Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Skrášlime svoje mesto - ROK PO..

62

Blizi sa koniec roka a ten je casto obdobim bilancovania a spominanim na to, co sa nam za ten minuly rok podarilo, ci naopak. Spomienkou na veci, ktore nas sklamali a budeme sa im snazit vyhnut v buducnosti. Pravidelni citatelia SeredOnline si ma mozno este pamataju. Prave v tomto obdobi je to presne rok, ked som pracoval na viacerych navrhoch prvkov drobnej architektury pre moje rodne mestecko. Cely priebeh vyhodnotenia samotnej sutaze som uz opisal v zaverecnom clanku celeho cyklu predstavenia mojich navrhov. Pre osviezenie, alebo pre neznalych situacie prikladam link na clanok.

http://www.seredonline.sk/clanky/skraslime-svoje-mesto-anketa

Kedze to je rok od obdobia, ked som tvoril samotne navrhy a snazil sa pre svoje mesto vymysliet nieco nove a mozno aj nieco neokukane, vynaraju sa mi spomienky na elan s akym som pristupoval k samotnym navrhom. Spominam si, ako velmi som dufal, ze sa mi podari umiestnit a snad sa aj dockam niecoho, co si odborna komisia vyberie, ako vhodne pre Sered a docka sa to aj realizacie. A akoch chutou som sa snazil vymysliet nieco nove, napriek tym pochybovacnym reciam mojich znamych o kvalite samotnej sutaze. Vtedy som veril, ze samotna sutaz bola vyhlasena s uprimnym zaujmom priniest do mesta "novu architektonicku krv". Ach, ta mladicka naivita. :))

Mozno by niekoho zaujimalo, ci sa nieco v danej veci za rok aj pohlo. Bohuzial, cela vec ostala na bode mrazu, od udelenia "ocenenia". Asi som mal radsej drzat hubu a cakat a nepisat  to na zle SOL. Od zverejnenia mojich navrhrov na SOL ma bohuzial nikto ani nekontaktoval, dokonca ani mi len nepodakoval za ucast. Slubne reci o tom, ake to uzasne a prinosne pre mesto a ako sa budu vsetci snazit, aby sa aspon nieco podarilo mozno zrealizovat, dnes vyznievaju doslova smiesne. A pritom stacil mozno jeden telefonat, alebo mail v ktorom by mi s polutovanim oznamili, ze bohuzial sa snazili, ale je kriza a na "blbosti" bohuzial niesu peniaze a mesto ma peniaze len na potrebne veci. Spatny pohlad na uplynuly rok a  na vsetky veci, ktore sa za posledny rok financovali by im jasne dali za pravdu. :)

Nakolko uz vyse roka byvam v Kosiciach a Sered je pre mna uz len cielom navstev rodiny a kamaratov, moja osobna ucast na stretnuti obcanov mesta s vedenim mesta je nerealna. A kedze som chcel vediet, ci sa nahodou nieco aj naozaj neudialo v mojej veci za uplynuly rok, tak som oslovil jedneho znameho, aby sa to za mna opytal na poslednom stretnuti. Nastastie Milos Majko nema problem opytat sa aj neprijemne otazky a povacsinou ma poruke kameru, tak som si mal moznost aj pozriet odpoved na moju otazku. Uzasna vymozenost dnesnej doby. :) Kedze ma moja mladicka naivita presla, tak som sa dozvedel odpoved, ktoru som aj viac-menej cakal a nijak ma neprekvapila. Vzhlad mesta zjavne dokazuje, ze mesto nepotrebuje nic nove a uplne mu stacia vsetky tie architektonicke skvosty odete do tych najhnusnejsich odtienov oranzovej, ktore sa daju namiesat. Ved preco by mesto nemohlo vyzerat, ako vzorkovnik fasadneho studia s vypredajovymi farbami.

Napriek celej tej situacii som neolutoval, ze som sa do sutaze zapojil. A pevne verim, ze sa naslo aspon par ludi, ktorych moje napady inspirovalo k premyslaniu o tom, ako zlepsit vizual mesta, pripadne svojho vlastneho okolia. To, ako to ocenili a ako sa ku mne zachovali samotni vyhlasovatelia sutaze je nastastie len ich vlastnou vizitkou. A ukazkou, ako dokazu ocenit aktivitu a doslova znechutit mladych ludi s nespravnym priezviskom. Napriek vsetkemu som nezanevrel na Sered a vzdy sa rad vraciam domov, alebo si aspon pochutnam na nasom Seredskom "poklade" v podobe nejakych seredskych keksikov aj tu v Kosiciach. 

MM


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
občan | 10-04-2013 14:10:26
Súhlasím s p. Andrejom. Tiež by sa mi ako občanovi páčilo vytvorenie pešej zóny v centre mesta, kde by sa dalo v pokoji prejsť, vypiť kávu na terase, pohrať sa s deťmi bez rizika ohrozenia dopravnými prostriedkami. Aj z príspevku p. Motyčáka cítim, že mu záleží na tom, ako mesto vyzerá a je sklamaný z celej situácie. Stále čítam príspevky ako sa to "nedá". Čo tak napísať možnosť ako by sa to "dalo". Stačilo by napríklad zo začiatku jedna dopravná značka, zábrana, nech sa neparkuje na trávnatých plochách, ktoré sa tým neuveriteľne ničia. To je len moje polemizovanie ako by sa to možno "dalo" zo začiatku riešiť.
Andrej | 10-04-2013 12:24:11
Ďakujem p. Majko a p. Sklenár za informácie. Z minulosti na dopytovanie záležitostí mesta nemám dobré skúsenosti. K nahliadnutiu do zmluvy bolo označené ako utajená zmluva. Preto verím, že seredonline má neuveriteľnú moc na dotazovanie k záležitostiam mesta lebo ste p. Majko z týchto novín spravili hlas ľudu, za čo si Vás sereďania vážia. A odmietnúť jedinca je omnoho ľahšie ako odmietnúť väčšinu.Status quo je udržať veci tak, ako v súčasnej dobe sú. Keď prídete do cudzieho mesta a chcete ísť pozrieť mesto, kam každý zamieri? Na pešiu zónu. Aj malý kúsok s menšími investíciami pešej zóny je pre Sereď veľký krok. Ubytovať vzdialených príbuzných alebo zahr. klientov v Seredi je nemožné. Pešie zóny otvárajú priestor aj pre ubytovacie zariadenie z ktorých by malo zisk aj naše mesto. Možno nejaký blog by dal nahliadnúť vedeniu mesta na otázku pešej zóny. Ešte raz ďakujem p. Majko.
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 10-04-2013 10:50:38
Pán Andrej, otázka centra mesta (asi ste mal na mysli Nám. Slobody)je minimálne na ďalších 5 r. uzavretá. Vyplýva to zo "status quo" pre túto časť mesta, nakoľko zmeny boli takmer výlučne financované zo zdrojov EU. O tom, aké zmeny sa budú diať v blízkom okolí (park) by mal v prvom rade informovať investor, teda Mesto Sereď. Má na to svoj informačný portál SN a tiež ich printovú formu. Hoci som v ich RR, nie sú mi známe dostatočne výpovedné a záväzné informácie o takýchto investičných zámeroch. Takže môžem Vám len odporučiť: obráťte sa priamo na magistrát mesta.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-04-2013 10:46:38
Andrej | 10-04-2013 09:50:13 | - vyborny postreh Andrej!

Bolo by skutocne zaujimave, keby sa k tomuto vyjadrilo vedenie mesta Sered - nami voleni zastupcovia, ktori su za rozvoj mesta plateni.
Andrej | 10-04-2013 09:50:13
V prvom rade sa chcem poďakovať redakcii za prácu, ktorú prinášajú občanom mesta Sereď prostredníctvom Vašej stránky. Avšak na stránke som nenašiel príspevok o centre mesta, resp. o tom či v budúcnosti nebude mať mesto Sereď pešiu zónu, ktorá v každom meste vytvára príjemnú atmosféru. Pešiu zónu, kde by boli otvorené kaviarničky, alebo reštaurácie. Mesto začalo úspešne prestavovať park a chýba k tomu pešia zóna kde by sa mamičky s deťmi hrali bez ohrozenia áut. V blízkosti sa nachádza kaštieľ s parkom a bola by táto časť ideálna na prechod k pešej zóne. V meste sa vytvárajú iba obchody so second-handovým alebo čínskym tovarom a uzatvárajú možnosť k otvoreniu nových kaviarní alebo iných užitočných prevádzok. Pešia zóna v mestách je dosť významnou časťou a dosť často aj pýchou mesta. Neviem kam zaradiť príspevok. tak sa omlúvam.
shelley | 08-12-2012 17:16:39
Nehádžte flintu do žita, ešte sa možno mesto k tomu vráti, keď bude čas, vôľa a peniaze....nemusí byť všetko do roka a do dňa .....
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 07-12-2012 13:01:23
@Minovi:
Bohuzial som nemal moznost zhyzdit svoje rodne mesto ziadnou zateplenym panelakom. Pracoval som v Trnave,cize vacsina realizacii na ktorych som sa spolupodielal su v Trnave a okoli. A pokial nedostanu sancu mladi, ale vsetko budu zliepat ti "skuseni" architekti, tak to bude u nas vyzerat, tak ako to aj vyzera. Vid pristavba vstupu jednoty, fasada sokolvne, alebo vacsina panelakov.
Minovi | 07-12-2012 11:10:39
Čo tak zrealizovať niečo v meste? Lebo zatiaľ si Mimo a nakreslit a zafinancovať a zrealizovať je rozdiel . A architekt býva v Košiciach , čo urobil v Seredi okrem toho že je stále nespokojný?
mino | 07-12-2012 08:50:25
tiez si myslim ze ta lavicka pod stromom by bola jednoducho vyrobitelna a nebola by taka nakladna. Firma nejakeho mestskeho poslanca by po telefonickom prieskume (idealne Kaufland, Lidl, Sipka) urcite ponukla zaujimavu cenu. V Nemecku by taka lavicka stala asi 100 € u nas by sme sa v pohode zmestili do 3 tisicok € za kus..
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 07-12-2012 00:17:34
V podstate to boli take moje blbosticky. Snazil som sa, aby sa jednalo o co najmenej nakladne zalezitosti, aby bola vacsia sanca ich realizacie aj bez velkych nakladov a mozno aj len pomocou sikovnych ruk ludi z MsU. Ale uz som davno niekde inde a neriesim to a tie navrhy sa stali len dalsimi prvkami mojho portfolia. Myslim, ze kazdy dobry architekt by sa mal snazit zlepsit vzhlad verejnych priestorov, kedze su u nas v zalostnom stave. A rad by som sa jedneho dna takym architektom stal.
Janka, myslim, ze mozu byt kludni. Akosi nemam zaludok a asi ani ten spravne ohybny charakter na to, aby som sa tlacil do politiky. Pozdravujem Sered. ;)
hombre | 06-12-2012 23:19:33
realista | 06-12-2012 22:13:25. Podeľ sa s nami o svoj pohľad na vec! Čo je na tých návrhoch blbé?
Robo Horvath | 06-12-2012 23:06:19
Nahodou ten navrh laviciek okolo stromov bol v celku fajn a vedel by som si ho predstavit v tom novom akoze malo parku okolo lamp na tom chodniku. Lebo tie lavicky co su tam,nie je nic moc a su v kazdom meste a dedine kde sa tunelovali peniaze prostrednictvom eurofondov a spol. Su tam otrasne a na jedno kopyto.
realista | 06-12-2012 22:13:25
nebudme naivny, tie napady aj ked sa snaha ceni, boli len obycajne blbosti .
hombre | 06-12-2012 22:08:31
.."Ved preco by mesto nemohlo vyzerat, ako vzorkovnik fasadneho studia s vypredajovymi farbami." Jednoducho skvele povedané!!
usmevne... | 06-12-2012 21:31:38
je pozerat na tu trojicu hradnych panov ako sa poniektori tvaria...dobry psycholog by z ich reci tela vycital vselico...myslim si..:-DDD
Janka | 06-12-2012 21:17:45
Pán Motyčák je mi veľmi smutno keď toto čítam. Berte to tak že asi sa Vás vedenie mesta bálo. Mladý, šikovný, schopný, inteligentný - to sú všetko atribúty, ktoré im evidentne chýbajú. Tento rok by ste zlepšili architektúru mesta, ktoré komunisti doriadili asi najviac v okolí, a možno o dva roky by ste chceli byť aj mestský architekt alebo nebodaj poslanec..

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign