Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Seredské novinky možno skončia

 Ilustračné foto
Predmetom posledného tohtoročného rokovania MsZ 15.12.2009 bude aj schvaľovanie rozpočtu mesta na rok 2010. V návrhu rozpočtu je položka 637004 Všeobecné služby (noviny) u ktorej dochádza k poklesu z 23 236 Eur na 11 618 Eur. Okrajovo som sa ako poslanec MsZ dozvedel, že namiesto 10 vydaní Seredských noviniek sú podľa pokynu pána primátora plánované iba 4 čísla. Tichá likvidácia Seredských noviniek je teda pripravená. Osobne si myslím, že ide o revanš pána primátora za niektoré kritické články uverejnené v Seredských novinkách v tomto roku a prípravu pre schválenie nového dodávateľa SN. Aj keď sa tento „ušľachtilý“ zámer nemusí vydariť, celkom reálne môže nastať to, že terajší dodávateľ SN plánovanú ponuku odmietne, a prípadný nový dodávateľ vyprodukuje každý štvrťrok informácie 2-3 mesiace staré. V takom prípade by bolo ale vhodné premenovať Seredské novinky na Seredské starinky. Alebo ešte lepšie nevydávať ich vôbec a vydať iba jedno číslo na konci roka pod názvom Kocúrkovské reminiscencie.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Jozef | 12-02-2010 08:02:33
Зачем буквы, всё ясно.
anonym | 12-02-2010 00:46:13
pozrime sa na co som nahodou narazil, ako velmi ste Vy osobne chceli aby novinky vychadzali :). http://www.sered.sk/data/2_samosprava/volene_organy/hlasovanie_poslancov/20091215/0038.xml
Ľubomír Veselický | 15-12-2009 13:50:23
Využívam krátku prestávku v rokovaní MsZ. Vydávanie miestneho periodika nie je nevyhnutnosťou ale dobrým počinom pre zabezpečenie informvanosti občanov.
ja | 14-12-2009 09:52:58
Pan Veselicky, takze mesto ide ponizit len naklady na Seredske novinky v tom navrhu na rozpocet roku 2010 ? Alebo 20 percent tohtorocnych vydavkov (skoro 2 mil Eur) z dovodu nasledkov financej krizy ? Patri mesacne vydavanie noviniek k zakladnym povinostiam mesta vyplyvajucimzo zakona ? Alebo je to v tejto situacii skor luxus ?
Miloš Majko | 13-12-2009 23:24:21
viliam, preco nie reklama? Nuz pre to, lebo je financovanie zabezpecene z dani obcanov. A reklamny kolac je vyrazne obmedzeny. Sukromne media zijuce vylucne z reklamy - teda bez haliera dotacii - nemaju potom rovnake sance na rozvoj a samotnu cinnost. Seredske novinky sa nikdy nemaju profilovat do ulohy novin prinasajucich servis beznych udalosti. Maju v meste zabezpecovat servis MsU a poslanci voci obyvatelom a opacne. Maju byt akoby verejnopravnym mediom. Nie je myslitelne, aby bol ktokolvek na trhu zvyhodnovany a tym by toto zvyhodnenie bolo evidentne. Inak povedane, mat pravidelne mesacne zabezpecenych 100% financnych zdrojov na chod novin a privyrabat si na reklame, nuz - treba dalsie vysvetlovanie? Netvrdim, ze nemozu ci nemaju vzniknut dalsie noviny - mozu a nech vzniknu. Nie vsak transformaciou Seredskych noviniek na prakticky sukromne medium. Inak povedane, kazde noviny vsadzaju do "hry" svoje meno a meno ich tvorcov. V pripade poskodenia mena, je poskodene meno ako novin, tak vydavatela. Ibaze v Seredskych novinkach by v pripade niecoho podobneho utrpelo meno Seredskych noviniek a mesta Sered - ich vydavatela. Mame pravo nieco take riskovat? Nestrannost Seredskych noviniek by mala byt zabezpecena silnou redakcnou radou zlozenou z: zastupca MsU, zastupca poslancov MsZ, odbornik na danu problematiku a a aspon 4 obcania. Tym by bola zabezpecena nestrannost media. Totiz noviny mesta nesmia byt o nazore jednotlivca a je jedno ci to je Marcel Kovac, primator mesta, iny subjekt zabezpecujuci sumarizaciu podkladov, tkac a distribuciu. Jeden clovek je totiz az privelmi ovplyvnitelny a nie je zarucene, ze sa neprikloni na stranu, ktora pre neho bude vyhodnejsia. Pripadne na stranu jednej politickej strany. Na stranu jedneho nazoru a pod. Pisete, ze: "k by sa ukázalo, že noviny začínajú byť tendenčné, predsa POTOM má mesto dôvod a možnosť zmeniť vydávateľa. " - ja si dovolim povedat, ze uz by bolo neskoro. Tomu je potrebne predist. Preto redakcna rada. A na zaver - media typu Seredskych noviniek sa musia venovat aj materialom, ktore su pre komercne media hlavne z casoveho hladiska tazko realizovatelne. Jednoducho, musia byt mediom vsetkych obcanov.
viliam | 13-12-2009 22:08:52
M. Kováč robí noviny výborne a ak je záujem ho od ich vydávania odstaviť, tak to o niečom svedčí... Sered online sú senzačné, ale ani zďaleka nemá každý možnosť čítať ich. Verím v zdravý rozum a hlavne svedomie poslancov, ktorí by mali M.Kováča v jeho práci podržať. Nemyslím si, že do Sereďských noviniek reklama nepatrí, lebo sú financované z peňazí daňových poplatníkov. Firmy zadávajúce reklamu dane neplatia? V čom je problém? Že by bol vydávateľ nedajbože menej závislý na mestskom úrade? A to by bolo zlé? Ak by sa ukázalo, že noviny začínajú byť tendenčné, predsa POTOM má mesto dôvod a možnosť zmeniť vydávateľa. Takto mi to pripadá skôr ako snaha zbaviť sa človeka, ktorý robí dobre, poctivo, svedomito a nezávisle svoju prácu. Držím mu palce. :-)
anonym | 13-12-2009 17:35:49
pán primátor na fándlyho skolu chodí z úplne iných dovodov ako davat peniaze na opravy
mnau | 13-12-2009 16:08:24
aj tak sa da...vsetko dobre zlikvidovat.ryba smrdi od hlavy..a co sa usetri,pan primator?na opravu skoly?/Fandlyho-napriklad?/To uz si obyvatelia tohto mesta naozaj nebudu moct precitat,co sa tu deje?ved narok na informacie mame,ci????
Pavlina Karmažinová | 13-12-2009 08:05:40
Novinky čítame pravidelne a veľa sa dozvieme zo života v našom meste.Sme spokojný s obsahom aj formátom.Tiež viem ,že pán Kováč ich robí najlepšie ako vie. Držíme mu palce a dúfame,že nenastane táto situácia. pre Johny: novinky si každý občan pravidelne nájde vo svojej schránke, v knižnici, na MsÚ atď.
Johny | 12-12-2009 07:26:00
Takéto noviny som ešte v Seredi nevidel a ani nedostal, a to tam už bývam nejaký rok.. ?
Miloš Majko | 11-12-2009 17:41:36
Nikto mimo Serede nedokaze aktualne a s potrebnou znalostou pomerov reagovat na dianie v meste. Uvedeny vyvoj popisany Lubosom Veselickym som predpokladal pred niekolkymi mesiacmi. Relativnu nezavislost Seredskych noviniek, komu patria a zakaz cenzury v nich, sme si vyjasnili s pani prednostkou MsU pred niekolkymi mesiacmi pred MsU myslim si ze dostatocne razantne a jasne. Sest poslancov s ktorymi som o podobnom scenari vyvoja ohladom Seredskych noviniek hovoril, vie co mam na mysli. S reklamou v Seredskych novinkach nesuhlasim ani ja. Nema co hladat v ziadnom mediu, ktore je financovane z dani danovych poplatnikov. Myslim tym teda ani v STV, SR a podobne. Komercia a prijmy z komercie logicky maju patrit komercii. Alebo ak nie, treba delit aj koncesionarske poplatky a ostatne financovanie medzi vsetky media. Kto totiz dostava zadarmo, nevazi si! Navrhoval som a navrhujem mimoriadne uzku spolupracu Seredskych noviniek zo SeredOnLine.sk. Inak povedane, SeredOnLine.sk nema a neplanuje printovu verziu, no v aktualnosti prinasanych informacii nema konkurenciu. Prinasame vsak aj materialy, ktore takpovediac nepodliehaju skaze a boli by aktualne aj neskorej a aj pre ludi, ktori sa k netu dostavaju iba tazko, alebo vobec. A to plati aj opacne. Aj v Seredskych novinkach sa objavuju materialy, ktore su zial stare a neaktualne uz pri mesacnej periodicite - o kvartalnej ani nehovorim. Ide voleby rok. Media budu obcanov informovat o kandidatoch, ich programoch - my ponukame okamzity medialny priestor vcitane videorelacii a besied, ktore predpokladame poriadat aj s verejnostou s moznostou online vstupov diskutujucich. SeredOnLine.sk je skutocne nezavislym mediom a aj nim zostane. O tom akym mediom bude cokolvek platene z dani obcanov musia rozhodnut obcania! Obcania, rozhodnite!
Marek Tóth | 11-12-2009 16:27:30
Pri ostatnom vyberaní "dodávateľa" SN boli aj ponuky napr. z Nitry... Osobne si neviem celkom dobre predstaviť, že by o dianí v Seredi písal ktosi z Nitry alebo opačne... Nie vždy najlacnejšie = najlepšie, i keď samozrejme cena zohráva významnú úlohu ...
cezpoľný | 11-12-2009 16:25:36
p. Veselický. Nie som zo Seredi a je mi teda jedno či je primátorom p. Vranovič, Vy, alebo hocikto iný. Ale ešte som nečítal od Vás článok, v ktorom by ste si aspoň trochu nekopli do terajšieho primátora. Článok, v ktorom by ste ho aspoň za niečo pochválili, som doposiaľ nenašiel. Netvrdím že taký článok neexistuje, len ja som sa s ním nestretol. Čo sa týka M. Kováča, tak s týmto sa poznám už veľa rokov a držím mu v jeho práci palce. Dúfam, že SN bude robiť aj naďalej.
Ľubomír Veselický | 11-12-2009 15:48:12
Občan! Nikdy na primátora neútočím. Vždy iba poviem, aký mám názor na jeho rozhodnutie. Terajšieho vydavateľa sme nevyberali podľa ceny, ale komplexnosti ponuky. Seredské novinky vďaka M.Kováčovi majú veľmi dobrú kvalitu a sú naozaj nezávislé a necenzúrované. Kvalita nie je zadarmo. V októbri som na rokovaní MsZ predkladal návrh na rozšírenie SN bez potreby zvýšenia financií, ale s možnosťou uverejňovať v SN reklamu. Návrh neprešiel. K cene našich noviniek ešte jedna informácia. Galantské uverejňujú reklamu a mesto na ne prispieva bezmála dvojnásobnou čiastkou ako Sereď. A skúste ich porovnať obsahovo,čo do štruktúry a formy.
Hombre | 11-12-2009 15:43:53
Pán občan, čo to tu rozprávate? p. Veselický je len jeden z 19 poslancov. Keď to schvália aspom 10-ti, tak to jednoduch prejde. P.S. Toho najdrahšieho vyberal p. Veselický?
občan | 11-12-2009 15:34:27
pán Veselický, znova tu idete útočiť na primátora, aj ked bude vašou, poslaneckou vizitkou ako to bude s novinkami. Nie náhodou poslanci schvaľujú rozpočet? a ešte jeden dotaz: ak sa nemýlim, tak ked sa schvaľoval vydavateľ noviniek , tak ste vybrali toho najdrahšieho vydavateľa, pričom ostatní záujemcovia ponúkali svoje služby aj o 1/2 lacnejšie. takže treba sa aj takto na to pozrieť.
... trefa do cierneho | 11-12-2009 15:27:15
Co viac dodat, primator si cisti cestu k volbam, niet kritikov - niet SUPEROV

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign