Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Slobodne sa vyjadrovať znamená žiaľ aj slobodne klamať

Právo vyslovovať slobodne svoj názor je jedna ohromná vec. Zvláštnu príchuť ale dostáva vtedy, ak je zverejnená kardinálna lož. Tento jav nazývam daňou z demokracie. Je zrejmé, že za výroky v tlačovom médiu, ak je jeho obsah potvrdený autorom, vydavateľ nezodpovedá. Aj tak si ale myslím, že aj vydavateľ je za zverejnené lži morálne zodpovedný. A teraz konkrétne. Najčítanejší týždenník Plus 7 dní v čísle 10 z 10.3.2011 uverejnil rozhovor s predstaviteľom Jakubka z filmu Perinbaba nemeckým hercom Tobiasom Hoeslom. To, čo ma v tomto článku nahnevalo, bola táto informácia. Citujem: "Rád však spomína (rozumej Tobias Hoesl) na ich spoločný obed, keď v časoch hlbokého socializmu nakrúcali na Slovensku. V osemdesiatom piatom bol veľký problém ísť sa najesť do reštaurácie. Po ceste do Tatier ma Juraj (Jakubisko) zobral do motorestu pri diaľnici, kde jedli samí kamionisti." Koniec citátu.

Ak si tieto vety čítajú dnešní dvadsiatnici musia im dozaista stúpať vlasy na hlave a tú "hrôzu" si sotva vedia predstaviť. Nuž milí mladí priatelia, s ľútosťou Vám musím oznámiť, že táto informácia, nech vyzerá hociako vieryhodne, je jedna do neba volajúca sprostosť a lož. Žiaľ nie je jediná, pokiaľ ide o informácie o biede života v takzvanom socializme. Je pravdou, že v tých dobách neexistovali súkromné podnikateľské subjekty ponúkajúce reštauračné služby. Boli iba tri a všetky boli pod kontrolou štátu. Interhotely, RaJ - Reštaurácie a jedálne a Závody reštauračného stravovania Jednôt, spotrebných družstiev. Problém ísť sa najesť do reštaurácie mohol mať iba ten, kto nemal korunu päťdesiat na slepačí vývar s cestovinou, alebo šesťkorún a päťdesiat halierov na hovädzí guľáš s tromi knedlíkmi. Politicko ekonomický systém, ktorý tu bol od roku 1948 do roku 1989 mal svoje nedostatky, a nakoniec práve vďaka nim skončil. No neboli sme chudobnou banánovou republikou, ako sa nám to médiá prostredníctvom niektorých takzvaných celebrít snažia občas nahovoriť.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 17-03-2011 08:34:34
Čo tak referendum a hneď sa dozvieme čo si ľudia želajú, či parkovisko, či verejné WC. Starší človek ná obavu, alebo sa hambí ísť na WC do reštaurácie, ale na verejné WC tento pocit nemá a bez stresu ho navštívi. Najmä staršia generácia nebola zvyknutá chodiť do reštaurácií a preto má určitý odstup a nepríjemný pocit z návštevy WC v reštaurácii. Treba aj na toto myslieť.
Jozef | 17-03-2011 07:56:34
Ježiš vyháňa kupcov z chrámu
15 Vrátili sa do Jeruzalema a Ježiš vošiel do chrámu. Keď na jeho nádvorí videl stánky s obetnými zvieratami a stoly zmenárnikov, poprevrhoval stánky predavačov i stoly zmenárnikov a kupcov a povyháňal aj kupujúcich.

16 A nedovolil ani, aby niekto prechádzal nádvorím s nádobou.

17 Rozhorčoval sa: Neviete, že je napísané: Môj chrám bude pre všetkých domom modlitby? Ale vy ste ho premenili na brloh lupičov."

18 Počuli to aj veľkňazi a učitelia Zákona a začali kuť plány, ako by sa ho zbavili. Naháňal im strach, lebo ľud bol nadšený jeho učením.

19 A keď nastal večer, opustil Ježiš s učeníkmi mesto.
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 17-03-2011 07:53:29
p. Veselicky: s parkoviskami a parkovanim suhlasim s p. Horvathom. Parkovisko namiesto sucasnych WC nebudu vyuzivat ludia, ktori idu po svojich rodinnych prislusnikov, lebo nebudu mat kde zaparkovat. Kedze bude toto parkovisko hned plne. Skuste sa pozriet cez den/v podvecernych hodinach na cestu pod tymto novym domov. Odpovedzme si na otazku: Preco vodici parkuju rovno "vo vyklade" obchodu??? A dostaneme odpoved na otazku: Kto tam bude parkovat pravidelne?
Robo Horvath | 16-03-2011 18:59:57
P.Veselický,aj menší obchodníci predávajú aj keď obchody majú prázdne,ale nerobia v obchodoch kultúrne akcie,no zato mestu aj tak dane a nie malé platiť musia.A čo robí pre nich mesto?? Podporuje šitný predaj a vývoz peňazí z mesta!
Z tejto špinavosti mesta voči podnikajúcim domácim predajcom je skratka na vracanie.

A verte že keď som bol mladší,tak som sa ako platiaci zákazník na diskotékach a zábavách DK pravidelne zúčastňoval a určite častejšie od vás.

A parkovisko?
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 16-03-2011 17:56:34
Pán Horváth! Prenájom priestorov na predaj tovaru je uskutočňovaný v čase kedy tieto sú úplne prázdne. Ich občasné využitie znamená zisk z prenájmu pre Dom kultúry. Ak by sa tam táto akcia nekonala, náklady by boli tie isté a zisk nulový. Čo je teda lepšie?
Samozrejme súhlasím s Vami, že Dom kultúry by mal mať snahu získavať peniaze zo vstupného na kultúrne podujatia. V tejto súvislosti ma napadla otázka, či by ste mi mohli prezradiť, na ktorých kultúrnych podujatia organizovaných Domom kultúry v roku 2010 ste sa ako platiaci divák zúčastnili?
Robo Horvath | 15-03-2011 23:20:59
Vážený pán primátor,pán zástupca,páni poslanci.

Práve som dostal leták že cez Dom kultúry sa organizuje, dalši kultúrny výpredaj lacného šitného tovaru a teda ďalší vývoz peňazí z nášho mesta.
Za takéto geniálne rozhodnutia máte môj obdiv a pochvalu,len škoda že ma z toho naplo na vracanie !

Možno by už ozaj bolo načase aby si Dom kultúry zarábal organizovaním diskoték,hud.koncertov a podujatí pre mladšiu i staršiu generáciu.
Robo Horvath | 15-03-2011 21:17:37
P.Veselický, mesto akože ušetrí 3 milióny keď nevybuduje WC ale zato dá 3 milióny do parkoviska, ktoré potrebujú vedľajšie prevádzky. Takže čo vlastne mesto ušetrí? Alebo komu mesto ušetrí? To by bola asi lepšia otázka.Dobre viete o čom tu hovorím ale stále ma chcete presvedčiť o vašej pravde o správnosti konania aj v tomto prípade,že? Ale ešte raz vám tu otvorene píšem,že pokiaľ by som bol ja vedľajší podnikateľ,tak by som bol moc spokojný s návrhom čo som písal ja. A až potom tu môže niekto tvrdiť,že mesto ušetrí 3 milióny,inak sú to len prázdne reči,ktoré majú zakryť podstatu.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 15-03-2011 19:52:39
Pán Horváth! Čo znamená výhodné pre mesto? Mesto je imaginárna právnická osoba. Ide o ponuku služieb pre ľudí. Pozreli ste si mnou odporučený záznam z rozhovoru pána primátora s pánom P.Rampašekom na RTV KREA? Dvojnásobný počet hodín pre možnosť použitia sociálnych zariadení za tie isté peniaze. Čo je na tom nevýhodné?
Robo Horvath | 15-03-2011 18:43:54
P.Veselický,i tak še dá. Pozor,ja nie som proti parkovisku,ale proti podmienkam,ktoré sú maximálne nevýhodné
pre mesto,kedže to mesto celé zaplatí a užívať to bude niekto, kto to vedľa moooc potrebuje. Ale čo už,škoda reči.Aj keď mám čoraz väčší pocit že som tieto voľby asi nespravil najšťastnejšiu voľbu.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 15-03-2011 17:28:21
Pán Horváth! 4.3.2011, keď ste položili na SOL túto otázku bolo už 17 dní po tom, ako MsZ odsúhlasilo zmenu v riešení problému pramálo funkčných mestských WC. Návraty a filozofovanie na tému, čo by bolo, keby bolo, považujem dnes za stratu času. Najobšírnejšie stanovisko k veci podal primátor mesta v rozhovore s Mgr. Petrom Rampašekom v relácii K téme na RTV Krea, ktorý si môžete pozrieť na internetovej stránke tejto televízie. Odporúčam vypočuť si celý záznam. K názoru, že mesto stavia parkovisko pre vlastníka budovy toto. Nie pre vlastníka budovy. Ten parkuje celkom inde. Pre všetkých vlastníkov aut, ktorí potrebujú zaparkovať pri autobusovom nástupišti. Kritických pripomienok ako mesto nerieši "katastrofálny" nedostatok parkovacích miest sú ročne desiatky. Teraz na mieste bývalých verejných WC budú parkovacie miesta. Vám sa to nepáči. Asi nikoho k autobusu nevozíte a parkovať máte kde. Tí, čo tam budú mať k dispozícii miesta na parkovanie, budú určite spokojní. Poslanci rozhodli. Ak s týmto rozhodnutím nesúhlasíte, nuž s tým Vám nepomôžem. Ja som išiel do komunálnych volieb s úmyslom robiť všetko pre lepší život v Seredi. Máte tú istú možnosť. Inak Vám neostáva nič iné, iba kritizovať "zlé" rozhodnutia poslancov, alebo aktívne sa zapojiť do diania a v prípade hlasovania o veci požiadať počas rokovania MsZ o slovo a presvedčiť poslancov, že ideme zlým smerom.
Robo Horvath | 15-03-2011 14:43:17
P.Veselický, pre vás a vaším nie srnkám, ale koníkom ešte raz a polopate.

Návrh akože mesta. Mesto bude platiť niekomu za hajzle (WC)a (niekomu=majiteľ budovy=poslanec) a ešte k tomu zbúrať staré hajzle a postaviť nové parkovisko za mestské peniaze a na mestskom pozemku dvom koníkom čo majú vedľa budovy, ale málo parkovania.

A môj návrh,
že nesúhlasím s tým aby mesto vybudovalo parkovisko vedľajším podnikateľom čo ho akútne potrebujú.A ak áno, tak asi za podmienok,že mesto im dovolí za svoje si vybudovať parkovisko na mestskom pozemku s bezplatným užívaním aj s pripravenou podzemnou infraštruktúrou pre antivandal WC(to pre prípad komplikácií vzťahov)a WC v Perlovke by fungovalo ako verejné spoplatnené aby si zarobilo na prevádzku s údržbou a samozrejme bez príspevku mesta.Pokiaľ by to náhodou finančne nepokrylo WC,tak to skratka zatiahnu šikovní podnikatelia vedľa parkoviska preto,že práve oni a ich zákazníci budú toto parkovisko najviac využívať. A verte,že pokiaľ by som tam vedľa bol ja ako podnikateľ,tak by som s takýmto riešením čo som navrhol nemal vôbec problém.

Alebo tretí návrh, nech mesto vybuduje za mestské a na mestskom a teda ešte aj bez platenia všetkým podnikateľom.

P.Veselický,"kontrolní otázka". Ktorý návrh sa vám pozdáva a je pre mesto a voči ostatným najkorektnejší ?
Jozef | 15-03-2011 07:43:37
Lubomir, Lubomir, so zlymi srnkami sa stretavate :)
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 15-03-2011 07:21:03
Pán Horváth! Priznám sa že otázke, ktorú ste položili v diskusii o mestských WC nerozumiem. Píšete toto: "Pán Veselický ako sa vám pozdáva môj návrh? Neviem prečo mám pocit,že toto by mohol byť korektnejší návrh a aj pre mesto,či ?" Položte prosím mne jednoduchému otázku inak.
PS. Pýtal som sa aj srniek. Tiež netušia.
Robo Horvath | 14-03-2011 21:04:51
Tak čo p.Veselický,dočkám sa vášho názoru na "http://www.seredonline.sk/temy/zo-spolocneho-krv-netecie/" alebo nie. Ja čakám a už dosť dlho.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 14-03-2011 19:51:26
Zdravím Vás, pán Klokner! Nie, nepátral som krvopotne. Juraja Jakubiska uznávam ako skvelého režiséra a článok som začal čítať iba preto, lebo ma zaujímalo pozadie natáčania filmu Perinbaba. Čo teraz napíšem, neberte ako kontru na posudzovanie dnešných jedálnych lístkov. Ale faktom je, že plnené morčacie prsia s ryžou a hranolkami sú dnes obdobne kopirákovou ponukou v deviatich z desiatich reštaurácií. Skúste sa ale pozrieť, kde Vám ponúknu Koložvársku kapustu, alebo kurací, či bravčový perkelt, špenát, či kapustné fliačky.
Peter Klokner | 13-03-2011 20:19:43
Pekný večer pán Veselický :-)
Viete čo je najväčšia sranda? Aj po treťom prečítaní som stále nepochopil pointu. Keďže Nový Čas a Plus sú podľa mňa hnoj, divím sa, že keď už ste to leporelo otvorili, krvopotne nájdený textový blok považujete za niečo s výpovednou hodnotou.
Ja z vlastnej skúsenosti ale skôr súhlasím. Ak sme sa v Bystrici chceli slušne najesť, boli v krajskom meste iba 2 slušné reštiky - CKM-ka a LUX. Vždy preplnené a víkendy na objednávky.
A neskôr v Brne - cez deň bieda, 90% klasické vývarovne s menu ako cez kopírák a večer tak maximálne Slovan, Voronež alebo sv.Jakub. No a na zvyčok smrteľník musel sakramentsky šetriť :-)
On ten truhlík zasa až tak strašne nemusel klamať. Asi skôr narážali nie na množstvo ako na kvalitu menu, personálu a hlavne prostredia. To posledné predovšetkým.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 13-03-2011 17:56:10
Pán Cehlárik! Bohu vďaka, že uvažujete pragmaticky a dúfam, že tak ako Vy uvažuje aj väčšina Vašich rovesníkov. Aby som nebol nespravodlivý. V zmienenom týždenníku nie sú iba samé bludy. Veľmi rád si prečítam zaujímavé cestopisné články, informácie o novinkách v motorizme i rozhovory s ľuďmi z verejného života. Preskakujem informácie o tom, s kým sa potajme vyspal nejaký herec, alebo komu dala iná hollywoodska celebrita do držky. Komentáre Miloša Luknára tie môžem vždy. Percentuálny podiel bulvár - nebulvár v tomto periodiku je rôzna. Cieľom môjho príspevku nebola kritika samotného časopisu, ale upozornenie na niečo, čo v gramatike označujeme slovom "hrubka". Ďakujem Vám za Vašu reakciu.
milan cehlárik ml. | 13-03-2011 17:11:56
Pán Veselický, mám jednoduchý recept :) Nečítať periodiká typu Plus 7 dní. Vyhnete sa tým mnohým zbytočným starostiam. Ak môžem hovoriť za generáciu "dvadsiatnikov", my to nečítame:) A tak všeobecnejšie - dnes je problém celkovo v mentalite človeka používať trochu kritickosť pri tom čo nám je ponúkané. Denne máme možnosť prijať a spracovať kvantum informácií. Nie všetky sú pre nás potrebné a nie všetky sú pravdivé. Treba ich prijímať kriticky a selektovať. Toto si dnes mnoho (opakujem MNOHO) ľudí neuvedomuje. Čo sa povie v TV, napíše v novinách musí byť hneď pravda a je to automaticky prijaté. Na to ja zvyknem používať známu frázu Bolka Polívku z Pelíšiek - "Bohoušku, nesmíš veřiť všemu co se říká v televizi":)
Registrovaný Daniel Loffler Daniel Loffler | 12-03-2011 21:21:39
zialbohu klamstvo, polopravdy a neuplne tvrdenia su kazdodennou sucastou nasho zivota. Ale to je dan sa slobodu. Verit comukolvek, napisanemu v tlacenom mediu, som si uz odvykol, kedze niekolkokrat pri citanim online vydania tlacoveho media som cital neuplne tvrdenia, ktore vyznamynm sposobom mohli ovplyvnit nazor jednotlivca. A uz pocas citania clanku som si kladol otazku: je to z nevedomosti autora, alebo zamer zatraktivnit clanok?
ZAUJíMAVé | 12-03-2011 19:37:09
No ja by som rád vedel aký je rozdiel medzi vydavatelom tlačového a internetového média?Klamstvá a polopravdy sa popíšu v oboch.Akurát že internetové médium sa zbavuje zodpovednosti za diskusiu.Pričom IP adresa diskusných príspevkov ktoré su nad rámec zákona je často nezistitelná.Nemal by niesť zodpovednosť za diskusiu aj vydavatel?
Registrovaný Igor Lehocky Igor Lehocky | 12-03-2011 15:05:21
Mnoho krát som sa zamýšľal pri čítaní niektorej "slobodnej" tlače, alebo pri sledovaní niektorého z mnohých sporov na ochranu osobnosti proti vydavateľovi nemenovaných novín, z akých predmetov vykonávajú absolventi žurnalistiky, čoby nádejní redaktori, záverečné skúšky, ako posledného kroku k získaniu titulu magister. A z toho všetkého, čo som mal možnosť vidieť, počuť v TV a čítať, by ma mohlo úplne z prehľadom napadnúť, že tie záverečné "štátne" skúšky sú asi tri z predmetov: polopravdy, lži, podvody. Tých príkladov, kedy redaktori novín od stola uverejnia, dokonca s citáciou akože v priamej reči dotknutej osoby, "zaručené pravdy" je toľko a ešte toľko bude, že je radosť si pomyslieť, aké dobré je žiť v krajine so slobodou slova. No a za takéto produkty v novinách, napr aj o svojej krajine, si tí dotyční žurnalisti zinkasujú tipnem si mesačne od 600 do cca 1000 Eur v čistom. Skvelé.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign