Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Špičky Smeru sa ocitli v kauze DPH" - publikoval dnes časopis Trend

Miloš MajkoDátum28. 01. 2016 11:55:04TémaAktuálne témy
200

Dnešný Trend - týždenník o ekonomike a podnikaní, uverejnil obsiahly materiál pod titulom "Špičky Smeru sa ocitli v kauze DPH". V tejto rovine sa nesie aj titulka červenej farby časopisu Trend, na ktorej sa nachádzajú kreslené podobizne ministrov Roberta Kaliňáka a Jána Počiatka.

Pod titulom článku zo strany 20 je: "Štát prišiel o desiatky miliónov eur. Hlavný aktér podvodu tvrdí, že z neho profitoval aj Smer a kryť ho mali aj ministri". A v článku je kauza rozobraná vrátane konkrétnych mien a fotografií konkrétnych predstaviteľov strany Smer - SD. Na strane 22 je dokonca prehľadná tabuľka "fungovania daňového kolotoča podľa M.Chovanca". Jedná sa o mimoriadne podrobný článok, v ktorom je mimo iné zvýraznená stať s nadpisom "Ministri počas pôsobenia v politike zbohatli" kde sa píše: "Ministri Robert Kaliňák a Ján Počiatek počas pôsobenia v politike zbohatli. Odkiaľ pochádzajú ich príjmy detailne nevysvetlili".

Informácie o tejto údajnej kauze prinieslo aj dnešné vydanie denníka Sme, kde je v podtitule napísané "Obvinený právnik tvrdí, že podvody s vratkami dane kryli ministri Ficovej vlády". Aj tento článok podrobne rozoberá  (vrátane mien konkrétnych osôb)  fiktívne obchody, rozsiahle podvody, ba dokonca zistenia SIS.

Časopis Trend vo svojom dnešnom vydaní priniesol pomerne hodnoverný materiál, v ktorom jeho autori mali čerpať z hodnoverných prameňov. Dá sa predpokladať, že osobám menovaným v tomto článku sa jeho uverejnenie páčiť nebude a samotný článok vyvolá protireakciu.

Dnes o 9.00 hodine ráno nám na redakčný e-mail bolo doručené stanovisko tlačového odboru KMV MVSR, ktoré pre objektivitu uverejňujeme bez akýchkoľvek úprav:

 

OTS  -Týždenník Trend: Bahno „dphačkarskej“ mafie

Týždenník Trend, patriaci do mediálneho portfólia skupiny Penta, sa článkom Špičky Smeru v kauze DPH stal bahnom slovenskej žurnalistiky a ochrancom mafie DPH. Týmto textom, ktorý je postavený na výmysloch bez štipky reálneho podkladu a ktorý sa odvoláva len na slová človeka obvineného z daňových podvodov, sa Trend zapojil do predvolebnej kampane s cieľom poškodiť strane Smer a ministrovi vnútra R. Kaliňákovi.

Trend, ktorý sa sám považuje za mienkotvorný ekonomický týždenník, sa znížil k praktikám, ktoré sú cudzie aj slovenským bulvárnym novinám. V texte sa odvoláva na „materiál podobný vyšetrovaciemu spisu“, ktorý má byť výpoveďou Milana Ch. Ten považuje za pravdu bez toho, aby si reálne overil samotné súvislosti.

Polícia sa kauzou okolo spoločnosti TTC začala zaujímať v roku 2009. Milana Ch. začala polícia stíhať v máji 2012 v súvislosti s podvodmi s nadmernými odpočtami DPH, teda počas pôsobenia Kaliňáka na poste ministra vnútra. Milan Ch. je v tejto kauze dodnes obvinený. V súvislosti s jeho výpoveďou už podal v minulosti trestné oznámenie za ohováranie aj štátny tajomník ministerstva vnútra Jozef Buček a ďalší zainteresovaní.

Samotný Trend si protirečí, keď tvrdí, že sa kauza nevyšetruje. V celom prípade pána Chovanca je 50 obvinených v 15 rôznych spisoch, v priebehu vlaňajška boli tri trestné veci ukončené návrhom na podanie obžaloby, ďalšie tri trestné konania boli ukončené vznesením obvinenia v rámci iného trestného spisu a jeden trestný spis bol spojený na spoločné konanie.

Polícia, daňová kobra  a Národná jednotka finančnej polície NAKA už od roku 2012 ide po krku firmám, ktoré si uplatňovali nadmerné odpočty DPH, celkom už odhalili podvody za stovky miliónov eur a aj vďaka ich práci  neboli zo štátneho rozpočtu vyplatené podvodníkom  a „dpháčkárskej“ mafii. Ich výsledkom je aj stíhanie aj Milana Ch. a ďalších ľudí v tejto kauze. Týždenník Trend sa svojím článkom stal ochrancom práve tých, ktorí na kšeftovaní s DPH profitujú a ktorí sa dnes snažia pred dlhoročnými trestami vo väzení brániť všetkými možnými spôsobmi.

Minister vnútra nemá s kauzou DPH a činnosťou spoločnosťou TTC nič spoločné, s týmito ľuďmi sa nikdy nestretol a ani s nimi nikdy nebol v akomkoľvek kontakte. Za 15 rokov v politike zažil mnoho útokov zo strany médií, ale ani jeden z nich nebol takým podlým a takým obludným obliatím špiny, ako predviedol Trend vo svojom najnovšom vydaní bez akýchkoľvek relevantných podkladov. Aj keď sa ako politik so žiadnymi médiami doteraz nesúdil, najnovšie praktiky týždenníka Trend spôsobili, že v tejto veci urobí výnimku a podnikne právne kroky. Tie sa budú týkať nielen žaloby na ochranu osobnosti na vydavateľa ale aj trestných oznámení za krivé obvinenie na konkrétne osoby.

 

 

Po prečítaní článku v Trende a v Sme a stanoviska uverejneného v tomto materiáli si názor musí urobiť sám čitateľ.

 

 

 

 


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Zdroj: TREND, SME
200
Autor: Zdroj: TREND, SME
200
Autor: Zdroj: TREND, SME

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Zdroj: TREND, SME
200
Autor: Zdroj: TREND, SME

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
onanym | 29-01-2016 08:33:26
Viete co je najsmutnejsie? Ze volici Smer-u povedia \"Nech..\" a mavnu rukou...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-01-2016 19:43:11
Brano, suhlasim. Kontakt na mna je verejny a viete kde ma vacsinou najdete. Prijemny vecer.
brano | 28-01-2016 19:20:09
OK. Tak doriešime osobne. Budem rád ak mi vysvetlite fungovanie SOL resp výber tém a článkov. Názory asi nezmeníme ako poznám seba a Vás podľa reakcií, ale tiež preferujem osobný kontakt, predíde sa viacerým nedorozumeniam.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-01-2016 19:08:49
brano | 28-01-2016 18:52:55 | - ??

Fakt nechapem, o co ide...
Nie je lahsie zavolat na mobil?
brano | 28-01-2016 18:52:55
Dobre, tak inak. Reagoval som na článok, dal som tam niekoľko linkov. Či reagujete len vybrané?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-01-2016 18:47:00
Brano, precitajte si pozorne co som napisal.
brano | 28-01-2016 18:44:41
Ja rešpektujem Váš názor, ale ako tvrdím nemôžete v takomto prípade tvrdiť, že ste nezávislý a objektívny.
To mi chcete povedať, že noviny kupujete len od posledných parlamentných volieb? Pred tým ste boli hluchý a slepý?
válov | 28-01-2016 17:42:54
Zo spoločného válova sa kradlo vždy. Len prečo títo pri tom ešte aj mľaskajú...............
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-01-2016 17:30:17
brano | 28-01-2016 13:53:35 | - mate moznost napisat svoj blog - jaa v pripaadoch kedy nepride stanovisko protistrany nemam dovod veci sa venovat.

To ste necakal, ze?

Takze troska z domacej kuchyne: dnes o 8:59 prisla sprava - reakcia na clanok. Nemame dovod neuverejnit, no bolo by nekorektne, uverejnovat \"B\" niecoho, o com sa u nas nedocitate.

Tak som isiel do trafiky a kupisl som vsetky dnesne noviny a casopisy. Teda, kopka 2 cm hruba. A zrazu clovek zasne, na co narazi...

Napriklad aj na tie umyvadlove syfony za 300 eciek! To je uz co za zvrhlost takto plytvat peniazmi? Skuste sa ist spytat predavacky (napr. u Vas) co hovori na to, kolko stoji nas rozpocet tento kusok plastu...

Zle, zle a este raz zle. Viete kde toto cele skonci? Zial, v uliciach a to v desiatlkach tisic uplne beznych ludi, ktori si povdia - uz dost!

A pisem ZIAL s velkymi pismenami, pretoze na to zase doplatia uplne ti najbeznejsi ludia...
anonym | 28-01-2016 17:18:43
Stal sa zázrak; ako sa môže udiat ; je zatím pan Boh? O tomto nevyhovuje nikomu písat.Zmizli miliony a čuduj sa svete - odvolajú človeka ktorý na to upozorní.A čuduj sa svete - zrazu sa peniaze ako zázrakom najdú á á á á á á je tu ticho. Novinári o tomto zázraku nepíšú nič nebo velmi stroze. To je ta nezávislost tlače.Už som to napsal viackrát , píše sa čo je populistické a zrovna sa hodí pre zaujatost.Nás tu budú presvičat ,že media sú nezávislé.Novinár Vám tady napíše samozrejme za euráky že andel má kopytá a rohy a bude sa ohánat novinárskou etikou a svobodou slova. FUJ.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-01-2016 17:16:22
seredan | 28-01-2016 15:17:40 | - s trolmi pocita kazde medium, ktore ma diskusiu pod clankami a vysporiadava sa s nimi individualne. Jedni ich zakazu, druhi mazu, dalsi proti nim nasadzuju svojich ludi na prekricanie.

Ja mam zatial idem cestou \"nechat ich vyhovorit sa\" - normalny citatel identifikuje a zaradi alebo ignoruje...

Tvrdim, ze vsetky zvieratka maju to svoje pravo na realizaciu, aj trolovia. ;-)
Deti sa učia na modeloch splachovačov za 375 eur | 28-01-2016 16:29:40
Splachovač na toaletu za 375 eur alebo sifón za vyše 251 eur. Nejde o žiadne luxusné vybavenie domácností. Takéto modely majú pomôcť na základných školách nabrať žiakom zručnosti. Pre školy ich nakúpil Štátny inštitút odborného vzdelávania. Natíska sa však otázka, či ich cena nie je premrštená.

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/381419-deti-sa-ucia-na-modeloch-splachovacov-za-375-eur/
zlodeji | 28-01-2016 15:32:32
zlodejina za zlodejinou sa valí
seredan | 28-01-2016 15:17:40
tento portal sa zmenil o novinkach v Seredia okolii na politicku frasku v podobe SME, DENNIKN, TREND, TYZDEN .... Takto zneuzivat dobre zabehnutu stranku kde si ludia pridu precitat o svojom meste a okoliu. Keby niekto chce riesit politiku tak moze navstivi uz spomenute stranky a ich diskusie.
brano | 28-01-2016 13:53:35
Ak niekto poruší zákon, treba ho potrestať! Tak ako by potrestali aj iných bez ohľadu na politické postavenie.
Pán Majko, pokiaľ však chcete tvrdiť, že ste nezávislé médium a Vy objektívny novinár, tak zverejňujte takéto informácie naprieč celým širokým spektrom politickej scény. A to, že sú bohužiaľ v každej strane je fakt! Na Slovensku je to tak, že jedny čo mali kauzy za 3,0 mld € kričia na tých druhých čo mali kauzy za 3,4 mld€, že sú zlodeji. Nevadí mi, že tu na niekoho poukazujete, tak to má byť. Vadí mi, že nepoukazujete aj na tých druhých!

http://www.teraz.sk/slovensko/kollar-prochazka-klame-financovanie/177563-clanok.html

http://klaudo.blog.pravda.sk/2015/08/17/matovicove-mafianske-bohatstvo/

http://www.obcaniasr.szm.com/kauzy.html

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/173500-na-odpocuvanie-daval-tajnym-pokyn-minister/

http://www.aktuality.sk/clanok/202922/kauzy-ktore-polozili-vladu-ivety-radicovej/

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign