Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Starosta Holička znovu hulvátsky obyvateľovi obce: "...Vy máte čo hovoriť tak akurát doma v posteli"

Miloš MajkoDátum09. 10. 2017 00:20:59Témaobec Šintava
200

Šintava   |    Žiaľ, zatiaľ posledného rokovania  OZ v Šintave som sa z dôvodu zahraničnej cesty zúčastniť nemohol, no na videu vyhotovenom občanom  Tvarožkom, ma zaujalo niekoľko podstatných vecí a k tým sa vyjadrím:

- poslanec Ján Šimulčík navrhol vykonať opätovnú kontrolu výdavkov v ZŠ so zameraním sa na vianočný večierok, kde bolo minutých cca  4000 Eur. Cieľom kontroly malo byť či bol dodržaný príslušný zákon. Už starosta obce Miroslav Holička sa ďalšej kontrole bránil a nakoniec tento bod do rokovania  OZ zaradený nebol.

- Pri kontrole uznesení sa poslanci starostu obce pýtali, prečo niektoré uznesenia neboli uskutočnené. Napríklad sa jednalo o uznesenie číslo  187, ktorým  poslanci  OZ žiadajú predložiť  "uznesenie, ktorým bol starosta obce poverený riešiť spor s Lodenicou".  To je veľmi dôležité, pretože ak bol starosta poverený uznesením poslancov OZ, majú na hlave maslo poslanci. Ak takéto uznesenie neexistuje, dá sa predpokladať, že starosta Holička konal svojvolne a náklady za prehratý spor by poslanci OZ mali vyžadovať uhradiť práve starostom Holičkom. Z videa je zrejmé, že starostovi Holičkovi je pýtanie predmetného uznesenia nepríjemné a jeho predloženie neustále odkladá. Existuje vôbec takéto uznesenie? Starosta odpovedal, že bod bude zaradený na najbližšie zasadnutie OZ. Nechajme sa prekvapiť, či tomu tak bude a čo Holička predloží poslancom a občanom. Vychádzajúc zo skúseností s ním, bude sa to pravdepodobne opätovne snažiť takpovediac "zamiesť pod koberec".

- Bod, pre ktorý sa poslanci stretli, bolo danie súhlasu pre  VÚC Trnava, aby na obecnom pozemku mohla postaviť budovu. Podľa poslanca Šimulčíka riaditeľka zariadenia na finančnej komisii tvrdila, že budova bude patriť  VÚC a pozemok pod ňou zostane obci. Z týchto poznatkov vychádzal aj poslanec. Nie je logické, aby budova patrila jednému vlastníkovi a pozemok inému. Na rokovaní OZ odznela ďalšia zaujímavá informácia od občana Mária Macha, prečo nebol materiál týkajúci sa nakladania s majetkom obce zverejnený tak, ako to prikazuje zákon. Starosta a štatutár obce Miroslav Holička spôsobom hodným ožratého povaľača pred krčmou 4. cenovej skupiny obyvateľovi obce odpovedal nasledovné:

M.Macho: Jedná sa o nakladanie s majetkom obce ...
M.Holička: Pán Macho, Vy ste nedostal súhlas, tak Vy tam len čučte ako mušička a hotovo ... pán Macho, budte kludný, Vy máte čo hovoriť tak akurát doma v posteli.
M.Macho: Čo si to dovoľujete ...

Iste aj skutočný fanúšik starostu po takomto verejnom vyjadrení starostu Holičku adresovanom obyvateľovi obce uzná, že starosta obce by mal zvážiť návštevu príslušného odborníka schopného aj v takýchto situáciach človeku pomôcť. Občanovi Machovi sa čudujem, že takéto verejné urážky a ponižovanie zo strany starostu strpí nielen on, ale aj jeho manželka. Poslanec Šimulčík navrhol, aby budova ktorú  VÚC chce stavať, bola vo vlastníctve obce. Z hlasovania vidieť zvláštny postoj poslanca a predsedu finančnej komisie  Lipovského, ktorý nebol za to, aby budova bola vlastníctvom obce. Koho záujmy tento poslanec v zastupiteľstve háji? Obdobné by sa dalo povedať aj o ostatných poslancoch OZ, ktorí sa pri hlasovaní zdržali.

- Ďalším preberaným bodom bolo možné šikanovanie obyvateľky obce  Jurašíkovej. List tejto obyvateľky poslancom OZ  je zverejnený tu:  http://www.seredonline.sk/clanky/sikanovanie-obcianky-z-nitrianskej-ulice/    Konanie obecného úradu Jurašíková považuje za osobný útok vedený voči jej osobe, nakoľko si dovolila verejne vystúpiť ohľadom vody na Nitrianskej ulici. Poslanci pri tomto bode hlasovali o uznesení, v ktorom obec mala predložiť dokumenty ku všetkým stavbám za posledných 5 rokov, aké požadovala od obyvateľky Jurašíkovej. Uznesenie hlasovaním neprešlo. Podielajú sa teda nepriamo poslanci na šikanovaní obyvateľa obce? Prečo poslanci  nechcú poznať pravdu a tým podporujú svojvôľu obce v zastúpení starostom? Občania z publika hlasovanie  komentovali slovami: "to je hanba".

- Úradníčka Tóthová sa opätovne nevedela kontrolovať, vykrikovala svoje pripomienky neuvedomujúc si svoju pozíciu zamestnankyne úradu. Nefackuje ju za tú dobu hanba?

- Perličkou bolo verejné priznanie poslankyne  Aleny Matulovej, ktorá pred poslancami aj občanmi vyhlásila, že aj ona zateplovala bez povolenia, teda mohla by aj Jurašíková. Ľudia, to tam už fakt máte kocúrkovo? Uvedomujú si poslanci, čo sa  deje a uvedomuje si poslankyňa Matulová, čo svojim výrokom vlastne po právnej stránke spôsobila? Som zvedavý na to, či starosta obce Holička na základe tohto verejného vyjadrenia poslankyne  OZ - verejnej činiteľky bude konať tak, ako ukladá zákon.

- Zaujímavá bola aj interpelácia poslankyne Denisy Holbíkovej, ktorá sa pýtala, prečo odchádzajú pracovníčky domu dôchodcov a naznačovala, že podľa jej informácií je to kvôli zlému menežmentu a riadeniu  organizácie.

- Starosta Holička sa opätovne snažil zabrániť diskusii obyvateľov obce a občanov, no tentokrát poslanci bod diskusia odhlasovali. Názory a potreby občanov asi nezaujímajú dvoch poslancov OZ a to Matušicu a Lipovský. Smutné a ťažko ospravedlniteľné, no v Šintave stále možné.

- Obyvateľ obce  Mário Macho upozornil starostu obce, poslancov a všetkých prítomných, že materiály  týkajúce sa nakladania s majetkom obce neboli zverejnené tak, ako to určuje zákon. Čo na to kontrolórka obce Vedrodyová? Znovu NEbude vidieť porušovanie zákona  tam, kde je za kontrolu občanmi platená?


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
robotníci | 18-10-2017 14:17:45
podľa toho, ktoré ubytovacie kapacity myslíte. keby platili všetci tí, ktorí ubytovávajú na čierno (slovenských a aj zahraničných robotníkov), tak by bolo v obecnej kase podstatne viac peňazí. Ale asi ich nepotrebujeme, ved starosta vypýta od iných občanov v šintave, od tých, ktorí poctivo platia dane a všetky poplatky.
Občan | 14-10-2017 15:11:19
Pre občan | 14-10-2017 08:01:52
Nemám prehľad o ubytovacích kapacitách v Šintave a viem len o Lodenici a Priemstave...
Pre občan | 14-10-2017 08:01:52
Skús si zistiť kto v roku 2016 platil poplatok z ubytovania obci a budeš prekvapený ,kto z toľkých ubytovatelov v obci platí poplatky obci
Občan | 14-10-2017 07:54:25
Podľa záverečnej správy za rok 2016 bol príjem z ubytovania 388 eur , čo je cca 1 euro na deň a delené sadzbou 4 ubytovaní v priemere na deň. Z takéhoto výpočtu sa dá skontrolovať, či je príjem z tejto dane relevatný k ubytovacím kapacitám v obci ...
Obcan | 13-10-2017 10:39:18
Vsetko vieme. To ho este len caka a samozrejme aj jeho rodinu
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-10-2017 09:26:20
Obyvatelia mali a maju moznost branit sa pred takymto konanim starostu obce.

Douctovavanie strat a dokonca dlhorocne fakturovanie spotreby domacnostiam na zaklade meracov, ktore neboli mozno od ich osadenia kontrolovane a nesplnaju parametre vyzadovane prislusnou legislativou?

Sirenie poplasnych sprav o odpojedni domacnosti od vodovodu?

Ved karta je uz niekolko mesiacov na strane obcanov. Ak NEkonaju, je to ich vina, aj ke povedzme si na rovinu - to, co robi starosta proti obyvatelom obce a paradoxne za ich peniaze nie je normalne.

A selektivny pristup k uplatnovaniu stavebneho zakona a povinnosti z neho vyplyvajucich?

Na co poskodeni obcania cakaju?

(zasadne vyjadrujem len svoj nazor, ktory vsak vychadza z praxe a systematickych konzultacii s advokatskou kancelariou)
anon | 13-10-2017 09:02:08
Tak isto by bolo zaujímavé preveriť, či jeho dcéra, mala všetky doklady (ohlásenie, projekt, povolenie)splnené so stavbou, lebo vraj vlani budovala bazén alebo terasu :)
Registrovaný Mário Macho Mário Macho | 12-10-2017 13:42:51
No pekne. Ak je naozaj pravda čo sa tu v prípsevkoch píše tak p. Holička je pekná …. Na jednej strane šikanuje občanov, pýta peniaze za straty na vodovode na Nitrianskej ulici 3 roky dozadu, ktoré ani nevie zdôvodniť a na druhej strane on sám porušuje zákony jedna radosť. Pýtam sa preto poslancov OZ kto bude pýtať od p. Holičku ušlé peniaze za daň z ubytovania?
sepultura666 | 12-10-2017 09:44:38
ten starosta je tiez clen jedineho spravneho ficovho smeru??????? lebo sa sprava presne ako birmovany bradavicnaty hranaty premier,u ktoreho su arogancia a drzost spravania sa voci oponentom hlavnym a zakladnym bodom....
Helena | 12-10-2017 07:47:26
a cintorin.to ste na sirokom okoli taky bordel a neporiadok nevideli.pomniky si robi kto ako chce.cintorin by mal byt na prvom mieste a na urovni. ale nasmu panovi je to u r..ia je to smutne.je to pietne miesto a malo by aj vyzerat. no smutne
Poznámka | 11-10-2017 23:45:27
Samozrejme, že Holička mlčí. A kontrolórka tiež. Myslím, že aj jej syn poskytuje ubytovanie. A pravdepodobne nikto nato nemá potrebné povolenia.
Vznko | 11-10-2017 20:11:41
VZN o daniach a poplatkoch je proforma, nikto nič nevidí, nepočuje a nevhce vedieť. Tu nevedia roky so psami poriadok spraviť, pobehujú po dedine a majitelia tých psov sa tvária, že ich pes to nie je. Veľký bordel tu je v Šintave, tri roky prešli od volieb a nevidím žiadnu zmenu k lepšiemu životu tu.
anonym | 11-10-2017 18:06:09
pan holicka aj vy tam mate ubytovanych nejakych ludi na rodicovskom dome dufam ze poplatky voci obci su vyrovnane.
Jarka | 11-10-2017 16:29:43
Po dedine sa pohybujú a sú aj ubytovaní všelijakí cudzí ľudia. Má to niekto pod kontrolou? Pribúdajú prepadnutia. Človek aby sa bál ísť potme von.
grcam | 11-10-2017 00:20:36
Ako moze takyto clovek robit starostu? Ma vlastne dokoncenu ZS? A ta arogancia..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-10-2017 08:32:06
Podla mna v pripade obcana Holicku t.c. zastavajuceho verejnu funkciu platenu obcanmi, to uz nie je o tom, ci bude zvoleny dalej, ale ci mu obcania dovolia dalej sa takto sprvata, robit v mene obce nezakonne rozhodnutia priamo poskodzujuce obcanov, nehospodarne vyuzivat desiatky tisic Eur z verejnych penazi, verejne urazat a ponizovat ludi a poslancov atd.

Tento clovek vazne prekrocil ciaru, za ktoru v spolocnosti nejde standardny bezdomovec majuci aspon trosku ucty voci inym.

Z materialov vlozenych do diskusie vidiet, ze starosta pravdepodobne ucelovo selektuje voci komu bude stavebny zakon pouzivat a dokonca zneuzivat ho,koho poskodi svojimi nezakonnymi rozhodnutiami a komu pomoze zakon obist.

Znovu to je na poslancoch a obcanoch poznajucich situaciu v obci. Poslanci by si uz konecne mali uvedomit, ze aj NEkonanie pri porusovani zakona im moze priniest dokonca aj trestnopravnu zodpovednost.
pozn. | 10-10-2017 08:08:48
starosta zjavne nemá rád ľudí, ktorí sa do vecí trochu rozumejú. asi si myslí, že keď ich verejne urazí, tak ich to odradí. omyl, ľudia aj tak neprestanú rozmýšľať. a to spomínanie postele.... asi mu doma niečo v tomto smere chýba.
stále viac je vidno, kto mu ide po ruke, tomu vyhovie aj keď nemá, ale na ostatných si pekne zgustne.
zjavne sa pri voľbách spolieha na tých dôchodcov, čo ich berie na výlety do Tatier a kade-tade. určite ho nebudú voliť tí, čo trochu sledujú, čo robí.
Občan | 09-10-2017 19:09:16
Pre Miroslava
Pozri si odkaz:
http://www.sintava.sk/e_download.php?file=data/uredni_deska/obsah156_8.pdf&original=Kr%C3%A1%C4%BEov%C3%A1.pdf
Stavia sa v plnom prúde a stavebné povolenie ešte ani zďaleka nie je.
obcan | 09-10-2017 17:24:39
poslat do televizie nech vidi cele slovensko
Občan | 09-10-2017 17:11:59
našťastie nie Šintavy. Pozrel som si video do až do konca. Občania Šintavy to ste si vážne zvolili toho človeka za starostu ? Vy ste ho predtým nepoznali alebo sa pretvaroval ? Pochybujem, že by o dokázal pri jeho mentálnej úrovni. Obdivujem pána Šimulčíka, že dokáže rozprávať s týmto človekom v kľude a argumentovať. Starosta je od toho aby sa staral o obec a občanov a nie aby ich sprostým spôsobom urážal. Toto video by sa malo púšťať občanom nielen Šintavy pred každými voľbami.
miroslav | 09-10-2017 12:02:07
obcan. menuj konkretne kto sy stavia dom bez povolenia pred jeho ocamy. neboj sa aj tak sa schovavas anonymne.
Občan | 09-10-2017 11:12:31
Holička má zaujímavý pohľad na dodržiavanie stavebného zákona. Zatiaľ čo jedného šikanuje zato, že si zatepluje dom, druhí si stavajú nové domy bez stavebných povolení rovno pred jeho očami.
Zápisnica | 09-10-2017 05:18:53
Ďalej uznesenie č. 227 -malo byť poslancom predložené v septembri -uznesenie -spor s lodenicou,
číslo uznesenia malo byť 187,
Uznesenie č.187
Obecné zastupiteľstvo v Šintave s ú h l a s í, aby bolo poslancom na budúcom zasadnutí OZ predložené uznesenie, ktorým je poverený starosta riešit\' spor s Lodenicou.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign