Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Stanovisko ZMOSu k referendu v Šoporni

redakcia SOLDátum07. 03. 2012 10:36:43Témaobec Šoporňa

Vážený pán riaditeľ,

chcela by som Vás poprosiť o jedno vyjadrenie, k tomu nášmu referendu v Šoporni o odvolaní starostu. Petíciu podpísalo viac ako 30% občanov, petičný výbor ju odovzdal na zastupiteľstve .

Prevzala si ju komisia, ktorá bola zložená z poslancov, ktorí ju následne pravosť jej podpisov. Na podateľni obecného úradu je potvrdený sprievodný list, že bola petícia zaevidovaná , ale hneď si ju prevzali poslanci. A to je problém, pre ktorý starosta neuznáva petíciu, že nie je uložená jej kópia na podateľni. To skutočne nie je, pretože sme presvedčení, že by ju čítal a vyhrážal sa ľudom, aby sa nezúčastnili referenda. 

Tak sa pýtam, či môže byť referendum neplatné, napriek tomu, že je vôla ľudí odvolať starostu, len z dôvodu toho, že nebola odovzdaná kópia petície na podateľni ??  Veď právo na referendum zaručuje ústava, nezdá sa mi, že by to malo stroskotať na takejto záležitosti, podstatný sú predsa ľudia a nie technická časť referenda? tak nejak si to myslím. a posledne: kedže starosta vôbec nekoná, referendum pripravuje obecné zastupiteľstvo.
Komisie sú riadne zvolené, zoznamy občanov vytlačené a referendum uskutočníme. Môže nás polícia nejakým spôsobom zabrzdiť, ked sme ohlásili na polícii konanie referenda, ?? resp. môže prokuratúra vydať rozhodnutie o nezákonnom postupe, keď nás nevypočula, resp. si nepožiadala žiadne doklady? lebo starosta rozpráva , že požiadal prokuratúru o vydanie rozhodnutia o nezákonnosti referenda.

Dakujem Vám.

Mgr. Erika Ščípová
poslankyňa OcÚ Šoporňa

 

------------------------------------------------

 

Vážená pani Ščípová,

na základe poverenia pánom riaditeľom Konečným si dovoľujem zaslať Vám nasledovnú odpoveď.

 Podľa § 11 ods. 4, písm. f) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov (ďalej len "Zákon") rozhoduje obecné zastupiteľstvo o základných otázkach života obce, najmä je mu vyhradené vyhlasovať miestne referendum o najdôležitejších otázkach života a rozvoja obce a zvolávať zhromaždenie obyvateľov obce.

Zo znenia ustanovenia § 11a ods. 1 Zákona, písm. b) a písm. c), podľa ktorého obecné zastupiteľstvo vyhlási miestne referendum, ak ide o odvolanie starostu a petíciu skupiny obyvateľov obce aspoň 30-tich % oprávnených voličov vyplýva jednoznačná povinnosť obecného zastupiteľstva konať a vyhlásiť miestne referendum v prípade splnenia zákonom stanovených podmienok. Ak bola obecnému zastupiteľstvu doručená petícia, v ktorej sa za vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu podpísalo aspoň 30 %
oprávnených voličov (pričom boli dodržané ustanovenia zákona č. 85/1990 Zb. o petičnom práve v znení neskorších predpisov), má obecné zastupiteľstvo povinnosť referendum vyhlásiť, tak aby sa uskutočnilo do 90 dní od schválenia uznesenia o vyhlásení miestneho referenda. Po vyhlásení miestneho referenda je obecné zastupiteľstvo povinné bezodkladne zriadiť na hlasovanie a sčítavanie hlasov komisiu pre miestne referendum a určiť lehotu na jej prvé zasadnutie.

Vo Vašom maily uvádzate, že "petíciu podpísalo viac ako 30% občanov a petičný výbor ju odovzdal na zastupiteľstve. Prevzala si ju komisia, ktorá bola zložená z poslancov, ktorí ju následne pravosť jej podpisov."  Znamená to, že ak bola petícia vyhotovená v súlade so zákonom č. 85/1990 Zb. o petičnom práve a podpísaná aspoň 30 % oprávnených voličov v zmysle zákona č. 346/1990 o voľbách do orgánov samosprávy obcí a takto bola doručená obecnému zastupiteľstvu, obecné zastupiteľstvo má povinnosť konať a vyhlásiť miestne referendum o odvolaní starostu.

K obave: "Na podateľni obecného úradu je potvrdený sprievodný list, že bola petícia zaevidovaná , ale hneď si ju prevzali poslanci. A to je problém, pre ktorý starosta neuznáva petíciu, že nie je uložená jej kopia na podateľni. To skutočne nie je, pretože sme presvedčení, že by ju čítal a vyhrážal sa ľudom, aby sa nezúčastnili referenda.  Tak sa pýtam, či môže byť referendum neplatné, napriek tomu, že  je vôľa ľudí odvolať starostu, len z dôvodu toho, že nebola odovzdaná kopia petície na podateľni??  Veď právo na referendum zaručuje ústava , nezdá sa mi, že by to malo stroskotať na takejto záležitosti, podstatný sú predsa ľudia a nie technická časť referenda? tak nejak si to myslím." uvádzame nasledovné.

Na vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu obce nepotrebuje obecné zastupiteľstvo v žiadnom prípade súhlas starostu, preto nie je potrebné, aby starosta výslovne alebo konkludentne petíciu uznal, o čom svedčí aj ustanovenie § 13 ods. 7 Zákona, podľa ktorého starosta nemôže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva o vyhlásení miestneho referenda o odvolaní starostu, ak sa domnieva, že odporuje zákonu alebo je pre obec zjavne nevýhodné tak, že ho nepodpíše v lehote podľa § 12 ods. 11. Znamená to, že neuznanie petície starostom nie je a v demokratickej spoločnosti ani nemôže byť prekážkou hlasovania obyvateľov obce na miestnom referende o odvolaní starostu bez ohľadu na starostom uvádzaný dôvod nesúhlasu, napr. údajné formálne pochybenie pri vybavení petície. Ak by tomu tak bolo inštitút miestneho referenda o odvolaní starostu by stratil akékoľvek opodstatnenie, nakoľko by umožnil starostom kedykoľvek svojvoľne zabrániť v ich odvolaní.

Podľa Zákona budú výsledky miestneho referenda platné, ak sa na ňom zúčastní aspoň polovica oprávnených voličov a ak bude rozhodnutie prijaté nadpolovičnou väčšinou platných hlasov účastníkov miestneho referenda. Obecné zastupiteľstvo vyhlási výsledky miestneho referenda do troch dní od doručenia zápisnice o výsledkoch hlasovania na úradnej tabuli a mandát starostu zanikne vyhlásením výsledku miestneho referenda o odvolaní starostu, ktorým sa rozhodne o odvolaní starostu.

Ďalej píšete "a posledne. keďže starosta vôbec nekoná, referendum pripravuje obecné zastupiteľstvo. Komisie sú riadne zvolené, zoznamy občanov vytlačené a referendum uskutočníme."  Vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu je v kompetencii obecného zastupiteľstva, takže nečinnosť starostu nebráni uskutočneniu miestneho referenda.

Môže nás polícia nejakým spôsobom zabrzdiť, keď sme ohlásili na polícii konanie referenda, ?? resp. môže prokuratúra vydať rozhodnutie o nezákonnom postupe, keď nás nevypočula, resp. si nepožiadala žiadne doklady, ? lebo starosta rozpráva , že požiadal prokuratúru o vydanie rozhodnutia o nezákonnosti referenda.
Podľa nášho názoru v prípade, ak bude zo strany miestneho zastupiteľstva dodržaný zákon, nie sú takéto obavy na mieste. Pevne veríme, že sa situácia v obci upokojí a jej obyvatelia budú môcť bez nepríjemností uskutočňovať svoje práva.

S pozdravom a prianím pekného dňa,

Mgr. Andrea Lubelcová
Združenie miest a obcí Slovenska

Bezručova 9
811 04 Bratislava
 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre Petra | 26-01-2013 15:27:43
prečítajte si svoj príspevok ...ste stále hrdý aj s odstupom času na všetko čo ste napísali? Hold, mali ste ako píšete dve možnosti a vybrali ste si dobre, že ste sa zo Šoporne odpratali a vyvíjate vašu aktivitu tam, kde to má zmysel.
Tu by bola vaša "zmysluplná aktivita len na H".....a škodili by ste občanom Šoporne.
"Betlehemské svetlo" - vám to nič nehovorí? Podľa všetkého máte rovnakú krvnú skupinu ako ten váš Vlček.
to je jedno | 26-01-2013 14:01:51
Pre Petra: a čo dokázal Vlček doteraz spraviť okrem rozhadzovania peňazí do vzduchu? Howno. A také isté howno spraví do konca svojho starostovania bez ohľadu na to či tam zostane ešte deň, alebo 100 rokov. Jeho zaujíma čosi iné ako obec.
netreba sa bať | 09-03-2012 08:18:06
teraz je dôležíté osloviť všetkých susedov, priateľov, nech sa rozhodnú akokolvek, treba íst, starosta je bezcharakterný a bezzásadový človek, ked zostane potopí celú sopornu,ma skutočne divných kamaratov, ako povedal občan na verejnom zhromaždení, tak aby soporna prepredbehla sered.
držím palce | 09-03-2012 08:12:17
Toto je len starostov výkrik do tmy!!Verí ,že ak použije slovo prokuratura vela ludí sa zlakne,hlavne starších!Nebojte sa ak mate všetko v sulade so zakonom chodte svojou cestou!!Ataky zo strany starostu už maju len zufalu snahu zastrašiť ludí akýmkoľvek sposobom,lebo ai je vedomí,že ak bude odvolaný tak zastávať verejnu funkciu už nebude mocť ani na škole ani nikde inde!!Verím že po volbách nebude o nom nikto počuť akurát v slovnom spojení s prokuraturou ktoru tak rá použiva na zastrašovanie !!
referendum | 08-03-2012 19:22:32
Prokuratúra nie je súd, pravda ani ZMOS nie je súd, dávaju iba odporúčania, stanoviská...
Je na nás komu veríme, kto chodil na zastupiteľstvá vie ako jedná starosta s ľuďmi kto žije v Šoporni vie čo robil na škole...
Ak sa stali nejaké administratívne chyby pri príprave referenda tak čo, 1090 ľudí ho podpísalo, to je fakt, starosta sa asi veľmi bojí, že referendum prejde...keď koná podľa zákona, čoho sa bojí???
Peter | 08-03-2012 16:16:23
Dnes sa prokuratura vyjadrila v inom smere, ako ZMOS. ZMOS nie je prokuratura a nema rozhodovacie pravo. ZMOS je len zdruzenie, nie organ. Takze co ZMOS povie je absolutne jedno. Ale tomu telce budu stale verit.
Inak sa vam vsetkym co ste peticiu podpisali, ze verite tomu, co je vam predkladane, uprimne cudujem. Vlcek niekomu stupol na otlak a tam bude pes zakopany. Nehovoriac ze to cele smrdi aj od druheho neuspesneho kandidata, vsakze.
A pani Scipova, nabuduce ak davate dotaz ZMOSu, tak uvedzte celu pravdu ako to bolo vykonane, co bolo a nebolo dorucene, aby ZMOS potom zo seba nerobil blbca. A ked uz davate oznam obyvatelom obce a vykonani referenda, ono ten papier by mal mat aj peciatku obce a nie ofoteny zdrap paopiera, bez adresata a podpis zopa poslancov, prave ktorych by sa malo kopnut do prdele. Prave tych co doteraz nic neurobili. Je mi zle z toho co sa u nas robi. Preco to cele smrdi aj cez Stana Rosypala, co je v tom vsetkom (drogy, vplyv co?) Som rad ze Vlcek vyhral, treba to tam cele vycistit, vymenit a dobudovat to, co uz malo byt 15 rokov. Najvecsia dedina v okrese a je absolutne zasumtela, bez kanalizacie, spina, bordel atd. Hlavne ze do kostola sa vrazali peniaze ze. Chodte si volit, chodte si referendovat, aj tak budete stale zit v tom bordeli. Hold, moznosti su dve a ja som si vybral sa zo Soporne opdratat doprec a vyvijam aktivitu tam, kde to zmysel ma.

nazaver, Bc. Macho, aky mate plan rozvoja obce? Co ste urobili doteraz okrem akoze referenda? Howno chlapce, howno je odpoved, a ked Vlceka vyhodite aj tak obec mat nebude peniaze.
sopornan | 07-03-2012 19:47:31
ako hlboko je tento chrapun klesnut? udavat ludi v praci za banality to je neskutocne!! vlcek hanbil by som sa ukazat medzi ludmi,ale ty co nemas chrbtovu kost nepoznas slovo hanba
pre Eriku | 07-03-2012 19:20:13
Erika nemôžete tento list vytlačiť a dať na obchody do dediny, aby si to prečítali aj starší ľudia a aj tí ktorí stále neveria....
pre tomáš súkenník | 07-03-2012 19:19:26
presne máš pravdu, aj ja som za, aby si to prečítali aj tí, ktorí nechodia na sered-online...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-03-2012 16:26:37
O uverejnenie komunikacie sme boli poziadani poslankynou OZ. Kezde sa evidentne jedna o komunikaciu vo veci referenda a tato nema dovod byt utajovana, vyhoveli sme poslankyni a uverejnili sme ju v zaujme objektivneho informovania obcanov obce.

Sme radi, ze svoje stanovisko zaujal aj zastupca ZMOSu Mgr. Mgr. Bruno Konečný, riaditeľ legislatívnej sekcie kancelárie ZMOS, ktorý obsah uverejneneho stanoviska potvrdil.

SOL nie su na strane ani starostu ibce a ani na strane poslancov OZ. Ani my nie sme do veci zainteresovani a vylucne poskytujeme medialny priestor na slobodnu a necenzurovanu komunikaciu pre obcanov obce, ktorym takato komunikacia na oficialnej webovej stranke obce financovanej z ich dani nie je umoznena.

SOL sukromne nezavisle internetove noviny si slobodu slova vazia ako zakladny vydobytok demokracie a medialny priestor poskytuju zdarma. Naklady spojene s publikovanim materialov a prevadzkou novin povazuju prevadzkovatelia SOL a jeho tvorcovia za dar - svoj prispevok k zachovaniu demokratickeho vyvoja v obci Soporna.

Poznamka: Starosta obce viacej krat ponuknuty priestor na komunikaciu nevyuzil.
Bruno Konečný | 07-03-2012 15:40:39
Informácie tu zverejnené boli poskytnuté p. poslankyni Sčípovej, ako členovi normotvorného orgánu členskej obce ZMOS mojou osobou. Združenie vo vzťahu k mestám a obciam, ktoré sú členmi združenia, plní najmä koordinačnú, iniciatívnu, vzdelávaciu, projektovú a metodicko-informačnú funkciu. Bežne realizujeme metodicko informačnú činnosť voči zamestnancom obce, starostom, či poslancom obecných zastupiteľstiev, snažíme sa vyhnúť výrokom o pravde, či nepravde jednej, či druhej strany, nakoľko to nepatrí medzi naše úlohy. Trochu ma mrzí, že komunikácia, ktorá prebehla neformálne medzi mojou osobou a pani poslankyňou Ščípovou, bola následne zverejnená spôsobom, ktorý navodzuje dojem, že je to oficiálne stanovisko ZMOS. To nemení na veci nič, že sa pod to stanovisko, ako riaditeľ legislatívnej skecie a ako právnik podpisujem, nakoniec Mgr. Lubelcová konala na základe môjho pokynu. Podpisujem sa pod uvedenú analýzu preto, že nehodnotí ale len konštatuje ustanovenia zákonov viažúce sa na informácie poskytnuté pani poslankyňou, bez ohľadu na to či jej tvrdenia sú pravdivé.
Vážený pán starosta, ak by ste sa s požiavkou ako zamedziť, podľa Vášho názoru, nezákonnému referendu, bol by som Vám rovnako profesionálne poradil, ako je potrebné konať. Aj starosta má totiž právo na ochranu pred nezákonným postupom obecného zastupiteľstva. Ak je presvedčený o tom, že sa v prípade postupov smerujúcich k jeho odvolaniu porušil zákon, a jemu samotnému je v zmysle zákona o obecnom zriadení upretá možnosť vlastným rozhodnutím pozastaviť výkon rozhodnutia. Má právo požiadať o preskúmanie zákonnosti uvedených aktov prokuratúru. V zmysle §21 zákona č. 153/2001Z.z. o prokuratúre v znení neskorších predpisov je práve prokurator dozorujúcim orgánom nad zákonnosťou všeobecne záväzných právnych predpisov orgánov verejnej správy . Protest prokurátora je nástoroj na zosúladenie rozhodnutí OZ so zákonom. Ak protestu prokurátora OZ nevyhovie, má prokurátor povinnosť požiadať o nápravu súd, ktorý má právomoc akékoľvek nezákonné rozhodnutie obce zrušiť. Spravidla prokurátor žiada súd aj o predbežné opatrenie, ktorým sa má do meritórneho rozhodnutia zamedziť nezvratným škodám.

Zásadne sa dištancujem od akéhokoľvek podsúvania, či obvyňovania z nadržiavania ktorejkoľvek strane. Niesom ani súd, ani orgán činný v trestnom konaní. Neviem, či informácie o postupoch starostu sa zakladajú na pravde, alebo či sú všetky kroky OZ v súlade so zákonom.

Mgr. Mgr. Bruno Konečný
riaditeľ legislatívnej sekcie kancelárie ZMOS
pre 14:23:20 | 07-03-2012 15:30:39
...alebo p.Beno, vedúca úradu, ...
pre Eriku | 07-03-2012 14:23:20
Či ten Michal nie je p. starosta, alebo jeho manželka?
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 07-03-2012 13:57:10
stále mi tu ale neodznela otázka prečo sa tak silou mocou bránite niektorí, aby referendum sa uskutočnilo.Ved niet sa čoho báť, keď starosta koná v zmysle zákona, predsa samému by malo záležať na tom, aby vedel čo ľudia chcú, či má ich dôveru alebo nemá. Vypisovať tu, či mala byť petícia uložená na podateľni je uplne smiešne, obchádzate zásadnú otázku, LUDIA MAJU PRAVO SA VYJADRIT A TO IM NEMOZE NIKTO UPIERAT, JE TO DEMOKRATICKY SPOSOB PREJAVU ICH SLOBODNEJ VOLBY. Na toto sa treba zamerať a to treba mať na zreteli, pán Michal.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 07-03-2012 13:47:55
§ 13 zákona o obecnom zriadení ods.6) Starosta môže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva, ak sa domnieva, že odporuje zákonu alebo je pre obec zjavne nevýhodné tak, že ho nepodpíše v lehote podľa § 12 ods. 11. Ak je zriadená obecná rada, starosta prerokuje uznesenie obecného zastupiteľstva pred pozastavením jeho výkonu v obecnej rade. Uznesením obecnej rady však nie je viazaný.

(7) Ustanovenie odseku 6 sa nevzťahuje na uznesenie o voľbe a odvolaní hlavného kontrolóra a na uznesenie o vyhlásení miestneho referenda o odvolaní starostu.
To je výňatok zo zákona!!! Na vyhlásenie referenda o odvolaní starostu obce nepotrebuje obecné zastupiteľstvo v žiadnom prípade súhlas starostu, preto nie je potrebné, aby starosta výslovne petíciu uznal, . Znamená to, že neuznanie petície starostom nie je a v demokratickej spoločnosti ani nemôže byť prekážkou hlasovania obyvateľov obce na miestnom referende o odvolaní starostu bez ohľadu na starostom uvádzaníé dôvody neplatnosti referenda. Ak ny to bolo možné, potom inštitút miestneho referendao odvolaní starostu by stratil akékoľvek opodstatnenie, nakoľko by umožnil starostom kedykoľvek svojvoľne zabrániť v ich odvolaní.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 07-03-2012 13:39:56
§ 10 Zákona o obecnom zriadení
Základné ustanovenie

(1) Orgánmi obce sú

a) obecné zastupiteľstvo,
b) starosta obce (ďalej len "starosta").
Michal, nezavádzajte tu ľudí absolútnymi nezmyslami, bud to robíte naschvál, alebo neviete čítať zákon. Ja ho mám naštudovaný dokonale a nielen ja, alebo máte pocit ,že odbor legislatívy na ZMOS-e nevie vykladať zákon??? Môžme si to dnes vydiskutovať na stretnutí o 17,00 hod., budem tam mať aj zákon o obecnom zriadení.
Michal | 07-03-2012 13:39:35
Samozrejme, že nepotrebuje... Ale originál petície musí byť na podateľni... Ak je a bol tam pred vyhlásením referenda, tak je všetko poriadku... Pýtam sa, či je?
marenie referenda ti nič nehovorí? | 07-03-2012 13:33:24
pre:Na vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu obce nepotrebuje obecné zastupiteľstvo v žiadnom prípade súhlas starostu, preto nie je potrebné, aby starosta výslovne alebo konkludentne petíciu uznal, o čom svedčí aj ustanovenie § 13 ods. 7 Zákona, podľa ktorého starosta nemôže pozastaviť výkon uznesenia obecného zastupiteľstva o vyhlásení miestneho referenda o odvolaní starostu, ak sa domnieva, že odporuje zákonu alebo je pre obec zjavne nevýhodné tak, že ho nepodpíše v lehote podľa § 12 ods. 11.
MIchal | 07-03-2012 13:24:56
Dámy a páni, podľa zákona o obecnom zriadení nie je obecné zastupiteľsvo orgánom obce, ale orgánom územnej samosprávy. zákon jasne hovorí, že petícia má byť doručená orgánu obce. Ak by aj referendum prebehlo, nebolo by platné.
Zákonný postup je taký, že petícia musí byť doručená do podateľne obce, kde musí byť uložený originál a a až potom môže obecné zastupiteľstvo konať. Čiže, aj keby referendum prebehlo, bolo by nezákonné.
pre občanka Šoporne | 07-03-2012 12:48:54
Súhlasím s Vami.
občanka šoporne | 07-03-2012 12:21:35
Konečne je tu to čierne na bielom takže si myslím, že toto stanovisko by malo byť umiestnené tak aby si to mohli aj občania Šoporne, ktorí nechodia na seredonline prečítať.......a pevne dúfam, že sa ľudia nezľaknú a na to referendum prídu.....niet viac čo dodať iba toľko, že držím silno palce aby všetko prebehlo v úplnom poriadku a v súlade so zákonom !!!!
Registrovaný Tomáš Súkenník Tomáš Súkenník | 07-03-2012 12:06:40
Stanovisko zmosu by malo byť umiestnené aj na nástenke pred obecným úradom a hlavne zverejnené verejným rozhlasom. V prípade, že starosta by bránil toto uskutočniť, je na mieste okamžite na neho podať trestné oznámenie za marenie referenda. !!!!
pre Eriku | 07-03-2012 11:45:23
Súhlasím s Vami. A ešte dodávam že ste u mňa aj s P. Machom
jedničky. Stojíte si za svojim. Supeeeeeer........
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 07-03-2012 11:32:30
Nájde sa ešte niekto kto spochybní konanie referenda o odvolaní starostu?? dovolí si niekto brániť ľudom vyjadriť svoj názor v referende, ktorý zaručuje Ústava Slovenskej republiky?? Nemám k tomu viac čo dodať.
ivan | 07-03-2012 11:28:36
tak toto som potreboval počuť, ak dá ZMOS také vyjadrenie, tak pán Vlček sa ukázal v tom najklamlivejšom svetle, jeho stanovisko ani nevieme kto písal, jasne že nie on sám, nech si to každý prečíta, ale asi to dnes odznie na verejnom zhromaždení. Tešíme sa!!
Marián | 07-03-2012 11:14:55
Som rád, že pani Ščípová tento článok uverejnila a tí neprajníci to majú čierne na bielom, že OZ to má všetko ošetrené v zmysle zákona.
A na záver, pre tých, ktorí ešte váhajú: Prečítajte si všetky komentáre, porovnajte faktúry, výdaje, dajte si tú námahu dostať sa do obrazu o stave obci, financií a osobe pána starostu. Ak spochybníte referendum, do konca volebného obdobia bude obec tak zadĺžená že bude celá na predaj, starosta bude pohŕdať nie len obcou, ale so všetkými čo tu žijeme. Potom je už neskoro. Tak zvážte, či je hoden na post starostu obce. Je na nás, občanov, aby sme toto všetko ukončili.
Viera Habová | 07-03-2012 11:07:37
Tak toto by si mal v prvom rade prečítať starosta. Erika mala by si to vytlačiť a poslať mu to. A hlavne zvýrazniť podstatné časti dobre krikľavým zvýrazňovačom.
Verím, že teraz už všetci čo mali pochybnosti sú presvedčený o tom, že všetko čo sa robilo a ešte robí ohľadom petície je robené zákonným spôsobom a petícia je platná a už záleží len na účasti nás všetkých aby bolo platné aj REFERENDUM

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign