Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Sociálne byty majú slúžiť naozaj sociálnym prípadom - nie na celý život...

200

Neustálym zhoršovaním sa situácie  a ak nie klesaním tak minimálne stagnovaním životnej úrovne dnes už asi väčšiny pracujúcich obyvateľov, sa stále viacej hovorí o sociálnych výhodách  tých, ktorí mnohokrát po generácie buď pracovať nemuseli alebo sa práci a tým tvorbe hodnôt pre spoločnosť  úspečne výhýbajú.

Zvýšený záujem o prehľad v  čerpaní sociálnych výhod  prejavujú čitatelia aj v diskusiách pod niektorými článkami. Jednou z nemalých sociálnych výhod je aj bývanie v sociálnych bytoch mesta. Pre upresnenie dodávam že sociálnych bytoch na Trnavskej ulici - nie v bytoch nájomných.

Ako som niekoľkokrát uviedol v materiáloch uverejnených za posledné niečo viacej ako tri roky, táto problematika sa netýka iba bezprostredných susedov bytov, ale všetkých obyvateľov mesta. Sociálne byty patria mestu a mesto sme my všetci. 

A práve toto je dôvod, pre ktorý ubytovávanie v týchto bytoch musí byť výrazne kontrolované a kompetentní musia dôkladne zvažovať, komu a najmä na akú dobu tento druh ubytovania mesto poskytne. Do vážnych problémov sa v dnešnej dobe môže dostať prakticky každý človek. A to oveľa rýchlejšie, ako si väčšina z nás pripúšťa. Práve v krízových situáciách  musí nastúpiť záchranná sociálna sieť a to napríklad aj pomoc samosprávy poskytnutím ubytovania.

Mnou navrhovaný systém počíta s ubytovaním práve týchto sociálne odkázaných ľudí na dobu prvotne  6 mesiacov s možnosťou jej postupného  predlžovania po troch mesiacoch a to maximálne do úhrnnej doby  3 rokov. Povedané inak, nik nesmie rátať s tým, že v mestských sociálnych bytoch bezstarostne zloží kosti svojich blízkych i svoje na celý život.

Aj počas ubytovania, resp. plynutia nájmu musí byť každý ubytovaný priebežne sledovaný a vyhodnocovaný  (pracuje, zháňa si zamestnanie aktívne alebo iba na oko, dopúšťa sa priestupkov, trestnej činnosti, dohliada na to, aby jeho deti chodili do škôlky. školy, jeho platobná disciplína a pod.)  a  pri porušovaní jasne stanovených kritérií musí byť z ubytovania vysťahovaný, resp. nesmie mu byť predĺžená nájomná zmluva.

Žiaľ po viacej ako desať ročných skúsenostiach a prehľade vo fungovaní Mestských sociálnych bytov vidím, že systém zaužívaný v tejto oblasti prístupu mesta k sociálne odkázaným ľuďom je vyslovene neefektívny ba až zcestný. Nik z nájomníkov mestských sociálnych bytov nie je ničím a nikým nútený  riešiť svoju zlú ekonomickú situáciu. Ubytovanie je pridelované prakticky na trvalo a to je zásadnou chybou. Doba prináša nové prípady ktoré si vyžadujú starostlivosť  a sociálne byty jednoducho stačiť nemôžu. Nik neskúma súčasné majetkové pomery ubytovaných a kontrola kto vlastne v bytoch reálne býva je prakticky nulová. Ako som už písal v príspevkoch v minulosti,  návštevy trvajúce aj dva roky nie sú výnimkou, ba dokonca zastihnúť osobu ktorá ako jediná mala právny titul (aj ten už iba formálne) na obývanie niektorého z bytov zastihnuteľná nebola vôbec, no desať iných obyvateľov (samozrejme neoprávnene) zdržujúcich sa v byte bolo možné vidieť denne. Potom prakticky nevymožiteľný štvrť milión  zostáva na pleciach nás všetkých. Za slabú útechu by som považoval tvrdenie, že veci sú u exekútora. V úspešnosť vymoženia  predmetnej pohľadávky by som veril iba vtedy, keby dlžník bol terminátorom a žil by aspoň 200 rokov.

Problémom je nevyhnutné predchádzať. V prvom rade stanovením už spomenutých jednoduchých a jasných pravidiel. Mesto má dostatok možností ako ošetriť svoj majetok tak, aby ho jednotlivci nemohli de facto tunelovať. A mesto - zodpovední pracovníci a funkcionári majú  konať v prospech väčšiny občanov   vo svojich základných povinnostiach.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
seredan | 09-02-2014 18:10:19
Soc.byty sluzia na vyrobu omavnych latok a byvaju tam majitelia BMW,MERCEDES,AUDI ach ti chudobny dileri cigansky
celkom červený | 18-01-2014 14:24:45
Určite ho môžete zaradiť do toho jedného percenta.
sintavanka | 18-01-2014 14:08:02
nie su vsetci rovnaky pan imro je cigan ale slusny pracovity clovek robi na cintorine a mozno sa mu ani niektori gadzo nevyrovna
celkom červený | 18-01-2014 12:01:53
Tá fotografia soc.bytu a autíčka Audi má skutočne tú pravú informačnú hodnotu. V Anglicku už majú Cigáňov plné zuby a začínajú im do dávať zreteľne najavo. Žiadny rasizmus. Nerobí tak nežer. Si zlodej- tak zdochni v base. Áno, takto sa Anglicko zmenilo vo vzťahu v Cigáňom. Najprv sme pre "sirrov" bola len rasisti. Stačilo, aby tí "utláčaní a perzekuovaní" Cigáni vstúpili na Britské ostrovy a obyvatelia okamžite pochopili že nie Slováci sú rasisti, ale že Cigáni sú na 99 % darmožráči, kriminálnici a rozkrádačí štátnych sociálnych fondov. Na Cigáňov dozreli len komunisti. Preto ich Cigáni nikldy v živote nebudú voliť, lebo by na nich prišla pohroma. Museli by PRACOVAŤ.
peter | 18-01-2014 08:38:26
Mas pravdu vyroba onamnych latok a nie soc.byty a byvaju tam ti co tam nemaju co robit cest vynimkam
TRDELNíK | 07-12-2013 20:45:14
A v čom tkvie ten škandál?Všetci to vedia,všetci o tom medzi sebou hovoria,všetci sú proti cigánom ,ale ten kto to povie na hlas je verejne perzekuovaný ako rasista!Raz to verejne vyjde na povrch a skončí sa cigánska imunita a nie len u nás ale v celej europe!
anonym | 06-12-2013 15:34:49
Volá chlapeček do rádia: "Nemám rád lidi jiné rasy, jsem rasista?" Moderátor odpovídá: "No, asi takhle: jestli jsi Žid, tak jsi ortodoxní, jestli jsi muslim, tak jsi fundamentalista, jestli jsi Japonec, tak jsi hrdý nacionalista, jestli jsi černoch, tak jsi nevinná oběť pozůstatků otrokářského systému a jestli jsi běloch, tak jsi rasistická svině..."
gulak | 05-12-2013 17:32:43
EU-dobre vie,čo je to za čvargu,ale dokiaľ tam nerobili až tak zle,tak držali hubu a nás buzerovali-celá EU je pokrytický ansábel,ale bozužial sme mali národ a tak sa do nás všetci obúvajú..
aj EÚ sa už zobudila | 05-12-2013 17:08:03
Francúzsky starosta považuje Rómov za nočnú moru.

PARÍŽ. Najväčšia francúzska opozičná strana čelí škandálu jedného zo svojich starostov, ktorý slovne zaútočil na Rómov.

Starosta Luc Jousse označil etnikum žijúce v osade neďaleko jeho mestečka Roquebrune-sur-Argens za "nočnú moru".

V tajne nahratom zvukovom zázname sa zároveň sťažoval, že tamojších požiarnikov privolali hasiť požiar do rómskej osady "príliš skoro".

romovia.sme.sk/c/7029567/francuzsky-starosta-povazuje-romov-za-nocnu-moru.html
pre Peter | 05-12-2013 15:20:58
Tak isto klobúk dole palec hore - presné výstižné a pravdivé. Len oni sa vedia o seba postarať do určitej miery a ostatné nechajú na iných. Ved predsa sa nemôžu veľa snažiť , to by bola pre nich hamba. Oni sú iné mangalice - žrať , srať a voziť sa na autákoch - to je pre nich práca, ostatné za nich vyrieši štát . Tak to je
pre Robo Horvát | 05-12-2013 15:17:39
Presne ste to vystihol čo má 99% obyv. nášho mesta na jazyku !!! Klobúk dolu a silno súhlasím - palec hore
Jozef | 05-12-2013 13:34:58
pre ulicanku: ked sa mala prerabat cesta na Vonkajsom rade, tak obyvatelia peticiou dosiahli zastavenie tejto vystavby.
A tatkovia mesta sa vyjadrili, ze je to v prospech dotknutych obyvatelov a budu menit zamer.
Ved to skuste tiez.
ulicanka | 05-12-2013 12:59:00
Tuto hroznu situaciu.nepochopi ten,kto nebyva na Trnavskej ulici,a nechodi kazdy den okolo,lebo sa chce dostat domov.To neviete kadial ich mate obist,lebo su na celom chodniku rostiahnuty,a k tomu este aj 5-6 aut,a nie hociakych,takze nic ine vam neostava,len ist po ceste,a oni sa vam smeju do tvare.Rada bi som vedela.kde mame nasich poslancov za nasu ulicu,pan.Bucha a pan. Kralovic,ci vlastne vedia co sa tu deje, a ze sa chysta dalsia vystavba soc. bytov na nasej ulici.Nech si ich nastahuju vedla seba ti,ktory to chcu schvalit.To sa mozeme mi obycajni ludia adtialto stahovat ...
daniel | 04-12-2013 01:17:51
Radšej by mohli pre nich postaviť plynovú komoru...
adolf | 03-12-2013 23:59:19
preco nie,nadstavba postavena z piesku a vapna plus patka porfix,vsetkych ich tam nahnat a len cakat,ako sa situacia vyvinie,len kto sa podpise pod stavebny dozor.
Robo Horvath :) | 03-12-2013 22:33:18
Toto je podla mna priorita naschvalu, z trucu a zakernosti. Taketo nieco mat v susedstve by som prial tomu co to navrhol alebo schvalil. To je zas parada na hlavnom tahu do mesta situovat tuto cvargu. Bude to naozaj krasna a lakava vstupna brana do nasho mesta. Este treba aby mesto malo dalsiu prioritu nadstavby cukrovarskeho geta na dalsom vjazde do mesta a dajte im tam este lavicky na ulicu nech to je super pohlad. A navstevnik alebo turista co najde este odvahu vstupit do tohoto mesta nech vyhodi penazenku hned na zaciatku a nech ide kade lahsie.
Peter | 03-12-2013 19:33:56
Socialny byt nema byt dozivotne byvanie!!! Kazdy moze padnut dole preto su taketo byty potrebne ale ked sa nepostavi na svoje nohy za 3 roky tak tahaj na ulicu a skap v zime. Vsetky tvory na tejto planete sa vedia o seba postarat uplne same az na tieto tu.
Peter pre seredan | 03-12-2013 18:55:36
To môže byť pravda,ale sociálny byt nie je doživotne!Ak pracuje môže si bývanie nájsť ako každý pracujúci človek a nie využívať SB!!!
Marek :) | 03-12-2013 18:48:10
Klasik by povedal: "Drahí veriaci - je to v p....éčku !! Alebo z otrepanej reklamy: "To tu už naozaj nikto nič negarantuje?!" Teraz vážne! bolo by vhodné asi sa najprv spýtať, čo je spomínaná nadstavba v súlade s Územným plánom mesta Sereď. Ďalej susedia (myslím teraz hlavne Miloša), budú určite súčasťou stavebného konania (tu treba spomenúť všetky pripomienky). Ďalej už len počkať do volieb, rozprášiť Augiášov chlieb (áno..., myslím úradníkov na MsÚ :) ), tých, čo si to nezaslúžia vyhnať zo soc. bytov (SB), dlhy vymáhať (hádam sa len nejaká "spoločnosť" na dané úkony nájde) a následne SB prenajať tým, ktorí to potrebujú, budú si ich vážiť. Milošovi prajem pevné nervy, bude ich potrebovať a véééééľa trpezlivosti pri komunikácii s MsÚ.
seredan | 03-12-2013 18:09:46
nie vsetci su zly a neviem aky ja poznam pana imra ten pracuje na cintorine ako hrobar a je to velmi pracovity slusny clovek tak nehadzte vsetkych do jedneho vreca a je navyserom a nevyrovna sa mu ani gadzo
Peter | 03-12-2013 17:53:39
Ak má byť,nadstavba vo volebnom roku nad soc,bytmi chytrý krok našich radných,tak mi budme chytrjší a zrátajme im to!DúFAM žE SME EšTE STáLE VäčšINA A NAD HLASMI CIGáNOV A FLáKAčOV ľahko zvíťazíme
milan | 03-12-2013 09:10:26
Teraz mesto chce rozsirit toto drogove doupe o dalsie poschodie tak somar s hypotekou a ledva jednym dietatom musi calovat v skolke jak besny a tu si chovame ludi co nikdy nerobili ani robit nebudu. A asi pan Majko mal pisat o meste iba v dobrom teraz bude mat dvakrat viac takychto susedov. Toto su priority?
pre chudobu | 02-12-2013 22:56:51
Mas pravdu na 100/ ale vsetcjak keby nic nevydelu a nic nepoculi preco


chudoba | 03-11-2013 08:00:20
Socialne byty by mali byt socialne byty a nie vyroba a predaj omavnych latok (drog)
Peter | 03-02-2013 11:52:30
Prečo sa zapájaš do diskusie ,ked máš problém rozlíšiť pojem sociálny od nájomného!Ved sám nevieš o čom by si chcel debatovať alebo nebodaj kritizovať!Takých ľudia zbožnujú,čo pchajú svoj negramotný nos do vecí ktorým nerozumejú!Alebo dobrý pocit zo sebarealizácie?Nechaj tak...
za totality | 03-02-2013 00:09:50
za totality mal byt kazdy kto chcel a nemusel mat pritom ani halier no demokrati nevedia stavat maju asi lave ruky
a čo ty ktory prisli o strechu? | 03-02-2013 00:04:51
no ked zarabaju 300eur mesacne tak pochybujem aby si ten bytik alebo aspon garzonku kupili co je aj nas pripad mozno keby som bola poslankyna tak to mam za 2 mesiace a aj keby som spala z mojimi detmi na zemi ale mala by som svoje
nie na cely život? | 02-02-2013 23:59:57
iba že vyhra na športke čo nie je velmi pravdepodobne
silvia pre anonym? | 24-09-2011 14:57:26
silvia - takto sa podpisat znamena predsa tiez anonym. Priezvisko a meno, ak nie je vymyslene, to nie je anonym. Vsetko ostatne ano.
anonym | 24-09-2011 01:18:21
Johny 23-09-2011 10:52:26
maju aj na BMW triedy fuf ;-)
anonym | 24-09-2011 00:19:43
Ja v jednom takom byte byvam ale nie v Seredi a poviem vam clovek ked zaroby 400 eur asi sa na tie nohi nepostavy co si odlozite za 3 roky ked mate male decko musite sa aj obliekat a hlavne to dieta potrebuje niektori povedia len docasne ich tam nechajte. Idete do banky a tam povedia kolko chcete tolko musite rucit, ale keby ten clovek ma neaky byt alebo podobne tak nejde predsa do banky pre uver.Niekto zije normalne a niekto sa nevie prisposobit tzv. TRNAVSKA.
silva pre anonym 8.38 hod | 23-09-2011 11:30:14
reakcia na mudru pripomienku k obyvatelkam najomnych bytov. uz ked nemate guraz dat si k vasej hlaske aspon meno pan/i anonym tak nerieste veci , ku ktorym ste prisli neviem z akych zdrojov, ale uraza ma ak niekto kto je mozno vktovieakych srackach riesi inych , ktory napr ja nema dlhoby voci nikomu. takze vazte slova!
Adela | 23-09-2011 10:54:39
to auto je na navšteve?
Johny | 23-09-2011 10:52:26
....nic v zlom, ale socialne pripady maju na audi, octaviu, a pod.?
Jozef | 23-09-2011 08:51:30
...ako to uz napisal vcera M.M. - netreba si mylit najomne byty so socialnymi na Trnavskej ul.
Aby si ziskal najomny byt (nie na tt.ul) musis splnat utrcite podmienky jasne dane v uz spomenutom VZN.
Co znamena - nesmies byt ani prilis chudobny - 1,5 nasobok živ. minima, a ani prilis bohaty - 3 (4) nasobok ziv. minima.
(neboj Milos, rozlisujem)
anonym | 23-09-2011 08:38:39
V nájomných bytoch sú takto dobre situované rodiny, že sa zapájajú do diskusie až tri ich obyvateľky. Na počítač je, na mesačné platby za internet je.
anonym | 23-09-2011 08:19:34
nepovedala by som roztrojena osobnost. povedala by som, ze su to tri obyvatelky najomnych bytov a dobre vedia, o com hovoria!
anonym | 23-09-2011 08:13:33
neviem, co by teraz zobrali panovi, ktory byva v kastieli. ale ako je mozne, ze ten pan dostal najomny byt! ako vydokladoval prijem, ktory je tu striktne urceny?! keby to bol slusny a poctivy clovek, tak by si najom urcite platil tak ako ja!!! aj za cenu ze ine seky musia pockat.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-09-2011 22:14:46
Karolína | 22-09-2011 22:11:52 | - v historii novin pri troche snahy a trpezlivosti najdete desiatky podobnych materialov. Problematike sa intenzivne venujem dlhe roky - co mi nakoniec aj ostava, mam ich za susedov...
Karolína | 22-09-2011 22:11:52
pán Majko úplne som prekvapená,že ste tkúto tému rozvinul všetci o tom vedia a nik nerobí nič.Aj tie dvojročné návštevy máte pravdu .Dúfam,že sa už bude niečo robiť.


Peter Klokner | 22-09-2011 15:55:14
Mňa by celkom zaujímalo, ako by postupovalo mesto v prípade, že nárok či možnosť sa ocitnúť na Trnavskej by mal človek či celá rodina, ktorá nie je v exkluzívnom klube ebenových vyvolených.
Jednak mi to príde tak, že v princípe krasavci s mestom vyjebabrali. Exkluzivita tých bytov je zarážajúca.
Ako by si teda poradilo vedenie mesta so situáciou ak by sa sem mala umiestniť rodina nerómska ? Pomiňme na moment názorové extrémy ťe by to boli ľudia bez pudu sebazáchovy a podobne :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-09-2011 15:49:00
http://korzar.sme.sk/c/6065515/zoznam-neplaticov-na-webe-plni-trebisovsku-kasu.html
silva | 22-09-2011 15:23:17
ved prave to som na zaciatku podotkla. lebo ludia tu davali na socialne byty hlasky ,ktore zrejme patrili na byty najomne. ale to, ze sa nahle zaviedlo trojmesacne najomne ako zaloha je pre ludi ktori idu predlzovat zmluvu o tyzden,dva neunosne. malo to byt dane v zmluve hned a kazdy by vedel do coho ide a hlavne mesto by nemalo ostaru s dlzobami od niektorych aj byvalych najomnikov. presne to vystihuje ako to naopak u nas vsetko funguje.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-09-2011 15:06:51
Nechcem sa velmi miesat do Vasej debaty, no bolo by dobre rozlisovat byty socialne na Trnavskej ul o ktorych pojednava clanok a byty najomne. Ide o dve uplne rozne veci.
Jozef | 22-09-2011 14:59:15
do boha, (srry) a co je na tomto socialne????
Myslim si, ze nezarabam malo, ale toto by som si asi nemohol dovolit.
Dvojica s jednym deckom - troj nasobok ziv, minima = 1226,7e.
Dvojica bez deti = 966,75e.
kua predseda sak aj ja som soc. pripad. po odpocitani nakladov na tabak.
silva | 22-09-2011 14:47:03
platime 350e celkovo, takze ty co mali chut zavidiet tak neni co, bez energii 295e
ddd | 22-09-2011 14:34:37
silva perfektny postreh akoze kde ma clovek zobrat 800 eur co je v prepocte 24100,8 korun len tak ked nemoze presahovat prijem???? pani poslanci zabudli ze nie vsetci maju platy firmy a podobne ako oni takze 800 eur je pre nich malickost cele vzn je nastavene tak aby ty co platia poctivo kazdy mesiac tak aby tahali tych co si jednoducho neplatia potom zaplatia zase 3 mesiace neplatia a potom zase zaplatia a tak stale dokola
milos | 22-09-2011 14:01:30
som jopoooo
Jozef | 22-09-2011 13:30:27
..??? to platite cca 260e/mesiac za
"nájomný byt vo vlastníctve Mesta
Sereď na účel sociálneho bývania, ktoré sú financované z dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a
regionálneho rozvoja Slovenskej republiky, z úveru Štátneho fondu rozvoja bývania Slovenskej
republiky a vlastných zdrojov mesta."
.. a este plus energie??
silva | 22-09-2011 13:03:11
ja chapem chapem vyznam zalohy,ale nie ked tu byvam tri roky. a chapem aj naco sluzi. ale nie je tiez prima dozvediet sa tyzden pred predlzovanim zmluvy, ze mam zaplatit 800e plus najom asi tak. a to neriesim, ze naco je potom ohraniceny mozny mesacny prijem ked tymto ho prevysim.
Jozef | 22-09-2011 10:11:12
pre silva_
to "trojmesacne najomne" nie je na vyrovnanie dlhov ale:
Finančná zábezpeka podľa odseku 1 slúži na zabezpečenie platenia dohodnutého nájomného,
dohodnutých úhrad spojených s užívaním nájomného bytu a nepoškodzovania užívaného nájomného
bytu. Finančnú zábezpeku za užívanie nájomného bytu vedie Mesto Sereď na osobitnom účte
zriadenom na tento účel v banke.
je to patne od oktobra vdaka novemu VZN 9/2011.
..a to , ze je rozdiel medzi najomnym a socialnym sa nemylite. Len sa mi zda, ze mesto na to pri tvorbe noveho VZN akosi pozabudlo.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 22-09-2011 10:02:48
zial parazitovanie urcitej vrstvy obyvatelstva je realita uz dlhe roky ziju na ukor nas vsetkych, ktory poctivo platime svoj najom /+ dane/, ci sa jedna o dochodcu, matky na materskej... Ale tento stav nemoze trvat donekonecna. Kazda vlada, mesto /tento problem sa netyka len Serede/ odsuva riesenie tohto problemu na inych. Ale jedneho dna pohar trpezlivosti pretecie a bude tu naozaj "veselo". Co keby prestali vsetci obyvatelia mesta platit dane, ved ked nemusi on tak preco by som mal platit ja. stale len vytrcaju ruky a nic ine od nich nepocujeme len daj a daj lebo nemame. ako povedal jeden politik, treba pre nich spravit jeden stat a poslat ich tam vsetkych. ved co si zasejes to si aj zjes /a tak budes aj byvat/
silva | 22-09-2011 09:18:45
mylim sa ze je rozdiel medzi socialnym a najomnym bytom? lebo pochybujem , ze v najomnom byte moze byvat socialny pripad. mam pocit, ze niektory si tu mylia pojmy.a to,ze teraz nastala zmena v zmluvach platenim trojmesacneho najomneho ako zalohy je dost neskoro. lebo my co sme tam teraz si myslim,ze teda vacsina plati riadne dala byty z dezolatneho stavu do normalu ma teraz zacat platit to co logicky sa plati na zaciatku nejakeho prenajimania a nie po styroch rokoch poctiveho platenia. dat zalohu je ok ale myslim, ze teraz to uz minule dlhy nevyrovna.
anonym | 22-09-2011 09:05:23
Ja plne suhlasim. Socialne byty by mali byt zachranna siet pre kazdeho, nielen pre 20 vyvolenych rodin (nezavidim im to) a natrvalo. A ak sa niekto za par rokov nepostavi na nohy, pomoc si nezasluzi, skusme radsej zachranovat tich, co sa na tie nohy postavia. Pod tento clanok sa kludne podpisem! 3 roky a dost!
anonym | 22-09-2011 08:17:17
Článok je pravdivý, nech bytový podnik koná skôr ako dlžoba narastie do veľkých nesplatiteľných rozmerov. Som zvedavý, aký 6-8 tisícový € dlh bytový podnik z pohľadávok jednotlivcov odpíše. Ako sa to robí? Čo už teraz zoberú pánovi, ktorý žije v kaštieli.
ann | 22-09-2011 06:47:16
vyborny clanok
anonym | 21-09-2011 23:04:28
myslim si ze je to uz otazka casu, kedy to pride, ale pride to... roky neriesene sa poriesi
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-09-2011 22:10:56
dlh,dlhy = "dlhoby"? | 21-09-2011 22:09:11 | - zmozete sa aj na viacej? Naprikad na to ospravedlnenie?
dlh,dlhy = "dlhoby"? | 21-09-2011 22:09:11
tak ci tak
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-09-2011 21:56:27
anonym | 21-09-2011 21:32:36 | - "Iba mi to prislo velmi cudne, ze tu zverejnujete fakty mestskeho uradu a zneuzivate Vas pristup k informaciam ako clen komisie." - akym pravom ma verejne obvinujete ze akymkolvek sposobom zneuzivam informacie? Uvedomujete si, ze sme na verejnom fore a ze svoje uvahy prezentujete ako fakty?

Informacie ziskate i Vy, ked o ne poziadate. Ide o verejne financne zdroje a mesto nema dovod a ani sposob ako ich utajit. V tychto pripadoch sa nejedna dokonca ani o "prezumciu neviny" - dlhoby su faktom a nie obvinenim ktore je potrebne preukazovat na sude. Predmetne dlhoby su vymahane exekutorom.

Chybou je, ze bol narast dlzob dovoleny a ze dlzoby su prakticky nevymoziotelne.

Prv ako sa budete snazit opatovne kohokolvek z novin obvinovat, najskorej odporucam pytat sa a za Vase vyroky ocakavam Vase ospravedlnenie.
anonym | 21-09-2011 21:32:36
Vobec nemam problem. Dokonca aj ked odvadzam mestu dane. Iba mi to prislo velmi cudne, ze tu zverejnujete fakty mestskeho uradu a zneuzivate Vas pristup k informaciam ako clen komisie. Nic viac a nic menej.Na mestskom urade postupuju urcite len tak, ako im to dovoluje zakon, aj ked urcite v hlbke duse niekto pochybuje. Ludia, co sa vsetko a vzdy pokusia vyuzit a zneuzit vzdy boli a vzdy budu.Tak ako boli a budu ine "krivdy" zivota.
anonym | 21-09-2011 21:12:48
sem tam ked idem okolo tak tam stoja luxusne auticka to su tiez socialne? alebo by ma zaujimalo tie satelity na cukrovarskej to je socialisticka dan ? :) tri telky v izbe nemaju ani milionari. ci?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-09-2011 19:56:15
Mylim sa? - dali ste otazku anonym | 21-09-2011 19:43:52 | - ano mylite sa.

Podklady nie su vymyslene a pochadzaju z vykazov MsU. Nejedna sa totiz o ziadne tajomstvo, za koho je z verejnych zdrojov zatiahnuta dlzoba. Nie je dokonca poruseny ani zakon na ochranu osobnych udajov, nakolko nie su k menam priradene dalsie identifikacne udaje (rodne cislo) a preto nemajte strach. Pan majitel zakon pozna a kona v sulade s nim.

Po svojej odpovedi si dovolim otazku - mate vacsi problem s menami dlznikov (je ich este aspon 5) alebo s tym, ze dlzobu sme zaplatili v podstate zo spolocnych penazi? Pripominam, ze sa nejedna iba o tuto dlzobu. Zdarma smeti, velkoobjemove kontajnery, cierne stavby na mestskom pozemku, neodbornym zapojenim plynu takmer vyhodena mestska nehnutelnost do vzduchu, kurenie otvorenym ohnom v mestskej nehnutelnosti a dalsie anomalie, ktorym uz bolo dane stop pripadne vedenie mesta na tom pracuje.

Stara dlhoba vsak ostava. A nepochybujem o tom, ze aj ostane.
anonym | 21-09-2011 19:43:52
Moze tu verejne p.majitel novin udavat mena? Ja by som povedal, ze to je v kompetencii mestskeho uradu. Mylim sa?
anonym | 21-09-2011 16:10:37
tie socialne byty som pocula aj ja ako sa platia-nechapem socialne byty?ved ked je socialny-to znamena,ze by mal pomoct ludom v nudzi a nie im pomoct do vacsich srač..k.aspon tak chapem ja pojem socialne byty.
anonym | 21-09-2011 15:08:29
lucka, janka, monika to je nejake divne, zeby roztrojena osoba:)
monika | 21-09-2011 14:27:43
preboha!to fakt?ani som o tom nevedela,takze aj nas to caka?kde zobereme tolko penazi?co sa zblaznili?socialne byty?ved tu je najom ako za palac.robte s tym nieco.
janka | 21-09-2011 14:25:08
pripajam sa k clanku lucka,ved to je nehorazne.sme na tom rovnako
lucka | 21-09-2011 14:23:49
chcem sa spytat ci medzi socialne byty patria taktiez byty kde musite zaplatit 3mesacne najomne dopredu ako zalohu na predlzenie zmluvy+platit este aj za tie 3mesiace najomne?a to kazdy rok.kde maju ti ludia zobrat peniaze na to?ved su to socialne byty.dost ze je tu neuveritelne vysoke najomne a este toto.a to daju vediet tyzden dopretu.ako sa mame zariadit?.mesto zdiera ludi.
Milan | 21-09-2011 13:52:33
Čo k tomu dodať.....a dobre vieš že nezneužívajú len mesto ale celý systém a všetko sa im toleruje, tak niekde bude asi chyba....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-09-2011 13:29:13
Milanko, minimalne 8 rokov sa o to snazim - z toho 4 roky v komisii pri MsU.

Pozeram aktualne sekery, ktore nam vsetkym zatali niektori najomnici:

- Pavlovic J. 6557,96 Eur. Dnes rodinka byva v kastieli. Kedy svoj dlh zaplati? To je snad dlh za mesiac? Ak nie, preboha, ako dlho im bolo neplatenie tolerovane?

- Stojkova Z. 8625,51 Eur.
- Stojkova R. 4392,60 Eur

Ti do dvoch tisicok zatial nestoja za rec, nechce sa mi ich podrobne vypisovat.

Su to desiatky tisic Eur. Spolu s Cukrovarskou - cez tri miliony Sk !!!
Co vsetko pre mlade rodiny mohlo mesto za tieto prezrane peniaze urobit?

Milan | 21-09-2011 13:17:03
Miloško,super článok už to iba realizovať

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign