Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

ŠKF iClinic Sereď - MŠK Žilina 2:3 (1:3)

Igor LehockýDátum19. 05. 2019 11:34:30TémaFutbal
63

Predposledné kolo Fortuna ligy v nadstavbe rozhodlo o tom, že Podbrezová zamáva najvyššej súťaži, Ružomberok s Dunajskou Stredou sa predstaví v predkolách EL a tieto dve veci už nezmení ani posledné desiate kolo, ktoré asi o týždeň uzavrie ďalšiu kapitolu našej najvyššej futbalovej súťaži. Sereď si 9.kolo o 17.00 hod. odohralo v Bratislave, Nitra a Myjava boli obsadené a tak sa domovinou stali staré, ošumelé a už opustené a zvetrané Pasienky kam museli pricestovať hostia zo Žiliny.

Už v 9.minute si sereďania vypracovali prvú dobrú šancu, keď z ľavého krídla Iván posielal dobrú loptu do šestnástky hostí ale Lačný v čistej pozícii na päťke ju minul a nezakončil. V 14.minute si hostia pekne narazili prihrávky cez Balaja do šestnástky domácich, center z pravej strany kapitán MŠK Škvarka neminul a prudkú loptu neobsadený z jednotky usmernil na päťke k pravej žrdi – 0:1 bez námahy. V 19.minute po rohu domácich z pravej strany vznikol závar v šestnástke hostí, odrazenú loptu v skrumáži z 13m Ventúra pálil na bránu ale po teči sa kopal ďalší roh. Hral sa vyrovnaný zápas, jediným rozdielom bola snáď iba početnosť ofenzívy domácich a hostí, do ktorej sa žilinčania púšťali so zapojením viacerých hráčov než sereďania a najvýraznejšou postavou MŠK bol Mihalík ktorý sa hýbal na ľavom krídle. V 32.minute po obliehaní šestnástky domácich nakoniec center z pravej strany do šestnástky a asi v neohlásenej dovolenke domácej obrany opäť Škvarka na päťke úplne sám a nikým neobťažovaný pohodlne usmernil loptu k pravej žrdi ako cez kopirák – 0:2. Na 0:3 o pár minút už zvyšoval aj „zbojník Juraj Jánošík“, keď v 37.minute  Holec v bráne MŠK poslal dlhý odkop na polovicu domácich, loptu z ľavej strany hlavou dával pre Penksu v bráne ŠKF kapitán domácich Hučko ale smolne nabrala trochu iný smer akým sa pohol Penksa, ten loptu iba pohladil pre dobiehajúceho Jánošíka a aj keď so šťastím ale nakoniec z 10m od pravej žrde sa lopta odrazila do prázdnej brány a tešil sa Lukáš Jánošík, zbojník Juraj by nemal predpísanú výstroj. V 40.minute sa podarila pekná vec aj domácim lebo na pravom krídle zabojoval o loptu Bilas, pozrel sa do šestnástky hostí, do jeho presného centra nabehol Špehar ktorý na parádu šipkou poslal efektne hlavou loptu z 8m do ľavej šibenice -1:3 a to už bolo o niečo veselšie. V 44.minute Bilas vynikajúco otvoril pre nabiehajúceho Ivána ľavú stranu, ten vnikol do šestnástky hostí, spätnou nabil pre Ventúru ale jeho strelecký pokus zo 14m bol zblokovaný, škoda. Prvých 45.minút sa hral vyrovnaný zápas, miestami mali navrch hostia, miestami zase domáci zatlačili súpera do hlbokej defenzívy ale v tej domácej dve hrubé nedbalosti a jedna smolná vec posadili hostí na koňa.

V 47.minute sa do šance dostali domáci, Ventúra poslal dlhú loptu za obranu hostí, do skrumáži v šestnástke sa zapojil aj Holec ale nakoniec Lačný prihrávkou na päťke nikoho nenašiel. V 58.minute vybojoval loptu ešte na polovici hostí Ventúra, posunul ju na stred pre Špehara ktorý sám urobil to najlepšie čo mohol a asi z 24m parádne napriahol presne k ľavej žrdi a Holecovi nedal šancu – 2:3 a hra dostala nový náboj. V 59.minute a potom v rozmedzí od 68. po 82.minutu prebehlo niekoľko striedaní domácich aj hostí, domáci boli častejšie na lopte, boli aktívnejší a keď sa hralo v okolí šestnástky MŠK kompletne všetci hráči hostí sa vo svojej šestnástke venovali defenzíve. V 64.minute po rohu hostí nebezpečne hlavičkoval tesne vedľa ľavej žrde Gamboš ale to bola v 2.polčase iba veľmi ojedinelá vec zo strany MŠK. Domáci boli aktívnejší, tlačili hostí do defenzívy, v 82.minute žltú za faul na unikajúceho Špehara videl z MŠK Sluka, ale šance si sereďania tvorili iba veľmi ťažko. V 86.minute žilinčania všetci vo vlastnej šestnástke, na ľavom krídle sa pekne prepracoval do šestnástky Kuzma, vznikala tu šanca ale hvizd hlavného všetko zastavil, Djiby Ba za zákrok na Boženíka pred päťkou videl žltú a asi 3 minuty bol Boženík ošetrovaný, nakoniec vynesený z ihriska, aby sa o pár chvíľ navonok plný energie vrátil na plochu. V 90.minute jedna z posledných akcií domácich, Kuzma na ľavom krídle posunul loptu do šestnástky pre Ulricha, ten zbehol až ku päťke ale polostrela- polocenter ktorý smeroval do brány Holec pri pravej žrdi stiahol a výsledok sa už nezmenil ani v 4.minútach nadčasu.

Bolo ohlásených 200 divákov z toho asi 40 zo Serede, pár zo Žiliny v klubových farbách a tak futbal miestami bavil v príjemnom počasí aj hŕstku skalných. Keď si ani v šestnástke, v kritickom území hráč defenzívy nesplní svoju úlohu a nepokryje protihráča ktorý má čas na päťke spýtať sa pred zakončením brankára kam to chce, tak to nevyzerá dobre a fanúšik sa okamžite pozastavuje, hodnotí, kritizuje a prejavuje svoju nespokojnosť a nevôľu. Keď sa to stane dva krát, niečo je zlé a potom sa už ťažko výsledok naháňa keď súper nič nenecháva na strýčka náhodu, poučí sa s nedostatkov súpera a desať hráčov bráni. Za druhý polčas by si ŠKF zaslúžila najmenej remízu, ale futbal sa nehrá o zásluhy a je škoda, že strelecké prebudenie Špehara prišlo až v závere súťaže.

Tréner MŠK Žilina Jaroslav Kentoš po zápase povedal:

„Keď zhodnotím zápas ako taký, si myslím že ten, vyšiel nám veľmi dobrý vstup do zápasu ten prvý polčas bol ozaj veľmi dobrý, hrali sme kombinačne, dali sme pekné góly,  si myslím že môžem za ten prvý polčas chlapcov pochváliť. Ten inkasovaný gól, mali sme tam jednu hernú situáciu v prvom polčase kedy súper sa vrátil do zápasu a ten druhý polčas, tá kvalita toho zápasu trošku upadla z našej strany to už bolo slabé a sme radi za to že sme vyhrali po šiestich prehrách v lige a hovorím, bolo tam veľa dobrých výkonov ale máme na čom pracovať aby sme sa znova zlepšili.“

Tréner ŠKF iClinic Sereď Karel Stromšík povedal:

„Ja najskôr pogratulujem trénerovi k víťazstvu, čo sa týka nás boli to dva rozdielne polčasy, v prvom polčase sme mali ten vstup do zápasu veľmi veľmi špatný, naša hra viazla, bolo tam v našej hre veľa nepresností. Žilina využila tie situácie čo mala, dala pekné góly tak ako my sme dali ten gól Špeharom. No ten druhý polčas už bol z našej strany úplne iný, myslím si že sme boli lepším mužstvom v tom druhom polčase, dali sme kontaktný gól, škoda že vždy urobíme nejakú chybu pri nejakej výhode čo sme mali, ako to tam urobil Djiby Ba, proste s výhody sme mali nevýhodu no ale to už je asi futbal no a čo sa týka nášho výkonu v prvom polčase ja môžem iba kvitovať že chlapci to nevzdali aj za toho stavu, lebo ten stav bol v prvom polčase 0:3 takže hrali až do konca, škoda no tak, ja si myslím že možno tá remíza by bola spravodlivejšia ale futbal sa hrá na góly a kto dá góly ten vyhrá.“

Zostavy -  domáci: P.Penksa -  T.Hučko(K), R.Bilas, A.Morong(59.Ľ.Ulrich), J.Menich, D.Ventúra(68.F.Pankarićan), T.D.Ba, A.Iván(76.M.Kuzma), D.Špehar, M.Sus, M.Lačný

              -  hostia: D.Holec -  L.Lochoshvili, M.Králik, B.Sluka, L.Jánošík(82.J.Holúbek), I.S.Diaz, F.Balaj(59.R.Boženík), K.Vallo, M.Gamboš, M.Škvarka(K), J.Mihalík(71.A.Kopas)

ŽK: 87.T.D.Ba – 82.B.Sluka

Góly: 40., 58.D.Špehar – 14.,32.M.Škvarka, 37.L.Jánošík

Strely   celkom – 8 – 7

         na bránu – 3 – 3

         mimo bránu – 2 – 2

         zblokované – 3 – 2

Rohy – 5 – 9

Fauly – 9 – 13

Ofsajdy – 4 – 1

Rozhodoval: Boris Marhefka    


Fotogaléria k článku:

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

Zobraziť všetky fotografie
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký

63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký
63
Autor: Igor Lehocký


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign