Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Sľuby, klamanie, ohovárania, neznášanlivosť, trestné oznámenia - blížia sa voľby

Igor LehockyDátum26. 05. 2010 15:16:17TémaBlogy

Volebná kampaň. Ako slušne a vznešene je pomenovaná táto etapa politiky v štáte. Uchádzanie sa o hlas občanov žijúcich na Slovensku zo strany tých, ktorých chamtivosť po moci nemá hraníc. Nič nové, prichádza to pravidelne v štvorročnom cykle a stále takmer od tých istých ľudí, politikov, ktorí už preukázali, ako vedia riadiť štát, ako zmýšľajú keď už sú pri moci, ako majú radi národ svoj. SDKÚ DS,HZDS ĽS,KDH,SMK,MOST HÍD,SMER SD,SNS, kto ich nepozná? Neverím, že sa nájde niekto, kto by nepoznal aspoň hlavných predstaviteľov uvedených politických strán, od roku 1993 sa v parlamente točia napriek všetkému, čo už je o tej ktorej politickej strane alebo politikovi verejne známe. Napriek tomu ľudia idú v deň volieb k urnám a výsledkom je to isté. Stále to isté. Ako je známe, sme jeden z najchudobnejších štátov Európskej únie, máme bohatých politikov a aj chudobných ľudí, ktorí obracajú centy v dlani, kým si niečo kúpia a preto sú mnohí odkázaní podvádzať, kradnúť a prilepšovať si tak, ako sa len dá. Namiesto toho, aby sa politické strany snažili ponúknuť občanom východiská z chudoby, prichádza "špina", klamstvá, polopravdy a všetko možné, čo inú politickú stranu znemožní, odpíše, očierni. A stále tí istí, sľubujú boj s korupciou, starostlivosť o mladé rodiny, pracovné miesta...Kto zabudol na roky 1993 až 1998, keď jedny ( slovenskí politici) ťahali Slovensko do izolácie, iní v Bruseli ohovárali svoju krajinu o sto šesť? Dá sa zabudnúť na roky 1999 až 2006? Dvojnásobné platy, boj s korupciou a vzápätí kupovanie poslancov v priamom prenose, švajčiarske kontá, tunely dokonca aj v tuneloch. A čo roky 2006 až 2010? Splnené predvolebné sľuby? Škoda hospodárskej krízy, objektívnejšie by sa hodnotilo. Namiesto nových myšlienok v prospech ľudí, prichádza zase ten istý scenár, opakovaný od r.1998. Víťaz volieb do roku 2006 ani raz nezostavoval vládu a je to tu znovu. Demokracia je z gréckeho demo kratos, teda vláda ľudu. Na môjveru, však aj komunisti to takto tvrdili, že vládne ľud. Terajšie opozičné strany vyzvali sami seba, aby ani jedna politická strana neišla do koalície so Smerom. Dôvod? No nič nové, oklamať voličov a vytvoriť zlepenec, ktorý bude mať s božou pomocou spolu viac ako predpokladaný víťaz volieb a keď náhodou potom niektorí prebehnú, no, však ich znovu "prehovoria". A mnohí ľudia tomu tlieskajú. Vláda ľudu.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Igor Lehocky | 29-05-2010 15:29:24
Reagoval som na príspevok "pre ja 28-05-2010 11.33" tak sa treba trošku zorientovať. :-)
Igor Lehocky | 29-05-2010 11:21:11
ja pre: zrejme ste nič nepochopil, aspoň nie podstatu a Váš príspevok že my to aj tak nezmeníme hovorí za všetko.
Ľubomír Veselický | 28-05-2010 19:49:50
re: anonym 28-05-2010 08:25! Odpoviem krátko. Váš model sa mi páči. A dodám úprimne bez irónie. Skúsme nájsť spôsob, ako ho uplatniť.
ja pre Igor Lehocky | 28-05-2010 15:36:32
vobec som nepochopil co ste mi to pisal a preco ste mi to pisal, ak si myslite ze policke strany z celeho spektra sa spoja za vas lepsi zajtrasok a vyberu si z programov kazdej to najlepsie (pre koho?) tak ste na omyle, taketo spojenia sa robia len za jednym ucelom vladnut a obohacovat sa, mnozstvo kompromisov a potom najlepsie vyhovorky typu nesplnili sme tento bod programu ved viete mali sme vo vlade stranu s uplne opacnym zmyslanim. vo vyspelych krajinach funguju 2-3 strany v rozvojovych to skusa kazdy sam aby si nieco odtrhol. vasa posledna veta plati ale pre vas, nie pre mna to co ste napisal s mojim prispevkom nema nic spolocne, individuality a frakcie mozu byt aj vo velkych stranach (vids primarky v usa) stado mame len tu doma a moze byt v ohradach aj pod 40 znackami nic to neznamena lebo od skutocneho politika maju tito ludia este dalsich 40 rokov daleko
Igor Lehocky | 28-05-2010 15:21:48
12.6.2010 nič bohužiaľ nezmení do vtedy, pokiaľ sľuby budú spláchnuté s úsmevom a bez následkov. Najskôr písomné žiadosti na troch najvyšších ústavných predstaviteľov štátu - predseda vlády, predseda parlamentu, prezident. Následne možno vo forme podpisovej akcie občanov miest a obcí. Zmluva, legálna a v súlade s Obč. zák. by bola súdne vymáhateľná!!! Stačí nájsť správnu formu si myslím a neverím, že by sa niečo nepohlo.
Igor Lehocky | 28-05-2010 15:14:21
pre ja: Tak toto je presná a typická ukážka rozmýšľania Slováka. Kam sa pohne "stádo" tam aj ja, hlavne nevytŕčať z davu a nič pre vylepšenie života nežiadať, však to možno raz za mňa niekto iný zariadi a keď sa niečo zmení, rád sa pripojím k lepšej kvalite života, rád natiahnem ruku pre lepšiu výplatu, že? Ach jaj. Radšej nič nenapísať ako sprostosť!
Ľubomír Veselický | 28-05-2010 05:11:38
Pre 22:48! Beriem. Aký model kreovania vlády máte na mysli? Skúste ho popísať. Alebo ešte lepšie, dajte ho ako samostatný článok. Ako téma na diskusiu je to výborné.
Ľubomír Veselický | 27-05-2010 20:22:14
Vývoj Slovenska je príkladom toho, že aj najdemokratickejšie voľby môžu do vládnych kresiel vyniesť bezcharakterných chamtivcov. Pýtate sa ako dlho ešte? Úplne teoreticky. Do 12.6.2010. Pod podmienkou, že žiadna z vládnych strán, ktoré sú dnes v parlamente nedostane ani jeden hlas. A všetky, čo tam nie sú, ale teraz kandidujú dostanú hlasy voličov. Ale to je naozaj iba také malé science fiction. Pre rozhodnutie na takúto totálnu výmenu nemá náš národ ani dosť fantázie a ani dosť odvahy.
Igor Lehocky | 27-05-2010 16:56:39
Pán Veselický, myslel som to tak, že nie všetko iné okrem diktatúry je dobré, s tým som nesúhlasil. Myslím, že diktatúra v ponímaní rokov minulých v SR už nie je a práve preto nesmie byť jedno, kto vládne. Myslím si osobne, že by nemusel byť až taký problém postupne dotlačiť poslancov NR SR k tomu, aby napr.uzatvárali dohodu s občanmi.Uplne normálnu, legálnu, na papieri, ktorú by za občanov SR podpisoval napr. prezident, ktorý je volený priamo. Tá zmluva by obsahovala konkrétne ciele, ale prísne v konkrétnych časových horizontoch, dátumovo. Napr.do 31.12.2010 sa prijme zákon, opatrenie, legislatívna norma, ktorá upraví ja neviem napr.príspevok mladým rodinám vo výške..xy EUR, do 1.2.2011, do 1.4.2011, do 1.6.2011 sa prijme...a vždy by sa pridalo niečo z predvolebných sľubov občanom. Samozrejme by nesmela zmluva neobsahovať aj následky, ktoré by plynuli z nesplnenia zmluvy. Kontrola: verejná. Následok nesplnenia napr. odchod z funkcie ministra, štátneho tajomníka, prípadne predsedu vlády. Nech mi nikto nepovie, že NR SR nevie zasadnúť raz za 2 mesiace a prijať zákon, ktorý sľubovali vo voľbách! A som presvedčený o tom, že keby našim pánom politikom išlo o funkcie, inak by to vyzeralo. Je to v rukách občanov tohto štátu, nikde inde, nikto iný našu vôľu za nás nepresadí. Nikdy!! Bud tie tlaky raz vzniknú na politikov, alebo ostaneme stádom oviec, ktorých vždy zaženie do ohrady "ovčiarsky pes". V novembri 1989 to šlo? Prečo? Je 21 rokov po prevrate, presne toľko, ako napr. od augusta 1968 po november 1989. Ako dlho ešte?
rozpravka pre ficoopice a babky demokratky od Hulayza | 27-05-2010 15:43:21
Milé deti a neznali, ale naivní červeni ficoidi. Dnes si povieme niečo o socanskom daňovom systéme a daňových úľavách. Nebojte sa toho názvu, vysvetlime si to tak , že tomu porozumejú aj jednoduchší jedinci. Kde bolo tam bolo 10 pánov, ktorí spolu chodili každý deň do reštaurácie na obed. Za obed mali zakaždým zaplatiť dohromady presne 1000 korún. Pani sa dohodli na tom že sa na tej tisícke budú podieľať tak, ako platia dane. Takže prví štyria, ti najchudobnejší neplatili nič. Piaty zaplatil 10 korún, siesty 30 korún, siedmy 70 korún, osmy 120 korún, deviaty 180 korún a desiaty, ten najbohatší, 590 korún. Takto to išlo dlhy čas a nikto sa nesťažoval. Až raz prišiel majiteľ reštaurácie s návrhom, že im dá zľavu a bude po nich chcieť za každodenne obedy už len 800 korún miesto 1000, preto že sú verní zákazníci. Veľmi pekná ponuka, avšak ako rozdeliť tých ušetrených 200 korún? Keby každý z desiatich pánov platil o 20 korún menej tak prví piati by dokonca dostavali peniaze za to, že chodia na obed. Majiteľ reštaurácie im teda navrhol, nech sa o úsporu podelia tak, v akom pomere platia za obed. Vzal do ruky papier a pero a začal rátať. Vyšlo mu toto: Piaty pán už nebude musieť platiť nič, rovnako ako ďalší štyria najchudobnejší, takže úspora 100%. Siesty bude platiť 20 korún miesto 30, ušetrí 33%. Siedmy bude platiť 50 namiesto 70 korún, ušetrí 28%, Osmy pán zaplatí 90 namiesto 120 korún a ušetrí 25%. Deviaty zaplatí 140 namiesto 180 korún, takže ušetrí 22%. Desiaty pán, ten najbohatší , bude platiť 490 namiesto 590 korún. Usporí 16%. Každý z týchto šiestich na tom bude lepšie ako pred tým, a ti najchudobnejší nebudú musieť platiť nič. Ako sa ale vzápätí ukázalo, veľké nadšenie tento návrh nevzbudil. " Takže ja z tých 200korun dostanem len 10?", kričal siesty pán, ukázal na desiateho najbohatšieho, a pokračoval: " A tam ten dostane hneď 100vku!!!"... "To je pravda!!!", kričal piaty pán, " Ja ušetrím len 10 korún, ale on dostane 10x viacej !!!". "Naozaj!", pridal sa siedmy, "Takže jemu 100vku a mne len dvacku ???!!!!". Rozkričali sa aj prví štyria pani: "A my nedostaneme vôbec nič ??!!!. Ako k tomu prídeme???!!! Zase sú na tom najhoršie ti najchudobnejší, ako vždy !!!!" Všetci deviati sa vrhli na toho desiateho a ztľkli ho. Nasledujúci deň sa desiaty pán v reštaurácii neobjavil. Nijako im to nevadilo, jednoducho si sadli a jedli bez neho. Keď ale prišlo na platenie, zistili veľmi zaujímavú vec: Všetci dokopy nemali ani na polovicu sumy, ktorú práve prejedli. A pokiaľ medzi tým neumreli hladom tak sa tam čudujú dodnes. A takto, milé deti a duchom slabší občania voliaci Fica, funguje daňovo odvodový systém podľa socialistického modelu. Pokiaľ dôjde k daňovej úľave, majú z toho najviac ti čo platia na daniach najviac. Ak však budú musieť platiť priveľa, môže sa stať, že sa nabudúce pri našom stole neobjavia. Vo Švajčiarsku, na Karibiku a inde vo svete je množstvo pekných reštaurácií. A teraz hádanka ako prémia: Prečo majú strany SMER, SNS a HZDS dokopy najviac hlasov? Odpoveď: Preto lebo ich voliči reprezentujú predovšetkým pánov c. 1 - 4 citacia a preklad neznameho autora
Pre I.L. | 27-05-2010 09:15:42
*yes* *yes* *yes* Podľa mńa volebná kampaň,sú zbytočne vyhodené milióny do vzduchu.Mali sme už dlhú dobu možnosť sa o jednotlivých stranách a politikov dozvedieť všetko.Okrem opakujúcich sa volebných sľubov nedokázali v prospech občana urobiť nič.Celé svoje pôsobenie v politike využili len v prospech seba.Pokiaľ sa nezmení volebný zákon a miesto politických strán sa nebudú voliť konkrétne osoby,demokracia na Slovensku fungovať nebude!
Johny | 27-05-2010 08:02:34
Jedno je iste, lavicu volit nebudem, SNS a ostatnych pseudonarodniarov tiez, HZDS je politicky mrtva strana, SMK nehrozi, KDH su farizeji....takze co nam zostalo? SDKU-DS, alebo MOST-HID.......alebo co tak Paliho kapurkova,vesela strana? :-D
anonym | 27-05-2010 07:07:24
Treba voliť novú krv a starých poslať do histórie. Sklamali všetci ľaví aj praví a nevidím dôvod im znovu dávať šancu.
Ľubomír Veselický | 27-05-2010 00:11:56
hulayz! Každý volič volí podľa svojho presvedčenia. Zaujímavé, že Vám na to, aby ste dnes 26.5.2010 JASNOZRIVO napísali, koho budem 12.6.2010 voliť, stačilo, že som vyslovil svoj reálny odhad, kto bude zostavovať vládu. Vy by ste mohli pokojne vyučovať veštenie.
hulayz | 26-05-2010 23:17:46
presne tak.Už sa teším ako morálne bezúhonný prezident dá pokyn p.Ficovi aby zostavil novú vládu.a budem sa strašne tešiť, ak nebude mať akú.....
anonym | 26-05-2010 23:17:30
No a ? aj ja volim SMER a co je na tom ? Ty si vol SMK a si mi aj tak ukradnuty..
hulayz | 26-05-2010 23:09:02
pán Veselický ,takže Ficovolič ako vyšitý.......
hulayz | 26-05-2010 23:04:00
a škoda že nemožeme voliť Kapurkovú v Seredi p.Veselický,pretože v našom meste by to bola asi jediná strana ktorá by sa dala voliť.... Až sa čudujem ,načo Vám mesto platí drahé notebooky.Polovica to nevie ovládať, alebo nechce vedieť [vid p.Vranovič],a dalšia tu rýpe[4% menšina..atd]
Ľubomír Veselický | 26-05-2010 22:44:21
Napriek všetkým negatívnym ohlasom na spôsob terajšej vlády je isté, že to bude práve predseda SMERU R.Fico, ktorého prezident poverí zostavením novej vlády. Napriek všetkým negatívnym názorom na jeho spôsob vládnutia, ktoré tu boli uverejnené. Neviem, čím to je. Iba konštatujem, že internet ovládajúci voliči sú väčšinou pravičiari. Ale to stále víťazstvo pravici vo voľbách nezaručuje. Ja zatiaľ na podráždenie Vašich predvolebných receptorov iba toľko.
hulayz | 26-05-2010 22:42:27
nepatrím k madarskej menšine hoci mi je bližší Bugár ako Jano Slopta,ale to asi len preto že iq madara 8ugára je daleko vyššie iq ako opilca zo žiliny.....
pet | 26-05-2010 22:41:49
každý rozumní občan už dúfam pochopil, že ľavica už nemôže vládnúť. SMER ovplyvnoval 4 roky politiku a kradol, tuneloval spolu s SNS, HZDS takže treba to komplet vymeniť a voliť nové strany ako napr. SaS. po tých 20-tych rokoch je treba vymeniť generáciu slubotechnov, podvodníkov, dôchodcov a ešte neviem akých politikov a dať tam nových mladých ľudí. SMER nám tu kradol a oblboval 4 roky, presne sa dostal tam kde bol Mečiar, ktorý vplýval na dôchodcov a teraz prebral jeho agendu Fico, takže všetci mladí by sa mali schopiť a ísť voliť nové strany!!!!!!!!!!!!!!!!
pre anonyma 21:51 | 26-05-2010 22:15:12
Každá strana v parlamente, prípadne vo vláde je zastúpená primerane k počtu získaných hlasov. Nezatracujme ani tú, ktorá sa dostala do parlamentu ako šiesta. Smer potrebuje práve takú stranu.
anonym | 26-05-2010 22:14:32
hulayz predpokladam ze patris k madarskej mensine to vysvetluje vsetko :) ja len dufam ze SMER bude vladnut dalej :)
hulayz | 26-05-2010 22:09:47
p.Veselický ,kde sú USA ,Anglicko.......a mozme sa bavit dalej.....a darmo sa bude Fico štorcovať,furt to bude komunistický buran......
íha | 26-05-2010 22:08:16
Zlepenec, ktorý nám vládne posledné štyri roky určite nenahradí jedna strana, ale nová koalícia, teda zlepenec. V každom zlepenci či zo troch alebo štyroch strán poslancov zvolili voliči, ktorí ich považovali za najlepších.
anonym | 26-05-2010 21:51:23
Systém dvoch pravidelne sa meniacich vládnucich strán nezabránil ekonomickej kríze. To je pravda. Ale podstata je v inom - čo si tam ľudia zvolili, to majú. U nás máme vládu poskladanú zo strán, ktoré na základe výsledku volieb nemajú z morálneho hľadiska právo byť súčasťou kabinetu a niekedy len žasneme, kto to vlastne vládne, keď nevyhral voľby... ;-) Považujem za legálny podvod, ak je v koalícii strana, ktorá vo voľbách skončila napr. v poradí na 6. mieste. A práve toto sa v USA alebo Anglicku nemôže stať.
hulayz | 26-05-2010 21:46:45
a vždy bude lepší "zlepenec" ako Fico,Slota a Mečiar v kope.....
Annym | 26-05-2010 21:40:55
Co sa tyka politiky tak ja osobne odmietam sucasnu vladu a vseobecne celu tu bandu zlodejov ktora momentalne riadi, alebo lepsie povedane rozkrada tento stat. Ved bolo jasne vidiet kedy ekonomicka sila slovenska rastla najrychlejsie, za vlady pravice. Osobne nechapem tych idiotov co volia hranola - argumenty typu "zvysil nam dochodok o 100sk!" (...a pripravil stat o miliardy, ale to mna netrapi), "budeme mat dialnicu do kosic!" (sice nemam auto a na vychod vobec nechodim, ale urcite to pomoze aby som sa mal lepsie) moze povedat skutocne len tupovolic...
hulayz | 26-05-2010 21:33:40
podla mna ano,p.Veselický,vždy je lepšie,ked je tam pravica,ako Fico s dvova pravicovými stranamy ako Sns a Hzds ktoré sa hrajú že sú lavicové,a hlasujú ako barani len preto aby mohli veselo kradnúť tak ako kradli s Luptákom v 90 rokoch....Vid Slotu v presvedčení o poistovniach.......
Ľubomír Veselický | 26-05-2010 20:49:55
Anonymovi! Chápem Vaše vyjadrenie tak, že ľudia volia politickú stranu ale nie politický zlepenec. To je pravda. Ale v našom systéme kreovania vlády to inak nemôže byť. Určite by som uvítal existenciu dvoch silných súperiacich strán, no v konečnom dôsledku položme si otázku takto. Ochránila napríklad USA, Anlicko, či Nemecko pred ekonomickými problémami skutočnosť, že raz tam vládnu striedavo iba dve politické strany?
Rogy | 26-05-2010 20:48:30
Čo dodať na záver ? Čo Vy na to, p.Werich ? "Vždycky bylo, je a já se domnívám, že i bude na světě víc lidí hloupých a nevzdělaných, než chytrých a vzdělaných, i když chytrost a vzdělanost nejsou na sobě přímo závislé. Já znám mnoho vzdělaných hlupáků". Ďakujem.
Ľubomír Veselický | 26-05-2010 20:23:26
Napriek tomu, že existuje mnoho dôvodov pre vyjadrenie sklamania z činnosti politických strán po tom, ako sa dostali k moci na niekoľko rokov, či dokonca volebných období, som hlboko presvedčený o zmysle volieb. Veď ak nie som spokojný s vládou dnešnej koalície a nepáčil sa mi ani spôsob vládnutia dnešnej opozície, máme tu nové strany, ktoré ešte nevládli a teda nemali šancu zmutovať na prospechárske subjekty. Voľbou nových strán môžem dať najavo svoj nesúhlas so "stálicami" slovenského politického neba a vytvorím priestor pre nástup iných. Tí, čo sú zásadne proti všetkým stranám, a majú zmysel pre recesiu, môžu voliť Paliho kapurkovú, veselú politickú stranu.
anonym | 26-05-2010 20:16:03
Pán Veselický, je pravdou, že akýkoľvek výsledok volieb je lepší ako diktatúra. Narážal som však na to, že zoskupenia vládnych strán častokrát neodrážajú vôľu ľudí zúčastnených na voľbách. Pretože ako poznamenal p. Lehocký, zlepence strán tvoriacich vládny kabinet sú obyčajným podvodom na ľuďoch. Ak by tu panoval systém dvoch silných politických strán ako v USA alebo v Anglicku, ostatní tajtrlíci z nevýznamných politických subjektov by museli zmiznúť zo scény. Podčiarknuté a sčítané - koaličný zlepenec nie vždy korešponduje s výsledkami volieb. Ľudia sa podieľajú na výsledku volieb a politici na zostavovaní koalície. Takže v konečnom dôsledku oni rozhodujú o tom, kto nám bude vládnuť a vtedy už nikoho nezaujíma vôľa ľudu. To je tragédia súčasných demokratických volieb.
Ľubomír Veselický | 26-05-2010 20:01:26
Pán Lehocký! Som trochu zmätený. Na jednej strane so mnou hrubo nesúhlasíte a na strane druhej píšete, že ak by sa osvietený panovník z Mongolska našiel, tak si ho budete do smrti vážiť. Myslel som to takto. Radšej ako Vy hovoríte zlepenec ako zlý diktátor. Lebo zlepenec sa skôr, či neskôr rozlepí, a musia byť nové voľby. Zlý diktátor sa ale nepolepší.
Igor Lehocky | 26-05-2010 19:14:52
Pán Veselický, v tomto s Vami hrubo nesúhlasím. Osvietených panovníkov už našťastie dávno nemáme. Ale ak by sa našiel trebárs mongolský pastier, ktorý by sa v postavení predsedu vlády dokázal na Slovensku obklopiť slušnými a schopnými ľuďmi a priemerný plat by sa dvihol na 1200,-EUR a dôchodky na spodnej hranici 500,-EUR, potom by som ho nazval osvietený panovník a do smrti by som si takého človeka vážil a myslím, že každý.
Igor Lehocky | 26-05-2010 19:09:12
Vôľa ľudu bola bohužiaľ naposledy vyjadrená a aj naplnená v novembri 1989. To, čo sa udialo vo voľbách v roku 1998 a 2002 je podľa môjho skromného názoru bohapustý podvod na voličoch, lebo vôľa voličov nebola namierená na zlepenec politických strán s preferenciami od 5 do 15%, to určite nie. Slovenská povaha je ale taká, že zvesíme hlavu, povieme si nejak bude a niekde vo vnútri je skrytá túžba po spravodlivosti. Kto jej pomôže ak nie ľudia samí?
Ľubomír Veselický | 26-05-2010 18:56:39
Akýkoľvek výsledok volieb je pre mňa lepší, než diktatúra. Hoci osvietených panovníkov história pamätá.
anonym | 26-05-2010 18:44:53
Ešte som zabudol. Ak by u nás skutočne existovali demokratické voľby a výsledok hlasovania by bol presným odrazom vôle ľudu, vyzeralo by to inak. Jeden múdry človek raz povedal, že ak by sa voľbami naozaj malo niečo zmeniť v prospech ľudí, dávno by demokratické voľby zakázali.
anonym | 26-05-2010 18:42:06
Systém volieb je o ničom, pretože sa neraz stalo, že sa do vlády dostala strana, ktorá ledva prešla cez 5% hranicu a v opozícii skončila strana s podstatne vyššími preferenciami. Takýto podvod na voličoch však dovoľujú súčasné zákony. Podstatné je, aby sa "slabá" politická strana spojila s kýmkoľvek a zrazu je tu zoskupenie strán, ktoré si nikto neželal. Len nechápem prečo sa tie voľby nazývajú demokratické, keď konečný výsledok vládneho zoskupenia záleží aj tak od špinavých ťahov pri zostavovaní nového kabinetu. Nešťastím našich vlád vždy bolo, že každá koalícia sa skladala z toľkých subjektov, že nedokázali ťahať za jeden koniec povrazu. Lepší systém je v USA alebo vo V. Británii. Tam nefungujú také zlepence ako u nás.
Mustaf | 26-05-2010 18:24:54
Super článok, je to realita, nech je tam kdo chce je to len o svojich vlastných hrantoch. Obyčajný človek ich málo zaujíma.
anonym | 26-05-2010 17:57:34
Nie je žiadnym tajomstvom, že každá politická strana má za sebou mecenášov a sponzorov. Tí, samozrejme, nedotujú politické zoskupenia z čírej sympatie k strane, ale logicky od nich potom niečo čakajú. To je zákonitosť, ktorú môže spochybniť iba naivný človek. To pochybné financovanie sa začína už predvolebným šaškovaním, v ktorom sa minú niekoľkonásobne väčšie peniaze ako dovoľuje zákon a v prípade vstupu dotovanej politickej strany do vlády pokračuje tento finančný zväzok politickej strany a mecenáša už v opačnom poradí - potom sa už strana stará o to, aby sa mohli svojmu mecenášovi zavďačiť a splatiť mu jeho "pôžičku" formou špinavých tendrov a pod. Takto sa chová každá politická strana, ktorá nás roky oblbuje, že im na nás záleží. Politika je však o inom.
JA | 26-05-2010 17:54:16
tiež nechápem čo týmto článkom chcel autor povedať.
XYZ | 26-05-2010 17:25:51
Autor nechcel dávať návod koho ísť voliť, iba konštatoval ako to funguje a znovu dopadne. Ak príde terajšia opozícia tak bude najskôr ľudom vysvetlovať čo všetko terajšia vláda pobabrala a bude podávať všelijaké trestné oznámenia, ale ako vždy nič sa nikomu nedokáže, ak bude vládnuť terajšia vláda bude zase opozícia plašiť že Slovensko dopadne ako Grécko. Situácia že by Smer sa dal s niekym dokopy z opozície nenastane, takže som zvedavý ako to všetko dopadne. Myslím si že je to pre obyčajných ľudí jedno kto vládne, lebo za každou stranou sa nájde nejaká skupinka podnikateľov a lobistov. Hulayz čo je to kretén?
anonym | 26-05-2010 17:12:56
Dobrý článok! Jednoducho a v krátkosti opísané ako to funguje. Každé 4 roky je to o tom istom, ľudia sa stále a stále dajú oklamať. Inak to nebude ani v týchto voľbách. V parlamente sa našlo zopár politikov, ktorí do toho išli s ilúziou čosi zmeniť, ale veľmi rýchlo si uvedomili o čom vlastne politika je. O to rýchlejšie z nej zdrhli. Napriek ich počiatočnej naivite oceňujem u nich to, že sa silou-mocou v politike bezcharakterne nedržali. To sa však nedá povedať o tých, ktorí sú v nej dlhé roky. Aj tí vedia o čom je politika, ale roky nás klamú a presviedčajú, že to s nami myslia vážne. Preto sa nedá veriť žiadnemu politikovi, ktorý je v parlamente viac ako jedno volebné obdobie. Toť môj názor.
hulayz | 26-05-2010 17:01:36
všetko iné len nie Sas a Sdkú......To može napísať ,len kretén,a čo mám voliť ,Sloptu alebo pána z Elektry?Alebo Hranola čo im umožnil po 90 rokoch znovu rozkrádať Slovensko s.r.o. ?
EvaK | 26-05-2010 16:11:19
zatiaľ sa vždy potrvrdila pravdivosť príslovia: "Každý národ má takú vládu, akú si zaslúži" /v predklade: Akí voliči - taká vláda - taká úroveň krajiny/
anonym | 26-05-2010 15:53:03
to ze treba volit vsetko ine len nie SDKU a SAS :) A samzorejme ani madarske strany :)
zvedavý | 26-05-2010 15:22:27
.....a čo tým chcel básnik povedať.....
pre ja | 28-05-2010 11:33:23
Netreba brať všetko vážne, my to aj tak nezmeníme. :-D
ja | 28-05-2010 08:54:25
hodne umele a v buducnosti nefunkcne, kazda vlada musi niekam smerovat o tom je politika, tento vas model pri vysledku volieb trebars 25 L 24 P 23 L 22 P 6 P vytvori vladu lavopravu s prevahou lavice a pravicovou opoziciou, pritom je kludne mozne vytvorit vladu pravicovu, to co ste vymyslel je presne to hlupe co tu na slovensku uz zoparkrat vzniklo a je to len za ucelom moci a rozdelenia majetku, tesim sa na den ked konecne zanikne vacsina zbytocnych pravicovych stran a na slovensku budu dve silne strany, tak ako to je vo vacsine kulturnych krajin
anonym | 28-05-2010 08:25:58
Čo by ste povedali na tento model? Strany podľa počtu získaných hlasov vo voľbách obsadia alikvótny počet miest v parlamente. Namiesto povolebných rokovaní a špekulácií o novej vláde by sa kabinet zostavoval zo strán podľa poradia vo voľbách, pokým by nevytvorili nadpolovičnú väčšinu v parlamente. V praxi by to vyzeralo tak, že ak napr. prvé dve strany budú mať nadpolovičnú väčšinu v NR SR, bude vláda zložená len z týchto dvoch strán. Ak by nemali spolu nadpolovičnú väčšinu, pridala by sa k nim v poradí tretia strana z voleného výsledku a ak by v tomto zložení dosiahli nadpolovičnú väčšinu, bola by vláda troch strán. Koaličnú zmluvu by si potom dohodli bez ohľadu na orientáciu vľavo-stred-vpravo a ostatní by si mohli pískať v opozícii. S tou koaličnou zmluvou by to nemusel byť problém, pretože každý politický subjekt má niečo dobré vo svojom programe. ;-)
Pre 20:22 | 27-05-2010 22:48:53
Myslím si,že ani vtom prípade by sa nič nezmenilo.Robili by to isté,čo všetci doteraz.To by sa musel zmeniť celý systém tejto nedokonalej demokracie.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign