Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Sprejeri

Peter SokolDátum18. 06. 2009 09:21:02TémaMestská polícia
 foto: MsP Sereď
Dňa 17.6.09 vo večerných hodinách hliadka MsP na základe oznamu od občana zadržala na Jesenského ul. dve osoby, ktoré striekali sprejom na činžiak. Pred zadržaním z miesta utiekli ďalší piati mládenci. Zadržaná 25-ročná Lenka D. a 19-ročný Tomáš K. boli predvedení na OOPZ Sereď, kde si ich prevzali a budú riešiť pre podozrenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci podľa § 246 Trestného zákona.

Fotogaléria k článku:

 foto: MsP Sereď
Popis: foto: MsP Sereď
 foto:MsP Sereď
Popis: foto:MsP Sereď

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 09-11-2009 09:41:57
Zato ty si to napísal ešte pred 22.oo hod. ... :-D
pre Mira | 08-11-2009 22:10:24
O zorganizovaní akcie, kde by sa hromadne striekalo, treba písať na iných stránkach... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Miro Motyčák | 08-11-2009 21:54:40
Tak ked sa vsetci poznate,tak by ste mozno mohli dat hlavy dokopy a vytipovat si urcite miesta, ktore by boli podla vas vhodne na legal a skusit ist za niekym z mesta ci by sa s tym nedalo nieco robit.Najlepsie mat viac alternativ a niektora, by snad bola schodna pre obe strany. Mimochodom buduci rok su volby do zastupitelstva, tak by sa mozno niekto "ochotny" nasiel.;) Ja osobne mam rad umenie akehokolvek druhu, takze by som si vedel predstavit, ze by sa zogranizovala nejaka akcia, keby sa to tak hromadne striekalo a mohlo by to byt celkom zaujimave a mozno by aj viac ludi pochopilo, aky je rozdiel medzi graffiti a vandalizmom.. ;-)
anonym | 08-11-2009 20:07:15
Miro Motycak - Presne! Vystihol si vsetko co som pisal ... proste mi ako WRITERI to ze volaky idiot pisal slovo "ANTIFA" pre nas neznamena writer ale VANDAL... Proste mi to robime ako umenie a to ze volake 9rocne decko si kupi primalex vo farby laky a pocmara => SKB <= kade chodi tak za to mi nemozme... Vy tu pisete ze doma si carbi na stenu ... proste keby su tu aj normalny ludia (cest vynimkam) tak by nieco zrealizovali ale ja som neni ete plnolety takze mozem ist :/ .. Mi WRITERI v seredi sa vsetci pozname (skoro) osobne vsetci! .. A bereme graffiti ako umenie a nie ako vandalizmus ... :)
Miro Motyčák | 08-11-2009 22:17:37
si zabil.. :-D :-D :-D este ze je uz po 22.. :-P a napis jeziskovi, nech ti prinesie synonymicky slovnik a uvidis, ze slovo striekat ma nastastie viacero vyznamov :-P
Miro Motyčák | 02-11-2009 09:57:52
graffiti a street art su uz dnes vo vacsine vyspelych krajin povazovane za umenie, ktorych galeriou je ulica a v podstate vznikli na ozivenie starych fasad..a to ze u nas su vnimane skor negativne, je mozno tym, ze casto poskodzuju cudzi majetok,ale myslim ze to je v podstate sposobene nedostatkom legalnych ploch na prezentovanie sa..ale aj tu treba asi oddelit zrno od pliev..lebo nieje striekanie ako striekanie..staci sa prejst po ulici Ferka Urbanka v TT (cesta k OC Max od stanice) a to je asi dobry priklad toho ako ma vyzerat legal pre writterov..;)a myslim ze tieto plochy vacsina okoloiducich vnima skor pozitivne ako negativne..;) a mimochodom tie carybance kade tade su odsudzovane aj samotnymi writtermi, takze ich asi netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca..
Jozef | 02-11-2009 08:45:34
re: anonym 31-10-2009 21:53 preco by niekto MAL pre Teba a ostatnych grafitakov nieco robit. Preco? Lebo Ty chces? Tak chod aj s kamosmi za majitelmi napr, tych garazi, dohodnite si prenajom zadnej steny a tam sa realizujte. Alebo si najdite SAMI sponzora. Nikto nie je povinny platit Tvoju zalubu.Mozno az ked budes slavny.
anonym | 31-10-2009 21:59:59
ja ti poviem takto - prečo nečmáraš doma po stene v obývačke..? tam sa môžeš prezentovať koľko chceš.
anonym | 31-10-2009 21:53:04
Ja vam poviem takto ... Co nespravite preboha nejake legalne miesto kde sa budu moct "sprejeri" prezentovat ... Sak je jasne ze ja keby si mam vybrat medzi legalnou a nelegalnou stenou tak si vyberem legalnu a radsej idem tam urobit nejaky graffit .. Sam graffiti robim a viem o com pisem .. A preco nespravite legalnu stenu napr na "titesi" co tam mate tie garaze .. namalovali by sa na cierno alebo na bielo a na "sprejeri" robte si .. ked chcete premalovat uz si to namalujte sami ... Ale sak to je jak hrach hadzat na stenu toto ... Nic nespravite pre toto mesto a potom len taketo sproste clanky tu vychadzaju!
anonym | 07-07-2009 07:37:36
pre petra totha.kazdy co maluje s tym rata ze za par dni je to docmarane..
anonym | 07-07-2009 07:35:08
ved ja mam doma pomalovane.nieje malovanie ako malovanie,ja som mal na mysli gaffity,pekne obrazy a nie cmaranice,to sa nepaci ani mne.ale su v seredi aj ludia co tvoria taketo pekne obrazy a nemalu sa kde realizovat potom ked uz maju doma vsetko pomalovane :-)..
neznama | 28-06-2009 23:56:51
je peknee aspon je vidni ze policia aj volaco robi ... ale mohli by sa realizovat niekde kde ich je viac treba
anonym | 21-06-2009 19:36:44
Ak majú potrebu umelecky sa realizovať, neospravedlňuje ich to, aby poškodzovali cudzí majetok. Tu ide čisto len o adrenalín, môžu sa teda realizovať doma a triasť sa od strachu, či im tatko za to neodtrhne hlavu.
keram | 21-06-2009 09:19:27
pego... ano maju tu priestory na sprejovanie. Ako bolo povedane maju vlastnu obyvacku, kuchyňu,... a mnohi aj vlastny rod. dom. Nvm ale zatial som sa velmi nestretol že by ludia tieto plochy využívali... tu nejde o umenie ale o ten adrenalín a rebeliu (aj ked nerozumiem voči čomu rebeluje človek čmarajuci chujoviny po stenach v meste) ... dobre že ich chytili. Aspon niektorí budú za svoje činy niesť následky.
pre p. Majka | 19-06-2009 20:22:22
pre p. Majka Ďakujem za blahoželanie k dosiahnutému vzdelaniu. Je to už pár rokov, takže tú informáciu berte ako holý fakt a nie ako chvastanie ;-) pre p. Tótha Ja som netvrdil, že som jediný v meste. Ak máte pocit, že to bolo za účelom poníženia niekoho, tak ste na omyle. To píšem pri všetkej úcte k Vám. Prajem pekný večer ;-) pre "Sudcu Harabina" V podstate súhlasím s tvojim príspevkom. Sám som znechutený tým, ako dokážu ovplyvniteľní sudcovia rozhodovať :-P
Pre Ivku: | 19-06-2009 15:57:45
Celá úvaha je postavená na pohľade rozmýšľajúceho človeka. Ale tích spratkov to vôbec netrápi. Veď oni tie peniaze nezarábajú...
Ivka | 19-06-2009 15:43:00
Pego, aj ja si myslím, že skús doma maľovať po stenách. A uvidíš, či sa to bude páčiť tvojim rodičom. Mimochodom ja toto nechápem: tak tie deti idú do obchodu, kúpia si rôznofarebné spreje a minú na to svoje vreckové. Potom chodi po meste s tými sprejmi a hľadajú miesto kde niečo nastriekať. A popritom ešte musia sledovať, či ich niekto nevidí. Veď to ide do peňazí a musia mať aj pevné nervy. Tak čo z toho vlastne majú???
Sudca Harabin | 19-06-2009 15:08:05
Pre anonyma 18.6. 21:42 : S tou štátnicou s tr. práva sa radšej nechváľ. Právnici sú prví, ktorí svojim videním sveta a konaním ho dostávajú na šikmú plochu. Stačí tá ostuda z posledných dní z BA
Peter Tóth | 19-06-2009 14:16:50
Pre pego2. Vieš aký je rozdiel medzi čmáranicami a graffity? Ak by bola voľná polocha, tak by možno nejaký chalan, ktorý to vie nakreslil niečo pekné. Ale vydržalo by to max 2 dni. Pozri si Nitru, Trnavu. Majú voľné plochy. Jeden čas tam bolo niečo pekné. Časom je z toho hnusná stena na ktorej je sprejom v sto vrstvách napísané snáď všetko, čo je možné. A tých pseudoumelcov, ktorý pokreslia naozaj pekný výtvor nemôžeš ani pokutovať, lebo je to dovolené. Tak sa ešte raz opýtam - naozaj chceš takúto voľnú plochu?
pre pego | 19-06-2009 11:45:26
a čo tak skúsiť maľovať doma v obývačke. Veď tam máš čistú stenu, pomaľuj ju a potom si sadni na sedačku a pozeraj si svoj výtvor. Pomaľované činžiaky a steny v meste je strašne odporné. Ja by som tým debilom čo to maľujú, za uši vyťahala a potom nech to spolu s rodičmi na vlastné naklady dajú do poriadku. Pred cca 5 rokmi sme mali takto počmáraný výťah. S nožom tam bolo vyrezané meno jedného chlapčiska. Keď sme na to upozornili jeho mamu, tá išla, pozrela výťah a povedala, že toto môj syn neurobil. Ten takéto veci nerobí. A odišla. Pritom jej syn je grázel. A my sme ten výťah svojpomocne ošmirglovali a nanovo natreli.....
pego2 | 19-06-2009 10:46:42
maju vobec ludia co maluju v seredi legal miesta na malovanie? v mestach to je bezne ze maju miesta kde sa mozu realizovat.
anonymko | 19-06-2009 00:10:57
Ake krásne je sledovať vadenicu o pár čmáraniciach. :-D
Marek Tóth | 18-06-2009 22:50:21
pre anonyma: v tomto meste majú viacerí štátnice z trestného práva a nemajú potrebu sa s tým chvastať a už vôbec nie ponižovať iných.
Miloš Majko | 18-06-2009 21:51:30
Znovu, citajte v suvislostiach. Blahozelam k dosiahnutemu vzdelaniu.
anonym | 18-06-2009 21:42:52
Pán Majko, ak vám dochádzajú argumenty, vždy preladíte na inú nôtu. Mám štátnicu z trestného práva a keď čítam vaše trestno-právne teórie, tak mi je do smiechu. Nekomentujte veci, ktorým nerozumiete a nevykladajte Trestný zákon, veď by vás zahanbil študent práva, ktorý má za sebou prvý semester.
Miloš Majko | 18-06-2009 21:18:52
Tak ako pod vedlajsim clankom... Citajte v suvislostiach.
anonym | 18-06-2009 20:22:54
Pán Majko, poznáte nebodaj aj nejaký trestný čin, kedy polícia nemá povinnosť, ale "iba" právo sa ním zaoberať?
Miloš Majko | 18-06-2009 16:35:31
Trest a nahrada skody su dve odlisne veci. Nemyslim si, ze za svoj cin by mali ist zrovna do Leopoldova... Verejnoprospesne prace su OK. Ale nahrada sposobenej skody na majetku inych (a je jedno ci ide o majetok sukromny, mestsky ci statny) musi byt prirodzene dosiahnuta prostrednictvom zakona. Vec poskodili evidentne (mozno viacej veci) a preto je na organoch cinnych v trestnom konani aby ukazali, ci si zasluzia doveru verejnosti.
jaro | 18-06-2009 16:33:34
my mame aj cely vchod pocarbany..:) mimochodom byvam v tomto cinzaku a necarbu to tam zadny dospelaci ale zasrate decka co predpokladam ze pocarbali aj vynovenu telocvicnu na ZŠ Komenského...
ada | 18-06-2009 16:15:21
Vek zadržaných je 25 a 19 rokov.A myslím že tí ,ktorí ušli nemali 10 či 12,ale boli páchateľom určite vekovo blízko,teda neboli to deti bez rozumu.Treba si uvedomiť, že sú to dospelé osoby,ktoré by mali za svoje činy a prečiny niesť aj patričnú zodpovednosť.Možno by im pokuta asi vliala rozum do hláv,a možno by si rozmysleli či si to ešte niekedy zopakujú.Myslím si,že im by verejnoprospešné práce neprospeli, tu by ich bolo treba jednoznačne pokutovať.
Lukas Valentovic | 18-06-2009 14:43:10
V Amerike je dosť účinný trest a to mám namysli verejno prospešné služby. Tento druh trestu si odskúšali už aj rôzne hviezdy a peniaze im nepomohli aby sa tomu vyhli. Treba uvažovať aj nad takýmto riešením + náhrada škody ktorá vznikla majiteľovi.
Marek Sladký | 18-06-2009 10:13:44
pred nedavnom bola takato zgerba aj v MS na Komenskeho ulici kde popisali dvere. dal by som im za trest zmazat grafitti v celej Seredi
Človek | 18-06-2009 14:39:04
V Galante asi dvomi rokmi chytili piatich sprayerov a rodičia museli zaplatiť 200.000Sk. Aj zaplatili! To je cesta aj pre Sereď. Nech nabudúce sprejujú u seba doma v obývačke.
andrea | 18-06-2009 10:07:55
25-ročná? to je sila...a rozum nikde.
Peter Tóth | 18-06-2009 13:22:27
Miloš dokázať sa to dá, ale otázkou je či sa niekto s tým bude babrať. Nikomu sa to nechce. Tak im dajú pokutu a pustia. Ja by som to riešil formou verejnoprospešných prác. Keď niekoho prichytia pri kreslení, tak nech si to odstráni a takisto nech odstráni aj ostatné. A na svoje náklady. A ak je maloletý, tak na náklady rodičov.
Miloš Majko | 18-06-2009 12:57:07
S kym budem debatovat?
Miloš Majko | 18-06-2009 13:51:19
Peter, pachatelia sa dopustili Trestneho cinu poskodzovania cudzej veci - v novom zakone je sprayovanie vyslovene specifikovane v samotnom paragrafe. Zaoberat sa vecou je tym padom nie pravom, ale povinnostou PZ.
občan | 18-06-2009 13:19:55
podľa tých fotiek sa nejedná o žiadne grafity, ale o blbé čmáranice blbých ľudí. Bolo by dobré dať im to natreť a zaplatiť škodu.
anonym | 18-06-2009 12:42:13
Pán Majko púšťate sa do odbornej debaty, tak sa Vás pýtam, ktorá kriminalistická expertíza je schopná dopracovať sa až k individuálnej identifikácii páchateľa v prípade grafity?
Miloš Majko | 18-06-2009 10:35:49
V danej veci je dolezite, aby vlastnik nehnutelnosti ktoremu bola sposobena skoda vycislil skodu a to uvedenim fasady do povodneho stavu, co sa vacsinou odstranenim napisu neda - je potrebne vykonat novy nastrek, co je financnene nakladne. Na vysetrovatelovi je, aby si bezodkladne zmapoval ostatne fasady a posprayovane priestory a porovnal, ci sa predmetne symboly nenachadzaju aj inde. Vysetrovanim a znaleckym dokazovanim sa da zistit, ci zadrzane osoby nesposobili este vacsie skody v minulosti a na inych nehnutelnostiach. Otazkou vsak je, ci sa policajny organ dokaze s vecou v zaujme spolocnosti a poskodenych vysporiadat tak, aby bolo objasnenych co najviac sposobenych skod.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign