Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Slávnostná sv. omša na veľkonočnú nedeľu *video*

Na veľkonočnú nedeľu slávnostnú sv. omšu o 10:30 v Seredi celebroval emeritný arcibiskup Mons. Ján Sokol. Vdp. dekan Peter Cibira privítal otca arcibiskupa, ktorý pôsobil v našej farnosti 18 rokov, slovami príznačnými - "vitajte doma". Otec arcibiskup veriacich v príhovore povzbudil v nádeji a vo viere v zmŕtvychvstanie. Na záver zaželal všetkým požehnané sviatky a udelil svoje požehnanie.


Fotogaléria k článku:





Zobraziť všetky fotografie






















































































 Mons. Ján Sokol, emeritný trnavský arcibiskup
Popis: Mons. Ján Sokol, emeritný trnavský arcibiskup






































































































































































































































Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Igor Lehocky | 17-04-2010 15:43:30
S tou pedofílou a homosexualitou v cirkvi je to naozaj zaujímavé, ono to skutočne ide ruka v ruke a znovu sa iba odkazujem na správy v TV, tentokrát z Talianska. Tá skutočnosť, že mnohí kňazi a biskupi sú vlastne masoví zločinci, je otrasná.
milan cehlárik ml. | 10-04-2010 10:16:22
anonym 10-04-2010 06:18 - ospravedlňujem sa, zle som sa vyjadril. Neexistuje zoznam, ale štatistický fakt, že 80% tých čo sa dopustili pedofílie sú homosexuálne prípady. S vaším názorom na zdravú rodinu plne súhlasím, ale je to smutné, že v dnešnej spoločnosti nie sú ani len vytvárané podmienky na to, aby sa zakladali zdravé rodiny. Potom sa čudujeme, čo to vyrastá. No myslím, že táto téma už naozaj nemá nič spoločné s pôvodným článkom.
anonym | 10-04-2010 09:13:49
Mal som spolužiaka zo strednej školy, ktorý sa po maturite dal na kňazskú dráhu. Po štúdiách pôsobil ako duchovný v armáde. Potom však prišiel škandál, ktorý sa prevalil po tom ako jeden z vojakov (vtedy bola ešte ZVS) psychicky nevydržal ponižovanie vo forme sexuálneho obťažovania zo strany tohto farára. Vyšlo najavo, že svoj sexuálny pud, vždy keď bol pod vplyvom alkoholu, nedokázal udržať na uzde. V novinách sa o tom vtedy objavila kratučná správa napísaná najmenšími možnými písmenami, aby nebol z toho zbytočný škandál. Dnes toto hovädo pôsobí v treťom sektore a vystupuje ako vážený človek.
anonym | 10-04-2010 06:18:21
milan cehlárik ml. To si naozaj myslite ze homosexualita a pedofilia su prepojene? ved ci uz heterosexualita alebo homosexualita je "len" sexualna orientacia na pohlavie ci uz take iste alebo ine. Myslite si ze je viac pedofilov u homosexualov? Preco je potom viac dokazov voci otcom dedkom v rodinach?ako u homosexualov?Neberu sa homosexuali nahodou ako ty jemnejsi muzi taky "zensky"? Nieje zvrhle ked otec ublizuje svojim detom? Rad by som vedel kde existuje zoznam kto je a kto nieje homosexual ked sa tak odvolavate na prieskum kde 80% homosexualov sa vyjadrilo k pedofilnym sklonom.Kolko heterosexualov by sa priznalo k tomu istemu? Osobne si mylim ze homosexualom sa dava az privela priestoru a "klasicka zdrava" rodina je DISKRIMINOVANA.
milan cehlárik ml. | 09-04-2010 19:22:39
Pre anonym 08-04-2010 23:54 - aké výskumy? Minimálne tie, že sexualita človeka sa v najplnšej miere vyvíja v tých rokoch života, v ktorých mladý človek o celibáte ešte ani len nechyruje. Čiže ak tento záväzok príjme minimálne v 24 roku života, jeho sexuálna orientácia by mala byť už naplno vyvinutá. Pre anonym 09-04-2010 10:24 - v prvom rade sa vám chcem poďakovať za kultivovanosť vášho príspevku. Štatistky hovoria, že až 80% ľudí, ktorí sa priznali k homosexualite malo aj pedofilné sklony. K druhej časti vášho príspevku - na racionálnom uvažovaní každého človeka je postavená aj samotná viera. Tak by to malo byť u každého a to nielen čo sa týka náboženstva, ale aj iných oblastí. Používať v prvom rade svoj rozum a hodnotiť to, čo mi ponúka okolie. Racionálny rozum versus nadprirodzené veci už podľa mňa naozaj nie je k téme tohoto článku a nemá zmysel začať to tu rozoberať a byť bombardovaný rôznymi krčmovými príspevkami. Ak však chcete som otvorený diskusii, zaregistrujte sa a rád sa s vami o tom pozhováram. A už len krátko pre všetkých tých, ktorí tak dobre vedia čo sa hovorí v kostole...Nech si prídu najprv vypočuť a potom môžeme debatovať.
x | 09-04-2010 17:06:13
pre Igora. Ja som nepovedal nic o tom ze sa take nestalo ja som len povedal aby ste nehadzali vsetkych do jedneho vreca.Aj v tomto vasom prispevku je pisane len o jednom knazovi ci biskupovi lebo mi to nebolo jasne kto sa priznal ale nikde som sa nedozvedel ake media sledujete. Z vaseho prispevku som sa nedozvedel nic konkretne len nieco niekde som pocul cital.ja tiez sledujem media ale novy cas tam nepatri.
Igor Lehocky | 09-04-2010 15:50:26
Pre "x" a podobné príspevky. Uvádzam fakty zverejnené v médiách, v TV, ktoré slovenské médiá preberajú z médií tých krajín, z ktorých pochádza kňaz alebo biskup, ktorý sa mal priznať k tomu, že v masovej miere sexuálne zneužíval deti. Treba si zrejme ujasniť, čo je osočovanie a ohováranie a čo reprodukcia už zverejneného! Obhajovanie ich konania, alebo zľahčovanie s poukázaním na štatistické porovnávania v percentuálnych zastúpeniach kňazov na tomto druhu kriminality je skutočne na zamyslenie. Potom je teda zrejme celkom nedôvodné tu vôbec písať o tom, že ak by bola pravda, že na svete je asi len 5 či 6 biskupov alebo kňazov ktorí sa dopustili sexuálneho zneužívania...však to je ozaj iba promile. "X" a podobne, však vy ozaj máte pravdu, no len sa patrí dodať že tú svoju a hádam už len dodám, že Vám rozumiem. Rád by som sa ale zúčastnil, pokiaľ by to mohlo byť uskutočniteľné, Vašej obhajoby cirkvi v spoločnosti tých niekoľko tisícok zneužitých, dnes už dospelých ľudí, ktorí sú Vám vo Vašej obhajobe úplne ukradnutí. Naozaj pozoruhodné vnímanie spravodlivosti!
anonym | 09-04-2010 15:37:48
co ti hovori otec syn a duch svaty??? Nic? Tak to je BOH teda pokial si krestan
vlado | 09-04-2010 13:40:22
Odkiaľ to máš,že Ježiš je náš BOH? Nie je Ježiš synom Boha všemohúceho? Takto nás to učili na náboženstve,alebo nás klamali?
anonym | 09-04-2010 13:33:22
ak vies tak vela o bohu tak vies aj to ze Jezis je nas BOH a boh ustanovil ucenikov ako kazali cize ustanovil knazstvo.pozeraj sa na veci od zaciatku a nie od konca
anonym | 09-04-2010 11:54:37
Podla mna je cirkev len prizivnikom na bohu a viere, ako takej. Boh je vsemohuci a vsadepritomny a ak sa s nim niekto chce poradit a porozpravat tak na to nepotrebuje ziadnych pankov v "nocnej koseli". A uz tazko moze radit, do vztahovych zalezitosti a vychovy deti niekto, kto zije v celibate a "normalny zivot" pozna len z rozpravania druhych. Moj nazor, kludne ma kamenujte ;-)
anonym | 09-04-2010 10:24:19
Pán Cehlárik, dovolím si, pri všetkej úcte k Vám, oponovať v niektorých veciach, ktoré spomínate. Ktorý výskum zistil, že homosexualita má k pedofílii blízko? Nechápem ten mechanizmus fungovania. Je to možné len v prípade, keď homosexuál je zároveň aj pedofil. Ale ak homosexuál pedofil nie je, tie dve sexuálne abnormálie majú od seba ďaleko. To isté by sa potom dalo napísať aj o heterosexualite, ale je to na hlavu postavené. S tými mienkotvornými médiami, resp. s neoverenými informáciami máte pravdu, to uznávam. Ibaže s dodatkom, že aj Vatikán robí mienkotvorné vyhlásenia, ktoré, samozrejme, vyhovujú cirkvi a ľudia silnejšie kresťansky založení tomu veria bez ohľadu na to, aby si tie fakty overili aj u iných zdrojov. Jednoducho názory sú vždy podsúvané tak, aby vyhovovali určitej komunite. Pripadá mi smiešne, ak staré babky povedia nejakú "múdrosť", pretože to povedal pán farár a teda to musí byť pravda. Pripadá mi smiešne, ak môj známy, po zistení, že ho žena podvádza, ide za farárom prosiť o radu. Sú záležitosti, ktoré si človek musí vysporiadať svojim intelektom a netreba si za každej situácie dať radiť od iného. Mohol dať žene po hube, mohol ukázať svoju hrdosť alebo jej odpustiť, ale načo šiel za farárom, to je pre mňa záhada. Raz som sa zasmial na situácii, kedy jedna babička takmer vyhlásila zázrak, pretože jej farár poradil vypiť dva deci vína kvôli vysokému tlaku. Samozrejme tak sa znížil, ale babku nezaujíma z medicínskeho hľadiska prečo sa tak stalo, ona to považovala za zázrak, lebo to pán farár poradil. Bez urážky - čím viac absentuje v živote človeka samostatnosť a zdravý sedliacky rozum, tým viac sa utiekajú k nadprirodzenostiam. Nedokážu si dať životné situácie do súvisu pomocou racionality, ale všetko zľahčujú a pripisujú zázrakom a pod. Nemajú záujem a ani nie sú nútení používať svoj rozum, stačí počúvať iných a spoľahnúť sa na rady tých, ktorí nám hovoria čo a ako. Vopred sa ospravedlňujem všetkým, ktorých sa moje slová akokoľvek dotkli, nebol v tom úmysel. Berte to ako môj názor, s ktorým nemusia všetci súhlasiť ani ho nikomu za každú cenu nevnucujem.
Jozef | 09-04-2010 07:55:48
pre Vas vsetkych, ktori sa pohorsujete nad temou pedofilnych fararov. Pokial som si dobre precital prispevky, tak ako prvy tuto temu nacal najvacsi obhajca arcisokola P. Kurbel. Za co som mu aj vdacny
anonym | 08-04-2010 23:54:47
pán Cehlárik, ktoré výskumy zistili, že celibát nemá nijaký vplyv na vznik pedofílie ? Vypracoval ich asi Vatikán. Podobne sa spýtam na čítanosť denníkov. Kde sa vypracovávajú tieto štatistiky. Čo agentúra, to iný výsledok.Vyjadrím ešte svoj názor v tom čítaní denníkov. Niekedy som si pravidelne kupoval SME. Dnes nekupujem si žiadne noviny, pretože všetky stoja viete za čo.
anonym | 08-04-2010 22:16:32
chcem sa ospravedlnit panovi Lehockemu ze som mu omylom skomolil meno(19:42) :-(
anonym | 08-04-2010 22:06:04
ja by som skorej povedal ze slovensko je velmi konzervativne a strasne vela ludi si mysli ze co sa povie v kostole je pravda a toho sa aj drzia. a podla mna je to chore
milan cehlárik ml. | 08-04-2010 21:49:17
Nechcel pôvodne vstupovať do tejto diskusie, keďže sa naozaj veľmi odklonila od pôvodnej témy. Nechcel som však hlavne z dôvodu nerovného postoja medzi nami, ktorí svoje názory prezentujeme pod plným menom a každým anonymom, ktorý si myslí, že pod rúškom anonymity môže písať čokoľvek. FAKTY, prečo pán Majko pripustil debatu? Lebo žijeme v slobodnej krajine, kde môže každý vyjadriť svoj názor. Táto sloboda však predpokladá zodpovednosť a inteligenciu vo vyjadrovaní. Žiaľ, niektoré príspevky hraničia s primitivizmom najhrubšieho zrna a ich úroveň dosahuje maximálne stupeň krčmovej debaty pri pive. Téma homosexuality a pedofílie kňazov. Podľa mnohých výskumov bolo zistené, že celibát nemá nijaký vplyv na vznik pedofílie. Naopak homosexualita má k pedofílii veľmi blízko. Iná vec ma však doslova až desí. Je to spôsob, akým si dnešná spoločnosť utvára svoje názory. Bolo to tu už v diskusii spomenuté. To, že je na Slovensku najčítanejší denník Nový Čas je alarmujúca skutočnosť. Chýba nám zdravá kritickosť v preberaní toho, čo ponúkajú médiá. A tie majú obrovskú silu. Ďalšou charakteristikou našej spoločnosti je akási pohodlnosť a preto nie je nutné overovať si či je tá či oná informácia dôveryhodná...a tak čo povie Nový Čas, Markíza, Sme či JOJka musí byť naozaj tak. Nikto sa už pomaly nepozastavuje nad tým, aká je pravdivostná hodnota týchto informácií. A tá je v niektorých prípadoch naozaj veľmi nízka. Strácame odvahu pozrieť sa kriticky na veci? Overiť si zdroj informácií? Ak budeme bez rozmyslu preberať všetko čo nám naservírujú "mienkotvorné" médiá, raz zistíme, že za nás už rozmýšľa niekto iný. Len aby nebolo neskoro.....
anonym | 08-04-2010 19:42:47
co je na tejto teme take zle???...kazdy moze povedat svoj nazor ale musi si zanho aj zodpovedat. Najlepsie to vystihol p. Lehotsky
FAKTY | 08-04-2010 19:22:15
Pán Majko ste rozumný človek.Nechápem,prečo ste pripustili tuto debatu?Mohli ste predsa očakávať,že sa tu stretnu protichodné názory,urážky,osočovanie.Mnoho vecí dokonca trestne stíhatelných.V žiadnom prípade nie som proti cenzure.No v tomto prípade je to citlivá téma.No a niekedy menej býva viac.Vinu,prípade nevinu prenechajme najvyššiemu No a so svojim svedomím sa každý musí vyrovnať sám.Nechcem biť ani sudca ani obhajca,na to nemám právo.No fakt je na zamyslenie či su takéto články prínosom,hlavne ked predpokladám reakcie.Viem,že je sloboda prejavu,ale prejav nie vždy sa drží v rámci slušnosti.Ved koniec koncov,urážlivý príspevok može biť vraj zmazaný.
anonym | 08-04-2010 19:20:21
Keby katolícka cirkev povolila manželstvá kňazov - zrušenie celibátu, prišlo by k podstatnému zníženiu prípadov homosexuality a pedofílie kňazov. Príroda sa proste oklamať nedá a kňazi, ktorí sú tiež len chlapi a majú potrebu sexu, hľadajú svoje uspokojenie, pri tom čo je najbližšie. A to je kolega v celibáte, alebo deti, ktoré sa nevedia dostatočne brániť.Pán Sklenár hovorí , že aký je rozdiel medzi kňazom pedofilom a nekňazom pedofilom. Podľa mňa veľký. Kňazi sa vždy stavali alebo aspoň snažili postaviť do pozície verejných činiteľov. Dnes ich chvalabohu akceptuje už len časť našej populácie, ale napriek tomu dokážu ovplyvniť túto časť populácie a preto sa im nemá odpúšťať a už vôbec nie, ak sa stále len vyhovárajú a boja sa priznať pravdu.K tomu , aby p. Majko pátral po identite prispievateľa sa asi každý schuti zasmeje, včetne p. Majka, ktorý dobre vie, že potom môže svoje novinky spakovať. Ak to p. Sklenár nevie, myslím, že by mal pouvažovať nad hodnotami Seredonline.Správna pripomienka p. Sklenára je že téma sa značne zmenila, pôvodná bola od autora článku o omši celebrovanej bývalým trnavským arcibiskupom. Potom téma prerástla do morálne hodnoty celebrujúceho a skončili sme pri nejakom sendreiovi. Okrem iného si myslím, že p. Majko je dobrý novinár a počet fotografii celebrujúceho omšu bol skutočne dôvodne nadsadený, z dôvodu lepšieho štartu diskutujúcch.
x | 08-04-2010 18:44:02
Kolko knazov zneuziva deti?kolko percent?ked jeden spravi zlu vec vsetci su zli?Nik tu nikoho neobhajuje samozremostou je ze ked nieco take spravil mal by ist do vezenia ale ked ho niekto len osoci lebo mal pocit znamena ze je ten knaz zly?Je viacero pripadov jeden aj s dedinky pri trnave nieje to tak davno ked ludia nieco poculi a hned vyhlasimi ze ten knaz je pedofil a musel odyst a on cistil len reznu ranu ale panicky poculi ako chlapec povedal au pan farar a hned si domysleli to co si tu zvas mysli vacsina knazy su zli su pedofily su prihriaty a podobne sprostosti za jedneho vsetci pikaju ako to bolo aj s frantiskanmi v Bratislave kde ich chlapec obvynil lebo sa bal povedat ze to bol rodinny pratel. Ked uz moralizujete tak aspon s faktami a nie s domniekami cital som v novom case alebo pozeral na markize. To si naozaj myslite ze to su tie pravdovravne media? Zabudate na to ze im ide o peniaze nie o pravdu. Mesiac boli frantiskani na titulkach ale ked sa dokazala pravda tak kde boli tie pravdopravne media???? To by ste si vy nekupili to nieje zaujimave zaujimavejsie e citat a ohovarat knazov kto z vas vie nieco realne a pozityvcne o knazoch ako pomahaju a podobne ale vsetci viete ze zneuzivaju deti a ine dolezite infosky z noveho casu..........
pre p.Sklenára | 08-04-2010 17:11:10
toto je skutočný dovod prečo sa spustil taký pohon na RKC: http://www.narmyslenka.cz/view.php?nazevclanku=humaniste-nebo-sataniste-v&cisloclanku=2002070002
Igor Lehocky | 08-04-2010 15:29:23
Zneužívanie detí v cirkvi je témou dnešných dní, preto pokladám za úplne normálne a dokonca žiadúce, aby sa o tom hovorilo aj písalo a o to naliehavejšie, pokiaľ sa takéto veci dejú v cirkvi. Je to spoločenstvo, ktoré má vlastné pravidlá, vlastnú komunitu, vlastnú "politiku" a bolo by naivné si myslieť, že to čo sa v týchto dňoch zverejňuje vďaka možno tým zneužitým, ktorí sa odhodlali nahlas to povedať a aj za cenu opakovanej traumy z vlastného ľudského poníženia, že sa o tom v cirkevnej komunite dávno nevedelo? Vedelo!!! Ak je priznanie kňaza k tomu, že sexuálne zneužíval ( vychádzam z toho, čo vidím v TV) osočovaním alebo urážkou cirkvi, potom nerozumiem niektorým prispievateľom. Aký je rozdiel medzi pedofilom kňazom a iným človekom? No taký, ako napr. keď výrobca vozidiel vozidlo nepredá s namontovanou časovanou trhavinou, taký že napr. pekár neučí učňov vyrábať chlieb s prímesou drogy, taký že keď kňaz učí deti desatoro božích, bibliu, o skutkoch Ježiša Krista, nemôže sa zároveň chovať ako diabol a ničiť detské duše a ľudské osudy a ešte to úspešne tutlať, zakrývať, ospravedlňovať a v momente, keď na seba natiahne rúcho dvihne prst a povie" Vy veriaci, neverte, nepočúvajte a pošlite do hája aj pápeža, ktorý o tom verejne hovorí", je to sice pravda, ale ospravedlnenie musí stačiť a bodka, ticho, neohovárajte, však to je hriech. Sexuálne zneužívanie detí je najhrubšia zvrhlosť dospelého človeka zneužitím ich bezbrannosti a viery v kňaza!!! Akákoľvek téma v súvislosti s cirkvou, kňazmi a vierou sa dúfam nestane zabudnutou, v tieni zločinov kňazov a ich zakrývania. Dúfam.
Miloš Majko | 08-04-2010 14:28:29
Pan Sklenar, na urcitych opatreniach eliminujucich Vami popisane neziaduce javy vyskytujuce sa v DF intenzivne pracujeme.
Ivan Sklenár | 08-04-2010 12:57:44
Jednoduchý článok informatívneho charakteru, s početnou obrázkovou dokumentáciou sa zvrhol na dosť nechutnú diskusiu o spolupráci s ŠtB, homosexualite či pedofílii (samozrejme len o predstaviteľoch cirkvi). S výnimkou p. Lehockého, ktorý sa neskrýva zbabelo za anonyma. Kam sa to až posunulo? Táto diskusia je len jednou z radu, kde pôvodná téma zostala bokom a premenila sa na arénu osočovania a urážok (hoci bez vulgarizmov). Tomu sa žiaľ nevyhol ani p. Lehocký. Aký je rozdiel v pedofílii kňazov a v pedofílii iného činiteľa na jeho úrovni (napr. učiteľ)? Poznáte percentuálne rozloženie profesií osôb s pedofilnou praxou? Alebo sú takí len medzi cirkevnými činiteľmi? Sú menej amorálne činy verejných činiteľov, ktorí zneužívajú svoje postavenie napr. policajné vyšetrovanie s následkom smrti podozrivého (K.Szendrei)? Prečo sa tu nikto nepozastaví nad tým, ako dôvodne podozriví zločinci sú prepustení na slobodu z vyšetrovacej väzby? Lebo sme si na to už zvykli? Alebo je to preto, že poukazovanie na takéto prípady prináša potenciálnu hrozbu ale poukazovaním na cirkevných predstaviteľov nič také nehrozí? Ku správcovi a majiteľovi SeredOnline: páni, vyspite sa z predstavy, že poskytovaním priestoru v DF na anonymnej úrovni sa niečo zmení najmä v osočovaní a neodôvodnenom urážaní. Doterajšia prax tomu jasne nasvedčuje. Alebo chcete z týchto novín urobiť predsieň pre podávanie trestných oznámení?
Milan | 08-04-2010 06:26:00
Ahojte pekne sa pretočila tema z pana sokola na pedofíliu. Keď sa na to pozrieme nezaujate a budeme kňazov hodnotit ako ludi co ine by aj boli vsak? tak podozrenia alebo dokazy o zneuzivani si daleko mensie ako podozrenia a dokazy u beznych ludi ako sme my ostatný.Cize ak to rozdelime do neakeho kolaca my sme horsi ludia ako su ludia co kazu v kostoloch. Je nechutne a velmi zle keby len jeden knaz nieco take urobil ale my bezny ludia ich všetkych dávame do jedneho vreca co si myslim ze nieje spravne. Po takomto prístupe sme my vsetci vrahovia zabijaci nasilnici homesexual ....... Ked sa na to pozrieme ocami ze knaz kaze ludom v kostole tak sa treba pozriet ze to iste robi aj ucitel v skole ale do kastala nemusime ist ale do skoly ano. Su ucitelia homosexualy pedofily??? Pozerajme sa na tieto organizacie nezaujate a bez hnevu.
Igor Lehocky | 07-04-2010 16:23:35
Žiadny cirkevný predstaviteľ nikdy zo seba nezmyje zodpovednosť za to, že vedel o zneužívaní detí na pôde cirkvi a neurobil nič, aby tomu zabránil!! NIKDY. Kajúcné vyhlásenia o priznaní a prosba o odpustenie s prežehnaním je len povrch morálneho bahna a marazmu, ako úbohej súčasti "božích zástupcov" v cirkvi. Taká je realita dneška.
see | 07-04-2010 13:04:40
Chátrajúci kaštieľ v Seredi trápi obyvateľov i vedenie mesta. Kaštieľ prešiel do majetku mesta v roku 1993, odvtedy hľadajú spôsob, ako ho sfunkčniť. Záchranu kaštieľa však komplikuje fakt, že si naňho nárokuje rímskokatolícka cirkev. Na Okresnom súde v Galante sa už viac ako rok vedie súdny spor, v ktorom je na strane navrhovateľa cirkev a na strane odporcu mesto Sereď, Lesy SR a Slovenský pozemkový fond. „Cirkev v zmysle reštitučného zákona podala žalobu o vrátenie majetku. V súčasnosti rokujeme s Arcibiskupským úradom v Trnave o mimosúdnej dohode,“ uviedol primátor Serede Vladimír Vranovič. Podľa jeho slov je Arcibiskupský úrad ústretový. Najbližšie pojednávanie je vytýčené na 9. novembra. Mesto v týchto dňoch dostalo od právneho zástupcu cirkvi návrh na prerušenie súdneho konania na 180 dní. Podľa Vranoviča však na prerušenie konania nie je dôvod, návrh tak zrejme nepodporí. Vedenie mesta dúfa, že otázka vlastníctva kaštieľa sa čím skôr vyrieši v ich prospech, súčasná situácia totiž brzdí ďalšie kroky na záchranu kaštieľa. „Máme záujem o to, aby bol kaštieľ funkčný a bol centrom spoločenského života a kultúry,“ povedal Vranovič. Jednou z možností je získať na rekonštrukciu kaštieľa alebo jeho časť peniaze z eurofondov, ďalšou je predať ho investorovi, ktorý ho zrekonštruuje. V súčasnosti nie je vypísaná vhodná výzva, ktorá by sa dala aplikovať na seredský kaštieľ a nerysuje sa ani žiadny reálny kupec, hoci v minulosti ich bolo niekoľko. „Po začatí súdneho sporu rokovania s potenciálnym investorom ustali,“ informoval primátor. Arcibiskupský úrad sa k otázke, aký zámer majú s kaštieľom, odmietol vyjadriť.,.,.,.,. tak kde je pravda
eva | 07-04-2010 08:48:33
Na pána Sokola a jeho konanie si musí urobiť svoj názor každý sám. Pamätám sa na neho, keď bol v Seredi. Na čepenské hody po omši chodieval do niekoľkých domácností veriacich chvíľku posedieť, porozprávať. Náš dom bol jedným z tých, kde sa tento človek vždy zastavil. Tešili sme sa na jeho zaujímavé rozprávanie o jeho cestách po svete aj na požehnanie. Teraz by som sa chcela pozastaviť nad výrokom z článku "Vitajte doma!". Pred istým časom bol včasopise Teleplus rozhovor s p.Sokolom na celej dvojstrane. V tomto interwieu porozprával veľa zaujímavého, ale Sereď, kde pôsobil 18 rokov, nespomenul ani jedným slovíčkom. Zabolelo ma to - neviem prečo to bolo. A teraz ho privítali "doma".
anonym | 07-04-2010 04:24:48
http://www.topky.sk/cl/11/704436/V-Taliansku-vysetrovali-130-zneuzivani-knazmi-za-dva-roky
Pavol Kurbel | 06-04-2010 20:42:08
Po rozbombardovanej Waršave náháňa ozbrojený NEMEC POLIAKA. Keď ho nakoniec naženie do slepej uličky a poliak nemá kam ujsť, zúfalý, v očakávaní blizkej smrti zrazu povie. Nemôžeš ma zabiť, ja som budúci pápež. Ja viem odpovedá nemec, ja totiž nastúpim po tebe. Stačí vám toto ako vysvetlenie prepojenia súčasného pápeža a Hitlerjungen?
anonym | 06-04-2010 20:25:03
pán Kurbel priznal pedofílu kňazov, ale svoj súhlas okorenil tým, že sú to klamstvá. Cirkev sa nemenila už stáročia. Hovorí len to, čo jej vyhovuje. A pán Kurbel je toho žiarivým príkladom.Všetky obvinenia na arcibiskupa Sokola sú tak isto výmyslom ? Prečo nikdy nik neobvinil pápeža Jána Pavla II zo spolupráce s Hitlerovými komandami? Nebol dôvod. Súčastný pápež však svoje prepojenie s Hitlerjungen nikdy poriadne neysvetlil. Tak ako arcibiskup Sokol svoju spoluprácu s Štb.
anonym | 06-04-2010 17:33:53
Ťažko porovnávať homosexualitu a pedofíliu. Pedofília je trestná (pokiaľ páchateľ naplní skutkovú podstatu príslušného trestné činu), ale homosexualita trestná nie je.
anonym | 06-04-2010 15:57:26
pan Kurbel, dovolim si s vami nesuhlasit, hlavne s vasou poslednou vetou: pedofilia je sice odsudenia hodna, ale nie rovnako u knazov ako aj u obycajnych ludi. Je to predsa markantny rozdiel, aky vplyv maju knazi na deti a ich vyvoj a aky ma obycajny clovek *loony*
niko | 06-04-2010 15:30:45
pan lehocky- *yes* *yes* *yes* presne tak!
Igor Lehocky | 06-04-2010 14:46:19
Homosexualita je genetická anomália, za ktorú človek nemôže. Keby to bola choroba, bolo by možné ju liečiť do tej mieri, že by sa z človeka stal heterosexuál, ale takýto prípad vo svete nepoznám, preto jediným východiskom je prijať človeka aj s touto sexuálnou anomáliou a hľadieť na neho cez obyčajné ľudské kritériá: je slušný, alebo neslušný, dobrý alebo vyvrheľ, iné predsudky asi nie sú dobré. Naproti tomu pedofília je jednoducho zvrhlosť a neochota dotyčného človeka s touto úchylkou, rešpektovať zákony krajiny v ktorej žije, neochota rešpektovať vek plnoletosti ako hranicu svojich sexuálnych chúťok a preto je myslím si úplne správne trestať každého, kto hrubo poruší chránený záujem spoločnosti, ktorým je v tomto prípade ochrana maloletých pred pohlavným zneužívaním a záujem na normálnom a zdravom vývoji každého jedinca aj po stránke sexuálnej. Pokiaľ sa pohlavného zneužívania dopustí zástupca cirkvi, je to o to závažnejšie, že je to človek, ku ktorému chodia deti s vierou a nádejou, že ich práve tento človek naučí byť "človekom" čistým, láskavým a bezúhonným v ponímaní tej ktorej cirkevnej viery.
niko | 06-04-2010 12:15:20
pan kurbel: problem je ,ze niektori 12-16 rocni tie veci bezne robia. a mozno aj horsie. nieje to spravne,ale to si uvedomia az ked budu starsi (mozno). problem je aj vyspelost hlavne fyzicka deti, vid niektore pripady napr. trestnej cinnosti. o psychickej vyspelosti sa bavit nebudeme...
anonym | 06-04-2010 12:11:17
nieco pravdy na tom prispevku bede
Pavpl Kurbel | 06-04-2010 11:44:46
Pre anonym Pedofília ceľkovo, je zavrhnutia hodná vec. Len sa pýtam, do kedy? Som si istý, že najneskôr za 50 rokov sa bude považovať za úplnu samozrejmosť, niečo normálne a pedofili sa budú pretŕčať tak, ako dnes teploši na rôznych pochodoch. Kto nebude pedofil nebude in. Myslíte si, že preháňam? Homosexualita bola pred pár rokmi taktiež pokladaná za niečo podobné ako dnes pedofília. Homosexuálom sa podarilo dosiahnuť, že svetová zdravotnícka organizácia vyškrkla homosexualitu zo zoznamu chorôb a tým sa spustila celá lavína. To isté sa udeje aj s pedofíliou. Že by prehnaná predstava? Ani nie. Dňa 31.5. 2006 bol v denníku Sme i v iných denníkoch uverejnený článok pod názvom: Holandská strana: Legalizujte pedofíliu. V článku sa píše, že tu zakladajú novú stranu ktorá vzniká z pedofilného hnutia Martijn. Cieľom strany je legalizácia sexu medzi deťmi a dospelými. V prvom kroku znížiť vekovú hranicu pre sexuálny kontakt medzi deťmi a dospelými zo 16násť na 12násť rokov a napokon obmedzenie zrušiť úplne.Ďalej cieľom strany je dosiahnuť, aby deti od 12násť rokov mohli hrať v pornofilmoch, fajčiť, piť alkohol a mať volebné právo. Hrozná predstava, že? Takto isto sa svojho času vyjadrovali naši rodičia i starí rodičia o "manželstvách" homosexuálov a dnes, ak niekto povie, že je to nemorálne či nenormálne okamžite ho obvinia z netolerancie, homofóbie a podobne. Takže ešte raz k vašej poznámke. Áno pedofília existuje aj mezi kňazmi. Aj to sú len ludia a nie bezchybní mimozemšťania. Samozrejme, že ma to neteší a neteší to žiadného príslušníka ktorejkoľvek cirkvi. Obetiam patrí ospravedlnenie a pomoc. A samozrejme vinníkom trest. Podľa môjho názoru, však veľká časť publikovaných prípadov je vymyslená a to hlavne v amerike. Ako sa má brániť človek, ktorý je už mŕtvy a vec sa mala stať pred 30-40 rokmi? A hlavne, prečo tieto prípady sú všetky otvárané len v súvislosti s cirkvou? Nepočul som ani o jednom prípade napríklad štátnych či súkromných škôl s podobným problémom. Alebo že by tu sa nevyskytovali pedofili? Určite áno, tak ako v každej inej zložke spoločnosti. Problém však je v tom, že voči "bohatej" cirkvi sa oplatí ozvať aj s vymysleným prípadom. Veď je starý 30 rokov a kto dokáže že som si to vymyslel? Hlavne, ak môžem dostať nejaký ten milión dolárov. A za ďalšie. To, čo sa dnes považuje za sexuálne obťažovanie, pedofíliu a podobne, bolo pred 30-40 timi rokmi normálne. Pamätám si, ako na prvom stupni základnej školy učiteľka diktovala diktát a pritom sa prechádzala po triede a sem tam niekoho pri tom pohladila po hlave. Za našich detských časov sme to považovali za prejav toho, že súdružka učiteľka nás má rada. Dnes vás dieťa udá za sexuálne obťažovanie. V amerike, ak ide dieťa v škôlke na WC idú s ním dve učiteľky, aby si navzájom mohli dosvedčiť, ak by ich dieťa obvinilo z obťažovana, že k ničomu nedošlo. Pedofília je podľa môjho presvedčenia rovnaká choroba ako homosexualita. A nevyhýba sa žiadnej zložke spoločnosti. Je rovnako odsúdenia hodná medzi kňazmi ako i medzi obyčajnými ľuďmi. A za seba sa môžem len všetkým obetiam úprimne ospravedlniť.
nikto | 06-04-2010 11:00:36
Všetko je pekne a tych fotkach až na toho eštebaka
niko | 06-04-2010 10:52:39
pan sklenar: ak ste si vsimol,nikoho nemenujem,na nikoho neukazujem,len sa pytam a kladiem otazky ,lebo neviem. ak sa mylim,ja sa ospravedlnim... ;-)
anonym | 06-04-2010 10:08:30
uz mi to chybalo dlho sa nikto neohanal tresnym oznamenim
Ivan Sklenár | 06-04-2010 09:05:02
Pre "niko" Žiaľ, sú to len babské reči a vidím, že isto TÁRATE! Okná boli vymenené ešte za jeho pôsobenia v Seredi. A zo Serede p. arcibiskup odišiel v polovici roku 1986! Tie dobové fotografie zo začiatku 90-tich rokov by som si rád pozrel. O historickej a vizuálnej hodnote (??) tých okien by som rád počul fundované vyjadrenie a nie nejaké reči z "fór" o ktorých okrem Vás nikto nepočul. Ja tu narábam s faktami a nie domnienkami. O to isté žiadam aj Vás.
sin | 06-04-2010 08:54:22
Mnohí z tu diskutujúcich nemajú (súdiac podľa ich príspevkov) ani potuchu o tom, ako to za čias vtedy všemocnej ŠtB chodilo. Každý súdny človek vie, že jednoducho styku s ŠtB nebolo možné sa vyhnúť, pokiaľ tá osoba mala vplyv na určitú skupinu ľudí. Kňazov z toho nevynímajúc. Ak bol arcibiskup Sokol (poznámka pre jána: ten titul mu nedarovali komunisti ale Vatikán) spolupracovník s ŠtB, priveďte aspoň jedného takého človeka, ktorý vďaka jeho spolupráci utrpel ujmu spoločenskú alebo v práci alebo hmotnú či inú. A ten nech vydá svedectvo. To bude najlepšia odpoveď a zároveň aj argument v prospech tých, čo naňho len pľujú. Ak ale takého niet, lepšie ak zostanete ticho.
niko | 06-04-2010 08:40:35
pre p.sklenar: mozno sa zacala nejaka vymena okien uz v tom case,lae isto viem ,ze este v nejakom 90-91 tam vacsina bola,co sa da dokazat dobovymi fotografiami. dalej: ak aj bolo 20-30 % poskodenych, nebolo mozne tie okna dat opravit vzhladom k ich historickej a vizualnej cene? dodatocne sa mohol dat spravit napr. ram zo zasklenim-izolacia... dalej: viackrat sa ludia na forach pytali na tieto okna,ale odpovede sa im nedostavalo. mohol sa uz davno k tomu niekto vyjadrit a mozno by sa predislo babskym reciam typu, ze sa predali do zahranicia a pod. dakujem.
Miloš Majko | 06-04-2010 05:35:47
Bolo by vhodne, aby si diskutujuci uvedomili nielen moralnu zodpovednost za svoje prispevky, ale aj pravnu. Pri pripadnom spore bude asi tazko obhajitelne, ze niekto rozsiruje ako pravdu udaje, ktore zverejnila tlac. A to nie je podstatne, ci je alebo nieje niekto v danym vydavatelom v sudnom spore. Jednoducho je neeticke o konkretnej osobe tvrdit to, co autor tvrdenia nemoze dokazat. A to ze su ludia ktorym na mene a povesti zalezi, dokazalo niekolko z nich podanim trestnych oznameni a treba povedat ze s uspesnym vysledkom. Tento druh diskusii bude nevyhnutne smerovat k zakonnym obmedzeniam slobody na internete, co vacsinu uzivatelov netu urcite nepotesi. Nechcem byt v danej veci prorokom, no ina cesta asi nebude mozna. Predsa len sloboda vyjadrovania musi mat hranice - nie je myslitelne, aby ludia o konkretnych osobach beztrestne sirili neoverene informacie, ktore ich mozu vyznamnym sposobom znevazit ci poskodit ich meno.
Miloš Majko | 05-04-2010 23:55:30
Nemyslim si, ze pan Kurbel potrebuje obhajcu, no nemozem vsak nenapisat, ze podla mna mu vadi hlavne nerovnost v komunikacii. Mozno anonym ako diskutujuci nepochopi o com je rec. Nech vsak skusi iba jeden jediny prispevok napisat pod vlastnym menom a pochopi. Diskutujme, no na urovni. Nezneuzivajte anonymitu, lebo s nou budu zbytocne problemy. Ja osobne proti anonymom v zasade nemam nic, no bude fajn, ked kazdy ako anonym napise vylucne to, co by povedal aj pod vlastnym menom...
anonym | 05-04-2010 23:20:59
p. Kurbel vy sa nedokazete dostat zase ani cez toto ako to bolo s tym rebotom ci ako sa to volali. Jednoducho Sokola dobieha jeho vlastna minulost tak ako kazdeho. Ta pedofilia knazov je tiez zaujimava tema aj tu budete popierat alebo si to novinari vymysleli??? P.S vy tu stale obhajujete len pofiderne spolocnosti ze???
Pavol Kurbel | 05-04-2010 22:19:56
Pre Jána Ak máte dôkazy o tom čo tvrdíte, tak ich zverejnite. Alebo aspoň nájdite toľko odvahy v sebe, že sa predstavíte plným a pravým menom. Inak vaše tvrdenia maju asi takú hodnotu, ako keď ja teraz začnem tvrdiť, že osoba ktorá sa skrýva pod pseudonymom Ján, je pedofil. A povedali mi to súkromne dvaja páni z ktorých jeden je veľmi dobre situovaný a to preto, lebo Ján mu mesačne posiela na účet veľkú sumu peňazí, aby o ňom neprezradil, že je pedofil a kto skutočne je. Rovnako dobrá blboť ako tá vaša. A čo sa týka vášho oslobodenia od kresťanskej jednostrannosti. Ak je jednostrannosťou to, že tvrdím, že arcibiskup Sokol robil za komunizmu dlhodobo veci za ktoré by bol v prípade prezradenia dostal mnohoročné vezenie, že spolupracoval s tajnou cirkvou, že poznal množstvo ľudí a informácií ktoré keby sa dostali do rúk Štb, tak by veľa ľudí sedelo a že som toho svedok, tak potom som hrdý na to že som jednostranný. A tiež som hrdý na to, že som s nim mohol spolupracovať. Neviem však s kým ste vy za komunizmu spolupracoval. Keď poznáte tých záhadných pánov, riadiacich dôstojníkov, tak ste asi spolu chodili do práce do tej istej budovy.
ján | 05-04-2010 21:42:36
Dovolím si podotknúť, že p. Sokol(nikdy nemôžem povedať arcibiskup), lebo tento titul si vyslúžil od komunistov, nebol aj človekom , ktorý by pracoval len pre veriacich. Bohužiaľ jeho pôsobenie v cirkvi sa prelínalo aj s pôsobením pre komunistov , cez neslávne slávnu ŠTB.Pán Kurbel je jeho zanieteným ochrancom, avšak sám p. Sokol sa k mnohým svojim kauzám nikdy nevyjadril. Len asi z jedného dôvodu. Skúsme hádať akého.P. Kurbel a ďalší ortodoxní veriaci, sú bohužiaľ ovplyvnení svojou jednostrannou informovanosťou, ktorú by som bohužiaľ označil krátkozrakosťou.Poznám však dvoch pánov,ktorí sa vyjadrili v súkromí, že boli účastní riadenia agenta J. Sokola. Jeden z nich je dnes solídne zabezpečeným pánom, zároveň podotýkam , že sa nezabezpečil on sám. Niekto sa roky stará o jeho konto.Za všetko treba platiť.Taktiež by som hodnoty J. Sokola v boji za demokraciu asi nevyzdvihoval až tak vysoko, skôr by som ich dal na váhy s porovnaním jeho zlých skutkov v prospech komunistického režimu.A kam by sa ručička váh asi priklonila? Nechcem si predstaviť. Som odosobnený od kresťanskej jednostrannosti, poukážem však napríklad na kauzy pedofílie a homosexuality kňazov, s ktorým sa kresťanská cirkev nie je schopná vyrovnať, ale žiaľ ani nie je schopná priznať tieto prešľapy. Podobne ako všetky kauzy o j. Sokolovi.Proste neomylnosť pápeža , prenášajú na seba aj ďalší jej služobníci.Pozdravujem všetkých priateľov J. Sokola, aby im dlho vydržalo byť slepými k jeho neslávnym činom.
Milan | 05-04-2010 20:34:55
Ahojte. Co sa tyka pana Sokola. V munulosti sa vela krat zachoval spravne to nepopieram. Len komentujem to co robi teraz. Clovek ako on by nemal klamat a on to urobil pri otazke ci sa stretol s STB v nemenovanom byte priznal sa au pod dokazmi to je cele co som chcel povedat a tak isto ako reagoval na arcibiskupa Bezaka len preto ze bolo netransparentne vedenie penazi a majetku ktory mu bol zvereny. Ked si niekto precita A tak nech cita aj B casto krat to B je dolezitejsie ako len jednoduche A. Jednoducho si myslim ze nemal takto presadzovat svoj nazor a este aj takymi mediami ako Markiza ci SME jednym aj druhym nejde o pravdu ale o sledovanost.
pavol Kurbel pre anonym | 05-04-2010 20:04:26
1,To, že sa pochvalne vyjadroval o Slovenskom štáte, nie je žiadne zlo. Poznám veľa starích ľudí, ktorí zažili Slovenský štát a vyjadrujú sa podobne. Všetci títo ľudia ktorí ten štát zažili a hovoria o ňom kladne sú fašisti či zapredanci? Veď niektorí z nich boli komunistami za protištátnu/protikomunistickú/ činnosť odsúdení na trest smrti.Napríklad i jeden nedávno zomrelý sereďan, ktorému trest smrti zmenili na doživotie. Faktom však je, že nikdy neschvaľoval deportácie. Otázka Slovenského štátu je pre historikov a nie pre nás. Nie však pre historikov, odchovaných komunizmom. Povedzte, čo mohol Tiso proti Hitlerovi? Veď niekoľkonásobne väčšie a silnejšie Francúzsko dobil za pár týždňov. Angličania a Francúzi nás zo strachu a aby "zachránili mier" zapredali Hitlerovi. Po bitke je každý generál. Nechajme to však na novú generáciu historikov, ktorí budú mať patričný odstup a nie komunistické školy. 2, Pred odchodom na dôchodok.... Nadácia o ktorej hovoríte a ktorej bol štatutárom je nadácia s pozemkami, ktoré patrili do jeho arcidiecézy. Takže o nich mohol právoplatne rozhodovať. A štatutárom bol, lebo bol na čele diecézy, vyplýva to z usporiadania cirkvi. Dnes je ale predsa na čele diecézy niekto iný a z toho vyplývaju aj patričné zmeny v nadácii. 3, Previedol pol miliardy korún Autor článku o tejto hlúposti priznal, že fakty ktoré uvádzal nie sú pravdivé a arcibiskup Sokol zažaloval noviny a v súčasnosti prebieha súdny proces ktorý určite vyhrá, nakoľko noviny samé priznali že článok sa nezakladal na pravde. Teraz ide už len o očistenia mena a výšku odškodného, ktoré sa arcibiskup Sokol rozhodol venovať na dobročinné účely. Arcibiskup Sokol pôsobol v Seredi 18 rokov. Za osemnásť rokov spoznáte človeka a hlavne, ak s ním spolupracujete na veciach, za ktoré vám v komunizme hrozilo niekoľkoročné vezenie. Takže, som presvedčený, že všetky tie útoky na jeho osobu, spájanie s Štb a podobne sú len sústredeným útokom na vybraného cirkevného predstaviteľa. Týmto však nechcem povedať, že arcibiskup Sokol, tak ako každý z nás nemá chyby. Som však presvedčený, že jeho klady prevyšujú jeho zápory. Nedávno som čítal článok o Andrejovi Hlinkovi. Už aj toho začínaju zatracovať, našťastie však v tomto článkusa objavila veta, že jeho klady sú zatiaľ ešte väčšie ako jeho nedostatky. My Slováci si dokážeme opluť hádam každého svojho predstaviteľa.
anonym | 05-04-2010 19:10:55
Pán Kurbel, nemám dôvod neveriť Vašim slovám, ale čo ostatné kauzy, o ktorých roky píšu médiá v súvislosti s osobou p. Sokola? Bolo tých článkov dosť, ja síce k nim nedokážem zaujať hodnoverné stanovisko, ale ste presvedčený o všetkých, že sú výmyslom? Ak Vám je moja otázka nepríjemná, nemusíte odpovedať. Ale priznám sa, že by som si rád prečítal Váš názor na ostatné medializované informácie o p. Sokolovi. Ak to bude možné, poprosím neurážať ma, ja som sa bez toho bez problémov zaobišiel. ;-)
Pavol Kurbel | 05-04-2010 19:00:29
Znovu opakujem. Plujete na človeka, ktorému nesiahate ani po kolená. Bol som priamym účastnikom mnohých "protištátnych" akcií, ktoré arcibiskup Sokol organizoval. Bolo to v čase, keď sa zatváralo za to, že študenti v ruksaku preniesli niekoľko náboženských kníh z Poľska na Slovensko. Arcibiskup Sokol má na svedomí doslova a do pímena celé kamióny takýchto kníh. Keby on prehovoril, tak desiatky tajných kňazov na Slovensku by skončilo s dlhými trestami v base. A k ŠTB. V denníku Sme z 4.3.2009 bol uverejnený článok pod názvo:Súd prepísal archív ŠTB, Šesták vyhral spor o minulosť. Tu sa píše o prípadoch ľudí, ktorí boli evidovaní ako agenti, napriek tomu že nimi neboli, čo aj dokázali pred nezávislím súdom. Štébaci tu priznávaju, že zväzky falšovali, odmeny si nechávali a deklarovali , že ich odovzdali údajným agentom. Nechcem to však zovšeobecňovať, pretože s týmito pánmi nemám ani ja a ani moja rodina najlepšie skúsenosti. Je to banda, ktorú mali pozatvárať. Ale chcel by som sa spýtať tých, čo tu dnes chrlia siru na arcibiskupa Sokola, či za komunizmu mali aspoň toľko odvahy, že verejne odmietli ísť do prvomájového sprievodu. To že arcibiskup Sokol sa musel stretávať s príslušníkmi Štb je fakt. Mnohokrát prišli za ním na seredskú faru a často aj o polnoci. Som však hlboko presvedčený, že arcibiskup Sokol urobil pré pád komunizmu na Slovenku oveľa viac, ako ktorýkoľvek iný občan mesta Sereď. A tak by som poprosil všetkých protikomunistických a protieštébackych hrdinov, aby boli láskavo ticho a nebrali do úst meno človeka, aj vďaka ktorému dnes môžu slobodne a beztrestne aj na stánke nezávislých novín vyjadrovať svoje nenávistné reči. Za komunizmu by si také dačo nemohli dovoliť. Iba ak by pľuvali síru napríklad na chartistov.
anonym | 05-04-2010 18:49:16
no a ani pozemky neprevadzal to si urcite ti novinri iba vymysleli :-P :-P ...ako sa hovori kazde hrable hrabu k sebe:D
JA | 05-04-2010 17:56:17
Ten stou bakulou to je kto?
Milan | 05-04-2010 17:55:12
Ahojte Moja reakcia o STB bola o pravde a nie o tom co robil. Myslim ze na jednoduchu otazku ci bol v nemenovanom byte alebo nebol ci sa rozpraval s STB alebo nerozpraval je jednoducha odpoved ANO/NIE. A nie najskor popierat a az pod tarchou dokazov dat vyjadrenie BOL SOM TAM ALE.... Ja som sa nevenoval spolupraci udavaniu a podobne to vie naozaj len pan Sokol a ti dotycni pani ja som sa venoval pravde rozpraval- nerozpraval
Ivan Sklenár | 05-04-2010 15:57:55
Dovolím si zopár poznámok k obsahu niektorých príspevkov: ad okná: na ich výmene som sa vlastnoručne podieľal a bolo to niekedy v 1984-85. Tá vitráž v tom čase bola už nekompletná tak z 25 až 30%. Boli to jednoduché okná, s veľmi zlou tepelnou izoláciou. Teraz sú dvojité + vitráž. Tá je o.i. nová, na všetkých oknách (čo pred tým nebolo, lebo okná boli vytlčené ešte od vojny). Zbytky z vybraných okien po výmene sa istý čas povaľovali na farskom dvore, až kým neskončili niekde v zberných surovinách. Tvarovanie výjavov bolo z olovenného drôtu. Skôr by som povedal, že ten kto otvoril túto otázku ani nevie, ako tie staré okná vypadali ad fotenie) sú zobrazené foto aj zo sobotňajšej vigílie. Tam ku tomu foteniu nemal nikto žiadne poznámky. Ja som v So zbadal p.Majka až keď vychádzal z kostola von. Všetky foto sú robené bez blesku, čo sa až tak veľmi pri iných udalostiach v kostole nerobí ad spolupráca s Štb) všetky vaše "vedomosti" pochádzajú z článkov najmä od M.Vagoviča či M.Tódovej SME. Zatiaľ nič z toho, čo sa dalo čítať, sa nikde relevantne nepreukázalo! Pokiaľ viem, z médií, tak v tejto veci prebieha súdne konanie. Každý rozumný by mal vyčkať na vynesenie rozsudku A jednu otázku na záver: koľkí z tých, ktorým vadilo fotografovanie aj v tom kostole v Ne naozaj boli?? P.S. Ten kto nosí v srdci nenávisť aj na ňu zomrie.
pre anonym | 05-04-2010 13:50:16
a ešte tajne sobašil komunistov v kostole a potom ich udaval.
anonym | 05-04-2010 13:33:56
Sokolove prešľapy - vo zväzkoch ŠtB figuruje ako agent pod menami Svätopluk a Špirituál - pochvalne sa vyjadroval o Jozefovi Tisovi a slovenskom štáte, v ktorom vraj bol blahobyt - podľa dokumentov ÚPN bral od eštebákov peniaze a stretával sa s nimi v konšpiračnom byte - pred odchodom do dôchodku previedol rozsiahle pozemky v hodnote asi 120 miliónov korún na nadáciu, v ktorej bol štatutárom - mal previesť pol miliardy korún na účet bývalého agenta ŠtB Štefana Náhlika www.pluska.sk
milan cehlárik ml. | 05-04-2010 13:25:18
Iba krátko na margo fotografovania pána Majka. Jeho prístup bol maximálne profesionálny, nič nenarušil a správal sa podľa vopred dohovorených pravidiel.
anonym | 05-04-2010 13:21:08
kurbel vy si s nim mozete tak akurat ruky podat po vsetkych tych jeho pruseroch by mal byt uz davno niekde inde....ale co zase sa vasa mentalita nezaprela
Miloš Majko | 05-04-2010 12:53:29
no toto a tto - kludne svoje myslienky zosumarizujte do jedneho prispevku. Casom budete mat problem vymyslat nove nicky. Nastastie kazdy z nas moze robit co chce. Fotograf moze fotografovat, novinar informovat o diani a anonym moze dokonca v jeho novinach slobodne kritizovat. Ked sa veci vyraznym sposobom zacnu menit smerom k cenzure, bude cas na novu revoluciu.
Jan | 05-04-2010 12:56:01
Kostol je uplne obycajne miesto ako kazde ine. Ked je udajne trapne fotit, popripade tocit v kostole, potom by malo byt nemyslitelne fotit (nedajboze robit prenos) zo zasadania mestskeho zastupitelstva, alebo pod. Myslim ze medzi cinnosti p.Majka patri dokumentacia diania v meste a robi ju perfektne.
p.Kurbelovi! | 11-04-2010 22:04:38
Vyzývate zverejnite...P.Kurbel,vy ste doteraz nezverejnili mená 2 zo 6 poslancov,ktorí sa nebáli,rozhodli sa napísať a pdpísať pravdu . Podľa vášho tvrdenia svoje podpisy 2 popreli.Prečítal som si vaše výhovorky ale nie mená.Zahmlievanie skutočnosti a podstaty!A ak si neuvedomujete,že pedofília u kňazov je niečo obzvlášť zvrátené a nebezpečné,nerobte poslanca a píšte niekde inde ...
Milan | 05-04-2010 11:39:30
Ahojte. Nie je davno co aj na omsi bolo spomenute, aby sme nezili v hriechu alebo v slave minulosti. To, ze sa pan Sokol vedel spravat v dobe komunizmu ako dobry pastier nik nepopiera a zasluzi si tym uctu. Ale to uz bolo davno, dnes je spravanie pana Sokola v mnohych pripadoch v rozpore s tym co kaze a cím volakedy zil - uvediem len 2 priklady - popieranie rozhovorov z STB azpokym mu to nebolo dokazane a v poslednej dobe aktualne utoky na arcibiskupa Bezaka zverejnene samotnym panom Sokolom v Markize a v denniku Sme. Mna osobne niektore kazne pana Sokola velmi oslovili a bol by som len rad, keby svoje skusenosti a lasku k Bohu prezentoval aj teraz, spravnym sposobom.
vlado | 05-04-2010 11:36:51
Pre tých pohoršených svätuškárov Keď je prijímanie,birmovka alebo sobáš,to nie je Vám trapné,že sa tam fotí a filmuje? A pre toho v tej sutane, nemyslím,že by mu to nejako prekážalo.On je velmi rád stredobodom pozornosti.Veď si spomente na návštevu pápeža Jána Pavla II u nás,ako sa tam TENTO prezentoval. Na tých fotkách nie je nič také,čo by sa mal inteligentný človek nad nimi pozastavovať.A pre tých bigotných katolíkov,opýtajte sa toho v sutani,či mu to bolo veľmi nepríjemné,keď tam pán Majko "pobehoval",ako píšete.
tto | 05-04-2010 10:55:00
toto sa v kostole nerobí . odfotit za každú cenu šetko strašne trapný majko. robi si dobru robotu, ale v kostole takto šaškovať. to ne
pre-no toto | 05-04-2010 10:47:30
Na správnom mieste a v spravnej prdeli. :-D
no toto | 05-04-2010 10:25:09
no ten fotograf Majko no toto nemá obdoby Vy sa necítite pobehovali ste tam jak pán novinár, fotograf pchali ste sa šade no fuj hamba vám. ste sa ukázali ako namyslený fagan čo fotí akty za každú cenu.
Miloš Majko | 05-04-2010 03:01:23
Vo svojich diskusnych prispevkoch nihoho neurazajte, neosocujte, neobvinujte a neohovarajte. Spravajte sa slusne a diskutujte k teme, ktoru nastolil clanok pod ktorym dana diskusia prebieha. Dakujeme.
niko | 04-04-2010 22:03:35
no mne tie okna chybaju,boli prekrasne a to niesom veriaci... ale svatuskari asi aj tie sive vidia farebne,takze je vsetko ok.. *headbang*
Pavol Kurbel | 04-04-2010 21:31:17
Prestante kopať do človeka, ktorému nesiahate ani po kolená. Keby ste za komunizmu urobili len desatinu toho čo on, tak ste dnes národní hrdinovia. Tak radšej budte ticho a nechajte si tie svoje nenávistné poznámky pre seba.
anonym | 04-04-2010 21:18:23
Prečo sa tento človek konečne nestiahne do úzadia?
pre nika | 04-04-2010 20:35:28
Pán eštebák vie velmi dobre kde su.
niko | 04-04-2010 20:12:06
ja len jednu poznamocku: kto vie,kde su tie vytrazove-farebne okna? do nejakeho 90 roku tam boli,vie to niekto? ze nikomu nechybaju... *headbang*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign