Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

SOL, ako ďalej ? - ANKETA

Pavol KurbelDátum26. 03. 2012 22:42:25TémaBlogy

Už viac krát som s pánom Majkom debatoval na tému SOL. Často sme hovorili o finančnom zabezpečení týchto, podľa mňa dobrých novín- tak povediac trochu aj nášho sereďského klebetníka. Sú to noviny aktuálné, tvorené občanmi a sú aj určitou protiváhou Seredským novinkám. Vždy som podporoval vydávanie Sereďských noviniek, ale za posledné dve čísla by sa nemusel hanbiť ani minister propagandy nacistického Nemecka. Musím povedať, že takto si nepredstavujem hospodárenie s finančnými prostriedkami obyvateľov nášho mesta. Ale späť k SOL. Zdá sa, že vedenie mesta nemá záujem o podporu týchto novín. Musím povedať, že do určitej miery tomu aj rozumiem. Mám na mysli rôzne urážky a invektívy, ktoré sa tu občas objavujú. Treba však objektívne povedať, že to množstvo urážok, ktoré tu boli pred dvomi, či tromi rokmi, sa nedá porovnať s tým, čo je tu dnes. Myslím, že dnes prevláda snaha o serióznu diskusiu, snaha o informovanosť, o odpovede zo strany vedenia mesta. Noviny sa vyvíjajú a žijú svojim vlastným životom, nezávisle od názoru vedenia mesta, poslancov, či kohokoľvek iného. A to je dobre. Našli si široký okruh čitateľov a prispievateľov. Myslím, že mnohí sereďania ich považujú za svoje noviny, a je to projekt, na ktorý môžeme byť hrdí, aj keď nás v podstate nič nestojí. A tu je ten kameň úrazu. Sme len konzumentami, poberačmi služby, na ktorú ničím neprispievame. Asi pred dvomi rokmi som pánovi Majkovi navrhol, aby sa čitatelia, aspoň z časti, podieľali na finančnom zabezpečení novín. Je síce pravda, že noviny sú súkromným biznisom pána Majka, je to jeho podnikateľský zámer, ale dnes už prekročili čisto súkromný rámec. Stali sa totiž do určitej miery našimi sereďskými novinami. Preto si myslím, že by každý, kto si to môže len trochu dovoliť a záleží mu na tom, aby ďalej SOL existovali, mal prispieť na ich činnosť. Ja som pánovi Majkovi navrhoval variantu, ktorú dnes používa napríklad SME a síce, že si platíte za to, že noviny čítate. Navrhoval som 12 eur ročne na rodinu. Pri tom množstve čitateľov, ktoré dnes SOL majú, je to celkom zaujímavý obnos. Tým by sme si aspoň čiastočne zaplatili za poskytovanú službu a udržali by sme nezávislosť novín. Lebo nech si hovorí kto chce, čo chce, od okamihu, kedy by mesto začalo prispievať na noviny, s tou nezávislosťou by to už nebolo také isté. Pán Majko s týmto výrokom síce nikdy nesúhlasil, ale skúsenosť a životná múdrosť hovorí, že kto platí, ten aj rozkazuje. Noviny by sa automaticky nestali závislými, ale napríklad otázka sa dá položiť aj tak, aj tak. Ak som úplne nezávislý položim ju tak a ak som trochu závislý položím ju inak. Preto by som navrhoval taký malý test, čo na tento môj návrh hovoria čitatelia SOL. Poprosil by som pána Majka, nech vytvorí anketu s dvomi či tromi otázkami. Napríklad, ste ochotný finančne prispieť na SOL? Ak áno, akou sumou? Nie ste ochotný prispieť na SOL? Čo navrhujete? Poprípade niečo podobné.


Anketa: Ste za dobrovoľný príspevok 12 Eur rocne na SOL?



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
kríza | 31-03-2012 01:58:41
inzerenti a reklamy, či samotne preklikavanie stranok nestači
zastanem sa p.Kurbela | 30-03-2012 17:00:50
určite nechcel nejakým spôsobom vyťahovať nacizmus,ale položte si otázku:koľkokrát ste použili vetu "Tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou".Bežne sa objavuje v médiách v súvislosti s politikmi a nikdy som nepočul,že by niekto zaťahoval do toho nacizmus,aj keď autorom tohoto známeho výroku bol sám minister propagandy Joseph Goebbels
Pre pána Kurbela | 30-03-2012 16:43:36
Považujem za nesprávne, ak porovnávate neporovnateľné. Myslím , že najprv napíšete a až potom rozmýšľate. Nalistujte si v slovníku výraz nacizmus a potom ho používajte. Lebo porovnanie Seredských noviniek s nacistickou propagandou je podobné ako by niekto porovnával prezidenta ľudáckeho štátu Tisa s vami. Pre slušných ľudí NEPRIJATEĽNÉ!
Pavol Kurbel | 29-03-2012 21:33:08
Považujete za správne, aby za peniaze obyvateľov mesta boli vydávané noviny, v ktorých nám oznamujú skutočnosti, ktoré všetci vieme? Pomenujem len dve veci. Z novín som sa dozvedel, že mesto urobilo ohrádky okolo kontajnerov na smeti. Všetci obyvatelia činžiakov okolo nich dennodenne chodia. Podľa vás im to treba ešte oznamovať a vyhadzovať za tento oznam peniaze. Všetci obyvatelia rodinných domov dostali od mesta hnedé "suďáky". Maju ich doma a aj tým to treba oznamovať? Za peniaze mesta. A pritom to je povinnosť mesta zo zákona. Vlastne nie všetci tie "suďáky" dostali. Tých pár čo sa im neušli to tak akurát môže na....
Erich | 29-03-2012 21:32:22
Zaujímavé, mňa po otvorení posledného čísla Seredských noviniek tiež napadol Joseph Goebbels. Úvodné strany s fotografiami pred-po mi trochu pripomenuli Majstra poriadok, a potvrdilo sa presne to, čo tu píšeme už roky. Seredské novinky vyzerajú ako predvolebná kampaň za peniaze voličov.
Pre pána Kurbela | 29-03-2012 21:21:17
Porovnávať ministra propagandy nacistického Nemecka a vydavateľa Seredských noviniek? To už je silná káva! Pán Kurbel, SLOVO je veľmi vážna vec, tak ho viac vážte, alebo si prečítajte čo to je nacizmus. Zatiaľ to vyzerá, že najprv napíšete a až potom rozmýšľate...
pre SUPER | 29-03-2012 19:58:23
ďakujem vám za podporu, veď to je miesto pre názor, nie? Ak nie, treba napísať.Inteligentný človek pochopí
SUPER | 29-03-2012 19:50:44
pre "názor | 29-03-2012 19:41:35": Veľmi dobre napísané. P. Majko vždy reaguje podobne, preto som prestal diskutovať. Ale musel som pochváliť Vašu reakciu. Ďakujem zaň.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-03-2012 19:49:04
názor | 29-03-2012 19:41:35 | - nemam nic proti Vasmu komentaru. Zostal tam kde ste ho umiestnili. Vyjadrili ste v nom svoj nazor a ja som si dovolil predostriet Vam dovod, preco maju moje prispevky obsah aky maju.
názor | 29-03-2012 19:41:35
p.Majko, napísal som, že noviny sú aktuálne, trefné, prečo hneď tá irónia, keď niekto nezdieľa názor ako vy? veď v podstate o nič nejde, nebudem sa zapájať do debaty a prejavovať názor, keď je hneď podrobený kritike, vaše noviny- vaše názory
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 28-03-2012 20:17:05
názor | 28-03-2012 18:18:12 | - OK, vymenme si to. Ja budem mlcky pozorovat a Vy ponesiete zaruku za financnu investiciu do projektu a pravnu zodpovednost za noviny. Kedy zmenu vykoname?

Neberte to ironicky, chapem Vas nazor a nijako mu neodporujem. No luxus mat Vas nazor si mozete dovolit skutocne iba preto, lebo Vas noviny nestoja ani cent a nenesiete skutocne ziadnu zodpovednost za ne.
Marián | 28-03-2012 20:13:51
Keď sa tak nad tým zamyslím, napáda ma len jedna myšlienka. Iné média podajú aj neoverenú informáciu, len nejaké senzácie s kúskom pravdy, bez možnosti vyjadriť sa k článku, k téme - a pritom si kupujeme noviny, časopisy a média majú z predaja peniaze - zisky.
SOL - nezávislé noviny - vystupujú objektívne, dávajú priestor na vyjadrenie a pritom SOL, ako súkromné noviny, využívame bezplatne a pritom s možnosťou diskutovať.
A tak sa zamýšľam, je 12,00€ ročne veľa?, Koľko ma stoja publikácie iných médií? Neminiem 12,00€ za rok na úplné nezmyslené veci, bez možnosti ich využitia v praxi?
názor | 28-03-2012 18:18:12
noviny a články sú profesionálne, aj reportáže pohotové, mne len prekážajú veľmi subjektívne komentáre a kritika názorov prispievajúcich zo strany p.Majka, veľakrát je lepšie mlčky pozorovať
Marián | 27-03-2012 16:37:13
...a čo tak 2% dane z príjmu..
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 27-03-2012 13:24:21
Myslim, ze forma dobrovolneho prispevku na chod SOL je mozna aj teraz. Staci sa registrovat a venovat svoj cas a peniaze do pripravy vlastnych clankov a tym mozno pritiahnut a zaujat dalsich citatelov. Iny prispevok si neviem dost dobre predstavit, kedze internet maju ludia stale zafixovany, ako medium, kde su informacie zadarmo. Celkom dobre vsak nechapem ten macossky pristup k SOL od vedenia mesta. Preco ta nahla zmena po volbach?? Preco v predvolebnej kampani bolo SOL najlepsim mediom v Seredi a po volbach, ako jedine nedostava dotaciu od mesta?? To nie je tym ludom, ktorym aj SOL dopomohlo do kresla poslanca trapne, ze teraz ked ho uz "nepotrebuju", tak sa ani neunuvaju korektne komunikovat so svojimi volicmi a ignoruju ho?? (samozrejme cest vynimkam) To tu opat zacnu nasi poslanci s nami komunikovat, az par tyzdnov pred volbami?? Z celeho toho pristupu som mierne rozcarovany a sklamany. Pozitivne vnimam viacere zmeny, ktore sa v mesta udiali a ze sa konecne viacere stagnujuce projekty dali do pohybu, alebo aj dokoncili. Veci, co dlho nesli, zrazu sa idu. Ale stale je co zlepsovat. A co sa tyka vzajomnej komunikacie mesta a obcanov, tak k ziadnej radikalnej zmene podla mna rozhodne neprislo. Ale este ostava polovica volebneho obdobia a je stale cas na vstupenie si do svedomia a zmena k tym predvolebnym slubom.
Jozef | 27-03-2012 09:30:41
ups,
zabudol som sa podakovat p. Kurbelovi.
Dakujem.
Jozef | 27-03-2012 09:29:10
v Novembri 2010, dal navrh vtedy poslanec M.T. na zaklade ktoreho bolo schvalene uznesenie o ucelovej dotacii pre SOL. Uz vtedy poslanci a aj navrhovatel vedeli, ze toto je nepriechodne. Bolo v rozpore s platnou legislativou.
Predstavitelia SOL sa uz vtedy tejto dotacie vzdali a ziadali MZ aby o tom ani nehlasovali.

Na baze dobrovolnych prispevkov od obcana nemoze nikdy nic fungovat. Jedine, ze by to bola ponuka, ktora sa neodmieta.
Ale to by musela byt zmluva na min. 50 rokov, alebo aspon 10. Pozajtra idu "tatkovia" schvalit z rozpoctu mesta na TJ a SK 100 000 eur. Kto nekutre v materialoch mesta, ten sa o tom ani nedozvie. Pokial by mesto prispievalo na tvorbu SOL, tak by ste o takychto veciach vedeli. A mohli sa k nim vyjadrit. Toho sa asi niekto boji.

A teraz vam pripomeniem nazory dnesnych "otcov mesta" z pred volieb. Uz som s tym zacal pod inym clankom, ale vsak to pozanate. Matka mudrosti.

Martin Tomčányi | 27-05-2010 22:43:27
Seredonline je jednoznačným prínosom informovanosti občanov mesta.Spolupráca môže byť prospešná pre obe strany.Mne prekáža hlavne to,že sa nehľadá cesta AKO SA TO DÁ,ale v Seredi sa dobrá myšlienka nepodporí už z princípu,LEBO TO VYMYSLEL NIEKTO INÝ.A potom sa nebude dať odpovedať na jednoznačne kladené otázky vyhýbavo,od veci,arogantne,posmešne,alebo vôbec...Lebo to môže byť zverejnené.Som za spoluprácu mesta so Seredonline ,pretože aj zásluhou týchto novín sa niektoré veci posunuli dopredu.A to už nehovorím o pružnosti a možnostiach do budúcna

Ľubomír Veselický | 24-05-2010 19:01:12
Môj názor. Obidva subjekty, teda seredonline.sk aj Seredské novinky majú svoje opodstatnenie. SN je najmä pre tých, čo internet nepoznajú a vôbec ho ani nehodlajú poznať. Seredonline.sk si môže záujemca otvoriť trebárs aj v Honolulu a dozvie sa, čo sa v meste akutálne deje, alebo k akým spoločenským udalostiam sa občania vyjadrujú. Podporu mesta si preto zaslúži aj seredonline. Problém vidím takto. Možnosť zverejniť názor na vedenie mesta či už v SN alebo na stránke seredonline.sk nie je pre niektorých funkcionárov ale aj samotných zamestnancov mesta vôbec príjemný. Najmä ak ide o tvrdú kritiku. Z tohto hľadiska by bolo priam "ideálne" všetky kritické pripomienky prednášať osobne pánovi primátorovi. Iba na jeho rozhodnutí by potom bolo, či vo veci bude konať, alebo nie. Navonok by ale žiadna kritika neexistovala a to by bolo akože dobre. Oficiálne dobre. Spomeňme si, že nechýbalo veľa a Seredské novinky by už v júni neboli vyšli.

Pavlina Karmažinová | 24-05-2010 14:24:24
Seredonline je tu 24hodím pre nás občanov. Stále nové aktuality. Práve na seredonline som sa dozvedela,že mama má po kolená vody na záhrade aj ako vyzerá situácia v kempingu. Z reakcie mesta som smutná. Seredonline držím palce v ďalšom pokračovaní. Možno sa ľady prelomia a situácia zmení, dúfam že mesto zmení svoj zaujatý názor. Čo sa týka anonymov a ich príspevkov.Podľa mňa sú potrebný(aj keď sú všelijaký)ako napísala jedna moja kamarátka "každý príspevok je časť puzzle a bez nich by sme neposkladali obrázok". Nezatracujme ale ani seredské novinky sú pre starších občanov, ktorý nemajú prístup na internet. Ja si ich rada prečítam.


Ľubomír Veselický | 07-12-2010 19:15:19
Ak niekto popiera informačnú hodnotu väčšiny príspevkov uverejnených na SOL, tak sa musím zamyslieť nad spôsobom hodnotenia takéhoto názoru. A to nielen z pohľadu čo hovorí, ale aj kto hovorí. Hovorí anonym. Tým je povedané všetko.

Ľubomír Veselický | 04-12-2010 20:16:51
Anonymovi zo 04-12-2010 18:56! Vaše otázky sú kvalifikované a korektne položené. Preto odpovedám. Aj ja som hlasoval za poskytnutie príspevku hoci som vedel, že nie je možné poskytnúť ho z už uvedených dôvodov. Predpokladal som, že primátor toto uznesenie nepodpíše, a v takom prípade by bol tento bod opakovane prerokovaný. Následne by sme museli hľadať priechodný model spolupráce. Nestalo sa. Motív pre poskytnutie príspevku bol dosť logický. Desiateho začínala volebná kampaň a server seredonline.sk začal praskať vo švíkoch. Ak ste v tých dňoch skúšali čítať tieto internetové noviny, dáte mi za pravdu. Východiskom bola výmena serveru s pomocou finančného príspevku mesta. Je faktom, že nielen v období uplynulých volieb, ale od začiatku vzniku tohto média, žiadne iné médium počas uplynulých tridsiatich mesiacoch neposkytlo o dianí v meste toľko informácií ako seredonline.sk. Ponuka na spoluprácu bola tomuto zastupiteľstvu daná už začiatkom roku 2007. Máme rok 2010. Je pravdou, že i keď sme v hodnotení otvorenosti a transparentnosti ako mesto obstáli veľmi dobre, existuje ešte dosť dobrých projektov, ktoré informovanosť občanov výrazne zvýšia. Jedným z tých projektov je aj spolupráca mesta so SOL. Zhoda existuje v mnohých bodoch. Ak sa podarí dosiahnuť v dohode aj neanonymnosť diskusií, považujem dohodu medzi mestom a seredonline.sk za hotovú vec vo veľmi dohľadnom čase. Malý záver. Nič nie je stratené, rozpočtové pravidlá porušené neboli a nebudú. Naše hlasovanie o príspevku bolo krokom, ktorý nás môže v budúcnosti iba posunúť dopredu. Pri hľadaní východísk je totiž lepšie urobiť chybný krok ako žiadny. Dôležité je, že dnes vieme lepšie ako 9.11.201O, ako ďalej.


a na zaver nieco od nastupujuceho vrchneho tatka:

Musíme dostať do reality heslo:
„Náš občan je náš zákazník a náš pán“.
M.T.
Pavol Kurbel | 27-03-2012 09:11:55
Nevidím dôvod, prečo by SOL malo "žobrať" o príspevok, keď poskytuje značnej časti obyvateľov mesta službu, o ktorú je záujem. A za slúžby sa v slušnej spoločnosti slušne platí. Je to len otázka dobrej a vyváženej zmluvy. A ak si niekto myslí, že mesto bude aj v prípade slušnej zmluvy vykrývať finančne prevádzkové náklady SOL tak, že nebude treba žiadne iné zdroje. Tak sa podľa mňa veľmi mýli. Ale zdroje z mesta, reklamy a poplatkov od čitateľov by možno stačili na to aby SOL neboli v strate.
alexandra | 27-03-2012 09:07:45
platiť za texty, ktoré nemajú ani hlavu, ani pätu?
ACH ten MsU | 27-03-2012 05:03:42
Dobre viete,aká je situácia,aká je nezamestnanosť a je až drzosť,pán Kurbel vypytovať 12eur od rodiny na SOL.Ked sa prispieva pomaly v milionovej čiastke na šport,prečo sa neprispieva na SOL?!Páni poslanci,máte prácu,máte druhý plat,tak prispejte alebo si odsuhlaste čiastku na SOL,ved z cudzieho krv netečie!Rozum sa človeku pozastaví koho sme to volili!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-03-2012 04:40:08
Pan Kurbel, o to co ste napisali sa snazime uz prakticky 3 roky. Transparentne, korektne a to v stave, kedy my sme najskor dokazli uroven a ponukanu kvalitu.
Pavol Kurbel | 27-03-2012 01:04:56
Pani Bauer
Som proti tomu, aby mesto podporovalo SOL. Ale som za to, aby zaplatilo SOL za službu, ktorú obyvateľom tohoto mesta poskytuje.
Pavol Kurbel | 27-03-2012 00:59:24
Ďakujem
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-03-2012 00:54:50
Otazka v ankete je opravena a pre objektivitu boli pridane dva hlasy "ANO".
Pavol Kurbel | 27-03-2012 00:48:33
Hovoril som o 12 tich eurách jednorázovo práve z tých dôvodov čo uvádzate. A legislatívne je to predsa ošetrené. Je to váš príjem, ako každý iný z podnikania.
Pavol Kurbel | 27-03-2012 00:45:51
Pán Majko. Pri spomínaní uvedených novín som nemal na mysli nič iné, ako počet potencionálnych zákazníkov, ktorých môže osloviť reklama v tom ktorom médiu. Chcel som tým povedať len to, čo ste i vy napísal. A síce, že len reklama SOL nemôže uživiť. A to vzhľadom na čítanosť. A ak sa neurazíte ešte raz by som vás poprosil o opravu ankety.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-03-2012 00:38:13
Pan Kurbel, dobrovolne prispevky by museli byt legislativne osetrene a vidim ich skor ako utopiu a nie skutocnost. Pri vsetkej ucte, jedno Euro mesacne by "spapali" poplatky a zauctovavanie a poplatok banky - ak by sa to ovsem podarilo legislativne osetrit.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-03-2012 00:35:21
Pan Kurbel, vazim si Vasej verejnej podpory. Ale ja skutocne cestu vidim v transparentnosti a vo financovani toho, co ludia preukazatelne navstevuju, citaju a v neposlednom rade toho, co je cennym obojstrannym informacnym kanalom, ktorym nateraz informacie zial prudia iba smerom jednym.

Nad strukturou novin, ich funkcnostou a vyvojom som stravil skutocne stovky hodin po nociach - vysledok je system, ktory Matej naprogramoval tak, ze je funkcny, lahko ovladatelny a tzv. anitiblby. Urobit nieco obdobne, investovat peniaze do niecoho takehoto funkcneho duplicitne mestom by bolo trestuhodne a tazko obhajitelne. Nie ze by to nemohlo byt lepsie, vsetko je v sadiu sustavneho vyvoja a modernizacie, no spolu s technickym vybavenim sme na urovni, ktora je vysoko nad standardnymi regionalnymi televiziami. Naprie tomu, ze noviny pisu nadcenci, ostatne je skutocne na profi urovni, o com najlepsie svedcia dosiahnute vysledky. Len jesitnost jedincov moze branit plnemu vyuzitiu informacneho potencialu novin mestom.

Ja nie som nijako militantne naladeny a mozno prave tie tisice diskusnych prispevkov - digi, salmik a desiatky dalsich mi jasne dokazali, ze vzajomna komunikacia robi zazraky. Napriek tomu, ze mnohi voleni funkcionari nemaju chut komunikovat, ja tvrdim ze to nemoze byt o chuti. Je to o povinnosti. A sposob si musi predca urcit ten, kto volenym ludom dal mandat spravovat veci verejne. Netvrdim, ze SOL je idealne, no ako sa tak obzeram, nic preukazatelne lepsie tu nie je. A vzhladom na nie maly, ale prakticky nejestvujuci trh tu ani byt realne nemoze. Resp. moze, ale zase iba cez tvrde kazdodenne dotovanie projektu. A to sa kazdy opravnene spyta - preco?

SOL tvoria 4 roky zadarmo obcania mesta Sered. Ti, ktori by v 1. rade a vzdy na 1. mieste mali mat pravo podielat sa za cerpani verejnych zdrojov rozdelovanych mediam.

My mame dopracovany realne funkcny system aj ekvivalentu Seredskych noviniek - prakticky "dennik" pre tych, ktori o ne maju zaujem. Nie plosne. Nie s obsahom, ktory ste pomenovali.
My nieco navrhujeme a nesuhlasime s bezbrehym okopirovanim projektu. Ono totiz ked pri kopirovani niekto opajcne "a" neznamena to automaticky, ze naplni celu abecedu.

Pan Kurbel, aj SOL sa uz pokusili okopirovat viaceri. Posrite sa napriklad na leviceonline.sk. A pozrite navstevnost. Nie je to o nazve, o tom ako vyzera logo ci o tom, kto co letmo najde na nete a "ukradne". Je to o prepracovanom systeme a nasledne o obsahu.

A prosim, neporovnavajte normalne noviny s tymi Vami menovanymi. Ak ano, tak skuste dva clanky - o malom Tobiasovi u nas a nasledne ukradnuty tam. A potom posudte, kto co spravil pre maleho a kto co spravil pre seba.
Pavol Kurbel | 27-03-2012 00:19:40
Pán Majko, ja som vždy hovoril a aj teraz napísal o dobrovoľnom príspevku 12 eur. Tak by som vás prosil o opravu ankety. To je totiž veľký rozdiel. A dobrovoľným príspevkom by sa SOL stali ešte viac novinami sereďanov. Za to, čo si platím, mám skôr pocit, že je to aj moje.
seredcanko | 27-03-2012 00:15:31
mat vsetko zadarmo - tak to je take "nase slovenske" ako v jednej reklame :)
Pavol Kurbel | 27-03-2012 00:12:03
Pán Majko.
V podstate, s viacerými bodmi s vami súhlasím. Je pravdou, že s mojim návrhom na príspevok od čitateľov ste nesúhlasil. Ale situácia je taká, že mám pocit, že z mesta financie nedostanete. Osobne to považujem za nefér, nakoľko iné médiá ich dostávajú. Pravdou však je že vyzerajú tak, že ani minister propagandy nacistického Nemecka by sa nemusel hanbiť. Preto, aby ste noviny nefinancoval len vy, ale aj tí čo ich "konzumujú" som navrhol uvedený model.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 27-03-2012 00:10:13
No, pokym som sa rozpisal, sa nam rozbehla diskusia. Seredcanko, vidiet ze do problemu ciastocne vidite.

Mnoho veci by bolo moznych za predpokladu, ze by som podobne noviny robil napr. v Nitre. Alebo by som robil SOL a byval v inom meste. Sucasna kombinacia je skor kontraproduktivna.
Slovaci a Seredania zvlast nie su zrovna ochotni podporovat nieco domace. A je jedno co to je. Priznajme si, kde vacsina z nas nakupuje? Je to vzdy iba Sered? A potom sa vsetkych obchodnikom aj tak dari.

Sered sa stala mestom na prenocovanie. Zial, tak to je a dlho potrva, kym si ludia zoberu za svoje to, co roky pisem v kazdom vhodnom clanku. Mesto bude take, ake si ho vytvorime.

- - -

PRIDANA ANKETA
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-03-2012 23:57:13
Pan Kurbel, uprimne povedane, prekvapili ste ma tymto clankom.
Budem uprimny - nezdielam Vas nazor na financovanie novin. Osobne som Vam vysvetlil preco.
Aby ste si vsak nemysleli, ze sa branim prieskumu, anketu pod tymto clankov vytvorim.

K mestu:

- problem nie je v nicom inom ako v takej drobnosti - ako a na co su rozdelovane nase spolocne financne zdroje.
- nemozem suhlasit v prvom rade AKO OBCAN so sucasnym uz viacej ako 4 roky trvajucim riesenim, ktore danovych poplatnikov stalo vela, vela penazi. Kolko, bude onedlho z uplne hodnovernych zdrojov uverejnene.
- hovorite o mojom biznise, aj na tu temu sme si uz povedali vela. Ste jednym z tych, ktori noviny podporili reklamne. A ste jednym z tych, ktori uz maju aspon aku taku predstavu, co financne noviny obnasaju.

Nesuhlasim s Vami, ze ak by mesto platilo za novinami poskytnute sluzby, tak by vznikla zavislot. Za tych niekolko rokov ma poznate natolko, aby ste sa za moje nazory a kroky kludne mohli zarucit aj osobne.
Nemajte obavy, je to este poistene - som iba jednym z autorov a teda nezavislost je zarucena uz zakladnou filozofiou tvorby novin.

Pan Kurbel, nemyslim si, ze by ludia mali za tento druh informacii platit. Vo svojich daniach sa skladaju aj na to, aby boli mestom informovani. O urovni sucasneho informovania ste sa vyjadrili.

Cestu vidim v zefektivneni komunikacie vedenia mesta a poslancov MsZ s obcanmi.

Mesto musi obcanov informovat zo zakona, no zakonom stanovene cesty su na dnesnu dobu vyslovene srandovne. Uradna tabula a pod. Oficialna stranka mesta nikdy nebude mat citatelnost SOL - nemoze mat citatelnost SOL, pretoze nie je novinami a ani nesmie nimi byt.

Ludia informacie o meste chcu, o tom niet pochyb. Faktom vsak je, ze ich citaju najma na SOL, i ked su prebrane zo sered.sk. Ludia na SOL aj diskutuju - za rok asi 60 000 diskusnych prispevkov, na sered.sk za 3 mesiace realne asi 3. Preco tomu je tak? Na to moze mat kazdy nazor svoj, no faktom vzdy zostane, ze my si doveru ludi ziskavame neunavnou komunikaciou s nimi. Poslanci si "doveru" ludi ziskavaju ich neunavnym ignorovanim.

Uz dlho tvrdim, ze vedenie mesta a poslanci by mali interaktivitu novin denne oficialne (nie skryte) a hrdo vyuzivat k svojej informovanosti "z dola" a nie tajit citanie novin. Mali by byt hrdi na to, ze v meste spontanne vznikol uspesny projekt dnes uz 4 novinovych titulov a nie tvarit sa urazene a pohorsene - jedine ze by im otvorenost nevyhovovala. V tomto smere staci slovo a otvorenosti medze klast nebudeme.

Zial zijeme v Seredi a zial tu sa uspech neodpusta. A to denne hovorim a zdoraznujem, ze SOL je uspech vsetkych tvorcov nocin a nie Majkov. Bez prispievatelov by SOL boli nazorovou platformou jedinca a ja si svoje nazory mozem kludne prezentovat na roky rozrobenej osobnej stranke majko.sk. Na to nepotrebujem projekt, ktory zerie niekolkym ludom rocne tisice hodin volneho casu a naozaj neskutocne financne zdroje.

Je potrebne uvedomit si zaklad - samotna reklama nikdy noviny ako SOL neuzivi. Nikdy! To by sme sa museli uplne zmenit strukturou clankov - prosim, netrvajte nikto na takejto zmene. Cesta spat nie je totiz mozna.

Fakty su fakty a myslim si, ze komunikacia veci moze posunut dalej. Ja si to myslim stale a opatovne mozem za seba vyhlasit, ze SOL robime pre ludi. Media maju neskutocnu moc, my sme ju nikdy nezneuzili a nikdy tak ani nespravime. Zaroven z praxe okolo nas - nad mediami doteraz nevyhral nik. Ani politici.

Co sa tyka medailnej politiky mesta - opakujem este raz - mesto sme my vsetci, je na nas, ako budeme chciet prijimat informacie.
Pavol Kurbel | 26-03-2012 23:49:59
pre seredcanko
Zadávam reklamu v rôzných novinách a časopisoch. Môžem vám povedať, že za tretinu stránky Nového času s nákladom 270 000 výtlačkov dám 200 eur. A to si noviny spravidla prečíta 3 až 4 krát 270 000 ľudí. Údaj 2850 je super na lokálne noviny. Klobúk dolu nad tým, čo pán Majko dokázal, ale oproti uvedeným číslam je to kvapka v mori.
.... | 26-03-2012 23:48:08
p.Kurbel, ono by stacilo ,keby ,,niekto,, daval obycajne blocky , ze ano? Ostatne nech si riesi majitel sam...:/
Pavol Kurbel | 26-03-2012 23:40:27
Pán "Horvath"
Ja vychádzam z toho, že nie každý má internet. Hlavne staršia generácia obyvateľom nášho mesta si novinky rada prečíta, nakoľko je to jediné periodikum, ktoré dostane zadarmo a sú z nášho mesta. To je jediné opodstatnenie týchto novín. Aspoň podľa mňa.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 26-03-2012 23:40:15
p. Kurbel, ja môžem za seba povedať, že akákoľvek zmluva s mestom ma nijako neovplyvní v názoroch a štýle písania.
seredcanko | 26-03-2012 23:35:01
no kto nezaplati - ten necita, tak ten sem ani uz nepride neviem ci prave o to autorom SoL ide. Myslim si, ze ked niekto napise clanok tak by bol len rad ak by si ho precitala vacsina ludi.
druha vec dole na stranke je udaj, dnesny pocet navstev je 2850 vydelme to 4 (priemerny pocet ludi v rodine) krat Vasich 12 eur na rok tak nam vyjde peknych 8550€/rok cisto prjem od citatelov bez prijmov z reklamy. Pekne cislo, ktore vobec nezavidim, pohybujem sa vo fachu, tak viem co obnasa spravovanie cms, no pri spolateni by ta suma o vela vela mensia (rapidny ubytok citatelov)...
Opakujem cesta je cez reklamy vid. zive.sk v clanku dve reklamy + reklamne bannery okolo. Ale konecne slovo bude mat aj tak majitel stranky.
Robo Horvath | 26-03-2012 23:34:04
P.Kurbel, už dávno som sa tak dobre nezasmial,ako nad vaším názorom," Vždy som podporoval vydávanie Sereďských noviniek, ale za posledné dve čísla by sa nemusel hanbiť ani minister propagandy nacistického Nemecka."
Možno nastal čas,kedy treba prehodnotiť a zrušiť Seredské papiere o ničom a taktiež dotáciu pre tv Krea a nasmerovať ten príspevok na SOL. Ja mam pocit že p. Majko a tvorcovia obyvatelia si nedajú už zobrať nezávislosť.
Marta Bauer | 26-03-2012 23:31:27
Myslím si, že SOL by malo podporiť mesto bez výhrad voči anonymnej diskusie.
Pavol Kurbel | 26-03-2012 23:16:31
Ja som myslel dobrovoľný príspevol 12 eur na rodinu. Nie povinný, takže kto nezaplatí ten nečíta. Preto som napísal...každý, kto si to len trochu môže dovoliť...
seredcanko | 26-03-2012 23:10:18
myslim si, ze spoplatnenie by nebola dobra cesta, noviny su preto oblubene a nastevovane lebo su zadarmo pre nastevnika stranky... Ak by sa zaviedlo spoplatnenie tak by bol rapidny ubytok citatelov, podobne ako ked "sme" a podobne stranky zaviedli piano.
Ako navrh a myslim si, ze z casti sa aj vyuziva je reklama. Cim viac navstevnikov, tym viac zobrazeni reklamy a tym vacsi potencial oslovenia citatela. Druhou moznostou by mohlo byt spoplatnenie vkladania inzeratu do online bazaru symbolickou sumou napr. 0,30€ co je necelych 10Sk, noviny by zostali navstevovane, cize opat velky potencial citatelov, opat moznost ze sa ten moj symbolicky zaplateny inzerat chyti.
No pri cistom spoplatneni je to krok dozadu... tolko moj skromny nazor

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign