Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Skončite dobu uhoľnú - hlása transparent Greenpeace na ťažobnej veži v Novákoch - AKTUALIZOVANÉ

Miloš MajkoDátum28. 11. 2018 10:58:48TémaAktuálne témy
200

Dnes v ranných hodinách aktivisti Greenpeace vyliezli na ťažobnú vežu v areáli Hornonitrianskych baní v Novákoch. Týmto spôsobom protestestujú proti ťažbe uhlia odkazom na žltom transparente "Skončite dobu uhoľnú !"

Na mieste protestu Greenpeace zasahujú záchranári, hasiči a polícia. Majú záujem aktivistov dostať z veže dole, no títo sú pripravení na veži zostať do 16.00 hod. Pôvodným úmyslom aktivistov bolo na protest proti ťažbe uhlia v Hornonitrianskych baniach Prievidza vyvesiť 15 metrový banner, od čoho však ustúpili z obáv o bezpečnosť pre nevhodné poveternostné podmienky.

Aktivisti Greenpeace týmto nenásilným protestom chcú poukázať na problémy a následky s ťažbou uhlia na Slovensku.

- - -

AKTUALIZOVANÉ

Práve v týchto chvíľach aktivisti asi 15 metrov dlhý transparent na veži rozvinuli.

 

- - -

Už takmer štyri hodiny protestujú naši aktivisti na ťažobnej veži Hornonitrianskych baní Prievidza v Novákoch.

„Skončiť dobu uhoľnú znamená nechať uhlie v zemi a prestať ho spaľovať. Nastal čas, aby vláda prestala riešiť rozpočet jednej firmy a miesto toho sa zamerala na skutočný koniec uhlia. Taký, čo šetrí zdravie ľudí aj životné prostredie. Slovensko má na viac,“ dodáva Júlia Sokolovičová, expertka na energetiku Greenpeace CEE.

Foto: Vlado Benko jr / Greenpeace

Foto: Tomáš Halász / Greenpeace

 

zdroj: Greenpeace Slovensko FB


Fotogaléria k článku:

200
Autor: zdroj: Greenpeace Slovensko, Fb
200
Autor: zdroj: Greenpeace Slovensko, Fb

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Je to smutne | 04-12-2018 22:03:31
Kazdy ma ludi co chcu chranit prirodu, vodu alebo ovzdudie za hlupacikov (nemyslim greenpeace) ale myslim si ze je cas to zacat brat vazne. Dajte na rozbor vodu co mate doma v studniach, dajte si na jeden den bielu rusku a cely den dychajte a uvidite akej farby bude vecer. Pozrite si kolko riadkov a neznamych latok obsahuju jedla co si kupujetE, skuste si zratat kolko vriec plastu mesacne vyhodite... Z vedy sa stal biznis a je tazke niecomu verit ale skuste sa zamysliet sedliackym rozumom..
Pre Sklenar | 01-12-2018 07:27:40
No práve,keď teda nič ineho,práve o tie odapady sa jedna.Nikto nevie presne čo s nimi.
Ivan Sklenár | 30-11-2018 20:57:56
To: "Pre luzenec"
V jednom sa asi predsa len zhodneme. Také uholné bane aké máme na H. Nitre bolo treba zatvoriť už veľmi dávno. Príčina, prečo sa tak nestalo je čiste politická. Následkom spaľovania tohto nekvalitného uhlia trpia nie len obyvatelia H. Nitry ale tiež príroda (lesy, vody, ovzdušie ..). Pre rozvinutú spoločnosť je bezpodmienečne nutné zabezpečiť prísun energie. Ale odkiaľ ju vziať? Spaľovanie každého fosilného paliva znečisťuje ovzdušie (tvorba N-oxov a iných ťažko rozložiteľných oxidov), čo priamo vplýva na klimatické zmeny na Zemi. Z vody? SVK nie je Nórsko, aby to bol základný zdroj pre dodávku energie. A ani na veterné elektrárne spoľahnúť sa nedá. A navyše hyzdia krajinu. Veď stačí zájsť len kúsok za Petržalku. Tak ako ďalej keď z jadra nám, ako píšete hrozí katastrofa. Tak poraďte!
Rád by som sa práve od vás dozvedel niečo o cene za uskladňovanie vyhoreného jadrového paliva a produktov, ktoré tento proces sprevádzajú.
Za ostatných 30 - 35 r. ľudstvo zaznamenalo v súvislosti s JE dve udalosti, ktoré možno označiť ako katastrofa. Poznáte ich presné príčiny a priebeh? Na svojom blogu v SME o tom veľmi kvalifikovane a zrozumiteľne píše istý p. Marian Naniáš. Možno by sa niečo z toho aj na vás nalepilo.

Na záver, roky kedy v Nemecku mali vo vláde slovo aj Zelení sú už dávno preč. A dnes je vo svete rozostavaných niekoľko JE blokov s celkovým inštalovaným výkonom väčším, ako vyrába celé Francúzko. A myslíte, že tam investori nevedia kalkulovať a spoliehajú na to, že sa im všetko prepečie ako je tomu u nás? Trebárs v Novákoch? Dnes už pri projektovaní musí byť jasné čo s RA odpadmi.
Takže len malé odporúčanie: Nevypisujte o tom, čomu NEROZUMIETE a nemáte ani zdanie ako to funguje!
Prajem pekný večer.
Pre Sklenar | 30-11-2018 16:36:01
Nejde o to,čo ja viem,alebo neviem.Nebudem s Vami debatovať,o atómovej energií.Ked si myslíte,že to je naša budúcnosť,tak nech sa páči.A nazývať ľudí,ktorí sa obávajú o osud klimatických premien na našej planéte,"Ekoteroristami"je prinajmensom cynické.
Ivan Sklenár | 30-11-2018 16:14:30
To: Pre luzenec | 30-11-2018 10:31:20
A vy čo viete o tejto problematike? Súdiac podľa toho, čo ste tu napísal, tak veľa toho neviete. Ale ak patríte do spolku ekoteroristov z Greenpeace, tak sa ani nečudujem. Alebo ste len vynechal nejakú "dôležitú" prednášku sl. Trubíniovej?
Pre luzenec | 30-11-2018 10:31:20
Nemáte ani poňatia,o čom to tu basnite!Len takú maličkosť,viete Vy koľko stojí uskladnenie atómového odpadu? A hlavne kam s ním.Ziari totižto milióny rokov.Staci jedna jedinka katastrofa a je po Slovensku.Kazdy jeden zodpovedný stat odstavuje postupne prevádzku atómových elektrarni..No ale Vy máte zaručené inakšie
"informacie"
luzenec | 30-11-2018 08:54:23
podla mojich informacii keby nebolo ekoteroristov tak už tu luženec ani nemáme resp bol by už v značnom štádiu odvozu. Len vraj už pred rokmi ked ho majitel začal odvážať pozastavili toto celé lebo je to vraj nebezpečné v takom velkom množstvo a s tým čo navrhovali by trval odvoz aj tak dlasích 100rokov čo sa vtedajšiemu majitelovy nevyplatilo. Inak tazba uhlia je naozaj zbytočná a státy nie len Slovensko by sa mali zamysliet nad svojou energetickou politikou a napr nerušiť jednen z najekologickejších spôsobov výroby elektriny ato atóm ale do neho zainvestovať .. Pre odporcov ohladom jadroveho odpadu už exzistujú spôsoby aj na jeho postupnú likvidáciu resp źnižovanie objemu pomocou tzv množivých reaktorov ktoré sú vhodné aj na iné nebezpečné rádioizotopy
Jozef | 30-11-2018 06:04:00
aspon by objimacov stromov neoziabalo.
Ozaj, som zvedavy, kedy vylezu na luzenec.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2018 22:21:10
pán Majko | 29-11-2018 20:23:51 | - vdaka za upozornenie, o probleme viem. Administrator musi asi zmenit poskytovatela sluzby.

Ale bola by to prijemna teplota na koniec novembra nie? ;-)
pán Majko | 29-11-2018 20:23:51
opravte prosím počasie na vašej stránke
pre M.M. | 29-11-2018 19:23:33
Pan Majko,opravte si to počasie,zajtra nebude 22,alebo,že by malo to uhlie taku dobru vyhrevnosť?
u nás najprv | 29-11-2018 14:53:30
musí niekto vyliezť na vežu, aby si zase tí druhí všimli, že niečo nie je v poriadku. Štátom riadený bordel a rozkrádanie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-11-2018 13:36:38
Cakal som, ci sa niekto ozve a som prijemne prekvapeny.

Vdka pre dobre | 29-11-2018 09:34:48 | - ktory si uvedomil, ze tentokrat ma protest Greenpeace aj dalsiu pridanu hodnotu.

Zivo si spominam na EXposlanca NR SR za SMER-SD Janosa, ktory mal nosit prachy z bani, balit ich do alobalu a davat na "charitu".

Ano, vsetci v cenach platenych za elektrinu u nas doma platime aj dalsich "statnych zamestnancov", ktori tentokrat nesedia za pisacimi stolmi (okrem sefov), ale v helmach doluju stratove, nekvalitne a zivotne prostredie likvidujuce uhlie.

To je socialna politika zmrdov pri moci - pracka na statne prachy vo velkom - len to musia ludia chciet vidiet...
Dtto | 29-11-2018 10:37:38
Doplácame na to všetci. A to je zásadný rozdiel oproti iným aktivitám Green.
dobre | 29-11-2018 09:34:48
To nikomu z Vás nevadí že to dotujete všetci v účtoch za elektrinu,kde je aj poplatok na hlboko stratové bane,a pri spaľovaní uhlia sa ešte aj znečisťuje celé okolie.
Pre nechajte ich | 29-11-2018 08:25:46
Za prvé,brikety na gril sa robia z dreva,za druhé,s klímou to je vážne,ale to by si musel mať trošku viac v hlave,aby si to pochopil.
nechajte ich | 28-11-2018 22:06:31
AKTIVISTI. A v lete budu hladat brikety na grill party ;)

Kedy si uvedomia, ze su len panaci pre tych ,,Inych,,?!
Anonym | 28-11-2018 21:20:05
Vypnite aj elektrinu. Ja si ten televízor pozriem aj pri sviečke.;-)
zaujímavé | 28-11-2018 21:04:14
Aktivistom by som dal zaplatit komlpetny vyjazd zachrannych zloziek a firme pokutu za nezabezpecenu vezu.

A potom si mozu zakurit aj vlastnym pr dom.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign