Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

ŠKF iClinic Sereď - ŠK Slovan Bratislava 1:4 (0:2)

Igor LehockýDátum17. 03. 2019 14:44:37TémaFutbal
63

Začala nadstavbová časť Fortuna ligy, horná polovica tabuľky o majstrovský titul a účasť v Európskej lige, dolná časť tabuľky o zotrvanie v najvyššej súťaži. V hre je zápolenie o 30 bodov ktoré ponúka nadstavbových 10 kôl pre hornú i dolnú skupinu a posledné zápasy sú naplánované na 24.5.2019. Sereď včera v Nitre od 15.30 hod. privítala v 1.kole nadstavby ašpiranta na majstrovský titul ŠK Slovan Bratislava s ktorým v základnej časti odohrala ako nováčik súťaže veľmi dobré zápasy s celkom prijateľnými výsledkami 2:1 a 0:1 pre Slovan.

Už v 1.minute Moha z ľavej strany hľadal v šestnástke domácich Šporara ale ten strieľal iba do Hučka. V 2. minute hostia zahrávali nepriamy kop z ľavej strany a stala sa úplne nepochopiteľná vec, center z diaľky ku päťke najprv Šporar hlavou poslal do Penksu v bráne ŠKF a vyrazenú loptu zo štyroch neobsadených slovanistov Šporara, Bozhikova, Bajrića a Strelca v päťke možno aj s úsmevom vrátil do brány z 3m Strelec – 0:1, keď Menich ako jediný z obrany nenechal hostí v jasnom ofsajde! V 6.minute po rohu hlavičku Šporara Penksa chytil a zdalo sa že sereďania začali smelšie pracovať s loptou. V 10.minute Lačný na pravom krídle sa pekne uvoľnil okolo bránkovej čiary do šestnástky hostí, presnou loptou našiel úplne voľného Moronga na strede ale jeho hlavička v čistej šanci z 9m letela nad. V 16.minute Ljubičić poslal stredom pola po zemi presný pas na Strelca za obranu domácich, ale Strelec sám proti Penksovi z 15m minul pravú žrď. Akcie sa v týchto minútach striedali na oboch stranách ale nebezpečnejší boli hostia ktorí sa až príliš ľahko proti benevolentnému prístupu niektorých hráčov ŠKF dostávali do šancí. V 31.minute Šporar z 22m vyprášil rukavice Penksu ktorý veľmi pekne likvidoval pokus letiaci k ľavej žrdi. V 40.minute žltú za faul na Sukhotskeho videl z domácich Menich. V 42.minute hostia z ľavej strany preniesli hru do prava k šestnástke domácich, Dražić centrom pred päťku presne našiel neobsadeného nabiehajúceho Ljubičića ktorý hlavou z 8m našiel miesto pod nohami Penksu – 0:2. V 45.minute za protesty videl žltú z hostí Sukhotskyj a po nastavenej minúte išli hráči do šatní. Hostia sa javili po každej stránke lepší, kvalita na ihrisku bola jasná patrila hosťom a výsledok polčasu bol asi iba vecou šťasteny pre domácich z ktorých u pár hráčov bola príliš viditeľná odovzdanosť či bezstarostnosť, bez dôrazu a nasadenia.

V 48.minute si Adekuoroye narazil loptu s Kuzmom pred šestnástkou hostí, zo 17m Kuzma dobre mieril ale nie príliš prudkú loptu k ľavej žrdi Greif prikryl, na druhej strane v 49.minute Sukhotskyj z pravej strany vnikol do šestnástky ale jeho loptu v päťke Šporar tento krát našťastie minul ale zdalo sa že domáci k hre pridali viac pohybu a snahy. V 55.minute sa vľavo Morong predral do šestnástky hostí, pretlačil loptu do päťky a nakoniec Iván zo 7m veľmi dobre zakončoval ale rovnaký zákrok vytiahol aj Greif ktorý loptu na bránkovej čiare vytlačil. O minútu neskôr Šporar v čistej šanci z 10m  trafil v zakončení Penksu a v 58.minute to v šestnástke domácich opäť horelo keď najprv Šporar zľava z 9m neobstrelil Penksu a následne sa to nepodarilo s odrazenou loptou ani Mohovi z pravej strany, Baez o zblokovanom pokuse vie svoje. V 59.minute po centri do šestnástky hostí z nepriameho kopu po faule kapitán domácich Michalík vyhral vzdušný súboj pred päťkou vľavo, hlavou poslal loptu po čiare malého vápna do prava a neobsadený Lačný z blízka prepálil Greifa – 1:2 a zlepšený herný prejav domácich bol odmenený. V 61. a 65.minute striedali najskôr domáci a potom aj hostia, Kuzmu vymenil Pankarićan a De Kampsa  Rabiu. V 67.minute veľmi dobrú loptu dostal stredom k pravej strane Morong ktorý ale pred súbojom s posledným Sukhotskym nezdvihol hlavu a preto nevidel nabiehajúcich Pankarićana a Ivána za chrbtom Sukhotskeho ktorí by išli iba proti Greifovi ale Morong o loptu prišiel, škoda. V 69.minute najprv Dražić z 15m neprestrelil Penksu a vyrazenú loptu Strelec z 9m vrátil nad bránu ale v 70.minute pri akcii hostí prudkú loptu z ľavej strany na hranici šestnástky smolne trafil vracajúci sa Adekuoroye presne k pravej žrdi a Penksa na ňu už nedočiahol – 1:3 a to bol zrejme moment ktorý nádej domácich zastavil. V 73.minute žltú za zákrok na Rabia videl Morong ktorého v 75.minute striedal Špehar. Žltú za faul na Šporara videl aj Michalík a Strelca v 75.minute vymenil Da Silva. V 80.minute domácu obranu rozobrali Moha a Šporar, v šestnástke domácich si narazili loptu a Šporar na dva krát z 12m slabú loptu ale presne k ľavej žrdi poslal za chrbát Penksu – 1:4. V 83.minute mohol Šporar opäť skórovať ale peknú loptu za obranu domácich z pravej strany z 11m lobom cez vybiehajúceho Penksu poslal na sito. V 85.minute striedali domáci aj hostia svoje sedmičky, Baeza vymenil Lukáčik a Mohu Cmiljanić. V 88.minute sa pekne na ľavom krídle uvoľnil veľmi dobre hrajúci Iván do šestnástky hostí a jeho krížny pokus zo 16m iba tesne míňal ľavú žrď. Potom už iba žltú videl Rabiu za faul na Ivána v 89.minute a zápas bol na svojom konci.

Skupina fan klubu Slovana sa počas celého zápasu starala o futbalovú atmosféru na štadióne, ale opäť si neodpustila primitívne vulgárnosti na adresu Miloša Lačného. Zo 795 prítomných divákov na hlavnej tribúne nezaostávala ani skupina fanúšikov ŠKF iClinic čo možno hodnotiť veľmi pozitívne, najmä keď fanúšikovia Serede ďakovali hráčom aj po skončení zápasu.

Jedna vec je hrať proti súčasnému veľmi kvalitnému lídrovi našej ligy ktorý má na každom poste vysokú individuálnu kvalitu, druhá vec je prístup niektorých hráčov domácej Serede ktorý je proste z tribúny veľmi jasne čitateľný. Sereď ako nováčik v najvyššej súťaži zaknihoval skvelý úspech keď hneď v prvej sezóne doplnil elitnú skupinu hornej šestky a siaha na možnosť zahrať si predkolá EL čo je proste vynikajúce a širák musí ísť dole pred hráčmi, trénermi a celým realizačným tímom ľudí v ŠKF iClinic vrátane sponzorov, čo by za to dali niektoré kluby ktoré už niekoľko rokov brázdia vody Fortuna ligy a nedosiahli to čo hráči za malé mesto Sereď. Bola by škoda pokaziť finále sezóny prístupom, aký bolo vidieť u niektorých jednotlivcov vo včerajšom stretnutí, lebo ak futbalista jeden krát za týždeň nie je ochotný odovzdať pre svoje mužstvo, spoluhráčov, trénera a divákov svoje maximum, je namieste si to v šatni rozobrať a zamyslieť sa, lebo sa ešte hrá o 27 bodov.

Tréner ŠK Slovan Bratislava Martin Ševela po zápase povedal:

„V prvom rade by som ja chcel zablahoželať Seredi s tým že sa dostala do nadstavby o titul, naozaj pre niektorých to bolo nečakané ale tú prácu trénera ktorý stiahol celý klub a ktorú ste odrobili tak zaslúžene ste tam, som povedal každé tie body si nahral a preto zaslúžene v hornej šestke takže blahoželám, čo sa týka zápasu tak si myslím že od začiatku tam bola dominancia z našej strany, dobrá ponuková činnosť, dobrý pohyb, podporili sme to aj gólmi, už prvý polčas sme tam mali viacero šancí kde sme mohli navýšiť ten výsledok, cez polčas sme nabádali hráčov aby neprestávali v tej koncentrácii, aby nepoľavili v tom tempe a išli za tretím gólom ktorý by bol taký ukľudňujúci. Súper sa chytil tou štandardkou ktorú sme neustrážili a znížil na rozdiel jedného gólu aj keď následne sme tam mali naozaj top šance ktoré by sme mali premieňať ale paradoxne ukľudnil zápas až ten vlastný gól ktorý si súper strelil a potom už ten záver sme si užívali, prestriedali sme a prišli noví hráči ktorí veľmi dobre zapadli takže ja si myslím že zaslúžené víťazstvo opäť jedno z víťazstiev u súpera čo je výborné a postupnými krokmi pôjdeme ďalej za každým jedným víťazstvom. Musím poďakovať ale aj fanúšikom ktorí merali cestu do Nitry a veľmi nás podporili, bolo ich počuť, skandovali celý zápas a toto je to čo potrebujeme aj my, takúto podporu a vzpruhu od tribún takže veľká vďaka aj fans ktorí nás prišli podporiť a verím tomu že po reprezentačnej pauze opäť sa nám podarí zaplniť Tehelné pole.“

Tréner ŠKF iClinic Sereď Karel Stromšík povedal:

„Tak ja musím Maťovi pogratulovať nie len k víťazstvu dnes ale aj k titulu ktorý Slovan určite zaslúžene má. Čo sa týka dnešného zápasu tak ja môžem iba potvrdiť slová Maťa Ševelu že Slovan bol dnes lepší kombinačne, vedeli sme že majú veľmi rýchly prechod z obrany do útoku kde majú veľmi dobrú ofenzívu to sme dnes vycítili aj od Šporara, proste je to hráč ktorý keď mu dáte priestor tak urobí z toho zápasu, úplne to otočí, dá góly, to je obrovská devíza. My sme dnes boli pomalší, nemali sme taký výber miesta pretože Slovan nás zatlačil, napádal nás, my sme si vytvorili jednu dve šance, jednu chytil Greif perfektne to bolo tuším za stavu 2:0 a možno že ten zápas by bol možno inakší tak ale to je ťažké lebo Slovan mal ešte v druhom polčase niekoľko 100% šancí ktoré i Penksa nás tam trošku podržal inak by ten výsledok bol ďaleko väčší. Ja môžem povedať že sa musíme vrátiť k tomu čo sme hrali než sme sa dostali do tej šestky, dnes to nebolo také ako sme hrávali, vždy sme boli agresívni na lopte, výber miesta bol lepší, dnes ako keby sme sa uspokojili s tou šestkou a naopak, tá šestka keď sa tam dostanete ja si myslím že to je aj pre nás úžas ale zaväzuje to k tomu že je to Top šesť vo Fortuna lige.“

Zostavy -  domáci: P.Penksa -  T.Hučko, Ľ.Michalík(K), A.O.Baez(85.K.Lukáčik), M.Kuzma(61.F.Pankarićan), A.Morong(75.D.Špehar), J.Menich, B.O.Adekuoroye, A.Iván, M.Sus, M.Lačný

               - hostia: D.Greif -  J.De Kamps(65.I.Rabiu), M.Rharsalla(85.B.Cmiljanić), M.Ljubičić, A.Šporar, D.Dražić, J.Medveděv, A.Sukhotskyj, D.Strelec(75.R.R.Da Silva), V.Bozhikov(K), K.Bajrić

ŽK: 40.J.Menich, 73.A.Morong, 75.Ľ.Michalík – 45.A.Sukhotskyj, 89.I.Rabiu

Góly: 58.M.Lačný, 70.B.O.Adekuoroye vl. – 2.D.Strelec, 42.M.Ljubičić, 80.A.Šporar

Strely   celkom – 8 – 23

          na bránu – 3 – 11

          mimo bránu – 2 – 7

          zblokované – 3 – 5

Rohy – 4 – 2

Fauly – 16 – 10

Ofsajdy – 3 – 2

Rozhodoval: Ladislav Prešinský

 


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign