Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Sloboda slova a demokracia v praxi - časť 1.

Miloš MajkoDátum04. 12. 2012 21:12:43TémaINFOSLOBODA
200

Včerajšie stretnutie vedenia mesta so svojimi (skoro tromi) občanmi bolo pre slobodu slova v meste dôležité oveľa viac, ako tie ostatné. Iba môj  malý testík vedenia mesta  mohol naplno odhaliť pravdu, ako to teda s tými  SN je.

O čo ide?

Jednoducho som vedenie mesta požiadal o možnosť online vkladať články do SN - vypočujte si autentické VIDEO. Nechcel som nič iné, ako to, čo  SOL ponúka už  5 rokov každému! občanovi mesta, samotnému vedeniu mesta a poslacnom MsZ. Jednoducho každému bez rozdielu.

Po dlhšom vysvetlovaní som bol predsa len presvedčený vedením mesta, že to nie je problém. V podstate aj  SOL pri  SN nezávislému pozorovateľovi by sa javilo ako totalitný plátok totalitného diktíátora.  Hurá, konečne!

Som nenapraviteľný a mám rád hru  "nalejme si čistéího vína"  a preto som iba pol hodinu  po skončení stretnutia svoju žiadosť pre istotu zopakoval  e-mailom adresovaným primátorovi, viceprimátorovi a prednostovi mesta.

Tu je:

Sent: Monday, December 03, 2012 5:49 PM
Subject: Pristupove prava SN

Vazeny pan primator,

na zaklade dnesneho verejneho prislubu daneho mojej osobe Vas tymto ziadam o bezodkladne zriadenie pristupovych online pristupov na prispievanie do SN internetovej verzie.

Meno: Miloš Majko Heslo: **************

Prvy material hodlam do SN vlozit v utorok 04.12. 2012 o 12.00 hod. Priradenie pristupovych prav prosim oznamit e-mailom.

Dakujem.S uctou

Milos Majko

 

Už ráno o  8.00  som mal odpoveď v pošte. Tu je:

 
Vážený pán Majko,
na to, aby ste mohli prispievať do SN nie je potrebný verejný prísľub , je to právo každého občana . Takže aj Vy máte kedykoľvek možnosť uverejniť svoj článok v SN – internetová verzia za rovnakých podmienok ako všetci ostatní prispievatelia .
Svoje články odosielajte na internetovú adresu SN – seredskenovinky@sered.sk. Naši prispievatelia nemajú pridelené žiadne prístupové heslá, takže Vám bezodkladne - ako píšete nemôžem žiadne dať.
S úctou
Martin Tomčányi, primátor mesta
 
- - -
 
A sme doma!  Ešteže nepijem, lebo po tak optimistických vyjadreniach vedenia mesta na stretnutí, by som sa po vzore jedného z poslancov  asi nacápal ako prasa, že by som nafúkal aj ráno, ked ma policajti zastavili po ceste do mesta...
 
Ale vážne. Povedané normálne Slovensky - môžem článok napísať, ak bude vyhodnotený ako  "nezávadný", tak možno bude niekedy v SN aj uverejnený.
 
Otázka na Mirka Košťányho, fakt originálneho novinára ešte z čias totalitry - nepripomína Ti to niečo?
 
No a teraz polopate, ako to teda v Seredi skutočne je - na  SOL   má od ich vzniku voľné prístupové práva cez  1000 registrovaných občanov mesta. Svoje registrácie najmä pred  voľbami využili aj súčasní poslanci so súčasným primátorom mesta. Zadarmo. Archív nepustí. Noviny sú súkromné a sú plne platené zo súkromných finančných zdrojov ich tvorcov. Sú jednými z najslobodnejších a najtransparantnejších v našej úžasnej krajine. Jednoducho slúžia nám všetkým.
 
Je to paradox. Ja,  novinár sa na naše mestské noviny finančne skladám spolu s ostatnými občanmi a o tom, čo a kedy mi bude v nich uverejnené, rozhoduje jeden človek!
 
Ešteže môj  5 ročný syn zatiaľ nevie čítať. Asi by som do tohto článku musel doplniť aj jeho otázky na vedenie mesta, nakoľko od svojho malička je vychovávaný na úplne iných princípoch. 
 
Poznámka na záver: - áno, napriek mojim žiadostiam, stále sú u vedenia mesta články, ktoré mi v  SN uverejnené neboli. Jeden z nich sa do novin "vošiel" po viacerých rozhovoroch  a upozorneniach asi na tretí mesiac a to do terajšieho čísla.  A aj to iba do printovej verzie.
 
Vážení spoluobčania, môže mi prosím niekto prečítať dátum z kalendára? Niečo mi tu totiž nesedí...

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre Cepenan | 17-12-2012 13:04:24
Bezaka zvolili preto, ze ho chceli obetovat.Vedeli ze neznamy farar sa po funkcii vrhne a bude to zrat a potom sa vsetka spina hodi na neho.Bezak je nedospeli chlap, naivny a svojim sposobom dost detsky, uplne sa im takyto bibas hodil na funkciu obete.Myslim ze to neni len Sokol co v tom ide, tam ich bude viac od slovenska az do Vatikanu.Tej bande farizejov neverim nic!!!!!! Svoje deti drzim daleko od cirkvi!!!!!!
cepenan | 17-12-2012 12:23:19
tak ale nechapem preco toho bezaka zvolili?vsak vedeli co je zac...a ked zacal pozerat na podvodi co sa v cirkvy deju tak uz im nepasoval
gulak | 17-12-2012 11:14:44
Sloboda slova-to použil odvolaný arcibiskup Bezák a pozrite,aký hon sa na neho spustil-vivat Vatikán-doupe satana
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-12-2012 01:40:25
Nemam slov...
Matej Šalmík | 16-12-2012 22:15:10
Ja od vas ziadam vypis mojich komentarov z mojej IP adresy...cas bezi ;)

Ja tie zakony dodrziavam - ziadny som doposial neporusil, ak sa mylim, chcem oznacenie zakona, paragrafu a odseku ktory porusujem. Pre vas to problem nebude, asi ich ovladate lepsie ako ja.
A este je tu aj moralka a etika, a tie su mi tiez neni cudzie, a vasim moralnym a etickym konanim by bolo, ak by ste mi poskytli to, co od vas ziadam. Ste sice sukromne noviny, no podla vas konate vo verejnom zaujme, tak prosim, moj mail a dokonca skype mate ;)
A k comu to ultimatum? Vyhrazat sa mi trestnym oznamenim alebo obcianskopravnym sporom je teda dost neeticke ;)

Vy do mna pan Majko neinvestujete ani cent. Skolu a cestovne naklady si platim, vy mozno podporujete len moju Alma Mater. Ale o tom s vami odmietam komunikovat, pretoze sa s vami normalne komunikovat neda ;)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-12-2012 20:56:53
Matej Šalmík | 16-12-2012 18:05:19 | - nezakryvajte zbytocnymi recami vlastnu neschopnost dokazat svoje verejne tvrdenia o inych.

Pan Salmik, znovu utocite a ja od Vas necakam uz nic ine, ako oznacenie toho zmazaneho prispevku pod Vasim menom - hlavicka zostava nezmazatelne v systeme a databaze a obsah prispevku je v archive tiez.

Verejne klamete a to by od Vas obcan ocakaval, ze za nase dane ktore do Vas investujeme, budete vzorom dodrziavania zakonov v krajine. Mozno by ste sa mali poradit so starsimi a skusenejsimi. Oni to tam az tak radi nemaju...

Takych ako Vy mesacne staci zopar a zruti sa aj ten najlepsie postaveny system. A potom sa vsetci cudujeme, ze to v republike vyzera tak, ako to vyzera...

Pan Salmik, urcite sa neurazite, ked budem cakat uz len na ten Vas dokaz a inak nebudem s Vasmi stracat cas. Ale na ten dokaz pockam... Cas bezi.
Matej Šalmík | 16-12-2012 18:05:19
Ale ja to viem dokazat, no dokazy bohuzial drzite v rukach vy a je logicke ze ich nevydate :)

Vrcholne primitivna otazka ale ma svoje opodstatnenie pan Majko. Vy pozadujete ospravedlnenia a vysvetlenia aj od verejne necinnych osob a svoju osobu si chranite. No nezda sa mi koser pozadovat od niekoho otvorenost a svoju vlastnu za kazdu cenu skryvat. To, ze tu mazete prispevky anonymov aj podpisanych s inym nazorom, je verejne zname a v podstate mi je to jedno, pokial pokrytecky nevyhlasujete, ze tak nerobime.

Ja som do ulic mozno nepripraveny, ale vase vnimanie reality je o to horsie, ze nedokazete sam reflektovat skutocnosti a neviete prijat nazor aj niekoho druheho okrem seba. Ja sa za svoj nazor aspon nehanbim a myslim ze to je spravne nie?

Rad by som ale bol, keby ste ma nespajal z nejakym obhajovanim mestskeho uradu. Ta institucia ma nezaujima, zaujimaju ma ovela vacsie problemy. Ja obranujem len sam seba a snazim sa tu ludom povedat, ze nie ste taky nezavisly na akeho sa hrate.

A v com by som mal dopadnut ako moj brat? Chystate mi snad nejake vianocne prekvapenie?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-12-2012 16:12:09
Matej Šalmík | 16-12-2012 15:52:07 | - tak teda postupne:

"
"A pripajam sa k otazke nizsie - kto vas stava do pozicie sudcu? Preco neodpovedate na otazky polozene vam?"!

- nie som verejne cinna osoba a nie som voleny funkcionar, neplatite ma, tak nechapem, preco sa ma snazite riadit. Takze Vasu otazku preco neodpovedam, povazujem za vrcholne primitivnu - je mi jedno, ako to okomentujete, rozmyslajte pri pisani a utokoch na druhych a nestane sa Vam takyto preslap. Teda, asi stane, no s inymi nasledkami. Potom pripomeniem tento prispevok.

Co sa tyka toho Vasho sudcu (deformacia?) - niekto v sukromnom projekte rozhodnut musi. Aby chranil projekt ako taky, investiciu do neho vlozenu a v nasom pripade jediny slobodne medium v meste.

Lepsie to vsak pochopia ludia, ktorych rodiny nie su zavisle na MsU a jeho vedeni.

Pan Salmik, nie je Vam trapne verejne pod svojim menom (ale to si zase cenim) tvrdit nieco, co neviete dokazat? To Vas ucili v skole? Takto pripraveny idete do ulic? Boh nas ochranuj!

Pan Salmik, hladajte, hladajte podla moznosti podrobne. Ja totiz viem urcite, ze som Vam pod Vasim menom nezmazal ziaden prispevok. Registrovani citatelia a diskutujuci su totiz prioritou a pozivaju extra prava.Oni si za svoje vyroky zodpovedaju aj moralne. Tak ako Vy momentalne v tomto pripade.

Hladajte, ak neviete - neobvinujte verejne ludi, nehodi sa to a uprimne, prestava ma to bavit. Kazda sranda ma svoj koniec a uz aj moj maly syn vie, ze potom vacsinou nasleduje plac.

Takze teda svoju vyzvu voci Vam opakujem verejne tak, ako ste to napisali o mne Vy - oznacte prosim konkretny Vami podpisany prispevok, ktory som zmazal. Dakujem.

Fakt to nedopadne tak, ako v pripade Vasho brata?
Matej Šalmík | 16-12-2012 15:52:07
pán Majko už nemusím písať nič. Stačí, že ste zmazal ten komentár rovno nad tým vašim. Tak nehovorte, že vy nič nemažete. Ja som tiež položil množstvo otázok a verejne vás žiadam, zašlite mi na mail (bzuco(zavinac)rejk-net(bodka)sk) výpis komentárov z mojej IP adresy a ja vam hned poviem, ktory komentar, kedy a pod akym clankom mi bol zmazany - anonymny aj neanonymny. Bohuzial, nekomentoval som tu nic uz dlhsie, pre odstup casu si nepamatam clanky a komentare pod nimi, ktore ste mi zmazal.

A pripajam sa k otazke nizsie - kto vas stava do pozicie sudcu? Preco neodpovedate na otazky polozene vam?
Prestante | 15-12-2012 19:10:43
utočiť na pána Majka!Nech sa napíše čokoľvek,zo všetkého ho viníte a nebyť jeho,mali by ste minimum informácií.Takže mu patrí:DAKUJEME!!!
PRE VSETKYCH OKREM MAJKA | 15-12-2012 18:13:59
AK SI DAVATE OTAZKY PRECO JE TO NA SLOVENSKU TAK AKO TO JE A KTO JE ZA TENTO STAV ZODPOVEDNY TAK ODPOVED JE NAPISANA NA MOSTE SNP PRI POHLADE Z RAZUSOVHO NABREZIA. JE TO TAM NAPISANE VELKYM PISMOM: "NAJHORŠIA JE MLČIACA VAČŠINA". OKREM MAJKA TO VSAK NIKTO V TOMTO MESTE NECHAPE.
pre co vas opravnuje?: | 15-12-2012 14:55:03
A kto dovolil p. majkovi sa stavat do pozicie sudcu? ha?
Martin | 15-12-2012 14:37:27
Dobre, ked tu zacnu platit pre vsetkych tie iste pravidla, mozme sa zacat znova bavit.
Okrem ineho, ani po 5 rokoch, nedokazal nikto z tvorcov tohto blogu dat oficialne pravidla diskusie, tak nechapem potom ako vlastne mozu komentare porusovat pravidla, ktore tu nikde ustanovene nie su. Amaterske fora a blogy mavaju pravidla diskusie na svojich strankach, ale tu sa to nejako doteraz nepodarilo.
pre Martin | 15-12-2012 14:31:05
Nie je nutne pisat vysvetlenie,staci mi to co od vcera citam.Je velmi lahke a jednoduche kopat do prdele cloveka,ktory sa o nieco snazi a robi to vlastne pre nas,verejnost.
Martin | 15-12-2012 14:27:43
Nie, nie je mi to cudne a vysvetlenie sa mi pre vas pisat nechce.
co vas opravnuje? | 15-12-2012 14:26:14
Martin,kto,alebo co vas opravnuje stavat sa do pozicie nejakeho sudcu p,Majka?Hodnotite,utocite,kritizujete a predsa ste tu.Nie je vam to cudne?
Martin | 15-12-2012 14:21:00
znova ste zacal mazat komentare, ktore neporusuju pravidla a to tu idete hovorit o demokracii? bola vam jasne dana otazka, na ktoru ste doteraz vedome neodpisal, stupili sme vam na otlak?
facebook | 15-12-2012 13:56:20
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-12-2012 12:44:30
Matej Šalmík | 14-12-2012 09:49:13 | - asi nie je konkretne. Oznacte prosim Vami podpisany zmazany clanok.
s úctou MŠ | 15-12-2012 12:40:41
To zasa hovorí jeden , čo ho upratali na MÚ v Seredi.
gulak | 14-12-2012 10:30:06
Prosím Vás,aká demokracia-tá neexistuje nikde na svete,každý štát,každý vydavateľ,editor,šéf,manželka,milenka-má svoju definíciu demokracie
Matej Šalmík | 14-12-2012 09:49:13
Pan Majko vasa arogancia nepozna hranice. Ak vas nezaujimaju citatelia, potom kto?

A nevnucujete mi svoj nazor? Vnucujete ho kazdemu a stale uz len tym, ze nechcete a neviete stravit pravdu inu, ako tu vasu. Preco je v diskusiach tolko prispevkov s tym vasim otrepanym "tento komentar porusil legislativu sr a eu".

A konkretne? Tak sa podme bavit konkretne - zmazali ste mi pred casom (cca 4 mesiace) komentar o tom, ako som hovoril o vasom zmazavani prispevkov, o vasom napadani citatelov a urazani ich osob. Je to pravda, kazdy sudny clovek ak si precita vase komentare tak mu je to jasne. A je to jedno ci reagujete na anonyma alebo na podpisaneho cloveka.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-12-2012 01:26:35
Matej Šalmík | 13-12-2012 22:22:30 | - fakt neriesim, comu Vy rozumiete.

Ked pochopite, ze ja Vam svoj nazor nenutim, tak to zacne byt celkom fajn. Uvidite.

A znovu prosim - jeden konkretny pripad toho zmazania Vasho prispevku. Nie vseobecne - to je uz otrepane. Konkretne. Dakujem.
Matej Šalmík | 13-12-2012 22:22:30
A co si mozete dovolit vy? Ak si ja nemozem dovolit hodnotit vas, preco si vy mozete dovolit hodnotit mna? Nejak mi ta vasa rovnica prestava sediet...
Ja svoje nazory za utok nepovazujem, nikde som to nepovedal. Moje príspevky boli mazané v tom prípade, ak bola kritizovaná vaša práca alebo vyjadrovanie, tak ako XY ludom.
Bohuzial stratil som záujem práve pre toto s vami komunikovat. Osocovanie, osobne utoky a vyzvy na komunikaciu, ktora by aj tak dopadla len presadzovanim vasej pravdy nemaju v tomto meste zmysel. Ak sa chceme niekampohnut, zacnime radsej nieco navrhovat, ako len bezbreho kritizovat to, comu aj tak sami dobre nerozumieme.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-12-2012 22:17:26
Matej Šalmík | 13-12-2012 21:53:26 | - ak povazujete svoj nazor za utok, tak tomu tak je.

Kazdy z nas moze mat na ineho cloveka a jeho spravanie svoj nazor. Som rad, ze tomu tak je. Nenutim Vas akceptovat moj nazor.
A rozdiel v ponimani urcitych veci v meste je, kto je na kom zavisly. A teda, co si kto moze dovolit. Myslim si, ze nie je potrebne dalej rozoberat.

Co sa tyka diskusie, ta je verejna a ide o nazory citatelov. Ja sa pod nazory svoje podpisujem ako v clankoch, tak v diskusii.

A znovu - co konkretne Vam bolo zmazane? Hovorite ze toho je vela. Prosim teda nieco konkretne. Dakujem.
Matej Šalmík | 13-12-2012 21:53:26
A ako viete že ich nevyužívam?

Nepovažujem za korektné a správne vaše vystupovanie. To je všetko. Nasilu, verejne a s istým potešením vytvárate konflikty, ktoré nemusia existovať. Ja si nechcem nikoho zastávať. Ale uhoľ pohľadu môže byť aj iný a diskusia je viac než monológ. Vaša komunikácia nikdy nebola o konsenze. Ale o presadení si svojich práv.

Ktoré príspevky ste mi vymazal? Je ich pomerne veľa, ale rád by som videl archív správ z mojej IP a potom by ste sa možno začudoval, že pri niektorých svieti niečo o tom, že som porušil zákon. Neviem síce aký, ale vy to isto viete lepšie než ja :)

Ako môj brat nedopadnem a prepáčte, pravdu zvyknem hovoriť na rovinu. Mal som iný pocit, keď sme sa stretli, no ten pocit som stratil po tom, ako ste začali útočiť na ľudí, ktorí sa vám proste nepáčia. Tak nehovorte o závisti tých, ktorých kritizujete.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-12-2012 21:36:16
Ale vy viete kto som | 13-12-2012 21:26:57 | - nie ste mojim protivnikom a ani nebudete. Keby som nevedel kto ste, nepisal by som tak ako som pisal. Nie, nemam dovod nahravat si rozhovor - obaja a dokonca aj niekto treti vie, co ste hovorili.

A ubezpecujem vas ze ked ja budem mat zaujem nieco dokazovat, tak gto poznate. V SOL nikto nikoho na nic nenuti. An Vas nik nenutil citat moje prispevky - reagovali ste na ne dobrovolne. Je to Vasa vec. Neberiem Vam Vas nazor, nesnazte sa o to Vy u mna.

A prosim Vas, napiste uz konecne, ktore prispevky som Vam zmazal.
Aby to nedopadlo tak, ako s Vasim bratom. Dodnes by som bol rad, keby zverejnil celu nasu komunikaciu. Preco asi tak nechce?

Inak, mate rovnake moznosti ako ja. Preco ich nevyuzijete?
Ale vy viete kto som | 13-12-2012 21:26:57
:) a vy môžete kritizovať mesto, ľudí, všetko na okolo, hviezdy, mesiac ba i slnko? Vám prináleží táto povinnosť? Neprináleží. Na jednej strane hovoríte, že všetky príspevky zamerané proti vám ponechávate, obratom však zmažete príspevky, kde ste hlavným aktérom. SOL stratilo úroveň vďaka vám, potrebujete si dokazovať svoju silu investigatívneho média. Ale vy ním nie ste. Stratil som dôveru vo vás a vaše noviny už dávno, a to som sa dokonca s vami raz stretol aby sme prediskutovali určité veci. K náprave však nedošlo. Alebo aj náš rozhovor ste nahrali a zostrihali, aby ste ho mohli ako vždy použiť proti protivníkovi?

S úctou,

M.Š.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-12-2012 21:19:30
Milý pán Majko | 13-12-2012 20:45:55 | - neklamte o zmazavani Vasich prispevkov! Vsetky stiahnute prispevky su v archive a su spatne skontrolovatelne.

Kritizujte toho, koho platite, pripadne toho, kto je Vam podriadeny, potazne toho, od koho mate moznost vyzadovat poslusnost.
Schovavate sa za vzy iny nick a dovolujete si hodnotit podpisanych diskutujucich a ich chrakter.

Budte frajer a podpiste sa menom a priezviskom. Az potom odhalite, kto vlastne ste...
vy, s tým trestným rozkazom | 13-12-2012 20:47:49
A čo ako má byť na tom zaujímavé? Zákon hovorí jasne, takisto aj trestný poriadok, a dostal podmienku. Spravodlivé, jasné, rýchle, zreteľné.
Milý pán Majko | 13-12-2012 20:45:55
Niekedy sa pozastavujem nad vašou horlivosťou zhodiť každého v diskusii, ale to som si už zvykol, normálne debatovať proste neviete, každý váš komentár, ktorý je inak názorovo orientovaný ako váš, je spleťou neuveriteľných urážok a pocitu takej sebaistoty, ako sviňa.

Vaše noviny sú závislé - sú závislé od vás. MILIONKRAT som sem prispieval s komentárom, svojim vlastným názorom, no ten sa vám nepozdával a preto ste ho promptne zmazali. Tomu hovoríte noviny pre občanov? Neznesiete pravdu? Potom nie ste nezávislý. A keď mi teraz odpoviete, že sú to vaše noviny a môžete si robiť čo chcete, ste asi schizofrenik.

A ďakujem, že ma aspoň 10 minút nezmažete, nech si to tu aspoň niekto prečíta. Lebo niekedy mám pocit, že tu komunikujete len sám so sebou.
sloboda a demokracia v praxi-made in Slovakia | 13-12-2012 13:15:43
Súd: Okresný súd Bratislava III
Spisová značka: 3T/74/2012
Identifikačné číslo súdneho spisu: 1312010293
Dátum vydania rozhodnutia: 02.07.2012
Meno a priezvisko sudcu, VSÚ: JUDr. Iveta Halvoňová
ECLI: ECLI:SK:OSBA3:2012:1312010293.1

TRESTNÝ ROZKAZ V MENE SLOVENSKEJ
REPUBLIKY


Okresný súd v Bratislava III vydáva podľa § 353 odsek 1 Trestného poriadku
t r e s t n ý r o z k a z :
Obvinený:
T. Y.: nar. XX.XX.XXXX v R., trvale bytom R., adresa na doručovanie písomnosti: R., G. č. X u matky G.
P.,

r o z h o d o l :


uznáva sa za vinného, že
dňa 04.06.2012 v čase okolo 07.45 hod. v Bratislave na Trnavskej ceste č. 41/A v obchodnom dome
Kaufland odcudzil z predajnej plochy z regálu 1 ks krabicové víno Chatenau s objemom 1 liter v
hodnote 1,09 €, 1 ks sáčkovú kávu Grnade v hodnote 0,89 € a bez zaplatenia prešiel cez pokladničnú
zónu, čím spoločnosti Kaufland Slovenská republika v.o.s., so sídlom Bratislava, Trnavská cesta 41/A
spôsobil celkovú škodu vo výške 1,98 € a skutok spáchal napriek tomu, že dňa 03.06.2012 bol
policajtom OR PZ Bratislava III - OO PZ Nové Mesto - východ postihnutý blokovou pokutou
nezaplatenou na mieste v hodnote 30 €, evidenčné číslo bloku AB 285881 za priestupok proti majetku
podľa § 50 odsek 1 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch
t e d a
prisvojil si cudziu vec tým, že sa jej zmocnil a bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich
mesiacoch postihnutý,
č í m s p á c h a l
prečin krádeže podľa § 212 odsek 2 písmeno f) Trestného zákona.
Za to sa
o d s u d z u j e
Podľa § 212 odsek 2 Trestného zákona, § 38 odsek 2 Trestného zákona k trestu odňatia slobody v
trvaní 4 (štyri) mesiace.
Podľa § 49 odsek 1 písmeno a) Trestného zákona súd obvinenému výkon trestu podmienečne odkladá
a podľa § 50 odsek 1 Trestného zákona určuje skúšobnú dobu v trvaní 18 (osemnásť) mesiacov.
novinky | 12-12-2012 12:16:34
To čo by sa dalo urobiť, by bolo odstsvenie miestnych mocipánov od permanentnej volebnej kampane financovanej za peniaze občanov t.j. od ich hlásnej trúby "závislých noviniek". To môžu poslanci odhlasovať na najbližšom zasadaní ak majú troška rozumu. Vôbec Vaše závislé novinky na vychvaľovanie nepotrebujeme, nechceme Vám ich platiť z našich daní, máme tu zadarmo noviny SOL, na inej profesionálnej úrovni. A keď požiadate Majka určite Vám tam urobí Vašu kolonku "Hlásna trúba magistrátu Serede" a môžete si tam vypisovať a kto che, môže si Vás čítať. A na úradné oznamy máte predsa internetovú stránku, tá tiež nieje zadarmo, takže nepotrebujeme Vaše noviny na ohlupovanie verejnosti.
Jozef | 12-12-2012 10:41:18
Milos, co to? V decembrovych papierovych SN mas clanok.
Miro s rodinou | 11-12-2012 16:49:22
Pán Rudo Miškolci nehanbíte sa skrývať sa ako potkan? SOL a p. Majko pomohli tvojmu chorému synovy, pomohli propagovať oz a ty sa takto odvďačuješ? Nikto ani moja rodina by bez SOL nevedela o tebe synovi ani o oz nič keby nebolo SOL. Hanbi sa aj so svojimi spoluorganizátrokami ktoré ťa skrývajú a hovoria že do oz nepatríš!!!!! Celá vaša charita zaváňa priekakom a preto ani opd mojej rodiny nedostaneš nič!!!!! A vylez z diery!!!!!
anonym | 10-12-2012 21:27:21
Pekné kecy, ale bez efektu. S komunistami nikto nič neurobí a môžete o tom písať ešte ďalších 30 rokov, pokiaľ nevyhynie aj ten posledný.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-12-2012 20:37:50
gulak | 10-12-2012 18:59:41 | - preto tvrdim, ze najvaczim trestom by bolo odstavenie od verejneho zivota, moznosti kandidovat do volenych funkcii vsade od obecnych zastupitelstiev az po narodny parlament.

Chciet nerealne vela, moze znamenat nedostat nic. Presne ako v tomto pripade.
gulak | 10-12-2012 18:59:41
Môj názor je taký,že každý komanč,mal byť potrestaný-len tak sme mohli poraziť tuto hydru,to že sme boli nežní-spôsobilo,že väčšina tohto národa postupne chudobnie a komančovia a ich detičky-rozkradli táto republiku
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-12-2012 16:59:42
gulak | 10-12-2012 16:34:14 | - stacilo by standardne ssa vysporiadat s minulostou. Dosledne dodrziavat lustracny zakon a nepripustit, aby komunisti niekolko krat poprezliekany smerom ktorym to momentalne vynasa, ovladali spolocnost.

Sanca bola bezbolestna a jedna jedina realna - rok 1989. Okrem vysokych funkcionarov nie som za ziadne vysoke tresty. Ale moralna zodpovednost tu mala byt vyvodena. Nebola ziadna. A preto sa nam tu teraz poflakuju rozni darmozraci, ktori maximalne tazili pred revoluciou a bez stipky sebakontroly, pudu sebazachovy a cti tazia aj teraz. Nikdy si nebudem vazit cloveka, ktory presvedcenie a strany meni castejsie ako spodne pradlo. Taky clovek pre mna ma hodnotu ako to, co pod tym pradlom schovavame.

Znovu je vsak vylucne na vacsine verejnosti, ako sa k tymto ludom postavi. Ak ich bude do nemoty volit do funkcii, tak jednoducho u nas tie sra*ky do historie neodidu nikdy...
gulak | 10-12-2012 16:34:14
Každý komunista mal byť po novembri 1989-na 20 rokov transportovaný do svojej zbožnovanej krajiny-Sovietského zväzu a načas by bol pokoj
hombre | 10-12-2012 11:16:11
Ak si trochu pozorne prečítate citovaný článok v SME, tak ten J. Smatana nehovoril zo sna , keď rozprával o samosprávach na Slovensku ako to tam chodí..
Jozef | 10-12-2012 08:17:54
Otvorený list obyvateľov Trenčína poslancom mesto označilo za spam. Sťažoval sa poslanec HZDS Patrik Burian.

TRENČÍN. Mestský úrad v Trenčíne zaradil list obyvateľov poslancom medzi nevyžiadanú poštu.

List začali Trenčania, ktorým sa nepozdáva zámer hokejistu Mariána Hossu vystavať v oddychovej zóne pri Váhu golfový areál, posielať v novembri.

Čítajte viac: http://trencin.sme.sk/c/6632501/vyzvu-obyvatelov-oznacili-v-trencine-za-spam.html#ixzz2EdBn1lHe
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-12-2012 23:01:42
Pan Miskolci, od Vasho zmysluplneho diskusneho prispevku s obsahom:

" Rudo Miškolci | 08-12-2012 21:22:50 |
Dajte mi pokoj, nemam na vas cas"

uplynulo viac ako 24 hodin. A dalej od Vas nic.

Pytam sa preto, fakt si myslite - dufate, ze po tom ako ste nepravom verejne na FB i SOL poos*eral vsetkych naokolo, po tom ako ste uviedli nepravdive informacie - zostane Vase konanie bez odozvy? Fakt si myslite, ze niekoho prah tolerancie je nastaveny na spravanie, ktore je Vam vlastne a ktore ste aj tu v diskusii predviedli?
načo sloboda slova | 09-12-2012 22:35:24
všetko podstatan povie pre tupú slovac hranaty červeny sudruh frco na tlačovej konferencii.
Pre horvátha | 09-12-2012 18:28:45
Že si somár to už je jasné z tvojicjh príspevkov ale nič si z toho nerob treba navštíviť veterinára.
anonym | 09-12-2012 18:21:09
Ja som sa,čo sa týka primátora, rozhodol správne, je to charakterný človek, o tom som skalopevne presvedčený, nepotrebuje robiť nekalé veci. Už horšie je to s mojím úsudkom na poslancov. V najbližších voľbách v rozhodovaní na poslancov spravím korektúry. Inak si myslím, že naše mesto napreduje.
anonym | 09-12-2012 15:56:26
Za to ako si sa rozhodol vo voľbách si môžeš sám. A ešte si serieš na hlavu, ty si iný prípad...
Robo Horvath | 09-12-2012 14:01:38
Pre: 09-12-2012 12:31:33
No ked budes podpisany ty,tak potom tu moralizuj mna.
Chvala bohu, ze som ziadne ksefty s nikým z Msu nikdy nemal nemam a ani nechcem mat. Ja to skratka nepotrebujem.A ver tomu ze ked vidim ake zakulisne spinavosti sa tu deju,tak uz ma presiel aj usmev a moc banujem ze som vo volbach volil a podporoval cloveka o ktorom som si myslel ze ma spravodlvy,cestny a transparentny charakter. Teraz uz viem ze som bol naivny somar.
pre Robo Horvath | 09-12-2012 12:31:33
Drahý hošu, nebude problem skor v tom ze ty sa nemozes podpisat ? Zeby si potom ludia povedali wow, tak tento tu moralizuje ? V tej Seredi sa predsa len vsetci poznaju ze ano... alebo mas ty ksefty s ludmi, ktorych tu napadas a bojis sa, ze usmievanie do oci a opluvanie za chrbtom by tymto kseftom neprospelo ? :)
hnus | 09-12-2012 11:31:16
Pozrela som si ten status na fcb Miskolciho a musim priznat,ze tie komentare pod nim je jeden hnus.Rudo,ako sa Vam mozu pacit tie urazlive komentare tych pubertiakov?Urobila som si usudok o Vas zial,ani moje dve percenta pomocnicek nedostane.
Robo Horvath | 08-12-2012 21:52:29
Pre:Miroslav Petruška
Este stale sa ti nechce odpovedat na moje otazky z 07-12-2012 21:41:17 ? To je skoda, lebo to asi budem musiet dopovedat aj bez tvojej odpovede, ale este chvilu pockam.
pre p.Miskolci | 08-12-2012 21:41:19
Nerozumiem tomu,preco ste si s p.Majkom nesadli na kavu a nevydiskutovali si to zoci-voci.Tiez mam pocit,ze tymito komentarmi poskodize pomocnickovi,co je naskodu,pretoze je to dobra myslienka.Ale ked si dovolite napisat status na Majka a pod statusom je komentar,kde mlady chlapec nazve cloveka,ktory by mu mohol byt otcom "debilom",tak uz uz je silna kava a o tom si urobi usudok kazdy sam.Zvlast po tom vsetkom,co pre Vas SOL urobilo.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 21:39:52
Rudo Miškolci | 08-12-2012 21:22:50 | - ale, ale... coze tak zrazu?

Co takto pripomenut si niekolko vlastnych prispevkov zo vcerajska? Pan Miskolci, skuste, je to fakt zaujimave citanie.

Pan Miskolci, ta registracia. Prosim, SOL a ja Vam fakt cheme dat rovnu sancu verejnosti vysvetlit ako sa to teda veci maju...
pre Ruda | 08-12-2012 21:34:41
No, Rudinko, vidim, ze si sa pekne zamotal do svojich vlastnych sraciek, ale nevadi aspon si vela ludi urobi o tebe obraz - o jednom velkom arogantom a drzom hajzlovi. Uprimne, chcel som dat svoje 2% (a je to dost eur, ver mi) OZ pomocnicek, ale ked som si precital tuto diskusiu a urobil som si nazor o cloveku, co stoji za tymto OZ, nedostanes odo mna ani howno. Skodis celemu OZ. Mal by si sa uvedomit!
Rudo Miškolci | 08-12-2012 21:22:50
Dajte mi pokoj, nemam na vas cas
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 20:48:14
Rudo Miškolci | 08-12-2012 20:45:10 | - nemate predstavu kedy, kde a ako som na nete ;-)

Tentokrat to vsak nie je o mne, ale o Vas...
Rudo Miškolci | 08-12-2012 20:45:10
p. Majko, pracujem, a nesedim stale len pri pc ako vy. :)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 20:18:49
Pan Miskolci, haloooo!!
Kde ste? Vcera ste boli aktivny a sikanovali ste svojimi prikazmi kazdeho okolo vratane mna. Co je s Vami? Kde je Vasa registracia, nech sa teda pobavime registrovany s registrovanym?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 20:16:31
Otazka | 08-12-2012 18:42:26 | - redakcnu radu nevidite spravne. Ale mozeme ju zriadit ak mate zzaujem, dokonca mate moznost byt clenom. To ale chce vystupit z anonymity, niest zodpovednost a spolufinancovat chod novin.
Inak povedane, ste nejako domotany, SOL nie je verejnopravnym mediom. ;-)

No a druha otazka? Za 5 rokov sme nemuseli stiahnut a korigovat ziaden z viac ako 10 000 clankov. Tomu sa hovori demokracia a tomu sa hovori zodpovednost kazdeho autora pri pisani clanku. Ziaden clanok nebol odmietnuty a to registrovani tvorcovia maju pristup online.

Asi Vas zaujima odpoved aj na nepolozenu otazku - ked tento standard moze mat uz 5 rokov sukromne medium platene obcanmi z vlastnych penazi, preco sa mu brani vedenie mesta v mediu, ktore financuje z nasich penazi?

Hmmmm, to sa mojho nazoru fakt niekto musi bat natolko, ze musi moj material citat vopred.
Ze ja netrvam na citani ani jedneho clanku obcana, ktory uverejnuje slobodne a bez cenzury...
Otazka | 08-12-2012 18:42:26
Pan Majko, ja len na margo vystupenia pana Smatanu by som sa rad spytal dve otazky.
KDe na stranke amte zverejnenu redacknu radu a kde mate napisane ako sa postupuje pri zverejnovani resp. o pridavani clankov. Ja to totiz tieto informacie na stranke O Nas a Kontakty ci v perexe nevidim.

Dakujem
mino | 08-12-2012 17:54:07
pan Majko nektori ludia si asi nezasluzia pomoc
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 17:26:40
Rudo Miškolci | 08-12-2012 17:16:31 | - dokedy sa budete snazit verejne zavadzat citatelov? To fakt nie ste schopny precitat si n apriklad len moj prispevok:

Miloš Majko | 08-12-2012 14:47:47 |

a nasledne prispevok:

Miloš Majko | 08-12-2012 15:21:15 |

alebo dufate, ze citatel nevie nie je schopny precitat viac z historie ako len Vas prispevok?

Brrrr, je mi smutno z toho, ako sa spravate a uprimne - hnusi sa mi to. Skusenosti mi vsak napovedaju, ze uz nie je daleko cas, kedy uznate, ze niet kam lavirovat a napisete konecne pravdu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 17:19:14
Rudo Miškolci | 08-12-2012 15:26:46 | - pan Miskolci, vo Vasom zaujme by malo byt vyriesit Vami sposobenu situaciu. Mne nevadi ani stav, ktory ste Vasim spravanim a konanim dosiahli.
Ja som o Vas nenapissal jedine krive slovo a pod mojim menom sa nenachadza hnus na konkretnu osobu na zaklade klamstva ako pod Vasim menom na FB na mna.

Takze veci sa maju takto - len zopakujem:

Vy mate stale moznost napisat pravdu (stele mi tu od Vas absentuje). Vy mate moznost verejnosti dat na vedomie, ako sa skutocne veci maju. Vy mate moznost pisat dalej a Vy mate moznost pred kazdym Vasim prispevkom rozmyslat a napisat ho tak, aby od Vas vela ludi necakalo ospravedlnenie.

Takze mna kontakt na Vas vobec, ale vobec nezaujima. Ak nieco chcete - prosim mate moznost. VEREJNE tak, ako ste zacali. Ono by to bolo jednoduche verejne z ineho urobit idiota a nasledne sa snazi niekde medzi styrmi ocami riesit sracky, do ktorych ste svojim konanim a tupym spravanim dostali aj Vase OZ a skutocne dobru myslienku.

Asi sa divite, ze som stale nedal svoju odpoved ktoru mam pripravenu uz davnejsie, ze? Ja davam stale moznost protistrane napravit to, co pos*ala. Tak si lepsie uvedomi silu media a jeho vplyvu na verejnu mienku.

Ja si to uvedomujem roky - ked sa Vy budete systematicky a korektne venovat niecomu roky, aj Vy na to mozno pridete.

Stale v admin sekcii nenachadzam tu Vasu registraciu.
Rudo Miškolci | 08-12-2012 17:16:31
Presne tak ako si napisala Ivetka. Ďakujem

Takze je zrejme, že ja som tu neklamal ako tvrdil p. Majko
Jozef | 08-12-2012 17:02:58
...som z toho vsetkeho smutny. A hlavne som smutny za Tobiaska, ale prave pre taketo "nepeknosti" uz moje 2% nedostanete.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 08-12-2012 15:46:33
Keďže sa tu spomenulo, kto koho prosil o uverejnenie materálov OZ Pomocníček, pre informovanosť čitateľov skopírujem moju komunikáciu s OZ Pomocníčkom, aby nedošlo k dezinformovanosti a k úvahám, že som sa dopustila niečoho neetického.

Áno ja som ako prvá oslovila OZ, pretože som chcela spropagovať ich založenie, nakoľko súcitim nielen s Tobiaskom Miškolcim, ale s každým chorým dieťatkom. Chcela som len podať aj ja pomocnú ruku, veď ako som im písala, čím viac ľudí o ich činnosti bude vedieť, tým lepšie. Oslovila som ich nasledovným textom:

Ahoj Miška ! Dozvedela som sa, že ste založili OZ Pomocníček. Je to úplne super vec, si naozaj šikulka a ako vidím aj plná energie

Chcela by som túto informáciu dať aj na SOL, veď čím viac ľudí o tom vie, tým lepšie.

Napísala som ti pár otázok a budem rada, ked mi na ne odpovieš. Rozmýšľala som, či na kameru alebo len písomne. Neviem sama. Písomne je to rýchle a nemusíme sa chystať s makeupom a podobne :))))))

Skús na ne odpovedať a potom uvidím ako to uverejním. Ja ti odpíšem.

aaaa poprosím: dám tam logo OZ čo tu máte ale ak chceš nejaké fotky tobiaska dať do článku, alebo tvoje, aby sa vedelo kto si , pošli mi nejaké sem....

Tak sa maj krásne a dakujem vopred za odpovede . Ak by ťa ešte napadlo niečo, načo by si chcela odpovedať a neni to v otázke, doplň si otázku a odpovedz na ňu prosím...páááá


No a čo sa týka zverejnenia oznamu o chystanom koncerte, to ma poprosil Rudko : ahoj. mohla by si dat please plagatik aj na seredonline?
moja odpoveď bola: jasné Rudko.

Toľko vysvetlenie ku komunikácii.
Rudo Miškolci | 08-12-2012 15:26:46
p.Majko, ak chcete tuto situaciu vyriešit, kludne sa stretnime osobne.Kontakt na mna mate. Ak nie, ja som skoncil s touto diskusiou
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 15:21:15
Pan Miskolci, ubezpecujem Vas, ze mam presny prehlad o to, aku genezu mala cela vec. Kludne skopirujte. Bude to potvrdenim zameru SOL spropagovat na verejnosti vsetko dobre, co sa v meste deje. Kazdu charitu a to nezistne.

Skuste vsak neopomenut a skopirovat aj tu Vasu ziadost - prosbu na Ivetku ohladom reklamy na Vasu akciu. To len preto, aby to kopirovanie bolo kompletne. A od toho sa potom mozete odrazit a nasledne vysvetlovat to a ako bolo potom.

Nuz a to sa dostaneme k meritu veci - a verte mi, ze mi je jedno, ci sa budete cervenat... Ozaj, mozete sa este pozriet do zrkadla?

No a aby som nezabudol - ta registracia, aby sme teda pristupili k tym Vami vcera rozadnym rozkazom ;-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 15:16:33
Martin | 08-12-2012 14:34:19 | - diskusiu na FB mam skopirovanu a vytlacena bude zdobit jednu stenu v mojej pracovni.

Je odrazom myslenia a vnimania reality ludi, ktori sa pod svoje vyroky podpisali a su na ne patricne hrdi...
Rudo Miškolci | 08-12-2012 15:15:42
p. Majko, ja mám napísat pravdu??? Ked chcete tak Vám to sem kludne skopírujem,to čo písala Ivetka do správy pomocníčkovi. A som zvedavý ako sa potom budete červenat. Tak ma tu neobvinujte že nehovorím pravdu! A koho som tu šikanoval? Poznáte význam slova šikana? No to sotva, inak by ste to netvrdili
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 14:47:47
Pan Miskolci, dalej ste napisali:

"To že SOL uverejnila o.z.Pomocníček ako novovzniknute oz, tak o to ich nikto nežiadal. Ale toto je presne to, čo p.Majko robí. Najskor niečo napíše, uverejní, a potom sa stažuje že to robia zadarmo. Myslíte si, že tie anonymné komentáre pod článkom Pomocníčka, povzbudili zakladatelky? Verte mi, že nie. A aj z tohto dôvodu nechceme žiadne články na SOL, pokial nebude diskusia výlučne iba pre registrovaných. "

Davam Vam moznost opravit sa a napisat pravdu, kto koho ziadal o uverejnenie materialov o aktivitach Vasho OZ?

Pan Miskolci, mam 5 rocneho syna a ucim ho, ze loz ma kratke nohy. Chcem, aby hovoril pravdu, nepodvadzal a ak nieco pokazi, aby sa priznal a snazil sa to napravit.

Stale nevidim Vasu registraciu v systeme. Vyuzivate tento medialny priestor ako anonym, no tvrdite nasledovne:

"A aj z tohto dôvodu nechceme žiadne články na SOL, pokial nebude diskusia výlučne iba pre registrovaných."

Pan Miskolci, fakt si myslite,m ze vsetci okolo Vas zeru seno a su tupci kedze nevystupuju arogantne ako Vy?
Ste anonymom a sikanujete tu vsetkych naokolo? Rozkazujete tu vsetkym co a ako maju robit a to vratane mna. Stretli sme sa niekedy spolu na pastve pri paseni krav? Kto Vam dal pravo takto sa spravat tam, kde ste na navsteve? Spraval som sa niekedy voci Vasmu OZ alebo voci Vasim priatelom niekedy tak ja? Ak ano, prosim skopirujte to do diskusie. Dakujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 14:36:30
Rudo Miškolci | 08-12-2012 14:20:49 | - este stale mate sancu napisat pravdu o tom, ako prebiehal nas rozhovor a kto odmietol spolupracu.
Martin | 08-12-2012 14:34:19
pre p. Miskolciho | 08-12-2012 12:46:51:

komentare od roznych ludi v statuse pana Miskolciho su nanajvys zaujimave ;)
Rudo Miškolci | 08-12-2012 14:20:49
-pre anonym | 08-12-2012 12:39:20
To že SOL uverejnila o.z.Pomocníček ako novovzniknute oz, tak o to ich nikto nežiadal. Ale toto je presne to, čo p.Majko robí. Najskor niečo napíše, uverejní, a potom sa stažuje že to robia zadarmo. Myslíte si, že tie anonymné komentáre pod článkom Pomocníčka, povzbudili zakladatelky? Verte mi, že nie. A aj z tohto dôvodu nechceme žiadne články na SOL, pokial nebude diskusia výlučne iba pre registrovaných. A v buducnosti bude diskusia na stranke pomocnička a tam sa mozu ludia vyjadrit.

A to že niekto píše, že su neni žiadne výsledky pomocníčka, tak nech si urobí vlastné oz a hned na druhý den daruje niekomu 2000eur na liečenie. Som zvedavý odkial by ich zobral. Z vlastného vrecka? Vianočný koncert je presne nato aby sa vyzbierali peniažky pre ludí, ktorý požiadali oz Pomocníček o pomoc. A nieje ich málo. Takže, ak chcete výsledky, tak si počkejte do koncertu, ale nebudem predbiehat udalosti. A oz.Pomocníček nieje iba pre mojho syna! Vidím, že neprajníkov tu mám dosť, ale kebyže ste v mojej koži, tak uvažujete určite inak a nebudete tu písat primitívne príspevky.

A ešte k tomu mojmu statusu len tolko, že ja som sa vás nepýtal milí anonymní diskutujúci o váš názor. Mali ste sa vyjadrit pod ten status na fcb, len tam by ste vystupovali pod vlastným menom a to by ste už nemali odvahu. Všetky anonymné komentáre neberiem važne a dobre sa na nich smejem
Rudo Miškolci | 08-12-2012 13:52:26
Už som to tu pisal, že si za tym mojim statusom na FB stojim.Treba čítat poriadne. A vadí mi len to, že to niekto skopiroval na tuto stranku. Kebyze by som chcel, tak by som to sem napisal aj sam. A nemusi niekto robit veci za mna.Ale vidim,že niektorí jedinci su tu trošku menej inteligentni. A ešte raz to sem napisem. Ak chce niekto mi nieco povedat k danemu statusu, tak nech si najde moje číslo alebo nech mi napise na fcb alebo nech mi posle mail, ktorý tu je tiež napísany. Nebudem si dopisovat cez SOL a anonymných diskutujúcich. Nato existujú iné portály. Majte sa tu pekne. Hocijaký další komentár už neuvidím, takže aj zbytočne reagovat :)
klamar | 08-12-2012 13:07:30
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
pre p. Miskolciho | 08-12-2012 12:46:51
Pan Miskolci takze kto je autorom toho textu ktory Vas tu akoze rozculuje a koho by ste chceli zalovat? Akurat tak seba:

http://tinypic.com/r/28urbfc/6
anonym | 08-12-2012 12:39:20
pre " pre Rudka Miskolciho | 08-12-2012 12:22:40 " : ešte raz pomohlo SOL, keď napísali o OZ pomocníček a predstavili ho ! A p. Miškolci, to že tu je reklama na napr. Dobreho anjela a podobne, tak tam nechodia redaktori SOL robiť reportáže,preto nemusí mať dobrý anjel reklamu SOL u seba Ale Vám by chodili na reportáže, robili by vám reklamu, uverejňovali aktivity Pomocníčka a to všetko zadarmo. Vo volnom čase, za svoje náklady. A aj to je druh charitatívnej pomoci pre pomocnička. Preto bolo podľa mna správne mať baner za baner. A denne sem chodí 3000 ludí a každý by o Vás čítal. Kto už len bude čitať galantaonline ? mimochodom financované mestom galanta,ale SOL nedostáva od nikoho nič !! aj preto si galantaonline môže dovoliť mať baner na svojej stránke nezištne, keďže maju svoj zdroj príjmov.

mimochodm, na rôznych charitat. akciách sa uvádza mediálny partner. Zopár som už videl. Neuvádzaju sa všetci čo dobrovolne prispeli ( vo vašom prípade podarovaním papierov na kalendáre, tlačom, predávaním kalendárov a podobne . Možno niekde s malými písmenkami sa to uvedie) Ale mediálny partner je vždy zreteľne uvedený. Bez medializácie sa žiadna charitatívna činnosť, ani tá Vaša nedostane verejnosti na vedomie. Darmo budete na galantaonline alebo sa šíriť facebookom. Nikdy čísla sledovanosti aké ma SOL nedosiahnete.

Nezastávam sa SOL, je to len môj názor. Ak by ste chceli pomocníčkovi pomôcť, vyhoveli by ste a baner by ste dali. A mali by ste tu plný servis.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 12:28:42
Som rad, ze Miro Vam to v principe vysvetlil.

Ja len dodam, ze v civilizovanej krajine vedenej civilizovanymi ludmi by nik neakceptoval to, ze niekto buduje firmu (now how, technicke vybavenie, znacku a pod.) dvadsat rokov a nasledne dojde do funkcie indian, ktory z penazi nas vsetkych (teda aj Vasich, mojich ci mojho dietata, ktore je investiciami do firmy urcitym sposobom po cely zivot ochudobnovane) zriadi to, co koniec koncov niekto iny pred 5 rokmi verejne navrhol a ti isti, ktori maju dnes pocit ze objavili Ameriku to vtedy zamietli.
A to este nie v prospech nas vsetkych tak, ako to bolo v minulosti navrhnute, ale v prospech iba tych, ktori su zasadne bud nakloneni vedeniu mesta, minimalne nie su s nim v rozpore.

Nie, v civilizovanej spolocnosti by toto mozne nemolo. Tu fakt nejde o to, ze je jedno, kto berie peniaze ci tazi z media.

Preco? Nuz preto, lebo jedna strana investovala zo svojho do sirenia slobodnych informacii a druha z nasho a sirienie informacii obmedzuje az cenzuruje.

Chapem verejnost, ze tazko si usporiada fakty, ked nema dostatok informacii. Prave preto moja ponuka - verejna diskusia. Fakty a argumenty.

Co sa tyka reklamy, to Miro vysvetlil. Aj to sa tyka viacerych, no Mira podstatne viac, nakolko jeho mesacnik je vylucne o reklame. Nam ma reklama sancu iba ciastocne znizit naklady na SOL. Nikdy ich nepokryje, ba dokonca sa k tomu ani len nepriblizime. Ale to je znovu tema na diskusiu a nie na par riadkov.
pre Rudka Miskolciho | 08-12-2012 12:22:40
Ahoj Rudko. To co si napisal na Facebook je v poriadku ale ked to niekto skopiroval sem na SOL tak si sa dosral a rychlo ziadas o IPcku? Naco ti je? Je to tvoj nazor? Je! Tak bud si za nim stoj alebo ho nepusti z papule.

Ak niekto niekoho moze zalovat, tak ti prajem, aby ta Majko zaloval. Pretoze to co si urobil je ciste osieranie, dokonca zakerne a od chrbta. Ked to tu vyslo najavo tak si sa k tomu nechcel ani priznat. Podla mna postupoval velmi spravne. Prvy krat ti pomohol ked zverejnil video tvojho syna, druhykrat ti pomohol ked zverejnil oznamenie na pripravovany koncert - je dobrym zvykom v celom svete, ze na plagatoch su za odmenu spomenuti medialni partneri - ty si mu to vobec neoplatil a nedal si to tam.

Ked si od neho ziadal vymenu bannerov dal ti opat dobru ponuku - treti krat ti chcel pomoct. Banner na stranke s vyse 2000 navstevnikmi denne vymenou za banner na strane s 20 navstevnikmi denne je pre Majka velmi zly biznis. Ale tebe nestacilo ani to. Ratas? Tri krat si dostal, ale nedal si nic!

Hras sa tu na charitu, ale bol by si taky, ak by to nebol tvoj syn? Ja som zatial prispel na vsetky zbierky co boli v meste a dal som peniaze aj tebe pretoze viem ze choroba je velmi zla vec a nikto si nevie predstavit ake je to tazke kym to neprezije. Vase OZko vsak zatial nema ziadne vysledky - pomahate zatial IBA SEBE! A prepac, to nie je charita, to moze byt iba chamtivost.
Majko sa hanbí za svoje humorné perličky ??? pán moralista, ktorý zmaže príspevok čo neporušil pravidlá !!!! | 08-12-2012 12:21:00
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
anonym | 08-12-2012 11:39:25
Máte pravdu, každý však na to pozeráme zo svojho pohľadu. Je zbytočné ma stavať do pozície toho, kto by prípadnou likvidáciou tým trpel, je to len hypotetická úvaha a teda pre mňa bezpredmetná. Ja ani moja rodina by prípadnou likvidáciou nejakého hráča na trhu v oblasti reklamy netrpela. Iné by to bolo u Vás, to je jasné. Nuž ale každý si hájime svoje záujmy a tie čo sa nás netýkajú, nás vlastne ani nezaujímajú. Cynické, ale reálne. Ja mám tiež zamestnanie, o ktorom sa ľudia vyjadrujú nelichotivo a zobrali by nám to čo tu je desiatky rokov. Nikomu to však nemám za zlé a som s tým zmierený. Je mi jasné, že tí ľudia mi nedoprajú preto, že oni na to nárok nemajú. Zase sme pri tom, že každý si háji svoje. Ja som zmierený a kritikou môjho zamestnania a nikomu nepíšem, že ako by sa chovali ostatní, keby boli v mojej pozícii. Skúste to aj vy. Inak si cením Vašu serióznu debatu.
Miro Petruška | 08-12-2012 11:29:51
ešte pre: anonym | 08-12-2012 11:12:00
ale prestalo by Vám byť srdečne jedno keby nezamestnaným z takto zaniknutých a zlikvidovaných firiem by ste boli Vy, alebo Vaša rodina, čo by bol následný krok. Nedá sa konkurovať proti tomu ak si samospráva časť potrebných nákladov uhradí od daňových poplatníkov.
Váš názor Vám neberiem, ale považujem ho za mýlny.
Miro Petruška | 08-12-2012 11:22:56
Pre: anonym | 08-12-2012 09:15:25 a Občan | 08-12-2012 00:58:47
Pokúsim sa Vám vysvetliť prečo ja v tom vidím problém. Krivý to slobodný trh a žiadne súkromne medium nie je schopné cenovo konkurovať takejto činnosti, keďže časť nákladov je krytá s verejných zdrojov. Reklama je taký istý dovolený druh podnikania ako hocičo iné. Prečo by sme s mestom mali súťažiť o zákazníkov za podmienok. že si mesto vykryje časť nákladov od daňových poplatníkov?
Týka sa to všeobecne aj iných druhov podnikania. Napr. Mesto ma v DK komplet vybavenú kuchynu, ak by cez týždeň tam začalo variť obedové menu a navyše to ešte zadotovali mohli by ho predávať napr. za 2 €. Ako by sa k tomu malo postaviť tých pár prevádzok v meste kde im to vychádza na 3 - 4 € ? A ďalej čo? Mesto začne piecť aj dotovaný chlieb? Stavať domy? A čo bude potom s tymi prepustenými nezamestnanými zo skrachovaných sôkromných prevádzok?
Ja som iba za rovnaké podmienky na trhu. Tak ako to hovorí zákon o hospodárskej súťaži a nevidím úlohu samosprávy v tom aby za peniaze daňových poplatníkov vytvárala priamu konkurenciu firmám na území mesta.
Skúste sa na to pozrieť aj z pozície firiem a zamyslieť sa nad tým či by sa Vám to takto zdalo byť korektné a spravodlivé?
anonym | 08-12-2012 11:12:00
Je to Váš názor neberiem Vám ho. Otázne je či je najlepší. Ľuďom môže byť jedno v akom periodiku nájdu reklamu. Podstatné je, že sa k nim dostane. Mne je srdečne jedno kto bude mať z tej reklamy prospech - či mesto, Foreko alebo SOL. Chápem, že Vám to jedno nie je, ale čo mňa je do toho? Mesto nemá právo takýmto spôsobom získať peniaze do kasy? Je tu (vraj) trhový mechanizmus a konkurencia je dobrá na to, aby to vyselektovala. Tí neschopní nech idú preč. Preto nemyslím, že by to deformovalo trh, ale skôr naopak. Čím viac hráčov, tým lepšie. Kde je problém?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 11:06:23
anonym | 08-12-2012 09:15:25 | - prave taketo nazory a konania kompetentnych vyslovene deformuju trh, zvyhodnuju neschopnych a tym nasledne trpi cele mesto, kraj ci republika. A toto fakt plati na 100% a je to preverene rokmi.
Tazko sa nieco vysvetluje v niekolkych vetach - ak mate zaujem debatovat na temy, ktore ovplyvnuju zivot mesta, urobime verjnu diskusiu.
anonym | 08-12-2012 09:15:25
Prečo by v SN nemohla byť uverejňovaná reklama? Ak by mesto z toho malo peniaze, tak v tom nevidím problém.
seredan | 08-12-2012 08:56:38
pan Majko, robte si svoje pisanie a la Novy Cas alebo Plus 1 den tu na svojej stranke a o poctive a prakticke stranky ako SN sa radsej nestarajte. tam by ste aj tak nemohol nikomu mazat prispevky a byt urazeny za vsetko, urcite by vas to prestalo skor ci neskor bavit.
Občan | 08-12-2012 00:58:47
Pokiaľ peniaze z reklamy idú na účet mesta je to úplne v poriadku.A o tom či reklama bude alebo nie asi nebudú rozhodovať majitelia Foreka a SOL.
Toto je sen - čo chcete si ešte uzurpovať?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-12-2012 00:21:36
Miroslav Petruška | 07-12-2012 22:57:30 | - fajn. Tak teda nastuduj a nasledne napis.

Nieco viac ako dva roky dozadu som napadol zamer v SN davat reklamu - nebolo to ferove voci Tebe, kedze Tvoje noviny ziju z reklamy. Vyslo to a potvrdili sa moje slova a predpoklady. Budovanie konkurencie z dani nas vsetkych bolo svinstvo, ze?

Dnes hovorime o uplne rovnakom, len voci SOL. Ci?
Ako to vidis?
Miro Petruška | 07-12-2012 23:13:39
Pre: Miloš Majko | 07-12-2012 23:02:43
Ak je to tak, tak tam mi to vadí samozrejme tiež, len o tomto nemám prehľad a neviem o čo ide. Musím si to pozrieť. Len Tvoj článok mi hneď udrel do očí, keďže to je blízke môjmu fachu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 23:02:43
Miroslav Petruška | 07-12-2012 22:57:30 | - Miro ved neblbni. Nejako si vynechal tu sukromnu TV. Tam je pes zakopany...
Miroslav Petruška | 07-12-2012 22:57:30
Pre: Miloš Majko | 07-12-2012 20:32:17
Ďakujem Ti za konečne priamu a jasnú odpoveď - beriem. Píšeš mi: "A ak si das ako sukromna firma reklamny clanok bez predchadzajucej dohody - bude docasne zmazany"
Konečne sme sa niekam posunuli. Prečo by to malo byť v Tvojom prípade iné, prečo by si si ako súkromná firma mal dávať reklamný článok do SN bez predchádzajúcej dohody?. SN sú navyše hradené z verejných zdrojov a vlani sme sa obaja zhodli na tom, že komerčná inzercia (ani skrytá) by tam nemala byť, lebo vytvára nerovné podmienky na trhu.
Ja to teda rešpektujem a nedomáham sa prístupu online do SN. Ak budem chcieť niekedy ako občan napísať niečo nekomerčného do SN budem rešpektovať stanovené pravidlá, lebo sa mi zdajú rozumné a bez problémov pošlem článok dopredu.
Robo Horvath | 07-12-2012 22:44:54
Pre: Miroslav Petruška | 07-12-2012 22:28:38
No skoda, mozno by sme sa dostali k objektivnejsej podstate.
Nazor na Sol | 07-12-2012 22:34:18
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Miroslav Petruška | 07-12-2012 22:28:38
Pre: "Robo Horvath" | 07-12-2012 21:41:17
Ja som si medzitým overil, že Robo Horvath je iba nick a Vaše skutočné meno je iné, takže to považujem iba za vyšší level anonýma a na na takúto debatu nemám chuť ani čas. Zdá si mi nekorektná. Ďakujem za pochopenie.
Nazor na SOL | 07-12-2012 22:27:39
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 22:10:23
???? | 07-12-2012 22:07:42 | - mate zaujimave nazory. Nuti Vas snad niekto uz cez 3 roky citat SOL, diskutovat a reagovat na niektoreho z autorov?
???? | 07-12-2012 22:07:42
sloboda slova a demokracia? Sukromne noviny a diktatura? Kto si zalozi sukromne noviny a z vlastnej iniciativy je vsade, kde sa nieco deje, dobre, ale preco chce za to zasluhy ci peniaze. Ved nikto to nekaze nikomu robit. Ak niekto otvoril cez sukromne noviny forum, dobre, ale preco ten diktatorsky postoj, ja som neomylny a mam vzdy pravdu a vsetci musia byt nadseni z mojej cinnosti, suhlasit s navrhmi, ci chciet realizovat moje napady??? Piste, ked Vas to bavi, budeme diskutovat, ak chcete, ale nechcite byt tienovym vedenim mesta. To je uz prehnane.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 22:05:14
Z adresy info@mimo.sk a Rudolf Miškolci [rudo.miskolci@stonline.sk] som e-mailom dostal nasledujucu spravu:

P.Majko, žiadam Vás o poskytnutie IP adresy počítača, z ktorého bol poslaný komentár na vašej stránke www.seredonline.sk,

a to pod uvedeným Nickom rudo miskolci | 06-12-2012 17:19:22
S pozdravom
Rudolf Miškolci

PS: Hádam ma už chápete!!!

- - -

Nie, nechapem... - a do tohto momentu registracia ziadna.
Robo Horvath | 07-12-2012 21:41:17
Pre: Miroslav Petruška | 07-12-2012 15:16:08
Kludne mi tykaj. Tu je len cast tvojho prispevku.

"Vážne si myslíte že keď si niekdo niečo prenajme od mesta za všeobecne stanovených a trhových podmienok, nemá právo vyjadrovať sa k veciam verejným???"

Nepodsuvaj tu citatelom nieco co som nenapisal alebo dokonca nieco co si ja akoze myslim.
Ja som sa len snazil poukazat na to ze pre objektivitu citatelov si mohol najskôr napisat, ze tvoja firma je v obchodnom vstahu s MsU a ze si aj v prenajme priestoroch mesta. A ver, ze pre mna je tvoj nazor,na ktory mas samozrejme pravo, ale nie je dostatocne nestranny,na zaklade tychto skutocnosti. A hned som napisal,ze nic v zlom a len pravdu. Takze nechapem tvoj sarkazmus na moju adresu.
Ale ak chces tak mozme pokracovat v debate. Nakolko sa mi to nechce hladat na stranke mesta rad by som ta poprosil o informaciu co nieje tajne a to ze kolko m2 v skutocnosti uzivas ci uz poschodie alebo prizemie a kolko rocne platis mestu za prenajom a kolko platis za ktore siete rocne? Potom by som rad dokoncil svoju "ozajstnu" myslienku.
Nech si objektivny čitatel sám urobí názor.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 21:28:42
Rudo Miškolci | 07-12-2012 20:48:12 | - Vy zrejme nie ste zvyknuty dodrziavat pravidla. Tie v SOL sa Vam neprisposobia.

Navod pre jednoduchsich citatelov: - registracia je v lavo hore.
pre neviem koho | 07-12-2012 20:56:36
a keby aj bol. co teba do toho?
Registrovaný pre p.Miskolci pre p.Miskolci | 07-12-2012 20:54:33
p.Miskolci,p.Majko je Vas podriadeny?Usudzujem to zo stylu komunikacie s nim.
Rudo Miškolci | 07-12-2012 20:48:12
p.Majko, mate to poslané na mail majko@majko.sk
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 20:44:14
Rudo Miškolci | 07-12-2012 20:39:25 | - anonymovi vystupujucemu aj pod menom v titulke aj pod nickom:

- ziadnu novu registraciu z Vami citovaneho mena som nezaznamenal.

Pan anonym, ked mi zacnete platit ucet za telefon pripadne mzdu, tak Vasa poznamka bude mat racionalne zaklady.
Rudo Miškolci | 07-12-2012 20:39:25
p. Majko čakám na ten mail od Vás. Bolužial, máte vypnutý telefón a na váš mail seredonline@seredonline.sk sa nedajú poslať maily.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 20:32:17
Miroslav Petruška | 07-12-2012 20:29:07 | - ak bude Brejvik registrovany, budem to riesit nasledne.
A ak si das ako sukromna firma reklamny clanok bez predchadzajucej dohody - bude docasne zmazany. Ako firma.

A ano, na svojej ziadosti trvam.
pre Majka | 07-12-2012 20:31:01
Nikto si tu nebude dávať Nick pod mojim menom! A nezabudajte všetci, že aj "anonym" vystupuje pod nejakou ip adresou
Miroslav Petruška | 07-12-2012 20:29:07
Miloš odpovedal si mi úplne mimo podstatu - menovaním aktivity SOL. Téma bolo volné vkladanie článkov online občanom Milošom Majkom a inými občanmi tak ako to žiadaš od mesta vo videu pri tomto článku. Ak chceš korektnú a odbornú diskusiu a nie demagógiu prosím Ťa drž sa podstaty. Fakt ma to zaujíma, že ako si predstavuješ, aby mesto ako vydavateľ zabezpečilo nezávadný obsah príspevkov. Vieš na toto odpovedať a myslíš tú žiadosť stále vážne?
Môže sa u Teba zaregistrovať trebárs aj Breivik, alebo niekdo podobný a dávať tam rasistické články?... alebo skrytú reklamu? Som zaregistrovaný aj na SOL môžem si zajtra vložiť zadarmo článok o aktivite mojej firmy?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 20:28:01
Rudo Miškolci | 07-12-2012 20:25:35 | - pokym nie je diskutujuci korektne registrovany, ma statut anonyma.
Rudo Miškolci | 07-12-2012 20:25:35
p. Majko, asi som to nenapísal dosť jasne, keď ste to nepochopili. A pod článok som sa podpísal.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 20:09:18
NEHORAZNOST | 07-12-2012 19:40:49 | - kedze tvrdite:

" Táto stránka nemá žiadnu úroveň. Len Majko potrebuje mať návštevnosť zrejme"

- tak ma nezatazujte nezmyselnymi poziadavkami a diskusnymi prispevkami tohto druhu. Ak ste pan Miskolci, tak na: "PS: p.Majko, tú IP adresu mi pošlite do mailu rudo.miskolci@stonline.sk" takuto komunikaciu je zvyknuta asi mozno Vasa rodina pripadne Vasi priatelia, no je do nej a medzi nich nepatrim. Podla Vami uvedeneho nicku ste predpokladam male rozmaznane decko, ktore rodicia este nenaucili spravat sa.
pre nehoraznost | 07-12-2012 19:59:26
Zjavne niekto skopiroval to,co ste napisalali aj na fcb,s tym,ze Vam to pomoze:D Stal sa asi opak.
NEHORAZNOST | 07-12-2012 19:40:49
p.Majko, chcem vediet IP adresu PC, z ktorého bol poslaný príspevok od rudo miskolci | 06-12-2012 17:19:22. Pretože ja som to sem nenapísal. A za toto si bude dotyčný znášať právne následky.To si môže byť istý. Táto stránka nemá žiadnu úroveň. Len Majko potrebuje mať návštevnosť zrejme

A k veci:
To čo som napísal na inej stránke ohladne SOL, tak za tým si stojím. A nespájajte si prosím Vás moju rodinu s o.z.Pomocníček!!!!
To, že SOL urobila reportáž o mojom synovi tak za to som vďačný a pomohlo nám to. Ale baner sa netýka mojho syna a ani mojej rodiny. Myslíte si všetci, že je úplne normálne pýtať od nadácie výmenu banera za baner???? Tak prečo nieje na stránke Dobrý Anjel baner SOL??? Ja som navrhol p. Majkovi výmenu banerov iba v tom prípade, že na stránke pomocníčka bude baner umiestnený v podmenu Podporujú nás. S tým p.Majko nesúhlasil, pretože ak my sme chceli baner na hlavnej stránke, tak aj on. A pochopte jednu vec! Ak bude v budúcnosti podporovať o.z.Pomocníček 30 firiem, tak každému dáme baner na hlavnú stránku? Pozrite si stránky nadácii, kde majú umiestnené banery. Ani jedna ich nemá na hlavnej stránke. Prečo nám dala nadácia JOJ baner na ich hlavnú stránku a nepožadovala výmenu??? Prečo nám dala galantaonline baner na ich hlavnú stránku a nepožadovala výmenu??? No to je predsa jasné aj debilovi!!!
LEBO CHCELI POMOCT !!!

A ten kto by to chcel so mnou prediskutovať, tak nech sa páči. Rád sa stretnem s každým. A hlavne s tým odborníkom, čo napísal že joomla stránku má za 5 min hotovú.

PS: p.Majko, tú IP adresu mi pošlite do mailu rudo.miskolci@stonline.sk

Ďakujem, s pozdravom
Rudo Miškolci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 17:57:39
Občan | 07-12-2012 17:07:24 | - mozno by bolo zaujimave napisat, co by sa mi z uvedeneho nemalo pacit. Mohlo tam vsak byt viac reakcii na niektore vynechane body z mojho prispevku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 17:54:53
Miroslav Petruška | 07-12-2012 15:36:44 | - neberiem to ako kritiku.
SOL je z velkej casti novinami a z dalsej blogom.
Mestu, teda nam vsetkym robi SOL uz 5 rokov reklamu, publikuje materialy z akcii, spracovava videa a pod.
Zatial bez financneho prispevku (najom studia je jasne vycisleny)

Vyhol si sa mnohym oblastiam, spomeniem iba Tvoju kritiku na clanok SOL. Pytam sa, nevadi Ti ten isty clanok pre uz spomenutu regionalnu TV (sukromnu) ktora je mestom financovana? Ak vadi, preco si to nespomenul a ak nie, preco ten rozdielny pohlad?

Ja to vidim takto - vynecham Tvoj reklamny mesacnik - mesto za reklamu plati.

SOL historicky bolo, je a aj bude neprijatelne preto, lebo aj pod prebratymi VZN-kami mozu obcania diskutovat a kedze maju moznost odhalit navrhovane perlicky ako napr. 50 Eur za skolku, skrytu investiciu do sukromneho sportoveho klubu a dalsie, maju moznost urobit aj malu revoluciu. A to v meste predsa nepotrebujeme.

Jasne ze provokuje aj nazor obcanov na poslancov - ich predstava je - nedotknutelnost, ziadna diskusia o ich rozhodnutiach, ziadne namietky proti navrhom a uz vobec nemaju zaujem, zby im niekto videl na prsty ci do biznisu.

Upozornujem, ze su aj poslanci, ktorych si vazim napriek tomu, ze maju aktivity spate s mestom. Dovody neskor a urcite v inom materiali.

Miro, SOL je produkt, ktory nam zavidia doslovne na celom Slovensku. Preto dnes uz vysoko nadregionalne, resp. celorepublikove aktivity. SOL je produkt, ktory by vsak vadil vzdy a kazdej samosprave.
Teda nevadil by, keby som sa nechal kupit ako prostitutka.

V diskusii (aj okolo pana Miskolciho) ma tesi jedno - dokonale sa sparovavaju prepojenia a niekedy staci byt kludny, drzat hubu a sledovat. Vsetko sa rozuzli same. Co nie, tomu trosku pomozeme. A hned bude sachovnica jasna. Teda mne je uz dlho, no mala by byt aj ostatnym a to zase tak jednoduche nieje.

Kazdopadne SOL bolo, je a zostane odlisne a ako uz niekto napisal v diskusii, tolko charity kolko urobilo a robi SOL - resp. jeho tvorcovia (nie jeden clovek), v meste neurobil nik. A dovolim si povedat, ze ani neurobi, pretoze to nie je o tom, ci niekto chce, ale ci moze a ma ako. A co je dolezite, SOL to nerobi pre svoju organizaciu (mancaft), ale pre inych.

Postupne vsetko vyjde na povrch, len to chce cas a trosku trpezlivosti. My sa za 5 rokov cinnosti v prospech vsetkych obcanov mesta hanbit nemusime.
pre klasika | 07-12-2012 17:41:50
Ja súhlasím, p. Majko je za tie roky rozhľadený, lebo vníma všetky články, ktoré sa píšu do SOL ,všetky číta a vie čo
ľudí, zaujíma, čo kritizujú, nerobí zo seba mŕtveho chrobáka ako tí tam na radnici, čo chcú, aby ich ľudia iba chválili,aj keď nie je začo. Jedni a tí istí poslanci celé roky, už to treba fakt vážne vymeniť.
Občan | 07-12-2012 17:07:24
P,Petruška,asi ste napísali niečo,čo sa nebude páčiť p.Majkovi ale úplne s Vami súhlasím a máte môj rešpekt.
anonym | 07-12-2012 16:43:36
Pán Petruška klobúk dole!
neviem | 07-12-2012 16:09:49
...preco Vam nestacia tieto noviny, ved tu sa plne realizujete a do Noviniek sa da tak ako to uviedol primator naozaj prispiet. Trochu mi unika zmysel tychto debat, Ide tu o opoziciu, spolupracu, provokovanie, konstruktivnu kritiku, nezavislu diskusiu, vymenu nazorov...? Ja chapem SN ako noviny-mesacnik, ktory informuje o akciach a diani v meste. Tak funguju vsetky noviny, na forum su ine moznosti, napriklad aj Vase SOL. To je len moj skromny postreh, ci skor pohlad na vec.
simona | 07-12-2012 15:47:59
ta redakcna rada je dobry napad.. ale to by v nej nemal sediet volakdo z poslancov alebo z mesta. Najlepsie by bolo ak by mesto vyzvalo obcanov aby niekoho navrhli a hlasovalo by sa tu aby to bolo spravodlive
Miroslav Petruška | 07-12-2012 15:36:44
Pre: Miloš Majko | 07-12-2012 11:40:03
Miloš, môj príspevok nebola kritika, ale iba vyjadrenie môjho názoru na vec. Mne sa to zdá jasné:

-Vydavateľ novín printových, alebo aj internetových je zo zákona zodpovedný za obsah. Platí to aj v prípade ak je vydavateľom mesto, obec alebo štátna správa, ďalej má právo dodržať aj obsahovu skladbu podľa svojích predstáv a štatútu novín.

- To že niekdo sa tam podpíše celým menom neznamená, že to vydavateľa zbaví zodpovednosti za závadný obsah. Ako by to vyzeralo, keby mal každý možnosť hocikedy si tam hocičo zavesiť, tak ako to požaduješ Ty. Ako by asi mesto zabezpečilo tieto povinnosti.
To že to Ty dovolíš v Tvojich internetových novinách (aj keď reklamné články nepovoluješ. Alebo áno?... Hneď zajtra si nejaký napíšem...) je Tvoja vec a Tvoj problém.

Nežiadúcich možností je dosť: Napr. záplavy reklamných prezentácii firiem, článkov, fašistický a rasistický zamerané materialy, materiály náboženských siekt a pod.... Prečo by to mali znášať daňový poplatníci

Chceš mi povedať, že u Teba keď sa zaregistruje aj trebárs Anders Breivik z basy tak môže hocikedy vkladať hociaké svoje články a šíriť svoje teórie v Tvojích novinách?

Skús mi, ale hlavne aj iným čitateľom vysvetliť to, ako by to mesto malo zabezpečiť.
Preto sa mi zdá Tvoja požiadavka na mesto neoprávnená a trošku si myslím, že má iný cieľ.

Hádam Ty mi neuprieš právo (tak ako niektorý Tvoji čitatelia) mať aj vlastný názor a vyjadriť ho aj napriek tomu, že mám od mesta prenajaté priestory. Bližšie k tejto problematike som sa vyjadril v odpovedi „Robovi Horváthovi“ So zmluvou nemám najmenší problém, je zverejnená na mestských stránkach v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciam a obsah mojej zmluvy je v súlade s VZN mesta.

Neber toto ako kritiku, ale čisto ako odborný vydavateľský problém a skúsme ho konštruktívne vyriešiť. Pozdával sa mi názor p. Michala Irsáka ml. v predchádzajúcich príspevkoch – názor s redakčnou radou a iné postrehy....
Ty to neber osobne. Hocikomu, alebo všetkým dať v pozícii mesta taký volný prístup, ako požaduješ sa mi zdá hlúposť.

Ešte raz opakujem aj pre iných čitateľov, nie som žiadný verejný funkcionár, ani ináč zmluvne spätý z mestom ak tentoraz stojím na ich strane. Som iba obyčajný súdny človek z vlastným nezávislým názorom.
Naopak vedeniu mesta pri najbližšej príležitosti vytknem, že do printových SN pustili typický reklamný článok aj s kontaktmi na Nezávisle súkromné medium (SOL) podnikajúce v rovnakej oblasti ako ja. Podľa tejto schémy by to mohli požadovať aj ostatné podnikajúce subjekty na uzemí mesta a prečo by to malo byť hradené z verejných zdrojov?
Miroslav Petruška | 07-12-2012 15:16:08
Pre: Robo Horvath | 06-12-2012 23:51:35
Prepáčte budem Vám zatiaľ vykať, neviem kto ste a nepamätam sa, že sme si potykali. Matne sa mi niečo zdá, že Robo Horváth je iba Váš nick a skutečné meno je iné. Už to tu tušim niekdo riešil v nejakej diskusii …
Neviem, je to tak? Ak sa aj napriek tomu poznáme z videnia (mňa pozná veľa ľudí) tak prepáčte to vykanie.

Poďme, ale k veci. Článok pod ktorým reagujeme sa volá „Sloboda slova a demokracia v praxi“ Chcete snáď povedať že nemám právo niečo povedať k téme kvôli tomu, že mám od mesta prenajaté priestory? Tak isto ako desiatky iných občanov a podnikateľov. Stále má mesto v ponuke ešte volné priestory, ktoré nevie za stanovenú cenu (takú akú mám aj ja) obsadiť. Vážne si myslíte že keď si niekdo niečo prenajme od mesta za všeobecne stanovených a trhových podmienok, nemá právo vyjadrovať sa k veciam verejným???
Nech si objektivny čitatel sám urobí názor.

Ani cena a plocha nie je žiadne tajomstvo: je to 40,0 € / m2 bez DPH, podľa Všeobecne záväzného nariadenia mesta VZN č.1 / 2006 a príp.neskorších novelizácii. Je to k dispozíci všetkým občanom na stránkách mesta, pripadne na MÚ. Energie tiež platím podľa platných predpisov. Zmluvy sú k dispozíci: http://transparentne.sered.sk/zmluvy,sms,2012 za rovnaných podmienok si môže nehnutelný majetok (ktorý mesto nevie využiť) prenajať hocikdo. Ponuka v meste prevyšuje dopyt.

Iný obchodný vzťah (alebo kšeft ako to nazývate Vy) z mestom nemám a na nič mi neprispieva ani cent.
Naopak zdarma uverejňujem vo FOREKOpress program Domu kultúry, kina, múzea rozpis služeb lekárni.
Robím to dobrovoľne ako službu občanom a pre zvýšenie atraktivity reklamných novín.
Kalendáre stolové aj nástenné, ktoré vydávam sú hradené v plnej réžii z vlastných zdrojov firmy. Ak si kúpi
v niektoré roky mesto od 50 – 150 ks kalendárov pre svoje potreby som len rád. Ja si Vážím každého zákazníka a nebudem mestu brániť nakupovať moje služby len preto, aby si niekdo nemyslel, že si nemôžem slobodne povedať svoj názor.
Iné zákazky pre mesto som v tomto roku (aj v minulom) robil iba párkrat a na 80% to boli veci, keď už iní zlyhali, alebo to nedokázali urobiť v takom krátkom termíne, ako to mesto potrebovalo. Elektronických dražieb sa nezúčastňujem po tom jako som to raz skúsil a přesvědčil sa jako to funguje. Nezúčastnil som sa ani konkurzu na Seredské novinky, lebo som predvídal možné problémy s ich vydávaním, tak ako to bolo nezmyselne spojené to nezapasovalo celkom do činnosti našej firmy (nemáme redaktorskú časť) vieme robiť iba grafickú časť sadzbu a polygrafickú časť. Neviem teda aké kšefty z mestom máte ešte na mysli?
Keď, ale príde mesto za nami, tak ako každý iný zákazník napr. že potrebujú vyrobiť pečiatku alebo vizitky to ich mám podľa takýchto názorov poslať odmietnúť?? Skutočne nechápem takéto názory. A prečo by som sa nemohol kvôli tomu slobodne vyjadrovať (pre Erich 06-12-2012 10:35:36)

Tak Vážený pán Robo Horváth, ale aj pre Erich 06-12-2012 10:35:36.,
Dúfam že som Vám zodpovedal, čo Vás trápilo, hádam mi to Miloš Majko nezmaže ako nedovolenú prezentáciu firmy a môžem sa Vás teraz spýtať:

Mám právo aj ja sa vyjadrovať k tejto veci a dovolíte mi diskutovať aj napriek tomu, že mám niečo
prenajaté od mesta?

Takto si predstavujete slobodu slova a demokraciu v praxi?

Môžme už teda pokračovať v debate?

Ak mi chcete povedať Vaše skutečné meno alebo vysvetliť mi ako to je s tým Vaším nickom môžete tak urobiť aj na môj e-mail: petruska@foreko.sk. Rád si s Vami podebatujem a prípadne aj potykám.
pre p.Miskolci | 07-12-2012 11:53:21
P.Miskolci,Vy a Vasa rodina musite najlepsie vediet,ze to co ste napisali nie je pravda.Nikto v Seredi nie je pristupnejsi,co sa tyka charitattivnych projektov,ako SOL.Je dost neferove od Vas,ked napisete.ze Majko sa zachoval neludsky.Ak mate nazor na Majka,ze je k....,prosim,majte ho,Vas nazor Vam nikto neberie,ale jeden fakt je ten,ze vdaka SOL sa v Seredi uz pomohlo viackrat.Neludskost spociva v tom,ze od Vas pozadoval to iste,co vy od neho.Vseobecny problem je asi v tom,ze akosi sme si zvykli len utocit,urazat sa navzajom a vytraca sa vzajomna komunikacia a o ucte a respekte ani nehovorim.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-12-2012 11:40:03
Miroslav Petruška | 05-12-2012 23:09:29 | - Miro, Tvoja kritika vychadza pravdepodobne z neznalosti veci.

Ten material ktory povazujes za reklamny bol napisany nasledne po uverejneni presne takeho isteho na jednu spriaznenu regionalnu TV, ktoru mesto podporuje dlhe roky peniazmi, o ktorych sa beznemu cloveku nesniva.

Tato sukromna firma z Galanty mala reklamny clanok v printovej verzii aj v elektronickej SN. Nam sa material o SOL zatial vzhladom na cenzuru zatial podarilo dostat iba do printovej verzie aj to s 3 mesacnym spozdenim na na mnoho naliehani a prislubov danych pre kamerou.
To su fakty, ak bude treba - dokazem.

Miro, na rozdiel od inych, ja som v momente, kedy som zacal robit noviny odmietol akekolvek zakazky pre mesto - moja firma je bokom - pisomne podklady o tomto najdes v archive novin.

Ukaz mi este jedneho cloveka v meste, jednu firmu ci jej majitela, ktory takyto tah urobil. Sam som sa pripravil o legalny a korektny biznis a to iba preto, aby mi nik nemohol napisat to, co sa napriek tomu deje bezne. (to ze som uvolnil miesto Tvojej firme v tomto kontexte nepovazujem za podstatne, i ked tomu tak naozaj je)

Takyto krok som urobil napriek tomu, ze nei som volenym funkcionarom a teda kazdeho je ho*no do toho, co, kedy , ako a pre koho robim.
Ano, veci robim inak ako dokonca niektori poslanci, ktorym nie je hanba konat tak, ako konaju. A to urcite ser*e vela ludi.

Co sa tyka kalendarov a reklamy na ne - ponuka bola barter - za reklamu kalendare s logom SOL.

Co sa tyka Tvojho posobenia v poriestoroch mesta - je to Tvoj vztah a aj Ty by si mohol zverejnit v Tvojom reklamnom mesacniku zmluvu tak, ako ja na tie pre SOL v tychto novinach.

Otazka na zaver - Ty priestor na reklamu v Tvojom mesacniku rozdavas?

Ja v SOL uz 5 rokov na vsetky aktivity v meste, pre skoly, skolky, neziskovky, OZ-ka a podobne ANO - rozdavam zadarmo!!

5 rokov bez jedineho centu od ktorejho kolvek z nich a bude tomu tak aj dalej.
Jedine co ziadame, je logo SOL na ich materialoch - v mestskom muzeu to funguje uplne spickovo. Je to asi o ludoch.

Panovi Miskolcimu pripravujem odpoved, zatial ma stale moznost napisat o odmietnuti spoluprace pravdu.
mino | 07-12-2012 10:23:33
ja si to nemyslim. Ak to takto bolo tak pan Miskolci dostal skutocne dobru ponuku. To ozaj ten baner na jeho stranke ma vacsiu hodnotu ako vsetko co by mu dalo SOL? Ale no tak.. urazene ego vylievajuce si zlc. Ja viem co je to zdravotne postihnutie v rodine. Ak by mu islo skutocne o svojho syna tak by si nejaky baner na vymenu co ho nic nestoji ozelel. Takto sa len nafukuje a stavas sa do role mucednika proti ktoremu je cely svet a este aj Majko.
Anonym | 07-12-2012 10:14:33
Pán Miškolci nevšímajte si tých magorov. Kto chce pomôcť, pomôže aj bez protihodnoty. Kto chce akúkoľvek protihodnotu, hovorí o obchode, nie o pomoci.
Robo Horvath | 06-12-2012 23:51:35
Pre: Miroslav Petruška | 05-12-2012 23:09:29
Skor nez zacnes nieco pisat,skus najskôr napisat citatelom ze si v obchodnom vstahu z mestom teda ze mas kseft na meste a potom mozes spomenut kolko m2 mas od mesta v prenajme a kolko platis za m2/rok vcetne energii a potom mozeme pokracovat v debate. Inak nic v zlom proti tebe,ja len trosku na ozrejmenie pre citatelov.
Robo Horvath | 06-12-2012 23:40:48
Rudo, prave si tu robis tvojmu zdruzeniu reklamu a zadara tak asi treba trosku porozumenia a skromnosti a bud rad.
Aj tak sa dá aj tak sa dá aj tak sa da | 06-12-2012 22:32:37
O Dobrú vec pôjde p. Miskolci až vtedy, keď ten spolok Pomocníci bude mať nejaké výsledky. Zatiaľ vieme len že to založili tri ženy ktoré chcú pomáhať ale ešte nemajú žiadne výsledky. Nie som cinik, ale na Slovensku je toľko spolkov ktoré chcú pomáhať ľuďom v problémoch len málo ktorý pomôže. To čo popisuje ako neludske, je z môjho pohľadu férové.Kazdy sponzor si dá nejakú podmienku za pomoc, ale tu sa jednalo o baner ktorý tento spolok nezrujnuje. Veď skúste ísť do TV Narkoza a povedzte im že ide o dobru vec nech vám púšťajú denne reklamu zadarmo co vám na to povedia alebo v inom médiu. P. Majko sa zachoval ľudský, keby to bol niekto iný, dal by vám na váš návrh cenník inzercie do rúk.
pre rudo miskolci | 06-12-2012 22:00:29
Kazdy svoju vdaku za nezistnu pomoc vyjadruje po svojom,vsak pan Miskolci.
re: Rudo | 06-12-2012 19:08:47
RUdo ved si dostal dobru ponuku komplet pristup do najcitanejsieho media v regione vymenou za banner na Jommla stranke nainstalovanej za 5 minut s navstevnostou 10 ludi denne? A este aj to sa ti malilo? Chod si na Galantaonline. Dakujeme
Registrovaný redakcia  SOL redakcia SOL | 06-12-2012 18:45:40
Pán Miškolci, obidve stránky ako OZ Pomocníček tak aj seredonline.sk sú stránky tvorené dobrovoľníkmi bez akejkoľvek finančnej pomoci. Seredonline sa nikdy nebránilo charitatívnej pomoci komukoľvek, čo sme nie jeden krát dokázali...aj v prípade Vášho synčeka. Pomocníčkovi sme chceli uverejňovať všetky oznamy ako aj reportáže z akcií, ktoré budete usporadúvať. Bez nároku na akúkoľvek odmenu. Preto vyjadrenie, že sa p. Majko zachoval neľudsky nie je na mieste. Noviny boli ochotné uverejniť Pomocníčkovi aj baner na svojej stránke. Jediná vec, ktorú seredonline požadovalo bol takisto baner na webovej stránke Pomocníčka, že " mediálny partner Seredonline". Nič viac.
Napriek Vami uvedenému príspevku Občianskemu združeniu Pomocníček držíme palce v jej činnosti a želáme veľa úspešných projektov.
Registrovaný Michal Irsák ml. Michal Irsák ml. | 06-12-2012 18:43:04
Vidim, ze diskusia sa opat ubera roznymi smermi. Vratme sa vsak k teme. Je viac ako jasne, ze SN potrebuju redakcnu radu. Ale na druhej strane je aj logicke, ze SN nemozu fungovat ako SOL. Nie je predsa mozne, aby do oficialneho periodika mesta prispieval kto len chce a bez akejkolvek kontroly. Keby mal kazdy pristupove prava a uverejnoval svoje clanky skoncilo by to katastrofalne. A aj keby ich nemal kazdy, tak na zaklade coho sa rozhodne, kto ich dostane a kto nie? A kto to rozhodne? Je dobre, ze je tam nejaky kontrolny organ, i ked to urcite nemoze byt jeden clovek! To je absurdne. Treba tam redakcnu radu. Kto v nej vsak bude? Urcite tam musia byt kompetentni obcania mesta a dakto z vedenia. Najdu sa vsak obcania, ktori to budu chciet robit? Ked bude redakcna rada, tak nevidim problem, ze obcania, ktori budu chciet daco uverejnit to jednoducho poslu na mail redakcie. To, ze SOL ponuka kazdemu obcanovi mesta bez rozdielu moznost vkladat clanky a viest diskusiu je fajn. Vieme vsak, ze SN na takomto principe fungovat nemozu. A kedze to vieme, tak nema ani zmysel sa rozculovat a tiez nema zmysel SN a SOL porovnavat. Su to dve rozdielne veci uz od zakladu. A uz vobec nemozme celu tuto situaciu spajat so "slobodou slova a demokraciou v praxi". Tieto koncepty totiz takto stratia svoju skutocnu tvar len preto, lebo ich v konkretnych situaciach zle interpretujeme a aplikujeme. Situaciu okolo SN treba urcite riesit. Treba vsak ponuknut riesenie realne a aplikovatelne.
Majkove perlicky z diskusie :) | 06-12-2012 18:26:39
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
pomocníček? | 06-12-2012 18:07:19
"Rudko pomocníček" čo to trepeš? Čo strašné by sa stalo tomu pomocníčkovi, keby tam dal niekde logo SOL? Akú ujmu by tým utrpel? Žiadnu! Bolo to úplne prirodzené čo Majko chcel, bolo by to najmenej, čo by moholi urobiť z vďaky a pre dobrú vec. Ale ty si asi z košiara mocipánov tebe je to škoda hovoriť.
pre rudo miskolci | 06-12-2012 17:58:48
nechce sa mi verit,ze majko je neludsky.Ved prave vasej rodine pomohol.Alebo sa mylim a to je uz zabudnute?Nevidim nic neludske v tom,ze chce baner za baner.
rudo miskolci | 06-12-2012 17:19:22
Chcel som pomôct aj ja občianskemu združeniu Pomocníček a tak som zatelefonoval do firmy seredonline:
Občianske združenie Pomocníček, ktoré založili 3 obyvateľky mesta Sereď, ktoré bude pomáhať handikepovaným detičkám, aby im zmiernili osud, ktorý im nadelil Pán Boh, požiadali seredonline o podporu (uverejnenie reklamného banneru na ich stránku). Ide predsa o dobrú vec, ktorú treba podporovať. Aby sa všetky rodiny, ktoré majú choré dieťa, dozvedeli, že existuje aj v našom regióne združenie, ktoré by im vedelo pomôcť, pretože štát vám nedá nič. Majiteľ firmy seredonline p.Majko sa zachoval podľa môjho názoru veľmi NEĽUDSKY. Požadoval od o.z.Pomocniček, aby aj oni mu dali reklamu na ich stránku. Argumentoval tým, že čaká akúsi reciprocitu. Na ich stránke sú bannery ako napr. DirectReal, Hrady a zámky na Slovensku, TPX-net, Zlatépastiky. Na žiadnej uvedenej stránke sa nenachádza banner seredonline. Ale od o.z. Pomocníček to požaduje. p.Majko asi nechápe že o.z.Pomocníček tu je pre obyvateľov Serede a iných miest. To že tam uverejnuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v Skalici, tak to obyvateľov Serede vôbec nezaujíma. A keď bude podporovať o.z.Pomocníček 50 firiem, tak na celej stránke www.pomocnicek.sk budú samé reklamy a nič podstatné. Je to ale veľmi smutné, že seredonline sa zachovala takto, pretože čitatelia SO sa nedozvedia nič o aktivitách o.z.Pomocníček, ale budú si to musieť pozriet na galantaonline.sk. Takže si urobte vlastný názor o internetových novinách seredonline.sk
hombre | 06-12-2012 17:13:15
Anonym | 06-12-2012 12:42:05: Úroveň diskusie v SoL nesvedčí o úrovni jej tvorcov, ale o úrovni jej návštevníkov. Tie nepríjemné poznámky či už na členov MsZ ale často krát aj na samotných prispievateľov do SoL sú o to nepríjemnejšie že tu sa pozná takmer každý s každým a každý toho veľa vie na toho druhého, nie však na seba! Ak porovnám diskusné príspevky v SoL napr. s diskusnými príspevkami v SME,kde sú urážky verejných činiteľov oveľa sofistikovanejšie, je to jedno a to isté cesto. Čo myslíte, aká by bola sledovanosť internetových SME, ak by bol prístup k diskusii len ful registrovaným čitateľom?
gulak | 06-12-2012 15:05:26
Podvodníkom,zlodejom a inej hávedi-demokracia nikdy nevonala-a k nej patrí aj sloboda slova(zatiaľ ešte za to nezatvárajú)-ale banditi,čo maju maslo na hlave,by ju najradšej zrušili
Jozef | 06-12-2012 14:26:49
Len bacha, aby to tu necital zastupca, lebo Ti hned odpovie:

"Ak si myslíte, že viete hospodáriť lepšie, máte možnosť získať dôveru voličov, kandidovať na post poslanca alebo primátora v komunálnych voľbách v roku 2014 a v budúcom volebnom období dokázať Vaše schopnosti."

Ano, je to vytrhnute z ineho prispevku, ale a co?

Ved aj toto su jeho slova:
"Dámy a páni! Pýtať sa je právo, odpovedať je povinnosťou"

ale vtedy mu(im) anonymovia nevadili.
tttt | 06-12-2012 14:16:52
pre anonym 12:42:05 Sereď takéto fundované a dobré vedenie nemalo desaťročia?nekric hop pokial nepreskocis.
pre Anonym | 06-12-2012 12:42:05 | 06-12-2012 14:03:20
pises, ze ti vadi anonymna diskusia a sam sa podpises ako Anonym.. si fakt trapny (predstavitel mesta, poslanec, ich rodinny prislusnik ci ich poskok?) :)
kapitalista | 06-12-2012 13:43:40
Tyto traja o slobodu slova nestoja, maju pocit ze oni ked su na cele vedia vsetko a vsetci ostatny su hlupaci ktorí tomu nerozumia.Ten pan co odpoveda by sa viac hodil do obdobia po vojne, sak aj tak vyzera a aj tak uvazuje.Cely zivot nepoznal slobodu slova, tak preco od neho chcete aby ju uznaval? Mozno ani nevie co to je.
Jozef | 06-12-2012 13:31:32
Cize, keby tu nik nespinil "vedenie a poslancov nášho mesta", ale vypisoval na nich len same chvaly, tak by Ti uz toto medium nevadilo?
A este - platby kree a mesacne platby slecne Bc - 300E/12clankov pre SN Ti uz po voli su?
Ci tam na vedenie mesta nekydaju tak to je OK?
pre Anonym | 06-12-2012 13:31:17
Diskusia je taka, ako sami ludia pisu. Takze sa to da brat aj ako obraz nasej spolocnosti teraz.
Taketo prispevky si nevsimam, v realite by z nych nebolo povedane ani 10%. Na druhej strane vsak to dava silu a odvahu poukazat na nieco, co by v reale mohlo mat na nich negativne dosledky co i len v teoretickej rovine. A toto prave najviac vadi hradnym panom. SOL a hlavne diskusia na SOL nie je pod ziadnou kontrolou, nikto nevie diktovat co sa sem napise, ani "neuverejnit" ako na SN. Takto fici viacero becnych forumov, prispevok sa zobrazi ak vobec na druhy den.
A ked ti vadi anonym, preco si nevystupil pod svojim menom? Ha?
Anonym | 06-12-2012 12:42:05
SOL začali ako veľmi slušné a dobré médium. Dnes aj vďaka anonymnej diskusii sa začínajú stávať synonymom NESLUŠNOSTI.

Čo s tým?
Pán Majko potrebuje anonymnú diskusiu, lebo zvyšuje návštevnosť.(anonymná diskusia nikdy nebude slušná - viď akékoľvek anonymné priestory, podchody, verejné WC atď.

Návštevnosť potrebuje kvôli potenciálnym reklamným partnerom.

Reklamných partnerov potrebuje kvôli financovaniu súkromného média.

Výsledok?
Úroveň SOL - (netvárte sa pán Majko, že diskusia nie je ich súčasťou ) na úrovni Farmy, alebo Hotela Paradise. Keď vám to tak vyhovuje, je to vaša vec - sú to vaše súkromné noviny.

Mne , a nielen mne, by vadilo keby bolo akékoľvek súkromné médium, nielen vaše, platené z mojich daní. Už len kvôli tomu, že nechávate v diskusii špiniť vedenie a poslancov nášho mesta. Som si istý, že Sereď takéto fundované a dobré vedenie nemalo desaťročia.
Keď im chcete hádzať polená pod nohy vo forme neokrôchaných anonymných príspevkov, robte to - je to vaša slobodná voľba. Ale potom sa nečudujte , že pre väčšinu slušných Sereďanov začínajú byť vaše noviny ako som už napísal synonymom NESLUŠNOSTI.
sledujem | 06-12-2012 11:51:02
Budme radi, že máme v Seredi SOL, ktoré ako už dlhú dobu vidieť, sú na veľmi dobrej úrovni. Dozviete sa tu a môžeme slobodne reagovať, nikto necenzuruje. Aj papaláši sem môžu zverejňovať svoje samochvály, nikto im nebráni. Navrhujem Vám pre to páni poslanci na najbližšom zasadaní ihneď hlasujte o zrušení "závislých cenzurovaných noviniek " ktoré nás okrádajú o peniaze, občania ich vôbec nepotrebujú. Prídem sa pozrieť na Vaše hlasovanie!!!
Erich | 06-12-2012 10:35:36
Osobne si myslím, že mesto by nemalo podporovať žiadne médium. Ani Kreu, ani vydávať SN, pretože vždy bude podozrenie, že médiá budú poplatné vedeniu mesta aj pred voľbami. Zo všetkých regionálnych médií je ale SOL najbližšie občanovi, a obsahuje aj spätnú väzbu, čo je podľa mňa dôvod, prečo niekomu nevyhovuje. V podstate súhlasím s názorom, ktorý som tu čítal, že kým je tu SOL, tak sa veľmi ťažko kradne.

Pán Petruška nemôže slobodne vyjadrovať svoj názor, pretože je v obchodnom vzťahu s mestom, ale viem si predstaviť, že by Seredské novinky vychádzali v skrátenej forme ako súčasť Foreka (ak by to bolo cenovo zaujímavé).
ja ťám | 06-12-2012 09:08:54
Nechodil som sem, nebolo času a ani ma to nejak netrhalo, živí ma zamestnaniea dnes mám poobednú smenu, ale niečo som začul medzu ľuďmi a tak som sa sem zaplietol a nedalo mi nezareagovať na jakésik novinky a tiež je to pre to, že je to s našich peňazí. Jak tak pozorujem, tej špiny je tu viac, ako len novinky.
Jozef | 06-12-2012 08:37:15
No asi by bola hanba, keby nespravil ani to, co mu pripravil este Vranovic.
Dostal sa do vedenia mesta, ktore bolo vo vybornej fin. kondicii. Dalsie prachy boli na ceste z fondov(revitalizacia namestia), zovot sa nezastavil - vyber dani atd.
To mu nikto nevycita, aj ked trebars na sposob revitalizacie - vyrub lip, kadibudka.. - su rozne nazory.
Niekomu, aj mne , vadi ine: sokolovna, dotacie len pre vybrane skupiny, zmluvy na 50 rokov, atd
A v neposlednej rade to, na co tu teraz reagujeme - SN. Ako bolo povedane hlasna truba .... za nase.
ja ťám | 06-12-2012 08:21:19
Ja osobne neurážam Martina. Zatial mu verím a vidím čo urobil, ale nechce sa mi nejak veriť, že by sa dal stiahnuť do intríg istého spolupracovníka (kolegu). No mám velmi zmiešané pocity.
Jozef | 06-12-2012 08:06:17
Bohuzial, tak to je. Ani mala politika sa neda robit nezistne.
Vzdy to bolo a bude tak, ze nieco za nieco.
Ono su aj prijatelne kopmpromisy, ale nie pre vsetkych.
A kto urci kde je ta hranica este prijatelnosti?
Občan | 06-12-2012 08:02:56
Myslím si že v Seredi sa za posledné 2 roky urobilo veľa. A treba objektívne priznať , že v meste to je vidieť. Držíme palce ! Martin je to ťažké bojovať s ľudskou zlobou a blbosťou.Nedajte sa znechutiť urážkami a ľuďmi ktorí pre Sereď nerobia nič.
ja ťám | 06-12-2012 07:56:51
Možno máš pravdu a asi si to nechcem pripustiť, že by aj on zapadol do toho prachu a špiny.
Jozef | 06-12-2012 07:44:17
Ty ťám:
mas to trochen popletene.
Martin je v malej politike uz roky - od "neholucie".
A aby nevedel v akom prehnitom prostredi je,to by musel byt dementny a to on nie je.
Sam sa rozhodol kandidovat a sam si zvolil zastupcu.Takze dobre vedel do coho ide.
Teraz uz len aby plnil svoje predvolebne sluby, vdaka ktorym sa dostal tam kde je.
ja ťám | 06-12-2012 07:33:14
Martin nesmieš všetko veriť pánovi Bc. a určité veci si aj prever a potom píš. Ja viem, máš to ťažké a ste na jednej lodi, ale skús niečo v tom napraviť.
ja ťám | 06-12-2012 07:29:05
Prečo toho Mjku tak nemáte rád Bc.? Ahááá dva protiklady. Jeden prahne po pravde a spravodlivosti a ten druhý chce byť pekný a špiní všetko okolo seba. Ľudkovia skúste uhádnuť kto je kto.
ja ťám | 06-12-2012 07:23:39
Martina T. primátora si vážim, poznáme sa už dlho, ale to do akého prehnitého prostredia sa dostal, to ani vo sne netušil. Verím, že keby vedel, do čoho ide, asi by tam nešiel. Obklopený niektorými individuami ako pán Bc.Veľkopodnikatel za cudzie peniaze s novinkami, No hotová pohroma na zvracanie. Preč s tou nečistotou a ostatný sa spamätajte. Veď on pravdu ani nepripustí napísať do noviniek. Fuuuuuuj to.
klasika | 06-12-2012 00:55:11
Čítam čítam a vidím klasický postup od ľudí z mesta. Bolo nahlas vyslovené, že si v mestských novinách robia volebnú kampaň za cudzie prachy a tak teraz začali (anonymne) "obviňovať" Majka z toho, že chce kandidovať, alebo že chce od mesta nejakú úhradu na prevádzku SOL. Smiešne, že ho skúšajú pred ľuďmi dehonestovať tým, čo oni sami už dávno urobili! Kandidovali, a za mestské peniaze si vydávajú SÚKROMNÉ noviny. U Majka si aj oni sami môžu zavesiť článok aký chcú, a môžu diskutovať aj anonymne (čo evidentne robia, oni alebo ich poskoci). Ale na mestom platenom webe sa články musia posielať mailom, a diskutovať sa dá len registrovaným. Majkov web je preto stokrát viac VEREJNOPRÁVNY, než Seredské novinky. A preto mi vôbec nevadí ani predstava, že by mesto na SOL niečo prispievalo, a ešte menej mi vadí predstava, že by Majko kandidoval. Práve naopak, dosť dlho ho presviedčam, aby do toho išiel, lebo takú šťuku treba do toho hnilého poslaneckého rybníka.
Sledujete? | 06-12-2012 00:42:13
Mám pocit že kope jedinec vôkol seba lebo nedostal prachy. Súkromník čo chce byť nezávislý ,ale za peniaze aj v Prahe dom.
sledujem | 06-12-2012 00:23:31
Sledujem túto debatu. Na jednej strane sa zúfalo vyjadrujú Súdruhovia zo závislých mestských cenzurovaných novín platených z daní občanov. Je to hanba, že ľudia si musia nasilu platiť takúto hlásnu trúbu primátora a spol.Toto by malo byť v celom štáte okamžite zakázané a trestné. Na druhej strane tu vzniklo k vôli takémuo dehonestujúcemu stavu nezávislé súkromné médium, ktoré dáva všetkým priestor a súdruhovia sú z toho riadne poplašení. Boja sa o korytá, že ich permenentnú volebnú kampaň v ich "súkromných hradných novinách" ktosi prekukol a dáva to na vedomie verejnosti a verejnosť to pochopila. Kráľ je riadne nahý, tak zúrivo kope okolo seba. Sered online sú vzorom v tomto skazenom nedemokratickom štáte.
Miroslav Petruška | 05-12-2012 23:09:29
Pre Miloša Majku:
Miloš ja to nepovažujem za cenzúru, ale prirodzené právo vydavateľa zabezpečiť kultúrnu úroveň a obsah svojich novín a ako občanovi mi to nevadí. Demokracia je aj o tom, že každý má právo na svoj názor. Skôr mi vadí Tvoj článok, ktorý som si prečítal v printovom vydaní SN. Je to reklamný článok súkromnej aktivity (SeredOnline) ako vyšitý a v mediu platenom z verejných prostriedkov nemá čo robiť. Ja keď som chcel v Tvojích novinách vlani napísať článok, že vyšlo ďaľšie pokračovanie Kalendára SEREĎ na historíckých pohľadniciach, to si mi tiež nedovolil a chcel si za to nehorázne veľa zaplatiť, ako za reklamný článok. Ja som to považoval skôr za kultúrny počin v živote mesta než ako podnikateľskú aktivitu.
Na tom, že by mesto nemalo v SN vyberať za reklamu sme sa my dvaja zhodli. Ale neznamená to, že takéto skryté reklamné články sa tam budú uverejňovať zadarmo. (Ako bol napríklad ten Tvoj) No a už sme len krok od toho, že niekto, kto je za to zodpovedný to posúdiť musí. Je to cenzúra? Podľa Tvojej logiky by som aj ja zajtra mohol napísať podobný článok do SN: ako už 19. rokov vychádza pre občanov nášho mesta FOREKOpres, ktoré prináša okrem iného program kina, DK, rozpis služieb lekárni a pod. na záver článku by som dal náš web ako Ty v tom článku svoj. Bolo by to podľa Teba správne? Vzapätí by nejaký pekár napísal článok ako už 10 rokov pečie chlieb pre obyvateľov nášho mesta... Bolo by to správne? Zamysli sa nad tým aj z tohoto uhľa pohľadu.
A trochu uber z neobjektívnosti a jedovatosti proti mestu, škodíš si v prvom rade sám sebe. Čoraz viac ľudí si kvôli tomu myslí, že to robíš z urazenej ješitnosti za to že si nedostal (správne) žiadnú dotáciu od mesta.
streda | 05-12-2012 21:15:20
chleba treba, a treba dat po hlave aj seredanom , co este stale neprekukli tuto stranku.. teda bulvar prveho stupna.
mat peniaze dam majkovi tie love ja, len nech tu uz netraposi s clankami o tom ze ho nechce mesto financovat, lebo on tu uz robi 5 rokov zadarmo zurnalistiku . kedysi popularnu stranku o seredi zhadzuje na uroven zumpy , kde si nahana len svoje ego, vyraba tu svoje zabomysie vojny, a uverejnuje cim dalej tym menej clankov o meste , ktore ma v mene tohto webu. ludia budicek a otvorte oci, pan sa chysta do politiky a kampan uz zacala
mino | 05-12-2012 19:31:08
ako som to raz uz napisal tam kde je SOL sa neda tak lahko kradnut co pri Krey a Seredskych novinkach neplati pretoze obsah si plati zadavatel. Inac pocujte nezda sa vam to chore ked my vsetci sa vyskladame mestu peniazmi na rozpocet a ono nas z nasich penazi medialne ovplyvnuje a opeknuje sa?
ababab | 05-12-2012 18:08:26
Vidím že SOL riadne stupilo niekomu na krk. Vela útokov v poslednej dobe znamená obranu tých čo si mysleli že sú nedotknutelní a s majetkom mesta si môžu robiť čo chcú . A ešte aj informácie chcú cenzúrovať. SOL čítame celá rodina už aspoň tri roky a nikdy nás nepodrazilia. Vždy stálio za nami obyčajnými ľudmi aj za Vranoviča aj za Tomčániho. Tak ako pán Majko roky trpezlivo vysvetluje čo máme robiť keď chceme pravdu tak ja budem trpezlivo vysvetľovať svojim známim a kamarátom ako potrebjeme SOL. pomohli chorý m deťom pomáhajú vštkým nám. chcem SOL a nie nejaké cenzúrované primátorové noviny.
gulak | 05-12-2012 15:53:03
No,čo už občania-je to tak-na buduce voľby nevoľte podnikateľov za poslancov,nevoľte dinosaurov,čo tam sedia dlhé roky-pekne si všetko si zapíšte,aby ste na to nezabudli,ked budu nové voľby a opäť budete mať tendenciu naletieť na predvolebné žvásty
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2012 14:09:38
Adele | 05-12-2012 13:56:14 | - co to, ze zrazu pod kazdym clankom a vzdy pod inym nickom?
Nehanbite sa? Takto bez mena a spoza bucka?

Vy asi fakt nechapete, ze to nieje o jednotlivcoch, ze?
Adela | 05-12-2012 14:03:02
Nechcela som hovorit o druhych,ale o tom sebeckom čude,čo tam sedí tak nedostojne a ešte viac sa budem čudovat,ked viem,že to je jeden z predstavitelov mesta :-))
Adele | 05-12-2012 13:56:14
Škoda ža kamera nenatočila opačnú stranu.
Malé učupene zlostne bradaté čudo a druhý zjav prišiel riešiť seredanov až z Považskej Bystrice. Bohovia sa spojili a pokračovali v Perlovke. V Lavazze už odohnali dosť hostí a teraz potrebovali urobiť záverečnú tu.
Jozef | 05-12-2012 13:48:10
a ste Vy vobec seredany, ked sa starate?
pre Adelu | 05-12-2012 13:43:14
žeby Tibor Krajčovič :)
Adela | 05-12-2012 13:36:07
Pozeram na foto,poznam p.Veselickeho,primatora a prosim vas,to niečo arogantne a povyšenecke,to je kdo?? :-))tak ako sedi,neviem,to je zastupitelstvo,alebo krčma? lebo jeho sed-mám vás v paži :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2012 13:26:44
Anonym | 05-12-2012 13:15:17 | - nie som voleny funkcionar a preto nie som povinny odpovedat na ziadnu otazku. Nie ste vo verejnopravnom mediu a preto priestor a moznost diskutovania pre Vas neberte ako povinnost. Nemame zaujem stracat svoj cas, nie sme za to plateni a sme sukromnymi osobami.

Ak mate zaujem o diskutovanie s tvorcom SOL, mate moznost. Registracia je cestou. Kazdy identifikovany tvorca SOL ma pravo urcit, s kym sa chce bavit a akym sposobom.

Rozlisujte - medzi volenym zastupcom obcanov a fyzickou osobou. Diskutujeme 5 rokov - nas cas je vzacny a preto nezneuzivajte moznosti poskytovane sukromnym mediom SOL.
Anonym | 05-12-2012 13:15:17
Osobné útoky na tvorcov? Bojíte sa anonymov? Mažete pravdu o sebe?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2012 12:53:10
Osobne utoky na tvorcov novin tohto druhu v SOL tolerovane nebudu. Nemylte si slobodu slova s anarchiou.
Majkovi | 05-12-2012 12:48:56
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Anonym | 05-12-2012 12:12:47
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2012 10:43:19
Jaroslav Matejička ml. | 05-12-2012 10:25:04 | - komentare s novinami v podstate nemaju nic spolocne.

Ziadna legislativa nam neuklada mazat ziadne komentare. Ide o zachovanie urcitej urovne v diskusiui a demokracie - kompromis povazujem za nevyhnutny.

Zaroven vsak musim povedat, ze zmazanie akehokolvek prispevku sa mi hnusi. Zasadne zostavaju prispevky utociace na mna. Zastavam nazor, ze schovavanim sa, blokovanim diskusie ci dokonca blokovanim kopirovania clankov sa clovek iba zosmiesnuje. Normalny citatel urcite rozlisuje, co je relevantne a kto diskusiu spamuje a s akym ucelom.

Obecne sa da povedat, ze to co som napisal pochopi kazdy - otazkou je, ako dlho mu to potrva a v pripade volenych zastupcov, ci to stihnu v danom volebnom obdobi...
Jaroslav Matejička ml. | 05-12-2012 10:25:04
To viem, ja skôr narážam na komentáre.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2012 10:16:30
Robo | 05-12-2012 07:31:43 | - napriek tomu, ze to mozno vyznie groteskne, napisat to musim.

Verte mi, ze ak sa niekto bude menit, tak to vzdy bude voleny zastupca a nikdy nie obcan.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2012 10:12:49
Jaroslav Matejička ml. | - uniklo Vam velmi vela, takpovediac - vsetko.

V SOL nikdy nikomu pred uverejnenim necital ziaden clanok a ani ho dodatocne nekorigoval.

Na SOL je cez 10 000 clankov a kazdy bol dany slobodne bez zasahu admina, mna ci kohokolvek ineho. Takze ak sa teraz Vy rozhodnete vlozit clanok a ste registrovany, nebudete sa pytat mna ci ineho, aky ma mat obsah.

V historii novin nebol zmazany ani jeden clanok. Mozno prave preto otazka - uz viete o co mi ide?
Jaroslav Matejička ml. | 05-12-2012 10:04:19
Pán Majko ja nechápem o čo Vám ide, na stránky Vám je umožnené prispievať, to že keď pôjde o niečo nevhodné nebude to pridané je samozrejmosť, to isté robíte aj vy tu, keď sa Vám niečo nepáči, tak to zmažete, no nie? Uniká mi niečo?
Robo | 05-12-2012 07:31:43
Pán Majko jednoducho Vás radní páni nechcú v tom svojom plátku.... Veď ich neustále kritizujete v SOL, poukazujete na prešľapy, stále im nazeráte do hrnca, v ktorom si prihrievajú svoju polievočku.... Sa nedivte, že chcú, aby všetky Vaše články boli najskôr skontrolované, cenzurované ich kontrolnými "orgánmi"... Inak je veľkou hanbou mesta Sereď, resp.magistrátu, že ich internetové spravodajské noviny, ktoré sú platené z daní obyvateľov občania mesta nečítajú a všetky informácie ohľadom diania v meste občania hľadajú v SOL...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2012 02:13:56
Anonym | 05-12-2012 01:43:14 | - maju ho v prenajme noviny, a ludia, ktori ich tvoria pre ostatnych obcanov mesta. Je prirodzene, ze zmluva musi byt podpisana s niekym konkretnym, kto nesie pravnu zodpovednost.
Moja firma a ani ja priestor nikdy nevyuzivala a ani nevyuziva. S priestorom mam naklady a aj jeho vybavenie bolo a je s nakladmi spojene.

Do tohto priestoru boli vzdy verejne pozvani vsetci obcania mesta, poslanci MsZ a vedenie mesta. Priestor bol vyuzity aj pre projekt Bezpecne mesto, ktory je opatovne tvoreny vylucne v prospech obcanov mesta a to hlavne deti.

Na nase naklady bola v tomto priestore dokonca debata organizovana priamo jednym odborom MsU ci dokonca OZ Mlada Sered.

Ak mate dalsie otazky ohladom vyuzivania priestoru, kludne ich polozte. Rad odpoviem.

Neodpovedali ste mi na otazku - mate zaujem o komercne vyuzitie tohto priestoru? Ak ano, opustime ho.
Anonym | 05-12-2012 01:43:14
Takže vy ako Miloš Majko tie priestory nemáte v prenájme. Má ich v prenájme vaša firma:
Vydavateľ SeredOnLine
Majko Design Studio
Trnavská 53
926 01 Sereď
Záver si spraví každý sám...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2012 00:53:44
Anonym | 05-12-2012 00:48:51 | - ano, Vasa informacia je spravna v casti, priestorov. Nespravna je, kto ich ma. Nie ja. Ja ich nepotrebujem.
Dalej - ja som ziadal najom komercny, primator mesta do zmluvy presadil 1. Euro mesacne.

Priestor sluzi obcanom mesta a nie Majkovi. Ja mam u seba priestorov nad hlavu.

Napriek tomu ak mate zaujem o jeho prenajom za komercnu cenu, neam problem - napiste to. Do 2 dni sme ochotni priestory opustit a verejne vyhlasujem, ze ja svoje sukromne priestory novinam na studio poskytnem.
Anonym | 05-12-2012 00:48:51
Pán Majko, počul som, že máte od mesta priestory v prenájme pre svoju činnosť za symbolickú sumu. Je to pravda?
Ak áno, tak tu potom niečo nesedí vo vašich vyhláseniach, že vás mesto nepodporuje ani centom.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-12-2012 00:38:51
Anonym | 05-12-2012 00:31:58 | - preco to hovorite mne? Ja som nedostal ani cent a pre seba som ho ani nikdy neziadal.

Skuste preformulovat svoj naozaj rozumny odkaz tomu sukromnemu mediu, ktore dostalo z nasich penazi doteraz stovky tisic korun. A dostava ich stale.

N ehladajte nepriatela tam kde nie je.
SOL tu je 5 rokov a bude i dalej. A ma stale vacsiu podporu verejnosti.

Posledne vyjadrenia volenych funkcionarov a vedenia mesta ludi nabadaju dokonca k dalsiemu podpisovaniu otvoreneho listu.
Vyvoj jednoducho nezastavime, nezastavite a nezastavia! Smatle pomaly ale dopredu.

Budte trpezlivy. Ostatne fakty - upozornujem FAKTY - pojdu von postupne. Aj zajtra je den...
anonym | 05-12-2012 00:36:14
ako iné súkromné médiá?
ako napr. RTV Krea?? :))
Anonym | 05-12-2012 00:31:58
Ja som tiež daňový poplatník a som proti tomu aby bolo z mojich daní financované súkromné médium. Ak budú súkromné SOL finančne podporované z mestského rozpočtu , potom nech sú podporovaní aj ostatní súkromníci v Seredi z mestského rozpočtu. Alebo je práca pekárov, opravárov áut, murárov atď. menej dôležitá ako práca novinára ? Ja si to nemyslím. Pán Majko, ste súkromník, zabezpečte si peniaze z reklamy a začnite sa konečne správať trhovo ako iné súkromné médiá na slovenskom trhu.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 04-12-2012 23:55:49
Keďže nie som užívateľom facebooku, nemám možnosť zareagovať na článok p. S.Janegovej na stránke SN, čo by sa patrilo ponajprv tam. Ale téma je dosť aktuálna, využijem na komentovanie túto možnosť na SoL. Snáď mi to p.readaktorka prepáči.
Tu je môj komentár:
Zúčastnil som sa spomínaného stretnutia vedenia mesta s občanmi. Po prečítaní tohto článku sa ma zmocnili pochybnosti o ochote poskytnúť čitateľom SN úplnú a pravdivú informáciu. Pani redaktorka sa pustila do kritizovania otvoreného listu, ktorý však na stránkach SN absentuje. Pripomína mi to onú dobu normalizácie zo sedemdesiatych rokov minulého storočia, keď všetci korporatívne odsudzovali výzvu známu ako „2000 slov“ a pritom ju nikto nečítal. Pani redaktorka vyjadrila isté počudovanie nad prítomnosťou p. Smatanu, hen až z P.Bystrice, pričom hneď v úvode p. Smatana vysvetlil, čo ho priviedlo do Serede a aj to, že je jedným z členov hnutia INFOSLOBODA s celoslovenskou pôsobnosťou, ktoré sa zameriava na obsah informácií, ktoré šíria lokálne periodiká, akými sú o.i. aj SN. A neprehliadnuteľne povedal aj to že vo všeobecnosti všetky tieto periodiká nazýva hlásna trúba primátora (HTP) aj s vysvetlením prečo je tomu tak. Ak by práve tejto časti jeho vystúpenia venovala viac pozornosti, asi by sa pribrzdila v písaní tohto článku obsahujúce plno vecí povytŕhaných z kontextu. Pani redaktorka sa skutočne nonšalantne preniesla ponad azda najviac kritizovaný nedostatok, a síce o absencii vyváženej redakčnej rady a statusu, ktorým sa má rada riadiť. Týmto článkom len potvrdila že SN sú HTP, keďže o všetkom obsahu rozhoduje len jeden človek. Keďže som jedným zo signatárov spomínaného otvoreného listu, potvrdil som jej , že o ekonomickej výhodnosti kúpy a dostavby Sokolovne som mal neúplné informácie (a síce, že stará budova Sokolovne sa tiež stala majetkom mesta). Neznamená to však, že v otvorenom liste pasáž, venovaná Sokolovni obsahuje nepravdy. O výhodnosti tejto transakcie do správy nehnuteľného majetku mesta by som si radšej prečítal nezávislú ekonomicko-právnu analýzu...Na záver si dovolím použiť predposlednú vetu jej článku “ Ak má byť kritika užitočná, musí byť pravdivá a konštruktívna“ a ja len dodám, že rovnako pravdivé a úplné musia byť aj informácie predkladané čitateľom. Hlavne ak za svoju prácu je odmeňovaná z daní občanov mesta, pre ktorých píše.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-12-2012 23:16:53
otázka | 04-12-2012 22:14:06 | - ak dovolite, su veci, na ktore by podla mna mal odpovedat niekto iny. Ja som svoje prispevky zaslal na e-mailovu adresu viceprimatora mesta a pod nie kratkom case som s nim na tuto temu urobil rozhovor.
Nikdy nebudem zakerny ci nekorektny a necham teraz priestor na reakciu jemu.

Ti, ktori SOL sleduju dlhsiu dobu vedia, ze vsetko ma svoju postupnost.
Robo Horvath | 04-12-2012 22:53:25
Zaujimave,tak na otazky obyvatelov tu odpisovat nechcu,ale otazky tu anonymne davat ,to ano.
otázka | 04-12-2012 22:14:06
Pán Majko kolko prispevkov ste zaslal na mail seredskenovinky@sered.sk podla pravidiel uvedenych na tej stranke, ktore platia asi okrem obycajnych obcanov aj pre vas? Je to viac ako 0 ? Ak tvrdite, ze ano, kolko z nich nebolo zverejnych na stranke www.seredskenovinky.sered.sk? Kolko z nich bolo upravenych a zcenzurovanych a az potom zverejnenych na tej stranke? Viete o niekom kto tam clanok poslal a komu sa to tiez stalo ? Ak ano nemusite menovat dajte aspon pocet ci to je viac ako 0 ... poprosim pravdu, dakujem
Registrovaný Miroslav  Košťány Miroslav Košťány | 04-12-2012 21:54:58
Za čias môjho pôsobenia v novinách Víťazná cesta v Galante bola mnoho rokov cenzúra všetkých článkov zverená jednej osobitne platenej osobe. Bez jej súhlasu nemohol byť uverejnený ani jeden riadok, nieto ešte článok. Neskôr už bola takáto cenzúra zrušená a v každých novinách bola autocenzúra, čo znamená, že každý redaktor musel byť tak vzdelaný a múdry, aby vedel, čo môže a čo nemôže napísať. Ale bolo to už voľnejšie. Napríklad, keď som pracoval desaťročia v Hlase ľudu.
Čo sa týka Seredských noviniek, cítiť v nich jednostrannosť a len výnimočne sa v nich objavuje nejaká kritika. Samozrejme, že Sereď sa konečne zobudila a výsledky vedenia mesta vidí každý občan. V porovnaní s minulosťou len v tom dobrom. Poznám primátora a jeho zástupcu veľmi dobre a myslím si, že sa to zlepší názorovo aj v Novinkách, ktoré vydáva mesto.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign