Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 21. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Spolupráca so seredonline.sk sa nekoná

Tak ako som predpokladal, zmluva o spolupráci Mesta Sereď a internetovými novinami seredonline.sk na dnešnom rokovaní zastupiteľstva dnes schválená nebola. Argumenty o prínose tejto webovej stánky, ktorá neoddiskutovateľne prináša množstvo informácií z kultúrneho, športového a spoločenského diania v Seredi ostali v tieni dvoch skutočností. V námietkach na sporadické anonymné príspevky, ktoré v niektorých prípadoch skutočne urážajú volených funkcionárov mesta a poukaze na nedostatok finančných možností mesta. Škoda, že citlivý prístup k nedostatku financií sa neprejavil hneď následne aj v návrhu na vyplatenie mimoriadnych odmien primátorovi, kontrolórke mesta a samotných poslancov. Nezavážil ani argument, že podobnú zmluvu o spolupráci, akú predložil M.Majko mestskému zastupiteľstvu v Seredi, bez problémov podpísal primátor Galanty. Hlasovaním prešiel návrh na prerokovanie tejto zmluvy v septembri 2010. Dovtedy by mala byť predmetom dohadovacieho konania a "vylepšenia" . Doteraz nebol na takýto krok čas. Neviem prečo. Neprešiel ani pozmeňovací návrh Ing. M. Tomčányiho o poskytnutí príspevku vo výške 5 tis. Eur na rok. Jednoducho "urobili" sme všetko preto, aby to dnes nebolo. Škoda. V septembri sa možno dožijeme toho, že niekto podá návrh, aby sa zmluvou o spolupráci Mesta Sereď s internetovými novinami seredonline.sk zaoberalo až budúce zastupiteľstvo po komunálnych voľbách, ktoré budú pred koncom kalendárneho roka. Kto vyhral? Určite nie ten, kto je do svojho poslaneckého mandátu zamilovaný natoľko, že mu prekáža kritika na jeho prácu. Každý verejný činiteľ musí dokázať zniesť kritický názor i keď anonymného diskutéra. Kto prehral? Určite nie prevádzkovateľ internetových novín. Tieto noviny budú existovať aj naďalej a naďalej budú prinášať informácie o dianí v Seredi. Aj o dianí v mestskom parlamente. Ak teda nikto nevyhral a ani neprehral, prečo o tom píšem? Nuž preto, že facku od mestského zastupiteľstva dostala snaha o užšiu prepojenosť medzi tými, čo denne formujú život mesta a čitateľmi tejto webovej stránky. Hľadám motív. Možno nie som ďaleko od pravdy, keď poviem, že interaktivita umožňujúca verejné vyslovenie názoru a polemické debaty nie je pre poslancov, ktorí odmietli návrh zmluvy i poskytnutie príspevku žiadúca. Vládnuť komunite, ktorá je čo najmenej informovaná, je predsa len podstatne jednoduchšie ako s touto skupinou komunikovať, a keď sa ukáže, že kritik mal pravdu, priznať si chybu a napraviť ju.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Ľubomír Veselický | 20-06-2010 11:33:12
Poslednú vetu prosím čítajte po štvrtej vete.
Ľubomír Veselický | 20-06-2010 11:31:04
Zvedavému. Budete sa diviť, ale aj takýto postup je celkom možný. Uvedomte si, že ide o ľudí, ktorí nadávajú aké malé sociálne dávky dostávajú, ale o prácu ako takú záujem má iba malé percento z nich. Pamätám dobu, kedy sme v meste mali skoro stovku nezamestnaných na tzv. verejnoprospešné práce. Ale aj tak by som nezatracoval túto činnosť. Jediné, čo ju môže dehonestovať je zbabrané riadenie. Sú možné dva výsledky. Alebo je tímová práca riadená dobre, alebo doriadená. Vyfasovali fúriky, lopaty, hrable, boli im pridelené plochy a určená práca na nich, a po "fajronte" sa ukázalo, že sa jeden fúrik "stratil" bez stopy.
Robo | 20-06-2010 00:26:55
p.primatorovi by som doporucil,aby si skusil uzivit seba a svoju rodinu ako podnikatel v nasom meste a bez kontaktov ktore ma ako primator a potom mozno pochopi,ze zarabat si na chlebik ako podnikatel nie je az take jednoduche. A veducim pracovnikom MsU doporucujem, aby si zo svojej funkcie nerobili sukromny biznis. A to co som tu pisal 18.6. o 20:56 by malo pomoct k transparentnosti na MsU.
Robo | 18-06-2010 22:43:48
Robo si tiez Robo alebo daj re:Robo Ja viem co pisem a aj poznam a preto to pisem lebo tie vzťahy su netransparentne a chore.Môzem aj konkretnejsie ked chces.
Robo | 18-06-2010 21:19:47
Pre dotyčného pána je podnikateľ a živnostník zo Serede PLEPS.Zlodeji,zdierači a podvodníci je pri vyjadrovaní bežné.Len sa porozprávaj s firmami zo Serede a budeš sa čudovať.Tekom,Tims,vodári,elektrikári,niekoho určite poznáš... Komunikácia: mesto objedná dodávateľ urobí DODRŽÍ dohodnuté podmienky dá faktúru vedúci podpíše po skontrolovaní ide na podpis najvyššiemu TO JE VEĽA - ZNÍŽIŤ ale to už musí vedúci!!! dodávateľ súhlasí-čo má robiť? chvastanie sa ako lacno som to vybavil horší scenár FAKTÚRA alebo žiadosť skončí v šuplíku aj na niekoľko týždňov Zdá sa to utópia? V Seredi JE TO TAK.Citujem:A tak treba na podnikateľov!
Robo | 18-06-2010 20:56:56
Po kazdych volbach nove vyberove konania na vsetky posty veducich pracovnikov,aby sa tie vdacne chodnicky prekopali. A ten co tam uz raz bol tam urcite nema byt znovu.Su aj iny odbornici mozno flexibilnejsi mozno aj lepsi a mozno aj lacnejsi.Pracovnu zmluvu na dobu urcitu,bez naroku na velke odstupne,atd,atd. Inak sa nepohneme a budeme slapat len tu istu skysnutu kapustu.
zvedavý | 18-06-2010 20:50:17
Pán Veselický máte svoje skúsenosti ako kontrolór mesta i ako poslanec a verím Vašim príspevkom z činnosti primátora. Skutočne je na meste dosť kontrolórov. Ako čítam nová vláda výplatu soc. dávok bude podmieňonať aktivačnými prácami v prospech mesta. To za každou pracovnou skupinkou 2-3 nezamestnaných ľudí bude primátorom postavený jeden kontrolór mesta.
Ľubomír Veselický | 18-06-2010 18:50:23
Robo! Ak mal primátor podozrenie, že ho dodávateľ oklame mal možnosť dať kontrolovať výkony mechanizmov najmenej trom zamestnancom mesta. Ak nemá dôveru k tým, je to jeho problém. Pamätám si, ako ma pred časom ako kontrolóra požiadal o premeranie faktúrovaných cca 100 metrov rezov asfaltobetónu pri hoteli Hutník, lebo on to "odkrokoval" a myslel si, že dodávateľ TIMS nadsadil množstvo vykonaných rezov. Ak sa dobre pamätám rozdiel bol neuveriteľný. Necelý pol meter v neprospech mesta. Potrebuje to ďalší komentár? Ani teraz nestačí? Problém v tejto ale aj iných veciach je iba jeden. Všetci klamú. Iba primátor nie.
Robo | 18-06-2010 17:17:33
p.Veselicky,no mne to ozaj nestaci.Vy si myslite,ze to na co mal primator podozrenie sa v skutocnosti nedeje?A to neberte, ako ze sa ho zastavam.
Ľubomír Veselický | 18-06-2010 16:52:20
Robo! Právomoc primátora je právomoc výkonného štatutára a tá je nad vôľou poslancov. Poviem to na príklade. Opätovne som pripomenul kolegom obsah správy hlavnej kontrolórky (prerokovanej 15.6.2010), ktorá zistila, že pán primátor z vlastného rozhodnutia podpísal dohodu o vykonaní práce so svojim známym a za vykázaných 130 hodín práce mu nadelil viac ako 700 eur. Kontrolórka tvrdila, že išlo o neefektívne vynaložené financie. Primátor tvrdil, že ušetril tým, že ak by "dohodár" nekontroloval výkon dodávateľských mechanizmov, dodávateľ by naúčtoval neoprávnené výkony vo vyššej čiastke ako výška odmeny za prácu na dohodu. Že na úrade je niekoľko ďalších kmeňových zamestnancov, ktorí dokážu rovnako efektívne vykonať vecnú kontrolu fakturovaných prác, to pána primátora nevzrušuje. Tvrdí si svoje a má pravdu. Lebo je primátor. Je teda rovnejší, autonómnejší a hlavne neusmerniteľný. Inak povedané robí si čo chce. A niekoľko poslancov sa na jeho počínanie pozerá dokonca s pochopením. My, čo pochopenie pre tento štýl práce nemáme, prehĺtame sliny bezmocnosti. Stačí?
Robo | 18-06-2010 14:55:45
Relativne je trosku siroky pojem, ale ked je raz niekto primator,tak ako zodpovedny statutar mesta,ma mat aj vecsiu vaznost a zodpovednost,no a samozrejme aj poslanci. p.Veselicky, skuste trosku konkretnejsie definovat rovni a rovnejsi.
Ľubomír Veselický | 18-06-2010 14:18:44
Páni! Otázkou je, čo kto považuje za znak vyváženosti. Pretože v mestskom parlamente sme si v zmysle zákona o obecnom zriadení relatívne rovní, ale primátor je rovnejší.
Igor Lehocky | 18-06-2010 11:48:16
Pán Kurbel, máte pravdu,aj vzťah poslancov a primátora musí byť vyvážení.Súhlas.Ja používam radšej slovíčka ako musí, nemusí, v súlade so zákonom,v rozpore so zákonom,lebo napr. mal by, mohol by, bolo by dobré a podobne zároveň znamená,že keď nie je,nič sa nedeje a plat vám za to nikto nezníži. :-)
Pavol Kurbel | 18-06-2010 00:00:38
Pre zvedavého. Nie toto nie je urážka. Reálne sa zúčastňujem práce v dvoch komisiách. Školskej a finančnej. Čo sa týka podnikateľskej, tam som predsedu už dávno požiadal o uvolnenie. Čo sa týka komisie verejného záujmu, tak tá zasadá spravidla raz do roka. Tento rok som na nej nebol. A ak vám ide o peniaze, tak za komisiu sa peniaze preplácaju len v prípade účasti na komisii. A po ďaľšie. Mesto si vytvára ďaľšie dočasné komisie podľa potreby. Myslím, že som bol členom hádam polovice z nich. Vadí vám to?
p.Kurbelovi!!! | 17-06-2010 23:20:56
Poznáme Ostrihoňovú. Pozn. Chodí do Serede na úrad a minule išla odtiaľ bledá,lebo zistila ,že existuje nedostihnuteľný vzor.Popis: vysoký,poslanec VÚC,vyniká genialitou,otec mesta a okolitých planét slnečnej sústavy,čo rozkáže vetru,dažďu...
Robo | 17-06-2010 22:19:15
zvedavy, mam taky dojem,ze teraz si presne kopol do lopty,ktora sa trafi do osieho hniezda.
zvedavý | 17-06-2010 22:09:19
p.Kurbel,až taký vyvážený a korektný, že napr.vy možete"kvalitne "pracovať v 4/slovom š t y r o ch/komisiách.Čo poviete, aj toto je urážka?! No a toto sa v Ser. novinkách nedozvieme,preto nechcete SOl,aby občania aj o takýchto veciach vedeli....
Pavol Kurbel | 17-06-2010 20:42:06
Pán Lehocký, už ste niekedy počul meno Ostrihoňová? Ak nie tak si naštudujte, čo pani primátorka či starostka vyvádzala, až prinútila samotného zákonodarcu nazáklade jej kononia zmeniť zákon o obecnom zriadení. Potom sa môžeme baviť ďalej, a prídeme k tomu, že vzťah poslancov a primátora by mal byť korektný a vyvážený.
Igor Lehocky | 17-06-2010 10:20:06
Pán Kurbel práca poslanca MsZ je o korektnom a vyváženom vzťahu s občanmi mesta...,ale to len v prvom rade :-)
Pavol Kurbel | 16-06-2010 23:00:28
Primátor má právo zo zákona nepodpísať uznesenie.To je pravda. Ale zákonodarca mu túto právomoc dal pre prípady, kedy je prijaté uznesenie napríklad v rozpore so zákonom a podobne. Primátor by nemal vetovať uznesenia, ktoré sú evidentne v súlade so zákonom. To by sa potom mohlo stať s každým uznesením zastupiteľstva. A to určite zákonodarca nemal v úmysle. Ak to však primátor urobí, postup je taký aký ste popísal. Myslím si, že primátor by mal konať v zmysle zákona a nezneužívať svoje právomoci. Tiež si myslím, že celé je to o korektnom a vyváženom vzťahu poslancov a primátora.
úradník | 16-06-2010 22:44:05
P.Kurbel,primátor má zo zákona právo vetovať uznesenie,ak nepodpíše uznesenie,je NEPLATNÉ,odmeny sa nekonajú. Môže sa to zmeniť až na najbližšom zasadnutí,ak sa bod zopakuje a bude opätovne schválený.Potom to už je platné aj bez podpisu. Zhrniem:Ak ptimátor zváži ,že odmeny sú teraz nevhodné,je tu zákonné primitívne jednoduché riešenie. Záleží iba na ňom ako to s odmenami myslí. Pozn.Ak má gule nepodpíše.
Pavol Kurbel | 16-06-2010 20:04:34
Pokiaľ viem, primátor nemusí podpísať uznesenie. Musí však na to mať patričný zákonný dôvod. A v tomto prípade podľa mňa nemá. Poslanci svojim rozhodnutím nijako neporušili zákon. Odmeny boli schválené v súlade so zákonom. Je to môj názor. Či si ich zaslúžime alebo nie, to je čisto na subjektívnom posúdení jednotlivcov. Napríklad, manželka niektorého poslanca môže byť hlboko presvedčená, že manžel si odmenu zaslúži, nakoľko každý deň niečo vybavuje pre občanov. A ja osobne si myslím, že niektorí poslanci si odmenu naozaj zaslúžia. Či už v schválenej výške, alebo inej to je už iná otázka. Ako poznám niektorých kolegov, tak naozaj žijú svojim mandátom a vybavujú veci v osobnom volne.
Robo | 16-06-2010 18:46:39
p.Kurbel mna by zaujimalo,ci je nejaka moznost storna tohoto nehorazneho rozhodnutia poslancov.
Pavol Kurbel | 16-06-2010 18:12:40
Primátor nenavrhol poslancom žiadne odmeny. V krátkosti. Ráno, pri schvaľovaní programu v rámci bodu rôzne pán Ing Kyselý okrem iného navrhol aj bod programu, týkajúci sa odmien. Došlo to na rad takmer na konci zasadnutia. Poslanci v tajnom hlasovaní navrhli výšku odmeny primátorovi. Každý napísal percento odmeny, ktoré mu v rámci zákona navrhuje. Z toho sa urobil matematický priemer a z toho vzišla výška odmeny, ktorá sa potom už len formálne odhlasuje. Takto isto dostala odmenu aj pani Horvátová. Potom pán Ing Kyselý navrhol výšku odmeny pre poslancov o ktorej sa hlasovalo. Znovu podotýkam, že primátor pred navrhovaním odmeny poslancov niekoľkokrát žiadal, aby mu neschvaľovali žiadnu odmenu. Čo chcete ešte vedieť?
zvedavý | 16-06-2010 17:42:27
pre p. Kurbela -zvedavý 10:38 na tieto otázky odpovedzte!!!
Pavol Kurbel | 16-06-2010 17:29:24
pre pk odpovede na ktoré konkrétne otázky vás zaujímaju.
P.K. 11:47 | 16-06-2010 16:20:19
p. Kurbel, zvedavý mal aj iné otázky aj na tie odpovedzte!!!
Jozef | 16-06-2010 12:44:08
re:re:- ano dal som svoj hlas vo volbach. Ale to neznamena,ze teraz mozem, alebo skor musim suhlasit zo vsetkym co pani radni rozhodnu. Skor si myslim, ze by to malo byt naopak. Poslanci by mali jednat v nasom mene a v nasom zaujme. Alebo sa mylim? Nieco v tomto duchu myslim, ze maju aj v slube.
re :Jozef | 16-06-2010 12:37:32
pán Jozef svojim hlasovaním do komunálnych volieb ste dali dôvod, aby sa rozhodovalo ako sa rozhoduje. ak poslanci niečo rozhodnú, tak žiadna anketa od p.Saba neobstojí, ale vyznie iba ako výkrik. Pán Sklenár, presne tak ako hovoríte, nezáujem zo strany tých prispievateľov je taký, že všetci anonymní je možno iba pár osôb, ktoré si sústavne menia svoje nicky!!!!! a ako hovoríte, vedia iba kvákať za PC. a p.Kurbel má v niečom pravdu, že ked je 1000 registrovaných, tak p.Majko by kľude mohol požiadať od týchto či by neprispeli po 1€ a vec je vyriešená.
Pavol Kurbel | 16-06-2010 12:37:31
Ja som o odmenu z vašich peňazí nežiadal
Jozef | 16-06-2010 12:19:55
p.Kurbel - nevidim najmensi dovod na to, aby som prispel z mojich dani mestu na Vasu odmenu.
Pavol Kurbel | 16-06-2010 11:47:59
Pre zvedavého Nevidím najmenší dôvod na to, aby som zo svojej odmeny prispel na SOL.
Igor Lehocky | 16-06-2010 11:24:18
Pán Sklenár, niečo by ste mohol o tých "anonymoch" popísať, čo vy na to? Niečo morálne a poučné.
Pre p. KURBELA | 16-06-2010 11:01:58
Vy hovoríte o pravde? Vy,čo ste doteraz nenapísali pravdu o 2 poslancoch,čo sa vraj boli ospravedlniť?Primátor nenavrhuje odmeny poslancom,ale poslancovi-viceprimátorovi - za 1 polrok vraj okolo 3000 eur.Pritom všetci zamestnanci z úradu sme mali toľko spolu za toto obdobie.Akú nad-robotu urobil oproti ostatným?
zvedavý | 16-06-2010 10:38:29
p. Kurbel,povedzte ,kto komu navrhuje tie odmeny-konkretne:primátor nie poslancom,poslanci nie primátorovi-tak ako ste prišli k tým odmenám?! Nečítal so zatiaľ žiadne urážlivé príspevky,len kritiku do poslaneckých lavíc a tá sa zrejme ťažko číta a hlavne príjma. "Zle sa vyvíja príjmová stránka rozpočtu" a vy máte na takéto vysoké odmeny?Že sa nehambíte,rozdelte sa s občanmi,podporte aspoň SOL ,aspoň tu sa prejaví ako vám záleží na občanoch aj keď vás kritizujú.Aj p. Koričanský dostal odmenu?On by mal dostať aspoň dve,tak dobre vie stláčať hlasovacie zariadenie!!!!!!
Robo | 16-06-2010 10:38:09
p.Kurbel nechcem vas urazit.ale to co ste terez napisali je chore a povazujem to ako vysmech pre vsetkych obyvatelov Serede. Tak na jednej strane pisete ako sa zle vyvija prijmova stranka rozpoctu a to skoro o polovicu a na druhej strane si nadelite odmeny.A prave z tejto nenazranosti sa slusnemu cloveku zdviha zaludok.
Pavol Kurbel | 16-06-2010 10:10:01
1,Bolo by dobre, ak niekto kritizuje udeľovanie odmien, aby hovoril pravdu. Primátor nenavrhol odmenu poslancom. Nemá právomoc schvaľovať odmenu pre poslancov. 2, Prečo som hlasoval proti príspevku pre seredonline. Z dvoch dôvodov. a, preto lebo sa veľmi zle vyvýja príjmová stránka rozpočtu. Napríklad príjem mesta za apríl 2010 oproti aprílu 2009 je na úrovni 67%. A čo sa týka mája je to ešte horšie a síce 49 %. b, som rozhodne proti tomu, aby mesto prispievalo na noviny, v ktorých sú ľudia urážaní a ponižovaní. Nepodporím z mestského rozpočtu seredonline dovtedy, pokiaľ tu bude možné anonymne prispievať. 3, Napriek tomu, čo som napísal, som rád, že tieto noviny existujú a pánovi Majkovi som dal verejný prísľub, že ak odstráni anonymitu, ročne podporím noviny 100 eurami. A tiež navrhujem všetkým, ktorí chcú, aby tieto noviny existovali a boli lepšie a lepšie nech každý prispievateľ a čitateľ prispeje mesačne ná účet vytvorený špeciálne pre noviny jedným eurom. Pán Majko tvrdí, že zaregistrovaných prispievateľov je asi 1000. To znamená 12 000 euro ročne. To by mohlo stačiť.
Ivan Sklenár | 16-06-2010 09:47:02
Chcel by som nadviazať na diskusný príspevok p.Veselického 15.6. 22:32. Ku samotnému obsahu jeho článku niet čo dodať. Autor v ňom spomenul všetko, s čím by som vyšiel aj ja pri písaní príspevku na danú tému. Mňa skôr mrzí postoj samotných návštevníkov - čitateľov SOL ku tomuto problému. To, že bude 15.6. zasadať MsZ, bolo vopred dostatočne známe aj s programom. Každý sa mohol dočítať že sa bude prejednávať aj spolupráca mesta Sereď so SOL. Koľkí z tých, ktorí denne aj niekoľko krát navštívia SOL a tieto noviny im vypĺňajú hodne voľného času, prišli pozrieť na zasadnutie MsZ a podporiť SOL aj osobne? Nebol som tam z objektívnych dôvodov, (nemoc). Z informácií, s ktorými disponujem, tak nebol až na Ing.Slahučku, nikto! Vážení čitatelia a sympatizanti SOL, od svojich PC sa dobre pindá a kritizujú poslanci. Je to pohodlné ale neúčinné a takým to zostane až dovtedy, pokiaľ nezačnú občania mesta osobne navštevovať zasadnutia MsZ. Veď sa tam jedná o nás všetkých. Svojou neúčasťou len vytvárate podmienky aby všetko išlo v šľapajach ako doteraz. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať že úplne inak sa poslancom rozhoduje o veciach bez prítomnosti obyvateľov ako za ich prítomnosti. Dá sa totiž predpokladať, že aspoň u časti z nich sa zachoval inštinkt sebazáchovy a uvedomujú si, že pomaly ale nezadržateľne sa blížia komunálne voľby aj v Seredi. Je na nás všetkých, či im svojou pasivitou umožníme, aby nám tu väčšina z nich vládla a nie slúžila aj nasledovné štyri roky.
anonym | 16-06-2010 07:38:00
vyslovujem hlboky obdiv p.Slahuckovi, ze mal tu vydrz pozerat sa a pocuvat ten marazmus, co tam poslanci predvadzaju. Mne sa to podarili len raz, a tazke sny ma prenasledovali este tyzden, nikdy viac *no*. Najprv sa poslanci hodinu dohadovali o com sa budu dohadovat, dalsiu hodinu sa dohadovali ako sa bude hlasovat s novym hlasovacim zariadenim a potom bola vyhlasena po tazkej a namahavej praci prestavka. ani sa necudujem , ze takuto drinu si odsuhlasia tucne odmeny. co si vari nezasluzia? *headbang*
Ľubomír Veselický | 15-06-2010 23:35:22
Na strane tých, čo boli za spoluprácu bol Ing.Martin Tomčányi a pozitívne sa vyjadril aj Mgr. Marek Tóth. A možno som ešte jedného-dvoch vynechal. Vyčkajte na výsledky hlasovania. Tie sú jednoznačné.
p.Veselický,p.Majko | 15-06-2010 23:31:30
Bol tam aspoň niekto z poslancov,kto sa týchto novín zastal a chcel ich podporiť?Ako hlasovali?Alebo boli všetci proti?
Ľubomír Veselický | 15-06-2010 22:54:42
Zvedavý! Súdruh Žinčica je na rokovaní u bačovej ženy, lebo bača je na školení o bezpečnosti práce v Tatranskej polianke. Záujemci o poslanecký mandát sa musia hlásiť u súdruha Srvátku. :-D A teraz vážne. Výsledok hlasovania bude zverejnený na stránke sered.sk asi tak o týždeň. Potom si ho každý môže pokojne pozrieť. Moje meno na hlasovaní neuvidíte. Pred týmto bodom rokovania som vytiahol hlasovaciu kartu a tak ako Mgr.M.Tóth som sa hlasovania nezúčastnil. Nič to žiaľ na veci nezmenilo a mimoriadne odmeny boli odhlasované.
Miloš Majko | 15-06-2010 22:53:21
audiozaznam bude zverejneny
zvedavý | 15-06-2010 22:52:35
kde nájdeme audiozáznam z rokovania?
zvedavý | 15-06-2010 22:46:37
"Kto ešte nebol poslancom, nech sa prihlási u s.Žinčicu.... Zato tak nadbiehajú občanom pred voľbami,bolo by zaujímavé vidieť výsledok hlasovania/konkrétne ako ktorý poslanec hlasoval pri návrhoch odmien,my navrhneme primátorovi-primátor navrhne nám......
Miloš Majko | 15-06-2010 22:43:34
Mozno to bude vyzerat nepekne, no ja fanusikov nemam - maju ich noviny. A ak chcu mat noviny minimalne take ake su teraz, pripadne lepsie, jednoducho sa o to musia zasadit. Ina moznost nieje.
Katarína Jakubcová | 15-06-2010 22:41:05
No asi rozhodnutie poslancov komentovať ani nebudem, veď sa to neoplatí, aj tak iné hovoria a iné konajú ..... Miloš: *yes* *yes* *yes* Už aby boli voľby. ;-)
Ľubomír Veselický | 15-06-2010 22:32:31
Miloš! Sme na jednej lodi, a stále mám pocit, že veslujeme iba dvaja, traja. Ostatní, akoby sa viezli a neustále nám ďakovali, že ťaháme. Jediný z občanov, kto sa na mnou uvádzané hlasovanie prišiel pozrieť bol pán D. Sľahučka. Jediný. Vidím to tak, že v niektorých prípadoch môžeš pri presviedčaní hluchých uší aj dušu vypľuť, ostávaš sám. A všetci Tvoji "fanúšikovia" čušia doma a pokojne sa na boj s veternými mlynmi prizerajú.
Miloš Majko | 15-06-2010 22:24:47
Lubos, ti, ktori ma poznaju vedia, ze az tak mi nejde o to ci nieco schvalene bolo, ale sposob jednania. Peniaze ked raz budu, budu rozdelovane studentom a dalsim tvorcom, ktori noviny tvoria na vlastne naklady. Ktori za vlastne peniaze chodia na akcie, ktori si sporia peniaze na techniku - nie je mozne techniku zapozicat kazdemu. Niekomu evidentne zalezalo na 2 ci 3 Eurach vyplatenych ako podporu na ciastocne vykrytie nakladov na reportaz obcanovi tohto mesta. Vazeni kolegovia, prispievatelia - je to na Vas. Vami voleni zastupcovia Vam jasne dali najavo, co si o Vas myslia, ako vnimaju Vasu dvojrocnu pracu pre toto mesto, ktoru odvadzate zadarmo, ba dokonca Vas stoji vlastne peniaze. Vami voleni zastupcovia pocas dna minimalne 100 x povedali, ako je potrebne setrit, ako je malo penazi na zakladny chod skol, skolok a vsetkeho co k mestu patri. A Vami voleni zastupcovia si na zaver rokovania bez mihnutia oka odsuhlasili odmeny vo vyske vacsej, ako je mesacny plat mnohych z Vas. Je mi na vracanie z toho, ako to cele prebiehalo a dovolim si povedat, ze nikdy nepochopim, ako moze niekto hlasovat o niecom, o com vehementne tvrdi, ze to nepozna a necita. Odporucam vypocut si audiozáznam z rokovania.
Ľubomír Veselický | 15-06-2010 22:21:25
Problém o ktorom píšem v článku nie je postavený na anonymnosti niektorých vulgárnych diskutérov. Ak by som túto okolnosť vnímal rovnako ako kolegovia, ktorí za tri roky nereagovali na kritiku zastupiteľstva ani raz, tak by som musel byť na čele tých, čo podporu spolupráce odmietajú. Pritom som asi najos.....ším poslancom MsZ. Hodnotu informácií pre drvivú väčšinu čitateľov seredonline.sk dávam ale stále na vyšší post ako kritiku mojej osoby. Ale pozor! Robím rozdiel medzi kritikou a urážkou. ;-)
anonym | 15-06-2010 22:13:38
anonymi sa daju ciastocne eliminovat, prihlasenim aby mohli prispievat komentarmy
Milay | 15-06-2010 22:13:00
*yes*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign