovuje inak, exekučné konania začaté pred 1. aprílom 2017 sa dokončia podľa predpisov účinných do 31.3.2017.

9. Podľa § 41 ods. 1 Exekučného poriadku, exekučným titulom je vykonateľné rozhodnutie súdu, ak priznáva právo, zaväzuje k povinností alebo postihuje majetok.

1O. Podľa § 41 ods. 2 písm. j) Exekučného poriadku, exekúciu možno vykonať aj na podklade vykonateľných rozhodnutí orgánov verejnej správy a územnej samosprávy vrátane blokov na pokutu nezaplatenú na mieste.

11. Podľa § 50 ods. 1 Exekučného poriadku povinný maze vzniesť u exekútora povereného vykonaním exekúcie do 14 dní od doručenia upovedomenia o začatí exekúcie námietky proti exekúcii, ak po vzniku exekučného titulu nastali okolnosti, ktoré spôsobili zánik vymáhaného nároku alebo bránia jeho vymáhateľnosti, alebo sú tu iné dôvody, pre ktoré je exekúcia neprípustná. To isté platí, ak sa namieta, že oprávnený alebo povinný nie sú právnymi nástupcami osoby uvedenej v exekučnom titule. Námietky musia byť odôvodnené a na dodatočne uvedené dôvody sa neprihliadne Ak po podaní námietok exekútor upustil od vykonania exekúcie, o námietkach netreba rozhodnúť

12. Podľa § 50 ods. 3 Exekučného poriadku, rozhodnutie o námietkach sa doručí oprávnenému, povinnému a po nadobudnutí právoplatnosti rozhodnutia exekútorovi poverenému vykonaním exekúcie.

13. Podľa § 50 ods. 4 Exekučného poriadku, proti rozhodnutiu, ktorým sa vyhovelo
námiektam, je prípustné odvolanie.

14. V exekučnom konaní sa súd v rámci podaných námietok zaoberá takými okolnosťami, ktoré nastali po vzniku exekučného titulu, ktoré by mohli spôsobiť jeho nev ykonateľnosť, bránili by jeho vymáhatel\'nosti, prípadne, pre ktoré by bola exekúcia neprípustná. Ak by tieto jestvovali pred vznikom exekučného titulu, zásadne ich nemožno uplatniť, pretože ich relevancia sa skončila vydaním vykonateľného rozhodnutia, ktoré sa stalo podkladom pre exekúciu. Exekučný súd skúma iba to, či došlo k zániku judikovaného práva, t. j. práva vyplývajúceho z exekučného titulu. Námietky sú procesnou obranou povinného proti neprípustnej exekúcii, ktorých účelom je zastavenie exekúcie alebo upustenie od vykonania exekúcie z dôvodov taxatívne ustanovených v zákone. Námietky smerujú proti exekúcii, nie proti exekučnému titulu, proti upovedomeniu o začatí exekúcie, prípadne proti povereniu na vykonanie exekúcie. Pri vznesení námietok sa uplatňuje koncentračná zásada. Námietky musia byt\' predovšetkým odôvodnené, pričom na dodatočne uvedené dôvody sa neprihliadne. Predmetom námietok môžu byť skutočnosti procesného i hmotného práva. Ich spol.očným znakom je, ako už bolo uvedené vyššie, že tieto skutočnosti nastali až po vzniku exekučného titulu.

15. Súd po preskúmaní spisového materiálu a priložených listín dospel k záveru, že námietky povinného je potrebné zamietnuť, nakoľko povinný neuviedol relevantné skutočnosti vzniknuté po vydaní exekučného titulu, na základe ktorých by boli námietky povinného proti exekúcii dôvodné a súd by mohol námietkam vyhovieť.

16. Vzhľadom k tomu, že povinný neuviedol žiadne relevantné skutočnosti, súci považuje jeho námietky za nedôvodné a neopodstatnené a rozhodol tak, ako je uvedené vo výrokovej časti 1. tohto rozhodnutia.

17. Podľa§ 57 ods. 1 písm. g) Exekučného poriadku exekúciu súd zastaví, ak exekúciu súd vyhlásil za neprípustnú, pretože je tu iný dôvod, pre kto,ý exekúciu nemožno vykonať.

18. Podľa § 58 ods. 1 Exekučného poriadku, exekúciu zastaví súd na návrh alebo aj bez návrhu.

19. Podľa§ 58 ods. 5 Exekučného poriadku, proti rozhodnutiam podľa§ 57 ods. 1 písm. a), b), j) až h), k) až m) je prípustné odvolanie.

20. Okresný súd je nielen oprávnený, ale aj povinný skúmať zákonnosť exekučného titulu v ktoromkoľvek štádiu už začatého exekučného konania a nielen v súvislosti s vydaním poverenia na vykonanie exekúcie, a to aj napr. na účely zistenia existencie dôvodu, pre ktorý by bolo potrebné už začaté exekučné konanie zastaviť (uznesenie ÚS SR z 23.11.2011, č. k. I. ÚS 456/2011-19, uznesenie Ústavného súdu SR z 9. 12. 201O, sp. zn. II. ÚS 545/20 l 0-15).

21. Súdna exekúcia môže byt\' nariadená len na základe titulu, ktorý je vykonateľný po stránke formálnej a materiálnej. Ak bude exekúcia podľa titu lu, ktorý tieto požiadavky

nespÍňa, aj napriek tomu nesprávne nariadená, musí byť v každom štádiu konania i bez návrhu zastavená (R 58/1997, NS SR 3 Cdo/164/1996 z 27.01.1997).

22. Podľa čl. 1 písm. c) ústavného zákona č. č. 357/2004 Z. z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov v znení neskorších predpisov, tento ústavný zákon ustanovuje zodpovednosť verejného funkcionára za nesplnenie alebo porušenie povinností a obmedzení ustanovených týmto ústavným zákonom vrátane sankcií, ktoré možno verejnému funkcionárovi za také nesplnenie alebo porufenie povinností alebo obmedzení uložiť.

23. Podľa čl. 2 ods. 1 písm. o) ústavného zákona č. č. 357/2004 Z. z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov v znení neskorších predpisov, sa tento ústavný zákon vzťahuje na funkcie starostov obcí.

24. Podľa čl. 3 ods. I ústavného zákona č. č. 357/2004 Z. z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov v znení neskorších predpisov, na účely tohto ústavného zákona Je verejným funkcionárom každý, kto vykonáva funkciu uvedenú v čl. 2 ods. 1 . Na účely čl. 7 a 8 a na účely konania, ak sa porušili povinnosti podľa čl. 7 a 8 , sa osoba, ktorá vykonávala verejnú funkciu, považuje za verejného.funkcionára aj v období jedného roka odo dňa skončenia výkonu verejnej funkcie.


25. Podľa čl. 9 ods. 1 písm. b) ústavného zákona č. č. 357/2004 Z. z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov v znení neskorších predpisov, konanie o návrhu vo veci ochrany verejného záujmu a zamedzenia rozporu záujmov (ďalej len „konanie\" ) vykonáva obecné zastupiteľstvo, ak ide o verejných funkcionárov uvedených v čl. 2 ods. 1 písm. o) ap) .

26. Podľa čl. 9 ods. 6 ústavného zákona č. č. 357/2004 Z. z. o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov v znení neskorších predpisov, ak sa v konaní preukázalo, že verejný funkcionár nesplnil alebo porušil povinnosť alebo obmedzenie ustanovené týmto ústavným zákonom alebo zákonom, alebo v oznámení podľa čl. 7 alebo čl. 8 uviedol neúplné alebo nepravdivé údaje, rozhodnutie obsahuje výrok, v ktorom sa uvedie, v čom je konanie alebo opomenutie verejného funkcionára v rozpore s týmto ústavným zákonom alebo zákonom, odôvodnenie a poučenie o opravnom prostriedku. Rozhodnutie obsahuje aj povinnosť zaplatiť pokutu podľa odseku 1O.

27. Súd po preskúmaní spisového materiálu má za to, že existuje iný dôvod, pre ktorý nie je možné vykonať exekúciu. Súd je oprávnený skúmať zákonnosť exekuč ného titulu v ktoromkoľvek štádiu už začatého exekučného konania, a to nielen v súvislosti s vydaním poverenia na vykonanie exekúcie, ale napr. aj na účely zisten ia ex istencie
dôvodu, pre ktorý by bolo potrebné už začaté exekučné konanie zastaviť. SÚD MÁ ZA TO, ŽE EXEKUČNÝ TITUL BOL VYDANÝ V ROZPORE S ÚSTAVNÝM ZáKONOM Č. 357/2004 Z.Z. O OCHRANE VEREJNÉHO ZÁUJMU PRI VÝKONE FUNKCIÍ VEREJNÝCH FUNKCIONÁROV v znení
neskorších predpisov, nakoľko tento zákon sa vzťahuje na verejných funkcionárov, ktorým povinný v čase vydania exekučného titulu nebol. Z ustanovenia § 3 ods . 1 v spojení s čl. 9 ods. l písm. b) citovaného zákona vyplýva, že konanie, ktoré predchádzalo vydaniu exekučného titulu je možné viesť voči bývalému starostovi obce ako verejnému funkcionárovi v období najviac jedného roka po skončení výkonu jeho verejnej funkcie, keďže len v tomto ústavným zákonom ohraničenom období má bývalý starosta ešte status verejného funkcionára pre účely tohto konania (IV. ÚS 86/07). Povinný zastával funkciu starostu obce do 02.01.2015. Exekučný titul bol vydaný dňa 24.02.2016, teda po uplynutí ústavným zákonom ohraničenej doby jedného roka, v rámci ktorej má bývalý starosta ešte status verejného funkcionára (vzhľadom na uvedené EXEKUČNÝ TITUL MAL A MOHOL BYŤ VYDANÝ NAJNESKÔR dňa 02.01.2016). Vzhľadom k tomu, že vyššie spomentá jednoročná doba Je dobou prekluzívnou, súd musí prihliadať na uvádzané skutočnosti z úradnej povinnosti.

28. Na základe vyššie uvedených skutočností a citovaných zákonných ustanovení, súd rozhodol tak, že exekúciu výrokom II. vyhlásil za neprípustnú a výrokom III. exekúciu zastavil v zmysle§ 57 ods. 1 písm. g) Exekučného poriadku.

29. Podľa § 200 ods. 2 Exekučného poriadku ak súd rozhodne o zastavení exekúcie, rozhodne aj o tom , klo a v akej výške platí trovy exekúcie.

30. Podľa § 262 ods. 1 a 2 Civilného sporového poriadku o nároku na náhradu trov konania rozhodne aj bez návrhu súd v rozhodnutí, ktorým sa konanie končí. O výške náhrady trov konania rozhodne súd prvej inštancie po právoplatnosti rozhodnutia, kto,ým sa konanie končí, samostatným uznesením, ktoré vydá súdny úradník.

31. Súd v zmysle ustanovenia § 262 ods. 1 a 2 Civilného sporového poriadku v spojení s ustanovením § 200 ods. 2 Exekučného poriadku rozhodol tak, že o výške náhrady trov konania rozhodne po právoplatnosti tohto uznesenia samostatným uznesením.


Poučenie:

Proti 1., II. a III. výroku tohto rozhodnutia je prípustné odvolanie do 15 dní odo dňa doručenia jeho písomného vyhotovenia cestou tunajšieho súdu na Krajský súd v Trnave v písomnom vyhotovení trojmo.

Z písomne podaného odvolania musí byt\' zjavné, ktorému súdu je určené, kto ho robí, ktorej veci sa týka a čo sa ním sleduje, musí byť podpísané a datované. V odvolaní sa má ďalej uviesť, proti ktorému rozhodnutiu smeruje, v akom rozsahu sa napáda, v čom sa toto rozhodnutie alebo postup súdu považuje za nesprávny a čoho sa odvolateť domáha ( ako má odvolací súd rozhodnúť ).

Odvolanie treba predložiť s potrebným počtom rovnopisov a s prílohami tak, aby
jeden rovnopis zostal na súde a aby každý účastník dostal jeden rovnopis. Ak účastník nepredloží potrebný počet rovnopisov a príloh, súd vyhotoví kópie na jeho trovy. (§ 357 a nasl. CSP)

Proti IV. výroku o náhrade trov exekúcie nie je prípustné odvolanie.





V Galante dňa 19. januára 2018






JUDr. Marianna Hosťovecká
Sudkyňa



Májové slnko | 08-05-2018 14:09:44
Niektorým riadne uškodilo. Čítate tu po sebe čo píšete? To už nie je ani na smiech ale skôr do plaču. Vy si myslite že Macho nepozná zákony a porušuje ich ? To je len zbožné želanie LenOna, Nahackeho a plochanovych a im podobným. Neverím že Petras ako poslanec a ešte by bol aj zamestnancom. Veď sa kľudne na to opýtajte na Sociálnej poisťovni. Senzácia so živnosťou? Skúste sa zamyslieť ako sa volá Petrášov syn a načo je vydaná živnosť.
Májové slnko | 08-05-2018 14:07:19
Niektorým riadne uškodilo. Čítate tu po sebe čo píšete? To už nie je ani na smiech ale skôr do plaču. Vy si myslite že Macho nepozná zakalený a porušuje ich ? To je len zbožné želanie LenOna, nahackeho a plochanovych a im podobným. Neverím že Petras ako poslanec a ešte by bol aj zamestnancom. Veď sa kľudne na to opýtajte na sociálnej poisťovni. Senzácia so živnosťou? Skúste sa zamyslieť ako sa vila Petrasov syn a načo je vydaná živnosť.
pre nestekaj tu | 08-05-2018 12:54:37
A co je tam uvedene?
teraz uz chapem | 08-05-2018 12:53:30
ze tvoja logika je nevyliecitelna. ty urcite pochadzas z opice. jediny svojho druhu, ktory sa naucil pisat.
Neštekaj tu! | 08-05-2018 12:52:24
Daj trestne a dokazuj ty. Pán úradný velkomožný sudca prokurátor atd atd.... iné ani nevieš. Stačí si pozret živnosti-všetko je tam o Petrasovi uvedené.Bububububuuu
pre pre pre otazka | 08-05-2018 12:44:03
A teba z tej debility nevieci ani najlepsi doktor na svete. Ak doveryhodnym sposobom nepreukazes, ze je zamestnancom obce a ze ma zivnost, ide o trestny cin ohovarania.
pre pre otázka | 08-05-2018 12:36:38
Ved práveže Petráš je na obci poslanec aj zamestnanec!!!! Tak kto neovláda zákony? A ked to prasklo tak tají info a nadáva druhým do idiotov? Ani drahý obecný právnik vás z tých podvodov nevyhrabe! Všetky vaše podvody a intrigy prasknú a vyjdú na verejnosť.
pre POZOR! | 08-05-2018 12:29:57
POZOR...si davaj ty, aby za tieto slova na teba niekto nepodal oznamenie na policii
POZOR! | 08-05-2018 12:06:13
V Šoporni otvorená telocvičňa-nedajte sa oklamať je to drogové doupě!! Podnik otvorila švagriná starostu Macha Mariana Kolesárová vydatá Košinárová. Stavalo sa to z rozpočtu obce podnikatelom Krajcom Bogačom.Faktury prepierajú stále cez živnosť Petrasa.Faktury na obecnej stránke sú vacsinu fiktívne. V konečnom dôsledku financie idu cez živnosť Petrasa. Dokedy?Volili sme zlodejov a fetošov klamarov,psychosov? Tak to potom v dedine i tu vyzerá!
pre otázka | 08-05-2018 10:50:01
Presvedčil si ma o tom, že si totálny idiot. Prečo?
Lebo poslanec nemôže byť zamestnancom obce. Je to v rozpore so zákonom, nezlúčiteľnosť funkcie ...
NORMÁLNY človek to vie, IDIOT na to nepríde aj keď si to prečíta v zákone. Potom že kto špiní?! :) Komu leží Petráš v žalúdku? Daj si pozor aby ti tam neurobil tlak na ľadviny..
otázka | 08-05-2018 10:40:14
Kedy zverejní p.Petraš či p.Macho príjem a odmeny zamestnanca a poslanca p.Petraša? Majú nejaký dôvod tajiť jeho príjem? Ved je to príjem z verejnej funkcie a teda zo zákona ma byt uvedený bez problémov a obštrukcii. Či? Naviac pozrite si živnosti-register p.Petráša!! Takto páni zamestnanci úradu prepierane obecne peniaze?? Potom p.Petráš spína ruky každú nedeľu v kostole? Za to? Nie je to z jeho strany podlé a farizejské?
udanie | 08-05-2018 10:20:16
Sasanka, udavanie je to jedine, co vam ide najlepsie :)
Psycho | 08-05-2018 08:57:19
ukľudni sa over si údaje a potom píš drísty. lebo ľahko sa ti môže stať že ti na krku pristane trestné oznámenie a budeš chodiť po dedine posratý. Buď taký láskavý a nemysli si, že celá Šoporňa je sprostá a ty. Mýliš sa. V Šoporni už dávno zistili čo je Macho za kvietok / presnejšie Durman/, darmo sa ty obúvať ako zabelec na ing.A.V. Tebe nepomôže už ani svacená voda. Pre teba neexistujú žiadne argumenty. Ty si myslíš, že si vodca. Si, ale hlupákov. Takže pokračuj ďalej a najmä hoď aspoň časť toho rozsudku z Galanty. Alebo bojíš sa že pri čítaní toho že axekúcia proti pánovi Mgr. Vlčekovovi je nezákonná a preto bola v celom rozsahu zrušená??? Viem ide ťa rozpučiť od žiaľu a Micholíénos to opäť prehral na celej čiare. To vieš tý to asi nepoznáš, Pravda zvíťazí!
Sasenka | 08-05-2018 07:25:42
Narodila si sa ako debil a velmi uspesne si rozvinula svoje vrodene schopnosti!
Myslis si, ze ti tieto dristy tvojej chorej hlavicky niekto zerie? Azda len tvoji blizky, co seno zeru.
Normalni ludia vedia ,,co je za tym,,.
iba odputavanie pozornosti!! | 08-05-2018 06:50:01
Od svojich svinstiev,intríg,nezakonností.. to je cely p.Macho a jeho policajný úradný aparát na čele s poslancom a zástupcom starostu p.Petrašom a s poslancom pochutinarom p.Rosypalom. Doteraz nezverejnili a nevysvetlili niekolko upozornení prokurátora čo dostali za preukázané porušenia zákona! Takisto prehratý súdny spor s p.Vlcekom ked mu neoprávnene nechali zablokovať nehnutelnost-rozhodol Krajský súd TT! Nezverejnili že obec,starosta dostal vysokú pokutu za porušenie zákona ked zverejnili osobne údaje p.Vlceka a jeho rodiny! Pokuty a protokoly za machinácie pri verejnom obstarávaní pri zvýhodnení jednej firmy pri projekte kanalizácie.. a za veľmi zlé udržiavanie Čisticky! Takisto p.Macho vyplatil neoprávnene vyše 15 000 EUR hlavnej kontrolorke bez vedomia poslancov za to že 3 roky nechodila do práce a neplnila si povinnosti hlavného kontrolóra! A ešte aj teraz ju ZOMOS a predseda Špánik kryje i starostu? Čo je za tým? Je toho dosť a trest pre p. Macha a spol nechám na prokuratúru a sudy! Nie som ako p. Macho ani nikdy nechcem byt.
ahoj tajnička | 08-05-2018 05:14:37
takže si si rozsudok prečítal???? A neboj o chvíľu sa dočkáš aj jeho právoplatností. Len idiot ako ty môže dúfať, že odvolanie Tvojmu Macholínimu niečo pomôže. To by si musel vedieť na akom právnom princípe funguje Ústavný súd. Daj to sem, nech si ľudia prečítajú aké svinstvá Macho vyvádza . Akurát z obecnej kasy vytiahne peniaze na obecného právnika, ktoré mu bude prd platné. Ty múdra hlava, hoď sem ten rozsudok, nech si ľudia prečítajú. A tebe sa pri tom bude papula naťahovať ako žabe gamby. Ty to určite neprežiješ, keď Šoporňa zistí čo je Macho persónu...
no prave | 07-05-2018 22:42:10
tak by mal sud rozhodnut o vlcakovi za zmarene referendum. Zakaz vo verejnej funkcii. Dozivotny. S vystrahou nebezpecenstva pre spolocnost. (aj obecnej kasy)
volby sa blizia | 07-05-2018 22:31:41
Primátora Galanty odsúdili za machinácie pri verejnom obstarávaní, proti verdiktu sa odvolal. Primátora Galanty Okresný súd v Galante odsúdil na trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky za zločin machinácií pri verejnom obstarávaní v štádiu pokusu. Zároveň mu zakázal vykonávať verejnú funkciu počas štyroch rokov.
tajnička | 07-05-2018 11:09:17
Debilko, tebe chýba už len ten plot a Ty si určite z tej vnútornej strany. Tvoju tajničku poznám, viem ako lenon zadáva, udáva a zabáva :)
Tajnička je - lenon je udavač, falšovateľ, podvodník, zlodej a klamár.
Vyriešiš moju tajničku?
Rozsudok nadobudol právoplatnosť dňa :
???
pre ty debilko | 07-05-2018 08:16:09
Ty debilko, sledujem dianie v obci ako aj pojednávania... Asi tak ako Tvoj Macholíno číta La PARIS. AKo vidím, tebe to stále nedošlo. Ale veď čo môžeme my normálni od idiota čakať? Aby sa sa úplne nestrápňoval pred celou Šoporňou tak ti posielam prvú časť tajničky. A na konci ti výjde, že Macho je zákerný človek a krivák. Takže pojednávanie na OS Galanta dňa 18. januára tohto roku. Preto že do tohto momentu ťa musím považovať za klamára a blbca, lebo kedy si sledoval dianie v obci tak nechápem, prečo si so mnou nesedel na lavici určenej pre verejnosť. No a aby si sa k tomu dostal ešte trošku rýchlejšie, tak sudkyňa dr. Hosťovecká. Ale to už ako nápoveda stačilo. Keď nie si úplný ozembuch a trúba a vieš čítať aj napriek tomu, že si predpokladám zadubený Machovolič k tomu rozsudku sa určite dopátraš. A potom sem napíš. Ale pravdu a týžden sa budeš od rána do večera spovedať v kostole. Snáď Ti to pomôže.
tento tvoj komentár | 06-05-2018 14:57:59
sa skutočne hodí presne na Teba.Ty si už ten kôň, ktorý zdochol. To sa stáva. Ale ty si okrem toho aj klamár a podvodník. Pýtam sa Ťa naposledy, pýtal si sa svojho tútora Macha alebo jeho právnika na rozsudok ohľadne exeklúcie na pána Milana Vlčeka , alebo si sa nepýtal? Ak si sa nepýtal tak buď taký láskavý píš na túto tému až po ich vyspovedaní.Lebo vedome zo seba robíš blbca a idiota pred celou Šoporňou.Ale to len len dobré, lebo v Šoporni uvidia kto podporuje klamára a zlodeja.
pre blbečka, čo chce bez urážok a len uráža... | 06-05-2018 13:49:30
Ty debilko, sledujem dianie v obci ako aj pojednávania... Nebudem sa baviť so zakomplexovaným idiotom ako si ty, ktorému normálne bez urážky napíšem koémentár a TY hneď spustíš celé letánie urážok. Svojim komentárom si sa len ukázal ako zdochýňajúci kôň, trhá ťa žlč a už nevieš kam ísť a čo napísať.
P.S.: Len ti chcem pripomenúť, že od februára 2018 je dosť času aj na rozsudok...

06.02.2018
3To/XX/2017 (XX-napísané zámerne. ty to číslo určite vieš :) )
Predkladacia správa - odvolanie

ako aj
Rozh... ...ÚS 341_2017!
toto môže | 06-05-2018 13:04:32
napísať skutočne len imbecil a Macholínovolič pod vplyvom fetu. Môže ťa roztrhať od zlosti, papula sa ti môže zdúvať ako ropuche. Listuj zajtra na justic.... a nájdeš. A aby ťa ľudia neoplúvali, určite ti z Macholíniho análu bude trčať len časť tvojho tela. Tak budeš hlboko.
pre pre rozsudok | 06-05-2018 12:44:02
Podla tvojich prispevkov ta musel kon kopnut uz viackrat a len dufam, ze nielen do hlavy.
pre rozsudok | 06-05-2018 11:39:25
Ja som chcel bez urážok. Píšem o tomto konkrétnom prípade. Teda už si pokecal s Machom a právnikom ? Napíš čo ti povedali.Ak nie, tak len dokazuješ, aký si blbeček a vôl. Samozrejme len preto, že keď sa feťák dokáže oklamať tam musíš byť poriadny blbeček. Takého Šoporňa ešte nevidela. TY si nepochopil že keby som na pojednávaní nebol osobne a nevedel ako sudkyňa rozhodla tak si nedovolím ťa takto verejne nazývať ? Ty si buď nazarazil do koňa a ten ti ešte ľavou zadnou vykopol z makovice posledné zbytky rozumu a dostal si sa na úroveň feťáka a zlodeja Losmachlínos. Tak ako si ty bez problémov vieš zistiť kto som ja viem to isté.Rozdiel je len v tom, že Ty v Šoporni ani po kanáloch nebudeš chodiť od hanby, ak teda nie si úplne vygumovaný. lebo z doterajších príspevkov predpokladám, že k úplnému vygumovaniu ti už chýba len pusinka na líčko od Macha. No a ja sa nebudem musieť určite po kanáloch pohybovať aj keď som z vedľajšej dediny. Nás starosta je taký istý imbecil ako Váš.
rozsudok | 06-05-2018 08:33:09
Tak ty ho ešte len píšeš? Pozrel som si termíny pojednávania. Kedy bol ten súd, na ktorom si bol. Jasné, TY si bol lebo si MUSEL. Len napíš kedy. Lebo termín (www.justice.gov.sk/Stranky/Sudy/Pojednavania...)absentuje. Alebo sa ti o pojednávaní a rozsudku snívalo? Tak si ho teraz píšeš a zatieraš mená? To je typické pre našeho LenOnka :)
uverím až prečítam | 06-05-2018 06:44:38
a potom spravíš čo ??? Schováš sa Machovi do jeho rite ako jeho ostatní riťolízači ? Podstatne väčší ako A 0. Načo sa pred všetkými strápňuješ ? Opýtaj sa klamára Macha a jeho právnika ! A potom sem kľudne napíš čo ti povedali.A ja ti ukážem ten rozsudok a včas ho nechám zverejniť aj na SOL, ale aj v inej tlači, aby sa všetci občania Šoporne dozvedeli, čo je Macho zač a aké zákernosti sú bežnou súčasťou jeho života.Totižto ten rozsudok / so zatretými iniciálkami/ si vieš aj Ty stiahnúť na internete. A keď tam aj bude napísané bývalý starosta obce a potom zatreté meno, predsa veľmi dobre vieš,koho tam treba doplniť. Tak skutočne skús nabrať odvahu zistiť aký si hlupák, keď sa necháš Machom dobehnúť. A skús sa správať tak, aby nikto o tebe nemohol povedať že si hlupák. A potom ti dôjde, ako strašne si ubližoval Vlčekovi. Zistíš, aké svinstvá proti Vlčekovi zosnoval ten Macho. A zistíš to nielen ty, ale aj občania Šoporne ! A potom určite budeš medzi prvými, kto s vidlami bude vyhadzovať Macha z úradu.
obcianka | 05-05-2018 20:17:20
kedy bude video z obecneho zastupitelstva za mesiac april ???
plot | 05-05-2018 20:03:24
aky je rozdiel? ak sa normalny diva na debila za plotom? a debil na normalneho?
plot je stale ten isty. len ten debil si mysli ze je normalny. chapes debilko? ten debil by uz davno vykrikoval a rozsudok by bol na solke vytlaceny minimalne na A0! ty nula.
za tvoj pokus to stalo. uverim az precitam.
Panstvo | 05-05-2018 18:33:59
nerád to hovorím resp.píšem. Tí zadubenci sa asi nikdy nezmenia. Opýtajte sa toho Tnkóciho alebo Macha, či p. Vlček musí, alebo nemusí platiť tých cca 30.000 Euro. Ty si nechceš veci overovať, ty si Machov verklík o spravodlivom feťákovi. A je jasné že gule nemáš a si v tomto momente obyčajný sráč a sralo. Ja som bol osobne na pojednávaní v Galante. Tak sa spamätaj a nepíš tu somariny. Choď za fetošom Machom jeho sa opýtal a potom sa sám nakopneš. Do vlastných gúl. A pochopíš, že nie p. Vlček, ale Macho je hajzlík, klamár...
o 21.59hod | 05-05-2018 09:40:17
Krásne zbožné želanie na dobrú noc :)
Isto si to tak predstavuješ, ale pravda je iná.
A nemajetková újma? Tú si Len On už dávno predplatil...
Pre veľmi ťažko | 05-05-2018 07:51:26
Ano mám gule medzi nohami a rad by som sa ho opytal na pár veci osobne ale to by nesmel byt zalezeny doma a po dedine by musel chodiť inak ako na Volve resp. kanáloch. Vo Volve sa neporozoravame a po kanáloch nechodím. A taktiež pochybujem, že by mi otvoril dvere keby som u neho zazvonil. Tak kto tu nemá gule a bojí sa povedať pravdu a pozrieť nám občanom do očí? Len klamat ostatných cez takýchto naivných ľudí ako si ty.
Veľmi ťažko | 05-05-2018 05:17:07
sa baviť s takým ako si ty. Je mi to ľúto, ale si zadubený ako dubák. A stále veríš tomu Tvojemu podvodníkovi Machovi a ceho svorke. Ak máš gule medzi nohami opýtaj sa sám pána Milana Vlčeka. Ešte lepšie,opýtaj sa toho, čo inkasuje tie strašné peniaze od obce Šoporňa. A s Machom si z vás občanov robia srandu. Pán Vlček nie je špina ako terajší vodca. Zisti si osobne, ako sa veci majú a potom sem hoď komentár.
Pre Macho odstup | 04-05-2018 22:55:03
To si vazne myslite že sme v dedine všetci takí hlúpi ako ste vy múdry? Ak Vám raz rozhodne ústavný súd, už sa nemôžete odvolať . Takze Ten pán nemohol vyhrat ziadny súd, ani ten posledny. Ak by ho vyhral už dávno tu je zverejnené rozhodnutie. A šírenie nepravdivých informaciije trestný čin .
Macho ODSTÚP ! | 04-05-2018 21:59:30
Spoluobčania a je to overené. Pán Milan Vlček ten súd vyhral. Žiadna exekúcia na skoro 30 tisíc sa NEKONÁ ani nebude konať. Zrátajme Machovi tie výdavky na právnika a súdne trovy a hneď do vyhoďme z úradu. Predtým samozrejme nech Macho zaplatí všetky škody !!! Páni poslanci ako je možné, že Ste sa dali podviesť Vašim bývalým bacharom ??? Určite viete, že Ste spoluzodpovedný za tie svinstvá. Šopornané modlite sa, aby Milan Vlček kandidoval za starostu. A úspešne voľby vyhral. Lebo keď sa ten naserie a bude žalovať obec o náhradu nemajetkovej újmy aj za 300 tisíc eur, ten súdny spor vyhrá!!! A kde tie peniaze obec zoberie?? Takto ten Macho spravuje Vaše majetky. A že starosta?Pre Macha určite viac sedí výraz Machohrabač.
neviem neviem | 04-05-2018 21:04:54
Kto čo žerie. Niekoho svedomie, ineho exekutor, Len ona súdy. Každy niečo žerie. Iny žerie žurnál, ďalší drysty zdochynajuceho despotu. Treba si davať pozor na žalúdok a ľadviny. Byť triezvy.
si smiešny | 04-05-2018 19:52:57
A dávaj si pozor aby neukradol aj teba a nerozporcoval a nezožral ty trapko. Ako žereš tie bludy od Macha.
si smiešny | 04-05-2018 19:32:40
Otazke je: kto koho sleduje? Len On Macha?
Mne je uplne jedno kto je na urade. Urcite nebudem volit despotu, klamara, udavaca, ...sliedica a bezmajetneho. Lebo ten by ukradol aj pol dediny, aby zaplatil exekutorov.
policajtský bacharsky štyl | 04-05-2018 17:30:14
Ten je zrejmý na vedení úradu i tu v komentároch. Nezaprú sa. Ešte k starostovej žene včera na obecnom aute. Je mi úplne jedno čo tu policajti z úradu píšu. Jako starostov volič som zhrozený čo si starosta a jeho žena dovolila. Tak sa podla toho zariadim aj další moji známy a Machovi hlas vo volbach už určite nedám.
Vraj, tuším | 04-05-2018 16:21:28
JPP...
Pan Majko by uz davno zverejnil aj vlacakov vyskereny ksicht, keby to bola pravda. Vraj, tusim, myslim si, snivalo sa mi, keby, ... vsetko overene, 100percentne.
P. Vlček ten súd vyhral! | 04-05-2018 16:08:56
P.Macho klamal poslancov a obecný právnik ich zavádzal!
A nielen to | 04-05-2018 15:24:41
Netuším, či je to pravda alebo né, ale šúšká sa, že tú exekúciu na Vlčeka čo zosnuval Adrian zo svojim právnikom Trnkócim tuším za okolo 30 OOO evráčov možná s úrokami aj 40.000 údajne Vlček napadol na súde a ten že vraj mal Vlčekovi vyhovet. Takže scem sa opýtal Adriana ale aj šeckých poslancov viete niečo o tom, alebo si zase Vlček, alebo niekto z jeho kamarátov usíra z nás Šopornanov? No ale keď to bude naozaj pravda ani sa nechcem pýtat na tie prešustrované penáze na právnika. Ak naozaj Vlčekopvci neklamu , Adrian pakuj sa s tou tvojú rodinku z Obecného Úradu a z týma policajnými radcami. Lebo keď neodídeš sám, ŠOpornané na určite vyhodzá jak hnoj. Takže prosil by som o odpoved. Lebo tuším sa chleba začína lámat.
Žeby? | 04-05-2018 14:45:11
Foto pred volbami? Pán Macho a pani Machová či vy nato?Oci voličov sú všade i v Pate..
Ešte raz... | 04-05-2018 13:32:23
Píšeš, že máš fotku aj video. Ak ti tak ide o spravodlivosť, prečo nepošleš fotku či video napríklad pánovi Majkovi, aby to zverejnil? Ja by som to urobil ihneď a nevypisoval by som tu hovadiny. Ak MÁŠ fotku, daj ju do placu. Ak len špiniš, tak to dokáže LEN ŠPINA. Chápeš? Sasenka!?
to p.starostová | 04-05-2018 00:05:36
Dobre posr..a aj so starostom. Nevedia čo zo sebou!A my to platíme!
foto a video | 03-05-2018 22:26:20
daj sem fotku a video oktavie. Aj zo soferom.
starostova žena zneuziva | 03-05-2018 19:50:10
Lucia Machová teraz v Pate na obecnej oktávii !!!! To sa môže????? Iba ona sama šoféruje!!!! Je to nafotené a na videu!!!
video | 03-05-2018 19:07:47
bude prosim vas video z obecneho zastupitelstva?
pre HAHAHAHAHAHA | 30-04-2018 15:54:35
Podľa tvojho Niku som presvedčený, že ty si mimo. Určite od okotenia :)
HAHAHAHAHAHA | 30-04-2018 13:43:11
Daj ešte volaco ty pomýlený machovec! Hahahahaha. Dobre si mimo!
pre pomýleného | 30-04-2018 11:00:07
Je rozdiel medzi pravdivou slohovou prácou Macha a verejným klamstvom despotu zverejnené v žurnále.
Sopornianske noviny | 30-04-2018 10:35:21
Tak ale zas Machove slohove prace na urovni 1. stupna ZS v Sopornianskych novinach nie su o nic lepsie.
Anonym | 27-04-2018 22:07:32
Ten článok v novinách je vážna demagógia, ak je o svojich tvrdeniach dotyčný presvedčený, je podľa mňa strašne nebezpečný pre spoločnosť!!!
takže | 27-04-2018 21:42:47
po prečítaní pár viet som prišiel k úplnému presvedčeniu, že redaktorka veľmi vážne pochybila a neoverila si základné fakta.
Napríklad:
Nestiahol sa z verejného života... Narovinu. Kde je? Alebo považuje jeho ,,zalezenie do kanála,, za spoločenský život? Asi áno. Veď kanalizácia je verejná.
Voľby na starostu. Zabudla napísať, ako ich ako kandidát na starostu snažil zmanipulovať, aby On vyhral voľby. (Rozhodnutie ÚS 6/2015 a prehľad PL. ÚS 6/2015).
Ako si dovolí verejne tvrdiť nacvičovanie hlasovania? Kto sa na nich zúčastnuje, ak toto dokáže tvrdiť a takto verejne obviňovať poslancov?
Ako môže tvrdiť o ,,kšeftoch,, ...? On sám poslal udanie na obec a na jeho oznámení sa nič nepotvrdilo a tak mi zostáva tvrdiť, že úmyslene škodí obci a poslancom, krivo obviňuje vedenie úradu. Pritom si sám neoprávnene vyplácal vyššiu mzdu.
Ak sa rozumný človek zamyslí nad článkom, pochopí, že jeho klamstvá už berie ako úplnú pravdu.
Podotýkam - dom smútku. ON, čestný a poctivý, KONAL protizákonne vybudovaním čiernej stavby. Ako to môže bez súhlasu zastupiteľstva, bez projektu,...?
Kotoľňa pre základnú školu? Kotoľňa s nevypovedateľnou zmluvou na 10!rokov a vysoké platby za ,,nájom,,?
ČOV? Ktorú dal do projektu predovší starosta pán Kiš? ON sa chváli jeho projektom, v ktorom bol nakoniec neúspešný? (viď video OZ z marca, vyjadrenie starostu k projektu)
Hasičské auto? hasičskej budovy? WiFi? ... dajako mi to nesedí :)

Promovaná žurnalistka si overí pravdivosť výrokov. Samozrejme, že každý je za svoje výroky zodpovedný. Aj takí samoľúbi, bez chrbtovej kosti.
Dobrá snaha :)
pre nekokci | 27-04-2018 20:26:16
Na smich je ten članek.
nekokci | 27-04-2018 20:16:26
ty fakt či fas či ako ako ako ako ako si na smich
Šaliansky žurnál | 27-04-2018 19:29:29
Fakt super čítanie. Kandidát na starostu zabudol pani redaktorke porozprávať celú kopu zaujímavých informácii. Ako ako starosta predal obecné auto, ako si nezákonne vyplácal vyššiu mzdu, ako utekal zo zastupitelstiev, ako sa smial svojim voličom do tváre, ked sa ho niečo pýtali, ako sa zamykal v kancelárii úradu počas dňa otvorených dverí, ako sa nabalil na kotolni v základnej škole,ako..., ako..., ako...
Kronika | 26-04-2018 16:47:48
Pani kronikarka take krivé obvinenie ? Nikto nebol z ničoho usvedčený . Treba pocuvat na zastupiteľstvách všetko, nielen to čo Vám vyhovuje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-04-2018 10:51:10
Uz roky tvrdim, ze je to len a len otazka casu...

https://www.aktuality.sk/clanok/584178/naka-zasahovala-v-dome-viceprimatora-sladkovicova/?AT=wgt.article_clanok-najcitanejsie.c.x...A.
pre obcan | 26-04-2018 090208 | 26-04-2018 10:41:12
Starosta na zastupitelstve povedal ze 9/2018, video zo zastupitelstva je na SOL
Kanalizácia? Za klamára Macha? | 26-04-2018 10:30:18
Môžeš čakať! Macho zo svojimi poslancami navýšil pôvodný rozpočet Vlceka na kanalizáciu o 3 milióny a uprednostnil firmu čo to mala vyhrať. Tak zasiahla NAKA a Úrad pre verejne obstarávanie!! -pre podozrenie z podvodov a machinácií a netransparentnosti celého procesu za Macha!! Macho klamal aj na zastipitelstve ked tvrdil že Vlček podal projekt za 9,3 milióna. Poslanec Nahacky dal dôkaz od Vlceka že to bolo 7,4 milióna!! A teraz to je až 10,7 milióna!!!!!! To koho chce Adrik odr..ať??
obcan | 26-04-2018 09:02:08
chcem sa informovat,ze kedy sa uz zacne konecne robit slubena kanalizacia
starosta-klamar | 25-04-2018 21:02:37
Dneska bol na zastupitelstve Adrik viac razy usvedčený z klamstva.Pozrite si video! Takéhoto nepodareného starostu tu mame!
pre zvedavvy pan Trnkocy | 25-04-2018 16:26:57
Pan Majko pise, ze Macho poslanca verjne urazal. Vy tvrdite, ze nie, lebo sam Nahacky si to nahral a zavesil na net.
Podla vas obecny urad nie je verejne priestranstvo?
Podla Vas je normalne, ked sa takto bavi starosta s poslancom? Nadava mu do hlupakov a podobne vylevy.
https://youtu.be/HecMZLcBZFI?t=1437

Takto sa vas klient Macho domahal svojho \"prava\" v roku 2012 a na pocudovanie mu faktury boli poskytnute a mohol si to aj natacat
https://youtu.be/oZ5XVV3nhMc?t=18

Vy ako oebcny pravnik ste obcanom obce vyfakturovali cca 1 700 000 korun na neznyselne ukony, na ktore stacilo iba odpovedat podla infozakona.
Este tu aj poslanca nazyvate panacikom. Nesnazte sa vypisovat, ze to nie ste vy co sem pisete pan Trnkocy, ved ktory Machov priaznivec ma nastudovane ustavne pravo?
http://www.forum-media.sk/detail-osoby/mgr-slavomir-trnkocy.html

Poprosim o slusne diskutovanie bez urazok typu fetak a opiloza.
nelegálne ubytovne | 20-04-2018 20:15:32
Za tým je poslanec Rosypal a starosta Macho. Toto v dedine nechceme!!
určite ťa | 20-04-2018 16:21:29
strašne sklamem. Nikdy v živote som nebýval v obci Šoporňa a nikdy som tam nekandidoval, ani nebudem kandidovať za starostu. No vidíš aký si vskutku originálny blbeček! Tebe určite nepomôžu ani v Pinelke a to je safra iný ústav/ v Pezinku/. Takže šňupni si, ukľudni sa a hybaj spinkať. Fetošovi sa DOBRE SPINKá.
trinásty lekár | 20-04-2018 14:58:26
Ti určil konečnú diagnozu.

Ako jediný lekár som ti vravel a snažil a ti vysvetliť, že tí dvanásti nie sú lekári a dvanásti mesiačikovavia.
Žiaľ, tie transparenty, bol to tvoj krásny ošiaľ, našťastie keď si zistil že si Napoleón LenOn, prestal si stvárať.

Vieš ské je to s tebou ťažké?

Ešte že ťa v obci pochopili a NEvolili :)
presne tak | 19-04-2018 135318 | 20-04-2018 13:20:56
jáj tak, tak to si bol ty, čo si po blázninci rozvešával transparenty, nechz Žije môj kamarát a feťák Macho, spolu celú Šoporňu rozkradneme, to ty si vyblakoval že šopornané sú blbci a preto idú volit Macha. Nuž ale pravda, ty blbeček to nikdy nepochopíš, že ľudia v Šoporni okrem teba a Macha nie sú blbci. Takže buď taký láskavý, nechaj slušných ľudí v Šoporni na pokoji, oni chcú pokojne žiť, rozvíjať obec a dobre vedia že s Macholínym to ani omylom nepôjde. Zmier sa s tým, že starostom bude p. Vlček. Musíš to nejako stráviť.Pozdravuje ťa tvoj ošetrujúci lekár z blázninca. Keďže sme ťa mali pod dohľadom dvanásti lekári určite vieš, kto ti píše. Ako som Ti povedal, nesmieš drogovať, sem tam nejaké čúčo a marišku- no ale nie veľa, lebo zase sa u teba rozvinula paranoia.
pre zvedavyy | 20-04-2018 10:20:17
Vy pan Trnkocy asi nemate v tej Bratislave co robit, ked tu terorizujete s tymto despotom obyvatelov obce.

Som si kukol video a Macho sam priznal, ze si to nahrava na diktafon, tak preco sa stazuje, ze si to Nahacky nahrava, ked on robi to iste?
presne tak | 19-04-2018 13:53:18
Je to ústav. Videl som ťa v kazajte spoza plota :)
Nechce sa mi veriť že ťa už pustili, alebo máš len prístup k PC?
pre paka šopozbojníka | 19-04-2018 12:50:34

Telefón: 037/654 81 11 neviem čo je to za telefónne číslo.Ale keď ho ty tak dobre poznáš, tak som presvedčený, že to asi bude nejaký psychiatrický ústav, kde si dlhoročným a zaslúžilým členok. A najmä nevyliečiteľným pacientom .Už si si určite zvykol, ja si tiež zvykám, že občas sa musím porozprávať aj s diagnostikovaným debilom. A prečo nevyliečiteľným? Lebo len skutočný blbci nemôžu nevidieť tú správu vecí verejných vedených a riadených Mgr./ v tomto prípade istotne magor/, absolventom slávneho Sladkovičova, ten tvoj Adrík. Koľko že husí, kačič a trúnku sa muselo investovať ? Lebo titul si treba zaslúžiť. Niekto hlavou, niekto kačicami ...
spravili sme si foto | 19-04-2018 12:39:32
Dedina zarastená a jarky hnusne! Zahony ruží a ďalšie sama zelina! Nádrž pitnej vody hnus samy zabačinec smrad! Len tvrdohlavý jako baran starosta to nevidí a Baran tiež. Prečo asi??
škoda reči | 19-04-2018 11:09:41
Vieš koľko berú? Minimálne 3.000e, k tomu 100% prémie, za každý kilometer 3 eurá, benzín z obecného minimálne 500 litrov na mesiac. To každý jeden! Aj upratovačka. Aj účtovník na bicykel nové kolesá.
A potom taký idiot ako ty tomu aj uverí.
Počkaj... Pomýlil som sa. Aspoň 10 krát sa mi snívalo, že dostávajú 13, 14 a 15 plat každý mesiac.
Ty trubka :)
Vyber sa do dediny a pozri sa čo sa robí. Keby si nesedela nadrbaná za PC, bola by si v \"obraze\" a nie pod obraz Boží. :)
čistota v dedine za Vlčeka | 19-04-2018 10:47:52
Bola perfektná! Pravidelne sa kosilo,upratovalo,čistili sa jarky atd. A teraz za Macha plno zamestnaných jeho rodiny a kamarátov a dedina teraz i minule roky zarastená,zákony sama zelina a o jarkoch škoda reči! Či tam robí Baran a další? Berú vyše 1000 eurové platy a vozia sa po dedine na obecných autách!! A ešte ma mach drzost volat ludi na brigádu?? Neni som proti ale najskôr nech si obecný plnia za čo sú platený a nech udržujú napr. to čo spravil na brigáde mladý Gála v 2015 či Vlček pri starom koryte Váhu,na detskom ihrisku a tak..
pre koks sem koks tam | 18-04-2018 21:44:58
Všetko je na webe, a ak tij ebe, volaj. Ak im ukážeš tvoje príspevky. Budeš uprednostnený a ešte dnes :)

Telefón: 037/654 81 11
koks sem koks tam | 18-04-2018 20:47:36
koks sem, koks tam, Machovi je všetko jedno.... stará bába póvidála že to dáva náladu ... však tú pesničku o Adríkovi zlodejíčkovi poznáte....
zas koks | 18-04-2018 20:41:31
Ty kokso. Koks sem koks tam. Mimorealitu-ONmacho.
ty kokso | 18-04-2018 20:11:16
podvodník obviňuje...
Spomeň si na posledný (?) podvod pri voľbách! (okrem podvodov pri udávaní, falšovaní, pozmeňovaní, krivom obvinení, ...) Spomeň si, ako tvoja ochechula prehadzovala lístky! Nie treťom, ale v prvom okrsku. (Z tretieho si dostával informácie o stave od pána B.) Nemusím ani pokračovať kto je podvodník! (pozri si z zamietnutie ústavného súdu PL. ÚS 6/2015166). Macho aspoň na zastupiteľstve odpovie, vysvetlí a hlavne - NEUTEKÁ! Nahácky zastupiteľstva natáča a ak to sleduješ, pozri si ich od A po Z. Ale ty by si prekrútil aj monitor, aby si pravdu spochybnil a tvoju pochybnosť a podvod dostal na úroveň pravdy. Za každú cenu chceš, lebo MUSÍŠ opekňovať svojho despotu. Si rovnako nenažraná ako on a to jedine vás spája - koryto!
Niet čo dodať, myslím si že tvoja psychika je úplne mimo realitu chápania a nech už napíšeš čokoľvek, nedá sa to inak vnímať, len ako posledné kopnutie zdochnuteho koňa.
Tak, nazdravie a pekný večer :)
pre no toto | 18-04-2018 18:57:45
Tomu ver, že rozhodnú. Takže je zbytočné vypisovať. Aby si nebola prekvapená.
no toto | 18-04-2018 17:51:18
Tých bývalých starostov tu je tolko? Za každým komentárom vidíte p.Vlceka? Už ste bezradný a paranoidný hehe.. Úprimne:Machovci nefandite si. Občania rozhodnú!
pre Adrik je podvodník a spol | 18-04-2018 17:28:24
Je úplne jasné, kto tu je psychicky labilný, na liekoch,...Určite ten, kto sa nevie vyrovnať s tým, že už dlhšie nie je starosta a ani nebude, ža obec napreduje, že sa buduje. Že nemôže okrádať obec a občanov, že sa im nemôže smiať do tváre počas úteku zo zastupiteľstva, že mu neostáva nič iné len udávať obec, najímať si gašparkov na drôtiku, vypisovať hlúposti, lebo nevie nič užitočné urobiť a nikdy neurobil,...
Adrik je podvodnik | 18-04-2018 16:48:46
odmalička. Čo tu chodíte okolo horúcej kaši. Okrem toho je psychicky labilny na liekoch a fete.a bachar! Stačilo!
pre normalne | 18-04-2018 16:32:51
Nechcem sa tu moc zastavat Nahackeho, mal by to robit on sam, ale z videa je krasne vidiet, ze utoci Macho.

Napriklad:
- Hlupak, hlupacik, vedies nemanzelsky zivot, okradas zamestnavatela, ponukas uplatky atd.

Pritom Nahacky chcel iba vidiet faktury s kamerou, tak ako to bolo umoznene Machovi.
pre autora | 18-04-2018 16:07:46
mám obrovské šťastie je asi fakt príznačné, že si fandí.Lebo chýba mu to najpodstatnejšie. Zdravý rozum a zubná kefka. Určite on na svoju papuľu používa cirokovú metlu. Preto mu z nej smrdí.
normalne | 18-04-2018 16:06:39
Je normalne, ze ak sa baviš na úrovni tak je komunikácia normálna.
Ak je niekto idiot tak sa s nim musiš baviť tak, aby tomu rozumel. Poslanec nerozumie tlacenej forme zakonu a ani co vlastne chce. Tak sa s nom skus bavit normalne. To sa neda.
normalne | 18-04-2018 16:06:36
Je normalne, ze ak sa baviš na úrovni tak je komunikácia normálna.
Ak je niekto idiot tak sa s nim musiš baviť tak, aby tomu rozumel. Poslanec nerozumie tlacenej forme zakonu a ani co vlastne chce. Tak sa s nom skus bavit normalne. To sa neda.
bumerang | 18-04-2018 16:04:53
Starostovi sa to riadne vraca.Jeho zbrane ho ničia! Naivne si myslel že bývalého zničí a Sopornanov znechutí? Čakaj dal Adrik.Tvoje nechutne podle praktiky toleruvat nebudeme!!
pre Mgr. Trnkocyho | 18-04-2018 15:17:41
Podla Vas je normalne, ked sa takto bavi starosta s poslancom? Nadava mu do hlupakov a podobne vylevy.

https://youtu.be/HecMZLcBZFI?t=1420
klasika | 18-04-2018 15:03:17
blbci majú vždy šťastie. Ale z teba je celá Šoporňa zúfalá.
klasika | 18-04-2018 15:03:15
blbci majú vždy šťastie. Ale z teba je celá Šoporňa zúfalá.
mám obrovske šťastie | 18-04-2018 14:06:39
zistil ze som uplne normalny a ze mam bohovsku trpetlivost odpisovat takym idiotom ako si ty.
Z tvojich prispevkov vidim kopanie zdochnuteho kona.
Neviem ci si uz pocul ze na konci dediny zrazilo vlcaka. nechcel som tomu verit. Ale zistilo sa, ze mal styri laby. Preto stale pise....
Macholíny | 18-04-2018 12:46:13
tu kypí a uráža. Presviedča aj posledných pochybovacov že na urad starostu nepatrí. Basa mu sadne lepšie ale z druhej strany! A venčit ho budú vazni či im robil zle jako bachar.
Šoporňa je bohatá | 18-04-2018 114357 | 18-04-2018 12:30:10
Zaujímavé, všetko vieš, všade si bol. Ale mýliš sa. Už ti zostáva len podebatovať so skúseným psychiatrom aby si zistil,že más obrovské šťastie. Teda a podobných naše zdravotníctvo poskytne liečbu zdarma. AJ keď si kladiem otázku, či to má vôbec v tvojom prípade zmysel, keď si tie tvoje \"fakt fundované\" príspevky čítam.Mal by si so sebou vziať aj Macholínyho. V tom momente sa stane Šoporňa kľudnou a slušnou dedinou. Máš obrovskú možnosť k tomu prispieť.
ustavnyy pravnik | 18-04-2018 11:51:40
http://www.forum-media.sk/detail-osoby/mgr-slavomir-trnkocy.html

Sak rozmyslajte troska na tom obecnom urade, za co vas platime?
Šoporňa je bohatá | 18-04-2018 11:43:57
Áno, žiaľ jej reklamu narúša pár pribrzdených jedincov.
Napríklad, ty si odkial vzala, že je to ústavný právnik. LenOn je potom tiež ústavný (pacient), ba VIAC ako Haag, lebo rozhodnutím ústavného súdu pohŕda a ON vie, že ÚS nemá pravdu :)
Že obecný právnik píše na sol? Sa už preber. Ty vieš všetko, že. Sníva sa ti o právnikovi, Adríkovi, ..., celej obci o BOHATSVE, ktoré si ešte nestihla prepísať? Choré. Ak si myslíš, že 100krát opakovaná lož je pravdou, mýliš sa. Ľudia v obci pravdu poznajú a to ťa trhá od jedu. Zamysli sa nad tým čo píšeš, inak sa len totálne zhadzuješ. A či ty si už zhodená dávno. Či?
zvedevyy obecnyy ustavnyy pravnik | 18-04-2018 11:31:25
Soporna je taka \"bohata\" dedina, ze si moze dovolit platit ustavneho pravnik, aby anonymne pisal na seredonline.
komentár | 18-04-2018 10:44:24
Najprv ako nik som chcel napísať:
tej podomnou.
Zle, veľmi zle by to vyznelo, lebo ju mať pod sebou, by som vygrcal aj silvestrovský fernet!
Ale k veci. Sášenka, ty máš dovolenku keď si sa tak rozpísala a každý komentár je starosta, či Adrík, či právnik, alebo trnkócy a aké faktúry za právnika tu uvádzaš?? A či ti už tie lieky prestávajú účinkovať?
Nechce sa mi veriť, že od božieho rána si ako štena sťatá. Ten alkohol ťa raz zabije. Nie že by mi ťa bolo ľúto, ale toľko alkoholu dať do zeme je úplná zbytočnosť. Tak rob niečo so sebou, kým je čas. Lepšie neskoro ako vôbec.
Ďalšia zbytočná faktúra!! | 18-04-2018 10:25:03
pre obecného právnika čo tu vypisuje jako zvedavyy bludy!! Dokedy?
zvedavyy alias Slavko | 18-04-2018 09:43:47
to netreba zistovat, Slavko, len netreba klamat...ale je chvalyhodne, ze Adrika obranujes aj na tejto stranke..
zvedavyy | 18-04-2018 09:36:46
neviem, kto kde používa aký alias a nezaujíma ma to. ale nie, nie som obecný právnik a už vôbec ma nezaťažuje poukazovať na aroganciu a zneužívanie práva, porušovanie práva. je v niektorom z mojich prispevkov niečo nepravdivé (na rozdiel od článku pána Majka, ku ktorému som sa vyjadroval)? zatial som to nepostrehol, že by mi niekto napadol obsah, iba sa snaží zistiť, kto som a kto nie som už vie.
mgr. Trnkocy | 18-04-2018 09:10:45
fakt nie ste zvedavyy??? je len nahoda, ze toto pouzivatelske meno pouzivate aj v diskusiách na iných portáloch? zavadzanie je jedna vec, ale clovek sa len cuduje, ze taky vytazeny \"obecny pravnik\" (ako advokatovi Vam musi toto oznacenie \"lichotit\") ma cas chodit na diskusie..a vypisovat slohy o ustavnych pravach...
zvedavyy | 18-04-2018 08:46:07
len tolko, ze nikto nemohol verejne ponizit a urazit pana poslanca, kedze verejny prejav z toho urobil sam pan poslanec. pan poslanec si nahral na kameru to, ako sa k nemu pan starosta sprava. skutocnost, ze pan poslanec OZ nebol schopny zo seba dostat jednu rozumnu vetu a argumentovat inym spôsobom ako len \"ale ja to chcem\", nie je znakom arogancie starostu, ale prejavom neschopnosti a obyčajnej manipulatívnosti pána poslanca. Prejav neschopnosti v tom, že si nevie uvedomiť, že ak sa niečoho domáha, tak musí vedieť, či sa toho domáhať môže a akým spôsobom a hlavne, na základe čoho. Z nahrávky je zrejmé, že z uvedeného nevie nič. Prejav manipulatívnosti v tom, že napriek tomu, že na tej nahrávke vyznel ako absolútne neschopný, tak ju nechal verejne zavesit na net, nech pan Majko ma sledovanost portalu, ved on k tomu niečo napíše a určite to bude proti starostovi a nie proti mne. Nechá sa manipulovať Majkom a aVlčekom (zasadnutie OZ to dalo jasne na svetlo sveta) a ani mu nedochádza, ž je iba obyčajný panáčik, ktorému nedochádza, že je využívaný na presadzovanie názorov a cieľov niekoho iného. Este tolo, ze nie som Adrian a ani obecný právnik.
starostovi | 18-04-2018 08:42:36
Macholíny čo tie 5000 a viac faktúry za osvetlenie čo nesvieti!!!! Na kampan a do posilňovne na hornom konci?? Rabovač!
tomu od rána | 18-04-2018 08:28:06
daj si pozor na žlč...mohol by si dopadnúť ako psycholenon
pre zvedavyy | 17-04-2018 180446 | 18-04-2018 07:43:05
Adrián, nezhovadzuj sa ešte viac! Vieme o tebe svoje. Robíš tu zo seba najdokonalejšieho a najspravodlivejšieho! Prestaň robiť zhovadilosti! Nemachruj , ukludni sa začni rozmýšľať!
pre rabovačka | 18-04-2018 06:21:53
myslím že je načase,aby si vyhľadal odbornú lekársku pomoc.Rabovačka sa začala po Macholínyho nástupe, ale ty si žiaľ slepý a hluchý.Možno, že pod menom rabovačka sa skrýva ten psychicky narušený vodca.Šoporňu nemohla postihnúť väčšia katastrofa ako Macholíny.
starosta verejne urážal poslanca | 18-04-2018 05:08:40
O tom je príspevok na SOL a podobne. A urážal ho zato že sa pýtal na hospodárenie obce,faktúry..... Pán Macho na obci nie je nič tajne,už ste neni bachar v Leopoldove! Ak sa tak správate tak tam chodte naspat. Otázka je či by vás tam chceli že? Takze nemýlite si náhodou pozíciu starostu s dozorcom vo vaznici? Chápem že ste nervózny ale čas kedy ste sa trieskal o zem s trovil liekmi ked nebolo po vašom by ste mali mat už za sebu či??
rabovačka | 17-04-2018 22:21:41
ostošesť skončila pred 4 rokmi. Neodputavaj pozornost od problemu, pretože hovienko lenonko s pomocničkom Náckym neustale udava obec. Nie je ti to divne, že sa nevie zmierit s prehrou?
NEODPÚTAVAJ POZORNOST | 17-04-2018 20:47:04
od Macha. Ten je verejný cinitel a ak si si nevšimol už 4 roky! Tam je problém malého hovienka Adrika čo nevie už čo zo sebou a rabuje obec ostošesť!!
pravda | 17-04-2018 20:21:35
Ak sem napiseš pravdu, dozvieš sa, že fetuješ.
Radšej by som bol, keby mi niekto vysvetlil, kam a načo sa minuli peniaze. Aspoň za druhy polrok 2014. Sisi odpovedz. Neverim že na ľadvinky. Skôr do ľadvinky.
Rozpočtarovi | 17-04-2018 19:29:19
Adrik nefetuj tolko!Trepeš.
rozpocet | 17-04-2018 19:08:18
v minulom obdobi boli takmer take iste peniaze v rotpocte ako su v romto obdobi.
neviete mi povedat, kam isli peniaze a na aky ucel, ked sa v obci nix neurobilo a peniaze sa minuli?
odpovie mi byvaly pravnik alebo sam lenon? asi tazko. a tak si myslim, ze sa vlcko tlcko krasne z obecnych nabalil. alebo som sa pomylil? aspon desatkrat sa mi o tom snivalo!
pre zvedaveho obecného právnika! | 17-04-2018 18:49:19
Toto sme tu teda ešte nemali.. haha,sám Sládkovičovo vyskoleny predražený obecný právnik mudrujte a rozdáva rady za ďalšiu ťažkú faktúru?? Za koľko tentoraz pán Trnkocy? 2,3,4 tisíc EUR! Že vam neni hanba takto sa strapnovat a cicat obecný rozpočet?!
zvedavyy | 17-04-2018 18:04:46
Pan Majko. Ak by ste sa co i len chceli hrat na nestranneho, uvediete aspon meno Vami vybraného odborníka na samosprávu. Budem úprimný, neverím tomu, že uvedené Vám uviedol niekto, kto sa na fungovanie samospravy spcializuje a pozna platny pravny poriadok a aj rozhodovaciu cinnost sudov. Niekto taky by si nedovolil uviest, ze poslanec obecného zastupiteľstva je \\\"de facto ...\\\" tak ako ste to uviedli vy svojom clanku. jednoducho ste si to cele vymyslel. Kedze v § 11 Zákona o obecnom zriadení mate uvedené, že obecné zastupiteľstvo je zastupiteľský zbor. Nie, že poslanec OZ je de facto ... Vzhľadom na skutočnosť, že Zákon o obecnom zriadení v § 12 ustanovuje, akym spôsobom Z hlasuje a rozhoduje, nie je možné označiť tvrdenia vo Vašom článku inak, ako o Vaše želanie (vzhľadom na Vašu evidenciu v záznamoch ako kandidát na spoluprácu) nie zbožné, alebo priamo, úmyselné klamstvo. V cl. 2 ods. 2 Ústavy Slovenskej republiky je uvedene, že štátne orgány môžu konať len v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon. Z rozhodovacej činnosti Ústavného súdu SR je zrejmé, že toto ustanovenie saa viaže na všetky subjekty, ktoré sú oprávnené rozhodovať o právach a povinnostiach fyzických osôb a právnických osôb. takýmto subjektom je podla Zákona o obecnom zriadení starosta a obecné zastupiteľstvo. Poslanec obecného zastupiteľstva nie. Ten len je oprávnený rokovať a hlasovať na zasadnutiach obecného zastupiteľstva a plniť úlohy, ktorým ho obecné zastupiteľstvo, spôsobom podľa § 12 Zákona o OZ, poverí. Túžba pána poslanca OOZ a možno aj Vaša sa musí obrátiť na poslancov NRSR, ktoý by ju premietli do zmeny zákonného znenia. Vaše túžby sú, podľa mňa, veľmi nizke, pre snahu miasť čitateľov Vášho portálu, ktorý zneužívate na osobný prospech a neobmedzené očierňovanie Vašich politických a myšlienkových oponentov.Ďalším klamstvom je, že pán starosta verejne ponížil pána poslanca. Ako? Nahrávkou, ktorú vyhotovil pán poslanec a následne Vám ju zaniesol, že čo s tým má robiť? Alebo pochopil až následne, že ponížil sám seba a usvedčil sa z neschopnosti vnímať písaný text a realitu? Je potrebné si uvedomiť, že pán poslanec OZ je mimo zasadnutí obecného zastupiteľstva obyvateľom obce Šoporňa ako každý iný obyvateľ. Má rovnaké práva a povinnosti. To, že je poslancom OZ z neho inéhočloveka nerobí ato ani z pohľadu práva (čl. 12 ods. 2 Ústavy SR \\\"Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach.\\\" a aj \\\"Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.\\\" Takže ak pán poslanec sa domnieva, že má nejaké práva, ktoré mu boli odopreté, môže sa ich na relevantnom orgáne ochrany práv aj domáhať. A možno to bude len u Vás.
Tvoja vec ked neveríš | 17-04-2018 17:38:29
Opýtaj sa svojho obdivovaného p. Macha. Či máš z toho bobky? Proste je to fakt-Macha zobrali a zaistili úradne dokumenty! Ty pako podomnou.
0631 | 17-04-2018 15:36:15
Ráno vstane a napíše to, čo sa jej snívalo?! Tá musela byť sťatá jak šteňa
Potvrdené | 17-04-2018 14:03:08
Bola tu aj SIA, ŠTB, Scotlendiar, NASA, ASA, Jakuza. Ale všetko ustála KGB, lebo Macho má rodinu v Rusku. Nepi už borovičku, lebo máš delírium. To hľadali skorumpovaného Vlčeka a za krádeže Nahackého.
Prázdna dedina | 17-04-2018 12:40:32
Starosta zaistený, zamestnanci zaistení, poslanci zaistení, občania zaistení, len pár primitivov ak ten predomnou tu zostalo.
Macho zaistený !! | 17-04-2018 06:31:41
Pána Macha spacifikovali špecialisti kuklači?? Vraj maril spravodlivosť a nekomunikoval s prokuratúrou a vyšetrovateľmi? Či predkladal pozmenovane dokumenty!? Tak prišli po neho a urobili raziu na úrade a doma..?
Poslanci | 16-04-2018 19:31:21
Dalej kryte kšefty starostu,netransparentne riadenie obce! Svojim mlčaním a nacvicovanim hlasovania podporujte predražené obecne zákazky pre p.Krajcu,predražené a zbytočne obecne právne služby,kamarátske kontroly- nekontroly hlavnej kontrolorky! Ďalej schvalujte nezákonne uznesenia aby ste ublížili čo najviac občanom-voličom! Podporte starostu aby dostal ďalšie upozornenia a protesty prokurátora a aby maril spravodlivosť. Nech obec prehra ďalšie súdne spory ved občania to za vás zaplatia! Vela zdaru.
pre poslancov | 16-04-2018 18:36:22
Vazene poslankyne a poslanci. Nenechajte sa odradit od poslaneckej zodpovednosti a nadalej komunikujte a spolocne rieste problemy v obci. I napriek roznym verbalmym utokom voci vasej osobe, zomknite sa a ukazte, ze par neprajnikov vas nedokaze od prace odradit, ale naopak, posilni vas. Vysledky vasej prace a zodpovednosti sa dostavia v podobe uzania od obcanov. Uz teraz vidno vysledky, ale ti co su zaslepeni ich nechcu vidiet. Drzim vam palce.
mozgová kôra | 16-04-2018 081921 | 16-04-2018 16:42:35
Nuž čo s takým tupcom. Teda v tvojej hlave ťa nič nenapadne. Ty vieš len kopírovať teda si plagiátor. A to sú najväčší podvodníci, sralovci a tupci. Už Ti chýba len titul z University Counti Sládkovicsovo a pohroma je dokonaná.
pluvanec do očí občanom! | 16-04-2018 16:27:03
Toto sú poslanci? Ritolezy a poklonkovaci starostu? Ludia otvárajú oči a majú plne zuby takých čo sú dos..tý jako Ferenc,Ščípa,Blahová,Búran,Gálová,Bartoš! Chodte od toho a už nerobte do konca volebného nic! NULY!!!!!
N a KA | 16-04-2018 15:57:47
To znamená, že si zasa udal obec? Tak sa nečuduj, že niektorí poslanci, starosta a niektorí podnikatelia podávajú vysvetlenie na NAKA.

Poslancov je 11. Napíš menovite ktorí si neplnia svoje povinnosti.
Ako Ty vieš, že si ich neplnia?
Jáááj, áno, neplnia! Lebo neudávajú obec. Len hlupáčik z oblakov, pán Inžinier s titulom kúpený za svine je poctivý ...
O to išlo či ??
POSLANCOM A KONTROLORKE | 16-04-2018 14:48:20
Kedy si budete plniť svoje povinnosti? Najnovšie bol na výsluchu NAKA spriaznený podnikatel zo starostom takmer všetkých predražených zákaziek pán M.Krajca i pán Macho.. To poslanci nevidia či nechcú,nemozu vidieť??! Kontrolórka len bere vysoký plat a preplácajú jej benzín?? A ZOMOS s pánom Špánikom sa kam stratili!? Tiež kšefty s pánom Machom? O to išlo či??
starostovi | 16-04-2018 12:38:24
Podmienky sú nadstavené približne rovnako pán Macho. Na SOL a medzi ľudmi.S tým rozdielom že vy používate podpásovky,zneuzivate obecne právne služby,kontrolorku,kontakty pána Petrása...... Už dlhšiu dobu sa to otáča proti vam lebo ste zatiahol do svojich špinavých praktik kdekoho. Chytáte sa poslednej poslednej slamky-NEuspešne. NEdodrzujete nič!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-04-2018 10:28:19
pre pana Majka | 16-04-2018 10:20:23 | - ak nazyvate poukazanie na problem za pouzitia preukazatelnych faktov pod je*avanim - asi viete preco.
pre pana Majka | 16-04-2018 10:20:23
Pan Majko, vy viete tak krásne pod je bávať. Prilievate olej do ohňa, ale vy viete prečo, že?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-04-2018 08:25:08
Po desiatkach uplne primotivnych prispevkov ponizujucich raz jednu, inokedy druhu stranu staci ukazat, ze cesta vedie cez fakty a argumenty. Ako voci jednej, tak voci druhej strane.

Este zopar poslancov s potrebnymi vedomostami, aktivnych obcanov a ludia mozu zacat pracovat na principoch transparentnej, obcanom otvorenej samospravy, kde budu vytvorene mantinely v ktorych je mozne pohybovat sa.

A nasledne bude uplne jedno kto bude starostom. Vlcek, Macho, ci ten jeho na obci zamestnany tatko.

Vzdy to je o pravidlach, ich dodrziavani a povinnosti ich respektovat.

Zial, dnes v samospravach absentuje moralka, cest volenych zastupcov ani nehovorim, elementarna ucta k obcanom a zakonom je minulostou a nastupil system - dolezite nie je co a ako robim, hlavne aby mi to nedokazali. Uz aj odhalenie nevadi - ved ked mozu ti hore...

Tych hore ale beznim obcania nevyriesia. Tychto dole vsak maju moznost poziadat, potom upozornit a nasledne opluvat az nakoniec vykopat z uradu na ulicu.

Treba si pozriet len prerod samosprav v gubernie.

Mnohi starostovia si skutocne zacali robit uplne co chcu s tym, ze si z obecnych penazi platia sukromnych advokatov vo viere, ze to tak bude trvale.

Sam viem, kolko listov mi poslal ten soporniansky. Ostuda pre starostu. Vygadzuje bumerangy (aj telefonatom z marca 2016), ktore sa postupne budu vracat. Jeden clovek chyti, aj dva. No raz to skonci.

Staci, aby sa poslanci zacali zaujimat o to, kolko penazi davali za advokatov starostovia pred 10 rokmi. Co sa zmenilo odvtedy okrem sposobu maslenia samotnych starostov?

A netreba sem uz miesat Vlceka - treba sa pozriet na efektivnost vynalozenych obecnych penazi.

Ja len verim, ze sa ludia zacnu pytat poslancov, kde maju oci a preco toto vsetko trpia a prehliadaju.

A nasledne, co na to vsetko kontrolorka obce?
šeda mozgová kôra | 16-04-2018 08:19:21
Súhlasím s tvojim názorom.

Si neriadena strela. Keby si vedel trafit aspoň do čierneho. Ty si sa trafil akurát do análu. Podľa toho čo píšeš ani nevieš čo je pravda. To je take typické vlčákovské, pravdu vynechať a pochybnosti a dohady prezentovať ako čistú ľaliu.
Ale veď | 16-04-2018 07:51:38
Machovi vôbec netreba dávať KO. On si dal úplne sám. Klamár so širokými zreničkami / od pozerania sa na mesiac/ notorický porušovateľ zmluvy, zavádzač.Je síce pravdou, že má ok,olo seba pár análnikov. Tí sa ale rýchle preberú keď utopí aj ich. A ľudia s narušenou šedou kôrou mozgovou sú neriadené strely.
Šopornan | 16-04-2018 01:22:15
Odpútavate tu pozornosť od starostu Macha no neúspešne. Pretože on vymyslel zákerne intrigami nezákonne pokuty proti p.Vlcekovi. a protiústavne! Starosta Macho dával štyri roky neúspešne trestne a robil to stále i ako poslanec tiež neúspešne. Dedinu zámerne brzdil a špinil p. Vlceka. Dokonca i to referendum spackal a nafalsoval protokol nku a p.Vlcek tu na sol i na súde veci argumentoval písomne vecne. A majetok alebo nemajetok občana nemá nikto pravo riešiť,je to ústavne právo každého občana čo robí alebo nerobí so svojim majetkom!-jedine klebetami jedna pani povedala.. no u verejného činiteľa ako je starosta Macho áno-večierka,posilňovňa,dom,niekoľko aút,kúpa pozemkov,akcie,spolufinancovanie ubytovni.....?? A volby 2014? Ved p. Macho tam mal svojich ludi na každom metri stvorcovom! Machinácie robil cez zváženie voličov a prehmaty v 3.okrsku. Nakoniec ale dobre že to dopadlo tak aspoň sa občania na vlastne oči presvedčili o arogancii a rodinkárstve terajšieho starostu p.Macha,p.Petraša,p.Rosypala.!!
Ďuro | 15-04-2018 23:08:39
Úlohou niektorých \'diskutujúcich\' je evidentne len odviesť pozornosť od problému a tým je starosta, ktorý klame, zavádza a snaží sa ututlat svoje prešľapy tým, že poukazuje na osobnostné chyby druhých.

Faktom ostáva, že starosta je arogantný a každého kto ma iný názor uráža... Proste chovanie ako v poslednej cenovej.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-04-2018 22:10:24
Pán Majko | 15-04-2018 22:00:50 | - nedovolil by som si starat sa do toho, comu verite Vy, co robite a comu rozumiete.

Internetovym mediam evidentne NErozumiete a tak pisete nezmysly. Kludne v nich zostatne - je demokracia, no nie tu na SOL.

Pod tymto clankom sa venujte nie SOL (to nie je a NIKDY NEBOLO platene z dani obcanov), ale svojej samosprave. Ta sa zodpoveda obyvatelom obce, obcanom a tam ludia, tzv. povinnou stranou.

Berte do uvahy, ze ja tu pisem len preto, lebo kazdym prispevkom oboznamujem faktami cast obyvatelov a o to mi ide.

Co sa tyka anonymnej diskusie - uz aby bola obmedzena zakonom, mne akekolvek obmedzenie ulahci zivot, znizi naklady na chod media a nebudem musiet mesacne platit 3 administratorov.

Diskutujuci: Pán Majko | 15-04-2018 22:00:50 | - Google nie je liek na vsetko. ;-)
Pán Majko | 15-04-2018 22:00:50
Sám neveríte tomu čo ste tu napísal. A vyhrážať sa tu diskutujúci ? Je to smiešne. Veď zmeňte nastavenia a každý nech sem prispieva pod svojim menom. Moment, to by ale klesla sledovanosť Vášho média a to by Vám ublížilo asi viac ako strata zo zmluvy .
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-04-2018 21:04:35
Vazeni diskutujuci, je nevyhnutne skutocne pochopit a zmierit sa s tym, ze naozaj vychadzam z faktov, pouzivam ich ako pri tvorbe clankov, tak pri robeni si nazoru na jednotlivych volenych zastupcov.

O Sopornu sme sa zacali zaujimat za Vlceka a to na podnet Sopornanov a vtedajsich poslancov OZ.

VZDY som vyzval starostu Vlceka, aby sa vyjadril, dostal rovnbaku moznost, ako kazdy iny voleny zastupca obcanov.
Podla mna urobil chybu, ze nereagoval.

Poslanci OZ a vtedajsi poslanec Macho HRUBO ZNEUZILI DOVER SOL a niektori z nich KANDIDOVALI na post starostu a to napriek vyslovenemu prislubu, ze tomu tak nebude.

Po volbych som novemu starostovi oznamil, ze uz nevidim dovod na dalsiu diskusiu a poskytovanie servisu SOL na naklady vedenia media. Macho ma poziadal o dalsie uverejnovanie materialov - odovodnoval to splnenim jeho volebneho slubu (slobodna diskusia).

Trval som na prispeni na naklady, kedze Vasa malebna dedinka s poctom obyvatelov 5000 a neskutocnym intelektom diskutujucich je schopna pod clankom vygenerovat 10 tisic, az 100 tisic navstev.
Statutar obce suhlasil a poziadal o zmluvu. Tu podpisal a nerespektoval moju pripomienku, ze by mala prejst rokovanim OZ.

Nasledne sa pokusil zmluvu protipravne vypovedat. My samozrejme plnenie stale poskytujeme.

Tolko stucne k veci.

A teraz podstata.

Starosta Vlcek skutocne velaa nekomunikoval, ked sme sa vsak na niecom dohodli - podotykam ze vzdy telefonicka - DODRZAL to na 100 percent rovnako, ako ja.

Sucasny starosta Macho toho vela slubil, no NESPLNIL NIC!! - opakujem a zdoraznujem - nesplnil uplne nic, lez SOL vyuzil vo svoj politicky prospech. Smutne nie pre mna, ale pre obyvatelov obce a obec ako taku je, ze NEDODRZAL ani PISOMNE ZAVAZKY.

Obcianka diskutujuca podomnou, kmoze byt na takeho starostu skutocne \"hrda\". ;-)

Pan Macho je predpokladam smutny ani tak nie zo sucaneho SOL, ako z jeho archivu, v ktorom sa nachadza vela dokazov jeho vystupobvania v minulosti, ktore je mozne konfrontovat so sucasnostou.

Ako ste si urcite vsimli, primitivne prispevky utocia na vsetkych, ktori sa sucasnemu vedeniu nepchaju do analu.

Nerobil som to a ani nikdy nebudem. Nie som na to odkazany, zato citlivo vnimam konanie jednotlivcov a ak mam moznost revansovat sa, nemam s tym problem.

Neznizujem sa k anonymnemu vypisovaniu a zodpovedne tu VEREJNE VYHLASUJEM, ze by som so sucasnym starostom NEMENIL.

Som trpezlivy a bavim sa aj na narazkach, ze snad poslanec Nahacky ma so mnou nieco spolocne.

Poziadal presne o to, o co v minulosti Macho a spol.
Dostal presne to, co dostal Macho a spol s rozdielom, ze ja nemam zaujem svoj cas zabijat na Vasich OZ - ma moznost zapozicat si kameru a svoj zapas si riest sam.

Co sa tyka mojho pohladu - verte, ze keby som ho ja navigoval, vyzaralo by to uplne inak.

Ako som uz napisal - administratori pomerne aktivne vyhladavaju prispevky vkladane cez proxy servery, utociace na mna ci SOL - nema preto zmysel zabijat nimi cas.

Ja mam dostatok podkladov potrebnych k mojim cielom a zapas nechavam na politickych superov sucasneho starostu.

Cudujem sa len poslancom, ktori si akosi neuvedomuju o co ide a na co boli a su pouzivani.
Je to vsak na ich vedomi a svedomi a zodpovednosti voci volicom, ak ovsem nejaku vyzaduju...

Zaroven ubezpecujem aj A.Macha, ze ak sa ja rozhodnem robit kroky pripadne prist na OZ - tak pridem.

Nikdy vsak nerobim to, co odo mna vyzaduju ti, ktori obcanovi maju sluzit.

Predpokladam, ze sme sa pochopili.
píšete | 15-04-2018 20:57:28
...nenávisť a zlobu proti nemu. Ako je to so zlobou a nenávisťou vás proti niekomu inému?

Nemám na neho zlosť ani nenávisť. Len som napísal, že dlhé roky je v mojom vnínamí čistý chrapúň.
Ako riadil obec za jeho štari roky je vecou druhou. Ak by bol čestný, poctivý, každému poradil, pomohol, ..., bol by naďalej starosta. Či nie? Ale nie je. Aj keď mal obrovskú snahu pri voľbách manipulovať s hlasovacími lístkami a aj tak mu to nevyšlo. Je mi jedno že je bezmajetný. On vie prečo prepísal majetok, aby to čo nahrabal, aby oň neprišiel. Ak bol majetok poctivo nadobudnutý, mal by dôvod na zmenu majiteľa? Prečo z moci úradanej nevykonal referendum? Ak by si bol istý svojou čestnosťou, vyhlásil by referendum a ľudia by ho neodvolali. Ale neurobil to. Prečo? Lebo by skončil, v referende by ho odvolali. To je česť a poctivosť?! Tak čestne a poctivo bola postavená aj prístavba domu smútku. Len pár desiatok tisíc eur navyše... Prečo?
Tak prosím Vás, nehovorme o nenávisti. Vy asi máte výhody a tak chápem, prečo sa snažíte opekniť niečo, čo sa nedá.
To sa nedá ani komentovať. Máte právo na vlastný názor, ale skúste dať do názoru pravdu, ktorú viete potvrdiť.
pre koment | 15-04-2018 20:22:15
Čo vam p.Vlcek zjedol mastný chleba alebo dal dve pätky na hodine? To je trápne že toľko rokov nosíte nenávisť a zlobu voči nemu. Nemyslite si že naopak koľko ľudí na čele s Machom ublížilo Vlčekovi a krivo ho obviňovali dlhé roky? P.Vlcek komu mohol vždy pomohol a poradil či dal nádej!!!! Zbytočne zas okydávate a kryjete terajšieho lebo máte z toho výhody. To je politika p.Macha. P. Majko to vystihol presne!
Milý občan Šoporne | 15-04-2018 20:19:34
máte právo na svoj názor, ja si na rozdiel o Vás myslím, že čistý chrapúň a určite aj s pomäteným mozgom je práve Váš terajší starosta. Ja nemám o tom žiadne pochybnosti. Vidíte a zase omyl.Viete ako skončilo konanie vo veci referenda? Neviete. A Vy vskutku neviete, aké špinavosti hraničiace s trestným činom spustil Macho? Ten vyštudovaný sociálny prípad v Sládkovičove ? Budú voľby. Macho pohorí ako fakľa. A jediný, kto ten Macholíno bordel dokáže dať do poriadku je práve Milan Vlček. Desať Tatroviek bude určite málo.
pre Miloš Majko | 15-04-2018 20:11:59
Ja žijem v Šoponri. Zažila som aj predošlého starostu aj súčasného. Ak budem mať tú možnosť budem znova voliť Macha. Nemám žiaden dôvod ho nevoliť a nemám žiaden dôvod voliť bývalého.
pre pán Majko | 15-04-2018 20:08:46
Pán Majko, vy to vnímate zo svojho pohľadu, ak píšete že \"Vlcek NEklamal, NEporusoval zmluvy a NEvyhovaral sa...\"
Určite s ním máte práve tieto skúsenosti. Možno preto že je tak vychcaný, že proti skúsenému novinárovi nepôjde.
Žiaľ, ja musím tvrdiť že pán Vlček klamal, vyhováral sa ... a z osobného hľadiska, ako občanovi mi odoprel základné právo z ústavy dať hlas na jeho odvolanie v referende, bol vrchol jeho moci a arogancie. Mám osobné skúsenosti a ak mám byť úprimný, za dlhé roky je v mojom vnínamí čistý chrapúň. Podotýkam že ešte skôr ako bol verejný funkcionár. Ešte jedna škoda je, že práve tým ktorým najviac ublížil tí stále mlčia.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-04-2018 19:52:42
pre Miloš Majko | 15-04-2018 19:31:03 | - mylite sa, ja nevypisujem PROTI MACHOVI.

Ja uvadzanim FAKTOV POUKAZUJEM NA KONANIE STAROSTU. Porovnavam ho s jeho konanim v case, kedy bol poslancom OZ.

Za to, ze je starostom MACHO, ja nemozem, to je vec obyvatelov obce Soporna.
Keby sa starosta volal Truhlik, Jetty ci akokolvek inak a konal by rovnako, moje komentare by boli rovnake.

Moj postoj bol obdobny aj za predchadzajuceho starostu s rozdielom, ze Vlcek NEklamal, NEporusoval zmluvy a NEvyhovaral sa na vsetkych okolo seba.

Ja skjutocne NEmozem za konanie jedneho, druheho ani dalsieho.

Fakty nepustia - iste vidite, ze do primitivnych utokov sa nezapajam. Osobne ich odsudzujem a je skoda, je ludia v diskusii NEdokazu byt vecni.

Ja si budem drzat lisiu - menej je viac. Vzdy budem pisat LEN NA ZAKLADE FAKTOV, ktore viem predlozit a citatelom su dohladatelne.
pre Miloš Majko | 15-04-2018 19:31:03
Ja kľudný som. Môžete tu vypisovať proti Machovi čo chcete. Ja bývam v Šoporni a viem posúdiť, čo robí starosta pre občanov, ako sa k občanom správa. Poznám aj Naháckeho veľmi dobre, takže kľud :-)
Pozor na klamstvá! | 15-04-2018 19:05:46
P. Macho klid. Nebol by som si taký istý že vaše dalsie klamstvo na zastupitelstve o sumach na kanalizáciu Vám prejde???? Velmi priehladne a drzé od vás!!!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-04-2018 19:01:22
strach z Dodka ? | 15-04-2018 18:46:39 | - hlavne kludne. Staci jeden krat...
strach z Dodka ? | 15-04-2018 18:46:39
Tak dobre som sa už dávno nezasmial.
strach z Dodka ? | 15-04-2018 18:46:35
Tak dobre som sa už dávno nezasmial.
strach z Dodka ? | 15-04-2018 18:46:31
Tak dobre som sa už dávno nezasmial.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-04-2018 18:28:05
pre mortadela | 15-04-2018 18:11:31 | - ale v clanku je rec o:

\"Starosta Macho sa voči poslancovi správal arogantne, verejne ho ponižoval a urážal.\"

Poslanec je taky, aky je. Dalsich osem alobo kolko tisko cusi a tvari sa, akoby sa ich problemy obce netykali. Ci preto, lebo sa boja, su zaviazani, drzi ich niekto \"za gule\", maju na nich kompromaterialy, nemaju na to, aby v erejne otvorili usta - ja netusim.

Fakt ale je obsah videa. A tam je uplne evidentne, ze starosta Adrian Macho sa spraval arogantne, verejne urazal a osocoval poslanca a nechcel dovolit, aby si poslanec zdokumentoval to, co zdokumentovat chcel.

Na zaklade akeho zakona konal voci poslancovi starosta Macho?

Na zaklade ktorych konkretnych paragrafov obmedzil poslanca vo vyhotoveni zaznamu z veci verejnych?

To, ze fakty samotny poslanec vyuzit nedokaze, nevie spravne identifikovat a pomenovat problem a nevie sa dostatocne ucinne branit, je len a len jeho problem.

Fakty ale nezmenime, nezmenia ich ani primitivne utoky na vsetkych okolo seba.

Vo video sa jasne a zrozumitelne demaskoval starosta Macho. Ukazal, co je zac, ako je na tom s moralkou, etikou a tiez ukazal, ze ma strach. Strach pred poslancom, ktory sa v legislative naozaj ma este vela co ucit...
kanalizácia | 15-04-2018 18:19:19
Šoporňan, opytaj sa Nahackeho, kolko bolo v projekte. Hlavne, preco mu Vlček hovoril o sume 6 mil.e.
Pozei si video z OZ, aky tam zostal vys*any ked videl projekt. Tak neviem odkial si zobral sumu co spominas. Snivalo sa ti o tom? aspon 10 krat?
pre mortadela | 15-04-2018 18:11:31
Ocuj, ty babicka zo zaluzia, poslanec by mal mat vedomost aspon o zakone o obecnom zriadeni. ak nevie aky je to zakon, ako moze vykonavat funkciu poslanca?
Šopornan | 15-04-2018 17:53:35
A ešte zas a znova sa macholíny utiekajú k histórii čo kdo spravil viac menej.. ale vazeni starosta Macho je vo funkcii štvrtý rok a slabota-žiadne projekty,kanalizáciu do..al kvôli svojej nenazranosti ked ju navýšil zo 6,5 milióna na 10,7 milióna!! Na právnika dáva tisíce EUR každý mesiac lebo si rieši svoje prusery ego psycho. S bogacom a staničkom pere a predražuje a kristianko mu sekunduje ked treba.katastrofa
kandidát na starostu | 15-04-2018 17:52:05
RE:pár slov | 13-04-2018 12:23:23
Tak toľko prachu čo ste vypustil písomne v tejto diskusii, by v prípade slovného osočovania asi zadusilo veľa ľudí ..
vy musíte byť iný kolík .. alebo že by kolíčisko ???
mortadela | 15-04-2018 17:47:43
RE: 678910 | 14-04-2018 14:24:13

Vy nemáte zmiešané pocity, vy máte zmiešané hormóny s vyjadrovacími schopnosťami, a z toho pramení absolútne nepochopenie, pretože nechápete kto je poslanec a kto je starosta.. ale asi budete sám starosta .. potom škoda písať .. starosta má skúšať poslanca zo zákonov ???? to sme sa kde dostali .. na úrad vlády ???
pre Čo vlastne chcete v Soporni | 15-04-2018 17:28:52
to snáď nemyslíte vážne? Nie Ste náhodou Ficov bratranec z druhého kolena prababičky čo strávila celý život v Záluží ? Novinár je zodpovedaný zato ze Macho nezverejňuje faktúry???
Novinár môže zato, že poslanec od Macha nedokáže dostať kompletné podklady k fakturáciam ??? Mám taký dojem, že to Vaše šoporňanské dvojchlapové Vami poriadne lomcuje. Viete vlatne Vy vôbec o čom píšete ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-04-2018 17:22:51
Čo vlastne chcete v Soporni | 15-04-2018 15:44:45 | - vysoko si vazim kazdu snahu o korektnu a vecnu diskusiu.

Napiste prosim, akym sposobom podla Vas rozostvavam obec.

Napiste prosim aj, akym sposobom by som ju mal ja zjednocovat.

Mozno spolocne najdeme sposob, ako tuto primitivnu diskusiu dostat do stavu, kedy nebude len urazanim, ponizovanim, osocovanim, ale posunie vyvoj v obci dalej.
Dakujem.
Čo vlastne chcete v Soporni | 15-04-2018 15:44:45
Mali ste starostu, ktorý myslel len na seba a na svoje vrecka, za 4 roky nič neurobil pre obec (nerátajte predraženú studňu a predražený prístrešok ). Teraz máte starostu, ktorému konečne záleží na obci a buduje a rozvíja ju. A vy pán Majko namiesto toho aby ste pomáhali zjednocovať obec , tak ju len rozostvavate aby ste mali sledovanosť vlastného média . Vám tento stav vyhovuje. Nestranný a objektívny novinár. Kým mu nesiahnuť na isté drobáky.
no vidíš ty Macholízač | 15-04-2018 15:22:18
považuješ ma za LenOna, ale mýliš sa ako vždy.Chorý a prepitý mozog čo máš v hlave asi neslúži na uvažovanie. Otázne je, či aj niekedy slúžil.Normálny a zdravý človek má určite u Tebe určite veľmi zlý dojem, ale zároveň zisťuje čo za háveď a nesvojprávni ľudia podporujú Macha. Poďme k veci, lebo ty si stále neodpovedal na to podstatné a stále to obchádzaš. Plní Macholíny svoje zmluvné záväzky ako starosta? Tak sa konečne vymákni a priznaj že si srab.Bez charakteru a morálky.
ty píšeš | 15-04-2018 15:11:35
bez chrbtovej kosti a alkohol poškodil mozog.
Ja píšem, že ti alkohol poškodil ľadviny.
To ak napíšeš ty, tak je to ok. Ak napíšem ja, berieš to osobne. Pritom sme fifty fifty.
Abo ty si sám LenOn ;)
Čo s chorobami občanov? | 15-04-2018 13:49:48
Ladviny,srdce,tlaky,cukrovky,vredy,ekzemy....atd atd ?? Čo chcú machovci odpinkat cez choroby ľudí? To fakt nechápem. Každý ma alebo moze mat nejakú chorobu aké verejný cinitel starosta Macho sa musí zodpovedat voličom a nije argumentovat chorobami a diagnózami občanov. Potom on je fakt nahlavu mimo a nevie kam z konopí. Či iného matrošu? Fuj.
preto | 15-04-2018 13:17:46
tomu bez chrbtovej kosti alkohol či slávala \"LenON\" poškodila ľadviny?
Si každému na smiech hlupáčik :)
pre čo sa ukazuje !!! | 15-04-2018 13:07:15
omyl súdruženko. Nikto nič nemaže, keď tak len Macholíny! Mal by si si aspoň mesiac vyplachovať ústa čistou vodou. Aby si menej páchol a klamal. Len jedna otázka. Plní si Macho svoje zmluvné povinnosti aj voči SOL? Odpoveď áno alebo nie. A potom si sám na seba budeš musieť povedať, že raňajkuješ slamu, na obed si dáš seno s machofetom a večer sa Macholínovi pcháš do rekta. V Šoporni to volajú riť. Aby si vedel. Takže mal by si sa z toho Macholíniho konečne prebrať. Alebo ti slúbiľ akcionársky podiel na večierke, posilovni a v budúcich nájomných bytoch. Si každému na smiech. Si bez chrbtovej kosti.Alkohol ti poškodil mozog.
Kto tu robí žumpu? | 15-04-2018 12:44:33
Machovci a ONMACHO! A tak isto v dedine,na úrade.Vasa vizitka.
ukazuje sa | 15-04-2018 10:55:39
Že úroveň p.Vlceka je ludska pre vacsinu Sopornanov. Neznižuje sa na primitivizmus ako ONMACHO či jeho trolovia!
pre NAPÍŠ a NEDEĽA | 15-04-2018 10:02:22
Aspoň sa tu dozvedáme, čo to má ten Macholíny akých podporovateľov. Skrátka hnus. Spodina. V Rossíi sa tomu hovorí svoloč. Tí , čo sa voláte Napíš a Nedeľa Ste presne ten typ. Spodina, chrapač najhoršieho zrna. Blahoželám Macholínymu akých má podporovateľov. Predpokladám tiež feťákov, opilcov a podobnú V. cenovú skupinu. O to budú mať slušní obyvatelia Šoporne ľahší výber.
Nedeľa | 15-04-2018 08:56:02
Ty ai musela byť riadne zrúbana, taktéto bludy vlastneho sna vypisovať. Vyspi sa z toho.
Napíš | 15-04-2018 08:53:11
Sášenka, napíš o pánovi Vlčekovi pravdu. Celú pravdu. Mnohí ju poznajú a tvoje tvrdenie o jeho Osobnosti a velkosti zatiaľ nepresvedčilo. Škola? Napr.: Máš na mysli aj tie počítače čo tam mali byť a neboli? Nevieš náhodou kam ich tvoj lenon dal?
Choď napísať ďalšie udanie. 851, keď vieš koľko ich už bolo.
PRE NEPOZNÁM ODPOVEĎ | 15-04-2018 08:51:24
Milý MACHOFANÚŠIK, pokiaľ nevieš, celý Leopoldov oslavoval odchod Macha na starostovskú stoličky. Tak sa strašne radovali, že sa ho zbavili. Teraz už v Leopoldove majú hlavu v smútku. Vedia, že MACHOLÍNY v Šoporni končí. Takže pripravujú aj kar nad jeho opätovným oblečením si uniformy. Takže toto je ten tvoj MAcho.Až sa dostanú na svetlo sveta aj všetky, MAchom poriadne skrývané faktúry tak môžeš kľudne s najväčšou mierou pravdepodobnosti predpokladať, že MAcho samozrejme skončí v Leopoldove ane v pásikovej uniforme. A ty môžeš byť rád, že Milan Vlček ani omylom nie je zákerný Macholíny a bude starostom všetkých občanov, na nikoho nebude kydať špinu a hnoj aj keby si to pár Macholízačov určite zaslúžilo. Bude sa starať o rozvoj a dobro obce a nie o večierku, posilovňu a ubytovne MADE IN MACHO a vysávať peniaze ako to robí MAcho. Tí ktorí chcú pre ŠOporňu len dobre vedia, že budú voliť len MIlana Vlčeka.
pán Milan Vlček | 15-04-2018 06:00:55
Je skoro štyri roky občan ako každý iný a ONMACHO-OCINKO s niekolkymi platenými trikmi tu produkujú blbosť nad blbosť a krivé obvinenia. Kolke v poradí? 850-te!! A pritom ONMACHO vykrádal školy a Vlček naopak školu ako riaditeľ postavil na nohy a pomenoval tunelarku ekomomku Kovalku čo je z ONMACHOM i s mužom na úrade. Bez hanby! ONMACHO SA liečil z fetu,je závislý a idu tu vykrikovať niečo Vlcekovi? Smiešne. Faktúry,zmluvy ONMACHO tají a nechce na kameru,zato Vlček mu ich dával úradnícky ich dali i na kameru! ONMACHO porušil zákony -dostal za to upozornenia prokurátora,velke ploty,protokoly,marí spravodlivosť,tají to pred poslancami zato Vlček nemal žiadne upozornenia ani pokuty! A takto by sa dalo pokracovat. Aj tak treba kontrolovat verejného činitela lebo ten je platený z našich dani a ma voličom sluzit a odpovedať bez vyhrážok a urážok! A robí tak? Nie! Vymeniť. ONMACHO-OCINKO tam na úrad ani do školy nepatrí.
vecierka | 15-04-2018 00:41:27
A co ked Machova manzelka pochadza z vychodu? Zato musel Macho rok jazdit na SPZtkach SK-Svidnik?

Aj vecierka je pisana na Machovho svagra z vychodu a Macho chodi na nakupy do vecierky pocas pracovnej doby.

Aj posilovna je pisana na Machovu svagrinu z vychodu.
je toto možné? | 14-04-2018 23:43:13
Ty si taky inteligent, jak dodko!?
Čo ti je divne na špz? Zamyslel si sa, odkial pochadza jeho manzelka?
Skôr by ma zaujimalo, ako je možne, že niekto si kupy volvo a zrovna od firmy ktora robila na skole okna.... Podvod hladaj u seba ;)
machove pohonne hmoty | 14-04-2018 23:18:54
Nahacky hovoril na videu, ze dal Slintakovi benzin, ten ho bonzol Machovi a teraz ho obvinuju ze okrada zamestnavatela.

Ale to, ze Macho si preplaca benzin z obecnych penazi asi nikomu na urade nevadi.

Inac si pamatame ako Macho mal asi rok SPZtku SK - Svidnik. By ma zaujimalo ako je to mozne? Zeby si cez nejaku vychodnarsku firmu odratal DPH z nakupu auta? Nejednalo by sa o podvod?
nepoznam odpoved | 14-04-2018 21:18:06
prečo sa skrýva zlodej.
Prečo sa skrýva? Skryl sa ako faktúry za druhý polrok 2014?
:)
?
Zase si sa prejavil | 14-04-2018 21:09:17
ako tvrdý Machovec. Milan Vlček a pod vplyvom fetu ??? Tvoj názor, ale veľmi blbý a totálne mylný. Ja zato fakt nemôžem, že MAcho si z OÚ spravil súkromnú s.r.o. a všetko tomu podriadil. Len jedna prosbička. Prečo ten slávny Macho nezverejňuje všetky faktúry? A v tom je ten celý problém. Kto nepozná odpoveď na otázku , prečo sa skrýva zlodej- ťažko s ním komunikovať.No a aby si nebol strááášne prekvapený, keď sa dozvieš skutočnú pravdu o tých zmanipulovaných konaniach voči p. Milanovi Vlčekovi. Alebo tom vieš a držíš bobríka Macha.
len pre ilustráciu | 14-04-2018 21:01:07
viete aký finančný prúser visí nad Šoporňou, keď sa náhodou jeden novinár bude domáhať práva na súde len zato, že Macho
svojim svojvoľným a protiprávnym konaním neakceptuje to, čo je zmluva? Nie Vlčekova zmluva, ale MACHOM podpísaná zmluva.Lebo ON MACHO, OCINKO a spol.
videl | 14-04-2018 21:01:04
som aj ine oči. Aj tvojho Milanka. Dival sa hmlisto a ďalekoooo... to pises o nom, ze ako po fete? Staci si najst par foto na nete a lepsie sa pozri.
Ach. Ak spominas odbornu lekarsku pomoc, LenOn ju uz vyhladal? Ty to vnimas inak, vsak? Co je doma, to sa pocita. Keby bol starosta, hned by ste vyplatili exekucie, co? a z obecnych, ako chalupu.
poprosím | 14-04-2018 20:53:34
v žiadnom prípade Vás neodsudzuje zato, že fandíte Machovi,ktorý evidentne bez akýchkoľvek pochybností potrebuje odbornú lekársku starostlivosť. Vy Ste ho už stretol keď jeho oči neuveriteľne pripomínali použitie toho, čo ľudia poznajú pod názvom fet ? Ak vskutku chcete obci Šoporňa pomôcť, skúste sa stať objektívnym. Vás vôbec nezaujímajú tie rozhádzané desiatky tisícov Machom na súdne spory? Čo to meliete o Vlčekovi? Ten že znemožnil prístup k faktúram ako Váš Macho ? Skúste sa vyspať, je sobota. Možno že zajtra budete mať iný pohľad na vec.
vykrikovat nezmysly | 14-04-2018 20:42:54
?
to nie je potreba. staci hovorit oravdu o milankovi a chut ho volit vas prejde :)
celé zle | 14-04-2018 20:32:14
Šopornan | 14-04-2018 20:00:59
preukáž JEDNU kauzu z toho čo si napísal, aby sme vedeli že máš pravdu!
Jednu!

A ty, pán Nahácky, bolo by tiež vhodné niečo dokázať. Zatiaľ len čítam - pomýlil som sa, - nedával som pozor, - neviem kde to je, -mám to v elektronickej forme, (takže stiahnuť súbory v pdf formáte sa dajú. či? či aj tie podľa teba sú upravené či niečo vymazané?) - videl som ale je toho veľa. Ak si videl, čo ti chýba? Chceš vidieť to čo nie je? Občan nemusí ovládať zákon, to je pravda. TY by si mal ovládať aspoň jeden, ako poslanec! Nie si náhodou aj členom finančnej komisie? TY jediný máš v tom chaos? Ty, čo si udal obec a obec sa prostredníctvom právnika musela brániť a teraz poukazuješ na faktúry za právnika???! To dokáže len skutočný idiot. Podľa teba všetci kradnú, ale ty čo kradneš naftu si čestný a poctivý?!
Nebuť smiešny.
Na zamyslenie | 14-04-2018 20:26:04
Jožko rozmýšľal si nad tým, že mlčať je občas zlato? Čím viac sa ozyvas tým väčšie blbosti z teba idu. Na internete je iný zákon ako keď sa vytlačí ? Keď niekam idem , tak si naštudujem čo kvôli čomu tam idem. Ty sa nehanbis priznať sa verejne že si okrádal firmu? To budeš robiť aj ako budúci starosta ? Pán Majko vy máte doma vestecku guľu? Vy už viete že bude nový starosta? Nebodaj Nahacky ? A nebodaj Vám doplatí zmluvu? Vy tu môžete útočiť na kohokoľvek ale Vám tu pravdu nemôže napísať nikto? Alebo sa na pravdu opytat? Vaše médium, vás piesocek, vaše pravidla? Šoporňan další čo vsade bol a všetko vie . Len pozor na krivé obvinenia, aby ťa nedobehli a nezostal si prekvapený .
podstatná je volba Vlčeka! | 14-04-2018 20:22:25
Ma podporu u ľudí a odvahu pomenovat čo nefunguje v dedine. A vie spraviť poriadok a férovú disciplínu. Plna podpora pána Vlceka za starostu.
Pre Sopornan | 14-04-2018 20:17:31
To je vazne obvinenenie poslancov. Viete napisat ktori poslanci, alebo ich rodinni prislusnici nieco od starostu dostali, alebo pravidelne dostavaju? Je ich iba 11. Tak ktori su to? Alebo iba tarate do vetra?
podstatné, že | 14-04-2018 20:17:07
minulých voľbách Ste Milanovi Vlčekovi nevedeli prísť na meno. Teraz darmo lamentujete. Treba voliť Milana Vlčeka. Bude to náročné,ale ten s tým Macho-línom spraví poriadky. A budete veľmi šťastní, keď pán Vlček bude kandidovať. Je jasné, že tlupa okolo Macha bude vykrikovať nezmysly na Vlčeka. Tomu však už verí len sám Macho .Nemusí si ani dať marišku.
Šopornan | 14-04-2018 20:00:59
Starosta manipuluje s poslancami. Chyba že si to nechali lebo sa boja o svoje fleky a fleky rod.prislusnikov.Dostali za facku pozemky,hlasovali za predražené akcie, nekontrolujú nepýtajú sa proste nič. Sú len dopočtu!! Starosta si financuje rodinu,večierku,stavbu posilňovne a parkoviska,kupuje staré domy cez obec,vypláca štedré odmeny svojim sprisznenym firmám,kontrolorke,pracovníkom z rodiny a kamosov?? Prepláca im benzín,zneužíva obecne autá na súkromné účely? Nerieši vysoké pokuty za kanalizáciu a životne prostredie!! Toto sme volili!! Celé zle!
sopornan | 14-04-2018 18:27:54
Jozko keby adrian poslal toto video tebe na firmu,hadaj co by ti tam povedali? tak o rozkradani bud ticho,ok
nechajte Dodka | 14-04-2018 17:06:11
veď on ani nevie kedy a za čo hlasuje, Sa pomýli keď nedáva pozor.
Registrovaný Jozef Nahácky Jozef Nahácky | 14-04-2018 16:08:50
To, čo som chcel, som si dobre v zákone pozrel. Samozrejme v elektronickej podobe, nikdy som ho tlačený nevidel..
Teraz si predstavte, že Ván budú skúšať po úradoch zákony. Keď niečo chceš, povedz zákon!!!
Starosta Macho je posledný človek na svete, čo môže zákony skúšať, keďže asi žiadna iná obec nedáva na Slovensku toľko peňazí na právne služby ako Šoporňa pod vedením Macha!!!!!
Macho je taký právny diletant, že napíše na úradnú tabuľu na pána Majka, že je AGENT ŠTB!!!
Zmluvy nie sú kompletné a to, že nejdú otvarať je realita. Vôbec nie je pravda, že som mal zmluvu ku kanalizácií stiahnutú, tá ma ani nezaujímala. Chcel som vidieť projekt a rozpočet!!!
Vy nie ste mne do rodiny.. A keď tu bojujem proti rozkrádaniu obci to je zlé?? Nič lepšie nemôže byť milá pani! Sa pozrite, ako sa hospodári na obci!
Mix sem mix tam | 14-04-2018 16:05:34
Nejaké to máte pomiešané. Pletiete hrušky,jablka,slivky i melóny.....do jedného a starostov a poslancov a dojmy pojmy doprdele jasne sa vyjadrite!
Pre 678910 | 14-04-2018 14:52:06
Velmi dobre ste to napisali !
678910 | 14-04-2018 14:24:13
Mám zmiešané pocity z videa s p.Pachníkom. Dozvedela som sa, že máme také zákony, že sa dajú ,,ohýňať\".A ešte obce vo väčších mestách!? dve osoby, teda tri!? - tomuto fakt vôbec nerozumiem.
Čo by ma zaujímalo, ako poslanec prišiel k tomu, že mu neboli poskytnuté dokumenty ohľadom projektu kanalizácie, veď i sám priznal, že ich má stiahnuté v mobile. Ešte by ma zaujímalo, ak poslancovi ukazoval bývalý starosta l ,,akésy\" dokumenty okolo kanalizácie, kde ich vlastne bývalý starosta vzal? Že by bola daná kópia do každej domácnosti?, len my sme nič také nedostali? A nebolo tu spomínané, že práve terajší starosta všetko hneď v prvý deň zoskartoval? Nezmýlil sa niekto a teraz sme zistili, že dokumenty sú u bývalého? Takto špinavo sa zahrávate s občanmi.Klamete, zavádzate a ešte aj zaťahujete do toho ľudí, ktorý o tom nič nevedia.
Mne to pripomína, že mám palicu, tak hľadám psa, ktorého zbijem. A mimochodom, nemusel starosta uraziť poslanca a nazvať ho tak ako ho nazval. On sa zhovadil sám, dobrovoľne, bez nátlaku. Aj keď mi príde zosmiešnený poslanec do rodiny,nebudem ho zastávať,lebo hanbu nám robí. Keď mu mamka nedohovorí, zosmiešni sa a dá sa zatiahnuť do špiny, na dlhé roky. A veľa ľudí to vidí, že to nie je z jeho hlavy, ale niekto s ním manipuluje. A nemusím písať kto.
12345 | 13-04-2018 16:52:42
Pan Majko velmi dobre ste to napisal!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-04-2018 13:14:19
pár slov | 13-04-2018 12:23:23 | - dementnu komunikaciu plnu osobnych invektiv, vyhrazok, ponizovania a osocovania vedenu medzi obcanmi a volenymi zastupcami vo Vasej obci, som dlho ignoroval s tym, ze fakt nemusim vstupovat do dokazovania, kto z diskutujucich Sopornanov je vacsim uboziakom. Nezaujima ma ani vzajomny zapas o moc v dedine - novy starosta nepochybne bude mat hodne roboty s upratovanim toho bordelu, ktory za tych par rokov v samosprave je konkretnymi ludmi narobeny.

Vidim, ze mentalne vybavenie niektorych ludi nedosiahlo ani urevne, kedy by jedinci pochopili, ze niekoho je mozne zastrasit a ineho zastrasovanie utvrdzje vo vedomi, ze je potrebne v praci pokracovat a - pritvrdit.

Pobavil som sa hlavne na citujem:\"odborník na média, na medializačné likvidovanie volených zástupcov /okolitých obcí a mesta/ si pred voľbymi určite prídete na svoje.\"

Dovolim si pripomenut, ze starostu, ktory verejne na kameru niekolko krat nazve poslanca hlupakom, medialne likvidovat netreba. On to totiz uspesne robi sam - rad mu ZDARMA prispejem na kampan tym, ze umoznim jeho arogantne a primitivne vyroky prezentovat obcanom obce, jeho potencialnym volicom a samozrejme cez dalsie vlastne projekty aj celemu Slovensku - Soporna predsa musi byt stredobodom pozornosti trvale, nie? ;-)

Verejne vyroky Vasho starostu (ale aj niektorych dalsich z okolitych obci) su pre svoju \"hodnotu\" pouzivane v prednaskach po Slovensku (a vyzera to tak ze onedlho aj v zahranici) uz dnes, takze polularitu maju zarucenu.

Bolo by naozaj fajn, keby ste si konecne uvedomili, ze vkladanie prispevkov cez proxy servery a anonymizery administratori NETOLERUJU rovnako, ako utoky na medium a redakcny tim.

Voleni zastupcovia vsak musia zo zakona znasat podstatne vyssiu mieru kritiky a takpovediac co v obci zasievaju za peniaze obcanov, to nasledne v diskusii znu.

Ubezpecujem kazdeho \"diskutujuceho\", ze ziaden prispevok zmazany administratorom z media nezmizol, ale caka v archive na svoj cas, kedy nim bude VEREJNE a na spravnom mieste poukazane na sposob vykonu samospravy v nej volenymi zastupcami.
Osobne si dovolim povedat ze obdobne ako uz v niektorych minulych clankoch, aj tu pre mna plati - cim horsie, tym lepsie. Padnejsie a zrozumitelnejsie argumenty slusnemu cloveku primitivne individua totozne s autormi spomenutych prispevkov, dat nemozu.

pár slov | 13-04-2018 12:23:23
vo videu ,,odborník,, hovorí, že poslanec je viac ako starosta. ďalej hovorí, že poslanec nemusí ovládať zákon.

no nehnevajte sa, čo je to za blbosť?

Že bežný občan nemusí ovládať zákon, napríklad o obecnom zriadení, tak dobre. ale ako zvolený zástupca obce, teda poslanec, aby sa nevedel orientovať aspoň v základnom zákone samosprávy, teda o obecnom zriadení, tak tu už prestáva logika.
taký ,,odborník,, a toto šplechne do éteru?
to o čom ste sa chceli vlastne baviť? nejakp vám to nevychádza. ale vy, odborník na média, na medializačné likvidovanie volených zástupcov /okolitých obcí a mesta/ si pred voľbymi určite prídete na svoje. kto koľko /na prezentáciu/ dá, tak bude prezentovaný? nezávisle? nad vecou? či? a dokedy...?
otázka | 13-04-2018 11:43:53
Vazeni poslanci kedy budete konečne slobodne hlasovat a kontrolovat safarenie starostu? Ešte stále nacvicujete zastupitelstvo deň dva predOZ? Tak ako p.Macho zaveli??
zaujimave | 13-04-2018 10:11:37
v tejto zumpe ak niektory hlupak osiera poslancov a zamestnancov uradu, tak je to v poriadku?
ak je tu komentar opacny, tak je uplne zmazany?
!
fuj! to je ale zumpa!
Pán starosta | 13-04-2018 09:53:03
ma iné starosti? Čo ešte v dedine cez obec kupit,další starý dom?? A tých dvoch nastrčených kandidatov na starostu!! Že aby brali hlasy? No len aby sa nám Adrik nepreratal..
pre despota podomnou | 13-04-2018 04:17:06
Počúvajte vy pane despoto. Nepoužívajte take slovo ked neviete čo znamená! Ale v jednom máte pravdu-Lenon Macho je na úrade a svojim konaním a vystupovaním voči občanom a poslancovi sa velmi blíži k označeniu despota. Nech odpovie a zverejní pochybne zmluvy,faktúry.., kolko prepláca za súkromné autá-pohonné hmoty pracovníkom úradu Kovalovi,Petrášovi,Šajbidorovi,Gálová,kontolorke Veresovej,sebe čiže Machovi a jeho otcovi atd atd..,nech zverejní odmeny a plat zástupcu Petrasa a dalších verejných činitelov-je povinný tak urobit zo zákona,takéto platy sú verejne!! Ved toto Macho vždy chcel a dostal to! Tak či sa teraz ako starosta vykruca útočí.? Čo zakrýva??
ako? | 12-04-2018 23:51:05
urcite lepsie ako sa na vas pozera despota lenon :)
starosta | 12-04-2018 23:45:26
\"Zabudol vôl, že teľatom bol\". P. starosta asi zabudol na to, ako napádal bývalého starostu Vlčeka. Tých nespočetných komentárov! A teraz? Asi sa mu zakrútila hlava, že sa nevie nabažiť svojho postu. Ale všetko raz skončí. Ako sa bude môcť pozrieť do očí ľuďom?
Machovci | 12-04-2018 23:26:32
Machovci sa tu snazia urazkami odvadzat pozornost od problemu.
A Macho si potichucku dokoncuje posilovnu na hornom konci za nase peniaze.
poslanec | 12-04-2018 22:04:56
ktorý sa prizná, že okradal zamestnávateľa o naftu a predával ju pre vlastný zisk je teraz hrdina? je hanbou zastupiteľstva. je hrdina lebo ON nebude čakať a vrthne do kancelárie starostu počas rokovania? Je to normálne jednanie, správanie či SLUŠNÁ výchova jedinca?

to ,,svedčí už len o absencii elementárnej slušnosti, zanedbanej výchovy, arogancie a primitívneho správania,, hlupáka!

teraz pán sol nablázni ľudí aby stáli pred úradom a každý aby sa hrabal v objednávkach, faktúrach,...lebo na to majú právo? nestačí, že je to zverejnené a len hlupákovi sa to nedalo ,,stiahnuť,,? ON je hrdina, lebo natočil na kameru starostu? ide skôr o niečo viac ako o osobnú rivalitu. či?
Andrea | 12-04-2018 21:15:06
Už ste smiešni,hádate sa ako tí smradi v našej vláde!!!Robte už niečo pre občanov Šoporne a nie sami pre seba a pre svoj osoh!!!
PORUŠILI!! | 12-04-2018 20:46:57
Zákon. Starosta a poslanci! Na toto platíme tisíce obecnému právnikovi a ritolezke starostovej kontrolórka?? A tisíce starostovi machovi?!!My sme voliči -zosobnit a už ich nevolit nikdy ani Macha ani takých poslancov len pre seba robia!?
Ďuro | 12-04-2018 20:35:05
Aby som doplnil

Slovo MACHO je odvodene od slova MACHINACIA

K teme:

Poslanec vedel ake su jeho prava a dozadoval sa ich, lenze starosta vyuzil svoju retoricku prevahu a svoje nadanie na klamstva a zavadzanie a zneistil ho...
niekto skusenejsi by ho schoval do vrecka. Bol by som zvedavy, ako by sa vykrucal, keby su tam dvaja oponenti a naopak starosta je len sam...

Avsak vysledkom je takisto len ukazka arogancie moci v Soporni.
Meno má- p.Pachník | 12-04-2018 20:31:09
Starosta Macho konal protizakonne a opakovane!! Poslanci OZ takisto viackrát- zmluva s p. Majkom, nezákonná pokuta p. Vlcekovi, zamlcuju Upozornenia prokurátora!!!!! Dobre to pán Pachník a pán Majko v rozhovore objasnili a treba dať veci doporiadku.
konstatovanie | 12-04-2018 19:40:26
Ten dlhorocny odbornik, je taky \"odbornik\", ze ani meno nema?
arogantne | 12-04-2018 19:35:36
sa správal poslanec, ktorý vtrhol k starostovi, narušil rokovanie a ešte ho počas rozhovoru viackrát nazval klamárom. Ten dlhoročný odborník, ktorý posudzoval video bol LenOn ?
komentar | 12-04-2018 19:29:32
poslanec, ktory v zakone o obecnom zriadeni ani po viac ako troch rokoch(!) nevie najst svoje povinnosti a opravnenie, JE hlupak! Takyto poslanec je hanbou obce.
starosta Macho sa vyfarbil | 12-04-2018 18:31:07
Takýto arogantný bol ako poslanec. Poškodil obec a pospasovkami likvidoval starostu Vlceka. Teraz používa arogantne moc ktorú mu dali voliči i ked za podozrivých okolnosti aj kupovania hlasov.. Poslanci konajte a zverejnite riešte upozornenia prokurátora pre starostu Macha,obec, pokuty,protokoly za porušenia zákonov pri verejnom obstarávaní obecných zákaziek,prehraté súdne spory s p.Vlcekom, predražené faktúry obecného právnika, Krajcove zákazky,.... !!

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign